سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آدمى نهفته در زیر زبان خویش است . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد نقش فرهنگ در بازار یابی فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد نقش فرهنگ در بازار یابی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد نقش فرهنگ در بازار یابی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد نقش فرهنگ در بازار یابی فایل ورد (word) :

مقدمه
یکی از ابزارهای مهم ارتباطی در کسب و کار، تبلیغات است. موفقیت یا عدم شکست بسیاری از سازمانها و شرکتها نیز در گرو فعالیتهای تبلیغاتی آنهاست. تبلیغ، راهی برای رساندن پیام به مخاطبان مورد نظر تعریف شده است. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چگونه باید تبلیغ کنیم تا به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنیم؟

برای اینکه تبلیغ از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار باشد لازم است که فعالیتهای تبلیغاتی بر اساس یک برنامه تبلیغاتی مناسب انجام پذیرند. برنامه تبلیغات به ما کمک می‌کند تا با پیمودن مسیری درست به نتیجه قابل قبول دست یابیم. در این شماره مراحل نوشتن یک برنامه تبلیغاتی به طور اجمالی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
تعریف برنامه تبلیغات
برنامه تبلیغات، پیام مناسب را از طریق یک رسانه مناسب به مخاطب مناسب، ارائه می‌کند. برنامه تبلیغاتی یک شرکت نشات گرفته از برنامه کلی شرکت و برنامه بازاریابی آن خواهد بود. (شکل 1)
تحلیل موقعیت: در این بخش تحلیل صنعت، بازار و رقبا صورت می‌گیرد. تحلیل موقعیت در برنامه تبلیغات عموماً از برنامه بازاریابی شرکت نشأت می‌گیرد. (در شماره دوم کلینیک موضوع برنامه بازاریابی مورد بحث قرار گرفت)

هدف تبلیغاتی: به طور کلی هدف از تبلیغات، ارائه اطلاعات، ترغیب افراد یا یادآوری است. در تبلیغات با ارائه اطلاعات، سازمان و محصولاتش معرفی می‌شوند. هدف تبلیغات این است که اولویت مشتریان را نسبت به محصولات تغییر دهد. در تبلیغات با هدف یادآوری، بر ویژگیهای محصول مجدداً تاکید و معمولاً از این نوع تبلیغ در مراحل پایانی عمر محصول استفاده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت هر محصولی در چرخه عمر خود، نیازمند اهداف تبلیغاتی متفاوتی است که این امر در شکل 3 نشان داده شده است.
(شکل 3)

بودجه : بودجه تبلیغات، تمامی فعالیتهای تبلیغاتی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد تا آنجا که در مقیاس وسیعتر می‌توان گفت بودجه بر فعالیتهای ارتباطی بازاریابی نیز تاثیرات بسزایی دارد. روشهای مختلفی برای تعیین بودجه تبلیغاتی وجود دارد. در زیر به برخی از این روشها اشاره شده است:

-1 روش تاریخی: در این روش بودجه تبلیغات هر سال را می توان با توجه به احتساب درصدی افزایش برای تورم یا دیگر عوامل بازار بر پایه بودجه سال قبل تنظیم کرد.
2 – روش وظیفه-هدف: در این روش با توجه به مجموعه هدفهایی که برای هر فعالیت تدوین شده است، هزینه تحقق هر هدف تعیین می شود. به عنوان نمونه تعیین می‌شود برای آنکه 50 درصد مردم از وجود محصول در بازار آگاه شوند، چقدر هزینه لازم خواهد بود؟ به چند نفر مصرف کننده باید دست یافت و هر کدام چند بار باید در معرض آگهی قرار بگیرند؟ و سطوح و مخارج ضروری برای استفاده از رسانه‌ها چقدر باید باشد؟

3 – روش درصدی از فروش: در این روش همانگونه که از نامش پیدا است، بودجه تبلیغات درصدی از میزان فروش خواهد بود.
4 – روش رقابتی: در این روش بودجه‌بندی غالباً وضعیت رقابتی و بودجه‌های رقبا به عنوان معیار تعیین بودجه تعیین می‌شود.
استراتژی: پس از تعیین اهداف و بودجه مورد نیاز، باید درباره محتوا و پیام تبلیغ تصمیم‌گیری کرد. در این بخش با توجه به اهداف و بودجه تعیین شده، استراتژی‌های تبلیغاتی تدوین می‌شود. به بیان دیگر، روش حصول اهداف تعیین شده در مراحل قبلی با توجه به بودجه مشخص شده در این بخش آورده می شود. تدوین محتوا و پیام تبلیغاتی وظیفه متخصصان تبلیغات است، اما مدیر تبلیغات و مدیر بازاریابی باید توانایی داشته باشند تا فرایند آن را درک کرده و اطمینان حاصل کنند که کار به نحو احسن انجام گرفته است.

اجرا: ازجمله اقداماتی که در این مرحله انجام می‌شود برنامه‌ریزی رسانه و نهایتاً ساخت تبلیغ است. در برنامه‌ریزی رسانه، ترکیب رسانه‌های مورد استفاده و دلایل انتخاب آنها و نیز زمان‌بندی استفاده از این رسانه‌‌ها ارائه می‌شود. رسانه‌های مختلف به دلیل تاثیرات متفاوتی که بر مخاطب می‌گذارند، واکنشهای متفاوتی را نیز به همراه خواهند داشت. لذا با توجه به مزایا و کارکردهای هر رسانه و با درنظر گرفتن بودجه در دسترس و اهداف تبلیغاتی، نسبت به انتخاب رسانه و یا ترکیبی از رسانه‌های مناسب اقدام می‌شود. رادیو، تلویزیون، روزنامه‌ها و مجلات، اینترنت و ; برخی از رسانه‌های مورد استفاده در این مرحله هستند.

ارزیابی: در این مرحله با توجه به اهداف تبلیغاتی تعیین شده، نسبت به سنجش میزان اثربخشی تبلیغات اقدام می‌شود. برنامه تبلیغاتی باید مرتباً آثار ارتباطی و نتایج فروش تبلیغات انجام شده را مورد ارزیابی قرار دهد و ببیند آیا اساساً تبلیغ توانسته است با مخاطب ارتباط برقرار کند؟
برای ارزیابی آثار تبلیغ لازم است به مجموعه‌ای از عوامل رفتاری، روان‌شناختی، ارتباطی و فروش توجه شود. به طور کلی آزمونهای ارزیابی آثار ارتباطی تبلیغات، به دو دسته پیش‌آزمون و پس‌آزمون تقسیم می‌شوند.
روش انجام این ارزیابی به نوع رسانه مورد استفاده و ویژگیهای مخاطبان بستگی دارد. شاخصهای ارزیابی نیز با توجه به هدف تبلیغات انتخاب می‌شوند.
تازه‌های حوزه بازاریابی
_ برگزاری دومین همایش تخصصی بازاریابی شبکه‌ای: دومین همایش تخصصی بازاریابی شبکه‌ای، در خردادماه سال جاری در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، محمدرضا کاتوزیان- نماینده‌ مجلس شورای اسلامی – در این همایش، از بازاریابی شبکه‌ای به عنوان روشی برای کوتاه کردن زمان رسیدن کالا از تولیدکنندگان به دست مصرف‌کنندگان با حداقل قیمت یاد کرد و اظهار داشت: روشهای جدید بازاریابی شبکه‌ای با استفاده از فناوری اینترنتی به تجارت الکترونیک تبدیل شد، به دنبال آن بازاریابیهای شبکه‌ای فاسد، آغاز به کار کرده و به بازاریابی هرمی معروف شدند. وی ورود این نوع بازاریابی به کشور را دلیلی برای نیاز به وجود قانون در کشور دانست و افزود: پس از فعالیتهای لازم در مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون حقوقی، قانون ممنوعیت فعالیت این شرکتها اعلام شد. البته این قانون به شرکتهایی مربوط می‌شود که بازاریابی ناسالم را دنبال می‌کنند و شاخصه‌ این شرکتها عضوپذیری با شرط بازاریابی اعضاست که برای این منظور حق عضویت گرفته می‌شود و با ورود هر عضو نیز پورسانت تعلق می‌گیرد.

