مقاله گناهان کبیره فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله گناهان کبیره فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گناهان کبیره فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله گناهان کبیره فایل ورد (word) :
سرآغاز
(( اعملو عبادالله ان التقوی دار حصن عزیز و الفجور دار حصن ذلیل لا یمنع اهله و لا یحرز من لجا الیه ))
ای بندگان خدابدانید که همانا تقوا و پرهیزازگناه حصاری محکم و جایگاهی منیع است که در آن حصار زیانی بکسی نمی رسد ، اما بی پروایی و گناه کاری حصاری است پست که نمی تواند اهل خودش را از آفات وبلائی که با آنان رو آورد نگهدارد و پناهنده خود را حفظ کند.
(( این سخن از امیر المومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه فیض – خطبه 156 آمده است ))
همان گونه که در تربیت و سالم سازی بدن از انجام بعضی امور و خوردن پاره ای از خوردنیها باید پرهیز کرد ، در تربیت و تهذیب نفس نیز از انجام برخی کارها و استفاده از بعضی غذاها باید اجتناب ورزید .
البته این خویشتنداری و پرهیز بر خلاف تمایلات نفس انسان است و در آغاز قدری دشوار به نظر می رسد لکن با ریاضت و مجاهدت ، سرانجام ، کارها آسان و راهها هموار خواهد شد .
این جنگ و گریز در خودسازی و تهذیب نفس نقش اساسی را ایفا می کند که در فرهنگ اسلامی از آن به «تقوا» تعبیر می شود اساس تمام ارزشهای اسلامی و انسانی است و هیچ عمل و کوششی بدون آن ارزش ندارد ودر پیشگاه خداوند متعال پذیرفته نیست .
بی تردید ، هر عملی که نزد خدا مقبول نشود و در اعتلای روح و صلاح و صفای آن هیچ گونه تاثیری نخواهد داشت ، زیرا تنها کلام طیب و عمل صالح به سوی او بالا می رود و تنها انسانهای پاک و صالح به خدا نزدیک می شوند .
همانطوریکه می دانید گناهان کبیره گناهانی است که خداوند در قرآن کریم برای آنها عذاب آتش جهنم را در نظر گرفته.
گناه اعمال نیک را هدر می کند:
ونیز پاره ای از گناهان کبیره باطل کننده اعمال صالحه است و خلاصه پرهیز از گناه مهمتر از اعمال صالحه است و برای اثبات این مطلب ( اهمیت بیشتر ترک گناه ) پاره ای از روایات نقل می شود.
1- رسول خدا ( ص ) فرمود:نخوردن لقمه حرامی نزد خداوند از دو هزار رکعت نماز مستحبی خواندن بهتر است .
2- امام صادق ( ع ) فرمود:رد کردن یک درهم بصا حبش نزد خداوند با هفتاد حج قبول شده برابر است.
3- و نیز فرمود: سعی و کوشش کنید در بجا آوردن اعمال صالحه و اگر اعمال صالح انجام نمی دهید پس معصیت نکنید ، بدرستی که کسیکه بنا می کند و خراب نمی کند بنایش بالا می رود هر چند کم باشد و کسیکه بنا می کند و خراب می کند بنایی ندارد.
4- حسد ایمان را می خورد و نیست می کند چنانچه هیزم آتش را
.
حق الناس مانع قبولی است :
5- رسول خدا ( ص ) فرمود : به من امرشد که قوم خود را بترسان و بگو : داخل مشوید در خانه ای از خانه های من ( یعنی مساجد ) و حال آنکه برای بنده ای ازبندگان من حقی نزد شما باشد که به او ضلم نموده اید ، بدرستی که تا در محضر من به نماز ایستاده او را لعنت می کنم تا آن حق را به صاحبش برگرداند.
6- پیغمبر (ص) فرمود : خدای را ملکی است که هر شب بربیت المقدس ندا در می دهد ، هر کس حرامی بخورد خدا هیچ عملی را از او نمی پذیرد نه واجب و نه مستحب.
