
مقاله آشنایی با مرمت تحت فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله آشنایی با مرمت تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آشنایی با مرمت تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله آشنایی با مرمت تحت فایل ورد (word) :
آشنایی با مرمت
چکیده و نتایج حاصل از جداول :
1 ) در روش حفاظتی و بهداشتی اهداف ما از مداخله ساماندهی محیط شهری و بهبود کارد با تخریب کالبد بناء می باشد. از نظریه های موجود در مداخله می توان به هندسه گرایی، معیار گرایی، تفکیک کارکردهای شهری و جدایی حرکت سواره از پیاده اقدام نمود اصول پیشنهادی در این روش نفی گذشته اینکه مرمت معماری نمی تواند به بناء محدود شود و کالبد باید مطیع عملکرد شود و در مورد دستورالعمل پیشنهادی باید تخریب کالبد برای ساماندهی و بهبود کارکردهای شهری را نام برد شیو اقدام در این مورد به صورت بازسازی و نوسازی می باشد.
2 ) در روش حفاظتی و تزیینی : هدف مداخله معاصرسازی با توجه به حفظ ثروت فرهنگی و عوامل زیبایی شناختی است که به بهبود کالبد بدون دخالت مستقیم و بارز و بهبود کارکرد با احترام به کالبد قدیم صورت می گیرد.
نظریه های مداخله شامل منظرسازی، نظریه سازمندی، تعادل و تمایز می باشد اصول پیشنهادی در این امر فناپذیری، تکرار، مرمت آیینی و سلسله مراتب مکانی و غیره می باشد دستورالعمل پیشنهادی شامل تعمیر و مرمت دائمی، تلفیق ساختمان های جدید با قدیم ضمن رعایت الفبای مرمت شهری می باشد شیوه اقدام به صورت بهسازی، نوسازی، بازسازی است.
3 ) روش مداخله موضعی و موضوعی : هدف از مداخله حفظ و ارتقای کمی و کیفی ثروت تاریخی به همراه معاصر سازی و توسعه شهر از درون، بهبود کارکرد، حفظ سنّت بر پایه پاسخ به نیازهای نو، کاربست مفاهیم تازه به همراه آشتی دادن فرم و عملکرد، نظریه های مداخله شامل تقدّم مفاهیم معماری بر ویژگی های شکلی و سبکی، معاصر سازی، رابطه عظمت و تاریخ گذر از تولید حجمی به تولید قطعه ای، معماری پیچیده بدون رعایت قوائد سنتی، اصول پیشنهادی این مبحث شامل عدم تقلید از سبک های گذشته، شناخت وضع موجود، تناسب پیوستگی، تضاد و تباین، نمادگرایی می باشد دستورالعمل پیشنهادی شامل دخالت در بناء با مفاهیم کهن ولی با سبک نو، ردّ اقدامات تخریبی، وضع قوانین و مقررات افزایش مشارکت مردم و دخیل کردن آنها در امر مرمت و در نهایت شیوه اقدام به صورت بهسازی، نوسازی، بازسازی می باشد.
4 ) روش مداخله جامع شهری مرمت شهری : هدف از مداخله توسعه کالبدی فضایی با توجه به ارتقای ثروت فرهنگی، تاریخی، بهبود عملکرد با احترام به کالبد زنده و پویا، حفظ کالبد تاریخی به همراه بهبود محیط شهری نظریه های مداخله شامل چند وجهی بودن مرمت شهری، احیای بافت های تاریخی، مرمت امری است بطئی و جزئی که ممکن است سال ها به طول انجامد اصول پیشنهادی شامل هماهنگی، پویایی، تفکیک، شناخت، وحدت و معاصرسازی می باشد، دستور العمل پیشنهادی شامل : عدم احداث بناء، مجموعه یا بافت جدید بر روی بناء، تعادل بخشی کالبدی، تأکید بر شبکه نمادین شهر می باشد در نهایت شیوه اقدام به صورت بهسازی، نوسازی، بازسازی می باشد.
روش بازسازی شهری : در این روش هدف از مداخله شامل معاصر سازی همراه با ارتقای حیات مدنی و پویایی شهر قدیم در کل شهر، احیای کالبد به دنبال آن بهبود کارکرد و بهبود محتاطانه کالبد می باشد نظریه های مداخله شامل پویایی ماده در ساختمان نظریه سبک و زمان، چند وجهی بودن مرمت شهری و احیای بافت های تاریخی از وجوه مختلف را می توان نام برد اصول پیشنهادی شامل پاک سازی، بازسازی مداخله مشروط به وجود مدارک لازم، هماهنگی و پویایی می باشد. دستورالعمل پیشنهادی شامل تخریب بناهای اطراف بناهای یادواره ای، بازسازی عناصر و فضاها بر پایه سبک گذشته و در نهایت روش مداخله در این مبحث بر بازسازی و نوسازی و بهسازی تأکید دارد.