کاتوزیان در ادامه افزود: کالایی که در این نوع بازاریابی مطرح می‌شود، نه تولیدی و نه خدماتی است، این شرکتها با توسعه‌ هندسی رشد می‌کنند و معمولا 85 درصد اعضا در سطح پایین شبکه متضرر می‌شوند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:17 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت فایل ورد (word) دارای 34 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

نگاهی به‌اجزای Grid

nاجزای تشکیل دهنده grid عبارتند از:

– رابط کاربر

– اجزای امنیت‌

– مدیریت کنترل کار سیستم (Workload management)

 – زمانبند (Scheduler)

 – مدیریت اطلاعات (Data Management)

 – مدیریت منابع (Resource management)

اسلاید 2 :

Grid از دید برنامه نویسان

nاز دید برنامه‌نویسان، Grid از سازمان‌های مجازی‌ای تشکیل شده است که از پروتکل‌های مخصوصی برای ارتباط با هم استفاده می‌کنند. این پروتکل‌ها به ‌استفاده‌کنندگان Grid و برنامه‌ها اجازه می‌دهند سرویس‌های خود را در محیطی کنترل شده و امن اجرا کنند. این سازمان‌های مجازی می‌توانند یک کامپیوتر شخصی، سروری قدرتمند یا کامپیوترهای متصل به‌ شبکه باشند که از آن جا که پروتکل یکسانی دارند، می‌توانند با هم متصل باشند و از منابع یکدیگر استفاده نمایند.

گروه جهانی Grid با ارائه معماری باز سرویس‌های Grid یا Open Grid Services Architecture) OGSA) و جمعآوری استانداردهای باز، مانند زبان تعریف سرویس‌های وب یا Web Services Description Language) WSDL) توانسته است استانداردی آسان و در عین حال دقیق برای سیستم‌های Grid تعریف کند. از آن گذشته، OGSA از تجربیات به‌ دست آمده از پروژه‌های بزرگی مانند Globus نیز بهره‌مند است

nتصویر مربوطه

اسلاید 3 :

سرویس های گرید

nاستانداردهای باز و پروتکل‌های این معماری راه تولید سرویس‌ها را نشان می‌دهند. این سرویس‌ها قلب Grid هستند و در واقع به ‌استفاده‌کننده اجازه می‌دهند با Grid کار کند. این سرویس‌ها عبارتند از:

– سرویس درخواست‌های پردازنده مرکزی
– سرویس مدیریت کنترل کار سیستم و sessionها
– سرویس جست‌وجوی اطلاعات
‌- سرویس تعیین پهنای باند شبکه‌
– سرویس مدیریت اطلاعات‌

وقتی متخصصان Grid درباره شروع شدن یک سرویس صحبت می‌کنند، مثلاً شروع شدن سرویس جست‌وجوی اطلاعات، منظور یک نمونه یا Instance سرویس است که می‌تواند تکالیف بلند مدت یا موقتی داشته باشد. این سرویس‌ها می‌توانند به‌صورت فعال یا غیر فعال باشند و زمان فعالیت را می‌توان با زمانبند یا به‌صورت اختیاری تعیین نمود. ‌سرویسی خوب است که بتواند به‌راحتی امکانات خود را در اختیار استفاده کننده قرار دهد. مثلاً وقتی یک وسیله الکترونیکی را به ‌پریز برق متصل می‌کنید، برای شما هیچ اهمیتی ندارد که برق مورد نیازتان از کجا می‌آید؛ فقط می‌خواهید از برق استفاده کنید.

سرویس خوب Grid نیز سرویسی است که بتواند سرویس موردنظر ‌استفاده‌کننده  را به‌راحتی دراختیار او قرار دهد و استفاده‌کننده بتواند به ‌سادگی از آن استفاده کند. مثلا سرویس بانک‌اطلاعاتی در Grid باید به‌صورتی عمل کند که استفاده کننده فقط یک جست‌وجو وارد کند و  جواب جست‌وجوی خود را بگیرد؛ بدون این‌که از جایگاه و عملیات بانک‌اطلاعاتی خبر داشته باشد.

اسلاید 4 :

پیچیدگی‌ها

nگر تصور می‌کنید سیستم‌های Grid پیچیده‌اند و ممکن است کار با آن‌ها مشکل باشد، کاملاً درست فکر می‌کنید. مثلاً سیستم‌های Grid باید به‌سرعت قادر باشند منابع سیستم‌های متصل به‌آن‌ها را شناسایی کنند و در عین حال نباید از سرعت و کارایی این سیستم‌ها بکاهند. نکته بسیار مهم دیگری که مشخصاً ارتباطی به ‌Grid ندارد ولی در این سیستم‌ها تأثیر‌گذار است، ساختن نرم‌افزارهایی است که بتوانند با سیستم‌های Gird کار کنند.

امروزه بیشتر نرم‌افزارها می‌توانند روی کامپیوتر‌های شخصی یا حتی سرور‌ها کار کنند.  یعنی در واقع این نرم‌افزارها از یک پردازنده مرکزی استفاده می‌کنند، اما در سیستم‌های Gird، ممکن است چند  پردازنده این کار را به‌عهده بگیرند و چند سیستم با هم کار کنند. البته هر سیستم یک کار را انجام می‌دهد. سپس نتایج محاسبات جمع می‌شود و به ‌درخواست کننده سرویس برگشت داده می‌شود.

وقتی یک نرم‌افزار یا مجموعه‌ای از نرم‌افزارها بخواهند از Grid استفاده کنند، مسئله به‌اشتراک گذاشتن اطلاعات، تکه تکه کردن این اطلاعات، ‌انتقال آن با امنیت کامل و مدیریت این اطلاعات کار دشواری است و کاربر Grid فقط اطلاعاتی را وارد می‌کند و نمی‌داند در داخل سیستم چه می‌گذرد. در نتیجه این سیستم‌ها باید طوری این کار را انجام دهند که کاربران Grid بدون نگرانی از انتشار اطلاعات سری خود یا بروز اشتباه در محاسبات، به ‌Grid اطمینان کنند.

امنیت سیستم‌های Grid نیز بسیار حائز اهمیت است. کاربران این سیستم‌ها باید از دسترسی به‌منابع ایشان در سیستم اطلاع حاصل کنند و بدانند کدام کاربر به‌اطلاعات آن‌ها دسترسی دارد. اضافه بر این، قابلیت اطمینان و سرعت این سیستم‌ها بسیار اهمیت دارد. اگر سیستم‌های Grid از سرعت کافی برخوردار نباشد، کاربران Grid از استفاده از این سیستم‌ها دلسرد می‌شوند.

