سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روزى دو گونه است : روزیى که آن را جویى ، و روزیى که تو را جوید و اگر پى آن نروى راه به سوى تو پوید . پس اندوه سال خود را بر اندوه روز خویش منه که روزى هر روز تو را بس است . پس اگر آن سال در شمار عمر تو آید ، خداى بزرگ در فرداى هر روز آنچه قسمت تو فرموده عطا فرماید و اگر آن سال در شمار عمر تو نیست ، پس غم تو بر آنچه از آن تو نیست چیست ؟ و در آنچه روزى توست هیچ خواهنده بر تو پیشى نگیرد ، و هیچ غالبى بر تو چیره نشود ، و آنچه برایت مقدر شده تأخیر نپذیرد . [ این گفتار پیش از این در آنجا که سخن از این باب بود گذشت لیکن در اینجا روشن‏تر و گسترده‏تر است ، بدین رو بر قاعده‏اى که در آغاز کتاب نهادیم آن را از نو آوردیم . ] [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید سس از سویا پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ،

میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد

گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید سس سویا

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

دلایل انتخاب طرح :
محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در کلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده کمک غذائی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

نام و کد محصولات
در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذا ئی است که بعنوان تکم یل کننده طعم غذا مورد استفاده قرار می گیرد . به عبارت دیگر سس، ما یع غلیظی است که برا ی طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته ش ده، آب و نمک تهی ه می شود . معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود. اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند که برای مزه دار کردن غذاها هنگام پخت و یا سر میز مورد استفاده قرار می گیرند .

این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می شود. البته سس سویایی که مردمان ژاپن در تهیه ی غذایشان به کار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است. که در اینجا به آنها اشاره شده است .

سس سویای چینی
این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد :

الف – سس سویای تازه/ روشن :
نوعی سس رقیق و به رنگ قهوه ای روشن می باشد. این سس در تهیه ی اغلب غذاها به کار می رود و از آنجا که رنگ آن روشن است، زیاد رنگ غذ ا را تغییر نمی دهد .

ب – سس سویای قدیمی / تیره :
نوعی سس تیره و غلیظ است که تخمیر شدن آن، مدت طولانی تری طول کشیده است. رنگ آن هم قهوه ای تیره می باشد. به این نوع سس سویا شیره قند اضافه می کنند تا ظاهر متمایزی نسبت به دیگر انواع این نوع سس داشته باشد. معمولاً از این سس بر ای تزئین روی غذاها استفاده می شود. این سس عطر و طعم بهتری نسبت به سس سویای رقی ق دارد؛ به علاوه نمک کمتری هم دارد .

سس سویای ژاپنی

سس سویای ژاپنی سنتی را به پنج گروه تقسیم می کنند که این دسته بندی بر اساس مواد به کار رفته در تهیه سس و طرز تهیه ی آن انجام گرفته است. در انواع سس های سویای ژاپنی، گندم به عنوان ماده اصلی وجود دارد. بنابراین، سس سویای ژاپنی باید قاعدتاً از سس سویای چینی شیرین تر باشد .

الف – دسته اول :

کویکوچی، این نام از منطقه ی کانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در ای ن منطقه از این نوع سس استفاده می شد. اما سرانجام تمام ژاپنی ها آن را به کار بردند . تقریبا 80 درصد سس سویای تولید شده در ژاپن از این نوع می باشد. استفاده از این نوع سس میان مردمان ژاپن رایج است. برای تهیه ی آن از مقادیر کاملاً مساوی گندم و سویا استفاده می کنند .

ب – دسته دوم :
یوسوکوچی، این سس به خصوص در ناحیه ی کانزای ژاپن بسیار به کار می رود. نسبت به سس کویکوچی شورتر و کم رنگ تر است. کم رنگ تر بودن این نوع سس به این دلیل است که در تهیه ی آن از شیره ای که از برنج تخمیر شده به دست می آید استفاده می کنند. پس برنج یکی از اجزای مهم در درست کردن این نوع سس سویا می باشد.

