مقاله ساختمان فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ساختمان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساختمان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ساختمان فایل ورد (word) :
مقدمه :
امروزه با کاربرد فراوانی که کاشی در صنعت ساختمان دارد ، بعنوان یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی بشمار می رود . در کشور ما تولیداین محصول تنوع زیادی پیدا کرده و بعضاً نیز از لحاظ مرغوبیت قابل رقابت با محصولات خارجی می باشد.
گروه یک عمران دانشگاه آزاد اسلامی اردکان در طی بازدیدی که از شرکت تولیدی کاشی خیام به انجام رساند به نکات قابل توجهی در مورد کاشی و سرامیک در کشور دست یافت.
در طی گزارشی که این گروه از این بازدید تهیه نموده به موضوعات مختلفی در زمینه کاشی از جمله مواد اولیه تولید طریقه تهیه خاک و گل کاشی ،قالب بندی و پخت آن و نیز مواردی در زمینه طراحی پخت نهایی کاشی اشاره کرده که توضیح کامل آنها در قسمتهای بعدی به طور کامل شرح داده می شود.
نتیجه گیری کلی ای که درآخر این بازدید بدست آمد این بود که در کشور ما بر خلاف آنچه که در ظاهر امر وجود دارد تولید کاشی از لحاظ کیفی در سطح پایینی قراردارد . به طوری که تنها از میان تمام شرکتهایی که در زمینه تولید کاشی در کشور ما فعالیت دارند تنها تعداد انگشت شماری از این کارخانه ها توانسته اند تولیدات خود را به مرحله صادرات برسانند و بقیه کارخانه ها به دلیل عدم مرغوبیتی که در تولیدات خود دارند، که صرفا به منظور جذب بازار داخلی تولید با کیفیت پایین و کاهش قیمت مورد توجه قرار گرفته و لذا عدم توجه به سایر جوانب تولید در صنعت روز کاشی منجر به عدم حضور در بازار جهانی گردیده است.
کاشی
خاک رس ، نسبت به کانی ذاتی خود ، به گروه کائولین ALO2, 2SO2,2H2O و و هالوزیتها al2o ,2SO2,4h2o ومونت مورفوفیت تشکیل شده است . کاشیها ، بهترین مصالح موافق از نوع سرامیک می باشند که هم ارزان و هستند و هم استحکام و ظرافت و زیبایی آنها ذخیره کننده است . کاشی ، دارای انواع مختلف ساده ، برای سینه دیوار و انحنا دار برای شروع و انتهای نبشها ونوع مخصوص قرنیز که کاشی را با حالت زیبایی ، به سرامیک یا موزائیک و سنگ کف می رساند، می باشد . کاشیها به صورت رنگارنگ و نقاشیها و صور مشبک و برجسته و یا یک طرح یا در کل به صورت تابلو و نوشته و غیره ساخته می شوند . کاشی در کارخانجات کاشی سازی ، با لعاب و رویه زدن و پختن در جا ، با استحکام و اندازه های مختلف ساخته می شود . لعابها معمولا از کائولین ، کوارتز ، فلدسپاتها و با اضافه کردن گچ و اکسید آهن گرفته می شود که برای لوله های فاضلاب و غیره مصرف و در مورد رنگها از اکسیدهای فلزات استفاده می شود . این مجموعه ها به صورت پودر آهن شده وبا دستگاه روی کاشی کشیده می شود و در کارخانه خشک و پخته می شوند و این عمل
کاشی را ضد آب می کند .برای ممکن ساختن چسبندگی کاشی با ملات ، آن را 5/1 تا 2 میلیمتر برجسته می سازند . کاشی با ابعاد 10*10 الی 40*40 برای دیوارهاست . از جمله سایر موارد ، نمی توان به مواردی نظیر کاربردهای بهداشتی مثل وان و روشویی و موارد دیگر که پس از لعاب دادن ، بر روی آنهاکارهای اضافه ، انجام می گیرد و به صورت سبک و تمیز در می آیند ، اشاره کرد . کاشیهای دیواری حداقل 6 میلیمتر و حداکثر 10 میلیمتر ضخامت دارند تا انقباض نداشته باشند کاشیها را 100 درجه گرما داده و فورا داخل آب 20-18 درجه قرار می دهند ، در این قسمت احتمال ترک برداشتن آزمایش می شود کاشیها در دمای 1250- 1200 درجه پخته شده و سپس از دادن لعاب ، آنها را دوباره 260 – 1100 درجه حرارت می دهند . کاشیها طبق بند 7-4-2 – آیین نامه سازمان برنامه ، از لحاظ نداشتن نقص ، درجه یک و با داشتن چند خال 2/1 میلیمتر در رویه ولبه درجه 2 واگر این اشکالات 3-2 میلیمتر باشد درجه 3 خوانده می شوند .
انتخاب مواد اولیه در ساخت کاشی :
مواد اولیه ای که در ساخت و تولید هر کاشی به کار برده می شود شامل 6 نوع خاک می باشد که به ترتیب عبارتند از :
1) کائولن که از معدن تبریز تأمین می گردد.
2) فلدسپات که خود بر دو نوع طالعی و فولادی است که هر کدام از معادن اردکان تأمین می گردد.
3) سیلیس که از معدن میبدتهیه می گردد .
4) بالکنی که از معدن ها ماند اردکان تهیه می شود.
5) خاک پیروندیت که از معدن یزد تهیه می شود.
6) خاک های الیتی که معادن زردکوه یزد تهیه می شود.
قبل از ترکیب این مواد با یکدیگر هر یک از مواد توسط دستگاه سنگ شکن خردشده تا ذرات بزرگتری که در میان آنها وجود دارد به ذرات ریزتر تبدیل گردد که در زیر عکسهایی از این مرحله را مشاهده می کنید.
با توجه به موارد فوق الذکر و اهمیت دسترسی به معادن تأمین کننده مواد اولیه ، این موضــوع باعث شده که کارخانجات تولیــد کاشی زیادی منطقه صنعتی میبد به وجود آید به طــوری که در منطقه صنعتی میبد بیش از دهها کارخـانه تولیــدی کاشی تـأسیس گردیده است.
مرحله دوم:
مخلوط کردن مواد در منبع بالمیل:
منبع بالمیل یک منبع با بدنه فولادی بوده که پوشش داخلی آن از موادی چون لاستیک و یا آجر لانیری جهت جلوگیری از خورده شدن سطح داخلی منبع توسط گلوله های سرامیکی و آبرفتی است، که ظرفیت این منبع 30000 لیتر می باشد.
مواد اولیه با درصد های زیر در منبع با یکدیگر مخلوط می شوند:
1) 45% گلوله های سرامیکی و آبرفتی
2) 38% آب
3) 7% خاک و مواد اولیه
توضیح اینکه گلوله های سرامیکی و آبرفتی را جهت خرد کردن مواد اولیه وارد منبع بالمیل می کنند که در زیر می توانید عکس این گلوله ها را مشاهده کنید.
به منظور تشخیص زمان مخلوط شدن مواد در منبع بالمیل پس از طی مدت زمان اولیه چرخش، مواد داخل دستگاه توسط قسمت آزمایشگاه و قسمت کنترل کیفی مورد آزمایش قرار گرفته می شوند.
تشخیص کیفیت آن بدین صورت است که 100 گرم از مواد را برداشته و بر روی الک 30 ، الک کرده و سپس وزن مواد باقی مانده بر روی الک را اندازه گیری کرده، چنانچه این وزن معادل 6 تا 7 گرم باشد چرخش و مخلوط کردن مواد کافی بوده و چنانچه این وزن بیش از این باشد چرخش دستگاه ادامه پیدا کرده تا وزن مواد به حالت استاندارد برسد.
مرحله سوم :
پخت اولیه توسط دستگاه اسپری درایر:
مواد داخل منبع بالمیل توسط لوله های زیر زمینی به حوضچه های بالمیل برده شده و سپس توسط پمپ کشیده شده و از الک 60 مش، گذرانده می شوند و بعد از این مرحله وارد حوضچه اسپری درایر و سپس دستگاه اسپری درایر می شود.
کار اصلی این دستگاه حرارت دادن مواد مرحله قبل بوده و رساندن رطوبت مواد به 6% می باشد.
-قسمت کنترل این دستگاه دارای سه نمایشگر دمایی بوده که در هر نمایشگر ردیف بالایی آن دمای درحال حاضر هر قسمت را نشان می دهد و ردیف پایین آن نشان دهنده حداکثر توان حرارتی دستگاه برای هر قسمت است.
همان طور که در شکل دیده می شود قسمت اول نشان دهنده دمای مشعل اسیری درایراست و قسمت دوم نشان دهنده دمای محوطه اسپری درایر و قسمت سوم نشان دهنده دمای خروجی می باشد.
خاک خروجی از حوضچه اسپری درایر توسط پمپ های مخصوص به بالای کوره اسپری درایر رفته و در آنجا این خاک توسط 6 نازل در منبع پخش می شود که این نازلها خاک را به شکل فواره ای به بالای کوره پخش می کنند.
دماهای اضافی داخل کوره اسپری درایر توسط قسمت خروجی از کوره خارج شده که همراه با خروج دمای اضافی مقداری از خاک درون کوره نیز خارج می شود که به منظور جلوگیری از این امر از فیلترهای خاک معروف به سیلیکن که درشکل دیده می شود استفاده می شود.
– خاک حاصل از قسمت سیلکن دارای کیفیت خوبی نمی باشد زیرا این مواد دانه بندی لازم را ندارند و این امر باعث می شود تا خاک در موقع پرس ، هوا دار شده و ترک می خورد.
در آخر این خاک مجدداً به قسمت مواد اولیه باز گردانده می شود ولی در بعضی ازاین کارخانه ها به دلیل صرفه اقتصادی این خاک همراه با دیگر خاکها به قسمت پرس فرستاده و مورد استفاده قرار می گیرد.
– لازم به ذکر است که در کشورهای پیشرفته ای همچون ایتالیا و اسپانیا مراحل آماده سازی خاک جهت تولید کاشی توسط کارخانه های دیگر انجام می گیرد.
– خاک حاصل از دستگاه اسپری درایر توسط دستگاه الواتر ( دستگاهی که خاک را به شکل پیمانه ای به بالای سیلوی خاک می برد) وارد سیلوی خاک می شود.
– ظرفیت هر سیلوی خاک 50 تن می باشد که در این کارخانه از 4 سیلوی خاک در خط تولید خود استفاده می کنند.
– جهت انتخاب خاک ازسیلوها قسمت کنترل به نحوی عمل می کند که میانگین رطوبت خاک به 6% برسد.
مرحله چهارم :
قالب بندی و پرس کاشی :
در این مرحله خاک توسط نوار نقاله از سیلوها وارد قیف پرس می شود و پس از گذشتن از الک ریز وارد قالب می شود. ضخامت لایه خاک در قالب پرس 2 سانتی متر می باشد ولی بعد از پرس این ضخامت به 9 میلیمتر می رسد. مقدار نیرویی که دستگاه پرس بر قالب وارد می کند بین 200 تا 220 Kg/pas می باشد که مقدار آن توسط قسمت آزمایشگاه معین می گردد.
– در هر مرحله پرس این دستگاه دو قالب پرس می شود و سرعت آن به 11 جفت قالب کاشی در هر دقیقه می رسد.
مرحله پنجم :
پخت ثانویه کاشی :
کاشی هایی که از دستگاه پرس بیرون آمده توسط غلتکهای متصل به دستگاه پرس وارد دستگاه خشک کن یا درایر می شود.
کاشی ها در حدود یک ساعت و نیم 30:1 در داخل خشک کن قرار می گیرند . دمای خشک کن را قسمت کنترل کیفیت مشخص می کند ولی بازه دمایی آن بین 85 تا 120 سانتیگراد می باشد که این دما بستگی به نوع خاک و لعاب کاشی دارد.
– کاشی خارج شده از قسمت خشک کن که در شکل زیر مشاهده می کنید رابیسکویت گویند.
در برخی از موارد بیسکویت های خارج شده از خشک کن دو پوسته میشوند،مانند شکل زیر که اصطلاحاً هوادار شده اند. که هوا دار شدن کاشی به دو دلیل است :
1) مرغوب نبودن خاک خارج شده از قسمت فیلتر هوا (سیلکن)
2) هوادار بودن خاک در قسمت پرس
این بیسکویتهای هوادار توسط اپراتور دستگاه از سایر بیسکویتها جداشده و به قسمت مواد اولیه بازگردانده می شود.
مرحله ششم
لعاب زنی بروی کاشی
بیسکویتهای جداسازی شده ، توسط نوار نقاله وارد خط لعاب می شود.
قبل از پاشش لعاب بر روی کاشی ،کارهای دیگری نیز بر روی آن انجام می گیرد که عبارتند از :
1) جارو شدن سطح روی بیسکویت توسط ماشین
2) بادگرفتن بر روی کاشی
3) پاشیدن مقداری آب بر روی بیسکویت به منظور کاهش دمای آن
بعد از انجام مراحل فوق دو مرحله لعاب زنی روی کاشی داریم :
مرحله اول :
در این مرحله بیسکویت وارد کابین لعاب اینگوب می شود.
لعاب اینگوب فرمولی از مواد بدنه و لعاب کاشی است که به منظور ایجاد یک پوشش بین سطح کاشی و لعاب بعدی به بیسکویت افزوده میشود.
– وزن لعاب اینگوب اعمال شده روی کاشی 20*20 در حدود 15 تا 17 گرم می باشد.
– وزن اعمال شده بر روی کاشی های دیگر و با ابعاد دیگر با ایجاد تناسب بین ابعاد آن کاشی با کاشی 20*20 معین میشود.
مرحله دوم :
در این مرحله ،لعاب همراه با رنگ چاپی بر روی کاشی زده می شود . بدین صورت در که مرحله چاپ لعاب ثانویه همراه با رنگ توسط شابلونهای چاپ بر روی کاشی زده می شود.
– سه نوع کابین جهت ایجاد لعاب اینگوب و لعاب بر روی سطح بیسکویت وجود دارد :
1) کابین جت که در آن لعاب به وسیله نازل به بیسکویت اضافه می شود.
2) کابین دیسکی که در آن لعاب به صورت چرخشی به بیسکویت اضافه می شود.
3) نوع بل که برای اضافه کردن لعاب به کاشی های دیواری مورد استفاده قرار می گیرد.
طریقه لعاب سازی :
در قسمت لعاب سازی از بالمیل هایی با ظرفیت 3000 تا 10000 لیتر استفاده می شود که در این مخازن بالمین فقط از گلوله های سرامیکی استفاده می شود و از گلوله های آبرفتی استفاده نمی شود.
در صنعت کاشی سازی بسته به نوع استفاده و کاشی از چهار نوع لعاب استفاده می شود :
1- لعاب اپک 2- لعاب مات 3- لعاب ترانس 4- لعاب لومستر
مواد تشکیل دهنده لعاب کاشی عبارتند از :
فریت ،سیلیکات ، زیرکونیم، اکسید روی ، فلدسپات ، سیلیس، کربنات کلسیم، اکسیدآلومینیوم
– در لعاب چاپ به جای آب از روغن گلیکول استفاده می شود و به جای فرمت از پودر فرمت استفاده می شود.
– در مرحله لعاب زنی کاشی ها ممکن است دچار عیوب و اشکالاتی بشوند که این معایب کاشی را در اصطلاح پین هول گوییم و این معایب را می توان از طریق روشهای زیر کاهش داد:
1) اضافه کردن آب به بیسکویت خارج شده از خشک کن
2) کم کردن فاصله زمانی بین مرحله لعاب اینگوب ولعاب کاشی که نباید بیش از 8 ثانیه طول بکشد.
مرحله هفتم :
چاپ بر روی کاشی :
چنانچه کاشیها بسته به نوع آنها نیاز به آن داشته باشند که بر روی آنها چاپ شود،کاشی بعد از مرحله لعاب وارد دستگاه فیکس تیر می شود و توسط دستگاه چسبی به نام گرافیست بر روی لعاب کاشی قرار می گیرد که این چسب به منظور جلوگیری از چسبیدن شابلون چاپ بر روی کاشی می باشد.
نکته قابل توجه آن است که جنس این شابلونها از نوعی پارچه ی مخصوص می باشد.
برای چاپ بر روی کاشی ها دو نوع دستگاه وجود دارد:
1) دستگاه چاپ سیلک ، که در این دستگاه شابلون پس از 1 روز استفاده باید عوض شود.
2) دستگاه چاپ روتر کالد، که در این دستگاه شابلون مورد استفاده را می توان در حدود
چند ماه استفاده کرد.
که در این کارخانه به دلیل متنوع بودن طرحهای چاپ و همچنین صرفه اقتصادی آن (گران بودن دستگاههای چاپ روتر کالد) از دستگاه چاپ سیلک استفاده می شود.
مرحله هشتم :
پخت نهایی کاشی :
بعد از مرحله چاپ به منظور جلوگیری از چسبیدن سطح زیر کاشی به رولر کوره ، از لعابی به نام اینگوب دیرگداز که فرمول آن بیشتر شامل منیزیت است ،استفاده می شود.
سپس کاشیها توسط دستگاه رولرماتیک وارد واگنهای ذخیره کاشی می شوند که ظرفیت هر یک ازاین واگنهای ، ذخیره 70 تا 8 متر مربع کاشی است.
این واگنهای ذخیره کاشی توسط ریلهای کلاغی که در کف کارخانه کار گذاشته شده به سمت ورودی کوره ها آورده می شوند. کاشیها مجدداً توسط دستگاه رولرماتیک تخلیه شده و به ابتدای ورودی کوره آورده می شوند.
کوره پخت کاشی :
مشخصات فنی این کوره که دارای طولی به اندازه ی 86 متر و عرض آن 5/2 متر است و دارای 120 مشعل بودکه 60 مشعل آن در بالای کوره و 60 مشعل دیگر آن در زیر کوره قرار گرفته است.
زمان پخت کاشی در این کوره بین 50 تا 60 دقیقه می باشد و دمای کوره در حدود 1150 تا 1200 درجه سانتیگراد می باشد، که چنانچه دمای داده شده به کاشی زیاد باشد کاشی به شکل مورب شکسته می شود.
پس از اتمام پخت کاشی های خارج شده از کوره از زیر جک کوچکی عبور می کند که چنانچه کاشیها هوادار باشند، یعنی ضخامت آنها بیش از حد معمول باشد این جک کاشیها را شکسته و آنها را از خط تولید خارج می کند.
