سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدا خرد را نزد کسى به ودیعت ننهاد ، جز که روزى او را بدان نجات داد . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مقدمه ای برWindows 2000 Server فایل ورد (word) دارای 114 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقدمه ای برWindows 2000 Server فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقدمه ای برWindows 2000 Server فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقدمه ای برWindows 2000 Server فایل ورد (word) :

ویندوز 2000 به میزان زیادی به سمت شبکه گرایش پیداکرده است،ویژگیهایی را به همراه داردکه درساختارشبکه ،جدیدبه شمارمی آیند.این حالت ممکن است موجب سردرگمی شود،زیرا ویژگیهای مزبوراز قابلیتهای اضافه شده به ویندوز به شمار نمی آیند،بلکه درهسته مرکزی این سیستم عامل قرار گرفته اند.
ویژگیهایی مانند Active Directory ، Microsoft Management Consoleوسایر ویژگیهای مدیریتی درابتدا موجب واهمه افرادمی شوند.درحقیقت بایدگفت زمانی که برای یادگیری آنها اختصاص خواهیدداد،بسیارزیادمی باشد .
Windows 2000 Server نگارش جدید سیستم عامل شبکه ای مایکروسافت وجایگزین ویندوزNT است در فاز اولیه تولید آن با نام Windows NT Server 5.0 از آن یاد می شد، اما درهنگام انتشار به ویندوز 2000 تغییرنام داد تقریبا تمامی جنبه های این سیستم عامل تغییر یافته است وویژگیهای قدیمی آن مورد بازنگری قرار گرفته اند تااستفاده ودرک آنها آسانتر گردد ،و هم چنین صدها ویژگی جدید به آن افزوده شده است .
وقتی که Windows 2000 Server قلب شبکه شماباشد ،میتوانید خدماتی راکه هرمؤسسه مدرن به آنهانیازدارد فراهم آورید :ذخیره فایل وچاپ،امنیت،دستیابی به اینترنت،پشتسبانی از سرویسگیرها،خدمات ارتباطی،ومجموعه ای از خدمات وپشتیبانی های کاربردی

