مقاله بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83در70 فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83در70 فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83در70 فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83در70 فایل ورد (word) :
بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83-70
اهداف تحقیق
هدف اصلی این تحقیق بررسی وضعیت ساختمانهای استفاده طی سالهای 83-70 که برخی از اهداف فرعی که در این تحقیق به دنبال بررسی مستقیم عبارتند از
1 بررسی نوع مصالح به کار رفته در ساختمانها
2 بررسی نوع مصالح به کار رفته در شهرستان های مختلف
3 بررسی نوع تعداد پروانه های ساختمان ها
جامعه آماری
جامعه آماری عنوان شده در تحقیق و پژوهش حاضر عبارتند از پروانه های ساختمانی صادر شده برای احداث بنا که از سال 1370 تا سال 1380 عنوان شده است که تعداد کل خانه و بناها در حدود بالای 30000 بنا بوده است .
نمونه انتخاب شده
از کل بناای ساخته شده نمونه هایی که برای احداث یا تعویض و یا بازسازی استفاده شده با توجه به بناهای کل شهر همدان مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تحقیق
روش تحقیق استفاده شده در نمونه ی مورد استفاده از نوع توصیفی است که با استفاده از جدول فراوانی و فراوانی تجمعی و فراوانی نسبی آن نتایج به دست آمده است.
روش نمونه گیری
روش نمونه گیری استفاده شده روش نمونه گیری در دسترس است که نمونه های که مورد استفاده قرار گرفته کاملا در دسترس بوده است
فرضیه های تحقیق
بین مصالح استفاده شده و کیفیت ساختمان ها رابطه وجود دارد.
بین مصالح استفاده شده در شهرستان های مختلف تفاوت وجود دارد
بین نوع ساختاری ساختمانها و تعداد پروانه های آن رابطه وجود دارد
روش اندازه گیری
از طریق سرکشی به مراکز ساختمانی و شهرداری ها و بررسی پروانه های ساختمانی و محاسبه آمار بدست آمده .
متغیر های تحقیق
مصالح استفاده شده متغیر وابسته وکیفیت ساختمانها: متغیر مستقل
مقدمه
بدرستی قدمت استفاده بشر از سرپناه و یا به طور کلی به مفهوم امروزی قدمت استفاده بشر از مسکن معلوم نیست ولی تقریبا آنرا می توان همزمان با پیدایش بشریت دانست زیرا چنین گمان می رود که بشر از همان ابتدا برای مصون ماندن از برف و باران و سرما و گرما و حمله حیوانات و همچنین حمله سایر اقوام به غارها پناه برده و این غارها رامی توان اولین محل سکونت برای بشر دانست و از آن زمان تا کنون انسانها همیشه بفکر آن بوده اند که مسکنی راحت تر و بهتر برای
خود تهیه نمایند.
در قرون اخیر که رشد جمعیت در دنیا و بطور چشمگیری روبه ازیاد نهاد و بشر از لحاظ علمی و فنی مشکلات بسیاری را حل نمود در ساختن مسکن نیز مانند سایر امور تحولات عمده ای بوجود آورد و دیگر ساختن خانه های تک واحدی جوابگوی احتیاجات بشری نبوده و به همین علت سیستم خانه سازی بکلی دگرگون شده و استفاده از مصالح مقاوم نیز مانند فولاد و سیمان در ساختمان رایج گردید ودر ار دسترسی به این مصالح و امکانات دیگر گسترش شهرها از افقی به عمودی تبدیل شد و امر آپارتمان سازی در ساختمانهای چندین طبقه متداول گردید.
با وجود اینکه هر ساله به مقدار زیادی به تعداد مسکن اضافه میشود و در بیشتر ممالک پیشرفته تخریب ساختمانهای قدیمی نیز در شرایط معمولی مجاز نمی باشد به عبارت دیگر بجای چند واحد مسکن جدید یک واحد مسکن قدیمی را خراب نمی کنند. هنوز در هیچ یک از ممالک دنیا مشکل مسکن حل نشده، بلکه هر روزه به تعداد متقاضیان مسکن اضافه می شود و هنوز حتی در پیشرفته ترین ممالک دنیا قسمت عمده ای از درآمد خانواده صرف سکونت می گردد.
بدین لحاظ در تمام دنیا خصوصا در مملکت ما بایست به امر ساختن مسکن و استفاده هر چه بهتر و بیشتر از مصالح ساختمانی توجه بیشتر بشود. و برای رسیدن به این هدف ابتدا به طور دقیق ساختمان و انواع و اجزاء تشکیل دهنده آنرا بشناسیم.
باتوجه به اینکه به معنای کلی به هر چیزی که ساخته می شود میتوان ساختمان گفت ولی در اینجا منظور ما از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی(آهن، سیمان، گچ، آجر و غیره) می باشد. اصولا ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن میتوان به دو دسته تقسیم نمود.
الف: انواع ساحتمان از لحاظ مصالح مصرفی:
1- ساختمانهای بتنی:
ساختمان بتنی ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه( سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میله گرد ساده و یا آجدار) استفاده شده باشد. در ساختمانهای بتنی سقفها بوسیله تاوه( دال) های بتنی پوشیده می شود، و یا از سقفهای تیرچه و بلوک و یا سایر سقفهای پیش ساخته استفاده می گردد. و برای دیوارهای جدا کننده( پارتیشن ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی کوره ای و یا تیغه ی گچی و یا چوب استفاده شده وممکن استاز دیوار بتن آرمه هم استفاده شود. در هر حال در این نوع ساختمانها شاه تیرها و ستونها از بتن آرمه ( بتن مسلح ) ساخته می شود.