ج – دسته سوم :
تاماری، در تهیه این نوع سس به طور عمده از سو یا و تنها مقدار کم ی گندم استفاده می شود. این نوع سس نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون طرز تهیه آن به سس سویایی که دستورالعمل آن اول ین بار از چین به ژاپن آمد، بسیار شبیه می باشد .

د – دسته چهارم :
شیرو، نوعی سس سویای کمرنگ است. بر خلاف سس تاماری، در تهی ه سس شیر و بیشتر از گندم و فقط کمی از سویا استفاده شده و همین مسئله باعث می شود که این سس کمرنگ بوده و طعم شیرینی داشته باشد .

ر – دسته پنجم :
سایشیکومی، این نوع سس را به جای آب نمک با سس سویا تهیه می کنند . در نتیجه رنگ آن نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری هم دارد .
سس سویا معمولاً شور است و استفاده از آن برای برخی افراد مناسب نیست. البته اخیراً سس سو یای کم نمک برای کسانی که رژیم غذایی خاصی دارند به بازار آمده است. این نوع سس کم نمک را یکی از انواع سس سویا به حساب نمی آورند، چون هر کدام از انواع سس سویا را می توان با نمک کم هم تهیه نمود. در هر حال، نمی توان این سس را بی نمک تهیه کرد و کسانی که

مصرف مقاد یر بس یار کم از نمک هم برایشان مضر است، نباید از این سس استفاده کنند.

کد ISIC :
مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن سس سویا دارای کد آیسیک 15141317 می باشد .

شماره تعرفه گمرکی
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی شماره تعرفه 210310000 بر ا ی سس سویا استخراج شده است .

شرایط واردات
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمرکی در واردات این محصولات 55 درصد می باشد .

بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است که هنوز مؤسسه فوق بصورت شفاف و انحصار ی برای محصول مورد مطالعه استاندارد خاصی را تدوین نکرده است .

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی
بررسی قیمت های داخلی
قیمت محصولات مورد مطالعه تابع اعتبار برند تجاری شرکت تولید کننده آن می باشد بطوریکه برندهای معتبر از قیمت هایی نسبتا بالاتری به نسبت شرکت ها و برندهای ناشناخته دارند . لذا در اینجا متوسط قیمت فروش معادل 9750 ر یال بر ای هر بسته 300 گرم ی استخراج و جهت اطلاع ارائه گردیده است .

مروری بر قیمت های جهانی محصول

قیمت جهانی محصول مورد مطالعه تابع نوع سس ، ترک یبات ، کشور مورد بررسی ، فصل معامله و موارد د یگر دارد و لذا نمی توان قیمت خاصی را بر ا ی آن اعلام کرد . لیکن در اینجا به منظور اطلاع قیمت متوسط هر شیشه 300 گرمی این سس در کشور ژاپن معادل 1,5 دلار قیمت دارد و ا ین در حا لی است که قیمت مشابه آن در کشور چین ( البته با فرمولاسیون متفاوت ) تنها 0,8 دلار قیمت دارد .

موارد مصرف و کاربرد
همانطوریکه پیشتر نیز ذکر شد ، سس ها بعنوان تکم یل کننده طعم غذا محسوب شده و به همراه آن مورد استفاده قرار می گ یرند . لیکن باید گفت که در جهان صدها نوع سس وجود دارد که هر کدام از آنها بر ای کاربردها ی مختلف تهیه می گردند . به عبارت ساده تر ، هر سس برای استفاده به همراه غذاهای خاص و تعر یف شده ا ی مورد استفاده دارد و لذا مورد استفاده سس سو یا نیز به همراه غذاها ی زیر می باشد .
• گوشت سفید ( ماهی ، میگو ، مرغ )
• انواع کباب های گوشتی
• انواع کباب های سبزی ها
• انواع کوکوها
در اینجا لازم به ذکر است همانطور یکه در بالا ن یز اشاره گرد ید ، هر سس به همراه غذای مخصوص آن مورد استفاده دارد ، لیکن این موضوع در حالت عمومی و کلی است که در آن بیشترین حجم مصرف قرار دارد . لذا برخی مصرف کنندگان مطابق ذائقه خود از سس ها ( از جمله سس سو یا ) در همراه سا یر غذاها و کمک غذاها نیز استفاده می کنند که در ا ینجا به علت عمومی نبودن آنها ، از توض یح بیشتر در این مورد صرف نظر شده است .

بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
در صنعت غذا هر چند که در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به ماده غذائی مورد نظر ، تا حدودی امکان جایگزینی برخی دیگر از مواد غذائی وجود دارد ، لیکن این جایگزینی آنچنان از مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جر أت می توان گفت که هر ماده غذائی مصرف خاص خود را داشته و مصرف کننده علاقه ای برای جایگزین ی آن با سایر مواد غذائی را ندارند . سس ها نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر کدام حوزه های مصرف مخصوص بخود را دارا بوده و بازار طالب آن می باشد . لیکن در شر ایط خاص برخ ی از انواع د یگر سس ها مانند سس فلفل و سس خردل بصورت محدود م ی توانند جا یگزین این نوع سس گردند . البته در کشورها ی خارج ی که ا

ز صدها نوع سس استفاده م ی گردد ، جایگزین ها ی متنوع ی بر ای محصول مورد مطالعه وجود دارد ، ولی نظر بر اینکه در کشور ما تنها چند نوع سس تولید و مصرف می گردد ، لذا از نگاه جایگزینی نیز محدودیت وجود داشته و تنها دو نوع سس عنوان شده را می توان بعنوان جا یگزین معرفی کرد . از نقطه نظر قدرت جایگزینی نیز با ید گفت که محصولات جا یگزین مطلوبیت کمتری در جایگزینی دارند و بازار در صورت دسترسی به محصول اصلی ، علاقه ای به استفاده از محصول جایگزین ندارد .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده

از نقطه نظر مصرف می توان گفت که با توجه بر کاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، کلیه کشورهای جهان می توانند بعنوان کشورهای مصرف کننده این محصولات محسوب گردند . لیکن از آنجائیکه این محصول بومی کشورهای آسیائی می باشد لذا در ا ین کشورها بخصوص چین ، ژاپن و د یگر کشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند .
از نظر تولید نیز باید گفت که کشورها ی شرق آسیا که بعنوان عمده مصرف کنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده کشورهای تولید کننده نیز محسوب می گردند .

شرایط صادرات
از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگا نی، بر ای صادرات محصولات تو لیدی طرح هیچگونه شرایط و محدودیتی وجود ندارد . لیکن از آنجایی که این محصولات، یک کالا ی غذائی محسوب می گردند، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخوردار ی تو لیدکننده از شرایطی می باشد که در جدول زیر به شرایط فوق اشاره شده است.

وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون

الف ) بررسی ظرفیت های بهره برداری
با مراجعه به اطلاعات وزارت صنا یع و معادن، نتیجه گیری شده است که تنها تولید کننده سس سویا شرکت شهر سلامتی می باشد که در استان خراسان رضوی مستقر می باشد.ظرفیت این واحد 50 تن در سال بوده و در سال 1385 به بهره برداری رسیده است .

ب ) بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید سس سویا در کشور

تنها تولید کننده سس س یا در کشور در سال 1385 به بهره بردار ی رسیده است . از اینرو روند ظرفیت نصب شده کشور به صورت زیر قابل بیان است .

بررسی روند تولید واقعی سس سویا در کشور
پیشتر اشاره گرد ید که تنها یک واحد تولید کننده سس سو یا در کشور وجود دارد که با ظرفیت 50 تن در سال فعالیت می نما ید از ا ینرو در صورتیکه راندمان ا ین واحد حتی 90 درصد ظر فیت اسمی آنها در نظر گرفته شود در اینصورت تولید واقعی آن 45 تن در سال برآورد می گردد و با توجه بر ا ینکه واحد فوق از سال 1385 شروع به فعا لیت نموده است ، لذا تعیین روند تولید واقعی برای این محصول موضوعیت نخواهد داشت .

بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
فرایند تولید سس سویا به صورت زیر می باشد .

