سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبوب ترینِ مردم نزد خداوند در روز قیامت، فرمان برترینِ آنها نسبت به او و پرهیزگارترینِ آنان است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:11 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی صنعت برق ایران فایل ورد (word) دارای 91 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی صنعت برق ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی صنعت برق ایران فایل ورد (word)

تقدیر و تشکر    
چکیده   
فصل اول کلیات مورد پژوهی   
تشریح مسئله اصلی   
اهمیت و ارزش تجربه رخ داده   
چگونگی آگاهی به وجود مسئله در شرکت    
زمان تجربه حاصل شده   
مکان تجربه حاصل شده   
واژه های مرتبط با بخش   
فصل دوم :مروری بر ادبیات موضوع   
پیشینه تحقیق    
تعریف برون سپاری    
مزایای برون سپاری   
معایب برون سپاری   
خصوصی سازی   
اهداف خصوصی سازی   
عملکرد خصوصی سازی در ایران   
بررسی خصوصی سازی در صنعت برق   
اثرات اجراء اصل 44 قانون اساسی   
چالش های دولت در اجرای اصل 44 در یکسال گذشته       
اصلاحات مورد نیاز در اجرای موفقیت آمیز اصل 44   
ـ فصل سوم: ساختار مورد پژوهش   
تاریخچه صنعت برق در ایران   
تاریخچه صنعت برق در شرکت توزیع   
تاریخچه صنعت برق در مرند   
موقعیت و وسعت مرند   
مسجد جامع مرند   
مروری بر مدیریت برق مرند   
تشریح شرایط سازمان قبل از وقوع تجربه   
چگونگی پی بردن به وجود مسئله اصلی   
اقدامات انجام شده برای حل مسئله   
تشریح نتایج کیفی در حین و انتهای تجربه   
تشریح نتایج کیفی بدست آمده در حین و انتهای تجربه   
آموزه ها   
تعیین جامعه آماری   
پرسشنامه طرح تحقیقاتی
ـ فصل 4: تجزیه و تحلیل داده ها
جمع بندی نظرات صاحب نظران
تحلیل توصیفی داده ها
تحلیل استنباطی داده ها
تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها
فصل 5: نتیجه گیری و پیشنهادات



مقدمه
برای برون سپاری تعاریف مختلفی ارائه شده است که ضمن تفاوت های لفظی و کلامی دارای مفهوم و معنی واحدی هستند در ادامه برخی از این تعاریف اشاره می شود.
ـ برون سپاری یا پیمان سپاری به خارج تلاش در جهت غلبه بر مشکلات مالی سازمان ها و افزایش بهره وری آنها است.
ـ برون سپاری فعالیتی است که تا سازمانی برای سازمان دیگر انجام می دهد. اعمال این شیوه به تدریج نوعی زنجیره مشارکت را در انجام فعالیت های سازمانی ایجاد می کند.
ولی با همه این تعاریف:
واقعیت این است که بررسی تجربه برون سپاری نشان می دهد که علی رغم دستاوردهای مثبت متاسفانه به دلایلی در برخی موارد این امر باعث بروز مشکلات و مسائلی در سطح سازمان ها و همچنین در سطح کلان شده و لذا اهداف از پیش تعیین شده حاصل نشده است. بسیاری از دلایل را برای بروز این مشکلات و بحران حاصله، می توان بر شمرد. سازمانها تاثیر برون سپاری را روی نیروی انسانی، فرایندها، روشها و ابزارها و در یک کلام ساختارها و رفتارهای خود، آنگونه که هست در نظر نمی گیرند و اقدام به برون سپاری می کنند. انجام برون سپاری بدون تحلیل این مسایل، ریسک آن را افزایش می دهد و در خیلی موارد به فاجعه تبدیل می شود.
اگر پروژ? برون سپاری را اشتباه تعریف و انتخاب و اجرا نمائیم تأثیر جبران ناپذیری بر کار دارد.
برای اجراء موفق یک پروژ? برون سپاری باید
ـ محورها و اهداف و مأموریت های اصولی سازمان را تبیین کنیم، هر چیزی غیر از موارد اصولی سازمان و آنچه نسبت به آنها بی اهمیت است را میتوان برون سپاری کرد. و در واقع پروژه هائی را برون سپاری کرد که مدیر میخواهد از شر آنها خلاص شود.
و اگر در این عمل موفق باشیم، کیفیت کار بالا رفته و هزینه ها پائین می آید.
ذکر این نکته خالی از فایده نمی باشد که مدیران متفکر برون سپاری را در دراز مدت به نفع اقتصاد میدانند. حتی اگر در کوتاه مدت و به ظاهر چنین نباشد واقعیت این است که در دراز مدت اثر خود را نشان خواهد داد.
برون سپاری به عنوان یک ابزار اجرایی ساده و اقتصادی روز به روز کاربردهای بیشتری پیدا    می¬کند.
مدیران دولتی در حالیکه می کوشند از استراتژی برون سپاری استفاده کنند اما در عمل با مسائل و موضوعات مختلف و متنوع روبرو هستند. هم مدیران و هم مشاوران آنان سعی در شناسایی این مسائل دارند تا بتوانند به گونه ای موثرتر از برون سپاری استفاده کنند.
در حالیکه تحقیقات آکادمیک قابل ملاحظه ای در زمینه استفاده از برون سپاری در فعالیت ها وجود دارد ولی مطالعات علمی محدودی در زمینه برون سپاری خدمات موجود است.
موضوع مهمی که برای مدیران شرکت ها در استفاده از برون سپاری مطرح است آن است که چطور مدیران تصمیم بگیرند که چه فعالیتی را برون سپاری کنند و چه فعالیتی را خود انجام دهند. لذا مسئله ای که مدیران ارشد با آن مطرح هستند استفاده از برون سپاری نیست بلکه تعیین خدمتی است که باید برون سپاری شود. و این موضوع نیازمند آن است که استراتژی های برون سپاری به روشنی معین شوند.
با توجه به مقدمه ای که بیان شد بایسته می باشد که برون سپاری خدمات در شرکت ها و سازمانها در جهت نیل سریع به اهداف باید به استراتژی برون سپاری اقدام نماید.
مزایا و منافع حاصل از برون سپاری را می توان بشرح زیر بیان کرد:
ـ افزایش تمرکز مشترک بر فعالیت خاص و انجام کارهای اجرایی و کارگری توسط پیمانکار.
ـ قابلیت دسترسی در سطح جهانی
ـ در دسترس قرار گرفتن وجوه سرمایه
ـ تسریع در کسب مزایای ناشی از تجدید ساختار
ـ تقسیم ریسک
ـ آزاد کردن منابع برای دیگر اهداف
ـ تزریق وجوه نقد به شرکت
ـ کاهش و کنترل هزینه عملیات
ـ دسترسی به منابع غیر داخلی
ـ مدیریت وظایف مشکل و کنترل ناپذیر
در حالیکه ممکن است برخی از موارد هم زمان مطرح باشند بطور کلی می توانند مزایای استراتژی برون سپاری را نشان دهند.
موارد فوق نه تنها سود ناشی از برون سپاری را در کاهش نظریه نشان می دهند بلکه در برخی موارد ممکن است اهمیت آنها مهمتر از کاهش هزینه ها باشد.
با توجه به گستردگی وظایف و کارهای اجرایی در شرکت های توزیع مدیران با این پرسش مواجه هستند که چه فعالیت هایی را برون سپاری کنند.
حال فرضیه ها و مشخصه هایی را بررسی می کنیم که بیشترین تاثیر در برون سپاری خدمات را دارند.
ـ هر چه میزان نا ملموسی از فعالیت های خدماتی بیشتر باشد میزان تمایل به برون سپاری کمتر می شود.
ـ هر چه میزان تفکیک ناپذیری فعالیت های خدمات بیشتر باشد تمایل کمتری به برون سپاری آن فعالیت ها وجود دارد.
ـ هر چه فعالیت های خدماتی بیشتر به استاندارد کردن باشد تمایل بیشتری به برون سپاری وجود دارد.
ـ هر چه فعالیت های خدماتی از عدم اطمینان فناوری بیشتری برخوردار باشد تمایل کمتری در برون سپاری آن فعالیت ها وجود دارد.
ـ هر چه فعالیت های خدماتی از عدم اطمینانی فناوری بیشتری برخوردار باشد تمایل بیشتری به برون سپاری وجود دارد.
ـ هر چه پیچیدگی فعالیت های خدماتی بیشتر باشد رابطه معکوس قویتری بین عدم اطمینان فناوری و تمایل به برون سپاری آن فعالیت ها وجود دارد.
ـ هر چه پیچیدگی فعالیت های خدماتی بیشتر باشد رابطه مستقیم قویتری بین عدم اطمینان فناوری و تمایل به برون سپاری آن فعالیت ها وجود دارد.
ـ هر چه تماس یک فعالیت خدماتی با مشتری نهایی بیشتر باشد تمایل کمتری به برون سپاری آن فعالیت ها وجود دارد.
ـ تمایل به برون سپاری فعالیتهای خدماتی از نوع تعامل دورادور بین سپارنده خدمت و مشتری نهایی بیشتر از حالتی نخواهد بود که تماس مستقیم بین این دو وجود داشته باشد.
ـ هر چه رقابت شرکت ها بر روی قیمت بیشتر باشد تمایل بیشتری برای برون سپاری آن فعالیت¬ها وجود دارد.
ـ هر چه فعالیت های خدماتی اصلی تر باشند رابطه معکوس بین نا ملموس. تجزیه ناپذیری و عدم اطمینان تقاضا با گرایش به برون سپاری این فعالیت های خدماتی قوی تر است.
همچنین هر چه فعالیت های خدماتی اصلی تر باشد رابطه مستقیم بین استاندارد کردن و عدم اطمینان فن آوری با تمایل به برون سپاری این گونه فعالیت های خدماتی ضعیف تر است.
در دو دهه اخیر به علت فرآیند برون سپاری سازمانها دیگر به فکر آموزش و تربیت نیروهای مجرب در پستهای بالای سازمانی نبوده اند. در نتیجه بعد از گذشت چند سال مدیران و افراد با سابقه به سن بازنشستگی رسیده اند و تدابیری جهت آموزش و آمادگی جهت جایگزینی آنها صورت نگرفته یا به موجب سیاست های کلی نظام اینگونه عمل شده و این امر سازمانها را با چالش و مشکل بزرگ جایگزینی و خالی شدن پستهای مدیریتی مواجه نموده است. از طرفی افراد برون سپاری شده به علت عدم ارتقاء انگیزه ای جهت کسب مهارتهای بیشتر نداشته و سازمان نیز آنها را واردار به این تلاش ننموده و در حقیقت سازمان بهای منابع انسانی منابع انسانی را می¬پردازد.
از جمله تحولاتی که در دهه های اخیر، در دنیا و در ارتباط با جذب نیروی انسانی با هدف افزایش کارایی و موثرتر شدن فرایند جذب پیش آمده است، استفاده از رویکرد برون سپاری نیروی انسانی است. فلسفه توسل به این رویکرد برخورداری از مزایایی چون افزایش راندمان کار، ارتقای بهره وری و تامین مزیت رقابتی از طریق کاهش هزینه های پرسنلی و رهایی از قید و بندهای غیر ضروری ناشی از جذب نیروهای ثابت است.
بدیهی است که برخورداری از مزایای بر شمرده و اجتناب از پیامدهای ناخواسته بهره گیری از این رویکرد، مستلزم فراهم ساختن الزامات و رعایت ملاحظاتی خاص خواهد بود. از جمله الزامات به کارگیری این رویکرد، تعریف استراتژی نیروی انسانی سازمانها، انتخاب درست بنگاههای پیمانکاری از نظر صلاحیت و عملکرد مطلوب، تجربه تدریجی فرایند برون سپاری از مشاغل ساده¬تر و به صورت پلکانی، بستر سازی و فراهم کردن زمینه فرهنگ سازمانی و فرهنگ کاری مناسب برای پذیرش این رویکرد و تعریف مجدد آن با توجه به ترکیب جدید نیروها از نیروهای پیمانکاری و نیروهای ثابت، کاهش زمینه های احساس تبعیض و سوءاستفاده متقابل این نیروها و پیش بینی دیگر پیامدهای منفی احتمالی و پیشگیری از آنهاست.