2- ساختمانهای فلزی:
در این نوع ساختمانها برای ساختن ستونها و پلها از پروفیلهای فولادی استفاده می شود. در ایران معمولا ستونها را از تیر آهن های I دوبل بال پهنهای تکی و آهن های هاش استفاده می نمایند و همچنین برای اتصالات از نبشی- تسمه و برای زیر ستونها از صفحه فولادی استفاده میشود و معمولا دو قطعه را بوسیله جوش به همدیگر متصل می نمایند. سقف این ساختمان ممکن است تیر آهن و طاق ضربی باشد و یا از انواع سقفهای دیگر از قبیل تیرچه و بلوک و غیره استفاده گردد. برای بارنشینها می توان مانند ساختمانهای بتونی از انواع آجر و یا قطعات گچی و یا چوب یا سفالهای تیغه ای استفاده نمود. درهر حال جدا کننده ها می باید از مصالح سبک انتخاب شوند. در بعضی از ممالک برخلاف مملکت ما برای اتصال قطعات جوش استفاده نکرده بلکه بیشتر از پرچ و یا پیچ استفاده می نمایند و برای ستونها نیز می توان بجای تیر آهن از نبشی و یا ناودانی استفاده نمود.
3- ساختمانهای آجری :
در ساختمانهای اجری کوچک از چهار طبقه تجاوز نمی نمایند می توان از این نوع ساختمان استفاده نمود. اسکلت اصلی این نوع ساختمانها آجری بوده و برای ساختن سقفها در ایران از پروفیلهای فولادی I( تیرآهن I) و آجر بصورت طاق ضربی استفاده می گردد. و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می شود. در این نوع ساختمانها برای مقابله با نیروهای جانبی مانند
زلزله باید حتما از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقفها استفاده شود. در ساختمانهای آجری معمولا دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می گیرند و اغلب پارتیشنها نیز همین دیوارهای حمال می باشند. حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از 35 سانتی متر کمتر باشند.
4- ساختمانهای خشتی و گلی :
این نوع ساختمانها در شهرها به علت گرانی زمین کمتر ساخته می شود و بیشتر در روستاهای دور که دسترسی به مصالح ساختمانی مشکل تر است مورد استفاده قرار می گیرد. اسکلت اصلی این نوع ساختمانها از خشت خام و گل می باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی کند و در مقابل نیروهای جانبی مخصوصا زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی نمایند. باید از ساختن این نوع ساختمانها مخصوصا در مملکت ما که از مناطق زلزله خیز می باشد جلوگیری بعمل آید. بجز انواع فوق ساختمانهای دیگری نیز وجود دارد مانند
ساختمانهای چوبی که بیشتر در نواحی مرطوب که دارای جنگلهای فراوان بوده و در نتیجه چوب به قیمت ارزان در دسترس قرار می گیرد ساخته می شود. مانند شهرهای جنوبی اطریش و یا بعضی از ایالات امریکا. ساختمانهای چوبی در ایران بعلت کم بودن جنگل کمتر ساخته می شود و همچنین ساختمانهای سنگی بیشتر در مناطق کوهستانی مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است ساختمانی مرکب از چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمانهای فلزی و بتنی و یا فلزی و آجری و غیره.
ب: انواع ساختمان از لحاظ مصرف:
ساختمانها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمانهای مسکونی، اداری، بیمارستانها، انبارها، مدارس و مکانهای عمومی مانند باشگاهها و ورزشگاهها و غیره تقسیم می شود.
مراحل مختلف ساختن یک ساختمان
1- بازدید زمین و ریشه کنی:
قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدید شده و وضعیت و فاصله آن نسبت به خیابانها و جاده های اطراف مورد بازرسی قرار گیرد و همچنین پستی و بلندی زمین با توجه به نقشه ساختمان مورد بازدید قرار گرفته در صورتیکه ساختمان بزرگ باشد پستی و بلندی و سایر عوارض باید بوسیله مهندسین نقشه بردار تعیین گردد و همچنین
باید محل چاه های فاضلاب و چاه های قدیمی و مسیر قنات های قدیمی که ممکن است در هر زمینی موجود باشد تعیین شده و محل آ ن نسبت به پی سازی مشخص گردد و در
صورت لزوم می باید این چاه ها با بتن و یا شفته پر شود و محل احداث ساختمان نسبت به زمین تعیین شده و نسبت به ریشه کنی (کندن ریشه های نباتی که ممکن است در زمین روییده باشد) آن محل اقدام شود و خاکهای اضافی به بیرون حمل گردد و بالاخره باید شکل هندسی زمین و زوایای آن کاملا معلوم شده و با نقشه ساختمان مطابقت داده شود.
2- پیاده کردن نقشه:
پس از بازدید محل و ریشه کنی اولین اقدام در ساختن یک ساختمان پیاده کردن نقشه می باشد. منظور از پیاده کردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بروی زمین به ابعاد اصلی ( یک به یک) بطوریکه محل دقیق پی ها و ستونها و دیوارها و زیر زمینها و عرض پی ها روی زمین بخوبی مشخص باشد. و همزمان با ریشه کنی و بازدید باید قسمتهای مختلف نقشه ساختمان مخصوصا نقشه پی کنی کاملا مورد مطالعه قرار گرفته بطوریکه در هیچ قسمت نقطه ابهامی باقی نماند و بعدا اقدام به پیاده کردن نقشه بشود. باید سعی شود حتما در موقع پیاده کردن نقشه از نقشه پی کنی استفاده گردد. برای پیاده کردن نقشه ساختمانهای مهم معمولا از دور بین های نقشه برداری استفاده می شود ولی برای پیاده کردن نقشه ساختمانهای معمولی و کوچک از متر و ریسمان بنایی ( ریسمان کار )استفاده می گردد.
پی کنی
اصولا پی کنی به دو دلیل انجام می شود :
1- دسترسی به زمین بکر :
با توجه به اینکه کلیه بار ساختمان بوسیله دیوارها یا ستونها به زمین منتقل می شود در نتیجه ساختمان باید روی زمینی که قابل اعتماد بوده و قابلیت تحمل بار ساختمان را داشته باشد بنا گردد. برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان می باشیم.