مرحله نهم :
درجه بندی کاشی :
– درجه بندی کاشی توسط اپراتور انجام می شود و این عمل بدین صورت است که اپراتور سطح کاشی را دیده چنانچه سطح آن یکدست باشد و هیچ گونه شکستگی در گوشه ها ونیز شکل ظاهری آن سالم باشد آن کاشی را به عنوان کاشی درجه یک در نظر می گیرند. و بعد از آن بر اساس شکل ظاهری وخرابی های دیگر کاشی آنها را به درجه 2 و 3 و4 و در بعضی موارد 5 تقسیم بندی می کنند که امروزه در هیچ کارخانه ای کاشی از نوع درجه 5 بسته بندی نمی شود.
کاردرجه بندی کاشیها بدین صورت است که ؛ با گذاشتن نوعی خط بر روی کاشی که این خطوط روغنی می باشند و محل قراردادن آن بر روی کاشی که تعمین کننده نوع و درجه آن است انجام میشود ،درکاشیهای نوع درجه یک هیچ خطی بر روی کاشی گذاشته نمی شود.
مرحله دهم :
بسته بندی کاشی :
کاشی هایی که در مرحله قبل درجه بندی شدند، وارد دستگاهی شده که این دستگاه بسته به محل قرار گیری خطوط، کاشیها را از یکدیگر تفکیک کرده و آنها را دسته بندی می کند به طوری که در هر دسته 10 کاشی قرارمی گیرد،کاشیهای دسته بندی شده وارد دستگاه بسته بندی شده واین دستگاه پوششی از مقوا و پلاستیک را برای حفاظت از کاشی بر روی آن می کشد.
کاشیهای بسته بندی شده توسط اپراتورهایی از هم جدا شده و آماده برای حمل به انبار می شود.
پس از توضیح مراحل کلی تولید کاشی، به توضیح انواع کاشیها و تفاوتهایی که با هم دارند می پردازیم:
نحوه ساخت کاشیهای نواری :
برای ساخت این نوع کاشیها از کاشیهای سفیدی که از کوره پخت سوم خارج شده استفاده می کنند و بدین صورت که دوباره به آنها طرح داده و آنها راپخت می کنند.
این کاشیها که بیشتر جنبه تزئینی دارند، دارای عرض بسیار کم ولی طولی هم اندازه ی دیگر کاشیهای می باشد.
فرق بین کاشی کف و کاشی دیوار :
– لعاب کاشی های دیوار شیشه ای تر است و نیز دمای پخت آنها بیشتر است.
– درصد جذب آب برای کاشیهای دیوار به نسبت کاشیهای کف بیشتر است . به طوری که جذب آب برای کاشیهای دیوار 10 –20% است و برای کاشیهای کف 6% است.
– فرق بین کاشیهای گرانیتی وکاشیهای معمولی:
درتولید کاشیهای گرانیتی در قسمت دستگاه پرس خاک، فشار دستگاه پرس بیشتر بوده و نیز به جای آنکه روی کاشی ها لعاب بزنند آنها را می سابند که با این کار به جای چاپ بر روی کاشی رنگدانه هایی که در خود کاشی وجود دارد و جزء خاک آن است به عنوان طرح کاشی قرار می گیرد.
قسمت کنترل کیفی در کارخانه :
این قسمت از کارخانه که وظیفه کنترل کاشی ها ،مواد اولیه ، لعاب ها و سایر قسمتهای کارخانه را بر عهده دارد روزانه تمام موارد فوق را کنترل کرده تا از سالم بودن کاشی ها اطمینان حاصل کند و بتواند محصولات کارخانه را در حد مطلوب قرار دهد و کیفیت تولید را افزایش دهد.
از جمله تستهایی که بر روی کاشی انجام می دهند تا کیفیت آن را تحت کنترل قرار بدهند عبارتند از :
1) اندازه گیری ابعاد دقیق کاشی ومطابقت آن با نمونه
2) مطابقت رنگ کاشی با نمونه
3) تست سایش بر روی کاشی
4) تست قوس محدب مقدماتی
5) تست رنگ پذیری
6) تست لکه پذیری
7) تست شوک حرارتی
قسمت آزمایشگاه در کارخانه :
دراین قسمت از کارخانه با انجام آزمایشات گوناگون سعی در تولیدکاشیهایی با کیفیت بهتر چه از لحاظ جنس و مقاومت آن و چه از لحاظ رنگ و طرح آن و چه از لحاظ نوع لعاب و مرغوبیت آن می کنند.
تولید شابلونها با طرحهای جدید نیز در آزمایشگاه صورت می گیرد.
عملیات کاشیکاری
.هنگام شروع نصب کاشی به این صورت اقدام می گردد ابتدا خمیری از خاک رس تهیه و آن را می ورزند این خمیر در ظرفی نزدیک دست استاد کار آماده می ماند سپس با گچ یا سیمان یا ماسه یا خاک رس کوبیده شده زیر رگه اول کاشی در یک ضلع کنار دیوار شمشه کاملا تراز به وجود می آورد تا امکان چیدن رگه اول کاشی به وجود آید.
دو عدد کاشی دو سر ضلع مو قتا با فاصله حداقل 1 سانتیمتر از دیوار قرار می دهند سپس ریسمانی نازک به بالای آن متصل نموده جلوی کاشی ها را از گل ورزیده شده موقتا بست می زنند بعد شمشه فلزی بسیار صاف جلوی کاشی در حال نصب قرار می دهند و بقیه کاشی ها را پشت شمشه چیده بعد با ریسمان کنترل می نمایند،
جلوی بند ها را از گل ورزیده شده کروم موقت گذارده سپس دوغاب سیمان رابه صورت رقیق محلول شده از ماسه پاک و سیمان معمولی آماده با ملاقه به آهستگی پشت کاشی ها را پر می کند تمام اضلاع را در رگ اول دور می گردانندتا امکان کنترل تمام زاویه ها وضلع ها ،گوشه ها و نبشه ها به عمل آیدکه چنان چه کنار ضلعی تکه های غیر استاندارد احتیاج شود کاشی های رگه اول را جا بجا نموده و تکه ها به کنار منتقل شود و دوغاب ریزی پشت انجام گیرد پس از کنترل اضلاع هر بنا رگه های دیگر را از اول شروع و انقدر تکرار می شود تا کاشیکاری در حد مطلوب به اتمام برسد پس از خودگیری کامل ملات کاشی ها دوغابی از رنگ کاشی با سیمان سفید ورنگ مشابه تهیه نموده و با پارچه یا گونی به لای بند ها مالیده و بعد از خشک شدن سطح کاشی ها را کاملا نظافت می نمایند ، در این هنگام نصب کاشی های دیواری خاتمه یافته و آماده فرش سرامیک کف می شود.
انواع کاشی
1گره کشی: کاشی هایی که با طرح و نقش های مختلف با اشکال چند ضلعی های هندسی که پهلوی یکدیگر قرار گرفته وتشکیل نقشهای کلی را می دهند به نام گره کشی معروف هستند
2معرق کاری: عبارت است ار قطعه های بریده شده ی کاشی از روی نقوش مختلف ورنگهای متفاوت ،تراشیده و پهلوی یکدیگر به شکل قطعه های بزرگ در آمده روی کار نصب می شوند. این نقوش گاهی از شکل های گره کشی و گاهی از نقش های مختلف مانند گل و بته سازی وغیره هستند که به نام اسلیمی وختایی و نقوش دیگر مشهور شده اند.
3کاشی هفت رنگ: که شهرت زیادی دارند،به شکل چهارگوش ساخته می شوند و اندازهی تقریبی آنها 15در15 cm یا بیشتراست.در این شیوه کاشی را پس از پخت اول و ترسیم نقش روی آن دوباره در کوره حرارت می دهند،و پس از خارج شدن از کوره ،کاشی ها رادر محل ،نصب می کنند.هفت رنگ متداول در این نوع کاشی کازی عبارتند از:سفید،سیاه،لاجوردی،فیروزه ای، قرمز، زرد،حنایی. در مسجد شاه اصفهان(امام)از این کاشی کاری بسیار استفاده شده است.
4معقلی:نقوش معقلی که ازمصالحی مانند آجر و کاشی(جداگانه و در هم)ساخته می شود وترسیم آن معمولا در جدول های ساده انجام پذیر است
1) کاشی پیش بر: قبل از لعاب دادن قسمت های کاشی جدا شده و پس از لعاب کنار یکدیگر قرار می گیرند. قطعات به شکل های هندسی برش می خورند ( مسجد جامع یزد)
2) کاشی نگین: کاشی هایی که بصورت ریز گونه در میان خشت ها و آجرها قرار می گیرند. (خواجه اتابک کرمان )
3) کاشی معقلی: قطهات بزرگتر کاشی که در میان خشتها و آجرها کار می شوند.
4) کاشی معرق: قطعات بریده بریده کاشی که با رنگ های مختلف و با سطوح منحنی بریده می شوند. هر قطعه یک رنگ خاص دارد.
5) کاشی مُهری: بیسکویت خام کاشی را مُهر می زنند و سپس آنرا می پزند.
6) کاشی حمیل: کاشی های کشیده طولی که بصورت خطی می باشند. این کاشی در حاشیه اغلب کاشی کاری ها موجود است.
7) کاشی زغره: کاشی پیچیده ( مارپیچ ) حمیل می باشد ( ستونهای پیچ در پیچ داخل مقبره شیخ لطف اله اصفهان )
8) کاشی هفت رنگ: روی بیسکویت خام کاشی یک رنگ سفید کشیده شده و سپس طرح کشیده شده بصورت رنگارنگ کشیده شده و سپس پ
خته می شود. (همانند کاشی های امروزی)
9) کاشی زرین فام: از رنگ طلایی بیشتر در آن استفاده میشده است و در دوران عباسیان رواج داشته است.
10) کاشی لعاب پَر: نقش روی بیسکویت خام کشیده می شده است و پس از پختن در کوره برخی از قسمت ها با ابزار لعاب آنها برداشته می شده است.
پخت انواع کاشی
کاشی یکی از عناصر تزئینی بناهاست که از قرنها پیش در بنا بکار میرفته است و حتی آجرهای زیبا با لعاب فیروزهای درشوش را که اکنون در موزه لوور پاریس نگهداری می شود میتوان مثال اورد.
بعد از شروع اسلام، بناها ، بدون تزئینات کاشی، گچبری یا نقاشی ساخته و مورد استفاده قرار گرفت. در عصر سلجوقیان کاشی را میتوان به صورت معدود در بنا دید. از آن پس روز بروز بر زیبائی و تنوع آن و زئینات دیگر افزوده شد. یکی از هنرهای که در مورد کاشی بکار میرود معرق کاری است که هنری ظریف، پرکار، زیبا، که دردوران تیموری به اوج خود رسید و با شروع سلسله صفویه و بکار بردن کاشی هفت رنگی اندک اندک به علت صرف وقت فراوان و دقت زیاد برای تهیه آن کمتر در بناها بکار رفت.
کاشی از لحاظ مواد تشکیل دهنده آن دو نو است:
الف – کاشی گلی
ب – کاشی جسمی
الف : کاشی گلی : ازکاشی گلی جت تهیه کاشی فهت رنگیب و زیر رنگی استفاده میشود مواد تشکیل دهنده کاشی گلی، از خاک لای است که از رسوبات رودخانه بدست آوررده جمع آوری و به محل خت زدن حمل می کنند و سپس با مخلوط مقداری گل سرشوری ( بخاطر چسبندگی بیشتر) ورز داده و آماده می سازند. علت استفاهد از خاک لای به خاطر تیشه خوری بیشتر است ،باین معنی که این گل پس از پخت در کوره بر عکس گل رس به صورت خشک و شکننده درنمی آید و هنگام تیبشه کاری آن به جهت استفاهد در نما یا در سطوح دیگر نمی شکند و لبه آن نمی پرد.
مقاله زن از دیدگاه آمار جهانی فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله زن از دیدگاه آمار جهانی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زن از دیدگاه آمار جهانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله زن از دیدگاه آمار جهانی فایل ورد (word) :
زن از دیدگاه آمار جهانی
زنان به عنوان نیم تنه جامعه بشری با همه مشکلات و مصائب دنیای انسانی مواجهند و چه بسا بیشتر از مردان هم از این همه معضلات اجتماعی آسیب میبینند. مواردی مثل مرگ و میر زنان در طول دوران حاملگی، مشکلات بی توجهی و کم توجهی در خانواده و محرومیت در استفاده برابر و مناسب با مردان از حقوق اجتماعی، ضعف ساختار فرهنگی و آموزشی و خدماتی، واقعیتهای رسمی و تکان دهندهای هستند که توجه مضاعف دولتها و ملتها را میطلبد.
آمار منتشر شده در اقصی نقاط جهان حاکی از مظلومیت گسترده زنان در زمینههای مختلف است: اشارهای به وضعیت ساختار جمعیت و زندگی، ازدواج و طلاق، برخورداری از حقوق اجتماعی، خدمات بهداشتی، باروری و مرگ و میر، خشونت فیزیکی و جنسی، زندانی شدن، بی خانمانی، انتظارات زنان از جامعه و خانواده، فعالیت اقتصادی، مدیریت و فعالیتهای سیاسی و اَشکال آموزشی زنان از جمله مواردی است که مطابق آمار رسمی صادر شده از کشورهای مختلف جهان، در این تحقیق بدان پرداخته شده است.
اطلاعات جمعآوری شده در این مجموعه پژوهشی عمدتاً از منابع و مجلات خارجی از طریق مراجعه به پایگاهها و مراکز اطلاع رسانی و نیز از منابع داخلی (به روش مروری – کتابخانهای) دریافت و تنظیم شده و یافتههای حاصل از این گردآوری آماری نشان میدهد که موقعیت اجتماعی زنان نسبت به مردان در سطح بسیار پائینی قرار دارد. و نتیجه تحقیق ما را متوجه این مطلب میکند که سازمانهای ملی و بین
المللی، در حد حقوق انسانی و بشری به وظائف خود در قبال زنان جهان نپرداخته اند، دولتهای بسیاری علیرغم اینکه از جوامع توسعه یافته بوده و نیز حکومتها (غالباً در جهان سوم) نسبت به حقوق اجتماعی و انسانی زنان بیتوجه یا بیاعتقاد هستند. ضمن اینکه به آمارهای ارائه شده نیز نمیتوان چندان امیدوار بود که بیانگر همه حقایق باشند.
جمعیت
جمعیت از دو جنس زن و مرد تشکیل شده و زنان تقریباً نصفی از کل مردم جهان را تشکیل میدهند. در ساختار جمعیتی تعداد پسران هنگام تولد بیش از تعداد فرزندان دختر است لیکن تحت تأثیر مرگ و میر ومهاجرت ثابت نمانده و تغییر مییابد. معمولاً جمعیتهایی که نسبت مردان به زنان آنها حدود05/1 باشد دارای نسبت جنسی طبیعی هستند. مهاجرپذیری که در آن معمولاً نسبت مردان بیش از زنان است باعث افزایش نسبت جنسیتی جمعیت میشود و زیاد یا کم شماری مردان یا زنان روستایی بالاتر از سطح طبیعی و در نقاط روستایی به دلیل مهاجرفرستی آنها کمتر از سطح طبیعی است.
نسبت جنسیتی قبل از تولد، در برابر هر 100 نطفه دختر تعداد 145-125 نطفه پسر است که به هنگام تولد از نسبت تولد تعداد پسر کاسته شده بعد از تولد هم این نسبت تدریجاً کم شده تا اینکه در حدود 25-20 سالگی نسبت پسر و دختر برابر میشود. تداوم این روند کاهش جنسیتی در 80-70 سالگی به حتی 30 نفر مرد هم میرسد. زن و مرد به لحاظ تفاوتهای فیزیکی زیستی و روانی خود از نقاط قوت و ضعفهای متفاوت برخوردار بوده که گاهی با سوء استفاده و یا کم توجهی هم مواجه میگردند.
زندگی:
در تمامی نقاط جهان زندگی و طول عمر زنان بیشتر از مردان است. چه آنهایی که اولاد بیشتر و یا کمتر دارند. این امر آشکارا با حضور دختران در حوزههای تعلیم و تربیت مرتبط است. کلیدی که نه تنها به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی بلکه به تساوی فرصتهای میان جنس زن و مرد نیز وابسته است.
بین سالهای 1970-1990 طول عمر زنان بطور قابل ملاحظهای در تمام نقاط جهان افزایش یافته است. این افزایش در کشورهای توسعه یافته میان 8-9 سال و در میان ملل در حال توسعه 4 سال بوده است.
این امر بدین معناست که در مناطق توسعه یافته، زنان بطور متوسط 5/6 سال بیشتر از مردان زندگی میکنند. تفاوت در مناطق در حال توسعه بالغ بر 5 سال در امریکای لاتین ، و خود ایالات متحده 5/3 سال ، و در آسیا و پاسیفیک 3 سال است. آمار منتشر شده از امریکا نشان میدهد که زنان تمایل بیشتری به جدایی در سالهای پایانی، از همسرانشان و نیز تمایل به استقلال از کودکان دارند. چون تمایل دارند که بر اساس اتکاء مالی به حقوق و پس انداز خود، زندگی کنند.
ازدواج و طلاق:
از زمان کنفرانس زنان در نایروبی در سال 1985 بسیاری از گروههای عامی مردم برای ایجاد یک آگاهی جدید از حقوق زنان از جمله حقوق آنها در داخل خانواده، و برای کمک به زنان جهت دستیابی به حقوقشان تلاش کرده اند: از جمله در داشن حق انتخاب و آزادی در بچهدار شدن، داشتن سلامت جسمانی دوران حاملگی، همراه با دستیابی بیشتر به تحصیلات، اشتغال و …
زنان زیادی ترجیح میدهند که دیرتر ازدواج کنند و بچه کمتر داشته باشند. … در طول 20 سال گذشته در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و نیز توسعه یافته باروری و تولید مثل در سنین نوجوانی کاهش یافته است. ولی در امریکای مرکزی و افریقایی این میزان 5-7 برابر بیشتر از مناطق توسعه یافته شده است. مواد غذایی ناکافی، کم خونی، بارداریهای زودرس، سلامت و زندگی دختران جوان را تهدید میکند.