گناه مانع استجابت دعا است :
7- گذر موسی ( ع ) به مردی از اصحابش افتاد که در سجده بود هنگامیکه بازگشت باز همان شخص را در سجده دید فرمود که اگر آن قدر برای من سجده کند که گردنش خورد شود از او نمیپذیرم تا اینکه از آنچه که نا خوشایند من است روی گرداند و به آنچه مطلوب من است روی آورد. یعنی از گناه پرهیز کند و عبادت را به جای آورد ، و گرنه گناه جلو استجابت دعا را می گیرد.
عبادت حقیقی ترک گناهست :
8- اصل دین پرهیز ازگناه است ، از گناه بپرهیز ، عابدترین مردم میشوی . با تقوی باش و اهتمام به عمل به تقوی داشته باش و جز آن بپرهیز ، بدرستیکه عملی که پذیرفته شود کم نیست.
اقسام گناه :
9-اگر کسی از گناهان کبیره پرهیز نماید گناهان صغیره اش مورد مواخذه نخواهد بود و خدایتعالی بفضلش آنها را می آمرزد چنانچه در سوره نساء می فرماید: (( اگر از گناهان بزرگی که نهی کرده شده اید دوری کنید گناهان شما را در گذریم و اجتنابتان راازگناهان کبیره گناهان صغیره قرار دهیم و شما را در جای بزرگ و شریفی که بهشت است در آوریم )).
10- پیغمبر اکرم فرمود : کسی که گناه کبیره از او سر زند و توبه ننماید فاسق است و نمی شود در نماز به او اقتداء کرد و شهادتش پذیرفته نیست و پس از مرگ مستحق عقوبت الهی است مگر اینکه فضل الهی شامل حالتش شده که از آن جمله شفاعت محمد صلی الله علیه و آله است ، چنانچه خودش فرموده که شفاعتم را برای صاحبان گناهان کبیره از امتم ذخیره کرده ام و نیز فرمود : شفاعت من برای صاحبان گناهان کبیره از امتم می باشد اما نیکوکاران ، یعنی ترک کنندگان کبائر، برایشان راه مواخذه نیست.
فردا بجای اشک خون میگریند:
ودروصایای پیغمبر اکرم به ابن مسعود است که می فرمایند:گناه را کوچک مشمار وازگناهان کبیره بپرهیز چون روز قیامت وقتی بنده به گناهش مینگرد از چشمانش چرک و خون بیرون می آید.خداوند می فرماید : قیامت روزی است که هر کس عمل نیک و بد خود را نزد خودش حاضر می یابد ، آرزو می کند که میان او و گناهانش مسافتی دور بود.
ترس از گذشته ها :باید اهل ایمان بر گذشته های خود ترسناک و گریان باشند زیرا چه اطمینان دارند که این قسم گناه از آنها سر نزده باشد. امام علی ( ع ) که تعیین نفرموده چه قسم گناهی است ، که صاحبش از نظر لطف پروردگار عالم می افتد و از بخشش و مغفرت الهی محروم می گردد. نشانه این قسم گناه پیدا نشدن حالت توبه وانبه است ، پس باید در تضرع و زاری به درگاه الهی کوشید وازباب توبه وارد شده از گناهانی که به یاد دارد بخصوص واز گناهانیکه از یاد برده به
طور کلی توبه کرده آنها را تلافی نماید و طریق توبه کردن از گناهان بعد از این ذکر خواهد گردید.
بلاء گناهکاران را پاک می کند: و در روایات است که خداوند دوستان اهل بیت را که گناهکارند در دنیا به انواع بلاها مبتلا می فرماید ، تا قبل از مرگ پاک شده باشند واگرزیاد باشد به سختی جان دادن و اگر زیادتر باشد به سختی ها و شکنجه های برزخ تا وقتی که وارد محشر می شود پاک بوده و اگر بر فرض آنقدر گناهکار باشد که تا آنوقت هم هنوز پاک نشده باشد بواسطه کثرت گناه ، به آتش دوزخ میرود و پس از پاکی بیرون خواهد آمد و نمی ماند در جهنم کسی که در قلب او ذزهای ایمان و محبت اهل بیت باشد و ماندن همیشگی در دوزخ مخصوص کفار و دشمنان اهل بیت است.