بخشی از منابع و مراجع پروژه بررسی صنعت برق ایران فایل ورد (word)
ـ کتاب روش تحقیق دکتر ایران نژاد ـ پاریزی
ـ کتاب آمار و اطلاعات دکتر عادلی آذر
ـ تجربه نگاری (دکتر خاکی)
ـ برنامه ریزی استراتژیک (ترجمه: دکتر عباس منوریان)
ـ سازمان و مدیریت از تئوری تا عمل
ـ کتاب چابکی و چالاکی سازمان (کوهن و یانگ)
ـ کتاب برنامه ریزی (راسل کاف)
ـ کتاب دولت همچنان بزرگ می شود (امیرعلی)
ـ قراردادها و مناقصات شرکت توزیع
ـ دفتر آمار و اطلاعات شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی
ـ سایت شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی
به نشانی        www.ezepdico.ir
ـ اینترنت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  آشنایی وزرای دوره مغول فایل ورد (word) دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد آشنایی وزرای دوره مغول فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

در تشکیلات اداری و کشوری و گاه لشکری، همواره وزیر نقش اول را ایفا کرده است. در طول تاریخ ایران وزارت، مهمترین رکن اداره کشور محسوب می‌شد چه در دورانی که ایرانی بر ایران حکومت می کرد و چه زمانی که مهاجمان بر این آب و خاک حکمرانی کردند،‌ همه به کمک وزیران کاردان بوده. و اگر حاکمی از برکت وجود وزیر شایسته محروم بود به طور حتم عمر دولت او نیز کوتاه بود و اگر رعیت در آرامش و کشور در ثبات قرار می گرفت در سایه تدبیر و کفایت وزیر بود.
همه حکومت های بزرگ ایران چه در قبل از سلام و چه بعد از اسلام، جملگی وزرای مدبری را به خود دیده اند. آخرین ایشان، قبل از هجوم فعول ، سلجوقیان بودند که با کمک وزاری کاردان توانستند یکی از بزرگترین امپراطوری‌ها را در زمان خود به وجود آورند و به وسیله همین وزرا توانستند آن قلمرو وسیع را اداره کنند. شاید یکی از دلایل افول زود هنگام و سریع خوارزمشاهیان تهی بودند حکومت ایشان از وزرای با کفایت بوده باشد. چنگیزخان و جانشینانش نیز به این نکته واقف بودند، حضور دیوانیان و وزراء ایرانی در دربار مغولان و همراهی ایشان در اداره‌ قلمرو وسیع مغولان بدون شک بنا به درخواست مهاجمان بود.
البته به طور مسلم مغولان نیز به این موضوع آگاه بودند که کار ملک داری با جنگ آوری جداست و معلوم نبود که یک جنگاور خوب بتواند اداره کننده‌ خوب هم باشند.
مغولان فاتحان و جنگجویان خوبی بودند، اما تسلط ایشان بر امور کشوری هرگز بر پایه امور لشکری نمی رسید به همین دلیل بود که خود را بی‌نیاز از داشتن وزرای بر امور کشوری هرگز به پایه امور لشکری نمی‌رسید به همین دلیل بود که خود را بی‌نیاز از داشتن وزاری توانمند و با کفایت از میان مغلوبین متمدن، نمی دیدند. از همین رو ایرانیان دیوانسالار نیز مشتاق آن بودند که به خدمت مغولان در آیند، و به تعبیر دیگر ایرانیان در دوران بعد از اسلام در رویارویی با عنصر بیگانه هر گاه از شمشیرکاری ساخته نمی‌دید جنگ قلم را آغاز می کرد و همواره از این نبرد پیروز بیرون می‌آمد. و این جنگ قلم نه برای آنکه سرعت تسلط ایشان را بیشر سازد بلکه خواهان آن بودند تا با ورود به دستگاه ایشان جلو ویرانی بیشتر سرزمینهایشان را بدست مهاجمان بگیرند. 
از همین رو، وزیر ایلخان به تناسب کاردانی و سیاست خود و اعتماد ایلخانان به ایشان از قدرت بسیاری برخوردار بودند و ثروت فراوان اندوختند و در نتیجه، محسود نزدیکان و رقیبان و هدف توطئه‌های فراوان می شدند چنانکه جز یکی از آنها همه به کین دشمنان و تیغ ایلخانان گرفتار و کشته شدند. 


فهرست مطالب

1- مقدمه
2- اهمیت وزارت
3- وزرای ایرانی دوره مغول
محمود یلواچ ) وزیر ایرانی چنگیزخان و اوگتای )
مسعود بیک بن محمود یلواج (وزیر کیوک و منگو )
امیراحمد بناکتی- وزیر قوبیلای قآن (یکی از چهار وزیر او)
4- وزرای عهد ایلخانان:
سیف الدین بیتکچی( وزیر هلاکو )
شمس الدین جوینی( وزیر هلاکو، آباقا، احمد تکودار)
امبربوقا( وزیر ارغون)
جلال الدین مخلص سمنانی( وزیر ارغوان )
سعد الدوله یهودی( وزیر ارغون)
خواجه صدرالدین اجمد خالدی زنجانی( وزیر گیخاتو)
جمال‌الدین دستجردانی( وزیر امور مالی باید و خان )
خواجه  صدرالدین احمد زنجانی( وزیر غازان )
خواجه جمال‌الدین دستجردانی ( وزیر غازان )
5- وزارت توأمان :
خواجه رشیدالدین فضل الله و خواجه سعدالدین ساوجی ( وزیر غازان ، اولجایتو)
خواجه تاج الدین علیشاه جیلان و خواجه رشیدالدین (وزیر اولجایتو، ابوسعید خواجه علیشاه به طور مستقل  -  وزیر ابوسعید )
رکن الدین صاین (وزیر ابوسعید)
دمشق خواجه ( وزیر ابوسعید)
غیاث الدین محمد بن رشید‌الدین و خواجه علاء‌الدین محمد ( وزیر ابوسعید و ارپاخان)

 
فهرست منابع و مأخذ

1-    آق سرائی، محمود بن محمد کریم، مسامره الاخبار و مسایره الاخبار، به سعی عثمان توران، بی جا، بی‌تا.
2- اشپولر، تاریخ مغول در ایران، ترجمه محمود میرآفتاب ، تهران: انتشارات علمی و فرهنگی ، 1380 .
3- اقبال آشتیانی ، عباس، تاریخ مغول و اوایل ایام تیموری، تهران: نامک، 1376.
4- اقبال آشتیانی، عباس، تاریخ مغول (از حمله مغول تا تشکیل دولت تیموری)، تهران: امیر کبیر، 1379.
5- بیانی، شیرین، دین و دولت در ایرن عهد مغول، 2 ج، تهران: مرکز نشر دانشگاهی، 1375.
6- بیانی، شیرین، مغولان و حکومت ایلخانان در ایران، تهران: سمت ، 1379.
7- پطروشفسکی ، تاریخ ایران کمبریج، ترجمه حسن انوشه، تهران: امیرکبیر، 1379.
8- حمد الله مستوفی، ابن ابی بکر احمدبن نصر قزوینی، تاریخ گزیده، به اهتمام عبدالحسین نوائی، تهران: امیر کبیر، 1329.
9- خواند میر، غیاث الدین بن همام الدین الحسینی، تاریخ حبیب السیر، ج3، تهران خیام، 1333.
10- خواندمیر، غیاث الدین بن همام الدین، دستور الوزرا، مصحح سعید نفیسی، تهران: اقبال  1317.
11- رشیدالدین فضل الله همدانی، جامع التواریخ، به کوشش بهمن کریمی، 2 ج، تهران: اقبال، 1338،
12- رشیدالدین فضل الله همدانی، مکاتب رشیدی، تصحیح محمد شفیع، لاهور: انتشارات کلیه پنجاب، 1945
13- رجب زاده، هاشم، خواجه رشید الدین فضل الله، تهران: انشارات طرح نو، 1377
14- شبانکاره‌ای، محمد بن علی، مجمع الانساب، تصحیح میرهاشم محدث، تهران: امیرکبیر، 1363.
15- القشانی، ابوالقاسم عبدالله بن محمد، تاریخ الجایتو، به اهتمام مهین همبلی ، تهران، انتشارات بنگاه ترجمه و نشر کتاب، 1348.
16- لمبتن، تداوم و تحول در تاریخ میانه ایران، ترجمه یعقوب آژند، تهران: نشرنی، 1372.
17- میرخواند، محمد بن خاوند شاه بن محمود، روضه الصفا، به تصحیح جمشید کیان‌فر، تهران، اساطیر، 1380.
18- مرتضوی، منوچهر، مسائل عصر ایلخانی، تهران: موسسه‌ تاریخ و فرهنگ ایران، 1358.
19- ناصرالین منشی کرمانی، نسائم الاسحار من لطائم الاخبار (در تاریخ وزراء) به تصحیح میر جلال الدین حسینی ارموی (محدث) ، تهران: دانشگاه تهران، 1338.
وصاف الحضره، فضل الله بن عبدالله شیرازی، تجزیه الامصار و تزجیه الاعصار، به اهتمام محمد مهدی اصفهانی، بمبئی، 1269.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد امام غزالی و برادرش فایل ورد (word) دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد امام غزالی و برادرش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد امام غزالی و برادرش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد امام غزالی و برادرش فایل ورد (word) :

امام غزالی و برادرش

بحث وجستجو در تصوف خراسان را بدون اشاراتی به حالات وسخنان امام ابوحامد غزالی و برادرش شیخ احمد نمی توان به پایان آورد. هر چند بین تصوف آنها تفاوت بسیار است و تصوف ابوحامد از نوع مقالات اهل صحوست وطریقه برادرش احمد، از مقوله تصوف اهل سکر. درهر حال با آنکه حوزه فعالیت و نفوذ این دو برادر هم به هیچوجه محدود به خراسان نماند باز این مهد دیرینه تصوف

اسلامی خاستگاه اصلی تعلیم آنها به شمارست. در واقع ابوحامد در عراق بیشتر به عنوان فقیه ومتکلم شناخته می شد و در شامل و قدس هم فقط، مراحل نخستین سیرو سلوک خویش را آغاز کرد. اما خانقاه او که در کنار مدرسه و همچون نشانه یی از جمع بین طریقت و شریعت محسوب

می شد در خراسان بود وتأثیر آن نیز درخراسان بیشتر محسوس شد. برادرش احمد هم با آنکه به عنوان صوفی و واعظ درجبال وعراق مسافرت میکرد تصوف خود را از مشایخ خراسان اخذ کرده بود و با سنتهای متصوفه آن ولایت ارتباط داشت. درهر صورت تصوف امام غزالی وبرادرش شیخ احمد دوجنبه مختلف از تصوف خراسان و از میراث با یزید و بوسعید وامام قشیری وامثال آنها را ارائه می کند.