ازدواج در نواحی توسعه یافته، هم نادر است و هم ثبات کمتری دارد و البته همخانگی افزایش یافته است. در بین سالهای 1970-1990 در مناطق توسعه یافته از جمله آمریکای لاتین نواحی کارائیب، آسیای شرقی و جنوب آن هم، تعداد خانوادهها بطور مؤثری کاهش یافته است.
در ترکیه ازدواج یک امر عمومی و همگانی است مدرک معتبر به این امر اینکه بیش از 95% زنان و بیش از 90% مردان ازدواج کرده اند. طلاق به خاطر ساختار کهن و سنتی ترکیه هنوز رایج نیست. نسبت بیوه زنان و زنان طلاق گرفته بالاتر از مردان است. سرعت باروری در 10 سال گذشته در ترکیه به شدت در حال کاهش یافتن بوده است. کاهش 35% در مرگ و میر در طی 10 سال گذشته ثبت شده و به 6/52 نفر در هر 1000 تولد رسیده است. میزان فوت مادران هم 132 در هر 000/100 تولد بوده است.
حقوق:
جدا از کنفرانس سال 1985 زنان در نایروبی که به حقوق زنان در ابعاد وسیعتر از جمله حقوق زن در خانه و خانواده توجه کافی شد در مذاکرات جهانی در مورد حقوق بشر در وین در سال 1993 بود که حقوق زنان سرانجام به عنوان مسئلهای از حقوق بینالمللی بشر مورد قبول قرار گرفت.
مسائلی مثل تعصبات، افزایش فقر، خشونت علیه زنان، تهدیدات اطرافیان، نتایج منفی اقتصادی جامعه، برنامههای ثابت، همه به مشکلات و نیازهای اساسی زنان اشاره میکند تا با اتحاد خویش شرایط و سیاستها را تغییر دهند. با سیر روند فعلی جهانی فاصلهها بین زنان و مردان در زمینه مسائل سیاسی، سرمایهگذاری و تجارت، دریافت حقوق ماهیانه، و … رو به کاهش است.
زنان نیازمند حقوق مساوی مسلم در مورد بهداشت، تحصیل، کار و تصمیمگیری در تمام زمینهها میباشد. شرط رسیدن به این هدف ایجاد تغییرات اساسی در سیاست حکومتها، تجارت، ساختار خانواده، کار کردن زنان و مردان به جای همدیگر و تعهدات قراردادی در مورداقتصاد زندگی خانوادگی است. زنان نیز باید با اظهار علائق و ابتکار و اتحاد خویش سعی کنند تا به این مجموعه از خواستهای خود دست یابند.
خدمات بهداشتی:
سرمایهگذاری در خدمات بهداشتی دچار نقص و کمبود اساسی است. زنانِ نیازمند، توجهی در زمینه سلامت ویژه مادران و طرح خدمات خانوادگی دریافت نمیکنند. خود خانوادهها هم اغلب کمترین اولویت را به دقت در سلامت دختران و پسران خود میدهند. دولتمردان در فعالیتهایی که زنان در آن مهارت و برتری دارند هیچگونه حمایتی را از زنان به عمل نمیآورند. مخصوصاً در مناطق غیر شهری که خانوادهها از طریق کشت و زرع امرار معاش میکنند.
حدود34 میلیون آمریکایی و از جمله 6/10 میلیون زن و 11 میلیون کودک تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند. حدود26% از زنان در سن باروری از امکان داشتن بیمه بهداشت که آنها را بتواند تحت پوشش زایمان قرار دهد بی بهرهاند. 50% از مادران افریقایی – امریکایی از هیچگونه مراقبت قبل از زایمان برخوردار نبوده و یا از مراقبت بسیار ناکافی برخوردارند.
ایالات متحده در بین 21 کشور صنعتی جهان در رده بیستم میزان مرگ و میر کودکان قرار دارد.
باروری و مرگ و میر:
زنان امروزی نسبت به زنان قدیمی در همه جای جهان فرزندان کمتری دارند. نرخ موالید در کشورهای توسعه یافته در حدود سالهای 90 نسبت به سالهای 50 یا بیشتر پائینتر است و به حدی رسیده که از میزان حفظ تعادل جمعیتی نیز پائینتر نشان میدهد.
این کاهش موالید در کشورهای در حال توسعه حتی بسیار بیشتر نیز دیده میشود که همچنان نیز در حال کاهش است. البته آمار فوق در میان کشورهای گوناگون متفاوت است . میزان موالید اسپانیا اخیراً به 07/1 بچه برای هر زن که پائین ترین میزان در جهان محسوب میشود، رسیده و این بدان معناست که زنان اسپانیا در حال رها کردن نقشهای سنیتی خود به عنوان زنان خانهدار هستند.
در کشورهای افریقایی صحرا، این تنزل به تعداد اندکی نسبت به 20 سال گذشته کاهش داشه و با 6 تولد در هر زنی که آماده بارداریست بیشترین میزان باروری نسبت به سایر کشورها مشاهده میشود. نسبت باروری برای بسیاری از بانوان جوان نیز در بسیاری از کشورهای در حال توسعه جهان در حال کاهش بوده است. ازدواج در سنین پائین و متعاقب آن بارداری در بسیاری از کشورها شایع است بعنوان مثال در بنگلادش 73% از دخترانی که در سنین 15-21 سال ازدواج کرده اند حداقل یک فرزند دارند.
در بولیوی 52% از زنان در مناطق شهری و 48% در روستاها زندگی میکنند. متوسط عمر یک زن 53 سال است. و بیشترین زنان طلاق گرفته و مجرد در مناطق شهری زندگی میکنند نه روستایی. حدود 10% از زنان سرپرست خانواده هستند. در سطح ملی 67% از سرپرستان زن خانه مادرانی هستند که یک یا چند بچه دارند. بقیه یا 33% ، بچه ندارند. آن دسته از زنهایی که تنها سرپرست بچههایشان هستند61% در مناطق شهری و 39% در مناطق روستایی زندگی میکنند.
در کشورهای در حال توسعه، مرگ و میر ناشی از مشکلات بارداری عامل اصلی فوت زنان در سن بارداری است. بر اساس برآورد سازمان WHO بیش از 500-600 هزار نفر از زنان همه ساله به هنگام زایمان و سقط جنین غیر قانونی میمیرند و میلیونها نفر دیگر نیز دچار مشکلات سلامتی ناشی از بارداری میشوند. وضعیت در کشورهای در حال توسعه متفاوت است. در اسپانیا 2% از پدران برای زایمان همسرانشان مرخصی میگیرند در حالی که این رقم در نروژ 80% است چرا که قانون آنها را مجبور میکند به هنگام پدر شدن حداقل 4 هفته مرخصی بگیرند.
در میان خانوادههای فقیر کشورهای در حال توسعه، دختران نوجوان فقیر اغلب حساستر و ضعیف تر از مادرانشان هستند. در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت مادرانی که در سن 15-19 سالگی دو بار زایمان میکنند قبل از سن 20 سالگی در معرض مرگ و میر قرار میگیرند. بیشتر زنان تنها امرار معاش میکنند و یا سرپرست خانوادهای با چند سر عائله هستند. این امر به لحاظ احساس مسئولیتی است که برای حفظ بقاء خود و خانوادههایشان دارند.
«مجله هفتگی بهداشت زنان امریکا 8/12/98/10787240 بیان میکند: مرگ و میر زنان باردار بیشتر از آن است که آمار نشان میدهد مرگ و میر ناشی از حاملگی شامل همه مرگ و میرهایی است که در طول حاملگی یا حتی در یک سال حاملگی صورت میگیرد. ایالات متحده امریکا ممکنست تعداد زنانی را که در نتیجه حاملگی میمیرند کمتر از حد برآورد کند. تقریباً در از تمام زایمانها، شکایت جدی مطرح میشود. میزان مرگ و میر مادران نزدیک به 5/23% در هر 000/100 زاد و ولد است در مقایسه با 10 مرگ و میر در هر 000/100 زنی که توسط مرکز ممانعت و کنترل بیماریهای امریکا که در سال 1990 انجام گرفته بود.
خشونت:
خشونت علیه زنان به اشکال مختلف وجود دارد که شمل خشونتهای خانگی، تجاوز، خرید و فروش دختران و زنان، روسپیگری اجباری، خشونتهای ناشی از جنگ مثل قتل، تجاوزهای سیستماتیک، بردگی جنسی و بارداری اجباری است. همچنین انواع مختلف خشونت، شامل قتل برای دفاع از شرف و حفظ ناموس، خشونتهای مربوط به تهیه جهیزیه، کشتار نوزادان دختر، انتخاب جنسیت نوزادان، ختنه دختران و سایر اعمال و سنتهای آزاردهنده میشود.
بیانیه حذف خشونت علیه زنان که در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1993 به تصویب رسید. مسأله خشونت علیه زنان را به عنوان خشونت علیه بشر و یک نوع جنایت علیه زنان تلقی کرد. و کار پایه عمل که در کنفرانس جهانی زنان سال 1995 در شهر پکن تصویب شد مسأله خشونت علیه زنان را به عنوان یکی از 12 مسأله بحرانی که نیاز به توجه خاص دولتها و مجامع بینالمللی و انجمنها دارد، مورد بررسی قرار داد. در طول چهل و دومین نشست کمیسیون سازمان ملل که در سال 1998 برگزار گردید، پیشنهاد شد که برنامههای ابتکاری توسط اعضاء و انجمنهای بینالمللی برای خاتمه دادن به خشونت علیه زنان انجام پذیرد. در پایان نشست تصمیماتی برای پشتیبانی از سازمانهای غیر دولتی بدین شرح اتخاذ شد: مبارزه با خرید و فروش زنان و دختران به هر شکل ممکن – ترویج و پشتیبانی از حقوق کارگران مهاجر به ویژه زنان و کودکان – تشویق پژوهشهای هماهنگ درباره خشونت علیه زنان.
از گامهای مهمی که بعد از کنفرانس پکن برداشته شده، موافقتنامه اختیاری که بر اساس پیمان نامه حذف تمام اشکال خشونت علیه زنان در مجمع عمومی سازمان ملل (1999) اتخاذ شد که این حق را برای زنان قائل شد که برای مبارزه با خشونت علیه حقوق انسانی آنها از جمله خشونتهای مبتنی بر جنسیت اقدام کنند.
خشونتهای خانگی به ویژه ایراد ضرب و جرح توسط همسر رایجترین نوع خشونت علیه زنان است. حدود 20% از زنان توسط همسرانشان مورد سوء استفاده قرار میگیرند. تجاوز و خشونتهای خانگی بیش از بیماریهایی از قبیل سرطان سینه و رحم، زایمانهای دردناک، جنگ و تصادف، سبب از بین رفتن سلامتی زنان 15-44 ساله میشود. در پاسخ به کار پایه عمل مصوبه کنفرانس پکن، کشورهای عضو سازمان ملل و انجمنهای بینالمللی راههای مؤثرتری برای مقابله با خشونتهای خانگی یافتهاند: از جمله در سوئد خشونت همسران نیز مثل خشونت علیه غریبهها تلقی میشود.
در اتریش، مجارستان، بلاروس، مکزیک، پرتغال و سیشل برای اولین بار خشونتهای جنسی شوهران به عنوان جرم تلقی شد. کشورهایی مثل برونئی و الجزایر در ادارات پلیس خود بخشی به نام بخش خشونتهای خانگی تأسیس کردهاند. ایسلند یک پروژه 2 ساله را با هدف آموزش مردان خشن با عنوان مردان مسئول بوجود آورده است که توسط صلیب سرخ ایسلند هدایت میشود. گروههای مستقل مدافع حقوق زنان در اسپانیا میگویند: 98% زنانی که هر ساله به دلیل خشونتهای خانگی در اسپانیا میمیرند روند جدا شدن از همسرانشان را آغاز کرده بودند. در مناطق روستایی اسپانیا 30% زنان تحت خشونت همسران خود قرار دارند که در شهرها این رقم به 4% میرسد.
در ده ماهه نخست سال 2000، 37 زن اسپانیایی از سوی همسرانشان کشته شدند. این رقم در سال 1999، 42 نفر و در سال 1998، 35 نفر و در سال 1997، 33 نفر بوده است.
خشونت فیزیکی بر علیه زنان و ضرب و جرح آنان بزرگترین عامل در آسیبرسانی به زنان در آمریکاست در هر 15 ثانیه یک زن در ایالات متحده آمریکا مورد ضرب و جرح قرار میگیرد و از جرمهای خشونت آمیز ضرب و شتم یک زن میباشد.
در کانادا 51% زنان خشونتهای فیزیکی یا تهاجم جنسی را تجربه کردهاند و ظهور خشونت بر علیه زن به دلیل رفتار انحصارگرانه (خودخواهانه مرد)، حسادت ، و انتقاد از کارهای مربوط به امور خانه صورت میگیرد و اینکه حتی ظاهراً اذیت زن در کانادا امری عادی بنظر میرسد.
در امریکا 30% از زنانی که قربانیان آدمکشی و قتل هستند توسط شوهران یا دوست پسرانشان کشته میشوند و در 36 ایالات امریکا هر زنی به وسیله شوهرش مورد رفتار خشونت آمیز ( ) قرار گرفته است.
خشونت جنسی:
بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت (Iom) خرید و فروش زنان و دختران که بیشتر اوقات برای اهداف جنسی انجام میگیرد، سالانه حدود 8 میلیارد دلار درآمد دارد. مرتکبین این کار به لحاظ سود عظیم این کار دست به جنایات سازمان یافته زده و بدین ترتیب این دادوستد را به یک تهدید جهانی تبدیل کردهاند. زنان و دختران فقیر هم اهداف اصلی این گروه هستند. هر سال 2 میلیون دختر 5-15 ساله از بازار تجارت جنسی سر در میآورند. تقریباً 60 میلیون زن که اغلب آنها در آسیا زندگی میکنند بخاطر کشتن بچه، سقط جنین، عدم تغذیه عمومی و یا عدم دسترسی به مراقبتهای بهداشتی بوسیله اطرافیان خود گم و گور شده و جنازهشان بعداً پیدا میشود. بر اساس مطالعات اخیر بیش از 135 میلیون دختر و زن در افریقا برده جنسی شده و آسیب دیدهاند که هر سال تقریباً به تعداد 2 میلیون دختر به این آمار اضافه میشود.
در بوسنی و هرزگوین طی جنگ بالکان به 20-50 هزار دختر و در جنگ روآندا در طی یکسال جنگ داخلی به بیش از 000/15 زن و دختر تجاوز شده است. در 9 کشور امریکای جنوبی فردی که تجاوز را انجام داده اگر با او ازدواج کند هیچ منع قانونی نخواهد داشت. تحقیق انجام گرفته در سال 1998 در امریکای شمالی نشان میدهد که از هر 6 زن یکی قصد خشونت یا رفتار خشونتآمیز وحشیانه را تجربه کردهاند که از این مجموعه 22% زیر 12 سال و 32% زیر 12-17 سال بودهاند. مطالعات اخیر نشان میدهد که زنها و دخترهایی که در کشورهای اتحادیه اروپایی زندگی میکنند در معرض خشونت مردها قرار گرفتهاند.
در امریکا هر چه زنان از نفوذ و موقعیت حقوقی و اجتماعی پایینتری برخوردار بوده باشند بیشتر در معرض خطر و آسیب قرار خواهند گرفت. در طی 10 سال گذشته تجاوز جنسی در ایالات متحده در مقایسه با هر رفتارهای خلاف دیگری 4 برابر افزایش یافته است. و تخمین زده میشود هر 3/1 دقیقه یک زن مورد تعرض جنسی قرار گیرد. بر این اساس حداقل از هر دو زن یکی مزاحمت جنسی را تجربه خواهد کرد و پیش بینی میشود که از بین هر سه زن یکی در طول زمان زندگیش قربانی تجاوز جنسی خواهد بود. میزان تجاوز جنسی ایالات متحده امریکا 4 برابر آلمان، 13 برابر انگلستان و 20 برابر ژاپن است.
زندان:
در امریکا در طول 10 سال گذشته آمار زنان زندانی به 2/20% و مردان زندانی به 2/11% افزایش پیدا کرده که 54% آنان را زنان سیاهپوست تشکیل میدهد. 92% زنان زندانی بطور متوسط 000/10 دلار درآمد سالیانه داشته و 66% این زندانیان قبل از حبس بیکار بودهاند. زنان نیز در مواردی در قبال خشونت شوهران خود رفتار عکسالعملی نشان میدهند. نتیجه یک مطالعه نشان میدهد که 93% از زنای که شوهران خود را کشته بودند بوسیله آنها مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند و در 67% از گزارشات، علت قتل بخاطر حفاظت از خود و فرزندان خود ثبت شده است و نیز زمان لازم برای قتل شوهران تقریباً دو برابر بیشتر از زمانی بوده است که مردان برای کشتن زنان خود داشتهاند.
بی خانمانی :
از بین زنانی که از نظر بدنی یا جنسی مورد سوء استفاده واقع شدهاند 89% بی خانمان بودهاند. 34% از بی خانمانهای کشور امریکا در سال 1991 خانوادههای دارای فرزند بودهاند که این میزان یعنی (34%) نسبت به سال 1985 (27%) افزایش نشان میدهد. و 50% از بی خانمانها به دلیل اینکه شوهرانشان پولی جهت مراقبت و حمایت از کودکانشان پرداخت نمیکردهاند از اعانات یا کمکهای رفاهی دولتی استفاده میکردهاند.
انتظارات:
در مجموع مردانی که به زنان خود حمله میکنند و آنان را مورد اذیت و آزار قرار میدهند هر چند چنین رفتارهایی گاهی ناچیز و غیر مهم بوده اما به هر حال جرم و بر خلاف قانون محسوب میشود. زنان سعی میکنند با این مزاحمتها و خشونتهای درون خانه که بیرون از خانه خود را آشار نمیسازد مقابله کنند. این خشونت موجود در خانوادهها که بی حد و غیر قابل اندازه گیری است مسلماً نقابی است برای نهانکاری و وجود جامعهای با ضف حقوقی و قانونی. در حالیکه زنان نصف نیروی فعال، سازنده و مثبت اجتماعی بوده و در جهت استفاده مناسب مردان خانواده میتوانند قرار گیرند.