آنچه Windows 2000 Server عرضه می کند
با انتشارسیستم عامل ویندوز 2000 مایکروسافت گام بزرگی در جهت این خواسته که سرویسگر ویندوز NT استاندارد عملیات کامپیوتری مؤسسات شود،برداشته است .پروژه ویندوز 2000 یکی از بزرگترین پروژه های نرم افزاری بوده است که تابه امروز به پایان رسیده است واگرچه تخمین های مربوط به میزان بزرگی آن متفاوت از یکدیگراست ،اما برآورد می شود که چیزی در حدود 40 تا 65 میلیون خط کدبرای آن نوشته شده باشد.بیش از 2000 برنامه نویس برروی این پروژه کارکرده اند .برای تولید Windows 2000 Srever مشارکت فنی بین حدود 24 شرکت صورت پذیرفته است.
میزان تفاوت بین ویندوز NTنگارش 4.0 وwindows 2000 Server رامی توانیم با تفاوت بین ویندوز 3.1 وویندوز 95 مقایسه بکنیم.بیل گیتس دراین موردگفته است :ویندوز 2000 قابل ملاحظه ترین ارتقاءدر تاریخ مایکروسافت است.
بسیاری از این مشارکت ها ،امکانات جدیدی رادر سیستم عامل فراهم آورده است که از جمله آنها می توان به الحاق ذخیره سازی سلسله مراتبی اشاره کردکه باعث می شود فایل هایی که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد به نوار منتقل شوند ودر هنگام لزوم بازیابی شوند.این کاربراساس محصول High Groundانجام می شود.برخی از قابلیت ها باعث بهبود فن آوری شده است که قبلا در نگارش هایی از سیستم عامل یادر بسته های اختیاری آن وجودداشته است ، نظیر الحاق عملیات چند جلسه ای مبتنی بر سرویسگر در Windows Terminal Services که براساس کار مشترکی از مایکروسافت و Citrixاست.
چیزهایی در Windows 2000 Server وجود دارد که تقریبا باعث خوشحالی تمامی مدیران سیستم می شود ،ومایکروسافت امیدوار است که با استفاده از آنها مشکلات ارتقاء سیستم عامل به اندازه قابل قبولی کاهش یابد.
اگر از مدیران ویندوز NTبپرسیدکه بهترین جنبه ویندوز چیست وبهترین ویژگی که آنها می خواهند در نسل بعدی سیستم عامل سرویسگر ویندوزببیند چه می باشد ،پاسخ پایداری وقابلیت اطمینان خواهد بود.ویژگی بعدی که مدنظر خواهد بود سادگی مدیریت است،ومواردبعدی در این لیست ویژگیهای متعدد دیگری هستند که در حین دوره شکل گیری این سیستم عامل توسط مایکروسافت برای جلب مشتریان مطرح گشته اند.
در حقیقت مایکروسافت تلاش زیادی را به خرج داده است تااینکه ویندوز 2000پایدارترباشد ، امکان متوقف گشتن آن در حین انجام عملیات کمتر شود ، وبا بسیارکمتربودن مواقعی که نیاز به راه اندازی مجدد سیستم است، بیشتر قابل پیکربندی باشد. Jim Allchinیکی از مدیران مایکروسافت گفته است که با وجودی که در ویندوز NT نگارش 4.0 لازم بود که در 75 وضعیت مختلف سیستم عامل مجددا راه اندازی گردد ویندوز 2000 تنها دارای 5 وضعیت است که درآنها باید چنین اقدامی صورت پذیرد .هر کسی که تجربه ای در نصب و پیکر بندی ویندوز NTنگارش 4.0 داشته باشد از این تغییرات لذت خواهدبرد.تنها تغییر تنظیمات TCPIP سرویسگر نیازبه راه اندازی مجدد سیستم عامل دارد..
اگر چه Windows 2000 Sreverکاملا فا صله بین خودوویندوز 98رااز لحاظ خود پیکربندی برای سخت افزار نمی پوشاند، اما نسبت به نگارش های قبلی این سیستم عامل با استاندارد های اتصال واجرا(Plug and Play)سازگار تراست.وقتی که کارت تصویر یا کارت صوتی سیستم خودرا در ویندوز 2000 سرور تغییر می دهیدمتعجب نگردید که سیستم عامل پیکربندی جدید را می شناسد.ولیکن از آنجایی که خاموش کردن سرویسگر کاری نیست که به طور معمول انجام دهید،Windows 2000 Server در قابلیت های مدیریت برق سهولت چندا نی ایجاد نمی کند، اگر چه مایکروسافت ادعای پشتیبانی ازAdvanced configuration and power interface یاACPI رادارد.
بهبودهای دیگری نیزبرای پشتیبانی از سخت افزارهادرسیسیتم عامل ویندوز2000انجام شده است.اگرچه ویندوز NTپشتیبانی خارق العاده ای از دیسک گردان ها می کرد ، اما گاهی اوقات چاپگررنگی یااسکنرهایی وجودداشتندکه درکارباسیستم عامل دچارمشکل می شدند ویندوز2000 Windows Driver Modelیا WDMرابرای خود انتخاب کرده است که به تولید کنندگان اجازه می دهد تنها تایک راه اندازهم برای ویندوز 98وهم برای ویندوز2000تولیدکنند.آن راه اندازبایدبرای هرسیستم عامل به طور مجزاترجمه گردد، اما اکنون حداقل کدآن دو یکی است.بنا براین تولید کنندگان وسایل جانبی اکنون دلگرم هستندونگهداری راه اندازهایی برای Windows 2000 Server راآسان یافته اند.نتیجه این سازگاری آن است که ابزارهای جانبی بیشتری برای ویندوز 2000 نسبت به دیگرسیستم های سرویسگر قابل دستیابی است.
مدیریت سرویسگر
بهبوددیگری که مایکروسافت در سیستم عامل ویندوز 2000 ایجادکرده است،ساده تر بودن مدیریت ودرک است.جهت رسیدن به این هدف مایکروسافت ابزارهای مدیریتی را درون چار چوبی به نام Microsoft Management Consoleیا MMCباز نویسی کرده استMMC ابتدا درویندوز NT نگارش 0/4در Option pack به همراه ابزارهای مربوط به مدیریت IIS پدیدار گشت.بنابراین در حالی که چیزی در حدود 28 ابزار مدیریتی در ویندوز 2000 وجوددارد، بیشترآنهادر MMCجای گرفته اند وباوجودی که ممکن است فرمان ها وتنظیمات آنها کاملا متفاوت باشند، اما همگی آنها از لحاظ عملیاتی شبیه به هم هستند.
تمامی ابزارهای مدیریتی که کاربران ویندوز NT نگارش ./4 باآنها آشناهستند User manager,Server manager,Disk adminstrator,Evene viewerوبسیاری دیگربه صورت MMCوجود دارند .حتی اتصالات اسم دار،اتصالات شماره گیری،اتصالات دستیابی ازراه دور،ودیگر مجاری ارتباطی به صورت MMC وجوددارند.
Windows 2000 Server دارای ویزاردهایی است که مدیریت را آسان می سازد.بیشتر فرامین پیکربندی که درابزارهای مدیریتی صادر میکنیدباعث باز شدن ویزاردی می گردند که در طول انجام آن فرایند به شما کمک می نماید.همان طوری که در این کتاب خواهید دید،صدها ویزارد وجود دارد، اگر ویزارد ها را دوست داشته باشید، از تغییراتی که مایکروسافت ایجادکرده است لذت خواهید برد.
این ویزاردها تنظیمات وانتخاب هایی را که می توانید صورت دهید توضیح می دهند اما کمکی در فراگیری نحوه نصب وپیکربندی مؤلفه ها وسرویس های متعددی که لازم است یک مدیر یا اپراتور سرویسگر ویندوز 2000 بداند ، نمی کنند.
سیستم راهنمای حین کار ویندوز 2000 بسیار بسیط وکامل می باشداما اطلاعات بسیار بیشتر ی از آنچه که می خواهید بخوانیدودرک کنیدفراهم می آورد.
یکی از پیام های تجاری قوی که مایکروسافت برای انتخاب سیستم عامل ویندوز 2000 بر روی آن تاکید می کنداین است که این سیستم Total Cost of Owner ship یا TCO سیستم های شبکه شمارا کاهش خواهدداد .TCOمفهومی اندازه گیری است که به وسیله Connecticut، Gartner group of stamford ایجادشده است که بادر نظرگرفتن تمامی عوامل نظیر سخت افزار، نرم افزار،مدیریت ومیزان استفاده تعیین می کندکه یک سیستم در طول حیات خودچقدر هزینه دربردارد.
مایکروسافت مجموعه کارهای ابزارهاوفنون مدیریت سرویسگررا درون Zero Adminstration for Windows یاZAW جمع نموده است.ZAW شامل وظایف خود کارشده جدید ومعماری بهنگام برای ایستگاههای کاری Windows 2000 Professional است. Windows 2000 Professionalبه عنوان سیستم عامل سرویسگیر به جای ویندوز 9x جای پیدا خواهدکرد.یکی از ویژگیهای مشتری جلب کن ZAW،Intelli Mirror است.این فن آوری، مستندات حیاتی،برنامه های کاربردی وتنظیمات رومیزی کاربر را درون windows 2000 Serverذخیره می کند.Intelli Mirror رامی توانیدبه مانند Briefcase ویندوز 9x درنظربگیرید.درقبل،وقتی که کاربر نمی توانستبه دلیل مشکلات سرویسگر ،قطع شبکه یاهر مسئله دیگری وارد شبکه شود،آن کاربر نمی توانست به منابع شبکه دستیابی داشته باشدو کار خود را دنبال نماید.با Intelli Mirrorکاربر به یک کپی محلی از فایل یابرنامه دستیا بی دارد،وهنگامی که اتصال شبکه به سرویسگردوباره برقرار گردید،تغییرات همگام می گردند. Intelli Mirror همچنین داده هارا ازروی میز کاربر برروی سرویسگر کپی می کند وکاربرراقادر می سازدتابا وارد شدن در کامپیوتری دیگر،دوباره محیط کاری خودرا برقرار سازد وتنظیمات رومیزی ،برنامه هاو فایل های داده ای خودرادرآنجاداشته باشد.
خدمات فایلی وچاپی
ویندوز 2000 دارای نگارش جدیدی از سیستم فایلی NTFSاست .دربسیاری ازاوقات می خواهیدکه از سیستم NTFS استفاده کنیدزیرا این سیستم دارای امنیت بیشتری است وکنترل بیشتری برروی سیستم فایلی ومنابع شبکه دارد.به منظورسازگاری با سرویسگر ها وسرویسگیرهای ویندوز NT وویندوز 98، ویندوز 2000 همچنین امکان استفاده ازسیستم فایلی FAT 32 رانیز فراهم می آورد،حتی می توانید دیسک های خودرا FAT(FAT16) قالب بندی کنیدتا اینکه سرویسگیرهای ویندوز 95 ،ویندوز 1/3وام. اس .داس بتوانندبه این دیسک ها دستیابی داشته باشند.
Disk Adminstrator کنترل بهتری رادر ایجادومدیریت بخش ها وحجم هادر اختیارتان می گذارد.دیسک ها می توانندبه صورت اصلی یا پویا باشندودیسک های پویا می توانند حجم
هایی داشته باشندکه چندین دیسک گسترش می یابندویندوز 2000 پشتیبانی خودرااز شکل های متعدد(Redundant Array of Inexpensive Disks)Raid نرم افزاری را ادامه می دهد.
یکی از ویژگیهای جدید سیستم فایلی که بخشی از ZAW به حساب می آید،ایجاد سهمیه دیسک ها است.اکنون می توانید محدوده حداکثر فضای دیسکی راکه کاربر مجازبه استفاده از آن است تعیین کنید،یااینکه بعداز اینکه حد هشدار تعیین گشت آستانه ای را تنظیم نما یید.سهمیه دیسک هادرنت ور ویونیکس وجودداشته اندواکنون درویندوز نیز موجود هستند.
از جمله بسیاری از بهبود های سیستم فایلی ویندوز 2000،Microsoft Didtributed File Systemیا DFSاست.DFS امکان ایجاد نقاط مشترکی را فراهم می آورد که می توانند به صورت آینه ای برروی سرویس های مختلف شبکه قرار گیرند.بنابراین وقتی سرویس گیری به فایلی که در یک نقطه مشترک DFSوجوددارد نیاز پیدا می کند،آن تقاضای خواندن یا نوشتن به نزدیک ترین سرویس گر فرستاده می شود.وقتی که DFS به وسیله مدیران پیاده سازی می گردد چندین اثرمهم خواهدداشت.اول اینکه ترافیک شبکه را کاهش خواهددادواشتراکات DFSرا بر روی هر محل جغرافیایی یا بخش شبکه ایجاد خواهد نمود.دوم، بار هرسرویسگررا برای این اطلاعات کاهش خواهدداد.سوم، دسترس پذیری این اطلاعات رابرروی شبکه افزایش خواهد داد.
برنامه های کمکی بسیاری همراه با ویندوز 2000 هستندتاامکان استفاده از خدمات فایلی و چاپی را فراهم آورند.برنامه کمکی Windows 2000 Backup از Veritas اکنون درون هسته خدمات توزیع شده قرار گرفته است.وقتی که NTBackup رابرروی یک کنترلگر حوزه اجرا می کنید، ازداده های Active Directory,File Replication serviceو Certificate Services به طور خودکار کپی پشتیبانی تهیه می شود.بهینه ساز دیسک Executive Software نیزدرون این سیستم عامل جای داده شده است تا امکان یکپارچه سازی دیسک در اختیارتان باشد.
ویندوز 2000 به همراه راه اندازهای بیش از 2500 چاپگرارائه می شود.اطلاعات چاپگرهای به اشتراک گذاشته شده درون Active Directory منعکس می گرددوبا خصوصیات متعددی می توان به دنبال چاپگرهای منتشرشده گشت.ویژگی جدیدی ،امکان چاپ برروی چاپگری را که با یک ارل(URL) مشخص گشته است فراهم می آورد.این کاربا استفاده از internet Print Protocol انجام می شود.چاپگرهارا میتوان با استفاده از یک مرورگرمدیریت کردوصف چاپ آنهارادید.همچنین می توانید با استفاده از IPP به طور خودکارراه اندازهای چاپ را منتقل وبر روی اینترنت یا یک اینترانت نصب کنید.
خدمات شبکه ای
Windows 2000 Server به دربرگیری اینترنت وپروتکل شبکه ای TCP/IPادامه می دهد. این سیستم عامل از لحاظ شبکه ای ، مدلی ترکیبی ازمدل شبکه ای سرویسگیر/سرویسگر دهه 1990 ومدل محاسباتی توزیع شده اینترنت است.Windows 2000 Srever از سرویسگیرهای کامل نظیرایستگاههای کاری وپی سی ها،سرویسگیرهای کوچک نظیرترمینال های مبتنی بر ویندوزوسرویس گیرهایی که انواع سیستم عامل های دیگر نظیر Macintosh OSویونیکس را اجرا می کنند، پشتیبانی می نماید.دریک مؤسسه محاسبات نه تنها به صورت توزیع است بلکه به صورت نا همگن نیز می باشد.
بسیاری از خدمات شبکه بندی مایکروسافت نسبت به نگارش های قبلی بهبود یافته اند.بهبود های DNS,WINS,DHCP فراترازرابط سراسری MMC می رود.Domain Naming Service اکنون از پروتکل بهنگام شده پویای DNSپشتیبا نی می کندکه مدیریت وپی گیری تغییرات در ساختارهای DNSرا آسان تر می سازد.WINSنیز اکنون افزونگی بهتری رادرمیان اتصالات تکثیری دایمی فراهم می آورد.همچنین بر خلاف نگارش های قبلی سیستم عامل ، وقتی که سرویسگرDHCP غیر فعال است ،سرویسگیرهاباز هم می توانند راه اندازی شوندوباموفقیت به شبکه متصل گردند.سرویسگیر به طور مرتب شبکه را به دنبال DHCPمورد جستجو قرار می دهد تا اینکه اتصال برقرار شود.
برای پشتیبانی از شبکه های نا همگن مایکروسافت استانداردWindows Management Instrumentation یا WMIرادرون ویندوز 2000 جای داده است WMIبه برنامه ها ی کار بردی اجازه می دهد تا با استفاده از شمارنده هایی نظیرآنچه در استانداردSNMP وجوددارد، حالات دیگرسیستم های عامل را مدیریت ونظارت کنند.درشبکه ای از سیستم های ویندوز 2000و یونیکس،برنامه های کاربردی ممکن است بااستفاده از WMIنوشته شده باشند که به شما این امکان را می دهند تامرورگری را باز کنید وآن سیستم هاراازراه دور مدیریت نمایید.
یکی از بزرگترین تغییراتی که درسیستم عامل ویندوز 2000 می یابیدبرای کاربران وبیشتر مدیران غیر قابل رؤیت خواهدبود،ویندوز 2000 ،Microsoft Component Object Model یا COMرابهبود بخشیده است تااینکه ایجاد صف برای پیامها وپشتیبانی ازتراکنش هارابه آن بیا فزایددرویندوزNTنگارش 0/4،Microsoft message Queue Server وmicrosoft transaction server سرویس های اضافی بودند که می توانستید به Enterprise Edition آن نگارش سیستم عامل بیافزایید.فن آوری به Distributed Com تغییر یافته است.در ویندوز 2000 سرور آن فن آوریها درون خود سیستم عامل جای گرفته اندوکل فن آوری تحت عنوان COM+خوانده می شود.از آنجایی که COM+ یک مدل شیئی ویندوز 2000 است،تولید کنندگان اغلب محیط های کاری برنامه هایی را خواهند نوشت که از سرویس های آن استفاده می کنند،واین طور به نظر می رسد که این فن آوری به صورت یک استاندارد صنعتی درآمده است. مزایای اصلی COM+ این است که قطعاتی ازبرنامه های کاربردی می توانند برروی شبکه توزیع گردند،به اشتراک گذاشته شوند،مورداستفاده قرار گیرند،به صورت مرکزی مدیریت گردندو بهنگام شوند وعملیات کامپیوتری مطمئن تری را به وجود آورند-آنچه که اتصالات موقت شبکه ای نظیر اینترنت به آن نیازدارنداستفاده از COM+ دربرنامه های تجارت الکترونیکی بسیار مفید است ازاین روسیستم عامل ویندوز2000 درآن نوع برنامه های کاربردی محبوبیت پیدا می کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآموزی معماریدرشرکت نگارین سازه پاسارگاد فایل ورد (word) دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی معماریدرشرکت نگارین سازه پاسارگاد فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی معماریدرشرکت نگارین سازه پاسارگاد فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآموزی معماریدرشرکت نگارین سازه پاسارگاد فایل ورد (word) :