در صنعت غذا ، بسیاری از فرایندهای تو لیدی حالت یکسان داشته و به نوعی می توان گف

ت که الزام اداره نظارت بر مواد غذائی ( وزارت بهداشت ) و موسسه استاندارد روی اجرای فرایندهای فوق وجود دارد . لذا آنچه در این فرایندها سبب ایجاد اختلاف در کیفیت محصولات تولیدی شرکت های مختلف می گردد ، فرمولاسیون تولید ( ترکیب درصد واقعی مواد اولیه و افزودنی های آن ) و همچنین کیفیت مواد اولیه مصرفی می باشد . بنابر این دقت عمل واحد تولیدی در انتخاب مواد ، نگهداری آن تا زمان ورود به خط تولید و فرمولاسیون ساخت عوامل اصلی تعیین کیفیت محسوب می گردند که هر تولید کننده لازم است آنرا رعایت کند .

درصد استفاده از ظرفیت اسمی در واحدهای تولیدی فعال
پیشتر اشاره گردید که راندمان تنها تولید کننده داخلی محصول مورد مطالعه 90 درصد ظرفیت اسمی می تواند اختیار گردد ، لذا در اینجا نیز فرض شده است که تولید واقعی با 90 درصد ظرفیت اسمی انجام می گیرد .

و ) نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید
کلیه ماشین آلات یا به عبارتی خط تولید سس در کشورمان قابل تامین است .از اینرو با توجه به وضعیت فوق ، فهرست منابع تامین ماشین آلات در جدول زیر آمده است .

کلیه ماشین آلات تولید فهرست شده در جدول بالا از طریق سازندگان داخلی قابل تامی ن می باشند . این تولید کنندگان هر کدام تخصص در ساخت بخشی از ماشین آلات را بر عهده د ا شته و برخی از آنها خط تولید را بطور کامل طراحی ، ساخته و نصب و راه اندازی می نمایند که در زیر شرکتهایی که توانائی ساخت خط تولید کامل را دارند ارائه شده است .

بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
با مراجعه به بانک اطلاعات صنعتی وزارت صنایع و معادن، وضعیت و مشخصات طرح های جدید در حال ایجاد تولید سس سویا ، جمع آوری و در جدول زیر وارد شده است:

پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور
عرضه محصولات مورد مطالعه ، در آینده از طر یق تو لید واحدها ی فعال و طرح های در حال ایجاد و همچنین واردات صورت خواهد گرفت که در ادامه هر کدام از آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

الف ) پیش بینی تولید داخل واحدهای فعال
در قسمت (ب ) ظرفیت نصب شده کشور بر ا ی تو لید سس سو یا در سال ها ی گذشته آورده شد . همچنین در قسمت (ج ) تولید واقع ی این محصول برآورد گرد ید . از اینرو با در نظر گرفتن ظر فیت و تولید واقعی انجام شده در سالها ی گذشته ، عرضه این واحد در آینده نیز معادل 45 تن در سال پیش بینی شده است.

پیش بینی تولید داخل واحدهای در حال ایجاد
در جدول شماره 4 فهرست طرح های در حال ایجاد کشور آورده شد . بنابراین مطابق سوابق موجود، بر حسب درصد پیشرفت فعلی طرح ها ، مقاطع بهره برداری از آنها به صورت زیر فرض شده است :

با توجه به جدول بالا ، ظر فیت طرح های در حال ایجاد که در آ ینده به ظر فیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است:

بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با مراجعه به آمار بازرگانی خارجی کشور ، میزان واردات این محصول استخراج و در جدول ز یر آمده است .

جمع بندی عرضه
در جدول زیر جمع بندی پیش بینی عرضه سس سویا در آینده آمده است .

بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
برای برآورد مصرف از شیوه های مختلفی استفاده می گردد که در اینجا از روش تعیین مصرف ظاهری استفاده خواهد شد .
مصرف ظاهری از رابطه زیر حاصل محاسبه و در جدول زیر وارد شده است .

محصولات مورد مطالعه ، مواد غذائی هستند ، لذا الگوی مصرف آنها را می توان بصورت سرانه مصرف تعریف کرد . از اینرو با استفاده از جدول شماره 9 و لحاظ کردن جمعیت کشور ، سرانه مصرف قابل برآورد گردیده است .