اسلاید 5 :

چگونه Grid بسازیم ؟

nممکن است پس از خواندن مطالبی که تا اینجا گفته شد، به‌ این فکر افتاده باشید که آیا می‌توانید خودتان یک Grid  بسازید؟ البته که می‌توانید! می‌توانید از نرم‌افزارهای منبع آزاد یا اپن‌سورس استفاده کنید و یک محیط Grid بسازید. اولین قدم برای شروع، دانلود کردن ابزار Globus است. Globus همان‌طور که قبلاً نیز بحث شد، ابزاری است قدرتمند برای ایجاد و مدیریت محیط Grid.  همچنین،  به‌ سرویس‌هایی برای ساختن Grid نیاز دارید که شامل سرویس مدیریت اطلاعات، سرویس پرس‌و‌جوی اطلاعات، درخواست‌کننده نیروی پردازشگر، زمانبند و سرویس تقسیم‌کننده پهنای‌باند ‌باشند. این سرویس‌ها به‌سرویس‌های Grid معروفند و در واقع همان سرویس‌های وب هستند؛ البته با قابلیت‌های بیشتر و مرتبط با Grid.  برخی از کامپیوترهای شما که به ‌شبکه Gird متصلند، میزبان سرویس‌های Grid خواهند بود و کامپیوترهای دیگر از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند.

به علا‌وه، برای ساختن یک Grid به‌ابزارهایی نیز نیاز خواهید داشت: ابزارهای زیربنایی مثل زمانبندها، ابزارهای مدیریت منابع، مدیریت امنیتی و ابزارهای انتقال فایل مانند GridFTP که قبلاً توضیح داده شد. ابزار دیگری که حتما به‌آن نیاز خواهید داشت، Grid Directory Services) GDS) است که فهرست سرویس‌های آماده را در اختیار دارد. به‌علا‌وه، به ‌API‌هایی نیز نیاز دارید که برنامه‌های شما را با Grid هماهنگ سازند و به‌برنامه‌های شما امکان دهند در محیط Grid کار کنند.

اسلاید 6 :

طرح ریزی برای امنیت شبکه

n

nامنیت یک فاکتور بسیار مهم در طراحی و مدیریت یم شبکه می باشد و اهمیت آن در شبکه بیش از محاسبات معمولی می باشد ، زیرا اشتراک داده ها بسیار زیاد است . در یک شبکه ، گره های شبکه طوری طراحی شده اند تا برنامه ها را علاوه بر انتقال اطلاعات ، اجرا هم کنند . این عمل باعث می شود که شبکه نا امن در خطر ویروس ها و سایر مشکلات امنیتی قرار داشته باشد . به این منظور بسار مهم است که فهمیده شود به راستی کدامیک از اجزای شبکه باید برای جلوگیری از هرگونه حمله ای ایمن شوند .

nبعلاوه مهم است که مشکلات مرتبط با اعتبار دهی به کاربران و مجوز های آنها شناسایی شوند ( CA ) . شما باید قوانینی برای ایمن سازی شبکه خود و محافظت از منابع بر روی شبکه تان داشته باشید . شما مکن است مجبور باشید که به الزامات امنیتی سازمان خود بپیوندید تا بتوانید تمامی جنبه های امنیت شبکه را بررسی کنید . طرح امنیتی شما باید شامل اندازه گیری  امنیت در موارد زیر باشد :

nدیواره های آتش ، محافظت در مقابل ویروس ، کاربران ، پروکسی ها ، ثبت کردن ها ، مجوز ها ، ارزیابی ها و قابلیت های دسترسی به فایل .

اسلاید 7 :

اعتبار سنجی و تایید صلاحیت

nبطور ساده اعتبار سنجی اعتبار است از این که مقایسه کنیم که چیزی برای مثال یک کاربر همان است که می گوید .

nاعتبارسنجی در محیط شبکه شما ، باید دارای این مشخصات باشد :

nورود ، کاربران باید قادر باشند که یک بار از طریق اعتبار سنجی به شبکه وارد شده و سپس به تمام منابع شبکه دسترسی داشته باشد –  تفویض اختیار ، یک کاربر باید قادر باشد که به برنامه قابلیت اجرا بر روی منابعی را که به آنها دسترسی دارد را بدهد . همچنین برنامه باید قادر باشد تا این حقوق را به برنامه دیگر واگذار نماید – روابط متقابل بر پایه ی کاربر ، به منظور استفاده یک کاربر از منابع مهیا شده ی امنیت ، لازم نیست که هر یک از آن منابع با هم در حال تعامل باشند – یکپارچگی با راه حل های امنیتی محلی ، امنیت شبکه باید قادر به فعل و انفعال با تعداد زیادی از راه حل های امنیتی محلی باشد .

nتایید صلاحیت در واقع بررسی چیزی است که تا مشخص شود که آیا اجازه انجام آنچه را می خواهد انجام دهد دارد یا خیر .

nبرای مثال اینکه آیا یک کاربر اجازه ی ورود به یک شبکه خاص را دارد یا نه . ((مجوزها و کنترل مجوز)) ( CA ) : یک مجوز شامل اطلاعاتی است که برای شناسایی کاربر یا خدمات حیاتی می باشد .

nکنترل مجوز در واقع موجب اعطای مجوز به کاربران می شود .

nسیستم ها در شبکه ، مجوز هایی را جهت اجازه دسترسی به شبکه صادر میکند ، گر چه داشتن این مجوز ها به سیستم ها یا کاربران دسترسی کامل به تمام اشیا روی شبکه را نمی دهد . جعبه ابزار شبکه IBM از کنترل مجوز استفاده نمیکند اما این قابلیت را دارد که CA  های مختلف را وارد نموده ، نصب نماید و پیکربندی کند . برای اطلاعات بیشتر درباره ی انواع مختلف CA  ، مبحث ((امنیت جعبه ابزار شبکه IBM )) را مطالعه کنید .

nقبل از آنکه شما بتوانید یک نمونه از جعبه ابزار شبکه IBM  را پیکر بندی کنید باید برای مجوزها و CA برنامه ریزی نمایید .

nشما احتیاج دارید که اقلام زیر را تعیین کنید :

nخط مشی های امنیتی سازمانتان در قبال مجوزها و CA ها . سازمان شما باید خط مشی هایی در قبال مجوز ها و CAها داشته باشد . شما نیاز دارید که این خط مشی ها را بشناسید تا معین کنید که چگونه مجوزها را مدریت نمایید . اگر هنوز چنین مجوزهایی وجود ندارد ، یک تیم امنیتی برای به وجود آوردن ، اعتبار سنجی و ایجاد راهکارهای امنیتی در نظر بگیریم .

nنوع CA که شما به بکار خواهید برد ، یک CA  در واقع یک سازمان خصوصی و یا عمومی است که مجوزهای دیجیتالی را ( اغلب در قبال یک مبلغ ) برای تضمین شناسایی ، انتشار میدهد . انواع مختلفی از CA  موجود است که توسط سازمان های مختلف منتشر می شود .