(( معنی کبیره و صغیره ))
• گناه کبیره چیست ؟:
هر گناهی که در قرآن و حدیث به کبیره بودن آن تصریح شده باشد ( این قسم متجاوز از چهل گناه است که در اخبار اهل بیت ( ع ) تصریح شده و ما هم مطابق روایات بشرح آن می پردازیم ) .
هر معصیتی که در قرآن کریم یا سنت معتبره وعده آتش بر ارتکاب آن رسیده باشد. یا اینکه ضمنا وعده عذاب باشد . هر گناهی که در قرآن یا سنت معتبره از گناهی که کبیره بودنش مسلم است بزرگتر شمرده شود آن هم کبیره است .مثلا قتل نفس از جمله گناهانی است که کبیره بودنش بهر دو راه گذشته ثابت گردیده است .
اصرار بر صغیره هم کبیره است: از آن جمله است ابتلاء به تکرار گناه صغیره که موجب کبیره شدن آن می شود چون مسلم است که در اثر تکرار ، گناه صغیره در حکم کبیره می شود .
کبائری که بزرگتر است : چندین گناه کبیره را که از سایر گناهان بزرگتر بوده است بیان می فرموده اند مانند روایت ابی الصامت و روایت عبدالله بن سنان از حضرت صادق ( ع ) که می فرماید : بزرگترین گناهان کبیره شرک به خدا است تا آخر و گاهی گناهانیکه در نظر سوال کننده کبیره نبوده ، یعنی آنرا از جمله کبائر نمی دانسته بیان فرموده و از ذکر انچه را خود شنونده مسلم می دانسته خودداری می فرموده اند.
کبائر منصومه ( گناهانیکه کبیره شمرده شده )
1- شرک به خدا
اولین گناه کبیره شرک به خدای تعالی است و به کبیزه بودن آن ، حضرت رسول وحضرت امیرالمومنین وصادق وکاظم ورضاوجواد علیهم السلام تصریح فرموده اند بلکه از حضرت صادق ( ع ) مرویست که از هر گناه کبیره بزرگتر شرک به خدا است . و دلیل براینکه بزرگترین گناه کبیره است ، فرمایش پروردگار است ، می فرماید : (( خدا نمی آمرزد شرک آورده شده به او را و غیر شرک را از هر که بخواهد می آمرزد )). یعنی اگر کسی مشرک از دنیا برود آمرزیده شدنی نیست ، و غیر از شرک قابل آمرزش خواهد بود . و نیز می فرماید کسی که به خدا شرک آورد خدا بهشت را بر او حرام می کند و جایگاهش دوزخ است وبرای ستم کنندگان یاری کنندگانی نیست .
2- یاس
دوم از گناهان کبیره نا امیدی از رحمت الهی است .چون سبب یاس از پروردگار عالم اعتقاد نداشتن به قدرت و رحمت و کرم بی پایان اوست در قرآن مجید آن را از صفات کفار قرار داده و می فرماید (( نا امید از رحمت الهی نشوید مگر کسی که کافر است )) . حضرت صادق ( ع ) و حضرت کاظم و حضرت رضا و حضرت جواد علیهم السلام آن را جزء گناهان کبیره شمرده اند . پس از شرک هیچ گناهی بزرگتر از یاس نیست زیرا هر گناهی که از شخص سر می زند تا وقتی که مایوس نباشد ممکن است در صدد توبه برآمده وبا استغفار آمرزیده شود ولی شخص مایوس آمرزیده شدنی نیست زیرا امیدی به آمرزش و مغفرت خدا ندارد تا توبه نماید .
