سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ثمره حکمت، رستگاری است . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:16 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مسجد امام اصفهان فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مسجد امام اصفهان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مسجد امام اصفهان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مسجد امام اصفهان فایل ورد (word) :

مقدمه
اصفهان را می توان یکی از معروف ترین مناطق ایران در جهان دانست که قرن هاست به نصف جهان شهره است. وجود بیش از شش هزار اثر تاریخی در استان اصفهان سبب شده لقب نصف جهان برازنده این خطه ارزشمند از سرزمین ایران باشد. اصفهان آمیزه ای از میراث های فرهنگی باشکوه و طبیعت زیباست که پیشینه ای به قدمت تاریخ تمدن و فرهنگ ایران دارد. آثار متعدد و با ارزشی که از دوره های مختلف تاریخی در شهرهای مختلف این منطقه برجای مانده، اصفهان را به موزه ای هنری – تاریخی – طبیعی تبدیل کرده که بازدید از آن در لیست آرزوهای گردشگران ایران و جهان قرار دارد.

یادگارهای باارزش منطقه که از دوره های مختلف تاریخی به جای مانده، حاصل موجودیت تاریخی ناحیه ای است که قدمت آن به هزاره سوم پیش از میلاد می رسد. وجود تپه های باستانی و در راس آن ها تپه های تاریخی سیلک گواه این مطلب است. قدمت طولانی و معماری ارزشمند بناهای تاریخی اصفهان سبب شده که برخی از آثار تاریخی منطقه مانند: میدان بزرگ نقش جهان در فهرست آثار ثبت شده، سازمان ملی یونسکو قرارگیرند.

مسجدهای قدیمی با ارزش های تاریخی و معماری بالا بیش ترین آثار استان اصفهان را تشکیل می دهند که در شهرستان های مختلف استان پراکنده شده اند. مسجد شیخ لطف الله یکی از زیباترین آثار تاریخی اصفهان است که هر تماشا کننده‌ای را خیره و به اظهار تحسین و اعجاب وا می ‌دارد. مسجد جامع اصفهان مجموعه‌ای از ساختمان‌ها و آثار هنری دوره‌های بعد از اسلام است که یادگارهایی از افراد متعدد را در بر دارد

و بخشی از تحولات معماری دوره‌های اسلامی تاریخ ایران را در مدت هزار سال نشان می ‌دهد. محراب الجایتو که در این مسجد قرار گرفته یکی از شاهکارهای هنر گچ بری به شمار می آید. اوژن فلاندن ـ سیاح و نقاش فرانسوی؛ مسجد بابا سوخته اصفهان را گوهری گران بها در هنر معماری ایران توصیف کرده است. مسجد امام از لحاظ عظمت، جنبه معماری و تزیینات، مهم ترین مسجد دوره صفویه است که در شهر اصفهان واقع شده است.

مسجد جامع اردستان از کهن ‌ترین مساجد ایران به شمار می آید که بنای اولیه آن، مربوط به قرون اولیه اسلامی است. مسجد جامع زواره در 15 کیلومتری شمال خاوری اردستان اولین مسجد چهار ایوانی ایران است که در دوره سلجوقی ساخته شده و مسجد جامع گلپایگان نیز از آثار با ارزش دوره سلجوقی است.

کاخ های تاریخی با معماری های کم نظیر از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند. کاخ چهل ستون از جمله بناهایی است که اصفهان ملقب به نصف جهان بخش مهمی از شهرت خود را مدیون آن است و عمارت تاریخی هشت بهشت نمونه ‌ای از کاخ ‌های محل سکونت آخرین سلاطین دوره صفوی است. کاخ عالی قاپو نمونه منحصر به فرد و یکی از عجایب معماری کاخ‌های عهد صفوی است.

باغ های باشکوه استان اصفهان با شهرت های جهانی نیز از دیگر آثار باارزش این منطقه به شمار می آیند که همواره نظر جهانگردان را به خود جلب نموده است. باغ فین کاشان از دوره صفویه برجای مانده و از لحاظ باغ آرایی و آب رسانی دارای اهمیت ویژه‌ای است ضمن آن که از نظر گردشگری از منابع بسیار ارزشمند ایران به شمار می آید. چهار باغ مجموعه ای عظیم و زیبا است که از باغ های مختلف تشکیل شده و تعداد ی از آن ها هم اکنون نیز بر جاست

. مراکز عبادی غیر اسلامی چون آتشکده ها و کلیساها نیز از جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند. کلیسای هاکوپ اولین کلیسایی است که ارامنه در جلفای اصفهان بنا کرده‌اند ولی مشهور ترین کلیسای تاریخی جلفا از نظر معماری و تزیینات نقاشی، کلیسای سن سور است که به کلیسای وانک شهره است و در سال 1065 میلادی بنا شده است