2- برای محافظت پایه ساختمان:
برای محافظت پایه ساختمان و جلوگیری ا ز تأثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی نماییم. در اینصورت حتی در بهترین زمینها نیز باید حداقل پی هایی به عمق 40 تا 50 سانتی متر حفر کنیم. پی سازی در محیط های مختلف آب و هوایی، مناطق و زمینهای ماسه ای و رسی و دج و یا باتلاقی و سنگی فرق می کند.
چون اکثر جاهای مملکت غیر از خرمشهر و آبادان در معرض زلزله هستند با اضافه کردن حدود 5 درصد به مخارج بهتر است ساختمان امن تری بسازیم.
آنچه بعد از پی جان افراد را در مقابل باد و زلزله و حرکات زمین نگه می دارد استخوان بندی ساختمان است.
زمین مناسب : زمین بایستی با احتیاجات ما بخواند، در محل هایی انتخاب نشود که بعلت شیب ، در زلزله و رطوبت حرکت کند.در معرض حرکت و تکیه و فشار ساختمان همسایه واقع نگردد. وضع آبکشی و میزان نفوذ از طریق متخصصین خاک برای محاسبه پی و چاه و انباره فاضلاب، روشن باشد. درجه زلزله خیزی تعیین گردد. حداکثر سرعت باد و جهت آن روشن
شود تا لوله های هواکش فاضلاب در منتهی الیه بادگیر باشد ساختمان را بتوان در مقابل باد و بارندگی شدید و سیل حفظ کرد و حفاظت آن را بتوان در مقابل دزدی و غارت تأمین کرد.
اشراف زیاد به زمین و ساختمان مقبول نیست. قبل از خرید زمین از طریق شهرداری و بخشداری و ساکنین قدیمی طرح های راه و جاده و میادین، کاملا بررسی شود. چون چنین طرح هایی ممکن است سالها طول بکشد . اگر بعد از خرید چنین مشکلی پیش آید و بیش از دو سال طول بکشد، از طریق قانونی می شود دولت را موظف به خرید عادلانه و کارشناسی کرد ضمنا بهتر است زمین ساختمان شما در جوار ساختمانهای بلند و ضعیف نباشد.
آنچه می خواهید در کتابها پیدا می کنید ولی علم و تجربه و فعالیت صحیح کار خوب تولید می کند. برای راحتی ساکنان، منزل بایستی مشخصات زیر را داشته باشد:
1- مقاومت به بارهای ثقلی و زنده و باد و برف و احتمال هجوم جمعیت و انتخاب مصالح و استفاده از تجارب زلزله ها و سیل درست انتخاب شوند.
2- صحت ابعاد : وضع ارتجاعی و خمیری اعضاء مقاوم ساختمان
3- امنیت و راحتی : روابط ارتباطی طرح در مورد اتاقها و حداکثر استفاده از مساحات و احجام و مراعات بهداشتی کلی مربوط به مصالح مصرفی و عواقب آن، نور طبیعی و مصنوعی وامکان تمیز کردن.
4- مقاومت نفوذ آب : نگهداری ساختمان ،د ر وضع سالم و خشک و اینکه رطوبت مسائلی برای اسکلت و مصالح نشر جانوران بوجود می آورد. در مقابل سیل و بارندگی مشکلی برای پی نداشته باشد برای مصالح چوبی و نقاشی و سقف و دیوارها مسئله ساز است.
5- آتش سوزی : آتش سوزی را صد در صد نمی شود گارانتی کرد ولی ملاحظات داخلی و خارجی در طرح کلی و انتخاب آن می باشد .
6- عایق برودت و حرارت : دیوارهای ضخیم بیرون و عایق های کف و دیوار و سقف با مصالح مجوف و پوکه پشم شیشه و فوم و بتن سبک و ایجاد بالکن و سایه و نحوه درختکاری می باشند.
7- تکافوی نور وتهویه : نور کافی از تابش مستقیم است، منتهی بایستی چشم را نزند . پنجره مخصوص منطقه، منطقی انتخاب گردد و با پرده تنظیم شود.مقابله با باد و باران و استفاده از هوای تازه، برای تنفس و بیرون رفتن بوی بدن و تنظیم حرارت ورود 32 متر مکعب هوا در ساعت برای هر نفر.
8- حفاظت در مقابل صدا: صدا، خستگی و ناراحتی اعصاب و سنگینی گوش می آورد. ساختمان برای صداهای داخل و خارج بایستی پیش بینی احجام و متوقف کننده ها را بکند. دیوارها و شیشه های دو جداره و سقف و دیوار کم کننده صدا و احداث بالکن دست انداز و مصرف پشم شیشه و لاستیک و غیره نیز مفید هستند.
9- استحکام : عمر ساختمان و تا زمانیکه میتواند مورد سکونت باشد نمای آن و مصالح مصرفی و مقبول بودن مصرف انرژی و نگهداری و تعمیر در شرایط جوی و مقابله با گرما و یخبندان و سایه کافی در مقابل پنجره ها انتخاب مهم هستند.
10- مقاوم دزدی : دیوارهای داخلی محوطه و خارجی ساختمان و درها خوب طرح شوند پنجره ها حفاظ کافی داشته باشند.
11- عدم نفوذ حشرات: حشرات در ترکها و سوراخ ها و مجاری، زندگی می کنند. نسبت به نوع زمین و مواد خوراکی و چوب و کاغذ دیواری جنس شان فرق می کند. اگر محیط مناسب باشد داخل و چوب و مصالح خانه موقت دوم می سازند و مشکلات زیادی بوجود می آورند.