اینجانب ابراهیم جوکاری پروژه کارآموزی خود را در ، شرکت نگارین سازه پاسارگاد واقع در شیراز چهارراه سینما سعدی ساختمان اسکندری طبقه سوم گذرانده ام .این پروژه شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در شرکت نگارین سازه پاسارگاد به مدت 240 ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف صورت گرفته است. ودر پایان از زحمات مسئولین شرکت نگارین سازه پاسارگاد کمال تشکر رادارم .

شرکت نگارین سازه پاسارگاد واقع در شیراز چهارراه سینما سعدی ساختمان اسکندری طبقه سوم که در تاریخ 1380 شروع به کار کرده و اصول کار این شرکت انجام پروژه ساختمان سازی می باشد
تشریح کلی از نحوه کار، وظایف و مسئولیت‌های کارآموزی در محل کارآموزی و ارائه لیستی از عناوین کارهای انجام شده توسط دانشجو:
وظایف انجام شده در شرکت نگارین سازه پاسارگاد به شرح زیر می باشد.

1- آشنایی با ساختمان سازی
2- آشنایی با ساختمان بتنی
ساختمان بتنی
ساختمان بتنی ، ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه ( سیمان ، شن ، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده و یا آجدار ) استفاده شده باشد .
در ساختمانهای بتنی سقفها به وسیله دالهای بتنی پوشیده می شود و یا از سقفهای تیرچه بلوک و یا سایر سقفهای پیش ساخته استفاده می گردد .
برای دیوارهای جدا کننده ( پارتیشن ها ) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه ای ، آجر ماشینی سوراخ دار ، آجر معمولی کوره ای و یا تیغه گچی و یا چوب استفاده شده و ممکن است از دیوار بتن آرمه هم استفاده شود .
در هر حال در این نوع ساختمانها ، شاهتیرها و ستونها از بتن آرمه ( بتن مسلح ) ساخته می شود .

استفاده از دستگاه بچنگ به جای خلاطه
موردی که باعث استفاده از خلاطه می شود ارزانی آن می باشد که به دلیل عدم نیاز به حمل بتن آماده ، هزینه کاهش پیدا می کند و در مقابل مقاومت لازم را از دست می دهیم . دستی بودن کلیه مکانیزم تولید بتن و نبودن نیروی متخصص و متغیر بودن مقدار مواد مصرفی خود دلایل روشنی در جهت عدم استفاده از خلاطه در این پروژه می باشد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آلودگی هوا فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آلودگی هوا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله آلودگی هوا فایل ورد (word)

مقدمه   
آلودگی هوا در جهان   
مرگ و میر و آلودگی هوا در تهران   
الودگی هوا   
دید کلی   
موضوع چیست   
اوزون از کجا می آید   
خطر مه دود   
هوای آلوده چیست   
زباله های موجود در هوا   
عواامل آلوده کننده هوا   
Cfsها چه موادی هستند   
بعدش چی   
نگرانی روز افزون   
تهدید اکوسیستم ها   
راهیابی مواد شیمیایی به محیط زیست   
مواد سمی در پلاستیک ها  
آلودگی هوا و باران های اسیدی   
پیامدهای باران اسیدی   

منابع

مقدمه

       آلودگی هوا ناشی از سوخت فسیلی خودروها در ایران، به خصوص در شهرهای بزرگ و بویژه در کلان شهر تهران در وضعیت بحرانی و خطرناکی به سر می‌برد. آلودگی هوا در تهران در موارد متعددی به حدی رسیده است که مقامات محیط زیست و مقامات بهداشتی کشور وضعیت آلودگی هوا را خطرناک اعلام کرده و خروج از منزل را برای مردم خطرناک اعلام کرده اند. آخرین مورد آن روز12 دی 1383 بود که به دلیل آلودگی هوا در 13 دی مهدهای کودک و مدارس ابتدایی و راهنمایی تهران تعطیل گردید.( 1)

آلودگی‌های شهری تا یکصد کیلومتر را تحت‌الشعاع قرار داده ( 2) سوانح رانندگی را افزایش می‌دهد( 3) و با کاهش دما آلودگی هوا تشدید می‌شود ( 4) و در فصل تابستان نیز مه دود شیمیایی در سطح زمین شکل می‌گیرد که نوعی از آلودگی هوا است

گاز سمی ازن در اثر شدت گرمای زیاد، تابش شدید نور خورشید و خشکی هوا تولید می‌شود و در مجاورت با NOX‌هایی که از اگزوز خودروها منتشر می‌شود تشکیل مه دود شیمیایی در سطح زمین می‌دهد

بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که این شرایط در برخی روزهای گرم سال در شهر تهران رخ می‌نماید و موجب دشواری‌های تنفسی و آسیب دستگاه تنفسی شهروندان می‌شود. سرفه، سوزش چشم و تنگی نفس در سالمندان و کودکان از آثار سوء این گاز خطرناک است. همچنین گاز ازن در طبیعت باعث تخریب برگ گیاهان شده و به علت نفوذ در اشیای پلاستیکی آنها را دچار آسیب می‌کند. خشکی درختان و خزان زود رس گیاهان از عوامل این گاز خطرناک است

65 درصد درصد آلودگی هوای تهران ناشی از خودروها است. (6 ) روزانه 201 میلیون کیلو دی اکسید کربن وارد هوای ایران می‌شود. ( 7) به نحوی که بنزن هوای تهران 100 برابر توکیو است

عمده آلاینده‌هایی که باعث آلودگی هوای شهر تهران شده‌اند عبارتند از: مونوکسید کربن – دی اکسید گوگرد – دی اکسید نیتروژن،‌ هیدروکربورها و ذرات معلق. مناطق 12 با 99/17 درصد و 11 با 43/16 درصد بیشترین آلودگی مونوکسید کربن را دارند. طبق آخرین گزارشات بخش حمل و نقل بیشترین سهم را در آلودگی هوا دارد. مونوکسید کربن یکی از آلاینده‌های گازی خطرناک می‌باشد

آلودگی هوا تهدید دائم و جدی بر سلامت و بهداشت جامعه و نیز محیط زیست دارد. بررسی خطرات زیست محیطی حاصل از سوخت بنزین نشان می‌دهد عمده‌ترین آلاینده‌های این سوخت، اکسیدهای نیتروژن، مونواکسید کربن و هیدروکربورهای نسوخته در محیط زیست است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مونواکسید کربن با هموگلوبین خون ترکیب پایداری را تشکیل می‌دهد که این ترکیب از رسیدن اکسیژن مطلوب به سلول‌ها جلوگیری کرده و سوخت و ساز سلول را مختل می‌کند. سرعت ترکیب اکسیدهای نیتروژن با هموگلوبین خون هزار مرتبه سریعتر از سرعت ترکیب مونواکسید کربن با هموگلوبین است که موجب تشکیل مواد سرطان زا در خون می‌شود ( 9) و 200 برابر بیش از جذب اکسیژن است. تمایل جذب هموگلوبین خون با مونوکسید کربن و اثرات سوء آن بر سلامتی بصورت اختلال در بینایی، تار دیدن، خستگی، سردرد و خواب آلودگی بروز می کند و باعث ایجاد تغییر در عملکرد قلب و شش می‌شود. آلودگی هوا باعث کاهش وزن نوزاد می‌شود ( 10) و بر میزان مرگ و میر کودکان تأثیر می‌گذارد( 11) زیرا حساسیت‎‎ نوزادان‎ به‎ آلودگی‎ هوا بیشتر است. ( 12) ابتلای کودکان به سرطان خون اولین پیامد زندگی در خیابان‌های پر ترافیک است. ( 13) منواکسید کربن ابتلا به بیماری‌های قفسه سینه در کودکان را افزایش ( 14) و انجام فعالیت‌های مغزی را در افراد کاهش می‌دهد.( 15) آلودگی هوا باعث عفونت‌های شدید تنفسی (ARI) در کودکان و اطفال، بیماری‌های مزمن تنفسی نظیر تنگی نفس و برونشیت، سرطان ریه (16 ) و ابتلا به سرطان معده( 17) شده و اختلالات ژنتیکی و ابتلا به بیماری‌های موروثی( 18) و اختلال در حافظه را افزایش داده، ( 19) حملات آسم را تشدید نموده ( 20) و به DNA آسیب می‌رساند. (21 )