ابوحامد محمد بن محمد غزالی در سنه 450 در طابران طوس به دنیا آمد و هنوز طفل خردسالی بود که پدرش محمد غزالی ]1[ درگذشت و اورا با برادش کهترش احمد یتیم گذاشت. سرپرستی دو کودک با مختصر اندوخته پدرشان به یک دوست صوفی واگذار شد اما تمام شدن این اندوخته که احتمالا در دنبال یک قحطی و سختی عام روی داد ابوحامد و برادرش را واداشت تا با اشارات صوفی سرپرست خویش به مدرسه پناه جویند. در مدرسه، ابوحامد یک چند نزد امام ابوعلی

احمدالراذ کانی مقدمات فقه شافعی آموخت. چندی بعد به جرجان رفت و آنجا نزد فقیه شافعی از خاندان معروف اسمعیلی به تلمذ پرداخت و آن اندازه در آن شهر توقف کرد که توانست از تقریر استاد تعلیقه یی فراهم آورد که قابل ضبط و حفظ باشد. در بازگشت به طوس، در راه گرفتار دزدان شد و تعلیقه جرجان را از آنها به التماس و تضرع باز ستاند. وقتی به طوس بازآمد چند سالی همانجا ماند و ظاهرأ ضمن استفاده از علماء محل به حفظ وضبط تعلیقه های جرجان پرداخت. چندی بعد با عده یی از یاران به نشابور رفت و در نظامیه نشابور نزد ابوالمعالی امام الحرمین جوینی به تلمذ اشتغال جست. با ابوعلی فارمدی صوفی معروف وحکیم عمر خیام منجم و فیلسوف پرآوازه عصر آشنایی یافت. همدرسانش کیاالهراسی، ابوالمظفر خوافی، ابوالمظفر ابیوردی، ‌ابوالقاسم

حاکمی، ‌و ابراهیم شباک هم از نام آوران عصر بودند. با وفات امام الحرمین (478) دوران اقامت او در نشابور پایان یافت و او به عسکر سلطان رفت و در موکب وزیر یکچند به مسافرت پرداخت. مناظره با علماء و فقهاء معروف عصر که به عسکر آمد و رفت داشتند تدریجأ وی را نزد وزیر مقبول و مقرب کرد. شش سالی بعد از ورود به عسکر نظام الملک وی را با لقب زین الدین و شرف الائمه به عنوان مدرس به نظامیه بغداد فرستاد(484). غزالی د ربغداد ضمن اشتغال به تدریس وتصنیف اختیار تاهل

هم کرد چنانچه چهار سال بعد که بغداد را ترک می کرد برخلاف وقتی که به بغداد می آمد مجرد نبود. هنگام قتل خواجه نظام الملک و مرگ سلطان ملکشاه وی در نظامیه بغداد کار تدریس خود را دنبال می کرد. در مراسم جلوس و بیعت با خلیفه المستظهربالله هم به عنوان مدرس نظامیه‌ و فقیه عراق شرکت کرد و خلیفه از وی خواست تا کتابی در رد باطنیه بنویسد و وی آن را به همین

مناسبت المستظهری نام نهاد. در دنبال یک بحران روحی و جسمانی که شش ماه طول کشید غزالی نظامیه و بغداد را ترک کرد و با لباس صوفیه به بهانه حج از بغداد بیرون رفت (488). سیر و سیاحت در شام و بیت المقدس و به جا آوردن مناسک حج و به سرآوردن چله واعتکاف درجامع دمشق نزدیک دو سال وی را در آن نواحی مشغول داشت. در این مدت از اشتغال به درس وبازگشت به سودای اهل مدرسه با اصرار تمام اجتناب می ورزید و اوقات خود را درعزلت وانزوا
می گذرانید و از طریق کسب دست – واستنساخ قرآن- معیشت می کرد. اینکه گفته اند دو سال در شام اقامت کرد ظاهرأ موافق واقع نیست اما از وقتی که نظامیه‌ بغداد را ترک کرد تا وقتی که دوباره در نشابور به اصرار سلطان و وزیر به تدریس پرداخت بیش از دوسال درعزلت به سر برده بود و ازین مدت قسمتی درشام و قدس گذشته بود و بیشترش درخراسان. در شام در جا مع اموی

دمشق زاویه یی داشت که پیش از وی شیخ نصر مقدسی از مشایخ و زهاد عصر در آنجا به سر می برد وغزالی درکتا احیاء علوم الدین خویش با لحنی ازین شیخ نصر مقدس یاد می کند که پیداست بین آنها ملاقاتی نبوده است]2[. هرچند بعضی مولفان، از ملاقات آنها صبحت کرده اند وحتی ادعا کرده اند که ملاقات با وی نیز از اسبابی بوده است که امام غزالی را درهنگام ترک نظامیه به جانب دمشق کشانیده است. می گویند در دمشق غزالی درصحن جامع اموی، ‌

روستاییی را دید که از فقهاء جامع مساله یی پرسید و آنها به اوجوابی نداند. چون غزالی دریافت که مساله سایل بی جواب ماند او را بخواند و جوابش بداد اما روستایی آن جواب را نپذیرفت و چون فقهاء جوابی را که این فقیر عامی داد از روستایی شنیدیند وپسندیدند و ازین ناشناس در خواستند تا به آنها چیزی تدریس کند وی ناچار آن را به روز دیگری موکول کرد وازآنجا بیرون رفت. همچنین می گویند در یک مدرسه‌ دمشق، که باز ناشناخته بدانجا وارد شد، ‌مدرس آنجا را دید که

مدرسه بیرون آمد و شهر را ترک کرد. باری در تمام مسافرت در شام و قدس وحجاز سعی کرد از وسوسه عجب و شهرت دور بماند و بالاخره راه « وطن» را پیش گرفت و از طریق بغداد، ‌عازم خراسان شد. در راه بازگشت به « وطن» یک چند در بغداد و در رباط ابوسعد توقف کرد و آن قسمت از کتاب معروف احیاء علوم الدین خویش را که در سفر شام وقدس تصنیف کرده بود به تعدادی از طالبان علم که بر وی سماع کردند تدریس نمود. در طوس نیز که به خاطر اهل وعیال بدانجا

بازگشت همچنان با سالها عزلت وانزوای خود را ادامه داد واوقات خویش را غالبأ به ریاضت صوفیانه یا تفکر وتصنیف می گذرانید. در آغاز دوازدهمین سالی که از ماجرای ترک نظامیه بغداد می گذشت، ‌دعوت فخرالملک پسر نظام الملک را برای تدریس در نظامیه نشابور پذیرفت و جهت تدریس به نشابور رفت(499). هنگام کشته شدن فخرالملک بردست باطنیه تدریس وی در نشابور همچنان ادامه داشت. معهذا دردنبال جاروجنجالی که به تحریک فقهاء نشابور بر ضد وی شد به درگاه سلطان خراسان، ‌سنجرین ملکشاه، ‌احضار گشت و سرانجام تدریس نظامیه را دوباره ترک کرد و به خلوت

انزوای خویش در طوس بازگشت. در 504 در دنبال وفات کیاالهراسی مدرس نظامیه بغداد دعوت مجددی را که از وی برای تدریس در نظامیه بغداد شد رد کرد وسال بعد درهمان خلوت انزوای طوس وفات یافت(جمادی الاخر505). زندگی او در سالهای آخر عمر در بین مدرسه و خانقاه طوس، صرف تدریس طالبان علم ومجالست با صوفیه واربات قلوب می شد ودرعین اشتغال به تصنیف کتب، ‌قسمت عمده اوقاتش مصروف عبادت وتفکر بود. بدینگونه تحول قاطعی که زندگی او را از قیل و قا

ل مدرسه به خلوت و انزوای خانقاه کشید، ‌وی را از یک فقیه متکلم مجادله جوی به یک عارف انزوا جوی وارسته تبدیل کرد. معهذا بسیاری از مخالفان این تحول فکری وی را نتوانستند درک کنند وبعضی در صدق مقال او تردید کردند. فلاسفه، ‌متکلمین، ‌و فقهاء غالبأ او را به تزلزل منسوب نمودند حتی تصوف او راهم بعضی مبتنی بر تحقیق نشمردند. از جمله ابن الجوزی از فقهاء وعلماء‌ حنبلی کتاب احیاء‌ را به شدت نقد کرد و پاره یی روایات واخبار آن را نادرست خواند. برخی فقهاء‌ مالکی مثل ابوالولید طرطوشی وابوعبدالله مازری هم کتاب را متضمن اقوال واحادیث بی اصل

شمردند وحتی آنچه راغزالی در آنجا درعلوم احوال بیان می کند مبتنی برعدم بصیرت دانستند. فلاسفه اندلس، از جمله ابن طفیل وابن رشد هم به سبب مطاعنی که او در باب فلاسفه داست از اوانتقاد کردند. ابن حراز هم از مشایخ مغرب کتاب احیاء را سراسر بدعت خواند و به احراق آن فتوی داد. ابن سبعین اشبیلی عارف وصوفی اندلسی در کتاب بدالعارف یکجا به مناسبت ذکر حکماء و فلاسفه اسلام، ‌از غزالی سخن در میان می آورد و درباره او می‌گوید فقط لسانی بود بی بیان وصوتی بود. عاری از کلام گاه صوفی بود. گاه فیلسوف سوم بار اشعری بود چهارمین بار فقیه و بار پنجم متحیری شود- حیرت زده. ادراک وی ازعلوم قدیم از تارعنکبوت هم نازکتر بود وهمین حال

را داشت در تصوف. از آنکه آنچه وی را به طریقه صوفیه درآورد اضطراری بود که ناشی می شد از عده به انجام گوناگون در حق امام غزالی می گفتند وحتی بعضی معاصرانش ضمن تصدیف و اعتراف به تحول اخلاقی و فکری او صحت وصمیمیت او را با تردید تلقی میکردند. معهذا این تردیدهای مبتنی بر اغزاض بود و اقوال واحوال غزالی جای تردیدی در صدق مقال وصحت حالش

باقی نمی گذارد اما این تحول روحی راالبته نباید نوعی عصیان بر ضد تعقل تلقی کرد بلکه باید آن راناشی دانست از توجه به این نکته که به اعتقاد وی آنچه به وحی و ایمان تعلق دارد ورای ادراک عقل وبرهان است وطریق ادراک آن شهودست ومکاشفه. تعداد آثار غزالی البته بسیارست چنانکه تنوع آنها نیز قابل ملاحظه است. از آنجمله در فقه کتاب الوجیز، و در اصول کتاب المتسصفی، در منطق معیارالعلم، ‌در فلسفه مقاصد الفلاسفه، ‌درکلام کتاب الاقتصاد فی الاعتقاد، ‌در اخلاق و تصوف کتاب احیاء‌ علوم الدین و کتاب کیمیای سعادت، ‌در تربیت فرزند نامه و نصحیه الملوک، ‌در اسرار معارف مشکاه الانوار، ‌ والمضنون الصغیر، ‌ والمضنون الکبیر، ‌در شناخت عقاید رساله فیصل التفرقه، در رد بر فلاسفه تهافت الفلاسفه، ‌در رد باطنیه المستظهری و القسطاس المستقیم، ‌و در تقریر عقاید خویش الاملاء عن اشکالات الاحیاء. المنقذمن الضلال، ‌ و الجام العلوم را از جمله آثار وی میتوان نام برد. آخرین اثر او که ظاهرأ چند روزی قبل از مرگش ازتصنیف آن فراغت یافت الجام العلوم بود که در آن کوشید تا عامه را از خوض در مسایل کلام باز دارد. یک اثر کوچک اما مهم او نیز