چکیده مطالب در جدول شماره 7 :
روش مداخله حفاظتی، بهداشتی در این روش هدف از مداخله حفاظت + بهداشت می باشد سیاست ها و راهبردهای کالبدی شامل تخریب بناهای فاقد ارزش و غیر بهداشتی، تشدید آهنگ دگرگونی همراه با تخریب وسیع می باشد سیاست ها و راهبردهای حمل و نقل و آمد و شد شامل ایجاد دسترسی های مستقل برای سواره و پیاده، بالا بردن میزان دسترسی درونی با تخریب بخش هایی از بافت می باشد شیوه های برنامه ریزی شامل تعیین محدوده تاریخی، تفکیک بافت کهن به تقسیمات کوچک و کوچکتر و تعیین حدّ برای هر یک از این تقسیمات می باشد در نهایت شیوه اقدام شامل نوسازی و بهسازی می باشد.
روش حفاظتی تزئینی
هدف از مداخله شامل زیبائی شناسی شهری، حفظ ثروت فرهنگی و معاصرسازی می باشد سیاست ها و راهبردهای کالبدی شامل مرمت بدنه های خارجی بناها و مجموعه، حفظ دقیق ابنیه با ارزش، تقویت ساختمان های کهن می باشد سیاست ها و راهبردهای حمل و نقل و آمد و شد شامل ایجاد شبکه پیاده، تأکید بر حمل و نقل عمومی و کنترل و حتی المقدور در کاهش تردد سواره تا حدّ ممکن می باشد شیوه برنامه ریزی شامل تعیین محدوه های مداخله، برنامه ریزی در مقیاس شهر و منطقه، تعریف سازمان کالبدی فضای جدید در کل شهر موجود می باشد و در نهایت شیوه اقدام به صورت بهسازی و نوسازی می باشد.
مداخله موضعی موضوعی
در این موضوع هدف مداخله حفظ و ارتقای کمی و کیفی ثروت تاریخی است سیاست ها و راهبردهای کالبدی شامل هماهنگی در ترکیب بافت قدیم با جدید جلوگیری از تخریب بی جهت بناهای شکل دهنده بافت های تاریخی، بهسازی و نوسازی بناهایی با ارزش قدیمی، تاریخی است سیاست ها و راهبردهای حمل و نقل و آمد و شد شامل تأکید بر استفاده از حمل و نقل عمومی، آرام سازی غوغای آمد و شد، انتقال، آمد و شد تسریع عبوری به خارج از محدده محوطه و مجموعه تاریخی می باشد.
شیوه برنامه ریزی شامل برنامه ریزی در مقیاس شهر و شهرسازی و مشارکتی می باشد و در نهایت شیوه اقدام به صورت بهسازی و نوسازی می باشد.
مرمت جامع شهری :
هدف مداخله توسعه کالبدی، فضایی و ارتقای ثروت فرهنگی و تاریخی است سیاست ها و راهبردهای کالبدی شامل بهبود سیمای شهر، مرمت جزئیات شهری، حفظ ساختمان های تاریخی می باشد سیاست ها و راهبردهای حمل و نقل و آمد و شد شامل انحراف آمد و شد سواره از داخل بافت کهن از طریق کمربندی، محدود ساختن حجم و تعداد و سرعت خودروهای مجاز به عبور و مرور شیوه برنامه ریزی شامل تعریف ساخت اصلی و استخوان بندی شهر، تعریف مجدد بخش محدوده مرکزی در کل شهر است در نهایت شیوه اقدام به صورت بهسازی، نوسازی، بازسازی می باشد.
روش بازسازی شهری که هدف از مداخله شامل معاصرسازی همراه با ارتقای حیات مدنی می باشد سیاست ها و راهبردهای کالبدی شامل تقویت فضاهای عمومی، احداث ساخت و سازهای جدید به طور مشروط، سازمان دادن ساخت و سازهای مناطق فرسوده می باشد، سیاست ها و راهبردهای حمل و نقل و آمد و شد شامل کند کردن حرکت سواره، تعریف حریم پیاده در شهر قدیمی، تجهیز شبکه پیاده با دو عنصر آب و گیاه می باشد
شیوه برنامه ریزی شامل تقسیم شهر به چند منطقه برنامه ریزی و انجام بررسی ها و سپس برنامه ریزی دقیق در هر منطقه براساس ویژگی کالبدی، تعریف شهر قدیم در چارچوب برنامه شهر موجود می باشد شیوه اقدام در این موضوع : صورت نوسازی، بهسازی، بازسازی می باشد.