میزان مرگ و میر مادران قابل جلوگیری میباشند و یک رژیم سالم غذایی با مکملهای آهن زندگی صدها هزار نفر را همه ساله نجات میدهد. تمام کشورها باید امکان ثبت نام و آموزشهای تحصیلی و رشد علمی را برای دختران جامعه خود فراهم آورند. توسعه کشاورزی برای فعالیتهای کشاورزی زنان باید راهاندازی و از نیروی زنان استفاده گردد. و خلاصه اینکه باید فرصتهای زنان را برای فعالیت و سرمایهگذاری گسترش دهیم. مشارکت زنان در کارها در بیشتر نقاط جهان بالاست مگر در کشورهائیکه بخاطر جنگ و کاهش توان اقتصادی خود با شکستی در طرحهای خود مواجهند.
فعالیت اقتصادی:
شکاف جهانی میان فقر و غنا بیشتر شده است. به طوری که در دهه 1990، 89 کشور، فقیرتر از نیمه دهه 1980 بودند، در دهه 1990 در 70 کشور، میانگین درآمد سرانه، کمتر از دهه 1970 بود. از سال 1960 تاکنون سهم 20% فقیرترین بخش جهان در درآمدهای جهانی از 3/2% به 4/1% تقلیل یافته در حالی که سهم 20% غنی ترین بخش جهان از 70% به 85% افزایش یافته است.
زنان بزرگترین گروه فقرای جهان را تشکیل میدهند. زنان و کودکانِ فقیرترین مردان جهان ، از خود آنها هم فقیرترند. محدودیت مالکیت زنان بر درآمد، مستغلات و اعتبارات بیش از مردان است. در مواقع کاهش درآمد، زنان با کاهش مصرف یا افزایش کار آن را جبران میکنند. فقر زنان به عواملی نظیر نژاد، قومیت و سن بستگی دارد. سالمندی بالای 75 سال در اسپانیا ، 35% و سیاهپوستان ، 43% باعث فقر شده است. میزان فقر در زنان ایالات متحده به ترتیب برای سیاهپوستان 35% ، اسپانیائیها 29%، زنان آسیا (ساکن کشورهای اقیانوس آرام) 15% و زنان سفیدپوست 12% میباشد.
زنان و مردان فقیر در کشورهای مختلف نسبت به هم وضعیت متفاوتی دارند. در بعضی از کشورها تعداد زنان فقیر بیشتر از مردان فقیر است از جمله: کانادا، امریکا، هندوراس، انگلیس، دانمارک، نیجریه، ساحل عاج، بوستوانا، ماداگاسگار، اتیوپی، اندونزی، بنگلادش، پاکستان و استرالیا. در بعضی دیگر از کشورها تعداد مردان فقیر بیشتر از تعداد زنان فقیر است از جمله: گواتمالا، سوئد و نپال. و در بعضی دیگر از کشورها تعداد زنان فقیر با مردان فقیر نسبت مساوی دارند منجمله: هلند و ایتالیا.
از دهه 1970 میزان فعالیت اقتصادی زنان در سراسر جهان (بجز افریقا) بطور روزافزونی افزایش یافته است. در مقابل، میزان فعالیت اقتصادی مردان روند معکوس داشته است. در عین حال درآمد زنان نزدیک به 30-40% کمتر از مردان میباشد. زنان اسپانیا با داشتن مشاغل مشابه دستکم 25% کمتر از مردان دستمزد دریافت میکنند. زنان در بازار کار در بخشهای کم درآمدتر و درمناصب نازلتر متمرکز شدهاند و از دستیابی به مشاغل مهم بازداشته میشوند. در نتیجه دهه 1990 کمتر از 1% از 2500 منصب اجرایی رده بالا در ایالات متحده و حدود 4% از سمتهای مدیریتی شرکتهای بزرگ انگلیسی در اختیار زنان بوده است. در کشورهای آسیایی بطور میانگین در مقابل هر ده مدیر اجرایی مرد، یک مدیر اجرایی زن وجود داشته است. اما جالب توجه اینکه در مورد فعالیت تجاری در امریکا میزان رشد شرکتها با مالکیت زنان، 2 برابر شرکتهای متعق به مردان میباشد.
کار در منزل هم ، برای زنان اهمیت قابل توجه دارد چون پیوندی است جهانی بین کار رسمی و غیر رسمی. از مشخصات این نوع کار، دستمزد پائین، پرداخت هزینه بالاسری توسط خود نیروی کار، نبودن تحت نظارت قانون بهداشت محیط و سایر مراجع قانونی و نداشتن اتحادیه صنفی میباشد. رقم شاغلین انگلیس در بخش کار در منزل حدود /000/500 نفر است که فعالیت اقتصادی و خانوادگی را در هم آمیختهاند.
زنان نسبت به مردان در کارهای بیشتری مشارکت دارند در حالیکه از حقوق و شأن اجتماعی پائینتری برخوردارند در کشورهای در حال توسعه بسیاری از زنان کارهای پر زحمت کشاورزی و امورات خانوادگی را بدون دستمزد انجام میدهند. در بیرون از خانه هم بیشتر در بخشهای غیر رسمی به کار گرفته میشوند یعنی جائیکه حاصل کار و تلاش آنها بدون پرداخت مبالغ ثابتی بوده باشد و پولی هم که بدست آنان میرسد تا برای شخص خود استفاده کنند بسیار محدود است. در اسپانیا میزان بیکاری زنان بالغ بر 20% و بیش از دو برابر میزان بیکاری در میان مردان است که در میان کشورهای اروپائی این بزرگترین شکاف بیکاری بین زنان و مردان است در حالی که در پرتغال (همسایه اسپانیا) میزان بیکاری در میان زنان و مردان برابر است.
در طول دهه گذشته درصد فعالیتهای گزارش شده زنان در تمام نواحی جهان به جز کشورهای افریقایی و آسیای شرقی افزایش داشته است. در سال 1990 میانگین مشارکت نیروی کار در بین زنان 15 سال به بالا 56% تا 58% در آسیای مرکزی و شرقی و اروپای شرقی بوده در حالیکه در شمال افریقا پائینترین میزان آن 21% ثبت شده است.
بیشترین غذایی که در خانوادههای کشاورزان در کشورهای در حال توسعه استفاده میشود توسط زنان تولید میشود. در بخشهای غیر رسمی و خانوادگی نیز زنان علیرغم فعالیتهای مفید و مؤثر، یا حقوقی نمیگیرند یا حقوق بسیار نامناسبی را دریافت میکنند. ضمن اینکه در فعالیتهای اقتصادی دشوار هم مشارکت دارند و اکثر کارهای خانه را هم انجام میدهند که مجموعه زحمات و فعالیت آنها با هیچ سیستمی قابل محاسبه و سنجش نیست. حتی در کشورهای توسعه یافته هم زنها حداقل 2 ساعت در روز بیشتر از مردان کار میکنند. در کشورهای توسعه یافته از کارهای خانه توسط زنان انجام میشود. زنان هر هفته بیشتر از 30 ساعت و مردان حدود 10 ساعت به کارهای خانه صرف میکنند. در فیلیپین 5/37% نیروی کار را زنان تشکیل میدهند که اکثر آنان در بخش صنایع مشغول به کارند. زنان 75% کارگران این کشور را تشکیل میدهند.
گرچه نیمی از نیروی کار فیلیپین را زنان تشکیل میدهند اما عضویت آنان در اتحادیههای کارگری 35% بوده و فقط 14% از زنان تا به حال به عنوان رئیس اتحادیه انتخاب شدهاند. در ژاپن 40% کل نیروی کار 68 میلیون نفری را زنان تشکیل میدهند.
زنان این کشور در سنین بین 25-39 به دلیل ازدواج و یا مراقبت فرزندان از کار دست میکشند اما اکثر مردان فقط در زمان بازنشستگی، بیماری یا سن بالا، کار خود را رها میکنند. دستمزد ساعتی زنان در این کشور 50% کمتر از دستمزد کارگران تمام وقت است. بسیاری از آنان تحت پوشش بیمه اجتماعی و یا سیستم بازنشستگی نیستند.
شرایط کاری آنان در حداقل میزان است و عضو اتحادیه کارگری هم نیستند. در کامبوج فقط 7/4 از زنان هر سطحی از مسئولیت را در وزارتخانهها دارند. در اندونزی 48 میلیون از 207 میلیون نفر یعنی کار میکنند و زندگی بقیه را تأمین میکنند
و زنان مجرد اندونزی در بسیاری از موارد از هرگونه مزایایی از قبیل کمک هزینه و یا مقرری که مردان دریافت میکنند به لحاظ مجرد بودن یا مجرد تلقی شدن محروم میمانند. در آلمان 60% جوانان دارای تخصص که کار خود را در رسانهها آغاز میکنند زن هستند اما در پائینترین سطح سلسله مراتب کاری از قبیل: نویسندگانی ساده، پژوهشگر و خبرنگار رادیو و تلویزیون، مشغول به کارند. ریاست حتی یک ایستگاه دولتی تلویزیونی و یا یکی از پنج هفته نامه سیاسی پرتیراژ کشور را زن بر عهده ندارد. حتی در نیمی از روزنامهها نیز به زنان ریاست حتی یک بخش هم داده نشده است.
مقاله در مورد سیا ستگذاری پولی در بانک مرکزی براساس نرخ بهره و حرمت ربا در اسلام فایل ورد (word) دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد سیا ستگذاری پولی در بانک مرکزی براساس نرخ بهره و حرمت ربا در اسلام فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سیا ستگذاری پولی در بانک مرکزی براساس نرخ بهره و حرمت ربا در اسلام فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد سیا ستگذاری پولی در بانک مرکزی براساس نرخ بهره و حرمت ربا در اسلام فایل ورد (word) :
سیا ستگذاری پولی در بانک مرکزی براساس نرخ بهره و حرمت ربا در اسلام
چکیده :
در مبانی فقه اسلامی، قرض میان دو فرد حقیقی که متضمن اشتراط نفع اضافه برای قرض دهنده باشد، مصداق ربا شناخته شده است و در آیات و روایات نیز فلسفه تحریم آن ظلم و بی عدالتی، تعطیلی کسب و کار ترک اصطناع معروف ذکر شده است. اما برخلاف بانک های تجاری که به صورت یک بنگاه اقتصادی عمل می کنند. بانک مرکزی در تمام کشورها به عنوان یک نهاد دولتی تنها به دنبال اعمال سیاست های پولی و ایجاد شرایط تعادلی در فضای کسب و کار اقتصادی
است و هرگز به دنبال کسب سود نیست. بنابراین، می توان این گونه نتیجه گرفت که استفاده بانک مرکزی از ساز و کار نرخ تنزیل مجدد و با عملیات بازار باز برای سیاستگذاری پولی، پدیده ای کاملاً مستحدثه است و مشمول ادله حرمت ربای قرضی نمی شود. زیرا اولاً هیچ کدام از فلسفه های حرمت ربا در مورد آن صدق نمی کند. ثانیاً این نوع بهره مربوط به ماهیت و نقش پول در اقتصاد امروز از نگاه مدیریت کلان اقتصادی است که به هیچ عنوان در زمان ائمه اطهار (ع)، به عنوان مفسران وحی، مصداق عینی و خارجی نداشته است و بعید به نظر می رسد اطلاق قرض ربو
ی در روایات، شامل این مورد کاملا مستحدث باشد. ثالثاً قرض دادن و قرض گرفتن بانک مرکزی در ساز و کار سیاست پولی، با اهداف و فرآیند های کاملا متفاوت از عقد قرض متداول بین دو فرد حقیقی و یا حتی متداول در سیستم بانکی صورت می گیرد تا جایی که شاید بتوان گفت استفاده از لفظ قرض در این تنها یک اشتراک لفظی است.
کلمات کلیدی : سیاست پولی در اقتصاد اسلامی، حرمت ربا، تنزیل مجدد، عملیات بازار باز.
مقدمه :
با توجه به اینکه مشکلات اقتصادی همچون تورم بیکاری در کشورهای جهان، حتی کشورهای در حال توسعه به شکل گسترده ای وجود دارد، اهمیت سیاستگذاری پولی و لزوم به کارگیری آن در مواجهه با این مشکلات بر هیچ کس پوشیده نیست. در اقتصاد اسلامی نیز مانند هر نظام اقتصادی دیگر، یکی از وظایف اصلی دولت جهت دهی فعالیت های اقتصادی و افزایش رفاه مردم است که تحقق بخشی از آن در گرو اعمال سیاست های مناسب پولی می باشد. اقتصادانان مسلمان نیز بر این امر اذعان کامل دارند. دکتر چاپرا هدف سیاست پولی در اقتصاد اسلامی را رفاه اقتصادی ناشی از اشتغال کامل و رشد بالای اقتصادی می داند. در مرحله بعد با توجه به ماهیت اقتصاد ناشی از اشتغال کامل و رشد بالای اقتصادی می داند. در مرحله بعد با توجه به ماهیت اقتصاد اسلامی، هدف دیگری برای سیاست پولی ذکر می کند که در اقتصاد متعارف وجود ندارد و آن برقراری عدالت اجتماعی – اقتصادی و توزیع عادلانه ثروت است.
در اقتصاد متعارف، ابزارهای موجود برای اعمال سیاست های پولی در دو گروه طبقه بندی می شوند. گروه اول ابزارهایی هستند که بر مبنای نرخ بهره عمل می کنند.، مانند عملیات بازار باز و نرخ تنزیل و گروه دوم شامل ابزارهایی می شود که به صورت مستقیم حجم پول را کنترل می کنند، مثل ذخایر قانونی و سقف اعتباری. با توجه به ممنوعیت بهره در اقتصاد اسلامی، اقتصادانان مسلمان در استفاده از ابزار های سیاست پولی دو رویکرد کلی را اتخاذ کرده اند.
برخی اقتصادانان مسلمان، تنها بر ابزارهای کنترل کننده حجم پول تمرکز کرده اند و معتقدند اساساً نرخ بهره هیچ تاثیری بر تقاضا برای پول در اقتصاد اسلامی ندارد و بنابراین نیازی به استفاده از ابزارهای مبتنی بر نرخ بهره برای سیاستگذاری پولی در اقتصاد اسلامی وجود ندارد. به عنوان
مثال چاپرا در همان کتاب می گوید تقاضا برای پول در نظام اقتصاد اسلامی به صورت عمده تقاضای معاملاتی و تقاضای احتیاطی می باشد و حرمت ربا ووجود نهادهای اسلامی مثل زکات در اقتصاد اسلامی، تقاضای سفته بازی پول را به حداقل رسانده است. بنابراین نرخ بهره هیچ تاثیری بر حجم پول ندارد و تنها با استفاده از ابزارهای کنترل کننده حجم پول مثل ذخایر قانونی و سقف اعتباری، باید سیاست پولی را در اقتصاد اسلامی اعمال کرد. به صورت مشابه، محمد عارف از دیگر اقتصادانان مسلمان نیز معتقد است.
در اقتصاد اسلامی سیاست پولی باید از طریق کنترل مستقیم حجم پول صورت پذیرد و هیچ نیازی به استفاده از ابزارهای مبتنی بر نرخ بهره وجود ندارد.
اما رویکرد غالب در میان اقتصادانان مسلمان، این است که با وجود حرمت بهره در اقتصاد اسلامی، به منظور دستیابی به اهداف غایی سیاست پولی، تنها نمی توان با تکیه بر ابزارهای کنترل کننده حجم پول این سیاست ها را اعمال کرد.بر این اساس باید از همان ابزار های متداول در اقتصاد متعارف استفاده کرد، لیکن به منظور تطبیق آنها با موازین شرعی، باید جایگزینی مطابق با معیار های شرعی برای نرخ بهره در آن ها قرار داد. استفاده از اوراق مشارکت، اوراق مضاربه و اوراق صکوک که هم اکنون به عنوان ابزارهای اسلامی اعمال سیاست پولی مطرح است، از دیدگاه ناشی شده است. یکی از این اقتصادانان دکتر نجات الله صدیقی است که در نخستین کتاب خود درباه بانکداری بدون ربا امکان انتشار و فروش انتشار سهام پروژه های دولتی را برای بانک مرکزی به عنوان جایگزینی برای عملیات بازار باز مورد بررسی قرار داده است.
رویکردی که این مقاله نسبت به ابزار های سیاست پولی در اقتصاد اسلامی اتخاذ کرده است، بسیار مبنایی تر از رویکرد فوق است. این مقاله در تلاش است تا نشان دهد ماهیت قرض و بهره ای که بانک مرکزی از آن در ساز و کار سیاستگذاری پولی خود استفاده می کندف با ماهیت قرض و بهره در ربای محرم متفاوت اسست و بنابراین میان حکم فقهی این دو مسئله نیز باید تفکیک قائل شویم. بدین منظور در بخش دوم این مقاله سعی شده است با تعیین دقیق قرض، فلسفه حرمت ربای قرضی و تفکیک دیدگاههای خرد و کلان نسبت به قرض، جایگاه و مصادیق ربای قرضی
مشخص شود. در بخش سوم، پس از معرفی دقیق تاریخچه سیاستگذاری پولی و نقش نرخ بهره به عنوان یک هدف میانی در اعمال آن، نشان می دهیم نرخ بهره مورد استفاده در ابزارهای سیاست پولی، از نظر هدف و عملکرد باربای محرم دراسلام تفاوت ماهوی دارد. در پایان نیز، خلاصه ای از دلایل موجود در درابطه با نادرستی عنوان ربای محرم برای ابزارهای سیاست پولی را به عنوان نتیجه گیری بیان می کنیم.
1 ) بررسی مصادیق ربای قرضی در آیات و روایات :
1 . 1 ) تعریف قرض و انواع آن :
به صورت کلی ربای محرم در اسلام به دو نوع ربای معاملی و ربای قرضی تقسیم می شود. ربای معاملی در موردمعامله کالاهای مکیل و موزون با زیاده مطرح می شود که از موضوع بحث ما خارج است. اما، از روایات این گونه برداشت می شود که ربای قرضی، اشتراط چیزی زیادتر از اصل مالی که قرض داده شده، می باشد. یعنی اگر قرض دهنده چیزی را که ارزش مالی داشته باشد، افزون بر برگرداندن اصل مالی که قرض دادهف شرط کند، مرتکب ربا شده است. آیات و روایات مربوط به ربای قرضی در ادامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
قرض در فقه و حقوق اسلامی عبارت ات از اینکه یک فرد میزان مشخصی از مال خود را به فرد دیگری تملک کند ودر مقابل قرض گیرنده باید مثل مال مقروضه باید و یا درصورت تعذر قیمت آن را بر گرداند. در موقع تفاوت اصلی بیع با قرض این است که در بیع تملک در مقابل ثمن انجام می شود، لیکن در قرض تملیک در مقایل ضمان به برگرداندن صورت می گیرد. همان طور که اشاره شد اشتراط هر گونه زیادی توسط قرض دهنده در عقد قرض، ربا تلقی می شود و حرام است. بنابراین قرض تملک مال بدون هیچ چشمداشتی است و به همین جهت قرض دادن یک عمل پسندیده و خیر خواهانه است و از آن به قرض الحسنه یاد می شود. در مقابل، قرض گرفتن در فرهنگ
اسلامی امری مبغوض است و در احادیث از آن به عنوان کاری ناشایست نام برده شده است.