المنقذمن الضلال است که درواقع اعتراف نامه غزالی و شرح سلوک فکری و روحانی اوست از کلام وفلسفه تا تصوف. این رساله که غزالی آن را در حدود پنجاه سالگی خویش و مقارن بازگشت به تدریس در نشابور نوشته است ضمن بیان خط سیر تحول روحانی نویسنده نظر امام غزالی را در باب علوم عصر نشان می دهد و معرف اعتقاد نهایی اوست در ترجیح طریقه صوفیه بر طرق متکلمان

وحکماء‌. رساله را غزالی به درخواست دوستی نوشته است که از او خواسته است تا غایت واسرار علوم و مذاهب را بیان کند وباز نماید که خود او چگونه از بین تمام اختلافات مذاهب و فرق به آنچه نزد وی حقیقت نام دارد راه برده است؟ تصویری که غزالی ازین سیروسلوک روحانی خویش، ‌در جواب این دوستی، ‌ارائه می کند تبهای روحانی و شور وهیجان فکری او را باز می نماید و با آنکه در

بعضی جزئیات مطالب وی شاید جای بحث باشد در صدق لهجه و صمیمیت حالت پایان عمرش جای هیچگونه شک باقی نمی نهد. در آغاز کتاب خاطرنشان می کند که من از اوایل جوانی تا امروز که عمرم از پنجاه برگذشته است همواره در باب عقاید هر فرقه واسرار هر مذهب جستجو کرده ام و شوق و علاقه یی که به درک حقایق داشتم به جایی رسیده بود که هم از آ‌غاز حال رشته تقلید را گسسته بودم وبا خود می اندیشیدم که چون مطلوب من علم بر حقیقت چیزهاست ناچار باید

نخست بدانم حقیقت خود علم چیست؟ پس دریافتم که علم یقینی آنست که د رآن، ‌ معلوم به نحوی انکشاف بیابد که جای شک وریب نباشد وامکان وهم و غلط نرود. این رو توجه پیدا کردم که آنچه را براین وجه معلوم خویش نکرده ام علمی است که برآن اعتقادی نیست و آن رانمی توانم علم یقینی بخوانم. وقتی علوم خویش را در خاطر آوردم دریافتم که علمی تااین حد آمیخته به یقین را جز در آنچه به حسیات و ضروریات مربوط است ندارم پس دانستم که در اقتباس مشکلات جز بر حسیات وضروریات نباید اعتماد کنم. کلام غزالی درین موضع، یادآور اقوال دکارت فیلسوف فرانسوی است درگفتار در روش راست راه بردن عقل. البته ذکر احوال شک واضطراب فکری او درینجا محل حاجت نیست اما غزالی چنانکه در المنقذ نقل می‌کند بعد از رهایی از شک خویش، ‌طالبان راه حق را در عصر خود منحصر در چهار فرقه یافت: متکلمان، ‌که خود را اهل رای و نظر می خواندند، ‌باطنیه، ‌که خویشتن را اصحاب تعلیم می شمردند وتعلیم خود را هم از امام معصوم اقتباس می گرفتند‍؛

فلاسفه، ‌که خود را اهل منطق و برهان می پنداشتند؛ و صوفیه، ‌که خویشن را خاصان حضرت واهل مشاهده ومکاشفه می دیدند. غزالی می‌گوید که من چون دریافتم که حقیقت از آنچه این چهار فرقه می گویند بیرون نیست درصدد برآمدم تا درباب اصحاب این فرقه ها و مقالات آنها به جستجو پردازم. نخست به علم کلام روی آوردم، ‌آنگاه به فلسفه پرداختم، ‌سپس درباب تعلیم

باطنیه جستجو کردم و سرانجام به طریق صوفیه روی آوردم اما علم کلام- هرچند در آنچه مقصود متکلمان بود وافی می نمود- به مقصودی که من داشتم وفا نمی کرد چرا که غایت متکلمان دفاع از سنت بود در مقابل اهل بدعت ولی من که جز به ضروریات عقلی تسلیم نمی شدم نمی توانستم از مقالات آنها چنانکه باید بهره مند گردم. به تعلم فلسفه روی آوردم واهل فلسفه را با وجود اختلافات بسیار که در جزئیات دارنداز سه طایفه خارج ندیدم: دهریان، ‌طبیعیان، ‌والهیان. از آن میان دهریان عالم را قدیم می شماردند و وجود صانعی را تصدیق نداشتند. طبیعیان هم هرچند به علت بدایعی که در صنع ودر علم طبعیت هست وجود صانع را منکر نبودند اما معاد را تصدیق نمی کردند و مثل دهریان به زندقه در افتاده بودند و به انهماک در شهوات حیات جسمانی. حکماء ‌الهی هم مثل افلاطون وارسطاطالیس که از فلاسفه اسلام کسانی چون ابن سینا و فارابی از آنها پیروی می کردند با آنکه قول دهریان و طبیعیان را رد می کردند اماخود، ‌مقالاتی داشتند که قبول آنها کفر یا بدعت بود وحتی اگر قبول بعضی از آنها هم خالی ایراد بود آفتهایی از آنها ناشی می شد که بس زیانها داشت. اینان، ‌هم حشر اجساد را انکار می کردند، ‌هم علم خدا را درکلیات منحصر می شماردند و هم قایل به قدم عالم بودند و مطالعه درکتب اینها نشان داد که فلسفه نیز مرابه کمال مقصود نمی رساند وعقل که یگانه دستاویز آنهاست به تنهایی نمی تواند بر تمام مطالب احاطه بیابد واز جمیع معضلات پرده بردارد. از این روبه مذهب تعلیم که در آن روزگار آوازه ای داشت روی

آوردم خاصه که از حضرت خلافت هم درهمان اوقات اشارت رفت تا در رد آنها کتابی بنویسم. پس به مطالعه مقالات باطنیه پرداختم. دعوی آنها در باب حاجت به معلم معصوم نیز آگنده از دشواریهای گونه گون یافتم و آنچه از امام معصوم خویش به عنوان علم تلقی کرده بودند مشحون از اشکالاتی دیدم که خودشان از عهده فهم آن مشکلات هم برنمی آمدند تابه حل آنها چه رسد؟ چون این طایفه رانیز آزمودم حققت حال و حاصل مقال آنها را در طلب حق و یقین جز وسیله یی برای گمراه کردن و فریفتن عوام ندیدم. پس، ‌ چون از این علوم فراغت یافتم با تمام همت روی به طریق صوفیه آوردم. امادریافتم که طریقه آنها ورای علم به عمل هم حاجت دارد وحاصل علم آنها نیز می بایست

تنزیه انسان از صفات ناپسند باشد وتصیفه قلب از ماسوی الله. اماعلم برای من آسانتر ا زعمل بود این رو نخستبه مطالعه کتب آنها مثل قوت القلوب ابوطالب مکی وکتب حارث محاسبی و سخنان جنید و شبلی و بایزید ودیگران روی آوردم تا برکنه مقاصد آنها آگهی یافتم و برمن هویدا شد که بر حقیقت حال آنها با تعلیم نمیتوان راه یافت. ذوق وحال لازم است و تبدل صفات واحوال. چرا که فرق است بین آنکه انسان حد تندرستی و سیری را با اسباب و شروط آنها بداند واینکه تندرست وسیر باشد یا بین آنکه تعریف مستی را بداند بدون آنکه مست باشد، ‌چنانکه مرد هشیار و طبیب بیمار

حد مستی و تندرستی را می دانند اما خود آنها از مستی وتندرستی برکنارند. پس یقین کردم که اینها ارباب احوالند نه اصحاب اقوال ومن از آنچه به آنها مربوط است هرچه را از طریق علم می توان دریافت حاصل کردم و دیگر چیزی باقی نمانده است جز آنچه راه نیل بدان سماع و تعلیم نیست ذوق وسلوک است. باری، چون در احوال خویش نظر کردم خویشتن را در علایق که از هر سوی مرا درمیان گرفته بودند بسته یافتم ودراعمال خویش نیز چون درنگریستم از همه بهتر اشتغالم به تدریس بود اما من در آن کار نیز به علمهایی روی آورده بودم که در طریق آخرت نه مهم بود و نه

سودمند. در نیت خویش در کار تدریس نیز چون دقت کردم انگیزه آن جاه طلبی و نامجویی بود و دانستم که من به لب ورطه فنا رسیده ام واگر به تلافی مافات نپردازم در میان آتش جای خواهم داشت; بغداد را ترک کردم، ‌هرچه داشتنی بودتفرقه نمودم، ‌ وجز به اندازه کفاف و قوت اطفال چیزی باقی نگذاشتم; پس به شام درآمدم و نزدیک ده سال در آنجا اقامت کردم که در آن مدت کاری دیگر نداشتم جز آن که عزلت و خلوت گزینم و جهت تزکیه نفس و تصفیه قلب آنگونه که

ازکتابهای صوفیه دریافته بودم روی به ریاضت و مجاهدت آرم. یک چند در مسجد دمشق اعتکاف گزیدم هر روز به مناره برمی شدم و آنجاهمه روز، ‌در بر روی خویش می بستم. آنگاه بعضی اندیشه ها همراه با درخواست فرزندان مرا به سوی وطن خواند و با آنکه پیش از آن بیش ازهر کس از اندیشه بازگشت دور بودم سرانجام به وطن بازگشتم. در آنجا نیز به سبب شوقی که به خلوت گزینی و تصفیه باطن داشتم همچنان عزلت اختیار کردم. اما حوادث زمان، ‌ اندیشه زن و فرزند و در بایستهای زندگی وجه مقصود را برمن دگرگون می ساخت و صفای خلوتم را مشوش می داشت و جز در اوقات پراکنده صافی حالی به من دست نمیداد. نزدیک به دهسال بر این حال می بودم ودر اثناء‌این خلوتها بر من چیزهایی کشف شد که برشمردن همه آنها ممکن نیست. اما این اندازه دانستم که صوفیه همان سالکان خاص طریقه خدای تعالی هستند : سیرت آنها بهترین سیرتهاست، ‌راه آنها صوابترین راههاست واخلاق آنها پاکیزه ترین خلقا. بالجمله چه توان گفت درباره طریقتی که طهارت آن تطهیر قلب باشد از ماسوی الله، ‌آغاز آن استغراق قلب باشد در ذکر خدا، ‌وپایان آن عبارت باشد از فنا شدن در خدای؟ باری از آغاز طریقه آنها مکاشفات و مشاهدات پیدا می آید چندانکه قوم، ‌درحالت بیداری ملائکه و ارواح انبیا را مشاهده میکنند‌، آوای آنها را می شنوند، ‌واز آنها اقتباس فواید می نمایند. پس از آن، ‌حال آنها از مشاهده صورتها وامثال برتر میگراید تا به جایی می رسد که بیانش در حوصله سخن نمی گنجد و سرانجام کار منتهی به قربی می

شود که طایفه یی در آن باره گمان حلول برند، ‌بعضی از اتحاد دم زنند و برخی از وصول سخن گویند که همه اینها خطاست. البته، هرکس را ازین معنی ذوق چیزی نصیب نکرده باشند از حقیقت نبوت هیچ چیز جز اسم درک نتواند کرد. اما کرامات اولیاء در حقیقت بدایات انبیاست; و اینانند آن قوم که هرکس با آنها مجالست کند زیانمند نشود و هرکس را که صحبت آنها روزی نباشد بایست که امکان وقوع این احوال را به شواهد برهان بداند; اما ورای این قوم، جاهلانند که اصل این امر را