تغییر در دقت یک تحقیق از مرحله ی طراحی تا مرحله ی اجرا فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تغییر در دقت یک تحقیق از مرحله ی طراحی تا مرحله ی اجرا فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
پیش¬زمینه:
در دهه ی گذشته، عملکردهای دولت فدرال، بازتاب تحولی در خط مشی به سوی پژوهش تجربی به عنوان ابزار تولید مدارک قابل اعتماد تأثیر برنامه ها و سیاست های آموزشی بود. این تحول در خط مشی با تصویب یک سری مواد قانونی در کنگره در آغاز 1998 به اثبات می رسد که نیازمند ارزیابی های عظیم برنامه های آموزشی است. این ویژگی عظیم را می¬توان به طرح¬های آزمایشی یا شبه آموزشی با کیفیت نسبت دارد. یک نیروی کلیدی در پس این نهضت، IES (مؤسسه ی علوم تربیتی)، بخش پژوهش DOE (وزارت آموزش و پرورش) ایالات متحده است که ماده قانونی اصلاح علوم تربیتی 2002 را تأسیس کرد. مأموریت IES، پژوهشی است که مدارکی بزرگ جهت اعلام خط مشی و عملکرد تربیتی را تهیه می کند. به خصوص، اهداف IES، انجام پژوهش علمی، انتشار نتایج، ارتقاء استفاده از اطلاعات حاصل از پژوهش علمی و تبدیل آموزش به یک زمینه ی بر پایه مدارک است.
اگرچه IES تنها 8 سال پیش تأسیس شده، ولی تأثیرش در این زمینه به وضوح قابل مشاهده است. در سال 2000 ، فقط یک ارزیابی برنامه به پشتوانه DOE ایالات متحده شامل یک آزمایش اتفاقی بود. بین 2002 و 2006، بیش از 55 ارزیابی به پشتوانه ی NCER (مرکز ملی پژوهش آموزشی) و NCEE (مرکز ملی ارزیابی آموزشی) شامل یک آزمایش اتفاقی و بین 2007 و 2008، NCER و NCEE با هم بیش از 80 ارزیابی را تأمین مالی کردند که شامل یک آزمایش اتفاقی بود. افزایش قابل توجهی در تعداد آزمایشات با پشتوانه، در آموزش، بی سابقه است و تعهد جدی از جانب IES جهت حمایت پژوهش را با هدف تبدیل آموزش به زمینه ی بر اساس مدارک، نشان می دهد.
به هر حال، تأمین آزمایشها برای تبدیل آموزش به یک زمینه ی بر اساس مدارک کافی نیست یعنی حضور یک آزمایش، مدارک باکیفیت خوب را ضمانت نمی کند. به منظور ایجاد مدارک باکیفیت خوب مورد نظر تحول در خط مشی، تحقیقات باید بخوبی طراحی و اجرا شوند. 55 آزمایش اتفاقی که به پشتوانه ی IES بین سالهای 2002 و 2006 انجام شد، اکنون در جریان هستند یا تکمیل شده اند که فرصتی مهم برای بررسی طرح و اجرای آزمایشها فراهم می کنند. در یک تحقیق پیشین، مقوله های مربوط به طرح تحقیقات، بررسی شد. این تحقیق متمرکز بر GRT (گروه آزمایشهای اتفاقی) به پشتوانه ی IES از 2002 تا 2006 بود که از این پس، اولین موج آزمایشها به پشتوانه ی IES نامیده می شود. این نمونه، محدود به GRT ها شد؛ چون دسته بندی طبیعی در سیستم آموزشی ایالات متحده با دانش آموزان مستقر در کلاس درس در مدارس نواحی سروکار دارد و در واقع، این مداخله به طور نمونه، در کلاس، مدرسه یا در سطح ناحیه، اداره می شود. این تحقیق، طرحها و دقت تحقیقات طراحی شده را بررسی کرده است.
هدف، مسئله پژوهش و محور تحقیق:
هدف این تحقیق، گسترش کار «اسپای بروگ» و «رادن بوش» است و بررسی می کند که چگونه طرحهای پژوهش و اندازه های نمونه از مرحله طراحی به مرحله اجرا در اولین موج تحقیقات به پشتوانه ی IES متحول شد. ما تأثیر تغییرات از لحاظ تغییرات در دقت تحقیق از مرحله ی طراحی تا اجرا را بررسی می کنیم. ما گرایشها در تغییراتی را که طراحی و اجرای تحقیقات آتی را اعلام می کنیم.
گرد آوری داده ها، نمونه و تحلیل:
نمونه ی این تحقیق شامل GRT هاست که به پشتوانه ی NCER بین 2002 و 2006 بود. در تحقیق پیشین، «اسپای بروگ» و «رادن بوش» 68 GRTS ممکن را از وب سایت IES، 55 تا به پشتوانه ی NCER و 13 تا به پشتوانه ی NCEE بود آنها به پیشنهادهایی با پشتوانه برای این تحقیقات رسیدند و آنها را برای گنجاندن، سرند کردند. معیارها شامل این بودند که تحقیق باید شامل آزمایشی باشد که این گروهها به طور اتفاقی برای وضعیت عملکرد، تعیین شوند و باید یک ملاحظه را با هدف به سوی بچه ها Prc – K به واسطه ی درجه 12، تست کند. آنان، 46 تحقیق NCER و 9 تحقیق NCEE را شناسایی کردند که معیارهای درج را تامین کرد و پیشنهادهای باپشتوانه را برای این تحقیقات کدگذاری کردند تا ویژگی های طرح شده ی تحقیق و داده ها ی اساسی مرتبط با طرح آزمایشی و اندازه گیری نمونه را تعیین کند.
برای تعیین اینکه موقع اجرای تحقیقات در این زمینه، تا چه حد، طرحهای پژوهشی برنامه ریزی شده و اندازه گیری های نمونه، تغییر کند، داده ها در مورد همین تحقیقات پس از ورود به زمینه، گرد آوردیم. داده های بعدی ابتدا به واسطه مصاحبه ها با PI (پژوهشگران اصلی) و سایر پرسنل رهبری پروژه ها گرد آوری شد. داده های زمیمه از گزارشهای سالانه و مقالات روزنامه ها گرد آمد. ما کل 46 PI، گزارشهای نیم سال و پایان سال از تحقیق را فرستادند. ما گزارشهای نیم سال و پایان سال برای تحقیقات را به وسیله ی FOLA (ماده ی قانونی آزاد اطلاعات) به دست آوردیم. نتایج برگرفته از 41 تحقیق در این مقاله، گزارش می شود.