از این گذشته یاس سبب جرات بر جمیع گناهان می گردد چون می گوید من که معذب خواهم بود چرا خودم را از شهوت دنیا محروم نمایم ؟
3- القنوط من رحمته الله
در حدیثی که از حضرت رضا ( ع ) در تعداد گناهان کبیره ذکر شده پس از یاس قنوط را ذکر می فرماید. قنوط نا امیدی از رحمت الهی است که در قلب رسوخ نموده و قباحت ان کم شده است و در بیان فرق یاس و قنوط چنین فرموده اند که قنوط اخص است زیرا که یاس فقط نا امیدی قلب است هرگاه این نا امیدی شدید شود به طوریکه به ظاهر هم سرایت نماید و از کلماتش نا امیدی تراوش کند که اگر شخص با هوش او را مشاهده نماید آثار نا امیدی را از ظاهرش درک می کند این حال ، قنوط نامیده می شود ، پس قانط کسی است که آثار نا امیدی از کلماتش هویدا باشد.
4- الا من من مکر الله
چهارم از گناهان کبیره امن از مکر الهی است به اینکه انسان از انتقام پنهانی و ناگهانی و قهر خفی خدا ایمن و راحت نشیند و از سرعت در انتقام ناگهانی او نیندیشد ودر دل ازاینکه به واسطه صدور گناه ، دچار عذاب گردد ، ترسی نداشته باشد .
در قرآن مجید سوره 7 آیه 97 و98 و99 می فرماید :آیا مردم قریه ها و آبادی ها ایمنند ازاینکه عذاب ما شبانه هنگامی که در خوابند به ایشان برسد یعنی از شبیخون قهر و اتقام الهی به جزای گناهانشان هنگامی که در خوابند که یک نوع از مکر است باید بترسند.
5- آدمکشی
پنجم از گناهان کبیره کشتن کسی است که خدا و پیغمبر ( ص ) اذن در کشتن او نداده اند . دلیل بر کبیره بودن آن در روایاتی که از حضرت رسول و حضرت امیر و حضرت صادق و کاظم و رضا و جواد علیهم السلام وارد شده به کبیره بودن آن تصریح فرموده اند . به علاوه از گناهانی است که خداوند در قرآن مجید صریحا بر آن وعده عذاب داده است .
ازآن جمله می فرماید: هرکس مؤمنى را ازروی عمد وقصد بکشد پاداشش دوزخ است ، درحالى که در آن جاودان می باشد وخشم خدا براواست و اورا ازرحمت خوددورساخته وعذاب بزرگى را برایش اماده ساخته است . دراین آیه شریفه پنج تهدید برقتل نفس فرموده وجزای آن قرارداده است ، جهنم ،
خلود وهمیشگی بودن درآن ، غضب ولعنت وعذاب بزرگ .
6- عقوق والدین
ششم از گناهان کبیره عقوق والدین است چنانچه حضرت رسول ( ص ) و حصزت امیر ( ع ) و حضرت صادق و حضرت رضا و حضرت جواد علیهم السلام در روایاتیکه در شکاره کبائر از ایشان رسیده به کبیره بودنش تصریح فرموده اند بلکه از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله چنین رسیده است که از هر گناه کبیره بزرگتر شرک به خدا و عقوق والدین است و نیز از گناهانی است که در قرآن مجید و احادیث صحیحه بر آن وعده عذاب داده شده است .
پیغمبر اکرم ( ص ) فرمود:سه طایفه اند که در روز قیامت خداوند با ایشان سخن نمی فرماید و نظر رحمت به آنها نمی کند و ایشان را پاک نمی کند و از برای آنها عذاب دردناکی است ایشان شراب خواران و تکذیب کنندگان به قدر الهی و عاق والدین اند.
از حضرت امام صادق است که هر کسی که به پدر و مادرش از روی غیظ در حالی که والدین بر او ستم کرده باشند خداوند نماز او را نمی پذیرد.