انکار کنند، ‌از این سخن شگفتی اظهار کنند و چون بشنوند ریشخند سازند; واینها از آنکسانند که خدای تعالی دلهاشان را فروبسته است، ‌ و ایشان را ناشنوا کرده است ونابینا; و بدینگونه غزالی مایه یقین را که نزد متکلمان، ‌فلاسفه، ‌واهل تعلیم نیافت در مکاشفات صوفیه می یابد و حقیقت وحی ونبوت را ازین احوال درک می کند. این تحول فکری که او را در بغداد به فرار از مدرسه وقیل وقال آن وا میدارد، ‌در نشابور و طوس وقتی که دیگر محرک تدریس وی جاه طلبی ونامجویی نیست او را دوباره به مدرسه می آورد- اما مدرسه یی که با خانقاه یک قدم بیش فاصله ندارد وعلمی که در آن تدریس می‌شود علم دنیایی ومرده ریگ فقها و متکلمان نیست اسرار عبادات وعادات و بیان مهلکات ومنجیات انسان است- در سیرو سلوک صوفیانه خویش. باری، ‌ اثر عمده امام غزالی که از لحاظ احتواء بر مقاصد و معارف قوم با تصوف ارتباط دارد کتاب احیاء علوم الدین است که درعین حال مهمترین ومفصلترین اثر امام غزالی نیز هست. درین کتاب نویسنده، معارف صوفیه را درمقابل علوم بی حاصل فقهاء، واهل کتاب احیاء‌ میکرد و بدینگونه با پیوند بین طریقت و شریعت هم شریعت را قدرت و عمقی بیشتر می داد وهم طریقت را رواج ومقبولیت می بخشید. اینکه تمام کتاب را غزالی در ضمن مسافرت شام ننوشته است و قسمتهایی از آن رادر مدت عزلت و انقطاع خراسان باید

نوشته باشد ازینجا پیداست که یکجا درکتاب اشاره به سنه پانصد هجری دارد]4[ والبته درین تاریخ وی قطعا در شام نبوده است چراکه در سال 490 هنگام مراجعت به «وطن» معدودی از طالبان چیزی از کتاب احیاء را در بغداد بر وی سماع کرده اند. احیاء‌العلوم مشتمل است برچهار ربع، ‌و هر ربع هم مشتمل بر ده کتاب است و این طرز تقسیم کتاب به ارباع چهارگانه در واقع تقلیدی است از طرز تبویت مسایل در فقه و پیداست که غزالی با اقدام به تصنیف این کتاب نظر به بیان این نکته دارد که درمقابل فقه رسمی و ظاهری، ‌نوعی فقه مربوط به عادات ومعاملات باطنی عرضه دارد- فقه قلوب. ظاهرأ توجه به قوت القلوب ابوطالب مکی و آشنایی با نحوه القلوب امام ابوالقاسم

قشیری هم ازاسبابی بود که او را به ضرورت احیاء ‌علوم دینی از طریق تصنیف نوعی فقه القلوب واداشت و هرچند خود او در توجیه کار خویش آنرا فقه القلوب نمی خواند اما توجه خود را به ارباع فقه، ‌درطرز تبویت کتاب خاطر نشان می کند. این ارباع چهارگانه واجزاء دهگانه که درهر ربع منظور شد، ‌ احیاء العلوم را مشتمل بر چهل کتاب کرده است که ده کتاب اولش ربع عبادات را تشکیل میدهد، ‌ ده کتاب بعد ربع عادات او، ودر دنبال آنها ده کتاب محتوای ربع مهلکات وده کتاب محتوای ربع منجیات را در بردارد. در ربع اول بحث درباب علم، ‌در باب عقاید، ‌در باب طهارت، ‌صلات، ‌زکات،

‌صوم، و حج درمیان است و آداب تلاوت و وادعیه واوراد. در آنچه به آداب و اسرار عبادت مربوط است ورای ارکان ظاهری نویسنده به عمق ومعنی عبادات و آداب نیز نظر دارد ونشان می دهد که قرب حق چگونه از طریق عبادات درست حاصل تواند شد. دو کتاب نخستین این ربع که مشتمل بر بحث در علم ودر قواعد عقایدست از لحاظ نظری هم در توجیه مبادی صوفیه قابل ملاحظه است. چراکه در کتاب اول غزالی مخصوصا به بررسی این نکته نظر دارد که از علوم مختلف آنچه دانستن آن ضرورت دارد کدام است وتا چه حد؟ البته نظر اعتقادی نویسنده نسبت به فقهاء ظاهر نشان می دهد که غرض او در واقع نشان دادن این نکته است که درعبادات آنچه مطرح است قلب ونیت

است، ‌ و فقها، ‌جز به ظاهر نظر ندارند وعلم آنها هم غالبأ چیزی جز علم دنیوی نیست. این طرز تلقی از علم فقها حاکی از گرایش صوفیانه مولف و به هرحال معرف طرز فکر کسانی است که ورای آداب مترسمان نظر به قرب حق دارند- ونیل به وصال. آراء غزالی درباب علم، ‌ درعین حال از لحاظ ارزیابی علم درست هم قابل ملاحظه است. وی در این کتاب می کوشد تا نشان دهد آن علمی که پیغمبر طلب آن را بر هر مسلمانی واجب شمرده است کدام است، ‌تفاوت بین علم سودمند و زیان آور چیست و چرا اهل عصر درین باره به خطا رفته اند ودر امر علم از مغز به پوست خرسند مانده اند ؟ البته آنچه را خود وی در تمام کتاب مطرح ساخته است علم معامله می داند نه علم مکاشفه که ورای بحث و کتاب است اماهمین علم معامله هم که اومطرح می کند بیشتر به

اعمال قلوب ناظرست. در باب علم خاطرنشان می کند که عامه غالبا راجع به آن در اشتباه افتاده اند و بسا چیزها که علم دین نیست و آنها علم دین می پندارند. به علاوه آفات علم راهم عامه در نظر ندارند وازین رو تفاوت بین علماء دنیا و آخرت را نمی شناسند. در باب فضیلت علم شواهد بسیار از قرآن وحدیث به دست می آید. آن علم هم که پیغمبر طلب آن را فریضه می خواند متکلمان، ‌ فقها، محدثان و صوفیه هر یک علم خاص خویش میدانندش وغزالی می‌گوید علمی که دانستن آن فریضه تواند بود علم به آنچیزی است که عمل بدان واجب است نه جز آن. در فریضه هم بین فرض کفایه و فرض عین باید تفاوت گذاشت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد دیوارها در معماری فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد دیوارها در معماری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد دیوارها در معماری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد دیوارها در معماری فایل ورد (word) :

دیوارها در معماری

نگاه کلی: سنگینی و جاذبه و همچنین سیستم‌های دیوارهای معلق ساخته شده از بتون و بنایی می‌توانند با کمک حجم زیادشان در مقابل فشار جانبی زمین مقاومت کنند. با این وجود، دوران جدیدی از دیوارهای نگهبان خاک در سال 1960 توسط Hovidal فرانسه با مفهوم زمین آرماتوری معرفی شدند. چنین دیوارهایی در مقایسه با ساختارهای گرانش نسبتا انعطاف‌پذیرترند. آنها فواید بسیاری دارند که شامل قیمت پایین آنها در هر مترمربع از سطح باز است. به دنبال گفته‌های vidal در این زمینه، یک سری تغییراتی ایجاد شد که شامل شبکه‌های استیل، شبکه‌های سیمی جوش خورده به هم و ژئوسنتز بود که در ابتدا بافت‌های زمین و سپس شبکه‌ها و مختصات زمین است. مفهوم کلی موجود برای تمام این ساختارهای آرماتوری همان زمین تثبیت یافته است. هر کدام از مواد استحکامی و انواع ترکیب بندیهای رخپوش که در دسترس است در

شکل 5-2010 نشان داده شده است. زمانی که از بافت‌بندی زمین و یا شبکه‌های زمین استفاده شود، لایه‌های انفرادی آرماتور به شکل صفحات کاملی به نظر خواهد رسید. آنها از دیواربر تا مسافت برابری تا پشت خرابی بالقوه سطح هموار امتداد می‌یابد. در این جا باید دقت داشت که سطح روباز دیوار محیطی باید پوشش داده شود تا اینکه از تخریب و تضعیف ژئوسنتز که در اثر در معرض قرار گرفتن uv و دمای بالا و تخریب

بوجود می‌آید، جلوگیری کند. برای شبکه‌های زمین، این امکان وجود دارد که بتوان سطح روباز را رویاند اما این پرورش سطح باید به طور دائمی صورت گیرد تا از تخریب سازواره‌های بالایی جلوگیری شود. در مورد شبکه‌های زمین، دوغاب‌های قیردار و یا فرآورده‌های دیگر آسفالت که برای پوشش دیواربر استفاده می‌شوند، دارای انعطاف‌پذیری بالایی به اندازه ارتجاع‌پذیری دیوار هستند. متأسفانه اکسیداسیون قیر باعث تخریب نسبتا سریعی می‌شود. در نتیجه بیشتر دیوارهای ژئوسنتزی محیطی توسط بتون‌های فشرده پوشیده شده‌اند (سیمان مخلوط و مرطوب/ شن و ماسه/ خمیر آب به همراه هوای موجود در دهانه) و یا می‌توان این دیوارها را بوسیله گانیت پوشش‌دار (سیمان خشک) شن و ماسه مخلوط با آب و هوا در دهانه)

روش‌های طراحی: روش‌های طراحی اولین بار توسط lee در سال 1973 ابداع شد که او زمین‌های مستحکم به همراه باریکه‌های متالیک را جستجو می‌کرد و کار او بعدها با دیوارهای بافته شده زمین توسط Bell در سال 1975 توافق یافت. در طول تمام این سالها اصلاحات بسیاری انجام شد که به راهنمایی‌هایی در جهت طراحی متودها هدایت می‌شد که این کار توسط سازمان‌هایی مثل NCMA در سال 1993، FHWA در سال 1995، AASHTO در سال 1997 انجام شد. پیشرفت‌های موجود در این طرح‌ها به صورت زیر می‌باشد.

1- استحکام خارجی در برابر واژگونی، استحکام کلی و یکپارچه، سرخوردگی، تخریب فونداسیون مورد بررسی قرار گرفت. شکل (a)6-201 را ببینید. 2- استحکام داخلی که در ابتدا در جهت تعیین فاصله‌بندی و طول و اصطحکاک بافت‌سازی زمین قرار می‌گیرد. 3- ملاحظات مختلف که شالم جزئیاتی در مورد دیوار رخپوش (روسازی) است را کامل می‌سازد. اولا، باید استحکام خارجی دیوارهایی را که از نظر ژئوسنتزی مستحکم شده‌اند را در نظر گرفت. که این فرآیند شامل واژگونی، استحکام کلی و یکپارچه، سرخوردگی و تخریب فونداسیون است. تمامی این خصوصیات می‌تواند برای همه سیستم‌های دیوارسازی به کار رود و می‌تواند

دقیقا به عنوان دیوارهای گرانشی تلقی شود. دوما: فواصل جداشدگی لایه ژئوسنتزی باید بدست آید. فشارهای زمین به طور خطی با استفاده از شرایط ka انتشار می‌یابد که هم در شرایط خاک‌ریزی و هم سربارسازی به کار می‌رود. از نظریه لاستیک Boussiuesq برای بارهای مؤثر موجود در خاک‌ریزی استفاده می‌شود. با استفاده از یک نمودار ایستایی در هر عمقی در طول یک نمودار کلی فشار جانبی و سپس با خلاصه کردن نیروها در جهت افقی، می‌توان به معادله زیر برای حداکثر ضخامت دامنه بالابری دست یافت: که در اینجا sv= فاصله‌بندی عمودی و ضخامت دامنه بالابری است. Tallow= فشار مجاز در ژئوسنتز. Gh= فشار کلی جانبی در عمق موردنظر و fs= عامل کلی برای عدم اطمینان ایمنی است. سوما، طول جایگزینی لایه‌های مستحکم ژئوسنتزی در محل تکیه‌گاه، le باید بدست آید. توجه داشته باشید که زمانی که این مقادیر به دست می‌آید، باید آنها را به طول‌های غیرفعال (LR) در پشت سطح تخریبی اضافه کرده تا L یعنی طول‌های استحکام کلی بدست آید:

که در این جا نام: توان و قدرت برش خاک به بافت‌سازی زمین است. Le = طول جایگزینی موردنیاز است که حداقل آن 1 متر است. SV= فاصله‌بندی عمودی (ضخامت دامنه بالابری) : فشار کلی جانبی در عمق موردنظر. Fs= عامل کلی برای عدم اطمینان ایمنی است (از 4/1 تا 5/1) r= واحد وزن خاک‌ریزی زمین است. Ci= ضریب همبستگی برای تفکیک Z: عمق از سطح زمین و Q = زاویه برش اصطحکاک و مالش موجود بین خاک و بافت‌سازی زمین است. ضریب همبستگی از یک تست تفکیکی آزمایشگاهی در مقیاس بزرگ می‌آید که از ژئوسنتز و خاک‌های مخصوص تحت شرایط زمینی مشابه استفاده خواهد کرد. سرانجام، فاصله اصطحکاک در روشی مشابه با نتایج بدست آمده از معادله زیر بدست می‌آید: که در این جا همان طول مالش یا اصطحکاک موردنیاز است که حداقل آن 1 متر است.