چکیده و برداشت از جدول شماره 8 :
1 ) روش حفاظتی – بهداشتی : هدف از مداخله ارتقای کیفیت حفاظتی محیط شهری – ساماندهی محیط شهری تجدید حیات مدنی می باشد اصول پشنهادی شامل ارزش نهادن به شواهد هنری و نه الزامات تاریخی، دگرگونی در تغییر کاربری های شهری با توجه به سازگاری محیطی – کالبدی می باشد کاربری به پیشنهادی شامل کاربری های اوقات فراغت، کاربری فرهنگی و گردش گری می باشد شیوه اقدام به صورت نوسازی، بازسازی می باشد.
2 ) روش حفاظتی – تزئینی : هدف مداخله حفظ ثروت فرهنگی – حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان سند افتخار ملی و گفت وگوی تمدنی، معاصرسازی کالبد می باشد اصول پیشنهادی شامل هدایت منافع فردی به منظور تحقق منافع عمومی و مداخله کالبدی براساس مستندات، احترام به ملحقات بناء می باشد کاربری پیشنهادی شامل معاصرسازی کاربری های تاریخی کاربری موزه ای مرتبط با گردش گری، زیبایی شناسی شهری می باشد شیوه اقدام به صورت بهسازی و نوسازی بیان شده است.


مقاله شناخت خصوصیات مرفولوژیکی و ژنتیکی جنس صنوبر و کاربرد تحت فایل ورد (word) دارای 59 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله شناخت خصوصیات مرفولوژیکی و ژنتیکی جنس صنوبر و کاربرد تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناخت خصوصیات مرفولوژیکی و ژنتیکی جنس صنوبر و کاربرد تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله شناخت خصوصیات مرفولوژیکی و ژنتیکی جنس صنوبر و کاربرد تحت فایل ورد (word) :
مقدمه و هدف
افزایش جمعیت کشور و نیاز روز افزون به چوب و فرآوره های مختلف آن، کمبود عرصه های جنگلی و محدودیت بهره برداری از آنها به دلیل اینکه دیگر جنگلهای طبیعی توان تامین چوب مورد نیاز جامعه امروز را ندارند و نیز جنگلها دارای نقش های بسیار ارزشمند و منحصر به فرد و غیرقابل جایگزین زیست محیطی هستند که بهره برداری بی رویه از آن ضمن نابودی این منابع مهم، نسلهای آینده را نیز در استفاده از جنگل های طبیعی و منافع آب و خاک با مشکلات جدی مواجه می سازد، لذا به منظور تامین چوب مورد نیاز جامعه جنگل کاری با گونه
های سریع الرشد در خارج از عرصه جنگلهای طبیعی امری ضروری می باشد. از میان درختان سریع الرشد صنوبرها به دلیل ویژگی های طبیعی منحصر به فردی نظیر امکان کشت آنها در شرایط اقلیمی مختلف کشور، قابلیت کشت آنها در سطوح کوچک، بزرگ تک درخت، توده ای، ردیفی، بادشکن، سهولت تکثیر، امکان کشت توام آنها با محصولات کشاورزی، قابلیت استفاده برگهای آن در تغذیه دام، امکان بهره برداری از ارقام مختلف صنوبر در دوره های زمانی کوتاه مدت و غیره، همواره مورد توجه روستائیان و سایر تولید کنندگان چوب و صاحبان
صنایع مختلف چوبی بوده است.
برنامه ریزی ها و تلاش هایی که در راستای تولید هر چه بیشتر چوب صورت می گیرد ضمن معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم برای مناطق آب و هوایی مختلف، بایستی بتوان حداکثر تولید را با کیفیت مطلوب در حداقل زمان از واحد سطح به دست آورد تا بخشی از نیازهای چوبی جامعه از این طریق برطرف گردد و هدف اصلی از اجرای این طرح نیز معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم در شرایط اقلیمی و آب و هوایی مختلف بوده است.
فصل دوم
کلیاتی راجع به گونه صنوبر
کلیاتی راجع به گونه صنوبر
2 . 1 ) رده بندی صنوبرها
گونه صنوبر و بیدها از خانواده سالیکاسه (salixacea) و جنس صنوبر را پوپولوس (populus) می نامند.