مطالعات‎ دانشمندان‎ کانادایی‎ نشان‎ می‎‎‎ دهد آلودگی هوا نـاشـی از خودروها جهش‎ و آسیب‎ ژنتـیکـی‎ در حیوانات‎ و انسان‎ را سبب‎ می‎ شود. آلودگی هوا همچنین حاصلخیزی خاک را کاهش می‌دهد( 23) و آنرا از املاح تهی می‌کند

آلودگی هوا در جهان

آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر است. ( 25) آمار بین‌المللی خسارات ناشی از آلودگی هوا نشان می‌دهد که بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا چهارمین رتبه مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند. به گزارش سازمان ملل متحد هر ساله 3 میلیون نفر از مردم جهان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند

فقط در فرانسه سالانه 6 هزار نفر به علت آلودگی هوا می‌میرند.  مطالعات اپیدمیولوژی در کشور هلند نشان می‌دهد سالیانه 1700 تا 3000 نفر به دلیل قرارگرفتن در معرض ذرات معلق دچار مرگ ناگهانی می‌شوند. این نوع مرگ و میر بیش از 4 برابر نرخ مرگ ناشی از ایدز، 6/2 برابر نرخ مرگ ناشی از سرطان خون و 5/1 برابر تلفات ناشی از تصادفات رانندگی برآورد شده است

بر اساس مطالعات جدید محققان در آمریکا، در شیکاگو به‎ ازای‎ افزایش‎ 10 میکروب‎ گـرم‎ آلاینده‎‎ در هر متر مکعـب‎ هـوا 8 درصـد بـه تعداد مبتلایان‎‎ به‎‎‎‎ سرطان ریه اضـافـه شـده است

آلودگی هوای تهران 8/2 برابر استاندارد جهانی است

تحقیقات انجام شده توسط شرکت کنترل کیفیت هوا و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران حاکی است میزان این آلاینده‌ها در شهر تهران 2/8 برابر استاندارد جهانی است. ذرات آلاینده‌های فلزی از قبیل کادمیوم، نیکل، ارسنیک، یون‌های سولفات و نیترات و هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای از طریق انتشار در هوا عوارض سوء متعددی از قبیل کاهش بهره هوشی، کند ذهنی، ضایعات کبدی، ‌تنگی نفس و آمفیزم به وجود می‌آورد.1

مرگ و میر آلودگی هوا در تهران

خطر مرگ و میر شهروندان تهرانی با افزایش ذرات معلق افزایش می‌یابد. ( 32) نتایج حاصل از یک مطالعه منطقه‌ای در تهران نشان داد که در مدت 140 روز، 1160بیمار تهرانی به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی ناشی از آلودگی هوا در 5 بیمارستان تحت معالجه قرار گرفتند

بر پایه این گزارش سالانه 4000 مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا در تهران رخ می‌دهد که علاوه بر این تعداد مشابهی نیز که به بیماری سرطان ریه مبتلا شده‌اند و در معرض اکسیدهای نیتروژن بوده‌اند گزارش شده است. ( 33) روزانه 1200 تن آلاینده در هوای تهران پخش می‌شود. این در حالی است که رشد سالانه انتشار Co2 در کشور 25 درصد است.( 35)

مجموعه عوامل فوق نشان می‌دهد که وضعیت آلودگی هوا در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و همواره رو به وخامت می‌گذارد. لذا باید برای اصلاح وضعیت موجود چاره‌ای اندیشیده شود. براساس تحقیقات انجام شده می‌توان با حذف حداقل 4 سفر کوتاه درون شهری و غیرضروری با اتومبیل شخصی در طول یک سال از انتشار 100 کیلوگرم منوکسید کربن جلوگیری کرد

بر اساس مطالعات انجام شده در یکی از دانشگاه‌های آمریکا، انتشار هر تن از مواد آلاینده هوا معادل 5300 دلار هزینه‌های جنبی ( بیماری، تخریب ابنیه تاریخی، کثیف نمودن پوشاک و اثاثیه منازل و ;) بر جوامع تحمیل می‌کند که تنها برای سال 1380 در ایران این برآورد بالغ بر 1/1 میلیارد دلار می‌شود

مبلغ 1/1 میلیارد دلار هزینه‌های جنبی آلودگی هوا بر اساس محاسبه فوق‌الذکر و با احتساب هر دلار 865 تومان معادل 5/951 میلیارد تومان می‌شود. این رقم دو برابر کل فصل خدمات درمانی در بودجه سال 1383 است که معادل 415 میلیارد تومان است. مقایسه رقم فوق با بودجه‌های درمانی سال 1383 کشور اهمیّت این موضوع را نشان می‌دهد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق حبس بدهکار در اثر عدم پرداخت بدهی از نظر فقهی و حقوقی فایل ورد (word) دارای 123 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق حبس بدهکار در اثر عدم پرداخت بدهی از نظر فقهی و حقوقی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه تحقیق حبس بدهکار در اثر عدم پرداخت بدهی از نظر فقهی و حقوقی فایل ورد (word)

فصل اول: کلیات
مقدمه
1-1 بیان موضوع و انگیزه انتخاب
1- 2 سؤالات تحقیق
1-3 فرضیات تحقیق
1-4 اهداف تحقیق
1-5 روش تحقیق
1-1 مفاهیم واژگان کلیدی
1-1-1 تعریف و مفهوم حبس
1-1-1-1 مفهوم لغوی حبس
1-1-1-2 مفهوم اصطلاحی حبس
1-1-2 واژه های معادل حبس
1-1-2-1 سجن
1-1-2-2 حصر
1-1-2-3 امساک
1-1-2-4 اثبات
1-1-3 تعریف و مفهوم بدهکار
1-1-3-1 مفهوم لغوی بدهکار
1-1-3-2 مفهوم اصطلاحی بدهکار
1-1-3-3 مفهوم حبس مدیون (بدهکار)
1-2 اقسام زندان و اقسام بدهکار
1-2-1 انواع زندان در اسلام
1-2-1-1 زندان احتیاطی
1-2-1-2 زندان اکتشافی
1-2-1-3 زندان حقوقی(مددکننده)
1-2-1-4 زندان کیفری
1-2-2 اقسام مدیون(بدهکار)
1-2-2-1 مدیون موسر
1-2-2-2 معسر مطلق
1-2-2-3 معسر نسبی
1-2-2-3-1 تعیین میزان قسط برای مدیون
1-2-2-4 مجهول الحال
1-2-3 از منظر فقها اصل بر عسراست یا یسر
1-2-4 بررسی موضوع از منظر قانون
1-3 تاریخچه زندان در اسلام
1-3-1 پیدایش زندان در اسلام
1-3-2 تحولات صدر اسلام در مورد زندان
1-3-3 مشروعیت حبس در اسلام
1-3-3-1 مشروعیت حبس از دیدگاه قرآن
1-3-3-2 مشروعیت حبس از دیدگاه سنت
1-3-3-3 مشروعیت حبس از دیدگاه عقل
1-3-3-4 مشروعیت حبس از دیدگاه اجماع
فصل دوم: بدهکاری و علل آن
مقدمه
2-1 بررسی علل بدهکاری
2-1-1 افلاس
2-1-1-1مفهوم افلاس
2-1-1-2 مفهوم لغوی افلاس
2-1-1-3 مفهوم اصطلاحی افلاس
2-1-2 مفهوم مُفلِس
2-1-2-1 مفهوم لغوی مُفلِس
2-1-2-2 مفهوم اصطلاحی مُفلِس
2-1-2-3 مفهوم مفلَّس
2-1-3 شرایط تحقیق افلاس
2-1-3-1 اثبات دیون نزد حاکم
2-1-3-2 حال بودن دیون
2-1-3-3 قصور اموال از دیون
2-1-3-4 درخواست طلبکاران
اعسار
2-2-1 مفهوم اعسار
2-2-1-1 مفهوم لغوی اعسار
2-2-1-2 مفهوم اصطلاحی اعسار
2-2-1-2-1 مفهوم حقوقی
2-2-1-2-2 مفهوم فقهی
2-2-2 شرایط تحقق اعسار
2-2-3 تفاوت اعسار با افلاس
فصل سوم : مبانی مشروعیت حبس بدهکار در فقه و حقوق
مقدمه
3-1 مبانی فقهی اعسار
3-1-1 اعسار از دیدگاه قرآن و روایات
3-1-2 اعسار از دیدگاه فقها
3-1-2-1 امامیه
3-1-2-2 عامه
3-2 احکام حبس معسر در اسلام و حقوق موضوعه
3-2-1 مدت حبس
3-2-2 چگونگی اعمال کیفر حبس در مورد معسر
3-2-2-1 متون اسلامی
3-2-2-2 حقوق موضوعه
3-3 بررسی مبانی فقهی حبس بدهکار
3-3-1 بررسی ادله جواز حبس بدهکار
3-3-2 ادله جواز حبس بدهکار از نظر روایات
3-3-3 ادله جواز حبس بدهکار از نظر فقها
3-3-3-1 امامیه
3-3-3-2 عامه
فصل چهارم: تحلیل موضوع
4-1 محاسن حبس بدهکار
4-1-1 راهی مطمئن برای وصول محکوم علیه
4-1-2 رهایی محکوم له از بلا تکلیفی
4-1-3 تعدیل در حبس بدل از جزای نقدی
4-1-3-1 نقد بررسی
4- 2 معایب حبس بدهکار
4-2-1 جرم زایی
4-2-2 ترفند اعسار برای محکومین حرفه ای
4-2-3 بیماری محکوم علیه
4-2-4 مغایرت با اصل 40 قانون اساسی
4-3 امتیازات محکومین حبس بدل از جزای نقدی و محکومیت مالی
4-3-1 استفاده از زندان باز و نیمه باز
4-3-2 اعطاء مرخصی
4-3-3 رسیدگی به ادعای اعسار خارج از نوبت
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1 نتیجه گیری
5-2 پیشنهادات
منابع و مأخذ

