سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تباهی خرد در فریب خوردن از نیرنگهاست . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مگس زیتون فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مگس زیتون فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مگس زیتون فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مگس زیتون فایل ورد (word) :

مگس زیتون

اهمیت اقتصادی:
لارو مگس زیتون با تغذیه از گوشت میوه، باعث ریزش میوه ها قبل از برداشت، کاهش کیفیت روغن زیتون و ورود قارچهای پاتوژن از محل سوراخ ورودی لاروها شده که اسیدیته داخل میوه ها به میزان دو تا چهار برابر افزایش می یابد. نوع خسارت بستگی به نوع واریته میوه دارد. اگر میوه ها از واریته های کنسروی باشد تمام میوه آسیب می بیند و بازار پسندی محصول به واسطه خسارت مستقیم لاروها از بین می رود. یک لارو 150-50 میلی گرم از گوشت میوه را بسته به رقم میوه مورد مصرف قرار می دهد.

ریزش میوه ها با افزایش وزن و میزان روغن در میوه های باقی مانده تا حد زیادی جبران می شود. همچنین اگر لاروها در اوایل دوره زندگی بمیرند با وجود علائم سوراخ شدگی، میوه می تواند به رشد طبیعی خود ادامه دهد.

کاهش محصول توسط مگس زیتون در ایتالیا حدود 38 درصد تولید در بین سالهای 55-1953 و حدود 19 درصد در طی سالهای 76-1974 تخمین زده می شود. همچنین در یوگسلاوی کاهش محصول 30 درصد و در سوریه 25 درصد بوده است. در یونان اگر مبارزه شیمیایی صورت نگیرد، خسارت گاهی به 40-30 درصد نیز می رسد ولی اقدامات شیمیایی خسارت را در حدود 5 درصد نگهداشته است.

یکی دیگر از مهمترین مواردی که در مورد این مگس وجود دارد انتقال باکتری مولد گال زیتون Pseudomonas savastanoi است.

اهمیت قرنطینه ای:
این گونه به میوه های سایر جنسها به جز Olea حمله نمی کند و بنابراین تنها به میوه زیتون به صورت اقتصادی خسارت می زند. به خاطر اینکه این گونه درتمام کشورهای زیتون خیز اروپا دیده می شود بنابراین نمی تواند دارای اهمیت قرنطینه ای در این مناطق باشد. البته احتمال رشد آفت در سایر میوه ها وجود دارد. این گونه با توجه به افزایش سطح زیر کشت زیتون در ایران و آلودگی تقریبا تمام کشورهای زیتون خیز همسایه به این مگس از اهمیت دوچندان برخوردار است.

میزبانها:
در شرایط آزمایشگاهی مگس زیتون روی کلیه گیاهان خانواده Oleaceae تخمگذاری و رشد می نماید. در طبیعت فعالیت تخمگذاری و تغذیه لارو آفت تنها محدود به میوه های جنس Olea spp. ، وحشی و زراعی است ولی مراحل دیگر زندگی شامل تغذیه بالغین و جفتگیری ممکن است روی سایر گیاهان اتفاق افتد.

مناطق انتشار:
این گونه در تمام کشورهای زیتون خیز حاشیه دریای مدیترانه وجود دارد و در سمت شرق تا هندوستان و در سمت غرب تا جزایر قناری مشاهده می شود. این آفت در مناطقی که میوه زیتون بومی نیست و زیتون به عنوان یگ گیاه جدید معرفی می شود (آمریکای جنوبی و مرکزی، کالیفرنیا، آریزونا، مکزیک، السالوادور و امریکای جنوبی،آرژانتین، شیلی، پرو، اروگوئه، آسیای مرکزی(چین) و استرالیا) هنوز گزارش نشده است.
اروپا: کرواسی، شوروی سابق، روسیه، یونان، ایتالیا، مالت، پرتغال، اسپانیا، سوئیس، فرانسه و یوگسلاوی
آسیا: قبرس، گرجستان، آذربایجان، ارمنستان، هند، اسرائیل، اردن ، لبنان، پاکستان سوریه و ترکیه
آفریقا: الجزایر، آنگولا، مصر، اریتره، اتیوپی، کنیا، لیبی ، مراکش، آفریقای جنوبی، سودان و تونس

مناطق انتشار B. oleae
علائم خسارت:
علائم سوراخ شدگی و سوراخهای خروجی آفت ممکن است روی میوه وجود داشته باشد. تخمها به صورت منفرد داخل محفظه کوچکی زیر سوراخ تخمریزی گذاشته می شوند. روی میوه ها، تغذیه داخلی لاروها، زخمهای سیاه تا قهوه ای و ریزش میوه قبل از رسیدن از علائم آلودگی است.