جدول بالا نشان می دهد که در سالهای گذشته سرانه مصرف سس سو یا اولا در سطح بسیار پائینی قرار داشته و ثانیا دارای نوساناتی می باشد . این محصول در کشور ما نسبتا ناشناخته بوده و به علت نبود تولید داخل قابل قبول ، فرهنگ مصرف نیز هنوز برای آن بوجود نیامده است ولی انتظار می رود در سالهای آینده با بهره بردار ی از طرح ها ی در حال ا یجاد و بازار ساز ی بر ای مصرف ، سرانه مصرف نیز افزایش پیدا کند .
نمودار زیر روند مصرف در سالهای گذشته را نشان داده است .

بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با استناد بر آمار ار ائه شده در سالنامه آمار بازرگا نی خارجی کشور ، هیچگونه صادراتی در سالهای گذشته برای این محصول وجود نداشته است که البته این موضوع کاملا طبیعی است ، چرا که تنها تولید کننده این محصول در کشور از سال 1385 آغاز گردیده است.

بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
برآورد میزان تقاضای داخل در آینده
سس سویا یک محصول جد ید در کشور است که از چند سال گذشته در بازار وارد گردیده است . از اینرو هنوز شناخت کافی در مورد آن وجود ندارد . لیکن نکته ا ینکه در ا ینجا باید ذکر گردد اینست که فرهنگ و الگوی سبد غذائی کشور در حال تغییر بسوی غذاهای آماده و fast food می باشد و در این غذاها سس ها از اهمیت بسیار بالا ئی برخوردار هستند . در ایران تعد اد و تنوع سس ها در سطح بسیار پائینی قرار دارد و در مجموع کل تنوع سس موجود بازار شاید به کمتر از ده مورد

بالغ گردد ولی در کشور های دیگر تنوع سس ها به حدود 300 نوع می رسد و می توان گفت که بر ا ی هر نوع غذا سس های مخصوص آن وجود دارد . البته هر چند در کشور ا یران نیز تنوع سس پا ئین است ولی روند مصرف آن ( کلیه انواع سس ) در حال گسترش سر یع می باشد . برای روشن شدن بهتر موضوع ، با استفاده از بانک اطلاعاتی وزارت صنایع و معادن ، ظرفیت نصب شده کشور برای تولید انواع مختلف سس 1 استخراج و در جدول زیرآورده شده است .

در صورتیکه راندمان تولید در واحدهای فعال آن 80 درصد در نظر گرفته شود در آنصورت تولید واقعی این واحدها بصورت زیر قابل برآورد می باشد .

بطوریکه نمودار بالا نشان می دهد ، ظر فیت نصب شده تولید انواع سس در کشور که تابعی از حجم مصرف و تقاضای آن می باشد دارای روند صعودی قابل توجه است و لذا می توان با مراجعه بر ادعای قبلی مبنی بر تغییر الگو و سبد غذا ئی جامعه ، روند تقاضای سس سویا را نیز در آینده مثبت ارز یابی کرد و لذا دلیل پا ئین بودن سرانه مصرف در سالهای گذشته را نبود تولید این محصول در کشور و در نهایت ناشناخته بودن آن عنوان کرد .
در نهایت بر ای پیش بینی تقاضا در آ ینده نمی توان بر روند مصرف در گذشته استناد کرد و لذا هر چند مطا بق شواهد موجود تقاضا در آ ینده بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود ، لیکن تعیین دقیق مقدار آن نیازمند بازار سنجی عملیاتی می باشد که این امر از طرق مختلف مانند مدل مارکو و

دلفی قابل حصول می باشد و در گزارش حاضر به د لیل محدود یت مطالعات نمی توان به آن پرداخت . و تنها به ذکر این مطلب اکتفا می گردد که مطابق نظر سنجی های محدود بعمل آمده از واحد تحقیقات بازار دو شرکت بزرگ تولید کننده سس در ایران ، سس سویا پتانسیل تقاضای بازار به میزان حدود ده درصد مصرف کل انواع سس در کشور را دارا می باشد که بدین ترتیب با استناد بر نمودار بالا که نشان دهنده ظرفیت نصب شده تولید انواع سس در کشور می باشد ، تقاضای تقریبی قابل ایجاد برا ی سس سو یا بصورت جدول زیر قابل ارائه می باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