در این خانواده گلها تقریباً همیشه دو پایه دم گربه ای شکل و معمولاً در بهار و قبل از باز شدن برگها ظاهر می شوند. پیرامون این گلها بدون کاسه و جام می باشد و اگر هم کاسه و جامی دارا شوند. بسیار ناچیزند. تخمدان از 4 – 2 مادگی شکوفا تشکیل شده که به وسیله شکافهایی در موقع رسیدن میوه باز و بذرها به خارج پراکنده می شوند. این بذرهای کوچک از کرکهای سفید رنگی شبیه پنبه پوشیده شده و خیلی زود جوانه می زند برگهای درختان این خانواده ساده و به شکل مارپیچ و با زاویه انحراف 5/2 بر روی شاخه ها قرار گرفته اما در جنس صنوبر برگها اشکال مختلفی پیدا می کنند و بسته به رده صنوبر و یا بسته به اینکه روی شاخه های بلند یا شاخه های کوتاه یک درخت روییده باشند و یا در بالا یا پایین شاخه
باشند، شکل آنها کم و بیش فرق می کند. برگهای شاخه های کوتاه و لاغر ( شاخه های کوتاه و لاغر فقط روی درختان مسن و یا درختان ضعیف ظاهر می شوند) معمولاً کوچکتر و بریدگی شکاف آنها نیز کمتر است و در بهار زودتر ظاهر می شوند. برگهای شاخه های بلند و قوی ( که به ساقه نهالهای یک ساله و ریشه جوشها و شاخه های بلند اطلاق می شوند ) بزرگتر و شکاف بریدگی عمیق تری دارند. این برگها را در تشخیص گونه های مختلف صنوبر از یکدیگر به کار می برند.
صنوبر از درختانی است که غالباً دارای قدی بلند با شاخه های گرد و یا گوشه دار و برگهای آن در فصل زمستان خزان می کنند. پوست آنها ترکدار ( لااقل پوست پایه های مسن تر ترکدار می شود ) و جوانه ها با فلس هایی پوشیده شده و غالباً صمغ دار می باشند. این درختان نور آفتاب را دوست دارند (نورپسند) و در زمنی های پست و مرطوب می رویند. طغیانهای زمستانی را تا مدتی تحمل می کنند اما در مقابل آب راکد حساسیت دارند و به ندرت در خاکهای ترش و توربی دیده می شوند.
صنوبر در مناطق سرد معتدل نیمکره شمالی است و تاهیمالیا و شمال افریقا و حتی گروههای رده تورانگاه به منطقه جنوبی تر رفته و بالاخره تا مکزیک پراکنده شده.
جنس صنوبر دارای گونه های زیادی است ( بیش از 50 گونه) که بیشتر آنها دو رگهایی به وجود آورده و غالباً این دو رگها هم با یکدیگر ، دورگهای دیگری را به وجود آورده اند و به دلیل وجود همین دو رگهای زیاد و همچنین فرم های باغی و دست کاشت آن ( گونه های زیادی از صنوبر دارای فرم های دست کاشت و باغی هستند ) تشخیص صنوبرها مشکل است و در اینجا رده بندی و مشخصات بعضی از گونه ها اجمالاً شرح داده می شود، به طوری که اشاره شد صنوبرها را به 5 رده تقسیم نموده اند:
1 ) رده تورانگا section Turanga Bunga
2 ) رده لوسه section Leuce Duby
3 ) رده ایکروس section Aigeiros Duby
4 ) رده تاکاماهاکا section Tacamahaca Spach
5 ) رده لوکوئیدس section Leucoides Spach
بخش لوسه توسط گروه Dode به دو زیر بخش تقسیم شده است :
1 ) Albidae ( کمبوده ها و سپیدار )
2 ) Terpidae ( صنوبرهای لرزان )
بیشتر کبوده های ایران populus alba و همچنین سپیدار populus caspica مربوط به زیر بخش Albidae می باشند.
2 . 2 ) خصوصیات مرفولوژیکی
درختان یک گونه با توجه به تفاوت های ژنتیکی، رویشگاه ها و شرایط اکولوژیکی مختلف تفاوت های ظاهری زیادی را از همدیگر نشان می دهند. به گونه ای که حتی در درختان همسال از یک کلن صنوبر نیز این تغییرات به دلایلی همچون میزان بهره مندی از نور خورشید و آب وجود دارد. از سوی دیگر، درختان در طول حیات خود با تغییرات زیادی از نظر رویش قطری، ارتفاعی و حجمی مواجه هستند. جهت بررسسی چگونگی این تغییرات اغلب این مشخصه ها یا سن مورد بررسی قرار می گیرند، ولی با توجه به عدم گنجانده شدن تعیین سن در این بررسی مشخصه ها با یکدیگر و به خصوص با قطر برابر سینه مورد بررسی قرار می گیرند. به علاوه یک رشته از فرمولها و ضرایب همچون ضریب شکل، ضریب کاهش قطری، ضریب قد کشیدگی و خصوصیات ظاهری درخت همچون وضعیت شاخه بندی، تاج پوشش، شکل تنه و غیره وجود دارند که می توانند در تعیین ساختار ظاهری درختان و مقایسه آنها به کار گرفته شوند.