برخی محققان ربای قرضی را به دو دسته “ربای قرضی استهلاکی ” و “ربای انتاجی و تولیدی” تقسیم می کنند. ربای استهلاکی، آن است که قرض گیرنده به جهت گرفتاری و نیاز، به قرض رو آورد و شرط می کند چیزی اضافه بر مال قرض گرفته شده برای مقاصد مصرفی رابه قرض دهنده بازگرداند. در نوعی دیگر از ربا که ربای تولیدی نام دارد. هدف اصلی از قرض گرفتن تکمیل سرمایه و ورود به پروژه های تولیدی می باشد.در واقع قرض گیرنده از مال قرض گرفته شده برای تولید و سود آوری استفاده می کند و شرط می کند که مبلغی زیادتر به قرض دهنده باز پراداخت کند.
در مورد ربای استهلاکی اجماع همه محققان به حرمت آن است. زیرا همان طور که اشاره شد قرض الحسنه باید بدون هیچ شرط زیادی صورت بگیرد. در مورد ربای تولیدی نیز با وجود اینکه برخی محققان سعی کرده اند حرمت آن را مورد مناقشه قرار دهند. اما دیدگاه غالب بر حرمت آن تاکید دارد. زیرا برای سرمایه گذاری و منفع شدن از پروژه های تولیدی، اسلام راه های جایگزینی مثل مشارکت و مضاربه را مشخص کرده است و هر گونه کسب درآمد از طریق قرض دادن را ممنوع کرده است.
اما آن چه مورد بحث ما در این مقاله است، نوع دیگری از قرض است که در دنیای امروز رواج یافته و ماهیتاً با دو نوع قرض ذکر شده متفاوت است. در بخش های بعدی به تفضیل نشان خواهیم داد که قرض دادن و قرض گرفتن بانک مرکزی نه به منظور تامان نیازهای مصرفی است و نه تکمیل سرمایه و و ورود به پروژه های تولیدی انجام می شود. بانک مرکزی به عنوان یک نهاد دولتی تنها به دنبال اعمال سیاست های پولی و جهت دهی اقتصاد به سمت وضعیت بهینه سیاستگذاری است. بنابراین به راحتی نمی توان نتیجه گرفت که بهره ای که بانک مرکزی در سیاستگذاری های خود از ان استفاده می کند، مصداقی از ربای محرم باشد.
2 . 1 ) فلسفه حرمت ربا در آیات و روایات :
در این قسمت کوشش می شود. با استفاده از ایات و روایات موجود در زمینه حرمت ربا فلسفه ها و حکمت های اصلی حرمت ربا مورد بررسی قرار گیرد. به طور کلی، هفت آیه در قرآن کریم به حرمت ربا دستور داده است که در ادامه مطرح می شود.
الذین یاکلون الربوا لایقمومون الاکما یقوم الذی یتخبطه الشیطان من المس ذلک بانهم قالوا انما البیع مثل الربوا و احل الله البیع و حرم الربوا فمن جاءهو موعظه من ربه فانتهی فله ماسلف و امره الی الله ومن عاد فاولئک اصحاب النار هم فیها خالدون.
کسانی که ربا می خورند در قیامت بر نمی خیزند، مگر مانند کسی که بر اثر تماس با شیطان دیوانه شده و تعادل ندارد. این به خاطر آن است که گفتند: دادو ستد مثل رباست، درحالی که خدا بیع را حلال و ربا را حرام کرده است و اگر کسی اندرز الهی را گوش کند و از ربا خواری دست بکشد سودهایی که در سابق به دست آورده مال اوست اما کسانی که مرتکب ربا شوند اهل اتشند و در ان جاودان می مانند.
” یمحق الله الربوا و یرذبی الصدقات و الله لایحب کل کفار اثیم”
خداوند ربا را نابود می کند و صدقات را افزایش می دهد و خداوند هیچ انسان ناسپاسی را دوست نمی دارد.
” یا ایها الذین امنوا اتقوا الله و ذروا مابقی من الربوا ان کنتم مومنین”
ای کسانی که ایمان آورده اید، تقوا پیشه کنید و آنچه از مطالبات رباست رها کنید، اگر ایمان دارید.
» فان لم تفعلوا بحرب من الله و رسوله ان تبتم فلکم رووس اوالکم لا تطلمون و لا تظلمون»
اگر چنین نکنید بدانید که به جنگ با خدا و فرستاده وی بر خاسته اید و اگر توبه کنید سرمایه های شما از آن شماست و نه ستم می شوید و نه ستم می کنید.
«یا ایها الذین أمنو لا تاکلوا الربا أضعفا مضاعفه و اتقو الله لعلکم تفلحون»
ای کسانی که ایمان آورده اید ربا و سود پول را چند براب نخورید به خدا ایمان آورید تا رستگار شوید.
«و أخذ هم الربوا و قدنهوا عنه و أکلهم أموال الناس بالباطل و أعتذنا للکافرین منهم عذابا أیما»
و همچنان در حال ربا گرفتن و خوردن مال مردم بودند ، در حالی که از آن نهی شده بودند و برای کافران عذاب دردناک آماده کرده ایم.
«و ما أتیتم من ربا لیربوا فی اموال الناس فلایربوا عند الله ما أتیتم من زکوه تریدون وجه الله فاولئک هم المضعفون»
آنچه به عنوان ربا می پر دازید تا در اموال مردم فزونی باید نزد خدا فزونی نخواهد یافت و آنچه را به عنوان زکات می پردازید و تنها رضای خدا را می طلبید دارای پاداش مضاعف اند.
اگر چه آیات قرآنی فوق تنها بر اصل حرمت دلالت دارند و در میان مصادیق ربا دارای اجمال می باشند، لیکن فلسفه حرمت ربا را به خوبی بیان کرده اند. با توجه به آیات فوق می توان فلسفه اصلی حرمت ربا را در سه گروه اصلی مبارزه با ظلم و عدالت خواهی (آیه 279 سوره بقره )، گسترش کار های نیک و ترویج قرض الحسنه (276 سوره بقره و آیه 39 روم) و جلوگیری از کسب در آمده های باطل و رونق کسب و کار (161 سوره نساء)، بیان داشت. روایات موجود در این زمینه نیز همین سه عامل اساسی را به عنوان فلسفه حرمت ربا بیان می کنند که در این قسمت هر کدام از این سه عامل مورد بررسی قرار می گیرند.
1 –. 2 . 1 ) مبارزه با ظلم و تحقق عدالت خواهی :
یکی از دلایل و فلسفه های اصلی حرمت ربا در آیات و روایات ، ظلم ستیزی و عدالت خواهی بیان شده است. این مسئله در عبادت «لا تظلمون و لا تظلمون» در آیه 279 سوره بقره به خوبی بیان شده است که در صورت ترک بهره نه ستم می کنید و نه ستم می شوید. روایات نیز همین مطلب را تایید می کنند. در رویتی از امام رضا (ع) ، علت حرمت ربا ظالمانه بودن آن دانسته شده است. «عله تحریم الربا ;; و لما فی ذلک من الساد و الظلم و فناء الاموال ;.» از امام در رابطه با علت حرمت ربا پرسیده می شود، امام می فرماید : » ربا اموال را به تباهی می کشاند، ربا ظالمانه
است و موجب فنای اموال می گردد. ” امام رضا (ع) در روایتی دیگر که علت حرمت ربا را توضیح می دهد می فرماید :” ; لان الانسان اذا اشتری الدراهم بالدرهمین، کان ثمن الدراهم درهما و ثمن الاخر باطلا،;” زیرا اگر انسان یک درهم را به دو درهم بخرد، بهای یک درهم، یک درهم است و بهای آن درهم زیادی و به ناحق دریافت شده است و در واقع ظلم است.
2 . 2 . 1 ) گسترش کارهای نیک و ترویج قرض الحسنه :
از دیگر فلسفه های اصلی حرمت ربا ترویج کارهای نیک و گسترش امر پسندسده قرض الحسنه است. این مسئله در آیه 276 سوره بقره در عبادت ” یمحق الله الربا و یربی الصدقات” و در آیه 39 سوره روم در عبادت “” فلایربوا عندالله ما اتیتم من زکوه تریدون وجه الله” به خوبی بیان شده است. اسلام قرض الحسنه را که در جهت اصطناع معروف است، واجب نکرده، ولی به عنوان یک عمل نیک و خدا پسندانه که دارای آثار و پیامدهای اجتماعی مثبت است، مورد تاکید قرار داده است. در آیات بسیاری از قرض الحسنه و پاداش معنوی اش رفته است. روشن است که ترویج ربا این سنت پسندیده را از میان خواهد برد. احادیث زیادی بر این امر تاکید دارند. سماعه از امام صادق (ع) می پرسد: ” انی رایت الله قد ذکر الربا فی غیر آیه و کرره.. قال (ع) لنلا یمتنع الناس من اصطناع المعروف” . سبب چیست که خداوند ربا را در چند آیه و به طور تکراری آورده است؟ امام فرمود: برای اینکه مردم مانع کارهای خیر و نیک خواهانه نشوند. در روایت دیگر از امام صادق (ع) آمده است :« انما حرم الله الربا لیکلا یمتنع الناس من اصطناع معروف» خداوند ربا را به این جهت حرام کرده است که مردم از کارهای خیر خواهانه امتناع نورزند. زراره از حضرت باقر(ع) نقل می کند: « انما حرم الله عزوجل الربا لئلا یذهب المعروف» خداوند، ربا را حرام کرد تا معروف (مانند قرض الحسنه) از بین نرود. امام رضا (ع) نیز علت حرمت ربای نسبه را از بین رفتن کار های نیک و ترک قرض الحسنه ناشی از این ربا می داند که سرانجام به نابودی اموال ووروابط ظالمانه می انجامد. .. » وعله تحریم الربا بالنسئیه لعله ذهاب المعروف و تلق الاموال و رغبه الناس فی الربح و ترکهم القرض و صنایع المعروف و لمل فی ذلک من الفساد و الظلم و فناء الاموال»
3 – 2 – 1 ) جلوگیری از کسب در آمد های باطل و رونق کسب و کار :
دلیل سومی که از آیات وروایات برای حرمت ربا استخراج می شود، این است که ربا یک در آمد باطل است و موجب کاهش فعالیت های اقتصادی و نابودی اموال می شود. ربا خواری باعث می شود، قرض دهنده بدون انجام فعالیت اقتصادی مفید از در آمد بالایی بر خوردار شود و این عمل با ایجاد بستر تن پروری، کندی تجارت و رکود اقتصادی به جامعه آسیب می رساند. از این مسئله در آیه 161 سوره نساء «اکلهم أموال الناس بالباطل» یاد شده است . در روایات زیادی نیز همین امر علت تحریم ربا بیان شده است. امام رضا (ع) می فرماید : «عله تحریم الربا، انما نهی الله عزوجل عنه لما فیه من فساد الاموال ;.. و عله تحریم الربا لئسیئه ;. تلف الاموال و رغبه الناس فی الربح ..» . خداوند به این دلیل ربا را حرام کرد که این کار موجب فساد اموال می شود. در رابطه با علت حرمت ربای نسیه می فرماید : ربا به نابودی مال منجر می شود و فعالیت های سود جویانه را
گسترش می دهد. هشام از امام صادق (ع) در رابطه با علت حرمت ربا پرسید، امام فرمود : «انه لو کان الربا حلالا لترک الناس التجارات و مایحتاجون الیه، فحرم الله الربا، لتفر الناس عن الحرام الی التجارات، و الی البیع و الشراء;.». خداوند ربا را به این جهت حرام کرد که مردم به کار های تجاری و مفید روی آورند و اگر ربا حلال می بود مردم فعالیت های مفید و اقتصادی را ترک می کردند.
آن چه مسلم است این است که هر گونه زیادتی در قرض حرام نیست و روایات زیادی بر این مسئله دلالت دارند. حال، با توجه به دلایل و فلسفه های اصلی که برای حرمت ربا بیان شد، باید بررسی کنیم که در مورد ساز و کار سیاستگذاری بانک مرکزی ، که اساساً ماهیت قرض در آن با ماهیت قرض ربوی (استهلاکی یا انتاجی) متفاوت است و هیچ کدام از آثار سوء ناشی از قرض ربوی که در آیات و روایات به آن ها اشاره شده است، متوجه آن نمی باشد، آیا باز هم حکم حرمت ربا شامل آن می شود؟
3 – 1 ) تفکیک دید گاه های خرد و کلان در حرمت ربای قرضی :
هم در مباحث فقهی و هم درمباحث اقتصادی تفکیک دید گاه های خرد و کلان موجب می شود از یک مسئله واحد ، آثار و نتایج متفاوتی به دست آید. به عنوان مثال در حوزه فقه، در نگاه خرد و مباحث فردی، به شدت حریم خصوصی محترم شمرده می شود و از تجسس در کار افراد نهی شده است؛ به نحوی که خداوند در آیه 12 سوره حجرات صریحاً می فرماید: «یا ایها الذین آمنو إجتنبوا کثیرا من الظن، إن بعض الظن إثم و لا تجسسوا». اما با وجود این مسئله مشاهده می کنیم که در حوزه کلان، زمانی که پای جامعه مسلمانان در میان است، پیامبر خود افرادی را مأمور به تجسس و کسب اطلاعات از افراد می کرد. در روایات آمده است که هر گاه پیامبر لشکری را برای نبرد با دشمن اعزام می کرد، فرد مطمئنی از افراد خود را به صورت نا شناس به همراه فرمانده لشکر می فرستاد تا رفتار او را نظر داشته باشد. در اقتصاد این مسئله با نام «خطای ترکیب» مطرح شده است؛ بدین معنا که انتخاب بهینه فرد ضروتاً انتخاب بهینه جمع نیست. به عنوان مثال ممکن است یک بنگاه با اتخاذ راهبرد افزایش قیمت، سود بیشتری کسب کند، لیکن اگر همه بنگاه ها قیمت خود را افزایش دهند، بنگاه ها با افزایش قیمت نهاده های تولیدی خود (که عمدتاً محصول بنگاه های دیگر است) مواجه می شوند و وضع بدتری نسبت به حالت پیش از افزایش قیمت پیدا می کنند.
از جمله مباحثی که تفکیک نگرش خرد و کلان در مورد آن بسیار پر اهمیت است، پول و ابزار های پولی است. از جهت خرد، پول مال محسوب می شود و دارایی به شمار می آید؛ به همین خ
اطر از بین رفتن آن (مانند سوختن و به سرقت رفتن) موجب از بین رفتن دارایی فرد می شود. لیکن از نظر کلان، پول برای یک کشور عنوان دارایی ندارد. بلکه به عنوان نماینده کالا ها و خدمات تولید شده در آن کشور و جانشین عام همه آن ها به شمار می آید. از همین جهت در محاسبات تولید نا خالص ملی، فقط کالا ها و خدمات یا در آمد ها مورد محاسبه قرار می گیرند. بر این اساس احکامی که بر پول مترتب می شود، نیز دو قسم است: اول احکامی که با نگاه خرد بر پول مترتب می شود و بیشتر در رابطه با بررسی حقوق افراد، بنگا ه ها و موسسات نسبت به یکدیگر است. دوم احکامی که با نگاه کلان به پول مربوط می شود که شامل احکامی است که موضوع آن ها
اثار پول و مسایل و موضوعات مربوط به آن در کل جامعه است.
در تبیین و تعلیل حرمت ربا این گونه بیان شده است که در اقتصاد اسلامی، پول در نگاه خرد یک سرمایه بالقوه است. بدین معنا که تا زمانی که پول به عوامل تولید دیگر تبدیل نشده و یا با عوامل تولید دیگر ترکیب نشده، نمی توان از آن انتظار بازدهی داشت. بنابراین، زمانی که با عقد قرض، مالکیت پول به قرض گیرنده منتقل می شود، قرض دهنده نباید هیچ انتظاری نسبت به بازدهی داشته باشد؛ چون حتی اگر قرض گیرنده پول را در تولید نیز مورد استفاده قرار دهد، قرض دهنده نقشی در تولید نداشته است. در عوض، اگر صاحب پول، آن رادر قالب عقود مضاربه یا مشارکت وارد فرآیند تولیدی کند، در واقع با ترکیب پول با عوامل تولید دیگر، آن را تبدیل به یک سرمایه بالفعل کرده است، از این رو می تواند در بازدهی تولید سهمی داشته باشد.
اما در نگاه کلان، وضعیت کاملاً متفاوت است. زمانی که ترازنامه بانک مرکزی را مورد بررسی قرار می دهیم، در می یابیم که اسکناس و مسکوکی که در دست مردم است و در مبادلات اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد، در حکم بدهی بانک مرکزی (یا دولت) محسوب می شود.
به بیان دیگر، هر یک ریال اسکناس نشان دهنده این است که دارنده آن به میزان یک ریال کالا و خدمات تولید کرده و به میزان یک ریال از بانک مرکزی بستانکار است. چون بانک مرکزی این اسکناس را به عنوان گواهی دین خود، فرد داده تا بتواند از کالاها و خدمات تولید شده در جامعه بهره مند شود. در واقع اسکناس، در نگاه کلان، تنها سندی نشان دهده میزان مطالبه افراد از بانک مرکزی است که براساس قرارداد می تواند در خرید و فروش کالاها و خدمات مورد استفاده قرار گیرد.
براساس همین تفکیک دیدگاه های خرد و کلان در مورد پول، برخی از محققان بر این باورند ادله حرمت ربا از اشخاص حقوقی و حداقل از دولت منصرف است. زیرا ادله ربا منصرف به رباهای رایج در صدر اسلام است که همگی در قالب عقد قرض میان دو فرد حقیقی صورت می گرفته است و
چنین ربایی به شکل موجود در بانک های دولتی کنونی، در آن زمان سابقه نداشته است. در تعلیل این نظریه بیان شده است که اگر پول از آن دولت است، چه دلیلی دارید که دولت نتواند آن را به اشخاص وام بدهد و بهره هم بگیرد و این بهره به اصل سرمایه که متعلق به تمام مردم است برگردد و دوباره همه مردم از آن بهره مند شوند.