اسلاید 8 :

انواع مجوزها

n

nدو نوع از مجوزها در جعبه ابزار شبکه IBM استفاده میشود :

nکاربران و میزبان .

nمجوزهای کاربر به هر کدام از کاربران بر روی یک شبکه داده میشود که کاربران را قادر می سازد که هر جایی در آن شبکه شناسایی شوند .

nمجوز های میزبان به سرورها داده میشوند و جهت اجرای برنامه های مرتبط با PKI بر روی سیستم تان لازم میباشند . شما باید بدانید کدام نوع از مجوز را استفاده می کنید ؟ ، چگونه شما مجوزها را دریافت و ارسال می کنید ؟ ، شما لازم دارید که نحوه گذر دادن مجوزها را به جلو و عقب بفهمید ، آیا از E_mail استفاده می کنید ، از FTP  چطور ، از سایرروش ها چطور ؟ شما همچنین لازم است که خطرهای امنیتی روشی را که استفاده میکنید به درستی بشناسید .

nمجوزها و تاییدیه ی مجوز از مفاهیم اساسی برای پایه ریزی امنیت شبکه میباشند . برای اطلاعات بیشتر در مورد مجوزها قسمت (( مجوزها)) را ببینید . برای اطلاعات بیشتر در مورد CA ها قسمت(( تایید مجوز  )) را ببینید . برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی پیکر بندی امنیت بر روی شبکه خود عناوین زیر (( تنظیمات امنیتی جعبه ابزار شبکه IBM )) را ببینید .

اسلاید 9 :

زیر ساخت امنیتی شبکه  ( GSI )

nجعبه ابزار شرکت IBM از زیر ساخت امنیتی شبکه استفاده میکند تا بتواند به نحو مطمئنی بر روی یک شبکه باز ، ارتباط برقرار نماید . این GSI بر مبنای یک سیستم رمز نگاری ( مجوزهای XS09 ) بنا شده است و شامل سرویس امنیت عمومی می باشد که یک API استاندارد برای سیستم های امنیتی است و توسط IETF بنا نهاده شده است .ملحقاتی به این استانداردها اضافه شده است .

nGSI از یک کلید عمومی به منظور رمز نگاری استفاده می کند .( که به عنوان رمز نگاری غیر متقارن شناخته می شود ) و این در واقع اصول کارکرد آن میباشد .

nبسیاری از مفاهیم و مباحث استفاده شده در توصیف GSI از این مطالب ناشی می شود که از رمز نگاری با کلیه عمومی استفاده میکند . قبل از پرداختن به باقی مانده این مبحث ممکن است احتیاج داشته باشد که مفاهیم کلیدهای خصوصی وعمومی و امضاهای دیجیتالی را به صورت بیشتری بررسی و مطالعه کنید . انگیزه اولیه در استفاده از GSI ، احتیاجات ذیل می باشد : تبادلات اطلاعاتی بصورت امن در میان اجزا مختلف یک شبکه – امنیت پشتیبانی شده در مرزهای یک سازمان – انجام احتیاجات کاربران یک شبکه برای اطلاعات بیشتر درباره GSI مبحث (( نگاهی گذرا بر ساختار امنیتی شبکه )) را بر روی وب سایت :

nhttp://www.unix.globus.org/security/overview.html

n

 

اسلاید 10 :

امنیت در سطح پیام

nامنیت در جعبه ابزار شبکهIBM برپایه سیستم Globus Toolkit version 3

nاست . Globus Toolkit Version 3 از امنیت در سطح نقل و انتقالات و هم چنین امنیت در سطح پیام پشتیبانی می کند . در صورتی که جعبه ابزار شبکه IBM تنها از امنیت در سطح پیام پشتیبانی می کند . برای اطلاعات بیشتر در مورد پشتیبانی امنیتی Globus Toolkit Version 3 ، وب سایت آنرا در آدرس زیر مشاهده می کنید :

nHttp://www.unix.globus.org/toolkit/3.0/ogsa/doc5/security.html

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:17 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله خلوت، قلمروپایی، و فضای شخصی نظریه همجواری فایل ورد (word) دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خلوت، قلمروپایی، و فضای شخصی نظریه همجواری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خلوت، قلمروپایی، و فضای شخصی نظریه همجواری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خلوت، قلمروپایی، و فضای شخصی نظریه همجواری فایل ورد (word) :

همجواری

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:17 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حوزه علمیه، نظام اسلامی و حضور روحانیت در عرصه سیاست فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حوزه علمیه، نظام اسلامی و حضور روحانیت در عرصه سیاست فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حوزه علمیه، نظام اسلامی و حضور روحانیت در عرصه سیاست فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حوزه علمیه، نظام اسلامی و حضور روحانیت در عرصه سیاست فایل ورد (word) :

مقدمه

حوزه علمیه تشیع بهعنوان یک نهاد اجتماعی برآمده از متن فرهنگ دینی جامعه اسلامی، در طـول حیات دیرپا و پرثمر خود، در تعامل پویا و اثربخش با اقشـار گونـاگون مـردم، همـواره افـزون بـر پاسخگویی به نیازها و مسائل دینی، گرهگشای مشکلات و مسائل اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی

و اقتصادی آنان نیز بوده است. در نتیجه این تعامل پویا و پشـتیبانی همـراه بـا اعتمـاد مـردم، نهـاد روحانیت و بهویژه علما و بزرگان دین، همواره نقـش مهـم و تأثیرگـذاری در حـدوث و پیشبـرد تحولات سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی ایفا کردهاند. این نقش، در دوران معاصـر و در جریـان وقوع رخدادهایی همچون جنبش مشروطیت، نهضت تنباکو، مقابله با دخالت بیگانگـان و ماننـد آن برجستهتر شده و با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری روحانیان مبارز و بهویژه برقـراری حکومـت دینی با محوریت ولایت فقیه، تبلور و اهمیت فزایندهای یافته است. متناسب با جایگاه رفیع روحانیت

و نقش تعیینکننده آن در تحولات اجتماعی و سیاسی جامعه کنونی (بهویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برقراری حکومت دینی)، بهرغم ابـراز برخـی تردیـدها در بـاب کارآمـدی و توانمنـدی روحانیت و حتی دین در اداره حکومت و تدبیر زندگی اجتماعی، انتظارات از روحانیـت بـه نحـو چشمگیری افزایش یافته است، بهگونهای کـه رهبـران انقـلاب در مناسـبتهای گونـاگون، دربـاره سازوکار تعامل حوزه علمیه و نظام اسلامی، وظایف نظام اسلامی در قبال حوزه علمیه، سـازوکار حفـظ استقلال حوزه علمیه، و مانند آن سخنان صریح و روشنگرانهای بیان کردهاند. روشن اسـت کـه برقـراری مناسبات مطلوب میان حوزه علمیه و نظام اسلامی، بیش و پـیش از همـه، در گـرو تلقـی روشـن بدنـه حوزههای علمیه از رابطـه حـوزه و نظـام اسـلامی و نیـز ارزیـابی همدلانـه آنـان از ضـرورت حضـور روحانیت در عرصه سیاست است. در این میان، نحوه نگرش طـلاب بـه روابـط حـوزه علمیـه و نظـام اسلامی و نیز نوع رویکرد آنـان نسـبت بـه ورود روحانیـت بـه سـاحت سیاسـت، از اهمیـت ویـژهای برخوردار است. اینکه ارزیابی طلاب بهعنوان بدنه اصلی حوزه، از رابطه نظـام اسـلامی و حـوزه علمیـه چیست؟ آنان چه سازوکاری برای تعامل نظام اسلامی و حوزه علمیه قایلنـد؟ ایشـان چـه رویکـردی در قبال ورود حوزه علمیه و روحانیان به عرصه سیاست دارند؟ و تـأثیر بیتفـاوتی یـا احسـاس مسـئولیت روحانیت در باب مسائل سیاسی را در دینداری یا دینگریزی مردم چگونه ارزیـابی میکننـد؟ سـؤالات مهمی هستند که پاسخگویی علمی و روشمند به آنها، میتواند ضمن ترسیم تصویری روشن از واقعیـات موجود مسئولان را در سیاستگذاری و برنامهریزی واقعنگرانه در اینباره نیز یاری رساند.