همزمان با ، این بررسی و با قطع و اندازه گیری بیش از 100 اصله درخت از هر یک از دو گونه کبوده و شالک جدول حجم دو گونه تهیه شد. مجموعه اطلاعات جمع آوری شده در این مرحله دیگر اطلاعات مورد نیاز ( همچون قطر در ارتفاعات نسبی 1/0 ، 3/0 ، 5/0 ، 7/0 ، 9/0 ارتفاع کل ) پس از جمع آوری و دسته بندی، کدگذاری شده و با استفاده از نرم افزار ” SPSS” پردازش و مورد ارزیابی و مقایسه قرا می گیرند. در این مورد گفتنی است که:
– پردازش اطلاعات و تعیین مشخصه های مورد نظر برای هر یک از دو گونه کبوده و شالک به طور مجزا صورت می گیرد تا امکان مقایسه دو گونه فوق با یکدیگر فراهم شود.
– پس از تعیین مشخصه های موردنظر، رابطه هر یک از مشخصه ها با قطر برابر سینه مورد ارزیابی قرار گرفته و در قالب یک رابطه معرفی می گردند.
2 . 3 ) خصوصیات ژنتیکی
2 . 3 . 1 ) کلیاتی در مورد اصلاح نباتات
علم و هنر تغییر و اصلاح ترکیب ژنتیکی گیاهان را که برای افزایش بازده اقتصادی آنها صورت می گیرد اصلاح یا به نژادی می گویند ( طباطبایی و جعفر مفید آبادی ) منظور از هنر این است که اصلاحگر قادر به مشاهده و تشخیص اختلافات موجود در بین گیاهان باشد و بتواند بهترین نوع والدین را مورد گزینش قرار دهد. روش های اصلاح درختان جنگلی را می توان براساس متدهای ژنتیکی که جهت تولید تنوع ژنتیکی در فرم های ثابت گیاهی به کار گرفته می شود را به سه روش تقسیم نمود:
1 ) اصلاح از طریق انتخاب
2 ) اصلاح از طریق دو رگ گیری ( تلاقی)
3 ) اصلاح از طریق جهش
قبل از توضیح هر کدام از موارد بالا ابتدا به تعریفی از لکن می پردازیم :
لکن به مجموعه موجودات تکثیر شده به روش غیرجنسی که به لحاظ کلیه خصوصیات ژنتیکی و مورنولوژیکی ( مربوط به ظاهر ) یکسان باشند می گویند.
اصلاح از طریق انتخاب
اصلاح از طریق انتخاب اولین گام در راه اصلاح درختان جنگلی است. برای اینکه بتوان اصلاح از طریق انتخاب را با موفقیت انجام داد. اصلاحگر باید ماده اولیه ای در اختیار داشته باشد که از داخل آن بتواند فرم هایی را یافته و انتخاب نماید که با اهداف اصلاحی او مطابقت داشته باشند. چنین مواد اولیه ای می تواند واریته های (اکوتیپ) گونه های موجودر در مناطق موردنظر باشند. این گونه اکوتیپ ها حاوی تعداد زیادی ژنوتیپ با محتوای ارثی مختلف بوده و به دلیل دارا بودن تعداد زیادی ژنوتیپ، توانایی انطباق با شرایط متغیر محل انتشاریشان را دارند. این وریته ها می توانند به عنوان ماده ای اولیه اصلاحی پردازش مورد استفاده قرار بگیرند ( هنر نژاد، 1372 ).
اصلاح از طریق دو رگ گیری
دومین گام در راه اصلاح درختان دو رگ گیری می باشد. در این روش تلاقی ژنوتیپ های مختلف یک گونه ی گیاهی و یا گونه های مجزای یک جنس تنوع ژنتیکی جدیدی برای ادامه تحقیق اهداف اصلاحی را فراهم می آورد. تلاقی بین ژنوتیپ های مختلف در کی گونه و گونه های مجزا اثرات مهمی در اصلاح نباتات به صورت زیر دارد:
الف ) با ترکیب جدید ژن ها، صفاتی که توسط این ژن ها کنترل می گردد نیز ترکیبات جدید را به وجود خواهد آورد به این ترتیب خصوصیات ارزشمندی که در والدین مختلف وجود دارد می تواند در یک ژنوتیپ جدید تلفیق وبا روش های اصلاح نباتی تثبیت گردند.