7- قطع رحم
هفتم از گناهان کبیره قطع رحم است چنانچه حضرت صادق و کاظم و رضا و جواد علیهم السلام به گناه کبیره بودنش تصریح فرموده اند و نیز هم در قرآن مجید وعده آتش بر آن وارد شده و مورد لعن پروردگار عالم است و او را خاسر نامیده .از حضرت سجاد ( ع ) مرویست که فرمود : از مصاحبت قاطع رحم بپرهیز که او را در سه جای قرآن ملعون یافتم .
1- در سوره بقره می فرماید: (( آنهائیکه عهد الهی را پس از بستن پیمان می شکنند و می برند آن چیزی را که خداوند امر به پیوستن آن فرموده ( قطع رحم می کنند ) و در روی زمین فساد می کنند همانا ایشان زیانکارند .
2- در سوره رعد می فرماید: (( آنان که پیمان خدا را پس از محکم شدن می شکنند و می برند آنچه را که خداوند به پیوند آن امر فرموده و در زمین فساد می کنند بر ایشان لعنت و محرومیت از رحمت خدا است و برای ایشان جایگاه بدی است یعنی جایشان دردوزخ است .
3- در سوره محمد ( ص ) می فرماید (( آیا از شما توقع است و غریب و بعید نیست که اگر متولی امور مردم شوید در زمین فساد کنید و از خویشان خود ببرید ، آن گروه مفسد و قاطع رحم ، کسانی اند که خدای تعالی آنها را از رحمت خود دور فرموده و کر کرده و چشمانشان را کور فرموده )).
8- خوردن مال یتیم
هشتم از گناهان کبیره خوردن مال یتیم یعنی طفلی که به حد بلوغ نرسیده و پدرش مرده است می باشد .
حضرت رسول ( ص ) وحضرت امیر المومنین ( ع ) و حضرت کاظم ورضا و جواد علیهم السلام خوردن مال یتیم را از گناهان کبیره شمرده اند و از گناهانی است که خداوند وعده آتش بر ان داده بلکه تصریح به کبیره بودن آن فرموده و می فرماید (( به درستی که آنان که با جرات می خورند و تلف می نمایند اموال یتیمان را از روی بیدادگری و ستم ، جز این نیست که در شکم های خویش آتشی را می خورند ( یعنی پر می سازند شکم های خود را به چیزی که ایشان را به آتش جهنم می کشاند ) و زود باشد که در آتش افروخته شده انداخته شوند )) .
از حضرت صادق ( ع ) مرویست که فرمود :خدای تعالی در خوردن مال یتیم وعده دو عقوبت داده است : اخرویه و دنیویه . اما عقوبت اخرویه آتش جهنم است ، اما عقوبت دنیویه : هر کس که به یتیمان مردم ستم نمود ومال آنها را تلف کرد به یتیمان او هم ظلم خواهد شد ، چنانچه به این مطلب در قرآن مجید اشاره می فرماید که (( باید بترسند از خدا درباره یتیمان آنان که اگر بعد از خود فرزندان ضعیف و عاجز بگذارند از بی نوایی و ضایع شدن ایشان بترسند )) .
9- ربا خواری
نهم از گناهان کبیره ای که به کبیره بودنش تصریح شده ربا است ، در احادیثی که از حضرت رسول ( ص) و حضرت امیر المومنین ( ع ) و حضرت صادق ( ع ) و حضرت کاظم و حضرت جواد علیهم السلام رسیده تصریح به کبیره بودنش می فرمایند و نیز از جمله گناهانی است که در قرآن مجید بر آن وعده عذاب داده شده بلکه تشدید عذاب آن را بیش از بسیاری از کبائر می فرماید .
در سوره آل عمران می فرماید (( ای کسانی که ایمان آورده اید ربا مخورید ، چیزی که داده اید چند برابر باز می ستانید و افزونی و زیادتی مطلبید و از مخالفت خداوند بپرهیزید تا رستگار شوید و بترسید از آتشی که برای کافران آماده شده است )) .
یعنی آتشی که در اصل برای کافران است شما خودتان را به واسطه خوردن ربا ، سزاوار آن نکنید . در سوره بقره می فرماید : (( کسانی که ربا می خورند در قیامت از گورهای خود بر نمی خیزند مگر مانند کسیکه شیطان به سبب مس کردنش او را بیفکند )) .