صورتجلسه ی مصاحبه برای هر PI، داده های پایه را برای هر تحقیق جداگانه تهیه کرد. این موجب مقایسه های مستقیم بین آن طرح و چیزی که اجرا می شود شد. برای مثال، اگر تحقیقی طرح شود که به طور اتفاقی، به برنامه ی ریاضی جدید یا وضع کنونی توجه کند، سپس 40 مدرسه، خط پایه باشند و پرسش¬ها متمرکز بر این باشد که آیا، چگونه و چرا تعداد مدرسه ها از 40 متفاوت بود. همه ی مصاحبه ها شرح شد و سپس وارد نرم افزار تحلیل کمی NViVO8 شد. سه پژوهشگر هر نسخه را بررسی کردند تا طرح پژوهشی و اندازه های نمونه را موقعی شناسایی کنند که هر تحقیق، در زمینه اجرا شود. هر اختلاف، بحث شد و بازرسی مصاحبه، حل شد و اگر لازم بود، PI برای روشن شدن، تماس می گرفت. ما همچنین توانستیم، اطلاعات را با گزارشهای IES پایان سال یا مقالات روزنامه به صورت مثلث درآوریم.
مقاله در مورد ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی فایل ورد (word) :
ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی
________________________________________
ابداع فناوری اتصال صفحات خورشیدی به شبکه برق توسط محقق ایرانی
استادیار ایرانی دانشگاه واترلو تحولی نوین در اتصال برق تولید شده در صفحات خورشیدی به شبکه های برق ایجاد می کند که با ابداع این تکنیکهای نوین یکی از مهمترین موانع بر سر راه تجاری شدن تولید برق خورشیدی برداشته می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر ، گرچه در سالهای اخیر فناوری صفحات خورشیدی با تحولات خیره کننده ای همراه بوده است اما چگونگی اتصال این صفحات به شبکه های برق همواره در هیبت چالشی بزرگ پیش روی دانشمندان بوده اند.
با ابداع تکنیک نوینی که از سوی دکتر کازرانی ارائه می شود
یکی از مهمترین موانع بر سر راه تجاری شدن تولید برق خورشیدی برداشته خواهد شد
اکنون و به لطف تحقیقات دکتر مهرداد کازرانی استادیار ایرانی دپارتمان مهندسی رایانه و برق دانشگاه واترلو این چالش در آستانه به فراموشی سپردن قرار دارد.
این محقق ایرانی با اشراف به موانع موجود بر سر راه توسعه استفاده های کلان از برق خورشیدی از چندی پیش تلاش جدی را برای ابداع تکنیکهای نوین اتصال صفحات خورشیدی و برق تولید شده از طریق آنها به شبکه های برق آغاز کرده است.
دکتر کازرانی می گوید: نکته مهم این است که الکتریسیته تولید شده به وسیله صفحات خورشیدی به صورت متناوب بوده و با تغییرات همیشگی همراه است. از این رو نیاز است تا پیش از روانه ساختن برق تولید شده به وسیله صفحات خورشید، جریان آنها به پایداری مناسبی رسیده و برای بهره برداریهای تجاری آماده شود.
دکتر کازرانی معتقد است با ابداع این تکنیکهای نوین یکی از مهمترین موانع بر سر راه تجاری شدن تولید برق خورشیدی برداشته می شود.
به گزارش مهر، دکتر کازرانی پس از اخذ مدرک لیسانس خود از دانشگاه شیراز، تحصیلات خود را در دانشگاه کونکوریدای کانادا ادامه داده و در ادامه دکتری خود را از دانشگاه مک گیل این کشور اخذ کرده است
__________________
X-48b بزرگترین هواپیمای قابل کنترل از راه دور ناسا !
________________________________________
تراکتور خورشیدی وارد مزارع می شود
________________________________________
تراکتور خورشیدی وارد مزارع می شود کشاورزان از سال 2010 میلادی می توانند از تراکتور خورشیدی در مزارع خود استفاده کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، صنعت کشاورزی جهان در سالهای اخیر گرایش قابل توجهی به استفاده از منابع انرژی پاک پیدا کرده و تراکتور خورشیدی یکی از بارزترین این گرایشهاست.
در این راستا شرکت Open Energy در اتریش از طراحی و نهایی ساختن پروژه تراکتور خورشیدی خبر داده است که تا دو سال دیگر به صورت تجاری ارائه خواهد شد.
این تراکتور به صفحات خورشیدی به وسعت 26 متر مربع مجهز است و در زمینه کاشت و برداشت سبزیجات و میوه جات کمک قابل توجهی به کشاورزان خواهد کرد.
بر اساس گزارش گرین لانچس، این صفحات به گونه ای بر روی تراکتور نصب می شوند که بیشترین میزان پرتوهای خورشیدی را دریافت کنند.
چشم بیونیکی محقق ایرانی در میان 50 اختراع برجسته دنیا 2008
________________________________________
به گزارش خبرگزاری مهر، آنچه که دکتر بابک پرویز ارائه کرده است می تواند به تحولی تاریخی در صنایع الکترونیک سازی جهان منجر شود.
این چشم بیونیکی بیشتر به لنزهای تماسی دیجیتالی شباهت دارد که می توانند بر روی اشیاء مختلف در فواصل دور و نزدیک متمرکز شده و اطلاعات مورد نظر درباره آنها را بر روی نمایشگر خود نشان دهند.