حوزه علمیه؛ نظام اسلامی ضرورت و حضور روحانیت در عرصه سیاست 19

با وجود اهمیت سؤالات مزبور و ضرورت پاسخدهی روشمند به آنها، بررسی پژوهشهـای موجـود نشانگر فقدان تحقیقاتی است که با روش میدانی و مطالعه نظرات واقعی طلاب، درصدد پاسخگـویی بـه این سؤالات برآمده باشند. با وجود این، برخی پژوهشها و منابع وجود دارند که بـه ابعـادی از موضـوع این مقاله پرداختهاند که از جمله میتوان به این نمونـهها اشـاره کـرد: کتـاب رابطـه روحانیـت و نظـام اسلامی از منظر امام و رهبری، کتاب روحانیت و حوزههای علمیه از دیدگاه امام خمینی، کتـاب حـوزه و روحانیت در آیینه رهنمودهای مقام معظم رهبری«، مقاله »تعامل روحانیـت و دولـت اسـلامی«، مقالـه »نگاهی به روششناسی امام در باب ورود روحانی به عرصه سیاست.« این پژوهشها جملگـی از سـنخ پژوهشهای اسنادی بوده و یافتههای هیچیک مبتنی بر دادههای میدانی حاصل از روش پیمایش نیسـت. پژوهش حاضر ضمن بهرهگیری مقتضی از محتوای منابع مزبور، کوشیده است تا با گـردآوری دادههـای مورد نیاز از طریق روش پیمایش و تحلیل آماری دادهها، تصویری روشن از نگرش طلاب حوزه علمیـه قم درباره ورود روحانیت به امور سیاسی و نیز رابطه حوزه علمیه با نظام اسـلامی ترسـیم کنـد. روشـن است که با توجه به مطالعه چگونگی ارزیابی طلاب حوزه علمیه قم از موضوعات مزبور، یافتههای ایـن مقاله میتواند مسئولان امر را نسبت به نوع قضاوت بدنه حوزه در ارتباط با آنها آگاه سازد.

به اختصار، این مقاله درصدد پاسخگویی به سؤالات ذیل است:

1 ارزیابی طلاب حوزه علمیه قم از رابطه نظام اسلامی و حوزه علمیه چیست؟

2 ارزیابی طلاب حوزه علمیه قم از ورود روحانیت و حوزه علمیه به عرصه سیاست چیست؟

چارچوب مفهومی

مکتب اسلام مبتنی بر سه اصل »مبدأ«، »معاد« و »رهبری الهی« برای همه ابعاد مـادی و معنـوی بشـر بـه مقتضای جامعیت، و در هر عصری به مقتضای خاتمیت و جاودانگی آن، برنامه و دسـتورالعمل دارد. در این میان، رهبری الهی بهعنوان موهبتی الهی و پیونددهنده دو اصل دیگر، هیچگاه از انسـان دریـغ نشـده است. روحانیت بهعنوان جریان تداومبخش رهبری الهی و نظام اسلامی، بهعنوان یکـی از لـوازم حیـات اجتماعی، دو نهاد اسلامی دیرپا و متلائم هستند (معصومی، .(1392

در باب سازوکار تعامل نهاد روحانیت و دولت اسـلامی، رهیافـتهـای گونـاگونی وجـود دارد کـه میتوان برحسب نوع تلقی از مفهوم »روحانیت« و »دولت اسلامی«، رابطه بین دیـن و جامعـه، اسـلام و حکومت، اسلام و روحانیت، و روحانیت و جامعه را به چهار رویکرد کلان تقسیم کرد:

29 ، سال ششم، شماره دوم، پاییز و زمستان 3931

رویکرد نخست روحانیت را تابع دولت اسلامی و در خدمت آن دانسته و بر آن اسـت کـه بهسـبب اسلامی بودن دولت، به حکم وظیفه دینی، همه، از جمله روحانیت و حوزههـای علمیـه بایـد از دولـت اسلامی اطاعت کنند.

رویکرد دوم با حاکم دانستن روحانیت بر دولت اسلامی، دولـت را مجـرای اجـرای حـدود الهـی و روحانیت را عامل اجرای آن میداند. بنابراین، دولت اسلامی آنگاه محقق میشود که روحانیـت بـهعنوان رهبر دینی در رأس آن باشد.

رویکرد سوم با جداانگاشتن دیـن و سیاسـت، عرصـه حضـور و مأموریـت روحانیـت و دولـت را متفاوت و متمایز میداند.

سرانجام رویکرد چهارم بهرغم پـذیرش پیونـد دیـن و سیاسـت، قایـل بـه دولـت اسـلامی منهـای روحانیت است (معصومی، .(1390 روشن است که هر یک از رویکردهـای مزبـور ارزیـابی متفـاوتی از »رابطه حوزه علمیه و نظام اسلامی« و »ورود روحانیت به عرصه سیاست« دارند.

با عنایت به تنوع رویکردهای موجود و عدم امکان تلفیق آنها و نیز ضرورت اتخاذ رویکـرد واحـد و منسجم در بررسی علمی، در تدوین چارچوب مفهومی این تحقیق، رهیافـت امـام خمینـی و آیـتاالله خامنهای مبنا قرار گرفته است. بنابراین، تحقیق حاضر با ابتنا بر رهیافت امـام و رهبـری در بـاب »رابطـه حوزه علمیه و نظام اسلامی« و »ورود روحانیت به سیاسـت«، بـر آن اسـت تـا بـا بهـرهگیـری از روش پیمایش، ضمن شناسایی روشمند نحوه ارزیابی طلاب حوزه علمیه قم نسـبت بـه ایـن دو مقولـه مهـم، میزان تلائم نگرش آنان با اندیشه امام خمینی و آیتاالله خامنهای در این خصوص را نیز بررسی نماید.

آیتاالله خامنهای در پیامها و سخنرانیهـای گونـاگون، بـهویژه در دیـدار بـا حوزویـان، فهرسـتی از مهمترین موضوعات مرتبط با حوزههای علمیه را به تفصیل بیان کـرده اسـت. از زمـره مهـمتـرین ایـن موضوعات، میتوان به »مناسبات حوزه علمیه و نظام اسـلامی« و »ورود روحانیـت بـه سیاسـت« اشـاره کرد. در ادامه، با استناد به متن سخنرانی ایشان در دیدار با طلاب و اسـتادان حـوزه علمیـه در تـاریخ 29 مهر 1389، دیدگاه رهبری واکـاوی و بخشـی از چـارچوب مفهـومی مناسـب بـرای طراحـی سـؤالات پرسشنامه ارائه شده است.