پیغمبر اکرم فرمود : هرگاه امت من ربا خوار شوند به زلزله و فرو رفتن در زمین مبتلا می شوند . .نیز فرمود : گناه ربا هفتاد بخش است کمترین آن مثل گناهی است که با مادر خود در خانه خدا زنا کند. و نیز در روایات متعددی که از حضرت صادق ( ع ) مرویست می فرماید: یک درهم ربا نزد خدا از بیست مرتبه و در روایات دیگر سی مرتبه و در روایات دیگر هفتاد مرتبه ، زنا با محرم خود بدتر و سخت تر است .
10-زنا
دهم از گناهانی که به کبیره بودنش تصریح شده زنا است چنانچه حضرت صادق ( ع ) و حضرت کاظم ( ع ) و حضرت رضا ( ع ) وحضرت جواد ( ع ) فرموده اند وبرای کبیره بودنش به آیه 68 از
سوره فرقان متمسک شده که می فرماید : (( از جمله صفات بندگان خدا آن است که نپرستند و نخوانند با خدای به حق ، خدای دیگری را ( یعنی مشرک نباشند ) و آن نفسی را که خدا کشتنش را حرام فرموده نکشند و زنا نکنند ، و کسی که اینها را به جا آورد ( شرک وقتل و زنا ) برسد و ببیند جزای خود را که شکنجه اش در روز قیامت دو چندان است و همیشه به خواری در آتش است )) .
و در منهج است که : (( اثاما )) در این آیه شریفه ، نام یک وادی در دوزخ است که زنا کاران را در آن عقوبت می کنند و گفته اند چیزی است که سیلان کند از اجسام دوزخیان مانند چرک و خون .
آثار دنیوی و اخروی زنا : امام باقر ( ع ) فرمود:زنا شش اثر دارد : سه اثر در دنیا سه اثر در آخرت ، اما آثار دنیویه زنا : آبرو را می برد ، رزق را کم می کند ، مرگ و نیستی را نزدیک می کند اما آثار اخروی آن پس غضب پروردگار و سختی حساب و دخول در آتش و جاودان ماندن آن را ایجاب می نماید .
عذاب برزخی زنا کار:و نیز فرمود : کسی که به زن مسلمان یا یهودی یا نسرانی یا مجوسی آزاد یا کنیز زنا کند پس توبه نکند و با اصراربه این گناه ازدنیا برود خداوند در قبرش سیصد در عذاب را باز می کند که از هر در مارها و عقربها و افعی هایی از آتش بیرون می آیند ، پس می فرماید تا روز قیامت می سورند . و چون از قبرش بیرون شود از بوی گندش مردم اذیت می شوند پس به این بوی زننده شناخته می شود ودانسته می گردد که زناکار است تا اینکه امر می گردد او را به آتش برند .
زنا مرگ ناگهانی و فقر می آورد: حضرت رسول ( ص ) فرمود : هرگاه پس از من زنا زیاد شود مرگ ناگهانی زیاد خواهد شد .وفرمود زنا مورث فقر است و آبادیها را ویران خواهد کرد .
زنای محصنه:اگر با زن شوهر دار زنا شود حرمت و عقوبت آن شدیدتر خواهد بود چنانچه حد زنا صد تازیانه ولی حد زنای محصنه قتل و سنگسار کردن است . حضرت صادق ( ص ) فرمود : روز قیامت سه طایفه اند که خداوند با ایشان صحبت نمی فرماید و برایشان عذاب دردناکی است ازاین سه طایفه زنی است که بر فراش شوهرش زنا دهد. واز حضرت رسول ( ص ) مرویست که فرمود ،
کسی که با زن شوهر دار زنا کند پس در جهنم از عورت هر دو چرک خارج می شود به مقدار پانصد سال راه و اهل جهنم از بوی گند آن دو در اذیت خواهند بود و عذابشان از همه شدیدتر است .