چشم بیونیکی دکتر بابک پرویز رؤیای فیلمهای علمی تخیلی “زن بیونیک” و “ترمیناتور” را به واقعیت تبدیل کرده استپروژه ای که دکتر پرویز آن را هدایت کرده است، نخستین گام در جهان برای نصب مدار الکترونیکی و چراغهای ویژه بر روی لنزهای تماسی به حساب می آید.
دکتر پرویز معتقد است: این لنزها نه تنها می توانند اطلاعات مختلف را بر روی نمایشگر ویژه خود نشان دهند بلکه هیچ آسیبی نیز به بینایی و قوای دید فرد نیز وارد نمی کنند.
گروه تحقیقاتی “بابک پرویز” از دانشگاه واشنگتن آمریکا که نتایج تحقیقات خود را در اجلاس موسسه مهندسی برق و الکترونیک (Institute of Electrical and Electronics Engineers) مطرح کرده اند، امیدهای زیادی به این پروژه و کاراییهای آن دارند.
این لنز که قدرت زوم کردن از راه دور روی اجسام را دارد می تواند به محض زوم کردن روی جسم مورد نظر اطلاعات مربوط به جسم و یا فرد مشاهده شده را ارائه کند و یا حتی این اطلاعات را از طریق رایانه با جستجو روی اینترنت در اختبار کاربر قرار دهد.
در حقیقت این چشم بیونیکی رؤیای فیلمهای علمی تخیلی “زن بیونیک” و “ترمی
ناتور” را به واقعیت تبدیل کرده است.
این محقق ایرانی گفت: نمونه آزمایشی این لنزها محتوی یک مدار اصلی و مجموعه ای از دیودها است که نور قرمز را گسیل می کنند. با کمک این لنزها می توان به محیط اطراف همانند زمانی که دنیای خارج از طریق یک صفحه نمایشگر مشاهده می شود، نگاه کرد.
به گزارش مهر، تیم تحقیقاتی دکتر پرویز در ساخت نمونه آزمایشی این لنزها از مدارات الکتریکی استفاده کرده اند که از لایه های فلزی ساخته شده اند که ضخامت آنها تنها چند نانومتر بوده و طول دیودهای گسیل کننده نور قرمز کمتر از یک سوم میلیمتر است.
سپس گروه این محقق ایرانی با استفاده از تکنیک ریزسازی روی تمام این تجهیزات را به وسیله یک لایه پلاستیکی انعطاف پذیر پوشاندند تا به این وسیله احتمال هر نوع تماس این مواد با چشم از بین برود.
__________________
آخرین دستاورد یک ایرانی؛ کتابی که سخن میگوید
نوع مطلب: (آخرین اختراعات ایران ،) توسط: محمد مهدی .ف
ارسال به
بی نظیر بودن هوش و نبوغ ایرانی، واقعیتی پذیرفته شده است و در هر شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی که بر جهان پرتلاطم قرن بیست ویکم حاکم شود، خود را بروز می دهد و به ندرت پنهان می ماند، از همین رو می بینیم کمتر پروژه علمی و تحقیقاتی بزرگ و ارزشمندی در جهان، بدون مشارکت و یاری ایرانیان به انجام می رسد.
یکی از مهم ترین اختراعات تاثیرگذار جهان در سال 2008 متعلق به یک جوان مخترع ایرانی است که به رغم بازتاب گسترده در رسانه های جهان، تقریباً از چشم همه رسانه های داخلی دور ماند و مطابق معمول کمتر توجهی به آن شد و این سکوت خبری، بار دیگر ضعف اعتماد به نفس و خودباوری ما را برجسته و تبلیغ کرد.
تقریباً سه ماه پیش بود که سرویس فناوری خبرگزاری آسوشیتدپرس، گزارش ساخته شدن نخستین کتاب سخنگوی جهان به دست یک مهندس ایرانی را داد.«رامین صدیقی» نام دانشمند جوان ایرانی است که با ثبت این اختراع بی نظیر، جایزه های جشنواره اختراعات در کشورهای
روسیه، انگلیس، ایتالیا، لهستان، بلغارستان و ترکیه را درو کرد و هم اکنون متقاضیان بسیاری در سراسر دنیا منتظر تولید انبوه محصول او هستند.کتاب الکترونیکی سخنگو E-book Gizmo ساخت «رامین صدیقی» به یک کارت خوان پورت USB مجهز است که کارت حافظه SD را در خود جای می دهد و فایل هایی با فرمت PDF و DOC را بازخوانی می کند. حافظه داخلی این کتاب خوان الکترونیکی 512 مگابایت است و امکان افزایش نیز دارد.
فایل های بازیابی شده توسط نرم افزار این کتاب خوان، متن را همانند نوشته های واقعی یک
کتاب روی صفحات شفاف LCD نمایش می دهد و به صورت هوشمند، به واحد هایی از کلمات مجزا تقسیم می کند. در صورتی که کاربر با کمک قلم نوری مخصوص همراه دستگاه، روی هر یک از کلمات متن کلیک کند یا بخشی از نوشته را برگزیند، امکان دسترسی به ترجمه و فونتیک هر عبارت و واژه را خواهد داشت که این قابلیت برای زبان آموزان، دانش آموزان و دانشجویان رشته
های مختلف وابسته به زبان انگلیسی بسیار مفید خواهد بود.اما مهم ترین بخش کار این کتاب خوان الکترونیک، آن است که همه کلمات یا سطرهای انتخاب شده توسط گوینده مجازی، خوانده می شود و برای این کار، تنظیمات انتخاب لهجه و تناژ صدای گوینده نیز وجود دارد.