مهم ترین کلیسای تاریخی جلفا از دوره شاه عباس اول نیز کلیسای مشهور بیدخم یا بیت اللحم است که در میدان جلفا و در مجاورت کلیسای مریم واقع شده است. آتشگاه کوه سنگی کهن‌ترین میراث پیشینه اصفهان است که هم اکنون بقایای بنای آن در کوه سنگی درارتفاع 1680 متر واقع شده است. شاید بتوان قدیمی ‌ترین مرکز اجتماعی انسان‌ها در منطقه را حول و حوش این کوه سنگی جستجو کرد. آتشکده باستانی نیاسر نیز بر فراز صخره بلندى به نام تالار نیاسر در کنار چشمه آبی برپاست و از اهمیت زیادی برخوردار است.

مناره های قدیمی با معماری های خاص از دیگر جاذبه های تاریخی استان اصفهان هستند. منار جنبان یکی از نمونه‌های ابنیه سبک مغولی ایران است که از آن دوره، کاشی کاری ‌هایی نیز به یادگار دارد. جالب ترین نکته این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یکی از مناره ها نه تنها مناره دیگر به حرکت در‌ می آید، بلکه تمامی این ساختمان مرتعش می ‌شود. مناره گلپایگان نیز از بلندترین مناره‌های دوره سلجوقی است که به سده 5 هـ . ق تعلق دارد.

خانه های اعیانی و عمارت های قدیمی نیز از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند که نظیر آن ها در دیگر مناطق ایران کم تر یافت می شود. عمارت های زیادی در سراسر شهرستان ها ی استان پراکنده هستند ولی مهم ترین آن ها را در شهرستان کاشان و اصفهان می توان دید.
خانه بروجردی ها در کاشان یکی از نمونه‌های تکامل یافته ساختمان‌های کاشان است که شکل و حجم و پوشش آن در میان سایر خانه‌ها نمونه است و عمارت عباسیان نیز یکی از جالب ترین نمونه‌ها است که به لحاظ تنوع و تعدد فضاهای خانه قابل اهمیت است.

خانه وثیق انصاری در شهر اصفهان حدود 150 سال پیش ساخته شده و از زیباترین خانه‌های دوره قاجار به شمار می آید. خانه ها و عمارت های زیادی در گوشه و کنار شهرستان های استان اصفهان واقع شده اند که هر یک از آن ها از اهمیت معماری و تاریخی قابل توجهی برخوردار هستند.

بازارهای شهرستان های مختلف استان اصفهان نیز دارای اهمیت گردشگری هستند. مهم ترین این بازارها بازار بزرگ اصفهان است که یکی از بزرگ ترین و جالب ترین بازارهای ایران و حتی جهان اسلام به شمار می رود. در این بازار دکان هایی وجود دارند که از 400 سال قبل تا امروز به عرضه تنها یک نوع کالا مبادرت نموده اند. در بین شهرهای بزرگ و سنتی ایران، کم تر شهری بازاری به با شکوهی و شهرت بازار اصفهان دارد.

پل های تاریخی با معماری کم نظیر از دیگر جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند. پل معروف سی و سه پل که از شهرت جهانی برخورداراست از شاهکارهای بی ‌نظیر دوره شاه عباس اول صفوی است که به نظارت الله وردی خان، سردار معروف شاه عباس بنا شده است.

این پل از مهم ترین پل های ایران است که بر روی یکی از زیباترین رودخانه های ایران بنا شده است. پل خواجو که در قسمت خاور رودخانه زاینده رود واقع شده به دستور شاه عباس دوم در سال 1060 هجری به صورت امروزی آن ساخته شده و یکی از زیباترین پل های ایران است. پل شهرستان درناحیه جی قدیم،

کهن ترین پلی است که بر روی زاینده رود ساخته شده است.
کاروان سراهای تاریخی، شهر، دهستان و محله های قدیمی، غارهای باستانی، میدان های جنگ، کتیبه ها وسنگ نبشته های باستانی نیز از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند که در شهرستان های مختلف استان پراکنده شده اند و جلوه های بدیعی ازمعماری، فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی را به نمایش گذاشته اند.

مجموع آثار کم نظیر و متعدد تاریخی و باستانی استان اصفهان، ارزش، اعتبار و شهرت جهانی جاذبه های جهانگردی ایران را افزایش داده و سفر به اصفهان را در فهرست رویاهای جهانگردان کشورهای مختلف جهان قرار داده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