بخشی از منابع و مراجع پروژه تحقیق حبس بدهکار در اثر عدم پرداخت بدهی از نظر فقهی و حقوقی فایل ورد (word)

قرآن
نام سوره آیه
بقره 280 و
نساء
توبه 117 و
یوسف 42 و 36 و 35 و 33 و 32 و
اسراء
(منابع به ترتیب حروف الفباء)
الف) منابع عربی
1- ابن جلّاب البصری، ابی القاسم. عبیدالله ابن الحسین ابن الحسن، التفریع، دارا الغرب، الاسلامی، بیروت 1408 ه . ق
2- ابن حزم،ابی محمد علی بن احمد بن سعید، التفریع، المکتب التجاری لطباعه و التوزیع و النشر، بیروت
3- ابن داود، سلیمان بن الاشعث، السنن، (تحقیق: محمد محی الدین عبد الحمید)، ج 3، داراحیاء السنه المهدیه، بی تا
4- ابن رشد، شرح بدایه المجتهد و نهایه المقصد، دار الاسلام، 1995م ، چاپ دوم
5-ابن رشد، ابو الولید محمد بن احمد، بدایه المجتهد، دار الفکر، بیروت
6- ابن عباس، عبدالله، تنویر المقیاس (حاشیه در المنشور سیوطی، ج 2)
7- ابن عربی، ابوبکر محمد بن عبدالله، احکام القرآن (تحقیق: محمد صادق قمحاری) ج 2 ، بیروت، دار الحیاء التراث العربی، بی تا
8- ابن قدامه، ابن محمد عبدالله ابن احمد بن محمد، المغنی، دار الفکر، بیروت، 1405 ه. ق
9- ابن منظور ، لسان العرب، دار الاحیاء التراث العربی، بیروت 1408 ه. ق چاپ اول
10- احمد بن فارس بن زکریا، ابوالحسن معجم المقاییس اللغه، مکتب الاعلام الاسلامی، قم ، 1404
11- التمیمی، احمدبن حیون، الدعائم الاسلام، دار المعارف، قاهره 1383 ه. ق
12- الجبلی العاملی، زین الدین علی (الشهید الثانی) مسالک الافهام، مؤسسه المعارف الاسلامیه ،
قم 1413 ق
13- الجبلی العاملی، زین الدین (الشهید الثانی) الروضه البهیه، دار العالم الاسلامی، بیروت
14- حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشریعه، (تحقیق: عبدالرحیم ربانی شیرازی)، 1403 ، ج 18 و 13 و 12 و 6 ، تهران، مکتبه الاسلامیه
15- الحلی، ابن ادریس، السرائر ، مؤسسه نشر اسلامی ، قم
16- الحلی، یحیی بن سعید، جامع الشرایع، مؤسسه سید الشهدا، قم ، 1405 ه.ق
17- الحلبی، ابو صلاح، الکافی فی الفقه، مکتبه امیر المؤمنین اصفهان، 1400 ه.ق
18- حسینی عاملی، محمد جواد، مفتاح الکرامه، مؤسسه آل بیت، بیروت ، بی تا
19- الخطائی البُسّی، ابی سلیمان احمد بن محمد، معالم السنن، دار الکتب العلمیه،
بیروت 1416 ه .ق
20- الخوانساری، سید احمد، جامع المدارک، مکتبه صادق، تهران، 1387 ه. ق
21- خویی، ابوالقاسم، مبانی تملکه المنهاج ، ج 1 ، نجف اشراف، مطبعه الادب
22- رضا، محمد رشید، تفسیر المنار، ج 10، چاپ 2، بیروت ، دار المعرفه
23- الزجیلی، وهبه، الفقه الاسلامی و ادلته، انتشارات دمشق، سوریه 1989 م، چاپ سوم
24- السجستانی الازدی، ابی داود سلیمان ابن الاشعث، سنن ابی داود، دارالجیل بیروت 1412
25- السیواسی، کمال الدین محمد بن عبد الواحد، شرح فتح القدیر، دار الفکر، بیروت
26- الشیخ طوسی، محمد بن حسن بن ابن جعفر، التهذیب، دار الکتب الاسلامیه، تهران، 1365 ش
27- الشیخ طوسی، ابی جعفر محمد بن حسن ابی علی، المبسوط، مکتبه المرتضویه، تهران، بی تا
28- الشیخ طوسی، ابی جعفر محمد بن حسن بی علی، الخلاف، نشر اسلامی ، قم 1407 ه. ق
29- الشیخ الکلینی الرازی، الکافی، دار الکتب الاسلامی، تهران 1363 ش
30- شیخ مفید، محمد بن النعمان، ا لمقنعه نشر اسلامی، قم 1417 ه.ق
31- شیخ نجفی، محمد حسن، جواهر الکلام، دار الاحیاء، التراث العربی، بیروت
32- الشوکانی، محمد بن علی بن محمد، نیل الاوطار، دار الجیل، بیروت 1973 م
33- شهید اول (محمد بن مکی)، اللمعه الدمشقیه، ج 1 ، تهران، انتشارات دار العلم
34- الشیرازی، ابی اسحاق، المهذّب، دار الکتب، بیروت ، بی تا
35- بحرانی، یوسف، حدائق الناظره جامعه مدرسین قم
36- زید بن علی بن الحسین بن علی، مسند زید، دار الکتب العلمیه، بیروت، بی تا
37- طباطبائی، محمد حسین المیزان فی التفسیر القرآن، ج 25 و 2 ، قم ، جامعه مدرسین
38- طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی التفسیر القرآن، 1414، ج 10 و 9 و 5 و 4 و 2 و
دار الفکر، بیروت
39- الطبرسی، الشیخ ابو علی الفضل بن الحسن، تفسیر، مجمع البیان، دار الحیاء التراث العربی، بیروت، 1406 ه. ق
40- طبسی ، نجم الدین، موارد السجن فی النصوص و الفتاوی، 1411 ه. ق. چاپ اول،
مکتب الاعلام الاسلامی
41- الطوسی، ابن جعفر محمد بن حسن بن علی، النهایه، دار الکتاب العربی، بیروت، بی تا
42- العراقی، ضیاء الدین، شرح التبصره، مؤسسه نشر الاسلامی، قم 1414 ه.ق
43- علامه حلّی، ابن منصور ، حسن بن یوسف المحمد اسدی، قواعد الاحکام، جامعه مدرسین، قم
44- علامه حلّی، حسن بن یوسف، تذکره الفقهاء ، مؤسسه آل البیت قم، 1372 ش
45- علامه حلّی، تبصره المعلمین، الاسلامیه ، تهران، بی تا
46- القمی، میرزا ابو القاسم، غنائم الایام، مرکز نشر تابع مکتب الاعلام الاسلامی، قم، 1417 ه. ق
47- عاملی، شیخ بهاء الدین ، جامع عباسی، انتشارات فراهانی، تهران
48- فیروز آبادی، مجد الدین ، القاموس المحیط، دار الاحیاء التراث العربی، بیروت، 1312 ه . ق
49- گلپایگانی، محمدرضا، مجمع المسائل ، دار القرآن ، قم
50- لویس، معلوف المنجد، اسماعیلیان، تهران، 1362 ش، چاپ دوم
51- الموسوی الخمینی، روح الله، تحریر الوسیله، ج 2و 1 ، چاپ ششم، قم، انتشارت دار العلم
52- محقق حلّی، ابوالقاسم جعفر بن حسن، شرایع الاسلام، استقلال، تهران
53- محقق کرکی، علی ابن حسین، مجامع المقاصد، مؤسسه آل البیت قم
54- المجلس الاعلی، للشون الاسلامیه، موسوعه الفقه اسلامی، مجلس الاعلی للشون الاسلامی، قاهره 1400
55- مجلسی، شیخ محمد باقر، ملاذ الاخیار، مکتبه آیه المرعشی 1407 ه . ق
56- مالک بن انس اصبحی، المدونه الکبری، دارا الکتب العلمیه، بیروت 1415 ه. ق
57- محقق النراقی، احمد بن مهدی، مستند الشیعه، مؤسسه آل بیت 1416 ه. ق
58- محقق الحلی، شیخ جعفر، المختصر النافع، مؤسسه بعثت ، تهران، 1410 ه.ق
59- الموسوی الخویی، سید ابوالقاسم، مبانی تکمله المنهاج، الاداب، نجف الاشرف، 1976 م
60- موصلی الحنفی، عبدالله ابن محمود بن مودود الاختیار، مکتبه مصطفی البابی المجلسی
61- مکی العاملی (شهید اول) محمد بن جمال الدین اللمعه الدمشقیه، دار الفکر، قم، 1411 ه . ق
62- الماوردی، ابی علی محمد بن الحسین ابن الفراء ابی حسن علی محمد بن حبیب البصری البغدادی، احکام السلطانیه، مکتب الاعلام الاسلامی، 1406 ه.ق
63- مقریزی، خطط، نقل از منتظری، حسینعلی،مبانی فقهی حکومت اسلامی، نشر تفکر،
قم 1371 ه . ش
64- مامقانی، عبدالله، مناهج المتقین، مؤسسه آل البیت، قم
65- الموسوی السید عبد الاعلی، مهذب الاحکام، مؤسسه المنار، قم 1413
66- نزوی الکندی، ابوبکر، احمد بن عبدالله موسی، المصنف، وزارت التراث القومی و الثقافه،
عمان، 1403 ه .ق
ب) منابع فارسی
67 جعفری لنگرودی، محمد جعفر ، دائره المعارف علوم اسلامی قضایی، ج 2 ، بی تا
68- همو، ترمینولوژی حقوق ، گنج دانش، تهران، 1368، چاپ چهارم
69- همو، مبسوط د رترمینولوژی حقوق، 1378، ج 3، چاپ اول تهران، کتابخانه گنج دانش
70- خزانی، منوچهر، فرایند کیفری ، چاپ اول ، انتشارات کتابخانه گنج دانش ، تهران 1375
71- دادمرزی، سید مهدی، فقه استدلالی، سپهر، قم 1378 ه. ش
72- دهخدا، علی اصغر ، فرهنگ دهخدا، سیروس، تهران، 1338 ه. ش
73- عمید، حسن، فرهنگ دهخدا، امیر کبیر، تهران،
74- گلدوزیان، ایرج، حقوق جزای عمومی ایران، انتشارات دانشگاه تهران، تهران، 1373،
چاپ چهارم
75- گلدوزیان، ایرج ، بایسته های حقوق جزای عمومی (3و 2و 1)، چاپ دوم، بهار، 1378
76- محقق حلی، ابوالقاسم جعفربن حسن، ترجمه شرایع الاسلام، استقلال تهران
77- مرادی، علی اصغر، واژه نامه فقه اسلامی، دفتر تبلیغات قم
78- مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 5
79- الوائلی، احمد، احکام زندان در اسلام و (ترجمه محمد حسن بکائی) دفتر نشر فرهنگ اسلامی، تهران، 1362
80- وائلی ، احمد ، احکام زندان در اسلام (ترجمه محمد حسن بکایی) ، 1367، دفتر نشر فرهنگ اسلامی تهران
81- هاشمی رفسنجانی، اکبر، تفسیر راهنما، 1375، ج6 ، چاپ اول، قم، دفتر تبلیغات اسلامی،
حوزه علمیه قم
ج) قوانین
82- قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب
83- قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب
84- قانون منع توقیف اشخاص در قبال تخلف از انجام تعهدات و الزامات مالی مصوب 1352
85- قانون مدنی
86- قانون مجازات اسلامی مصوب 1375
87- قانون اعسار
88- آئین نامه اجرایی ماده 6 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