در همین راستا، برخی دیگر از محققان از موارد استثنایی ربا در مورد پدر و فرزند و نیز شوهر و همسر، که روایات متعددی نسبت به آن وجود دارد، استفاده می کنند و اینگونه نتیجه می گیرند که برخی از سودهای بانکی که سرمایه آن از بیت المال است و به همه مسلمانان منطقه تعل
ق دارد، مصداق ربای حرام شمرده نمی شود. زیرا در تعلیلی که در برخی از این روایات آمده، گفته شده است ربا در صورتی تحقق می یابد که مال یا طرف مورد معامله در اختیار و تصرف تو نباشد و این امر در مورد رابطه پدر و فرزند یا زن و شوهر صادق است. البته این نظریه مورد انتقاد واقع شده است. مهم ترین ایرادهایی که به این نظریه گرفته شده است این است که اولاً منافع چنین عملیاتی به عموم مردم بر نمی گردد، بلکه تنها عده ای که با بانک در تعامل هستند و در بانک سپرده گذاری می کنند می توانند از منافع بانک بهره مند باشند. ثانیاً ادله حرمت ربا نسبت به جمیع صور آن اطلاق دارد، و اصل رابطه ربوی را بدون نظر به اینکه قرض گیرنده چه کسی است باطل می داند. افزون بر اینکه انصراف ادله از چنین مواردی ثابت نمی باشد. ثانیاً ، تشبیه ربای بانک های دولتی با ربای بین پدر و فرزند و ; قیاس نابجایی است. زیرا تشخیص ملاک حرمت ربا و ملاک استثنا در رابطه بین پدر و فرزند و مرد و همسر او، مشکل و تطبیق آن بر این مورد درست نیست.
به هر حال آنچه مسلم است این است که حتی اگر قائل شویم ربای موجود در عملیات بانکی مصداقی از ربای محرم محسوب می شود، پذیرش این مسئله در مورد ربای موجود در سازوکار سیاستگذاری بانک مرکزی بسیار مشکل است. زیرا اولاً سود حاصل از آن، همان طور که در ادامه بررسی می شود، متوجه همه جامعه خواهد شد. ثانیاً برخلاف بانک های تجاری (چه دولتی و چه خصوصی) که در پی کسب سود از جذب سپرده و و ارائه تسهیلات هستند، بانک مرکزی به عنوان یک نهاد دولتی تنها به دنبال هدایت اقتصاد به سمت وضعیت بهینه است. ثالثاً ماهیت ربای موجود در این عملیات با ماهیت قرض ربوی محرم (انتاجی یا استهلاکی) متفاوت است و هیچ کدام از آثار سوء ذکر شده در آیات و روایات برای ربای محرم مشمول این مسئله نمی شود و رابعاً ادله حرمت ربا منصرف از ربای موجود در این عملیات است. زیرا در زمان تشریع، بی تردید بانک مرکزی و سیاستگذاری پولی وجود نداشته و این ادله همگی به ماهیت خرد پول توجه دارند. در حالی که عملیات سیاستگذاری پولی توسط بانک مرکزی به ماهیت کلان پول و نقش پول به عنوان بدهی بانکی مرکزی به مردم مربوط می شود.
2 ) بررسی فقهی – اقتصادی بهره در ابزارهای سیاست پولی :
1 . 2 ) تاریخچه سیاستگذاری پولی و تعیین اهداف میانی :
سیاست پولی عبارت است از استفاده از ابزارها و متغیرهای پولی برای هدایت اقتصاد به سمت مسیر تعادلی پایدار و بهینه. این امر از طریق ایجاد تغییر در حجم و ارزش پول در اقتصاد مسیر می شود. بنابراین، عواملی که عرضه و تقاضا برای پول را تحت تأثیر قرار می دهند، عوامل کلیدی سیاست پولی به شمار می آیند. به صورت عمده اقتصاددانان اهداف سیاست پولی را دستیابی به اشتغال کامل، رشد اقتصادی، ثبات قیمت ها، ثبات در بازارهای مالی و ثبات نرخ بهره و نرخ ارز
عنوان کرده اند. با اعمال سیاست های پولی نمی توان همه این اهداف را تحقق بخشید، زیرا میان برخی از اهداف روابط متضاد وجود دارد. بنابراین معمولاً مقامات پولی در شرایط مختلف اقتصادی اهداف موردنظر خود را اولویت بندی می کنند و سیاستگذاری را متناسب با اهداف مهم تر انجام می دهند.
بانک های مرکزی در قرن 17 تأسیس شدند و مسئولیت چاپ پول های کاغذی با پشتوانه طلا را برعهده گرفتند. این بانک ها معمولاً به صورت خصوصی اداره می شدند؛ به عنوان مثال بانک مرکزی انگلستان را گروهی از سرمایه گذاری تأسیس کردند و امتیاز انحصاری خرید و فروش اوراق قرضه دولتی را از دولت گرفتند. به تدریج، قدرت انحصاری و ذخایر بزرگ طلا در بانک های مرکزی موجب شد تا آن ها به بانک بانک ها تبدیل شوند و بانک های تجاری حساب های پس انداز خود را نزد آن ها نگهدارند. افزون بر این، بانک مرکزی نقش آخرین قرض دهنده را نیز برعهده گرفت هرگاه بانک های تجاری با مشکل نقدینگی مواجه می شدند، با تنزیل اسناد تجاری خود، از بانک مرکزی وام می گرفتند. بنابراین می توان گفت نرخ بهره این وام ها به عنوان اولین ابزار سیاست پولی مطرح شد، زیرا با اثرگذاری بر نحوه فعالیت بانک های تجاری، کل اقتصاد را متأثر می کرد. مهم ترین مشکلی که در سال های ابتدایی فعالیت بانک های مرکزی وجود داشت، این بود که آن ها به جای توجه به اهداف عام المنفعه، به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمل می کردند و اولویت اصلی آن ها سودآوری بود. بنابراین با وضع برخی قوانین، چارچوب فعالیت بانک های مرکزی به نحوی تغییر کرد که پس از جنگ جهانی اول، آنها تنها بر مقاصد عام المنفعه متمرکز بودند و هدف اصلی از فعالیتشان نیز در امان نگاه داشتن اقتصاد در مواجهه با شوک های درونی و بیرونی تعیین شد. پس از نرخ تنزیل، عملیات بازار باز به عنوان دیگر ابزار سیاست پولی برای نخستین بار در دهه 1870 و 1880 توسط بانک مرکزی انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان، هدف اصلی از به کارگیری این ابزار این بود که با کاهش نقدینگی در اقتصاد، بانک های تجاری را مجبور به قرض گرفتن از بانک مرکزی کند و از این طریق تأثیرگذاری ابزار نرخ تنزیل را افزایش دهد.
یکی از مباحث بسیار مهم در سیاستگذاری پولی، تعیین اهداف میانی به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف نهایی در اقتصاد است. معمولاً دو هدف حجم پول و نرخ بهره به عنوان مهم ترین اهداف میانی اعمال سیاست پولی در اقتصاد متعارف شناخته می شوند. به صورت سنتی بانک های مرکزی از نرخ بهره بدین منظور استفاده می کردند. در اواسط دهه 1950 میلادی، با ارائه نظریه مقداری پول، سیاستگذاران پولی روش خود را تغییر دادند و از حجم پول برای دستیابی به اهداف سیاست پولی استفاده کردند. زیرا معتقد بودند براساس مشاهدات یک رابطه پایدار میان رشد حجم پول و درآمد اسمی وجود دارد و بانک های مرکزی با تمرکز بر نرخ بهره موجب تشد
ید ادوار تجاری در اقتصاد می شوند. در دهه 1970 ، تقریباً همه بانک های مرکزی از حجم پول برای اعمال سیاست پولی استفاده می کردند. اما، تورم موجود در دهه 1970 به همراه نوآوری های پیوسته در بازارهای مالی موجب شد تا پیش بینی تقاضای پول برای بانک های مرکزی مشکل شود و در نتیجه این بانک ها نتوانند نرخ رشد پول هدف را برای اقتصاد به درستی تعیین کنند. به این ترتیب شاهد این هستیم که از اواخر دهه 1980 ، بانک های مرکزی سیاست کنترل حجم پول را رها کردند و دوباره به سمت نرخ بهره به عنوان ابزار اعمال سیاست های پولی رو آوردند.
مقاله کمال نهایی انسان فایل ورد (word) دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله کمال نهایی انسان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کمال نهایی انسان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله کمال نهایی انسان فایل ورد (word) :
مقدمه :
انسان هر اندازه دانشمند باشد و گفته شود علوم دیگری هست فطرتاً مایل است آن علوم را هم بیاموزد پس قدرت مطلق وعلم مطلق باید باشد تا آدمی دل به آن ببندد و آن خداوند متعال است که همه به آن متوجهیم گرچه خود ندانیم زیباترین حال برای انسان آن است که به یاد خدا باشد وخود را دائماً در حضور او ببیند وحائلی میان خود و خدا تصور نکند ، انسانی که نور محض وکمال مطلق وعلم وقدرت و جمال و جلال حق را بادیده دل مشاهده کند وبا او انس بگیرد ،
صورت قلبش صورت ذکر حق می شود و آثار ایمان از سراسر وجودش متجلی می گردد وبه چیزی که خلاف رضای اوست نمی اندیشد ابعاد بترتیب از ابعاد وجودی انسان جدا نیست انسان دارای جسم و روح است که هر یک را استعدادها و گرایش هایی است ، بویژه روح ونفس ناطقه که از استعدادهای پیچیده وگسترده ای برخوردار است . بنابراین تربیت آنگاه کامل است که رشد وتکامل انسان همه جانبه به طور متعادل مد نظر او قرار گیرد کمال مطلق که علم و آگاهی یکی از جلوهای آن است ، خواسته فطری انسان است وانسان تا رسیدن به آن – چیزی جز واجب الوجود نیست – آرام نمی گیرد .
کمال حقیقی انسان
به طوری که در تعریف تربیت گفتیم ، منظور از تربیت انسان به فعلیت رسانیدن استعدادهای بالقوه او است . و چون کمال هر موجودی در شکوفایی وبه فعلیت رسیدن استعدادهای بالقوه اوست لذا در صورتی که انسان به صورت صحیح ودر یک نظام تربیتی همه جانبه پرورش یابد به کمال نوعی خود خواهد رسید . ا زاینجا می توان دریافت که هدف نهایی از تربیت انسان نیز نباید چیزی جز کمال نهایی او باشد حال جای این سوال است که کمال حقیقی ونهایی انسان چیست ؟ کدام مقصد است که اگر انسان به آن جا برسد به سعادت حقیقی خود نایل آمده است ؟ و کدام هدف است که تمام مساعی تربیتی باید به سوی آن جهت گیری شوند وتمامی قواء استعدادهای
انسان در ارتباط با آن ودر محدوده آن رشد وپرورش یابند ؟ قبل از این که به بحث درباره کمال نهایی انسان بپردازیم ، نخست برای روشنتر شدن مفهوم کمال باید به این نکته اشاره کنیم که کمال انسان چیزی نیست که بستگی به قرار داد یا اعتبار افراد داشته وباتغییر اعتبار تغییر کند البته ممکن است از دیدگاه افراد مختلف کمال ، نمونه های متنوعی داشته باشد به طوری که حتی چیزی که از نظر فردی کمال تلقی می شود از دیدگاه فرد یا مکتب دیگر نقص تلقی گردد. اما این اختلاف در برداشتها به این معنی نیست که واقعا کمال انسان امری قراردادی است وبستگی به نظر اشخاص یا مکتب ها دارد .
تعریف کمال : کمال انسان ( وهر موجود دیگر ) یک امر واقعی ویک صفت وجودی است که انسان در صورت طی مراحل لازم در واقع ودر حقیقت واجد آن صفت ومرتبت می شود به طوری که درهر مرتبه از کمال کاری از او ساخته است که اگر به آن مرتبه نرسد ، چنان کاری از او ساخته نیست .
کمال نهایی انسان :
حال که مفهوم کمال روشن شد ، جای این سوال است که کمال نهایی انسان چیست . آنچه ابتدا از عنوان کمال نهایی فهمیده می شود این است که کمالات غیر نهایی نیز برای انسان وجود دارد . یعنی چه بسا کمالاتی جنبه مقدمی و آلی داشته ، زمینه را برای رسیدن به کمال نهایی فراهم می آورند . ولذا باید کمال نهایی را از کمالات مقدّمی وفرعی باز شناخت تاهدف اصلی
ونهایی از اهداف متوسط وضمنی باز شناخته شود . آنچه میزان رشد و کمال ومحدوده فعالیت هر یک از قوای انسان را تعیین می کند ، توجه به کمال نهایی انسان و مقتضیات آن است یعنی رشد و کمال هر یک از قوای انسانی تا آن جا که مناسبت با کمال نهایی انسان داشته ومقدمه ای لازم برای حصول آن باشد مطلوب است ، درغیر این صورت ، به جهت تعارض با کمال نهایی نامطلوب خواهد بود .
شناخت کمال نهایی :
چگونه واز چه راهی می توان کمال نهایی انسان را شناخت ؟ آیا عقل یا تجربه قادر به شناخت آن هستند ؟ واصولاً میزان کارایی هریک از آنها در این زمینه چقدر است ؟ تردیدی نیست که کمال نهایی انسان مربوط به روح او بوده ، جنبه جسمانی ندارد . زیرا به طوری که می دانیم حقیقت انسان روح اوست وتکامل انسانی او در گرو تکامل استعدادهای روحی او می باشد ورشد جسمانی او تااندازه ای که لازمه تکامل روحی اوست .
ارزش دارد وبه هیچ عنوان کمال نهایی او محسوب نمی شود . از این جا روشن می شود که کمال نهایی انسان مقوله ای نیست که بتوان از راه تجربه آن را شناخت . کمالات روحی زمانی قابل شناخت هستند که شخص خود واجد آنها شود وبا تجربه درونی وشهودی آنها را دریابد . ولذا شناخت آنهابرای کسانی که خود به این کمالات دست نیافته اند از طریق تجربی امکانپذیر نیست . اگر گفته شود با مطالعه در احوال و آثار شخصیتهای تکامل یافته می توان پی به کمال انسان برد ، در پاسخ گوییم که این امر مستلزم دوراست زیرا لازمه شناخت انسانها ی به کمال پیوسته این است که از قبل کمال را شناخته باشیم . بنابراین ، در این عرصه کاری از دست تجربه ساخته نیست .
بنابراین برای شناخت کمال حقیقتی ونهایی انسان باید گوش به ندای وحی داده وگره این معما را به انگشت تدبیر کسانی گشود که اتصال به خالق انسان دارند .
کمال نهایی انسان از دیدگاه وحی :
از دیدگاه وحی ، انسان حقیقی است مرکب از دو بعد جسم وروح ، جسم انسان با مرگ او متلاشی شده از بین می رود .اما روح او جوهر اصلی وجود اوراتشکیل می دهد باقی می ماند وبه حیات ابدی خود در جهان دیگر ادامه میدهد . بنابراین کمال نهایی انسان نیز که مربوط به روح اوست باید امری فناناپذیر و جاودانه باشد .
از سوی دیگر ، کمال حقیقی انسان نتیجه یک سیر آگاهانه واختیاری است یعنی آنچه که او را مستعّد برخورداریهای اخروی می گرداند . نتیجه سیر وحرکت اختیاری و آزدانه اوست وجنبه جبری یا ناآگاهانه ندارد . مطالعه در آیات قرآنی این حقیقت را به وضوح روشن می کند که از دیدگاه اسلام کمال نهایی انسان تعلق به دنیا و طبیعت نداشته ، متعّلق به جهان ابدی است یعنی اگر چه کمال امری است که باید دراین عالم کسب شود ، ولی ظهور این کمال به صورت مقصد نهایی حیات انسان در عالم آخرت است . ودنیا را با تمام وسعت وگستردگی خود ظرفیت ظهور کمال نهایی انسان را ندارد . از این رو ، جهان دیگری در پی این جهان هست که از محدودیتهای این عالم منزه ازحجابهای فراوان موجود در آن مبّراست است ولذا ظرفیت ظهور کمال نهایی انسان را داراست مقصد نهایی حیات انسان آن چنان که از آیات قرآنی دریافت می شود مقام ومرتبتی است که از آن به نزد خدا تعبیر می شود یعنی انسان در نقطه نهایی سیر استکمالی خویش به جایگاههی می رسد که آن جا ، نزد خدا وجوار رحمت اوست از این رو تمام مساعی تربیتی با دید در جهت کسب شایستگی برای رسیدن به حضور خدا باشد واین کمال جز در سایه پرستش خدا حاصل نمی شود در برخی از آیات هدف از آفرینش ، پرستش خدا شمرده شده است . از سوی دیگر ، پرستش خدا نیز باید براساس اختیار وداشتن آزادی در انتخاب باشد تا موجب کمال آدمی شود ولازمه آن وجود زمینه برای آزمایش انسان است . تا درمواجهه با عوامل مخالف وموافق وبر سر چند راهیها از روی اختیار به انتخاب خویش ، سرنوشت خود را رقم زند ، از این رو ، در آیات دیگری هدف از آفرینش انسان آزمایش او شمرده شده است .
2- جهت گیری امیال فطری :
آنچه درباره انسان از حقایق انکار ناپذیر است ، این است که شعاع امیال فطری او از قبیل حقیقت جویی ، زیبا دوستی وقدرت طلبی تا بی نهایت امتداد دارد وهیچکدام از آنها اقتضای محدودیت وتوقف در مرتبه معینی را ندارند این از خصایص بارز انسان است که دارای خواسته های نامحدود است وبه کامیابیهای موقت ومحدود قانع نمی شود . بی نهایت بودن خواسته های فطری انسان حتی از نظر فیلسوفان غیر الهی نیز قابل انکار نیست بلکه از مهمترین اختلاف اساسی انسان وحیوان به شمار می رود .