آیتاالله خامنهای در تبیین سازوکار تعامل حوزه علمیه و نظام اسلامی، معتقدند: »نسبت روحانیت و حوزههاى علمیه با نظام اسلامی، نسبت حمایت و نصیحت است. حمایت در کنار نصیحت، دفاع در کنار اصلاح« (حسینی خامنهای، سخنرانی مورخ 29 مهر .(1389

حوزه علمیه؛ نظام اسلامی ضرورت و حضور روحانیت در عرصه سیاست 39

ایشان با بیان این نکته که طرح بحث »اسـتقلال حـوزه« نبایـد زمینـه را بـرای بـروز مغالطـه »ضـرورت فاصلهگیری حوزه از نظام اسلامی و عدم حمایت از آن« ایجاد کند، میفرمایند:
در اینجا هم مراقب باشید یک مغالطه دیگرى به وجود نیاید؛ استقلال حوزهها به معناى عدم حمایت نظام از حوزه و حوزه از نظام تلقی نشود ; بعضیها میخواهند بهعنوان استقلال و به نام »استقلال«، رابطه حوزه را با نظام قطع کنند.

ایشان با مقابل قرار دادن »وابستگی« و »استقلال«، اظهار میدارند: »وابستگی غیر از حمایت است، غیـر از همکارى است. نظام به حوزه مدیون است؛ باید به حوزهها کمک کند« (همان).

آیتاالله خامنهای با جداسازی هزینههای معیشت طلاب از سایر هزینههـای مراکـز حـوزوی، ضـمن تأکید بر ضرورت استقلال معیشت طلاب از حکومت اظهار میدارند:

معیشت طلاب به صورت سنت، معمول و بسیار پرمعنا و پررمز و راز، باید بهوسیله مـردم اداره شود. مردم بیایند وجوهات شرعیشان را بدهند ; اما مسائل حوزههـا فقـط مسـئله معیشت نیست. در حوزهها، هزینههایی وجود دارد که جز با کمـک بیتالمـال مسـلمین و کمک دولتها امکان ندارد آن هزینهها تحقق پیدا کند. دولتها موظفند ایـن هزینـهها را بدهند؛ دخالتی هم نباید بکنند (همان).

افزون بر موضوع »رابطه نظام اسلامی و حوزه علمیه«، موضوع »ورود روحانیـت بـه سیاسـت« نیـز همواره محل توجه محافل درون و برون حوزوی بوده و هر کدام به فراخـور و تناسـب دیـدگاه و منافع خویش، به رد یا تأیید آن پرداختهاند. هـم در میـان حوزویـان و هـم غیرحوزویـان، افـراد و جریاناتی هستند که با ورود روحانی به عرصه سیاست مخالفت مـیکننـد. بـهرغم وجـود نظـرات موافق و مخالف، به نظر میرسد امروزه فضای غالب در میان طلاب و روحانیـان فضـای ورود بـه عالم سیاست و تعامل با آن است (فلاح، .(1388

امام خمینی بهرغم مخالفت اولیـه بـا حضـور روحانیـت در مناصـب اجرایـی، بـه صـراحت، اظهار داشتند:

من از اول ; در مصاحبههایی که کردم، ; این کلمه را گفتهام که روحانیون شغلشان یـک شغل بالاتر از این مسائل اجرایی است و چنانچه اسلام پیروز بشود، روحـانیون مـیرونـد سراغ شغلهای خودشان. لکن وقتی که ما آمدیم و وارد در معرکه شدیم، دیدیم کـه اگـر روحانیون را بگوییم همه بروید سراغ مسجدتان، این کشور به حلقوم آمریکا یـا شـوروی میرود (موسوی خمینی، 1379، ج 16، ص.(350-349

49 ، سال ششم، شماره دوم، پاییز و زمستان 3931

بنابراین، امام راحل در مواضع بعدی، ضمن تأکید بر پیوند دین و سیاست، به صراحت، بـا تکلیـف دانستن حضور روحانیت در عرصههای گوناگون سیاسی، آنها را با ایـن سـخنان، بـه ورود در ایـن عرصه فرامیخواندند:

روحانیون و علما و طلاب باید کارهای قضایی و اجرایی را برای خود یک امر مقـدس و یـک ارزش الهی بدانند و برای خود شخصیت و امتیاز قایل شوند که در حوزه ننشستهاند، بلکه بـرای اجرای حکم خدا، راحتی حوزه را رها کرده و مشغول به کارهای حکومت اسلامی شدهانـد. ;

ما اگر امروز به نظام خدمت نکنیم و استقبال بیسابقه مردم از روحانیت را نادیده بگیریم، هرگـز فرصت و شرایط بهتر از این نخواهیم داشت (همان، ج 1، ص.(292

در تحقیق حاضر، با مبنا قرار دادن دیدگاه آیـتاالله خامنـهای در بـاب »مناسـبات حـوزه علمیـه و نظـام اسلامی« و نیز دیدگاه امام خمینی در خصوص »حضـور روحانیـت در عرصـه سیاسـت«، گویـههـای پرسشنامه طراحی، و ارزیابی طلاب از گویههای مذکور بررسی شده است.

روش تحقیق

این تحقیق با استفاده از روش »پیمایشی« اجرا شده است. جمعیت آماری شامل طلاب (خواهر و بـرادر) سطح دو و بالاتر حوزههای علمیه قم است. حجم نمونه آماری 650 نفر است که با عنایت به پراکنـدگی جمعیت آماری در مراکز گوناگون حوزوی (فیضیه، جامعهالزهرا، و مدارس علمیـه و حتـی شـهرکهـا)، برای انتخاب نمونه آماری، از روش نمونهگیری ترکیبی (طبقهای ـ میدانی) استفاده شده است. اطلاعـات مورد نیاز تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقـقسـاخته گـردآوری شـده اسـت. بـرای سـنجش اعتبـار پرسشنامه، از روش »اعتبار محتوا« استفاده شده است؛ به این معنا که هـم در طراحـی و هـم ارزیـابی و اصلاح پرسشنامه از محققان و کارشناسان متعدد استفاده شده است. برای سنجش پایـایی سـؤالات نیـز از فن »آلفای کرونباخ« استفاده شد. در مجموع، نتایج بهدست آمده از محاسبه آلفـا 75) درصـد) نشـانگر همسازی درونینسبتاً بالای گویهها با یکدیگر است. در پایان نیز دادههای به دست آمده از پرسـشنامـه با استفاده از نرمافرار «Spss» پردازش و تحلیل شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:17 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رازیانه فایل ورد (word) دارای 49 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رازیانه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رازیانه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رازیانه فایل ورد (word) :

رازیانه

چکیده:
رازیانه با نام علمی Foeniculum vulgare Mill گیاهی چند ساله است که به دو صورت وحشی و زراعی در ایران دیده می شود. به طور کلی تمام قسمت های گیاه خاصیت درمانی دارد، اما بیشترین قسمت مورد استفاده آن بذر است که حاوی روغن اسانس فرار است و مهمترین ترکیب شیمیایی آن آنتول است که بیشترین خواص این گیاه مربوط به این ترکیب است. از طرفی دیگر مزه شیرین رازیانه مربوط به وجود آنتول و استراگول در آن می باشد.