چهارما، ملاحظات مختلفی که باید به طور کلی مورد خطاب قرار گیرند شامل جزئیات رخپوش یا روسازی تماس‌های رخپوش یا نماد اگر کاربرد داشته باشد، (روش‌های درزگیری اگر لازم باشد)، زهکشی پشت، زیر و جلوی دیوار، فرسایش بالا و جلوی دیوار و حصارکشی می‌باشد. مقایسه دیوارهای مستحکم ژئوسنتزی و دیوارهای گرانشی را در نظر بگیرید (و یا در مقدار کوچکتر می‌توان با سایر دیوارهای مرتجع مقایسه نمود)
فواید: سیستم دیوار مرتجع ایجاد می‌شود. خاک‌برداری کمی در پشت رخپوش دیوار موردنیاز است. هیچ مشکلی در زمینه فرسایش شیمیایی بوجود نخواهد آمد. خاک‌ریزی می‌تواند شامل جرائمی باشد. زهکشی می‌تواند با استفاده از بافت‌سازی معین زمین ایجاد شود. از کارگران ناوارد هم می‌توان استفاده کرد. هیچ تجهیزات و ابزارآلات سنگین موردنیاز نخواهد بود. قیمت هر مترمربع از دیوار روباز بسیار پایین خواهد بود

(شکل 7-2010 را ببینید) معایب: روش طراحی نسبتا محافظه کارانی بوده و نیازمند اصلاحاتی می‌باشد. همبستگی بافت‌سازی زمین در آنالیز به طور رایج مورد ملاحظه قرار نمی‌گیرد. خزش به طور بالقوه‌ای یک مشکل محسوب می‌شود. رخپوش یا نمای دیوار باید کاملا پوشانده شود تا از فروسایی و تخریب حاصل از uv (فرابنفش) جلوگیری شود. پوشش دهنده‌هایی مثل بتون فشرده، گانیت و آسفالت نتوانسته است به طور خاصی جذاب واقع شوند.
دامنه شیب:

نگاه کلی: نباید جای هیچ تعجبی باقی مانده باشد که اگر دیوارهای عمودی بتوانند با استفاده از بافت‌سازی زمین و شبکه‌بندی آن ساخته شوند، شیب‌های سربالایی هم می‌توانند توسط آنها پایدار شوند. در حقیقت هر چقدر که زاویه شیب با افق ( ) کاهش پیدا می‌کند، اساسا یک دیواره یا شیروانی خاک‌ریزی بوجود می‌آید که در آن رخپوش یا نمای در معرض قرار گرفته به طور ژئوسنتزی پوشش داده نشده است. زمانی که در استحکام دامنه شیب استفاده شود، پوشش‌های ژئوسنتزی در لایه‌های افقی گسترش پیدا خواهند کرد. در این موارد، روش‌شناسی طرح‌ها از نظریه فشار جانبی زمین تا آنالیز و تحلیل پایداری و دوام شیب تغییر پیدا خواهد کرد. آنها می‌توانند خاک را همانطور که در شکل 5-10-2 مشاهده می‌کنید، احاطه کنند که هم اکنون روی یک شیب است تا عمود. گسترش پروژه‌ها و سامان‌سازی ژئوسنتزی مختلف در شکل 8-

2010 نشان داده شده است. همان طور که می‌بینید، که الگوها و مدل‌های فاصله‌بندی آن مواردی را بازتاب می‌دهند که فشارها در مناطق و نواحی پایین‌تر بیشتر باشد تا نواحی بالاتر آن. طول‌های بلندتری از لایه‌های استحکامی اصلی باید ماورای سطح تخریبی فرضی توسعه پیدا کنند. لبه کوتاه باریکه‌ها، که برخی اوقات به آنها استحکام ثانویه گفته می‌شود، نمایانگر کمک توپرسازی و تراکم‌سازی سطح است که دستیابی به تراکم بالا در قسمت لبه‌های دامنه شیب بسیار مشکل است. توجه داشته باشید که همه این پروژه‌ها نیاز است که در همان زمان قرار دادن استحکام ژئوسنتزی دامنه شیب ساخته شود. این روش یک فن محسوب می‌شود و یک پروژه استوارسازی یا تثبیت در محل به حساب نمی‌آید. گمارش ژئوسنتزی در شرایط تثبیت دامنه شیب در شرایطی نسبتا ساده خواهد بود که صفحات آن افقی باشد. و همچنین لازم

است که جهت حداکثر فشار تشخیص داده شود. در موارد دو بعدی، جهت فشار در جهت شیب نما می‌باشد. اگر مورد ژئوسنتزی به اندازه کافی وسیع باشد، می‌تواند به صورت موازی با نمای شیب قرار گیرد. و ژئوسنتزها باید بر طبق آن طراحی و مشخص شوند. اگر مورد ژئوسنتزی به اندازه کافی وسیع نباشد و نیاز است که به طور موازی با نمای شیب قرار گیرد، درزها و رگ‌ها باید به منظور بافت‌سازی زمین به هم بسته شده و همچنین برای شبکه‌سازی زمین اتصالات و درزهای مناسبی موردنیاز خواهد بود که به طور کلی یکی از ویژگیها و خصوصیات محدودکننده یک طرح به حساب می‌آید. به عبارت دیگر، اگر مورد ژئوسنتزی به صورت عمودی و ستون‌وار به سمت نمای شیب مایل شود، تار یا جهت ماشین فشار اصلی را متحمل خواهد شد. پود یا جهت متقاطع ماشین در این باریکه‌ها مجبورند که جهت اصلی کوچکتر را که کمتر از 50 درصد فشار اصلی بزرگتر هستند را متحمل باشند و این جریان از طریق اتصال یا فاصله منطقی اصطحکاک قابل دست‌یابی خواهد بود.

روش‌های طراحی: نگرش معمولی مهندسی ژئوتکنیک در مورد مشکلات و مسائل تثبیت دامنه شیب به کار رفته و به درستی اصلاح شده است. یک نگرش معمول این است که از مفاهیم موازنه محدود در جهت یک آرک حلقوی سطح تخریبی استفاده کنیم و در نهایت به یک معادله برای عامل کلی ایمنی دست می‌یابیم.

نتایج این معادلات برای فشارهای کلی و فشارهای مؤثر، به ترتیب، در شکل 9-2010 در زیر نشان داده شده است. در این جا = عامل ایمنی (که باید بزرگتر از 4/1 باشد) است.
= وزن هر باریکه = زاویه تقاطع افق به تانژانت در مرکز هر باریکه است. : طول باریکه R= شعاع دایره تخریب. ، زوایای کلی و مؤثر مقاومت برش. و = چسبندگی کلی و مؤثر
= توان کششی ژئوسنتزی مجاز = بازوی گشتاور برای شرایط ژئوسنتزی است که این بازوی گشتاور می‌تواند برابر با R بوده که خود مقدار بزرگی است. N= تعداد باریکه‌ها m= تعداد لایه‌های ژئوسنتزی = فشار آب منافذ=

hi= ارتفاع آب در بالای پایه حلقه. = پهنا یا عرض باریکه و = واحد وزنی آب. اگر فونداسیون و یا دیواره خاکی نسبتا سست و تغییرشکل یافته باشد، این دگرشکلی در طول تخریب پتانسیل سطح می‌تواند بزرگ باشد. استحکام ژئوسنتزی باید تحمل شود تا اینکه با فرضیه‌سازی دگرشکلی در بازوی گشتاور ژئوسنتزی، ، تطبیق داده شود. بر طبق علاقه طرح، « » می‌تواند با « » جایگزین شود. مقدار بزرگتر از خواهد بود. کاربرد تجزیه فشار کلی برای دیواره‌های خاکی توصیه می‌شود که در آن آبی وجود ندارد و در زمانی است که خاک در شرایط پایین‌تری نسبت به شرایط اشباع است. معادله آنالیز فشار مؤثر برای شرایطی است که در آن جا آب و خاک اشباع وجود دارد – شرایطی از سدهای زمینی و نواحی دلتایی که حاوی خاک‌های چسبناک زیادی است. برای خاک‌های چسبناک و ریزدانه که توان برش آنها را می‌توان بوسیله شرایط غیرزهکشی تخمین زد، این مسائل راحت‌تر خواهد شد.

در این جا نیازی نیست که باریکه‌ها برداشته شوند که این در زمانی است که قدرت و توان خاک که به نیروهای معمول وارد شده به سطح برش بستگی نداشته باشد. شکل 10-2010 جزئیات این شرایط را به خوبی نشان می‌دهد که نتایج آن را در معادله زیر مشاهده خواهید کرد.

که در این جا fs= عامل کلی ایمنی است که باید بزرگتر از 4/1 باشد. C= چسبندگی =
طول کمان تخریبی است. R= شعاع دایره تخریب است. = توان کششی مجاز موجود در لایه‌های آرئوسنتزی مختلف. = بازوی گشتاور ژئوسنتزها. W= وزن منطقه تخریب و x= بازوی گشتاور به مرکز ثقل یا جاذبه منطقه تخریب است. متودهای عنصر معین (FEM) برای بررسی و مطالعه نحوه اجرا و عملیات خاکریزی یا دیواره‌های خاکی مستحکم ژئوسنتزی هم در شرایط آنالیز و هم طراحی استفاده می‌شده است. با وجود این که متودهای مبنی بر کامپیوتر نباید به طور مداوم برای شرایط غیربحرانی استفاده شود، آنها می‌توانند بینش وسیعی در جهت رفتار سیستم‌ها باشند. استحکام ژئوسنتزی دامنه شیب‌ها به عنوان یک مقتضیات عملی در اغلب موقعیت‌ها و شرایط مختلف مورد استفاده بوده است. زوایای شیب می‌تواند به طور چشمگیری در شرایط غیراستحکامی افزایش یابد. این فرآیند شامل اصلاحات بسیاری در جهت محدودسازی روش‌های موازنه است که در میان عملکردهای مهندسی ژئوتکنیک دیده شده و به عنوان یک نگرش منطقی بروز پیدا کرده است.