چکیده

در این رساله که به روش کتابخانه ای انجام گرفته است، هدف ما بررسی و تبیین حبس بدهکار به علت عدم پرداخت بدهی از دیدگاه فقه اسلامی و حقوق موضوعه ایران می باشد

مطالب ارائه شده این رساله ، در پنج فصل تدوین گردیده، که پس از بیان مقدمات لازم در فصل اول کلیات که شامل بیان موضوع و سوالات و فرضیات تحقیق و اهداف و روش کار تحقیق بیان شده و همچنین با توجه به موضوع پایان نامه ابتدا  تعاریف واژگان بیان شده و پس از آن ذکر تاریخچه بحث و بیان مختصری از مشروعیت حبس در اسلام پرداخته شده و در فصل دوم بدهکاری و علل آن مطرح شده که شامل افلاس و اعسار می باشد و فصل سوم مبانی مشروعیت حبس بدهکار در فقه و حقوق بیان شده که مبانی فقهی اعسار از دیدگاه قرآن و روایات  و فقهای امامیه و عامه مطرح شده و در قسمتى دیگر از آن احکام حبس معسر در اسلام و حقوق موضوعه بیان شده و در پایان این فصل بررسی ادله جواز حبس بدهکار از نظر روایات و فقها پرداختیم ، فصل چهارم تحلیل موضوع می باشد که محاسن ومعایب و امتیازات محکومین حبس بدل از جزای نقدی و محکومیت مالی بیان گردیده و در فصل پنجم نتیجه گیری و طرح پیشنهادات و راهکارهایی ارائه شده است

نتیجه کلی: حبس درنظام کیفری اسلام مجوز شرعی دارد و از نظر اسلام در صورت عدم تمکن مالی محکوم به حبس نمی گردد و تا زمان اثبات اعسار مدیون ، دائن باید صبر کند تا مدیون تمکن مالی پیدا کند . و از لحاظ حقوق موضوعه نیز هر کس محکوم به پرداخت مالی به دیگری شود طبق ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی عمل می شود

مقدمه

انسان مخلوق ویژه ای است که ، با استعدادهای گوناگون خود، از سایر موجودات کاملاً متمایز است، گرایشهای گوناگون انسانی ناشی از استعدادهای خاص وجهت دهنده ای است که وی را به سوی خیر و یا شر می کشاند و سرنوشت فردی و اجتماعی و موقعیت دنیوی و اخروی اش را رقم می زند. از سوی دیگر دارای کرامت است، زیرا خداوند سبحان بنی آدم را از ابتدای خلقت مورد تکریم قرار داده و با در اختیار گذاشتن خشکی و دریا، روزی پاکیزه مقرر داشته و بدین وسیله ، آنان را بر بسیاری از موجودات برتری داده است

از میان اوصافی که خداوند در نهاد انسان قرار داده است، آزادی خواهی است. انسان طبیعتاً متمایل به آزادی است ومی خواهد برای انجام هر کاری پیش روی خود را باز و بدون مانع ببیند

همانگونه که خداوند در آیه 5 سوره قیامت فرموده است « بل یرید الانسان لیفجر امامه » یعنی بلکه انسان می خواهد آنچه وعده شده تکذیب کند و عمر را بفجور گذراند

آزادی عبارت از حقی است که به موجب آن ، افراد بتوانند استعدادها و تواناییهایی طبیعی و خدادادی خویش را به کار اندازند، مشروط بر آنکه آسیب و یا زیانی به دیگران وارد نسازند. از نظر فلسفی ، انسان موجودی است که فطرتاً آزاد خلق شده و آزادی جزء خصایل غیر قابل انفکاک از طبیعت اوست

بدین اعتبار هر فرد دارای مجموعه حقوق بنیادی است که از خصلت عالی طبیعی او ناشی می شود . با این توصیف قانونگذاران در تدوین قواعد موضوعه، حق سلب یا محدودیت آزادی افراد را ندارند و دولتها نیز نباید مانعی در مقابل این حقوق طبیعی ایجاد نمایند

از دیدگاه اسلام، خداوند انسان را موجودی شریف و نمونه قرار داده و مزایایی به او بخشیده که سایر موجودات از آن محرومند. یکی از امتیازات افراد آزادی اراده ، توأم با مسئولیت است که به موجب آن می توانند سرنوشت خویش را رقم زنند و نتیجه کار خوب و بد خویش را ببینند. آفریدگار جهان با همه سلطه و سیطره ای که بر همه موجودات دارد، انسان را در حدود اختیاراتی که او بخشیده است، مطلقاً ملزم به انجام کارها نساخته، بلکه وسیله امر و نهی و ارشاد وبیان عاقبت امور، بدون سلب آزادی و استقلال وی ، افعال و حرکات انسانی را تحت انضباط در آورده است. در نزد اسلام، عقل و منطق از حقوق فطری انسانها به شمار می رود تا با به کار انداختن آن، به حل و فصل مسائل زندگی خویش بپردازند. در غیر این صورت، با حیوانات تفاوتی نخواهند داشت

در قوانین و مقررات کشور ما، ایران هم از ابتدای روند قانونگذاری مسأله آزادیهای افراد ملت مورد توجه قرار گرفته است. در قوانین قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در قوانین مختلف اعم از اساسی، جزائی و سایر مقررات به این مهم اشاره شده است

 

1-1 بیان موضوع و انگیزه انتخاب

انتخاب موضوع پایان نامه یکی از مهمترین دغدغه های هر دانشجویی است و من هم بی نصیب از این دغدغه نبودم و سرانجام ماده نحوه اجرای محومیت های مالی نظرم را جلب کرد که این مورد را انتخاب و به بررسی آن بپردازم

ماهیت « انسان » به عنوان اشرف مخلوقات بالطبع گوناگونی و تنوع روابط فیمابین او با همنوع خویش را به دنبال داشت و از آنجا که انسان موجودی نفع طلب است و قبل از اقدام به هر فعلی ، به سنجش سود و ضرر حاصل از آن فعل بر می خیزد و با توجه به اینکه یکی از انواع مهم منفعت، در بعد مادی آن نهفته است لذا رابطه اقتصادی میان انسانها در جوامع گذشته و جامعه امروزی یکی از شایعترین روابط موجود است. از طرفی روابط اقتصادی می تواند به ایجاد دین و خلق داین و مدیون منجر شود. « دین تعهدی است که بر ذمه شخصی به نفع کسی وجود دارد و از حیث انتساب آن به بستانکار ( داین)  ، طلب نامیده می شود و از حیث نسبتی که با بدهکار ( مدیون ) دارد، دین ( یا بدهی ) نام دارد ». ( جعفری لنگرودی، ترمینولوژی حقوق ، ص 316، شماره 2529) رابطه دین و قرض رابطه عموم و خصوصی مطلق است بدین معنا که هر قرضی  نوعی دین می باشد اما چه بسیار دیونی که قرض نیستند. از آنجا که انسان در پی حصول نفع بیشتر گاه به دلیل آز و طمع در صدد ادای دین خویش به معنای خاص بر می آید و گاهی نیز به علت وقوع اشتباه و اختلاف میان طرفین رابطه قرض ، در اصل وجودی قرض یا میزان آن ، از تأدیه قرض خویش خود داری می نمایند و با توجه به اینکه دادگستری در مقام فاصل خصومت میان افراد موظف به رسیدگی به اختلاف و بالطبع صدور حکم و اجرای آن می باشد، لذا در جهت اجرای حکم مبنی بر پرداخت بدهی باید که ضمانت های اجرایی بدیهی در این خصوص توقیف اموال محکوم علیه و فروش آن در جهت تامین قرض است. قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 به تدوین مقررات مربوط به چگونگی لازم الاجرا شدن احکام، توقیف اموال منقول و غیر منقول ، فروش اموال از طریق مزایده و تأمین محکوم به از محل فروش اموال متعلق به محکوم علیه و تشریفات لازم الرعایه در این جهت پرداخته است. حبس بدهکار نیز یکی دیگر از ضمانت های اجرایی است که مقنن به دفعات متعدد و به طرق مختلف به آن روی آورده و هر بار نیز این اقدام مورد هجوم افکار   مخالف قرار گرفته است. قبح حبس بدهکار  در افکار عموم و جا افتادگی این اندیشه در اذهان، که زندان مخصوص مجرمین است و بدهکار مجرم نیست و انباشتگی زندانهای کشور دلایلی است که مخالفان به آن استناد نموده اند. آنچه در این نوشتار می خوانید بررسی پیرامون این قانون در موضوع حبس یا بازداشت بدهکار و مزایا و معایبی که اجرای این قانون در برداشت در پی نقد آن بر آمدم