از دم کرده میوه برای درمان دل درد در کودکان استفاده می شود. مواد موثره این گیاه سبب افزایش ترشح شیر در مادران می شود.

اسانس رازیانه در صنایع داروسازی، نوشابه سازی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استعمال فراوان دارد.
واژه های کلیدی: رازیانه (Foeniculum vulgare)، آنتول، روغن اسانس، استراگول .

مقدمه
رازیانه Foeniculum vulgare گیاهی است دیپلوئید 22=n2 و از مهمترین و قدیمتیرین گیاهان دارویی ایران، منشاء آن مدیترانه و متعلق به خانواده چتریان (Apiaceae) می باشد. ظاهر کلی رازیانه مخصوصا از نوع برگ بی شباهت با شوید نیست ولی بوی مطبوع و معطر و ساقه مرتفع و ریشه ضخیم گیاه به سهولت آن را از شوید متمایز می سازد. گل های آن زرد رنگ و مجتمع به صورت چتر مرکب است. قسمت مورد استفاده رازیانه، ریشه، برگ و میوه آن است ولی معمولا کلیه قسمت ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در افسانه های قدیمی آمده است که مارها در زمان پوست اندازی چشمان خود را با مالیدن به رازیانه قوی می نمایند، از این روی بود که مردم برای رازیانه اثر تقویت کننده نیروی بینایی قائل بودند و حتی هنوز هم که قرن ها از آن روزگار می گذرد، مردم به آن معتقد هستند. جالینوس حکیم از مصرف آن در تهیه غذاها صحبت نموده است و در قرن پنجم برای آن اثر مسکن سرفه قائل بودند.

اسانس رازیانه حاوی آنتول، استراگول، متیل اوژنول، فلاندرن، آلفاپینن، فنچون و ; می باشد. آنتول موجود در اسانس رازیانه اثر فعال کننده مراکز عصبی مغزی را دارد. طعم میوه رازیانه معطر، کم و بیش با بوی ملایم و به حالت تازه ناپسند است.

 

گیاه شناسی
رازیانه گیاهی دو ساله یا چند ساله است که در ایران فقط یک گونه به نام Foeniculum vulgare هم به صورت زراعی و هم وحشی یافت می شود (1). رازیانه دارای ریشه¬ای غده ای، دوکی شکل، مستقیم و به رنگ سفید مات است. در این گیاه ساقه قائم، استوانه ای، به رنگ سبز

روشن، به ارتفاع 150 تا 200 سانتی متر و منشعب می باشد. برگ ها به رنگ سبز تیره ، شاداب ، ظریف و دارای بریدگی های کم و بیش عمیق هستند. دمبرگ ها در محل ساقه حالت غلاف پیدا می کند. گل های کوچک و زرد رنگ رازیانه در انتهای ساقه های اصلی و فرعی به صورت مجتمع در چتر مرکب قرار میگیرند. میوه رازیانه به طول 6 تا 10 میلی متر به عرض 2 تا 3 میلی متر دوکی شکل با دو انتهای باریک و رنگ آن سبز یا قهوه ای روشن می بشد. میوه مریکارپ دارای 5 پره

برجسته ولی کند و ناودانی. هر یک از شیارها بین پره ها دارای یک مجاری ترشح کننده است (2).

پراکنش
ایران: در ایران در گرگان – حاجی لنگ ارتفاع 200 متری، مازندران – پنجاب در دره هراز، در آذربایجان در ارتفاع 1000 متری ، تبریز، گیلان، شمال منجیل، کنار رودخانه، در بلوچستان می روید (2).
جهان: رازیانه بومی منطقه مدیترانه و جنوب اروپا است و در حال حاضر در جنوب و مرکز اروپا، کشورهای آسیایی (هند، چین، ژاپن) و بسیاری از کشورهای آفریقایی و همچنین در برزیل و آرژانتین کشت می شود (3).

نیازهای اکولوژیکی:
از آنجایی که رازیانه گیاهی است مدیترانه ای، هوای گرم برای رشد و نمو این گیاه مطلوب می باشد . به طور کلی کشت این گیاه در کشورهایی با هوای گرم ( که تابستان طولانی و زمستان سرد نداشته باشد) موفقیت آمیز می باشد. جوانه زنی بذور 6 تا 8 درجه سانتی گراد انجام می گیرد ولی درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی15 تا 16 درجه سانتی گراد می باشد (3). بالاترین درجه قطع جوانی 4/29-2/27 درجه سانتی گراد گزارش شده است (4).

خاک های روم رسی با مواد و عناصر غذایی تاثیر منفی در عملکرد محصول دارند . کشت رازیانه را باید در زمین هایی انجام داد که دارای آب کافی باشند. دمای مطلوب در طول دوره رویش و در طی زمان تشکیل میوه 25 تا 22 درجه سانتی گراد است. در زمستانهای طولانی و بسیار سرد ریشه گیاه دچار سرمازدگی و خشک می شوند. آبیاری در زمان مناسب تاثیر مثبتی بر کیفیت و کمیت مواد موثره رازیانه دارد. بهترین زمان برای این کار ابتدای رویش، مرحله تشکیل ساقه و هم چنین مرحله نمو گل می باشد.

PH خاک برای رازیانه 8/4 تا 8 مناسب است (3).

فنولوژی:
دوره رویش رازیانه بسیار طولانی است. بذور 2تا 3 سال قوه نامیه خود را حفظ می کنند. در شرایط مناسب 14 تا 20 روز پس از کاشت سبز می شوند. رشد اولیه بسیار کند است به طوریکه از رویش دانه تا تشکیل ساقه 2 تا 5/2 ماه طول می کشد. در سال اول رویش گل در اواسط تیر و زمان مناسب برداشت اوایل مهر است. اما در سال های بعد این زمان جلو می افتد. عمر مفید این گیاه 4 تا 5 سال است. بذور دو ساله (بندرت سه سال) از کیفیت خوبی برای کشت برخوردار هستند (4).

تناوب کاشت
رازیانه را می توان با اکثر گیاهان به تناوب کشت نمود ولی بهتر است این کار با گیاهانی که سبب افزایش مواد غذایی و بهبود خاک گردند، انجام گیرد. تناوب کاشت رازیانه با گیاهانی نظیر گوجه فرنگی، ذرت و یونجه مناسب نیست. به واسطه بیماری های مشترک بین رازیانه و اکثر گیاهان تیره چتریان نظیر هویج، انیسون، شوید و زیره سیاه تناوب کشت با آنها مناسب نمی باشد و ممکن است سبب گسترش آفات و بیماری ها شده و خسارت سنگینی به محصول وارد آورد (3).