امیال فطری ، انسان با این که به امور مختلفی تعّلق می گیرند ، سرانجام
همه به هم می پیوندند وارضای کامل ونهایی آنها دریک چیز خلاصه می شود و آن ارتباط با سرچشمه علم ، قدرت ، جمال و کمال است واین ، جزدر سایه پیوند ، با بارگاه الهی وتقّرب ونزدیکی به خدا امکان پذیر نیست ، تنها در نزدیکی به خدا واتصال به معدن جمال وکمال است که تمامی خواسته های فطری انسان از ارضاو انسان به مطلوب نهایی خود نایل می شود . جز پیوند با خدا ، هر هدف ومقصد دیگری برای انسان ،از آفت نقص ومحدودیت مبّرا نیست وبه همین جهت پاسخگوی فطرت بی نهایت طلب او نخواهد بود .
معیار فضیلت اخلاقی
آنچه مسلم است این است که هر فصل وصفتی به هر اندازه که انسان را در رسیدن به کمال نهایی یاری کند یا زمینه را برای رسیدن به آن فراهم آورد ، به همان اندازه از ارزش اخلاقی برخوردار است بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که چون کمال انسان امری واقعی وغیر نسبی است افعال وصفاتی که بین آنها و کمال نهایی انسان رابطه واقعی وذاتی داشته باشد دارای ارزش اخلاقی بوده در ردیف فضایل اخلاقی محسوب می گردند .
با توجه به این که کمال نهایی انسان ، رسیدن به مقام قرب الهی است ، پس
هرفصل وصفتی که انسان را در رسیدن به این مرتبه یاری کند وسبب ارتقای انسان در مراتب قرب ربوبی باشد ، فضیلت محسوب می شود
.
بنابراین در فلسفه اخلاق اسلامی ، فضیلت ،فصل وصفتی را گویند که یا خود مستقیما انسان را مراتب قرب بالاتر برد یا زمینه را برای این مسیر فراهم آورد از این رو اگر عملی به ظاهر صالح وشایسته به نظر آید ولی از نظر نتیجه نهایی ، انسان را به کمال نهایی نزدیکتر نکند ، از نظر اسلام فاقد ارزش اخلاقی است .
مفهوم تقّرب به خدا :
ملاک اصلی در تشخیص فضیلت اخلاقی چیزی جز « قرب به خدا » نیست باید دید مراد از قرب به خدا چیست و حقیقت این نزدیکی کدام است .
مفهوم نزدیکی به خدا را که امری ماوراء طبیعی است نباید با نزدیکی دو شیء مادی ، یا نزدیکی مجازی بین اشخاص اشتباه کرد .
حقیقت قرب به خدا
بنابراین،تقرّببه خدا امری واقعی وعینی است یعنی برای بندگان خدا بسوی
درگاه الهی مدارجی است که هر چه دراین مدارج ومعارج بالاتر روند به آستان ربوبی نزدیکتر می شوند ودر این نزدیکی است که هر کمالی برای انسان حاصل است . اگر پرتوی از جمال لایزال الهی در دل مستعد بنده ای بتابد تا حدی خواهد توانست مفهوم وحلاوت تقّرب را با قلب وروح خود احساس کند.
مراتب قرب به خدا
براین اساس می توان گفت که اولین مرتبه قرب به خدا پیدایش ایمان به خداست کسی که روبه درگاه خدا ندارد ، بر اولین مرحله تقرب که مولود شناخت ابتدایی – در قالب ایمان است – نایل نخواهد شد .
شرط لازم برای قرب به خدا ورسیدن به کمال ، وارد شدن در عالم ایمان است به طوریکه اگر در ظاهر بهترین اعمال را انجام دهد وشب روز خود را در خدمت به خلق سپری کند اما از ایمان به خدابی نصیب باشد ، چون جهت حرکت قلب روح او به سوی بالا وبر جانب کمال مطلق نیست ، از رسیدن به کمال وقرب خدامحروم است بعد از پیدایش ایمان ، هر اندازه انسان وابستگی وفقر وجودی خود را بهتر وروشنتر دریابد ودر سایه علم وعمل این معرفت او به دریافت قلبی تبدیل شود ، به همان اندازه به درگاه رحمت الهی نزدیکتر وبه ذات اقدس او مقربتر خواهد شد در این صورت است که در می یابد : باخدا همه چیز دارد وبی خدا هیچ!
حضرت سید الشهداء (ع) در دعای عرفه می فرمایند :
ماذا وَجَدَ مَن فَقَدکَ وَ مَا الذّی فَقَدَ مَن وَجَدَکَ
« چه یافت آن کس که ترا گم کرد ؟ و چه گم کرد آن کس که ترا یافت ؟
بندگی خدا :
هر اندازه انسان بیشتر به وابستگی خود التفات پیدا کند وهر چه بیشتر به وظیفه بندگی ، که همان اطاعت محض از رّب ومولا است ، قیام کند به همان اندازه در مسیر نزدیکی به خدا به پیشرفتهای بیشتری خواهد رسید .
لازم بندگی خدا ، خالص کردن خود برای خداست و آن درگرو رها شدن از قید بتها ومعبودهای ظاهری وباطنی است . انسانی تنها به اندازه ای که از قید چنان معبودهایی پیدا ونهان آزاد شده ، به بندگی خدا توفیق می یابد ونه بیش.
بنابراین ، در یک نگاه عمیق می توان دریافت که بندگی خدا عین آزادی وحریت است ، آزادی از همه انواع بت پرستی و رها شدن از قید هر نوع حقارت وذلّت که معبودهای گوناگون با خود به همراه می آورند . بنابراین معنای ضمنی بندگی خدا این است که چیزی جز کمال مطلق شایسته دلبستگی وتوجه وپرستش برای آدمی نیست اصولا باید توجه داشت که آدمی را گریزی از انتخاب معبود و محبوب نیست ( ولو این معبود خود او باشد ) هر معبودی جز خدا ناقص ، وابسته وحقیر
است بنابراین آدمی هر معبودی جز خدا برای خود برگزیند به چیزی که شایسته دلبستگی نیست دل بسته است انسان امروزی که به بهانه آزادگی ، از بندگی خدا روی برتافته ، در نهایت کارش به بندگی وبردگی حزب ، ملّیت ،نژاد وبدتر ازهمه نفس اماره خویش کشیده است و چه حقارتی ذلت بارتر از این ، دنیای حاضر نمونه بارز حّریت و آزادگی در پرتو بندگی خدا را به طور عملی در وجود امام خمینی ( قدس سره) وپیروان راستین او دید .
مراتب بندگی :
کسی که عبودیت وبندگی خدا را برگزیده است در تمام مراحل زندگی وحتی در جزئیات اعمال ورفتار نیز بر طبق رضای خدا او مطابق خواست او عمل می کند یعنی کلیه اعمالی را که انجام آنها موجب رضای حق است به جا می آورد ( واجبات ) وا زکلیه اعمالی که موجب ناخشنودی اوست ، پرهیز میکند ( محّرمات ) وبدین ترتیب ملاک فعل یا ترک آن ، خواست ورضای خداست.
عمل به واجبات وپرهیز از محّرمات ، چنان که در شرع مقرر شده است ، حداقل مرتبه بندگی است که نجات ورستگاری را در پی دارد . اماهنوز مراتب ودرجات بالاتری وجود دارد که باید بنده خویشتن را مستلزم به آنها گرداند یعنی که نه تنها در موارد مصادیق واجب وحرام ، بلکه حتی در جزئی ترین امور نیز امر پروردگار خویش پیروی کند .
انگیزه های عبادت :
انگیزه انسان در عبادت وبندگی خدا سه نوع است : 1- انسان خداشناس که اعتقاد به مبدا ومعاد دارد ، دنیا را مزرعه ای می داند که درجهان دیگر فصل درو وبرداشت آن فرا می رسد .
2- کسانی که درجریان زندگی دنیوی از سقوط در منجلاب فساد وبی خبری از خدا مصون می مانند وبه جای معاصی به اطاعت از فرامین الهی وانجام اعمال صالحه می پردازند .
3- هر دو مرتبه ازمراتب فوق اگر چه عبادت تلقی می شوند اما از ناخالصی وشرک خفی خالی نیستند . یعنی هر دو آفت حب ذات را با خود همراه دارند زیرا کسی که از خوف عذاب یا برخورداری از بهشت ومواهب اخروی خدا را می پرستد در واقع خدا را برای نجات خود پرستیده است بدین
ترتیب می توان گفت بنده در جریان سیر وحرکت به سوی خدا به تدریج مراتب ومدارجی را طی می کند به طوری که رفته رفته اخلاص او در عبادت بیشتر می شود وسرانجام هدف او تغییر شکل داده ،ذات خدا تنها مقصد او می گردد تا آن جا که در سایه تزکیه وتهذیب ،حبّ خدا در دل او مستقر شده تمام توجه او به سوی درگاه الهی معطوف می گردد. این مرتبه از عبادت که عالیترین نوع عبادت است مخصوص بندگان خاص خداست .
انسان کامل :
انسان کامل از دیدگاه اسلام است ، انسان کامل یعنی انسان نمونه ، انسان اعلا، انسان والا و هرتعبیری که می خواهید بکنید ، انسان هم مانند بسیاری از چیزهای دیگر کامل وغیر کامل دارد و بلکه معیوب دارد وسالم ، انسان معیوب داریم وانسان سالم وباز انسان سالم خودش دو نوع است .
1- انسان سالم وکامل 2- انسان سالم وغیر کامل
شناختن انسان کامل یا انسان نمونه ازدیدگاه اسلام از آن نظر برای ما مسلمین واجب ولازم است که حکم مدل وحکم الگو سرمشق را دارد یعنی ما اگر بخواهیم یک مسلمان کامل باشیم چون اسلام می خواهد انسان کامل بسازد ما اگر بخواهیم به کمال انسانی خودمان برسیم ، تحت تربیت وتعلیم اسلامی باید بدانیم که انسان کامل چگونه چیزی است و چگونه است چهره انسان کامل چگونه چهره ایست یعنی چهره روحی ومعنوی آن ، سیمای معنوی انسان کامل چگونه سیمائی است مشخصات انسان کامل چگونه مشخصاتی است .
یک راه این است که ببینیم قرآن در درجه اول وسنت در درجه دوم انسان کامل را با بیانات خودشان چگونه توصیف کرده اند حالا ولو به تعبیر انسان کامل نیست ، به تعبیر مسلمان کامل مومن کامل ولی خوب معلوم است .
دومین راه این است که افرادی عینی از انسان ها افرادی که مطمئن هستیم که اینها ساخته شده اند آنچنانکه قرآن می خواهد و آنچنانکه اسلام می خواهد یعنی انسانهای وجود عینی ، انسانهای کامل اسلامی ، چون انسان کامل اسلامی فقط یک انسان ایده ال و خیالی وذهنی نیست .
خود پیغمبر اکرم نمونه انسان کامل اسلام است علی علیه السلام یک نمونه دیگر از انسان کامل اسلام است . شناخت علی ، شناخت انسان کامل اسلام است اما شناخت علی ،نه شناختعلیبه اسمش ونسبش شناخت شناسنامهای .
شناخت علی یعنی شناخت شخصیت علی ، شخص علی ، در هر حدی که ماشخصیت جامع علی علیه السلام را بشناسیم ، انسان کامل اسلام را شناختهایم درهر حدی که آن انسان کامل را نمونه قرار بدهیم وراه او را برویم و او را عملا نه اسماً ولفظاً امام وپیشوای خودمان قرار بدهیم وخودمان تابع و پیرو او باشیم وهمیشه کوشش کنیم که خودمان را بسازیم برطبق این نمونه واین مدل در آن وقت ماشیعه این انسان کامل هستیم . شیعه یعنی کسیکه مشایعت بکند
مقاله در مورد گزارش کارآموزی سالن دستگاه مرکز تلفن خاتم الانبیاء فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد گزارش کارآموزی سالن دستگاه مرکز تلفن خاتم الانبیاء فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد گزارش کارآموزی سالن دستگاه مرکز تلفن خاتم الانبیاء فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد گزارش کارآموزی سالن دستگاه مرکز تلفن خاتم الانبیاء فایل ورد (word) :
مقدمه
امروزه در همه کشورهای جهان مخابرات ، ارتباطات و انتقال اطلاعات در حال پیشرفت و گسترش است و هر روز فناوری جدیدی روی کار می آید. در ایران نیز بدلیل احتیاج بیش از پیش مردم ، سازمانها و وزارتخانه ها مختلف به وسایل ارتباطی ، سعی در پیشرفت هرچه بیشتر وجود دارد.
به لحاظ اشتغال ، توسعه و رواج ICT موجب پیدایش مشاغل جدید با کیفیتی نو و برتر می شود.
امروزه شبکه های دیگری بالاتر از شبکه محلی قرار می گیرند که امکان سرویس دهی به تمام مشترکین در تمامی نقاط جهان را فراهم می سازد (IN,NGN,…)
مهمترین و حساس ترین بخش در یک مرکز تلفن ، سالن دستگاه مرکز می باشد که هسته اصلی مرکز می باشد زیرا تمامی ارتباطات از آنجا شکل میگیرد . بعنوان مثال هنگامی که شما گوشی تلفن خود را برمی دارید صدای بوق (Dial Tone) میشنوید و بعد از آن میتوانید شماره گیری کنید برای همین بوق ساده در هنگام برداشتن تلفن تعداد زیادی سیگنال بین گوشی تلفن شما و مرکز انتقال می یابد که به شما امکان شماره گیری می دهد.
یک مرکز تلفن بطور کلی شامل سالن دستگاه ، سالن ام دی اف ، سالن پی سی ام ، اتاق کابل ، اتاق نیرو ، باتری و دیزل می باشد و روال کلی برقراری ارتباط به شکل زیر است :
سالن دستگاه وظیفه سوئچینگ و برقراری ارتباط بین مشترکین را بعهده دارد که بعد از سالن دستگاه ارتباط از طریق سالن ام دی اف با اتاق کابل برقرار می گردد و از آنجا به کافو های خارج از مرکز ، سپس به پست های درب منازل و شرکتها و ازآنجا به مشترکین و بالعکس.
بعلت پیچیدگی بخشهای مختلف ارتباطات در سالن دستگاه در این گزارش سعی بر این شده است که از جزئیات در مورد سوئیچ این مرکز خودداری شده و بیشتر به کلیات بخشهای مختلف سالن وکارهای انجامی روزانه و ماهیانه توسط کارشناسان سوئیچ بپردازم.
این مرکز دارای 40000 شماره تلفن میباشد که از این تعداد 5000 شماره آن مربوط به کافوهای نوری می باشد و باقیمانده شماره های اصلی سوئیچ می باشد که نگهداری این دو بخش بعهده پرسنل مختلف است.
طرح بندی مرکز:
Layout Plan بمعنی طرح سالن مرکز تلفن می باشد. بعبارت دیگر در رابطه با اینکه چگونه و به چه طریق تجهیزات مرکز دز سالن مرکز تلفن نصب گردد تاازحداقل کابل های ارتباطی ، حداکثر استفاده شود.
مرکز تلفن خاتم الانبیاء واقع در بزگراه آسیایی – روبروی پلیس راه قاسم آباد شامل ساختمانی 3 طبقه می باشد. طبقه اول جهت اطاق باتری ، دیزل و بخش تغذیه مرکز ، طبقه دوم جهت نصب MDF و سالن PCM و طبقه سوم جهت نصب تجهیزات سوئیچ در نظر گرفته شده است .
ضمنا بخشهای از ساختمان جهت واحدهای اداری مرکز منظور گردیده است.
اطاق MDF :
سالن MDF در واقع سالنی است که اتصالات درونی سیستم رابه کابل های بیرونی سیستم متصل مینماید.
هر ساختار MDF از دوبخش افقی و عمودی تشکیل شده است . بخش افقی آن با داشتن ترمینالهای افقی محل اتصال کابلهای خارج شده از راک های مشترکین به MDF است. بخش عمودی MDF با داشتن ترمینالهای عمودی محل اتصال کابلهای مشترکین از مکان سرویس تا مرکز تلفن می باشد.
اتصال بخش عمودی و افقی در MDF توسط کابل انجام می گیرد که اصطلاحا ، کابل رانژه گویند.
سالن PCM :
کابلهای (ترانکهای) ارتباطی که از راکهای ترانک مرکز سوئیچ به DDF اتصال می یابد ، به اطاق PCM رفته و پس از اعمال پروسه انتقال به مقصد ارسال می گردد.
بطور معمول کابلهای ترانک از نوع کواکسیال می باشد ، که از راک ترانک تا DDF واز DDF تا بخش PCM کشیده می شود.
سالن تغذیه :
این سالن از دوبخش Rectifier و باتری تشکیل شده است که وظیفه تبدیل برق AC به DC و تامین برق تجهیزات مرکز در هنگام قطع برق رابرعهده دارد.
اطاق کابل :
زوج کابل هایی که از ترمینال عمودی MDF گرفته شده ، بصورت رشته کابل هایی از 200 الی 1800 زوجی در آمده ، به اطاق کابل وارد می شود ، سپس از طرسق حوضچه های کابل در سطح شهر توزیع می گردد.
سالن سوئیچ :
هر سالن از دو بخش سالن تجهیزات و سالن بهره برداری و نگهداری (Operation & maintenance) تشکیل میگردد.
سالن تجهیزات شامل تجهیزات مخابراتی برای برقراری ارتباط مشترکین بایکدیگر و محیط خارج از مرکز می باشد که در ادامه توضیحات بیشتری در مورد وسایل و تجهیزات داخل این سالن می دهم.
کلیات سیستم سوئیچ :
سوئیچ این مرکز چینی و از شرکت Huawei می باشد.قبل از هر چیز بهتر است مفهوم C&C08 که نام این سیستم میباشد را بدانیم C&C– یعنی :
City & Countryside ، Computer & Communication ، China & Communication
و عدد 8 در واقع نشان دهنده ورژن وعدد خوش شانسی در چین میباشد.
ازاین سیستم جهت مراکز محلی – ترانزیت – بین الملل استفاده میگردد.
سالن تجهیزات :
این سیستم ازدوقسمت (ماژول) اصلی بنامهای SM و CM تشکیل شده است:
که SM جهت سرویس دهی به مشترکین آنالوگ و دیجیتال استفاده میگردد.
اما CM وظیفه سرویس دهی به ترانکهای دیجیتال و اعمالی از قبیل ترافیک سنجی و انجام اعمال پریودیک و چارژینگ و کنترل کارتهای ماژولها و غیره را بعهده دارد.