ب ) این ژنوتیپ ها در اثر دو رگ گیری می توانند در نسل های بعدی ژنوتیپ هایی با صفات جدید به وجود آورند که تا کنون در هر دو والدین ناشناخته بوده است. این صفات در اثر همکاری ژن هایی ظاهر می گردند که از والدین به نتایج رسیده است. صفات جدید از نظر علم اصلاح نباتات قابل تثبیت می باشد.
ج ) پس از دو رگ گیری گیاهانی با تغییرات کمی و یا کیفی صفات ظاهر می گردند. این گیاهان می توانند از هیبرید والدینی که دارای یک صفت بسیار مطلوب و یا بسیار نامطلوب هستند به وجود آیند ژنوتیپ هایی با وضعیت حد وسط صفات مطلوب یا نامطلوب نیز به وجود می آیند. به طور معمول یک دو رگ خصوصیات متوسط بین والدین را ظاهر می کند. اگرچه در مواردی نیز دیده شده است که یک دو رگ تنها ویژگی مطلوب یکی از والدین را با خود حمل می کند و حالت متوسط را نشان نمی دهد.
در بعضی از موارد نیز عمل تلاقی به ظهور افراد و نادر منجر می شود که ویژگی های خارج از محدوده گونه والدینی دارند. چنین افرادی بسیار قابل توجه بوده و ارزش ژنتیکی زیادی دارند. (کیان مهر، 1360)
دو رگ گیری مصنوعی می تواند امکان آمیزش گونه ها و افرادی را فراهم آورد که به طور معمول تلاقی بین آنها ممکن نیست. گیاهان دو رگه در بسیاری از گیاهان به طور طبیعی به وجود می آیند. استفاده از هیبریدگیری به عنوان یک روش اصلاحی به ویژه در دو رگ گیری بین گونه ای و بین جنسی به راحتی میسر نیست و اغلب با مشکل ناسازگاری همراه است. ( 1990 – Demerilt ) ابتدا روش های دو رگ گیری را توضیح داده و در ادامه دلایل ناسازگاری مورد بررسی قرار می گیرد.
روش های دو رگ گیری
روش های دو رگ گیری را به دو دسته زیر تقسیم بندی نموده اند:
1 ) دو رگ گیری طبیعی
2 ) دو رگ گیری مصنوعی
دو رگ گیری طبیعی
دو رگ گیری های طبیعی در مقیاس وسیع در مورد درختان جنگلی به اجرا در نیامده اند و تنها در بعضی از جنس ها نظیر بید، صنوبر و اکالیپتوس گزارش شده است. دو رگ گیری طبیعی زمانی ایجاد می شوند که گونه ها به عنوان گونه غیربوی در آربراتوم کنار هم رویانیده می شوند که نظیر آن در طبیعت هرگز اتفاق نمی افتد. دو رگه گیری در طبیعت به ندرت به وقوع می پیوندد ولی زمانی که به وقوع بپیوندند بسته به اینکه چگونه صفات والدین با هم ترکیب شده باشند دو رگه ها ممکن است دارای تغییرات مبهم و قابل توجهی باشند ( جعفری مفید آبادی و طبائی عقدایی، 1380 )
دو رگ گیری مصنوعی
شیوه های دو رگه گیری که در گلخانه انجام می شود شیوه کشت شاخه های گلراره گل ماده ( ولد مادری ) در آب وانجام گرده افشانی بر روی آن به نام روش ترکه و آب، شیوه پیوند شاخه های گلدار ماده بر روی نهال های یکساله و شیوه گرده افشانی روی درختان بالغ می باشند. ( جعفری مفید آبادی و همکاران، 1378 ) به دلیل اهمیت و کاربرد بیشتر شیوه کشت (ترکه) و آب فقط این شیوه توضیح داده می شود.
– جهت انجام دو رگ گیری با شیوه ترکه و آب مراحل ذیل به ترتیب انجام می گیرد :
1 ) ابتدا انتخاب پایه های نر و ماده و مشخص نمودن شاخه های گل دهنده ( با توجه به شناخت از خواص فنولوژیکی و بیولوژیکی پایه ها) صورت می گیرد. متعاقب آن شاخه های گل ماده جهت جلوگیری از انجام هر نوع گرده افشانی ناخواسته از درخت مادری جدا و در گلدان های آب در گلخانه نگهداری می شوند.
2 ) قطع شاخه های دارای گل درست قبل از بازشدن گل ها و حمل آنها به گلخانه یا آزمایشگاه و قرار دادن انتهای شاخه ها در گلدانهای بزرگ آب ( با توجه به شناخت کافی از زمان مناسب باز شدن گل های نر ) جهت جمع آوری دانه گرده و نگهداری آنها در حرارت 20 تا 5 درجه سانتیگراد یخچال تا رسیدن گلهای ماده .