 

علائم خسارت مگس زیتون

علائم خسارت و مگس بالغ
شکل شناسی:
تخم: سفید رنگ، کشیده با میکروپیل برآمده در قسمت انتهای عقبی، 0/7 میلی متر طول و 0/2 میلی متر عرض

تخم مگس زیتون
لارو:
در حداکثر رشد به طول 7-6/5 میلی متر و عرض 1/2-1/7 میلی متر می رسد. لاروها اگر از زیتون سبز تغذیه کنند به رنگ سفید روشن و اگر از زیتون سیاه تغذیه کنند به رنگ ارغوانی کثیف دیده می شوند. سر لارو ذوزنقه ای دارای دو شاخک سه بندی و قطعات دهانی همانند سایر مگس ها ست. پل های oral به صورت 12-10 ردیف کوچک و کم عمق، غلابهای دهانی به شدت اسکلروتیزه شده است که هر کدام دارای دندانه های خمیده، استوانه ای و کوتاه نوکی می باشد. لارو سن اول بدون سوراخ تنفسی در بند اول سینه بوده ولی سنین دوم و سوم دارای آن می باشند. تمایز لاروهای سنین دوم و سوم با توجه به فرم سوراخ های تنفسی بند اول قفسه سینه صورت می گیرد. قسمت جلویی بندهای اول تا سوم سینه و بند های اول و دوم شکم دارای 5-3 ردیف از خارهای کوچک است که هر بند را فرا می گیرد. بندهای سوم تا پنجم شکم دارای تعداد خار کمی در قسمت پشتی و در تراکم بالا در قسمت شکمی است.

 

 

سوراخ تنفسی انتهایی لارو

 

سوراخ تنفسی پیش قفسه سینه ای لارو

بندهای سوم تا پنجم شکم در سطح شکمی دارای خارهای ریز است ولی در سطح پشتی و جانبی خاری دیده نمی شوند. سوراخ تنفسی جلویی دارای 12-8 لوله کوتاه است. طول شیار سوراخ تنفسی عقبی 4-3/3 برابر عرض آن است و دارای یک rima ضخیم است. طول موهای spiracular نصف طول شیار سوراخ تنفسی و اغلب منشعب است ک</span><span lang=”AR-SA” style=”font-size: 12.0pt; font-family: Koodak”>ه شامل دسته های هفت تایی از موهای پشتی و شکمی و دسته های 4-2 تایی مو می باشد. ناحیه مخرجی دارای لب های کوچک کمی متورم می باشد که توسط چندین ردیف نا پیوسته خارهای ریز احاطه می شود.

.

لارو مگس زیتون
شفیره:
تخم مرغی، زرد تا قهوه ای رنگ، حدودا چهار تا چهار و نیم میلی متر طول و بندهای لارو سن آخر مشخص است.

 

شفیره مگس زیتون
شره بالغ:
چهار تا پنج میلی متر طول، سر به رنگ زرد مایل به قرمزکه در قسمت صورت کمرنگ تر است. در قسمت بالای شاخک دو لکه سیاه رنگ دیده می شود. سینه به رنگ زرد مایل به قرمز با پشت سیاه رنگ است که توسط چهار نوار خاکستری احاطه می شوند. موهای سطح بدن زرد رنگ است. سپرچه و Humeral callus زرد رنگ پریده، پاها زرد مایل به قرمز و بال ها شفاف با رگبال های مشخص و یک لکه سیاهرنگ در انتهای آن، شکم به رنگ قهوه ای بلوند که در حاشیه جانبی بندهای یک تا چهار آن دو لکه سیاه رنگ با اندازه های متفاوت دیده می شود.

 

 

مگس زیتون بالغ

تشخیص از سایر مگسهای میوه:
صورت دارای نقاط سیاه در شیارهای شاخک است. سپر بدون نقش میانی و بدون نقش های Pstsutural جانبی و بدون موی Anterior Supra-alar است. سپرچه نیز بدون موی قاعده ای می باشد. طرح های روی بال کم ، نوار Costal به صورت یک نقطه نوکی نمایان است. سلول bc (قسمت باریک) بدون میکرو تریشیا متراکم ا ست. قسمت پشتی بند سوم و چهارم شکم دارای نقش های جانبی سیاه بوده و در نرها این قسمت دارای مو شانه (شانه های مویی) در هر طرف است.

زیست شناسی:
مگس ماده هنگامی که زیتون مناسب تخمگذاری است به این گیاه جلب می شود و میوه های تازه تشکیل شده نمی توانند جلب کننده حشرات ماده برای تخمگذاری باشند. میزان مطلوبیت میوه زیتون جهت تخمگذاری به رقم زیتون و سطح اقدامات زراعی بستگی دارد بنابراین زیتون های تحت آبیاری و یا ارقام میوه بزرگ مانند میوه های کنسروی زودتر از زیتون های بدون آب یا ارقام با میوه کوچکتر آلوده می شوند. در باغاتی که ترکیبی از ارقام مختلف کاشته شده اند

درختان با میوه بزرکتر به عنوان محل تجمع آفت محسوب می شوند که قبل از سایرین آلوده می شوند. داخل سایبان درخت هم شکل و هم رنگ سبز-زرد یا سیاه میوه تحریک بینایی برای ماده های جستجوگر میزبان محسوب می شوند با این وجود تحریکات بینایی، بویایی و چشایی نیز برای جلب ماده ها جهت تخمگذاری مهم هستند. تخمگذاری تحت تاثیر جلب کننده ها، تحریک های مربوط به تخمگذاری و ترکیبات بخار شونده دور کننده ای که توسط میوه زیتون طی

مراحل خاص رشد خود ایجاد می کند می باشد. تخمگذاری تحت تاثیر ترکیبات مشتق شده از oleoeuropeine (یک فنولیک گلوکوزاید درخت زیتون) است. ترکیبات مومی روی زیتون محرک تخمگذاری نیستند ولی ترکیبات بخار شونده عصاره شاخ و برگ محرک تخمگذاری هستند. مگس های ماده روی درختی که زودتر میوه هایش رسیده و یا آبیاری می شود و در نتیجه رشدیافته تر است جمع می شوند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