مواد و عناصر غذایی مورد نیاز:
رازیانه در طول رویش به مواد غذایی نسبتا زیادی نیاز دارد. کودهای حیوانی کاملا نپوسیده تاثیر نامناسبی بر ریشه این گیاه دارند. از این رو باید نهایت دقت را در افزودن کودهای حیوانی به زمین هایی که رازیانه در آنها کشت می شود کرد. در اضافه کردن کودهای ازته هم باید دقت فراوانی کرد به طوریکه اگر بیش از مقدار مورد نیاز ازت به زمین بدهیم سبب تحریک رشد رویشی می شود، رشد زایشی (گلدهی و تشکیل میوه) را نیز مختل می کند و سبب کاهش شدید عملکرد می شود. هم چنین افزودن مقدار زیادی ازت، سبب کاهش مقاومت گیاه در مقابل سرمای زمستان نیز خواهد شد. (3)
افزودن 200 کیلوگرم در هکتار ازت پس از سبز شدن سبب افزایش محصول به مقدار 69/51 درصد و افزایش اسانس آن به مقدار 5/33 درصد می گردد، اما افزایش بیشتر مقدار ازت از مقدار آنتول می کاهد.
رفع نیازهای غذایی رازیانه نظیر ازت، فسفر، پتاس و ;از طریق افزودن کودهای شیمایی انجام می گیرد. کمبود عناصر و مواد غذایی خاک نه تنها مقاومت گیاهان را در برابر آفات و امراض مختلف کاهش می دهد، بلکه به طور بارزی سبب کاهش مقاومت آنها در برابر سرمای زمستان می¬شود. در فصل پاییز 80 تا 100 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 40 تا 60 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس به زمین می افزایند. در فصل بهار به خاک هایی که تهی از ازت ه

ستند 40 تا 50 کیلوگرم در هکتار ازت به عنوان سرک در اختیار گیاه گذاشته می شود.
افزودن 40 تا 60 کیلوگرم در هکتاراکسید فسفر و 20 تا 30 کیلوگرم در هکتار ازت در پاییز سال اول رویش تاثیر عمده ای در افزایش عملکرد در سال دوم خواهد داشت. چنانچه رویش گیاه در سال دوم به کندی انجام گیرد باید در بهار سال دوم 20 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت به خاک افزوده می شود. (3).

جدول زیر تاثیر عناصر غذایی در عملکرد میوه و مقدار اسانس میوه رازیانه را نشان می دهد.
عناصر غذایی (کیلوگرم در هکتار) عملکرد میوه % اسانس
(در وزن خشک گیاه)
ازت اکسیدفسفر اکسیدپتاس تن در هکتار درصد
— — — 206/1 100 27/4
40 80 40 206/1 132 42/4
40 80 40 909/1 158 26/4
40 120 40 202/2 160 26/4
60 120 40 71/1 135 01/4

آماده سازی خاک
برای آماده سازی خاک بهتر است در اواخر تابستان کودهای کاملا پوسیده حیوانی را به زمین اضافه کرد. سپس شخم عمیقی زده می¬شود و کودهای شیمایی مورد نیاز گیاه را به خاک می افزایند و آنرا به وسیله دیسک به عمق 20 تا 25 سانتی متری خاک می فرستند. سپس زمین را تسطیح نموده و بستر خاک را برای کشت حاضر می نمایند(3).

تاریخ و فواصل کاشت
رازیانه دوره رویشی نسبتا طولانی دارند. لذا باید کاشت آن در اوایل سال (اواخر اسفند اوایل بهار) انجام گیرد. بعضی از محققین کشت رازیانه را در فصل پاییز (آبان) توصیه می کنند (3).
بذور به صورت خطی داخل کرت در عمق 1 تا 2 سانتی متری خاک به طور مستقیم کشت می شوند. فاصله بذور از هم بر روی خطوط 30 سانتی متر در نظر گرفته می شود اما در حالت کمی فاصله خطوط از هم 40 سانتی متر انتخاب می شود. (8).
مقدار بذر برای یک هکتار زمین 8 تا 10 کیلوگرم در نظر گرفته می شود (3).
میزان بذر
Kg/ha عملکرد اسانس
Kg/ha مقدار اسانس
(درصد ماده خشک) وزن هزار دانه
(گرم) وزن دانه
(تن در هکتار)
8
10 %22
%8/16 92/1
84/1 5/4
0/5 45/1
18/1

مراقبت و نگهداری
وجین علف های هرز در فصل بهار (خرداد) ضروری می باشد. با استفاده از علف کش های مناسب نیز می توان به مبارزه با علف های هرز پرداخت. از بین این علف کش ها می توان مرکازین را نام برد که به مقدار 4 تا 5 کیلوگرم در هکتار قبل از کاشت، و اگر در فصل پاییز کاشته می شوند، بعد از کاشت بذور اما قبل از رویش آنها استفاده می شو. از دیگر علف کش¬ها می توان آفالون را به مقدار 5/1 تا 2 کیلوگرم در هکتار هنگامی که طول گیاهان به 15 تا 20 سانتی متر می رسد استفاده نمود.
آفات در طول رویش ممکن است خسارت سنگینی به رازیانه وارد نماید. خسارت عمدتا ازجانب سن¬های لکه دار که متعلق به خانواده میریده هستند وارد می شود. این حشرات با مکیدن شیر، گیاه سبب ضعیف شدن و کاهش عملکرد می شود. برای مبارزه با این آفت می¬توان از دیتریفون یا وفاتوکس استفاده نمود. (آفت کش ها و علف کش ها را می توان به طور مخلوط به کار برد (3).
از گیاه رازیانه می توان برای مبارزه بیولوژیک استفاده کرد. به طوریکه اگر در اطراف کرتهای گیاه، این گیاه را کشت نماید محل اسکان کفشدوزک است که این حشره از شته تغذیه می کند (8).
رازیانه را هیچ گاه نباید در مجاورت گیاهان سمی مانند بذر البنج و گیاهانی از این قبیل کشت نمود. زیرا، هنگام برداشت ممکن است بذر رازیانه با بذر این گیاهان مخلوط شود و استفاده از آن ایجاد مسمومیت نماید (3).

تاثیر کودهای شیمیایی بر عملکرد کمی و کیفی رازیانه
بررسی منابع نشان می دهد که استفاده از کودهای شیمیایی باعث تغییر در عملکردهای کمی و کیفی رازیانه می شوند. به طوریکه کمبود عناصر و مواد غذایی خاک نه تنها مقاومت گیاهان را در برابر آفات و امراض مختلف کاهش می دهد بلکه به طور بارزی سبب کاهش مقاومت در سرمای زمستان می¬شود. طبق آزمایشی که توسط امید بیگی و همکاران انجام شد نشان داد که کود نیتروژن باعث افزایش عملکرد بذر، وزن هزار دانه و میزان اسانس گردید. زمانی که میزان نیتروژن مصرفی 50 کیلوگرم در هکتار بود، بالاترین عملکرد بذر هنگامی به دست آمد که به صورت دو تقسیط 25 کیلوگرمی در هکتار استفاده شد. اما برای مقادیر 120 تا 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار، مصرف کود بعد از جوانه زنی توصیه گردید. طبق همین گزارش زمان کوددهی بر مقدار اسانس موثر ولی بر ترکیب های موجود در اسانس تاثیر خاصی نداشت. لازم به ذکر است که رازیانه در طول مدت رشد به مقدار مناسبی از کودهای دامی نیازمند است. در این رابطه کودهای حیوانی که به طور کامل نپوسیده باشد تاثیر نامناسبی بر ریشه گیاه داشته و سبب سوختگی ریشه و خشک شدن رازیانه می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