3 ) حمل گرده افشانی دستی از ابتدای آماده شدن گلهای ماده و جهت باروی در سه نوبت به فواصل 48 ساعت از هم انجام می گیرد.
وجود یک یا چند صفت مثبت در گونه های مختلف صنوبر، باعث تقویت این فکر گردیده است که اگر بتوان آنها را با یکدیگر دورگ کرده وهیبریدهای جدید تولید کرد کاری مفید و سودمند خواهد بود اما ایجاد دو رگ های مصنوعی به راحتی میسر نیستند و با موانع زیادی رو برو است که می بایست بررسی شود.
ناسازگاری
دلایل عمده ناسازگاری در دو رگ گیری بین گونه ای و بین جنسی صنوبرها شامل ناسازگاری های فیزیولوژیکی، ژنتیکی، آناتومیکی، شیمیایی و آندوسپرمی می باشد که باعث ریزش زود هنگام گل ها، خشکی زود هنگام کپسول ها، زوال پذیری دانه گرده و دلایل ناشناخته زیاد دیگر می گردد. ( 1979 Davidson walter)
علاوه بر این در دو رگ گیری های بین گونه های دیپلوئید و تتراپلوئید در بیشتر موارد بافت آندوسپرم تکمیل نمی یابد و یا با تکامل ناقص و ناکافی همراه است که موجب عدم تغذیه جنین و مرگ آن می گردد و ناسازگاری از نوع آندوسپرمی را به وجود می آورد. ( جعفری مفید آبادی و طبائی عقدایی، 1380 )
جهت بررسی بیشتر پدیده ناسازگاری در صنوبرها به شرح عوامل ناسازگاری در آنها پرداخته می شود.
ناسازگاری در دو رگه گیری های صنوبر
اصلاح ناسازگاری Incompatability در مواردی به کار برده می شود که دانه گرده و یا لوله گرده یک گیاه نتواند روی کلاله یا داخل بافت اندام همان گیاه یا گونه دیگر رشد کرده و سبب باروری تخمک شود. مطالعات سیتوژنتیکی نشان داده است که به سه طریق ممکن است ناسازگاری ایجاد شود.
1 ) جوانه زدن دانه گرده
2 ) جوانه زدن لوله گرده معمولی است ولی رشد لوله گرده در خامه متوقف می شود.
3 ) رشد لوله گرده طبیعی است و گامتهای نر به گامت های ماده یا نمی رسند و یا می رسند ولی بذر تولید نمی شود.
دلیل عدم جوانه زنی دانه گرده در سطح کلاله وجود هورمون های مخصوص در سطح کلاله است که در تماس گرده با سطح کلاله تراوش می شود. اگر قسمتی و یا تمام کلاله حذف شود، دانه گرده جوانه خواهد زد.
( اهدایی ، 1379)
دو رگی گیری بین گونه های یک بخش و نیز تعدادی از جنس صنوبر امکان پذیر بوده ولی تمام بخش های آن، توان دو رگ شدن با یکدیگر را ندارد.
2 . 4 ) بررسی و شناخت چند گونه مهم صنوبر
در اینجا به شناخت چند گونه مهم از جنس صنوبر پرداخته خواهد شد :
2 . 4 . 1 ) پده populus euphratica
پرده درختی با ارتفاع 15 متر دارای جست های ریشه جوش می باشد. شاخه های جوان آن صاف و یا کمی خزی است که به تدریج صاف و مومی می گردد. شاتون های گل معمولاً با باز شدن برگها ظاهر می گردد. ساقه آن تقریباً همیشه خمیده، گاهی کج و منشعب و چند شاخه و فرم تنه دارای انحنا است. چوب پده فشرده، سخت ومقاوم و رنگ آن قهوه ای تیره است. به آسانی می توان آن را خشک کرده و روی آن کار کرد، ارزش گرمازایی چوب آن در هنگام سوختن در حدود 5000 کیلوکالری بر کیلوگرم است. پوست آن در جوانی سبز زیتونی ولی در کهنسالی آن پوستی ناصاف و الیافی به رنگ قهوه ای روشن دارند. برگهای پده کبود ، خاکستری و چرمی شکل بوده و از نظر شکل متنوع می باشد. برگ جست ها نیزه ای شکل باریک با دمبرگ کوتاه مشابه برگ اوکالیپتوس و یا بید است. ( ثابتی، 1381 )


مقاله CONCRETE DETERIORATION IN BREGA INDUSTRIAL PORT: CASE STUDY OF CAUSES AND REMEDY تحت فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله CONCRETE DETERIORATION IN BREGA INDUSTRIAL PORT: CASE STUDY OF CAUSES AND REMEDY تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله CONCRETE DETERIORATION IN BREGA INDUSTRIAL PORT: CASE STUDY OF CAUSES AND REMEDY تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله CONCRETE DETERIORATION IN BREGA INDUSTRIAL PORT: CASE STUDY OF CAUSES AND REMEDY تحت فایل ورد (word) :
سال انتشار: 1379
محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سواحل و بنادر و سازه های دریایی
تعداد صفحات: 11
چکیده:
A case study of chloride induced corrosion in R.C. maritime structure is presented. Undertaken investigative works are described, and conclusions showed the deficiencies in the project specifications and quality control. The currently undertaken repair works are highlighted, while recommendations for future works are advanced.