تثبیت شیب در محل: نگاه کلی: کاربردهایی که پیش از این مطرح شد به سمت تفسیرهای جدیدی گرایش می‌یابد که در آن ژئوسنتزها به همراه یک عملیات خاک‌ریزی در محل قرار می‌گیرند. با این وجود موقعیت‌های بسیاری وجود دارد که در آن شیب‌های خاکی موجود و دیواره‌های خاکی در محل یا نزدیک به حالت تخریبی‌شان هستند. این مسئله اغلب چگالی نسبی پایین در خاک‌های دانه‌ای (بلوری) را نشان داده و یا بیانگر محتوای آبی بالایی در خاک‌های چسبناک است. هر دوی این شرایط می‌تواند با سیستم تثبیت در محل تحت تأثیر قرار گیرند. با اضافه کردن بافت‌سازی زمینی مستقر سطح که به شیب متصل می‌شود، می‌توان

چنین سیستمی را فراهم کرد. اتصال خاک به معنای استفاده از میله‌های استیل و پلی‌مری بلندی است که با حفر زمین به داخل آن وارد می‌شود و سپس با بتون فشرده و گانیت پر شده تا بتوانند دیوارهای موقتی حائل عمودی را بسازند. با این وجود، یک طراح ممکن است در نظر بگیرد که از یک تقویت شده شبکه‌سازی شده یا بافت‌سازی شده به طور محلی در نقاطی استفاده کند که در آن جا به دامنه شیب خاک متصل می‌شود. چنین سیستمی در شکل 11-2010 نشان داده شده است. در این جا از ژئوسنتزهای مهار شده برای فشردگی و تثبیت و تحکیم خاک در محل استفاده می‌شود. این سیستم باید متناوبا مهار مجدد شود تا

کمبود حجم خلل و فرج‌های موجود (چه آب یا هوا) در یک فشار کششی از یک ماده مستحکم ژئوسنتزی به نتیجه برسد. در طی این زمان، خود خاک به تنهایی توان و قدرت برش را بدست می‌آورد چه توسط افزایش چگالی و یا توسط تثبیت و تحکیم از طریق کمبود و محتوای آبی. اینها مسائلی هستند که سبب ناپایداری شیب اولیه شده و بوسیله تکنیک‌هایی کاهش یافته و از بین می‌روند. تخفیف و سست‌سازی فشار تکیه‌گاه یا لنگرها، سیستم و شبکه‌بندی سیمی را جدا ساخته و از آن دسته‌ای بوده که موردنیاز کوبش مجدد و دوره‌ای سیستم‌اند.

متودها و روش‌های طراحی: زمانی که نقش کشش سطحی تقویت ژئوسنتزی روشن شود، نقش میخ‌ها که به داخل و بالای سطح پتانسیل تخریب جلو آمده بودند، روشن نمی‌شود. نقش میخ‌ها در سطح تخریب پتانسیل، جمع شدن آن‌ها در کنار هم و توده ساختن آنها در خاک است که یکی از پارامترهای اصلاح و تغییر در آنالیز زیر محسوب می‌شود. روش اصلاح یافته Bishop، مبنی بر فشارهای مؤثر، در آنالیز به کار برده می‌شود و زمانی مهم واقع می‌شود که شیب خاک‌ها حاوی اجزای اصطحکاکی باشد که نیازمند استفاده از متود باریکه‌هاست. در این آنالیز که توسط koeruerl و Robins در سال 1986 صورت گرفت، موازنه و تعادل نیروهای عمودی و گشتاوری مورد رضایت قرار گرفتند و معادله را برای عامل کلی ایمنی نتیجه دادند. (معادله اول صفحه 269) در این جا = چسبندگی مؤثر، = زوایای مؤثر از پایداری برش، = وزن باریکه، = طول باریکه

= فشار منافذ آب موجود در باریکه، = زاویه‌ای که نقطه میانی باریکه با افق می‌سازد. n= تعداد باریکه‌ها که مطلق و اختیاری است. در این معادله توجه داشته باشید که عامل ایمنی یک تابع آشکار نخواهد بود و یک راه حل تکراری برای آن لازم است. با اضافه کردن به پیچیدگی معادله به لزوم جمع کردن هر کدام از باریکه‌های انفرادی و درک حداقل عامل ایمنی خواهیم رسید. بنابراین یک راه حل کامپیوتری موردنیاز خواهد بود. (معادله دوم صفحه 269). حالا بیایید دو معادله بالا را با هم مقایسه کنید، تأثیر بافت عنکبوتی مهار شده را می‌توان مشاهده کرد. این خصوصیات (که همه آنها تأثیر مثبتی روی عامل ایمنی خواهد داشت) در زیر آمده است:

: چسبندگی مؤثر اصلاح شده که در آن جا است. : زاویه مؤثر اصلاح شده از مقاومت برش که در آن است. (1+f)= مشارکت و همکاری میخ‌ها یا لنگرها که به سطح تخریب در جهت تثبیت و پایداری نفوذ می‌یابد. (fidi/R)= گشتاور چرخشی به سبب فشار بافت‌های تحت فشار در سطح زمین و (ficosBi)= همکاری و مشارکت بافت تحت فشار در انتهای باریکه در جهت پایداری بافت عنکبوتی مهار شده یک روش تثبیت‌سازی شیب- خاک است و همچنین یک تکنیک در محل محسوب می‌شود که در آن مواد ژئوسنتزی در یک شیب ناپایدار قرار گرفته و توسط میخ‌ها و میله‌های استیل بلند مهار می‌شود. بافت عنکبوتی مهار شده دارای تعداد فوایدی می‌باشد که برای جلوگیری از تخریب شیب و دامنه آن موردنیاز است:

1- میله‌های استیل در نفوذ به سطح تخریب باعث افزایش مقاومت و تثبیت آن می‌شوند.
2- فشاری که توسط بافت در سطح زمین بوجود می‌آید باعث افزایش مقاومت و تثبیت آن می‌شود.
3- فشار بافت سطح که فشار نرمال را در پایه سطح تخریب تجهیز می‌کند باعث افزایش پایداری می‌شود.
4- کل سیستم باعث افزایش چگالی خاک شده که خود پارامترها توان برش خاک را افزایش داده و باعث افزایش پایداری می‌شود.

نتیجه‌گیری: آن چه که در این بخش شرح داده شد، برخی از موارد کاربرد ژئوسنتزها در محدوده اصلاح زمین تقویت و استحکام و طرز عملکرد آن بود. این کاربردها شامل پایداری جاده‌های آسفالت نشده، خاک‌ریزی روی خاک‌های فرم، تثبیت خاک‌های ریزدانه اشباع شده، دیوارهای مستحکم ژئوسنتزی و دامنه‌های شیب‌های مستحکم ژئوسنتزی است. آنها در قالب دو تا از 5 نقش اولیه دسته‌بندی می‌شوند که ژئوسنتزهای مختلف در زهکشی و استحکام‌سازی آنها دست دارند. همان طور که دیدید بافت‌سازی زمین، شبکه‌سازی زمین و زهکشی ژئوکامپوزیت‌ها نقش مهمی را در این نواحی بازی می‌کند.

دیوار حائل زمین به همراه یک بافت‌سازی کوتاه زمین و روکش‌های محافظ و سخت:
مقدمه: برای هر یک از دیوارهای مستحکم حائل یک شیب عمودی یا نیمه عمودی وجود دارد، که روکش محافظ یا رخپوش آن معمولا طوری طراحی نشده‌اند که بتوانند در استحکام و مقاومت کلی و سراسری دیوار مشارکت داشته باشند. این مطلب به این خاطر است که یک تقویت‌کننده بلند در بالای سطح تخریبی پتانسیل گسترده شده است که طوری آرامش یافته‌اند که در برابر فشار افقی زمین که بر هر لایه خاک وارد می‌شود، مقاومت داشته باشند. زمانی که از باریکه‌های فلزی استفاده می‌شود، طول آن افزایش می‌یابد که به خاطر پایداری نسبتا کم آن می‌باشد. در این موارد، ساختارهای ارتجاعی رخپوش (نما)، مثل

روکش‌های فلزی و یا صفحات بافت‌سازی شده زمین و یا پانل‌های بتونی که دارای مواد فشرده‌ای در هر فاصله‌بندی می‌باشند، به کار برده شده تا اینکه بتوان آنها را به طور عمودی فشرده ساخت. جدا از روش تقویت کنندگی بالا، نویسندگان روش دیگری را مورد بررسی قرار داده‌اند که از یک رنده‌کش کوتاه تقویتی و یک ساختار رخپوش سخت و محکم استفاده می‌شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. برای این منظور، دو تست خاک‌ریزی در مقیاس کامل برای خط راه‌آهنی که در سال 1987 و 1988 ساخته و بازسازی شده بود، انجام گرفت. بافت‌سازی زمین هم برای چندین نوع شبکه‌ای بود که برای خاک‌های بدون چسبندگی به کار می‌رفت و هم برای چندین نوع صفحات مختلفی بود که دارای زهکشی برای خاک‌های چسبناک بود که حاکی از یک بافت‌سازی غیربافتی تقویت شده به همراه یک گنجایش محکم‌تر بود. یکی از فواید استفاده از رنده‌کش (پلانر) تقویتی در مقایسه با باریک‌های فلزی آن است که طول تکیه‌گاهی موردنیاز برای مقاومت در برابر فشار زمین می‌تواند کوتاهتر باشد که به خاطر سطح تماس بزرگتر آن با خاک است. صدمات ممکن وارده به تماس بین رخپوش سخت و محکم و اعضای تقویت‌کننده که باعث فشردگی پر کروکی است می‌تواند به طور موثری توسط دو روش زیر جلوگیری شود:

1- مرحله ساخت: همان طور که در شکل نشان داده شده است، در ابتدا مرحله پر کردن است که با خاکهای فشرده نزدیک نمای شیب تکمیل می‌شود که این عمل با استفاده از گابیون که در شانه هر لایه خاک هر لایه خاک قرار دارد، صورت می‌گیرد. این روش ساخت به طور موفقیت‌آمیزی برای ساخت دو آزمایش خاک‌ریزی کاربرد دارد که از خاک رس نرم و فشرده استفاده کرده و توسط بافت‌سازی غیربافتی زمین تقویت می‌شود. بعد از اینکه بخش اصلی مرحله بعد از ساخت و فشردگی خاکریزی کامل شد، یک ساختار رخپوش مثل لایه بتونی نازک غیرتقویتی در سطح شیب قرار می‌گیرد و تماس یا سطح موجود را تحکم می‌بخشد.
2- استفاده از گابیون‌ها به عنوان بافر: حتی زمانی که خاکریزی فشرده شد، حتی تا حدی که بعد از قرار دادن یک ساختار رخپوش سخت و محکم، جایگزین بین آنها را می‌توان با استفاده از گابیون‌ها نرم ساخت.