11-لواط
یازدهم از گناهانی که به کبیره بودنش تصریح شده لواط است چنانچه از حضرت صادق ( ع ) و حضرت رضا علیهم السلام رسیده بلکه حرمت و عقوبت آن از زنا شدیدتر است . از حضرت صادق ( ع ) مرویست که : (( حرمت لواط از زنا بیشتر است ، به درستی که خداوند قومی را برای عمل لواط هلاک فرمود ( قوم لوط ) ولی کسی را برای زنا هلاک نفرمود .))
از رسول اکرم ( ص ) مرویستکه فرمود : کسی که با پسری جمع شود روز قیامت جنب وارد محشر می شود و آب دنیا او را پاک نمی کند و خشم خدا بر اوست و او را لعنت فرموده ، دوزخ را برایش آماده می فرماید و برایش بد جایگاهی است . سپس فرمود هرگاه کسی لواط کند ، عرش خدا به لرزه در اید و خداوند او را لعنت وعضب فرموده و جهنم را برایش آماده می فرماید وملوط ( مفعول) را در کتار جهنم نگه می دارند تا خلایق از حساب فارق شوند ، پس او را در جهنم می اندازند و در طبقات دورخ همیشه معذب خواهد بود .
برای جلوگیری از پیش آمدن چنین عمل شنیعی چند چیز را که مقدمات قریبه و بدیعه آن است تحریم فرموده :
نگاه شهوتی به پسر حرام است : 1- نگاه کردن از روی شهوت به جوان امرد ( پسری که هنوز مو به صورتش در نیامده ) حرام است و سوء اثر وشدت عقوبت نظر حرام در بحث زنا مفصلا ذکر گردید بلکه از رسول خدا ( ص ) مرویست که : فتنه جوان زیبای امرد از فتنه دختر باکره بیشتر است . پس بر هر مسلمانی واجب است ار چشمان خود نهایت مواظبت را بکند که به چنین گناه بزرگی مبتلا نشود .
لجام آتشین برای بوسه شهوت : 2-بوسیدن جوانی از روی شهوت حرام است چنانچه از حضرت صادق ( ع ) است که پیغمبر ( ص ) فرموده است : کسی که جوانی را از روی شهوت ببوسد خداوند او را در قیامت به لجامی از آتش لجام می فرماید . و از حضرت رضا ( ع ) مرویست که : هرگاه مردی جوانی را از زوی شهوت ببوسد ملائکه آسمان و ملائکه زمین و ملائکه رحمت و ملائکه غضب اورا لعنت می کنند و جهنم برایش آماده می شود و مکان بدی جایگاهش می باشد.
خوابیدن دو مرد یا زن : 3- خوابیدن دو مرد در یک بستر و در زیر یک لحاف در صورتیکه هر دو عریان باشند ، حرام است و همچنین است حکم دو زن ، و فرقی بین محرم و بیگانه نیست . و در چند روایت است که باید آنها را حد زد وبرایش هم حد زنا معین شده یعنی آنها را یکصد تازیانه بزنند. و بعضی از علماء فرموده اند چون برای خوابیدن دو مرد عریان هم حد تعیین شده است پس آن هم گناه کبیره محسوب شده
.
حد لواط : چون حرمت و فساد لواط بیشتر از زنا است حدش شدیدتر است و آن کشتن می باشد ، هرگاه لواط کننده و لواط دهنده هر دو عاقل باشند هر دو را باید کشت و فاعل را به وسیله شمشیر یا سنگسار کردن و یا زنده به آتش سوزاندن یا از بالای بلندی مانند کوه پرتاب کردن با دست و پای بسته شده ، بایستی کشت و انتخاب نوع قتل به دست حاکم جامع الشرایط است .