تحلیل و بررسی موضوع حبس بدهکار و خصوصاً قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، لازم بود به لحاظ انطباق قانون مذکور با مقررات شرعی و موازین فقهی نیز مورد توجه قرار بگیرد

1-2 سوالات تحقیق

آنچه در یک تحقیق مهم است اهداف و سوالاتی است که به نظر محقق نیاز به پاسخ می باشد و محقق در پی رسیدن، به آن نیازمند تحقیق می باشد

که عبارتند از

آیا در نظام کیفری اسلام حبس جایگاه و مجوز شرعی دارد؟

منظور از محکومیت مالی چیست و چه ادله ای برای اثبات حبس در محکومیت های مالی وجود دارد؟

نظرات علماء شیعه در این مورد چیست؟

در صورت وجود اعسار و اثبات آن طلب طلبکار از چه طریقی باید پرداخت شود؟

 

1-3 فرضیات تحقیق

کیفر حبس دارای مبانی شرعی می باشد و در نظام کیفری اسلام حبس جایز است

هر گونه محکومیت کیفری که به مال منتهی گردد محکومیت مالی است  و ادله جواز حبس آن روایات و نظرات فقها اخذ شده است

علماء شیعه با توجه به مبانی شرعی حبس در محکومیت های مالی را قبول دارند

از نظر اسلام در صورت عدم تمکن مالی محکوم به حبس نمی گردد. در زمان اثبات اعسار مدیون، دائن باید صبر کند تا مدیون تمکن مالی پیدا کند و نسبت به پرداخت دین خود اقدام نماید

اهداف تحقیق

هدف از این پژوهش بررسى و تبیین مبانى حبس بدهکار از دیدگاه فقه اسلامى و حقوق موضوعه ایران مى باشد و همچنین ارائه راهکارههایى در جهت بهبود وضعیت محبوسین به علت عدم توانایى در پرداخت بدهى مستحق کیفر حبس شده اند بدون آنکه جرم صریح دیگرى را مرتکب شده باشند مسلماْ بسیارى از آنها افرادى آبرومند هستند و شاید برخى از آنها به حق محبوس نارسایى هاى قوانین و جزایى و کیفرى باشد تا محبوس جرم حقوقى

لذا هر ساله شاهد آنیم که دولت با صرفه هزینه هاى فراوان درصدد پرداخت جریم مالى آنهاست تا بدین وسیله توانسته باشد مرهمى بر دردهاى اینگونه از زندانیان گذاشته باشد

1-4 روش تحقیق

در این رساله سعی شده است بیشتر از شیوه کتابخانه ای استفاده شود و ابزار تحقیق آن فیش برداری بوده است و با بهره گیری از منابع علمی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و امکانات رایانه ای موجود محتویات این پایان نامه را جمع آوری نموده و با استفاده از نظرات اساتید بزرگوار و صاحبان فن نهایت سعی و کوشش شده است تا به جمع بندی مفیدی برسیم

 

 تعاریف و مفاهیم واژگان کلیدی

1-1-1 تعریف و مفهوم حبس

1-1-1-1 مفهوم لغوی حبس

لغت حبس درمعانی گوناگونی آمده است در فرهنگ عمید حبس به معنای بازداشتن، بازداشت، زندانی کردن و زندان آمده است(عمید، چاپ اول، ص 772)

همچنین در فرهنگ جامع نوین، «حبس» با فتحه در لغت به معنی شجاعت در جاهای ترسناک، بند، زندان، کوه بزرگ، «حبس» با کسره به معنای سد، پشه بند ملافه، حبس با ضمه، به معنای وقف ذکر شده است.(فرهنگ بزرگ جامع نوین، ج1، ص 261)

فیروزآبادی در قاموس درباب حبس می نویسد:«حبس به معنای مانع شدن است و اسم مکان محبس بروزن مفعل می باشد حَبَس، یحبس از باب ضرب یضرب» (فیروزآبادی، قاموس، ج2، ص 205)

ابن منظور هم در لسان العرب در ماده حبس می نویسد: «حبس یحبسه حبساً و اسم مفعول آن محبوس و حبیس می آید که به معنای زندانی شده است و احتبسه و حبسه یعنی نگهداشت او را; و حبس کردن ضد آزاد گذاشتن است;» (والحبس المحبس و المحبس) اسم مکان زندان است. (ابن منظور، 1997، ص 11)

همان گونه که ملاحظه می شود به طور کلی لفظ به معنای منع و محدود ساختن شخص و جلوگیری از رفت و آمد و تصرفات آزادانه او می باشد

 

1-1-1-2 مفهوم اصطلاحی حبس

با ملاحظه مفهوم لغوی حبس در قسمت قبلی، اکنون بایستی ملاحظه نمود که حبس در اصطلاح فقها و حقوق جزا چه مفهومی دارد. در حقوق جزا حبس عبارت است از سلب آزادی و اختیار در مدت معین و یا نامعین که در آن زمان حالت انتظار و ترخیص نباشد وگرنه توقیف (= بازداشت) خوانده می شود (جعفری لنگرودی، مبسوط در ترمینولوژی حقوقی، 1378، ج3، ص1641)

از همین تعریف فرق بین بازداشت و حبس هم مشخص می شود که

1-       دربازداشت حالت انتظار و ترخیص وجود دارد لکن در حبس اینگونه نیست

2-       مدت توقیف کوتاهتر از مدت حبس است

3-       توقیف شامل متهم و مظنون به ارتکاب جرم است لکن حبس مختص به محکوم است

4-       عمل حبس محکم تر و مضبوط تر از بازداشت است ولی توقیف بیشتربه صورت دستگیر کردن و در محلی تحت مراقبت و محافظت قرار دادن است

در خصوص مفهوم زندان از دیدگاه شرع در کتاب خطط مقریزی در مورد تعریف زندان نوشته شده است که: «زندان از دیدگاه شرع، محبوس کردن در یک مکان محدود (ضیق) نمی باشد، بلکه عبارت است از اینکه شخص بازداشت شود و از تصرفات آزادانه ممنوع گردد، حال این بازداشت ممکن است در خانه ای باشد و یا در مسجدی و یا از این طریق که فرد مورد نظر را زیر سرپرستی اجباری خود در آورد و یا اینکه براو وکیل یا مأموری بگمارد که در همه جا با او باشد و از او جدا نشود. به همین سبب رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) زندانی را اسیر نامیده است». (المقریزی، 1418ه.ق، ج 35،ص233)

ذکر این نکته در اینجا لازم بنظر می رسد که واژه ی حبس در حقوق مدنی هم بکار رفته است لکن معنای حبس در حقوق مدنی با مفهوم آن در حقوق جزا متفاوت است. در حقوق مدنی حبس یکی از عقود احسان است و جایز است که قسیم وقف، عمری، رقبی و سکنی باشد

حبس کننده مال را حابس گویند. مال مورد حبس را محبوس نامند و کسی که حبس به نفع او شده است محبوس علیه خوانده می شود. (جعفری لنگرودی، همان منبع، ج3، ص1614)

 

 

1-1-2 واژه های معادل حبس

در فقه واژه هایی وجود دارد که از جهت معنا و مفهوم معادل حبس هستند نظیر سجن، حصر، امساک، اثبات، ; در این جا به منظور آشنایی اجمالی با این واژه ها به بررسی مختصر تعدادی از آنها می پردازیم

 

1-1-2-1 سجن

یکی از واژه های معادل حبس، سجن است که در لغت به معنای زندان، توقیف، بازداشتگاه و بازداشت آمده است. صاحب قاموس قرآن درباب سجن می نویسد:«سجن یعنی زندان، سجن (به فتح س) مصدر است به معنی منع از تصرف و زندانی کردن. گویی معنی اصلی آن منع است و زندان را هم بدان سبب سجن گفته اند» همچنین فیروزآبادی در قاموس درباب سجن می نویسد:«سجنه و سجن با کسره سین به معنای مَحبسَ است و دارنده آن را سجان به معنی زندانبان می گویند. سجین به معنای زندانی است. (فیروزآبادی، همان، ج 4، ص 233)

سجن اصطلاحی است که در قرآن بارها بکار رفته است. این اصطلاح به صورت فعل در سه مورد در سوره یوسف آمده است:«الّاان یسجن» (یوسف/25) ترجمه: مگر اینکه باید زندانی شود، «ولئن لم یفعل ما امره لیسجنن» (یوسف/ 32) ترجمه: اگر آنچه را که به او می فرمایم نکند هر آینه البته زندانی می شود. «یسجنه حتی حین» (یوسفی/35) ترجمه: هر آینه او را تا زمانی زندانی می کنند همچنین اصطلاح سجن به معنای «اسم» که به محل حبس گفته می شود، در شش جای سوره مبارکه یوسف بکار برده شده است

«رب السجن احب الی مما یدعوننی الیه» (یوسف/33) ترجمه: خدایا زندان برمن از آنچه که مرا به سویش می خوانند محبوبتر است، «و دخل معه السجن فیتان» (یوسف/ 36)

ترجمه: و به همراه او دو نفر جوان به زندان وارد شد، «فلبث فی السجن بضع سنین» (یوسف/42) ترجمه: پس در زندان چندسالی ماند و;