تست مدل‌های آزمایشگاهی:
برای اینکه بتوانیم انواع مختلف سختی‌های ساختارهای رخپوش و اثرات آنها را توصیف کرد، یک سری تست مدل‌های آزمایشگاهی انجام می‌پذیرد که از ساختارهای مختلف رخپوش استفاده می‌کند. (شکل 2، جدول 1)
1- رخپوش نوع A که از یک پوسته لاستیکی با ضخامت 2/0 میلی‌متری ساخته شده است و سختی کششی آن حدود gf/cm300 است. این رخپوش جانبی (افقی) می‌تواند خاک خاک‌ریزی شده نزدیک به دیواربر فقط تا اندازه‌ای محدود سازد که شامل تخریب فشرده موضعی است. این نوع از تخریب می‌تواند فقدان استحکام سراسری دیوار را فراهم کند که این مسئله را می‌توان در یک آزمایش خاک‌ریزی خاک رس که دارای شیب صاف نیمه عمودی پوشیده از صفحات بافت‌سازی شده غیربافتی است، مشاهده کرد.
2- رخپوش ( روکش محافظ) نوع که از یک کاغذ رسم ساخته شده و چگالی آن g/m2 170 در هر واحد سطح و سختی کششی آن حدود kgf/cm 840 است. این رخپوش دارای استحکام موضعی بوده که تا حدی است که می‌تواند بهتر خاک موجود در نزدیک نمای شیب را توسط سختی بیشتر خود در مقایسه با نوع A، محدود کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله روانشناسی رشد شخصیت فایل ورد (word) دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روانشناسی رشد شخصیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روانشناسی رشد شخصیت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روانشناسی رشد شخصیت فایل ورد (word) :

مقدمه :
بحث و تحقیق را در روان شناسی می توان هم به صورت تحلیلی انجام داد، هم به صورت تألیفی یا ترکیبی. بحث تحلیلی که در روان شناسی عمومی و تجربی معمول است به این صورت است که حالات و فعالیت های گوناگون روانی را به اعتبارهایی دسته دسته کرده و آن ها را زیر عناوینی چون احساسات، تذکارات، تصورات، تصدیقات ذهنی تمایلات و انگیزه ها، عواطف و هیجانات، افعال ارادی وجزآن ;. درآورده و هر دسته را جداگانه مورد بررسی و تحقیق قرار دهند و قوانین کلی آن را معلوم دارند.

شک نیست که این تحلیل عملی است انتزاعی، زیرا هیچ حالت یا فعالیت روانی وجود ندارند که با حالات و فعالیت های روانی دیگر آمیختگی یا بستگی نداشته باشد ومستقلاً تجلی نماید، و هیچ فرد آدمی نیست که منحصراً احساس باشد، یا تصور باشد یا عاطفه یا تمایل ; باشد، بلکه این ها همه را با هم است، یعنی وجود او معجونی است ساخته شده از همه این حالات و استعدادها و صفات وخصال مختلف بدنی و روانی که با یکدیگر آمیختگی پیدا کرده ، در یکدیگر فرورفته و از کثرت بوحدت تبدیل گردیده هیأت یا شخص واحدی را بوجود آورده اند .

بحث ترکیبی در روان شناسی عبارت خواهد بود از بررسی وتحقیق درباره کل این وجود، وجودی که ما ازآن به لفظ شخص یا شخصیت تعبیر می کنیم – و همچنین از اختلافاتی که افراد آدمی یا گروه هایی ازآنان از این حیث با یکدیگر دارند. بدین جهت این بحث را دربرابرروان شناسی عمومی، شخصیت شناسی یا روان شناسی شخصیت می نامیم.

بحث تحلیلی و بحث ترکیبی هردو در روان شناسی لازم و مفید هستند. بحث تحلیلی در واقع با توجه به قاعده دومی که دکارت در روش تحقیق متذکر گردیده است صورت می گیرد ومطالعه و تحقیق را تسهیل می کند و قواعد و اصول کلی بدست می دهد . بحث ترکیبی معلوم می دارد که ارتباط و بستگی آن حالات و فعالیت روانی با یکدیگر چیست و آن ها چگونه شخصیت هارا تشکیل می دهند و این شخصیت ها یا «تیپ » های شخصیت چه اختلاف هایی با هم دارند. باری در بحث تحلیلی «آدمی» منظور و موضوع است و در بحث ترکیبی افراد آدمیان. از این رو می توان گفت که نسبت روان شناسی عمومی به شخصیت شناسی مانند نسبت فیزیولوژی عمومی است به جانور شناسی.

در فیزیولوژی عمومی اعمال حیاتی حیوان زنده هرکدام جداگانه به طور کلی مورد مطالعه و بررسی است قطع نظر از خصوصیتی که در انواع مختلف حیوانات ممکن است داشته باشند؛ در صورتی که جانورشناسی موضوعش انواع حیوانات و چگونگی جریان اعمال حیاتی درهریک از آن انواع است: فیزیولوژی، تنفس، جریان خون، گوارش ;. را به طور کلی در موجود زنده مورد تحقیق قرار می دهد و کار ندارد به این که این اعمال حیاتی در هر یک از انواع حیوانات بچه کیفیتی جریان دارند و چگونه برروی هم افرادی بوجود می آورند که نوعاً متفاوتند. در صورتی که درجانورشناسی اسب وسگ و مرغ ومارو ماهی ;. وچگونگی جریان آن اعمال درهریک از این انواع جانوران موضوع بحث است.

پیدا است که اطلاع ما از فعالیت های روانی آدمی و بدست آوردن قوانین آن ها که موضوع روان شناسی عمومی هستند برای شناخت افراد آدمی یا گروه های مختلف آنان یعنی برای شخصیت شناسی کمکی شایان بلکه مقدمه ای ضروری خواهد بود .

مبانی اختلاف شخصیت ها
بنا بر آنچه گذشت همه آدمیان از حیث داشتن شخصیت– به معنی وسیعی که در روان شناسی باین کلمه داده شده است – با یکدیگر همانندند، یعنی هر کسی شخصیتی دارد. ولی این شخصیت یا خویشتن در همه یکسان نیست، بلکه در هر کس بصورتی خاص درمی آید و او را از دیگران ممتاز می سازد. اختلافاتی که افراد آدمی با یکدیگر دارند بحدی است که نمی توان از میان آنان حتی دو فرد یافت که از هرحیث مثل و مانند هم باشند. این اختلافات که مبنای اختلاف شخصیت ها هستند ، هم بدنی هستند وهم روانی.

1- اختلافات بدنی – «تأثیر وراثت و محیط » خواهیم دید نیمی از کروموزم های پدر و نیم از آن مادر که نطفه را تشکیل می دهد از روی قاعده و ترتیب معین بمیان نمی آیند، یعنی هر دفعه معلوم نیست کدام کروموزمها از سلول جنیس پدر و کدام کرومومخا از سلول جنسی مادر در تشکیل نطفه شرکت دارند . ازینرو ترکیبات مختلفی که کروموزمها حاصی می کنند بقدری زیاد است که می توان گفت یک ترکیب معین کروموزمها و ژن ها دوبار تکرار نخواهد شد ، یعنی دو فرد کاملا همانند تقریباً هیچگاه بوجود نخواهند آمد، مگر بطور استثناء و این استثناء بقدری نادر است که می توان آنرا نادیه گرفت. ا ختلاف بدنی آدمیان از رنگ پوست بدن وبلندی و کوتاهی قامت و چگونگی قیافه است تا ساختمان اعضای درونی بدن، مانند قلب و ششها و جهاز گوارش و سایر امعاء و احشاء ومغز وغده های بسته و جز آن؛ و همچنین است اختلاف آنها از حیث چگونگی عمل این اعضاء و آنچه به لفظ متابولیسم یا سوز وس از تعبیر می وشد که در همه یکسان جریان ندارد. چنانکه مثلاً دستگاه گوارش در یکی قوی است دردیگری ضعیف است، جذب غذا و از آن خود ساختن آن در یکی نیروی نسبتاً کمی لازم دارد و در دیگری نیروی بیشتری می خواهد. همچنین است واکنشهای عصبی و دوری و نزدیکی آستانه تحریک پذیری که در همه یکسان نیست . باری هم ساختمان اعضاء درونی بدن و هم عملی که انجام یم دهند در هر فردی صورتی مخصوص دارد. پایه اصلی این اختلافها و بسیاری دیگر ارث کروموزمی است که هر کس از والدین واجداد خود بدست آورده است بشرحی که در فصل وراثت و محیط خوا هد آمد.

2- اختلافات روانی – آدمیان از حیث جنبه روانی، یعنی استعدادهای ذاتی و چگونگی احساسات و افکار و عواطف ;. نیز باهم فرق دارند. برای روشن شدن این اختلاف بی فایده نخواهد بود این فعالیتهای روانی را به اجمال از نظر بگذرانیم .

الف- می دانیم که نخستین وسیله ارتباط ما با عالم خارج حواس ظاهر ما است. و نیز می دانیم که توانائی یا برد این حواس در همه افراد یکسان نیست وادراکات حسی که بر پایه مشهودات حسی قرار دارند در همه بیک درجه از صراحت و دقت نیستند و بهرحال با اختلاف زمینه ذهنی و عاطفی افراد مختلف خواهند بود .

ب- آنچه بذهن سپرده شده و بعد بیاد می آید بصراحت وقت ادراک نخستین نیست ، بلکه اثری است از گذشته که ما آنرا مقدمه قرار می دهیم و هر دفعه از نو می سازیم و این نوسازی، باز بدلیل اختلاف زمینه ذهنی وعاطفی افراد نمی تواند در همه یکسان صورت گیرد . گذشته از این هر یک از مراحل فراگیری مطلب و نگاهداری و یادآوری و بازشناسی و جای دادن آن درگذشته از حیث مدت ودقت در اشخاص متفاوت است.
از حیث نوع حافظه هم، حافظه بصری، سمعی،حرکتی ; افراد با هم فرق دارند. این اختلافها و اختلافهای دیگر نمی تواند در رفتار بی اثر باشد.

ج- تخیل ( چه حضوری، که ادراکات گذشته را در ذهن مجسم می کند، چه اختراعی، که از مدرکات محفوظ در ذهن عناصری را انتزاع کرده مجموعه ای نوینی می سازد که با آن صورت یا هیئت در خارج وجود ندارند ) نیز استعدادی است که در همه بیک درجه از شدت وبیک صورت نیست، و وضع و رفتار آدمیان از این کیفیت نیز متأثر خوا هد بود.

د- آدمی می تواند به تجرید و تعمیم بپردازد و مفاهیم مجگرد و کلی دریابد و قادر است با ینکه مسائل تازه را بیرار تحارب گذشته و معلومات قبلی و بواسطه تصدیق ذهنی و استدلال عقلی حل کند واین کیفیت نمودار هوش و خرد و مهمترین امتیاز او از سایر حیوانات است. این هوش استعدادی است که در همه افراد بیک اندازه بودیعت نهاده نشده است، بلکه درجایت دارد، از هوش سرشار نوابع تا هوش اندک کوته خردان. گذشته از این، جریان افکار در همه مردمان بیک نحو نیست.

توالی آنها در مردم بدوی یا عامی بیشتر بر مبنای تداعی آزاد است ، یعنی آنچه که در ذهن با هم مجاورت یا مشابهت داشته اند ، چه معقول و مستدل ، چه نامعقول و خرافی ، خود بخود و ماشین وار یکدیگر را دنبال می کنند و بیاد می آیند و چه بسا اعتقاد به موهومات و خرافات را نتیجه می دهند . در صورتی که در مردم دانشمند تداعی غالباً مفید است ، یعنی توالی افکار ومعانی بیشتر برپایه عقل و منطق استوار است . البته در هر دو صورت ، نوع زمینه انفعالی هم درچگونگی تداعی تأثیر فراوان دارد . باری بر کسی پوشیده نیست که کردار و رفتار آدمی تا چه حد زیاد ترجمانچکونگی جریان افکار او هستند .

نکته دیگر ی که درباره هوش قابل توجه است این است که در اعمال ناشی از هوش سه جنبه می توان تشخیص داد : جنبه ادراک ، جنبه ابداع و جنبه انتقاد. پاره ای اشخاص مطلب را به آسانی درک می کنند ولی قوه ابداع و ابتکارشان ضعیف است ، پاره ای دیگر تخیل بسیار قوی دارند و نظریه های بدیع می آورند ولی جنبه انتقادی شان ضعیف است . جمعی هم هستند که به سهولت متوجه نقص امور می شوند و نقاط ضعف نظریه ها را در می یابند ولی خود از آوردن فکر نو و ابتکار عجز دارند . افرادی که هر سه جنبه در آنها قوی ومتعادل باشد در زمره نوادر و نوابغ محسوب می شوند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