مقاله تحلیل حرارتی سد بتنی غلطکی بداولی تحت فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تحلیل حرارتی سد بتنی غلطکی بداولی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحلیل حرارتی سد بتنی غلطکی بداولی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تحلیل حرارتی سد بتنی غلطکی بداولی تحت فایل ورد (word) :
سال انتشار: 1387
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نیروگاههای آبی کشور
تعداد صفحات: 10
چکیده:
در سدهای بتنی و بتنی غلطکی تحلیل حرارتی حین ساخت برای بررسی ترک خوردگی در اثر حرارت محبوس شده در بتن بدنه لازم است . این ترک خوردگی میتواند منجر به نشت از بدنه گردیده و در نتیجه هزینه های زیادی ناشی از تزریق و آب بندی بدنه به پروژه تحمیل شود . در مقاله حاضر ، تحلیل حرارتی حین ساخت سد بداولی برای حصول اطمینان از عدم ترک خوردگی آن ناشی از حرارت تولید شده در اثر هیدراسیون (آبگیری ) مواد سیمانی ارائه میشود . برنام زمان بندی سد ، اجرای لیفتها ،تغییرات دمای محیط و همچنین اثر غیر خطی ناشی از افزایش دما بر سرعت هیدراسیون در نقاط مختلف بدن سد دقیقاً با استفاده از روش اجزای محدود مدل شده اند .در این مقاله ریسک ترک کوتاه مدت ( گرادیان سطح ) و ترک ناشی از گرادیان حجم برای سد بداولی بررسی میشوند .


مقاله ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان پس از حوادث غیر مترقبه تحت فایل ورد (word) دارای 0 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان پس از حوادث غیر مترقبه تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان پس از حوادث غیر مترقبه تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان پس از حوادث غیر مترقبه تحت فایل ورد (word) :
سال انتشار: 1384
محل انتشار: دومین همایش علمی تحقیقی مدیریت امداد و نجات
تعداد صفحات: 0
چکیده:
اهمیت فاجعه یا بلا از آن روست که موجب فشارهای روانی برای فرد و جامعه می شود. حوادث غیر مترقبه ممکن است سریع و بدون اخطار اتفاق بیافتد. این وقایع می تواند برای بالغینتهدید کننده باشند اما برای کودکان دلخراش و تکان دهنده است . بنابراین استرس ناشی از این حوادث می تواند بهداشت روان افراد بخصوص کودکان و نوجوانان را مختل کند، در این میانپرستاراننقش مهمی در شناخت نیازهای کودکان و نوجوانان حادثه دیده و پیشگیری از عوارض روانشناختی حاصله دارند.
کودکان اضطراب و تنش را از افراد بالغی که در اطرافشان هستند حس می کنند و شبیه بزرگسالان همان احساسات ناامیدی و فقدان کنترل برخود را تجربه می کنند ولی هر کودک بطور متفاوت به حادثه پاسخ می دهد . مطالعات نشان داده است نوجوانانی که با یک حادثه مواجه بوده اند افزایش اضطراب، افسردگی، مشکلات فکری و پرخاشگری دارند، و از الکل زیادی استفاده می کنند و اثرات ناشی ازحوادث بر روی دختران بیشتر از پسران بوده است. تجرابی شبیه از دست دادن همکلاسی ها، دوستان، برادرها و خواهرها و مواجه شدن با حادثه هم در داخل و هم در مدرسه و مواجهه با بازماندگامی که شدیدا صدمه دیده اند، مشکلات این
گروه را افزایش می دهد نتیجه این که حمایت روانی بعد از حوادث غیر مترقبه لازم است و باید در دوره های متنوعی در دسترس باشد و نیازگروههای مختلف سنی در نظر گرفته شود. پیشگیری می تواند شامل فراهم سازی حمایت اجتماعی و تسهیل کمک به کودکان و نوجوانان باشد.

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]