ماژول CM به 2 ماژول تقسیم میگردد که عبارتند از:AM/CM و SPM / SRM
ماژول AM/CMبا توجه به وظایفی که برعهده دارد از فریمهای مختلفی تشکیل شده است که هریک وظیفه و یا وظایفی را انجام میدهند این فریمها عبارتند از:
CPM – CKM – CCM – CKM – LIM – CNET – BAM – ALARM BOX
ماژول AM/CM میتواند بهمراه ماژول SM به 800,000 مشترک آنالوگ یا 180,000 ترانک دیجیتال سرویس دهد.
ماژول AM/CM میتواند بهمراه ماژولهای SPM/SRM به 120,000 ترانک دیجیتال سرویس دهد.ازاین ساختاردرمراکز ترانزیت وبین شهری استفاده میگردد.
همچنین AM/CM میتواند با ترکیبی از ماژولهای SM وSPM/SRM کار نماید که در این نوع ساختارماژول SM وظیفه سرویس دهی به مشترکین آنالوگ یا دیجیتال وماژولهای SPM/SRM وظیفه سرویس دهی به ترانکهای دیجیتال را برعهده دارند.
بطور کلی میتوان گفت این سیستم از4 لول سخت افزازی تشکیل شده :
1) کارتها
2) فریم و راکها
3) ماژولها
4) مرکز سوئیچ
سیستم BAM :
در سیستم C&C08 , BAM به FAM و به کامپیوترهای O&M از طریق پروتکل TCP/IP وتوسط LAN SWITCH متصل میباشد . معمولا یک BAM دارای 2 کارت شبکه میباشدکه یک جهت ارتباط BAM با FAM استفاده میشود وآدرس آن (IP ADDRESS)در تمام مراکز ثابت وبرابر با 20020020172میباشد و کارت بعدی جهت ارتباط BAM با WSها بوده و آدرس آن دلخواه میباشد.
BAM کامندهای اجراشده از یک WS را به AM/CM ارسال ونتیحه آنها را مجددا به آن WS برمیگرداند.
BAM همچنین اعمالی از قبیل ذخیره وارسال اطلاعات چارژینگ و آلارم وترافیک را برروی هارددیسک و سرورهای شبکه بر عهده دارد. دراین سیستم به مجموعه BAM و WS های مرکز را ترمینال سیستم میگویند.
پردازش مکالمه :
پردازش مکالمه یکی از مهمترین اعمال در یک مرکز میباشد. برنامه مربوط به پردازش مکالمه در بردهای MPU در ماژولهای SM و در بردهای SPC در ماژولهای SPM بار میگردد. که پردازشگرهای داخل این کارتها با توجه به این برنامه تغییرحالت مدارات مربوط به مشترکین یا ترانکها را تشخیص داده وبا توجه به آن کامندهای مختلفی را صادر کرده برای انجام اینکار سیستم عامل وسیستم مدیریت دیتابیس نیزدرگیر هستند.
بطورکلی میتوان گفت پردازش مکالمه شامل مراحل زیر میباشد:
1- برداشتن گوشی توسط مشترک متقاضی
2- ارسال dial tone به مشترک متقاضی توسط سیستم
3- مشترک شروع به شماره گیری کرده وارقام توسط سیستم دریافت میشود.
4- آنالیز ارقام توسط سیستم
5- مشترک مخاطب مشخص شده وبرای آن زنگ ارسال میشود وبرای مشترک متقاضی شبه زنگ ارسال میشود.
6- مشترک مخاطب گوشی را برداشته و مکالمه برقرار میشود.
7- مشترک مخاطب و متقاضی ارتباط را قطع میکنند.
8- مسیر مکالمه آزاد میگردد.
تجهیزات سالن :
سالن O&M بخش عملیات مدیریتی سیستم در این مکان انجام می گردد که با چند ترمینال (PC) ، آلارم پنل (Alarm Panel) این بخش تکمیل میگردد.
این بخش از سالن شامل 3 کامپیوتر مربوط به نگهداری سوئیچ مرکز (Huawei C&C08) که یک کامپیوتر برای انجام کارهای روزانه که در ادامه توضیح خواهم داد (O&M Terminal) ، یک کامپیوتر برای انجام اعمال دو ماهه گرفتن کنتورها و ریز مکالمات مشترکین و ازسال برای قسمت آبونمان برای صدور قبوض مشترکین (BILL Terminal) ، یک کامپیوتر دیگر برای گرفتن پشتیبان از فایلهای دیتابیس و سایر اطلاعات مشترکین ، ترانکها و; که با کامپیوتر موجود در قسمت سالن تجهیزات (Server BAM) بصورت همزمان انجام وظیفه می کند (Emergency).
2 کامپیوتر مربوط به نگهداری کافوهای نوری که یک کامپیوتر برای انجام تعریفهای لینکهای ارتباطی بین این سوئیچ و سوئیچ اصلی مرکز می باشد (ZTE Server) و یک کامپیوتر دیگر برا ی تست خطوط کافوهای نوری و بررسی خرابی و نمایش وضعیت گرافیکی کافوها می باشد(ZTE Client).
1 کامپیوتر مربوط به طرح جامع می باشد که از طریق این سیستم کلیه کارهای روزانه نظیر قطع و وصل بدهی ، ثبت کنتور و; از قسمتهای مختلف سازمان ارسال می گردد.
جایگاه کاری :
نگهداری این سالن توسط 4 نفرکارشناس انجام می گیرد ، یک کارشناس ، نگهداری کافوهای نوری مرکز را برعهده داردکه ساعت کاری آن 7:30 الی 15:30 می باشد و 3 کارشناس دیگر نگهداری سوئیچ را برعهده دارند که ساعت کاری آنها بصورت شیفتی برنامه ریزی شده است (شیفتهای 12 ساعته).
یک نفر هم بعنوان ناظر سوئیچ وظیفه نظارت بر کارهای کارشناسان سالن و تنظیم چک لیستهای عملکرد سوئیچ و امضاء صورت وضعیت پیمانکاران را برعهده دارد.
و اما من در این سازمان در قسمت سالن دستگاه و یکی از 3 نفری هستم که کار نگهداری سوئیچ را برعهده دارم که در ادامه بطور مفصل به تشریح کارم می پردازم.
اطلاعات:
مشترکین معمولی (Subscriber Ordinary) :
تمام مشترکین که دستگاه تلفن در منزل یا محل کار دارند بعنوان مشترک معمولی به حساب می آیند. مشترکین معمولی که تلفن در محل کار دارند مشترکین تجاری یا پرصح
بت گفته می شوند.
مشترکین تلفن همگانی (Subscriber Coin Box) :
تعدادی از شماره های تلفن به تلفن همگانی اختصاص داده میشود که به تعداد آن شماره ها دستگاههای کیوسک تلفن وجود دارد . فرق این مشترکین با مشترکین معمو
لی فقط در نحوه استفاده آنها است.
اساس کار این تلفنها بر مبنای ارسال فرکانس 16 KHZ یا وجود مدار 16 KHZ در مدار صحبت این مشترکین می باشد. این فرکانس باعث برقراری مکالمه و یا جذب سکه میشود.
سرویس ویژه (Special Service) :
جهت ارتباط با پلیس ، اورژانس ، خدمات 118 ، کد یک در تمام مراکز به سرویسهای ویژه اختصاص داده شده است . یعنی مشتزک هر مرکز با گرفتن کد 19X,12X,11X,; با مرکز خدمات که معمولا در یک مرکز دیگر در شهر است ارتباط برقرار می نماید.
خط (Line) :
خطوطی که از مرکز به مشترکین واگذار می گردد Line نام دارد.
بعنوان مثال یک مرکز 10K ، 10000 شماره خط دارد.
ترانک :
مداری که دو سر آن دو نقطه سوئیچینگ باشد.
انواع ترانک :
ورودی (Incoming)
خروجی (Outgoing)
دو طرفه – ورودی ، خروجی (Both Way)
کاربرد ترانک :
1- برقراری ارتباط مراکز شهری
2- برقراری ارتباط مراکز شهری و بین شهری
3- برقراری ارتباط مراکز داخلی با مراکز مربوطه
سیگنالینگ :
زبانی است که تجهیزات مخابراتی را قادر به برقراری ار تباط می سازد. هر قدر تعداد سیگالینگ در سیستم بیشتر باشد آن سیستم قویتر است.
بطور مثال وقتی گوشی تلفن را بر می داریم سیگنال Off-Hook یا بوق آزاد ارسال می گردد و هنگامی که گوش تلفن را در جای خودش قرار می دهیم سیگنال On-Hook جهت سیستم یا مرکز ارسال میگردد.
کارهای روزانه ثابت:
شامل مواردی است که روزانه بطور ثابت باید در هنگام تحویل شیفت صبح انجام گردد :
1- تعویض پکیج :
چون در سالن های سوئیچ که در آن تجهیزات مرکز تلفن نصب می گردد بدلیل وجود جریان ، گرما تولید میشود ، لذا دمای متوسط مجاز در سالن های سوئیچ 22 درجه سانتیگراد در نظر گرفته میشود. بدین منظور در سالن سوئیچ این مرکز بااستفاده از 2 دستگاه Pacha
ge وکف کاذب دمای سالن در حد مجاز نگه داشته میشود. بدین منظور روزانه و پس از 24 ساعت کارکرد پکیج ها تعویض می گردد.
صفحه نمایش موجود برروی این پکیج ها اصلاعاتی را نمایش می دهند که باید در دفاتر روزانه ثبت گردند ، این اطلاعات شامل دما ، رطوبت و تنظیم نقاط حساسیت آنها می باشد که در صورت بالا رفتن و پایین آمدن دما و رطوبت از حد معمول و تعریف شده در این پکیج ها باید تدابیری اندیشه شود.
2- تغییر log سیستم :
با توجه به کارهایی که روزانه بر روی سیستم انجام میگیرد برای جلوگیری از بوجود آمدن اشکالات در سیستم نیاز به ذخیره کارهایی که روزانه انجام میشود داریم تادر صورت بروز مشکل بتوانیم اقدامات لازم را جهت بازیابی اطلاعات انجام دهیم. معمولا قبل از دستوراتی که تغییری در وضعیت مشترکین و ترانکها و ; ایجاد می کند از دستوراتی بمنظور ثبت وضعیت کنونی مشترکین و ترانکها و ; در log سیستم استفاده می کنیم تا در صورتیکه اطلاعاتی غلط و یا به اشتباه در سیستم اعمال شد بااستفاده از log سیستم که این اطلاعات را درخود به تاریخ روز ذخیره کرده است بتوانیم سیستم رابه حالت اولیه قبل از خرابی بازگردانیم.
این عمل بصورت وارد کردن log 85-05-20 در نرم افزار C&C08 maintain system انجام می پذیرد.
3- ارسال کنتورهای همگانی و خدماتی :
روزانه کارکرد تلفنهای همگانی و خدماتی (تلفنهای سکه ای ، کارتی و تلفنهای واقع در مراکز خدماتی) از
طریق سیستم O&M محاسبه و در فایلی برای اداره نظارت و همگانی ارسال می گردد.
4- تکمیل و تنظیم دفاتر گزارش :
تعدادی دفتر گزارش برای ثبت ریز اتفاقات افتاده در روز دز سالن تعبیه شده است.
دفتر گزارش روزانه که کلیه رخدادهای روز در این دفتر ثبت می گردد نظیر : میزان دما و رطوبت ، بررسی
آلارمهای سیستم ، تعداد خرابی ، تعداد قطع و وصل و;
دفتر ثبت مزاحمت که اطلاعاتی در مورد مشترکینی که درخواست سرویس مزاحمت داده اند بهمراه مشخصات تلفنهای مزاحمین و ساعت و تاریخ مزاحمت و;
دفتر ثبت آلارمهای PCM و دفتر خرابی های اعلام شده از MDF و;
کارهای روزانه احتمالی:
این کارها شامل مواردی است که تعدادی از آنها بصورت نامه از مدیریت مخابرات ، اداره نگهداری وپشتیبانی ، اداره SC و; و قسمت اعظم آن از طریق سیستم طرح جامع مخابرات برای تمامی مراکز ارسال می گردد.
مواردی که طی نامه از مراجع بالاتر ارسال می گردد :
قسمتی دیگر از کارهایی که ممکن است در طول روز توسط کارشناسان سوئیچ انجام گردد به نامه های ارسالی از بخشهای مختلف بستگی دارد که شامل موارد زیر است :
• تعریف کد : قبل از اینکه مشترکی بتواند ارتباطی را برقرار سازد باید شماره مورد نظر خود را بگیرد که این شماره ها ابتدا باید بصورت کد در مراکز تعریف گردد ، این کدها میتواند شامل تلفنهای ثابت ، موبایل ها ، موبایل های اعتباری ، کدهای اضطراری (125،115،;) که معمولا به صورت رایگان تعریف می گردد، کدهای خدماتی (17،118،;) و; باشد که توسط ما با پارامترهای ذکر شده در نامه ها ایجاد می گردد.
• اعمال تعرفه : معمولا سالانه یا بیشتر با توجه به تغییر تعرفه های مخابراتی ، لیستی از تعرفه های جدید باتوجه به مسافت و زون های موجود ارسال می گردد که در سیستم تعریف می گردد تا در هنگام ارتباط این تعرفه های برای مکالمات و ارتباطات مشترکین اعمال گردد. ضمن اینکه در ادامه معمولا لیست روزهای تعطیل سال پیوست می گردد تا تعرفه مربوط به روزهای تعطیل و ساعتهای پایانی شب برروی سیستم اعمال گردد (نرخ مکالمه در روزهای تعطیل کمتر از روزهای معمولی است).
• دستور مداری : در صورت کمبود تعداد کانالهای ارتباطی بین مراکز یا تاسیس مراکز تلفن جدید طی نامه و بپیوست دستور مداری مربوطه سیستمهای مربوطه از طریق کامپیوتر O&M انجام میگیرد.
مواردی که از طریق طرح جامع ارسال می گردد :
برای انجام این موارد در سیستم سوئیچ باید از نرم افزار C&C08 Maintain System استفاده کرد.
• برقراری و حذف سرویس ویژه : پس از اینکه مشترک به مشترکین یا دفاتر خدماتی مخابرات مراجعه کرد و درخواست سرویس ویژه موردنظر خود را داد ، این سرویس ویژه برای مشترک موردنظر از طریق سیستم طرح جامع برای سالن ارسال می گردد و ما پس از دریافت سرویس ویژه موردنظر ، برای مشترک موردنظر سرویس ویژه درخواستی را از طریق سیستم O&M ایجاد می کنیم و در صورت در خواست مشترک برای حذف سرویس ویژه ، این سرویس را خذف می کنیم. ابتدا قبل از اعمال تغییر سرویسهای مشترک یک لیست از سرویسهای مشترک می گیریم و پس از اعمال سرویسهای ویژه ، از مشترک لیست می گیریم تا مطمئن شویم سرویس ویژه مورد نظر ایجاد یا خذف گردیده است.
Input: (List Subscriber Supplementary Service)
LST NSR: D=K’6651113;
Output :
+++ KHATAM 2006-08-09 08:30:57
O&M #1251469
%%LST NSR: D=K’6651113,CONFIRM=Y%%;
RETCODE = 0 Operation succeeded
ST/DSL/AVM/DCN supplementary service authority
———————————————-
Telephone number = 6651113
DnSet = 0
Supplementary service = Abbreviated dialing
= Alarm call
= CLIP
Extended supplementary service = <NULL>
— END
حالا تغییرات را با استفاده از دستور زیر اعمال می کنیم :
Input: (Modify Subscriber Supplementary Service)
MOD NSR: D=K’6651113, NS=ADI-0&AL
S-1&CFU-1&CFB-1&CFNR-1&CW-1&TRIPTY-1;
ADI (Abbreviated Dialing)شماره گیری سریع :
ALS (Wakeup) بیدار باش :
CFU (Call Forward) انتقال مکالمه فوری :
CFB (Call Forward Busy) انقال مکالمه در صورت مشغولی :
CFNR (Call Forward Not Answer) انتقال مکالمه در صورت عدم پاسخگویی :
CW (Call Waiting) انتظار مکالمه :
TRIPTY (Three Party) مکالمه 3 نفره :
CLIP (Caller ID) نمایشگر شماره تلفن :
در دستور فوق عدد 1 بمعنی ایجاد سرویس ویژه ذکر شده و عدد 0 بمعنی حذف سرویس می باشد و در صورتیکه سرویس در این دستور نباشد بمعنی اینکه حالت پیش فرض خود را دارد ، می باشد.
• کشف مزاحمت : مشترکینی که مزاحم تلفنی دارند پس از درخواست این سرویس و فعال نمودن آن توسط ما ، می توانند در هنگام تماس مزاحم با توجه به راهنمایی های گفته شده موضوع را به مرکز اطلاع داده تا اطلاعاتی نظیر شماره مشترک ، تاریخ و ساعت مزاحمت و .. در سیستم ثبت گردد و ما این اطلاعات را در دفتر ثبت مزاحمتها دزج کرده و نتایج را به مراتب بالاتر اطلاع دهیم.
MCT (MCID Service)سرویس مزاحمت :
• بستن و بازنمودن صفرها : بعضی از مشترکینی نیاز به تماس بین الملل ندارند و برای جلوگیری از اشتباه شماره گیری درخواست مسدود نمودن صفر دوم (ارتباط بین الملل) را می دهند. در سوئیچ مخابرات این قسمت شامل 2 بخش است : محدودیت ورودی، شامل تماسهایی است که مشترک با بیرون دارد و محدودیت خروجی، شامل تماسهایی است که از بیرون با مشترک گرفته میشود. هرکدام از این دوبخش شامل : ارتباطات داخل مرکز ، ازتباطات بین مراکز ، ارتباطات
بین شهری و بین الملل می باشند که بدینصورت میتوانیم این ارتباطات را محدود کنیم.
• وصل آبونمان : مشترکین بدهکار در صورتیکه قبض پرداخت شده خود را به دفاتر خدماتی مخابرات ببرند ، این دفاتر از طریق سیستم طرح جامع وصلی این خطوط را برای ما ارسال می کنند و ما پس از دریافت این وصولی پس از بررسی وضعیت کنونی مشترک ، خط مشترک مورد نظر را بصورت نرم افزاری وصل می کنیم.
• ثبت کنتور : قبل از اعمال دایری ، تعویض شماره ، تخلیه ، برگردان و; ابتدا کارکرد شماره موردنظر از طریق سیستم برای قسمتهای مختلف ارسال می گردد .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]