ظاهرE-book Gizmo ایرانی به شکل یک کتاب دارای جلد طراحی شده و ابعادی برابر با یک لپ تاپ 13 اینچی دارد ضمن اینکه برای حمل و نقل، به اندازه کافی سبک است. همچنین برای مصرف انرژی دستگاه نیز باتری قابل شارژ و آداپتور برق در نظر گرفته شده است.گفته می شود تولید انبوه این دستگاه به زودی آغاز خواهد شد و بسیاری از موسسه ها، شرکت ها و دانشگاه ها به ویژه از امریکا، درخواست خرید آن را ارائه داده اند.گفته می شود این کتاب خوان الکترونیکی قابلیت تبدیل
شدن به یک کتاب خوان چندزبانه را نیز دارد و ممکن است در آینده کارکردهای فعلی برای ترجمه، تلفظ و نمایش آوانگاری واژگان و عبارات را برای زبان هایی همچون فارسی و عربی نیز فراهم کند.
اختراع «رامین صدیقی» یکی از صدها اختراع و دستاورد علمی ارزشمندی است که ایرانیان در طول سال های اخیر به آن دست یافتند و می تواند تا مدت های مدید در تاریخ علم و فناوری جهان، مورد احترام و در یادها باشد.آنچه اهمیت دارد، بازیابی دوباره جایگاه علمی ایران در سطح جهان است که صدها سال به دست فراموشی و بی توجهی سپرده شده بود.
در حال حاضر که کشورمان از حیث تعداد مقالات علمی چاپ شده در فهرست ISI در برخی رشته ها به جمع 15 کشور برتر جهان و از لحاظ تعداد اختراعات نیز به جمع 30 کشور نخست دنیا پیوسته است، این وظیفه بر دوش همه ما هست که از این جریان پشتیبانی کنیم و فناوری را دستمایه سربلندی و افتخار بین المللی برای کشورمان سازیم.
بدون شک امروزه تنها مردم کشورهایی می توانند در جهان سربلند باشند و به خود ببالند که فناوری، محصولات علم و تکنولوژی آنها در زندگی روزمره ، خانه، مدرسه، محل کار و دانشگاه های دیگر کشورها مورد استفاده و نیاز باشد و چه ناخوشایند خواهد بود که ایرانیان با سابقه 7500ساله فرهنگ و تمدن علم گرای خود، نتوانند بار دیگر به این جایگاه دست یابند.
طراحی مدرنترین خودروی برقی جهان با الهام از اندام شیر
________________________________________
به گزارش خبرگزاری مهر، این خودروی برقی به وسیله یکی از طراحان برجسته خودروسازی و برای شرکت پژو ارائه شده است و در ساخت آن از ساختار فیزیکی شیر الهام گرفته خواهد شد.
این خودروی فوق مدرن دارای بسته باتری ویژه ای است که به طرز ماهرانه ای در زیر کاپوت خودرو جاسازی شده و به عنوان منبع اصلی حرکتی آن عمل می کند.
طراح این خودرو اعلام کرده است که این محصول جدید با حداکثر سرعت 160 کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و با یک بار شارژ شدن مسافت طولانی بالغ بر 500 کیلومتر را طی می کند.
به گفته کارشناسان این برد حرکتی برای خودروی برقی که صرفا برای مسافتهای کوتاه طراحی شده است قابل توجه به نظر می آید.
بدنه این خودرو از نوعی آلیاژ سبک آلومینیومی، پلاستیک سخت، فیبر کربنی و شیشه ساخته می شود.
یکی از نکات متمایز کننده این خودرو استفاده از صفحه LCD به جای آینه داخلی خودرو است که راننده با استفاده از آن گزارش لحظه به لحظه ای از پشت خودرو به دست می آورد.
بدنه این خودرو از نوعی آلیاژ سبک آلومینیومی، پلاستیک سخت، فیبر کربنی و شیشه ساخته می شود.
یکی از نکات متمایز کننده این خودرو استفاده از صفحه LCD به جای آینه داخلی خودرو است که راننده با استفاده از آن گزارش لحظه به لحظه ای از پشت خودرو به دست می آورد.
مقاله اکوسیستم نیشابور فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اکوسیستم نیشابور فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله اکوسیستم نیشابور فایل ورد (word)
موقعیت جغرافیایی استان خراسان
نیشابور
آثار تاریخی نیشابور:
وضعیت جغرافیایی نیشابور:
منابع :
موقعیت بینالود
زمین لرزه های نیشابور
اطلاعات اولیه
مشخصات بیابان از نظر آب و هوا
جانوران و سازگاری آنها به خشکی
گیاهان و سازگاری آنها به خشکی
خاک بیابان
اقلیمهای بیابانی
گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید
فشار زیاد جنب حارهای
جریانهای آب سرد ساحلی اقیانوسها
انسان چگونه موجب گسترش بیابانها میشود؟
باد دیز باد ، قطب آینده انرژی در خراسان رضوی
یادداشت ها :
منابع
آشنایی اجمالی با منطقه زبرخان
ویژگی های اقتصادی زبرخان
کشاورزی و دامپروری
عمر خیام و نیشابور
سفرنامه ی فرد ریچاردز
منابع :
بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله اکوسیستم نیشابور فایل ورد (word)
1- سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ، اداره برق و انرژی ، جزوه باد در خراسان
2- سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ، اداره برق و انرژی ، طرح تفصیلی ایجاد مزارع بادی دیزباد نیشابور
3- کاویانی ، دکتر محمد رضا ، توربین های بادی و ارزیابی پتانسیل باد در ایران ، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی شماره 36 ، بهار
4- تاجیک ، محمد ، بررسی های قابلیتها و موانع توسعه در شهرستان نیشابور از دیدگاه جغرافیای سیاسی ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه تهران ( گروه جغرافیا ) ، بهمن