12- قذف
دوازدهم از گناهان کبیره ، قذف است و آن نسبت زنا یا لواط به زن یا مرد مسلمان پاک دامن دادن است . در احادیث وارده از حضرت رسول ( ص ) و حضرت صادق ( ع ) و حضرت کاظم ( ع ) و حضرت رضا ( ع ) و حضرت جواد ( ع ) به کبیره بودنش تصریح شده ونیز در قرآن مجید بر آن وعده عذاب داده شده است ، در سوره نور می فرماید: آنانکه به زنان پاکدامن نسبت زنا می دهند که از آنچه به ایشان نسبت می دهند بی خبران و اهل ایمانند ، دور کرده شده اند در دنیا ( از نام نیک ) و در آخرت ( از رحمت ) و برایشان شکنجه بزرگی است در روزی که زبانشان و دست و پایشان بر آنچه کرده اند گواهی می دهند .
13- شراب خواری
سیزدهم از گناهان کبیره شرب خمر است و حضرات کاظم و رضا و جواد علیهم السلام آنرا جزء کبائر ذکر فرموده اند ودر قرآن مجید از آن به گناه بزرگ تعبیر شده در آنجا که می فرماید : از می و قمار تو را می پرسند ، بگو در آن دو گناه بزرگی است و سودهایی برای مردمان دارد ولی گناه آنها از آن بزرگتر است .
می خواری و اخبار اهل بیت ( ع ) : روایات و اخباری که در این باره رسیده است زیاد است از آن جمله رسول خدا ( ص ) فرمود شراب خواری فردای قیامت وارد محشر می شود در حالی که رویش سیاه و دهانش کج و زبانش بیرون افتاده و فریاد تشنگییش بلند است و به او از چاهی که در آن چرک زنا کاران ریخته شده می آشامند. و نیز فرمود به خدا سوگند ،
به شفاعت من نمی رسد کسی که نمازش را سبک گیرد و کسی که مست کننده ای بخورد. و نیز فرمود خداوند ده کس را درباره شراب لعنت فرموده : آن کس که درختش را کاشته و آنکه نگهبانیش را کرده و آن کس که انگورش را فشرده و آنکه آنرا نوشیده و آن کسی که آن را در جام ریخته و آن کسی که آن را حمل کرده و آن کس که از باربر تحویل گرفته و آنکه خریده و آنکه فروخته و آنکه پولش را دریافت کرده.
14- قمار
چهاردهم از گناهان کبیره ای که به کبیره بودنش تصریح شده است قمار است چنانچه خدای تعالی در سوره بقره می فرماید: (( حکم می و قمار را از تو می پرسند بگو در هر دو گناه بزرگی است .)) و تعبیر به گناه بزرگ در قرآن مجید فقط در مورد شراب و قمار به کار رفته است .
15- اشتغال به ملاهی
سرگرمی با آلات موسیقی : پانزدهم از گناهانی که به کبیره بودنش تصریح شده ، سرگرمی با آلات موسیقی و نواختن انواع سازها مانند تار و کمانچه و پیانو و طنبور و نظائر آن یا گوش دادن به آنها است . حضرت صادق فرمود : صنعتی را که هیچ جهت حلالی در آن نباشد و جز شر و فساد چیزی بر آن مترتب نیست مانند بر بط ( آلت موسیقی است شبیه عود که با آن می نوازند ) و مانند مزمارها ( نی ) و هر آلت و وسیله لهوی و صلیب نصارا و بت ها و هر چه شبه اینها باشد پس یاد دادن و یاد گرفتن و عمل کردن به آن واجرت گرفتن برآن و جمیع تصرفات در آن حرام است . و همچنین فرمود : استماع لهو را ترک کن .
16- غناء
آواز خوانی : شانزدهم از گناهانی که به کبیره بودنش تصریح شده غناء است و نیز در موثقه محمدبن مسلم از حضرت باقر ( ع ) از گناهانی است که خداوند بر آن وعده عذاب داده است .
غناء چیست : غناء حرام است و تنها صدای خوب غناء نیست بلکه عبارتند از کشیدن صدا و گردانیدن آوار در حلق به کیفییت مخصوصی که طرب آور و مناسب مجالس لهو و لهب و محفل اهل معصییت و طرب باشد و نیز با آلات موسیقی ملایم موافق باشد .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]