اگر چه واژه سجن نسبت به واژه های دیگر بیشترین شباهت را با حبس داراست تا جایی که نزد عوام بعضاً این دو یکی شمرده می شود. اما عده ای از فقها و حقوقدانان معتقدند که این واژه با حبس تفاوت دارد زیرا حبس شرعی، حبس در مکان معین نیست در حالی که سجن، حبس در مکان معین است

پس حبس شرعی، اعم از سجن است. حبس شرعی این است که شخص را از آزادی عمل در حرکات و سکنات بازدارند یا او را در این امور محصور و محدود کنند اما معنای سجن محدود به مکانی معین است که محصور باشد و از همین جهت با هم متفاوت هستند پس ملازمت مدیون که بوسیله این صورت می گیرد، یک نوع حبس شرعی است اما سجن به شمار نمی آید. (جعفری لنگرودی، دائره المعارف علوم اسلامی قضایی، ج، 2، ص753)

 

1-1-2-2 حصر

یکی دیگر از واژه های معادل حبس، حصر است که به معنای محاصره، احاطه، محدودیت، جلوگیری، تنگ گرفتن، محبس، زندان و نگاه داشتن آمده است: (گروهی از نویسندگان، فرهنگ بزرگ جامع نوین، ج1، ص307)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مقایسه تطبیقی ساختار سازمانی شرکت نفت اهواز با شرکت نفت امارات متحده عربی فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه تطبیقی ساختار سازمانی شرکت نفت اهواز با شرکت نفت امارات متحده عربی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه تطبیقی ساختار سازمانی شرکت نفت اهواز با شرکت نفت امارات متحده عربی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه تطبیقی ساختار سازمانی شرکت نفت اهواز با شرکت نفت امارات متحده عربی فایل ورد (word) :

چیکده

در دنیای رقابتی امروز دستیابی به مقاصد راهبردی بدون داشتن ساختار سازمانی مناسب امکانپذیر نیست سازمانها باید ساختارهایی را طراحی کنند که در رقابت روزافزون امروزه انعطاف پذیر و جوابگوی نیازهای سازمان باشد. هدف از این پژوهش بررسی مقایسه تطبیقی ساختار سازمانی شرکت نفت اهواز با شرکت نفت امارات متحده عربی میباشد، روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی و تحلیلی میباشد. تعداد نمونه برای هر دو شرکت 100 نفر در نظر گرفته شده است نتایج پژوهش نشان داد که ابعاد ساختار سازمانی (پیچیدگی، رسمیت و تمرکز) در شرکت نفت اهواز کمی زیادتر از شرکت نفت امارات متحده عربی میباشد.

کلید واژه: ساختار سازمانی، پیچیدگی، رسمیت، تمرکز

مقدمه

از آنجا که شرط بقا و تداوم حیات هر سازمانی در محیط متلاطم و آشفته امروزی ارتقا بهرهوری است و آنچه که در افزایش بهرهوری به احتمال زیاد نقش بسزایی دارد، ساختار سازمانی است، بدیهی است که ساختار، با توجه به ویژگیهای محتوایی، ابعادی و محیطی خود اثر قابل ملاحظهای بر توسعه سازمان دارد، و در واقع آنچه سازمانهای خلاق و بهرهور را از سایر سازمانها متمایز مییازد، همین خصوصیات ساختاری واستفاده مناسب موقعیت و جایگاه آن است. بهرحال کوشش در جهت ارتقا بهرهوری سازمان، با توجه به ساختار و تشکیلات سازمان امکان کشف نارسائیهای ساختاری نهفته در آن را فراهم ساخته و کارکنان را برای انجام موثر وظایف و اداره بهتر امور آماده میسازد.

همواره بخش نفت در اقتصاد کشور، نقش مسلط را ایفا کرده و شواهد بیانگر آن است که در آینده قابل پیشبینی نیز، این بخش هم چنان به تسلط خود در عملکرد اقتصاد کشور ادامه دهد. ارزیابی نقش بخش نفت در اقتصاد ایران، از طریق سهم آن در تولید ناخالص داخلی (به طور متوسط در حدود 16 درصد، طی 20 سال گذشته)، می تواند منجر به ایجاد خطای ذهنی در جهت کوچکنمایی باشد. مهمترین نقش بخش نفت، تامین بیش از 85 درصد از درآمدهای

ارزی کشور و در نتیجه اتکای انکارناپذیر بخشهای مختلف اقتصادی برای تامین نیازهای وارداتی خود به درآمدهای حاصل از صادرات نفت از یک سو و تامین حدود 98 درصد از انرژی مورد نیاز کشور از سوی دیگر است.

بررسی ویژگیهای ساختاری سازمان نفت و تناسب این ساختارها با اهداف و فعالیتهای انها و موضوعاتی از این قبیل کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است است.

سازمانها به منظور تحقق اهداف شان از چهارچوبی برای هدایت و کنترل رفتار اعضای خود استفاده میکنند و بر اساس آن با ایجاد قوانین و مقررات و دستورالعملها، اعطای اختیار و سرپرستی به برخی اعضا جهت کنترل اعضای دیگر، تدوین شرح شغل و ; یک ساختار سیستماتیک بنا مینهند (میرسپاسی، .(1384

در واقع ساختار سازمانی فراگردی مهم در کسب هدفهای سازمان میباشد و نبود ساختار منسجم تشکیلاتی مهمترین عامل کمبود کارامدی سازمان است، که موجب نبود روشهای صحیح انجام کار میگردد (موغلی، .(1371

در یک تقسیمبندی نوع ساختار سازمانهای دارای محیط ثابت با نوع ساختارهای سازمانهای با محیط پویا را کاملا متفاوت و به ترتیب تحت عنوان ساختار مکانیکی (پیچیدگی، رسمیت و تمرکز حداکثر) و ساختار ارگانیکی (پیچیدگی، رسمیت و تمرکز حداقل) نامگذاری نمودند (برنز و استاکر، .(1991 ساختار مکانیکی در یک محیط با ثبات و ساختار ارگانیکی در یک محیط متلاطم و دارای تغییر بیشترین کارایی را دارند (پروو، .(1967 به عبارت دیگر این محیط سازمانی است که مشخص مینماید کدام ساختار مناسب بود و بایستی مورد استفاده قرار گیرد (میرسپاسی، .(1384

تحمل ابهامات در فرایند سازمانی با ساختار مکانیکی وجود ندارد و این امر موجب دلسردی کارکنان در ارتباطدهی و تصمیمگیری میشود خطاهای کارکنان مورد سرزنش و عتاب قرار میگیرد و در نتیجه در مقابل تغییر مقاومت میکنند (فایول، .(1992 وظایف قابل انطباق، آئین نامههای کم، اختیار تصمیمگیری غیرمتمرکز، ارتباطات مطلوب، انعطافپذیری و تاثیر مثبت بر نواوری و خلاقیت از ویژکیهای ساختار ارگانیکی است (رابینز، 1991؛ اونیل و بیوواز و شول1، .(2005

با توجه به مطالعه و بررسی نظرات مختلف دانشمندان علم سازمان و مدیریت، عواملی چون استراتژی، اندازه یا بزرگی سازمان، تکنولوژی و محیط تعیین کننده نوع ساختار سازمان هستند و پیچیدگی، رسمیت و تمرکز نمایانگر ارکان اصلی ساختاراند (کورنا و همکاران2، .(1998

ابعاد ساختاری بیانگر ویژگیهای درونی یک سازماناند و مبنایی به دست میدهند که میتوان به وسیله آن سازمانها را اندازهگیری و ویژگیهای ساختاری آنها رابا هم مقایسه کرد (اعرابی، .(1379 ابعاد محتوایی نیز معرف کل سازمان هستند. ابعاد ساختاری اصلی که در ایجاد ساختار سازمانی و اداره موثر و اثربخش سازمان نقش مهمی دارند از سه عنصر پیچیدگی، رسمیت و تمرکز تشکیل شده است.

– پیچیدگی حدود تفکیک سازمان را نشان میدهد، همچنین به میزان تخصصگرایی، تقسیم کار و تعداد سطح و سلسله مراتب و محدوده و پراکندگی جغرافیای واحدهای سازمانی اشاره دارد. تفکیک افقی، تفکیک عمودی، و تفکیک جغرافیایی، سه عنصر مهم در تعریف پیچیدگی هستند. تفکیک افقی بر درجهای از تفکیک بین واحدها براساس افراد کاری که انجام میدهند، تحصیلات و آموزشی که دارند دلالت میکند. وقتی سازمان به دانش و مهارتهای زیادی نیاز دارد، پیچیدگی افزایش مییابد و ارتباطات و هماهنگی مشکل میشود. تفکیک عمودی به عمق یا

1 O’Neil, J, Beauvais, L, Scholl, R 2 Caruana et al

ارتفاع ساختار سازمان اشاره دارد. افزایش این نوع تفکیک باعث افزایش تعداد سطوح سلسله مراتب، فاصله بین مدیریت عالی و عملیاتی و همچنین کندی و دشواری ارتباطات و هماهنگیها میشود. منظور از تفکیک جغرافیایی پراکندگی ادارات و دوایر و کارکنان سازمان در مناطق جغرافیایی است. تفکیک جغرافیایی، تفکیک افقی وعمودی را نیز افزایش میدهد (رابینز، .(1383 با افزایش پیچیدگی مسئولیت مدیران برای حصول اطمینان از اینکه فعالیتهای پراکنده و تفکیک شده درون سازمان به طور یکنواخت و هماهنگ در جهت تحقق اهداف پیش میرود بیشتر میشود و مستلزم توجه قابل ملاحظهای به مسائل مربوط به ارتباطات، هماهنگی و کنترل است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   136   137   138   139   140   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