این نام بسیار کهن است و در اصل به معنی خاور (شرق) زمین است
در اوائل قرون وسطی نام خراسان به طور کلی به تمام ایالات اسلامی که در سمت شرق کویرلوت تا کوههای هند واقع بودند، اطلاق میگردید. به این ترتیب تمام بلاد ماوراءالنهر را در شمال شرقی شامل میشد. حدود خارجی خراسان آن دوره در آسیای مرکزی بیابان چین و یا می رود در سمت هند، جبال هندوکش بود، ولی بعدها این حدود هم دقیقتر و هم کوچکتر گردید
حدود خراسان اصلی در دوران اسلامی و بعد از آن از شمال به رود جیحون محدود گشت ولی همچنان تمام ارتفاعات اطراف هرات را دارا بود
ایالت خراسان که در دوره خلفای دوم و سوم به تصرف مسلمانان در آمد، از سوی اعراب به چهار قسمت تقسیم گردید که در قرون وسطی شناخته شده بودند: نیشابور، مرو، هرات و بلخ
بعدها قسمتهایی از ماوراء نهر نیز جزو خراسان محسوب گردید مانند سمرقند. این شهرها هر یک کانونی هم در رشد و پیشرفت علوم و در قرون اولیه اسلامی مهد دانشمندان بزرگی بودند
در جنگ هرات که در دوره قاجاریه در سال 1249 هجری قمری صورت گرفت، قسمت شرقی خراسان به افغانستان ملحق شد. بعدها قسمتهای دیگری هم از شمال و جنوب شرقی آن از دست رفت
امروزه از شهرهای مهم خراسان می توان مشهد، نیشابور، سبزوار، بیرجند و قوچان را نام برد
سرزمین خراسان سرزمینی متنوع است که در آن می توان کویر، جنگل، کوهستان و دشت های حاصلخیز را مشاهده کرد
موقعیت جغرافیایی استان خراسان
استان خراسان با مساحتی معادل 313335 کیلومتر مربع، وسیعترین استان کشوراست و در حدود یک پنجم مساحت ایران را تشکیل میدهد. این استان از شمال و شمال شرق به جمهوری ترکمنستان، از شرق به کشور افغانستان، از جنوب به استان سیستان و بلوچستان و از غرب و شمال غربی به استان یزد، اصفهان، سمنان و گلستان محدود میباشد. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان خراسان دارای 23 شهرستان، 54 شهر، 24 بخش و 224 دهستان و 7996 آبادی دارای سکنه است
نیشابور
نیشابور» شهری است در قلب خراسان، ساختن نیشابور را به شاپور اول ساسانی نسبت می دهند و اسم شهر را به معنی «نهاده نیک شاپور» می دانند
«ابرشهر» نام قدیم نیشابور است، احتمال دارد که این نام در اصل شهر آپارناک یا آپارنی و جایگاه یکی از سه قبیله مهم پارت بوده باشد که شاهنشاهی نیرومند اشکانی را بنیاد کردند
و «ابرشهر؛ تارنگار اطلاع رسانی نیشابور»، بر آن است، شناختی دیگر از نیشابور، به وسعت گذشته تا اکنون، در حوزه های مختلف تاریخ، فرهنگ، هنر، گردشگری، جاذبه های تاریخی و طبیعی، کشاورزی، اقتصاد، صنعت و ;، به روایت منابع (چاپی و الکترونیک) موجود، در اختیار علاقمندان و پژوهشگران این حوزه قرار دهد
سازنده شهر نیشابور را اقرسط، شاپور اول، پادشاه ساسانی دانستهاند و در زبان پهلوی، آن را نیوشاهپور میگویند. نیشابور یکی از چهار شهر بزرگ خراسان قدیم به شمار میرفته و در دوره حکومت یزدگرد دوم (457 – 438) مدتی محل اقامت او بوده است
مسلمانان در دوره خلافت عثمان بن عفان توانستند با مردم این شهر صلح کنند و از این طریق، دین اسلام را وارد نیشابور کردند. در دوره طاهریان و سامانیان، نیشابور موقعیتی ویژه داشت و توانست موقعیت دیرین خود را به دست آورد؛ کتابخانههای بزرگ، مدرسههای گوناگون و دانشمندان نامی از خصوصیات آن زمان شهر بود. در اواخر حکومت مسعود غزنوی که سلجوقیان به شرق ایران هجوم آوردند، طغرل این شهر را مرکز حکومت خویش ساخت. در دوره حکومت سلطان سنجر، نیشابور مورد هجوم «غزان» قرار گرفت؛ شهر را آتش زدند و بسیاری را کشتند
سپس یکی از غلامان سنجر به نام مؤید بر نیشابور تسلط یافت و آن را آباد کرد، اما با حمله مغولها در سال 618 میلادی این شهر به گونهای ویران شد که دیگر هرگز موقعیت قبلی خود را باز نیافت. چنگیز خان مغول که شخصا فرماندهی تسخیر را بر عهده داشت، آن را با خاک یکسان کرد
بسیاری از دانشندان و بزرگان مانند عطار نیشابوری توسط مغولان به قتل رسیدند
آثار تاریخی نیشابور
در نیشابور کنونی سه بنای مهم وجود دارد: آرامگاه خیام، عطار و امامزاده محروق
بنای قبر این امامزاده از آثار قرن هشتم هجری است و معماری بسیار زیبایی دارد
وضعیت جغرافیایی نیشابور
نیشابور از شهرهای استان خراسان است؛ در شمال این شهر کوههای بینالود، در غرب آن سبزوار، در شرق آن مشهد و در جنوبش کاشمر قرار دارد
فاصله آن تا تهران 776 کیلومتر و تا مشهد 137 کیلومتر است و از سطح دریا 1250 متر ارتفاع دارد
موقعیت بینالود
رشته ارتفاعی به طول 125 کیلومتر در حدفاصل شهرستانهای مشهد و نیشابور که دهستاهای سرولایت، ماروسک، مازول، اردوغش و زبرخان در دامنه جنوبی و دهستان های پیوه ژن، ارومه، شاندیز، گلمکان و چناران در دامنههای شمالی آن واقع است. این رشتهکوه دارای قلههای متعددی است که بلندترین آنها با 3211 متر، شیرباد 3200متر و قله زرگران با 3100 متر ارتفاع در جنوب قله بینالود قرار دارند. کلیه آبریزهای شمالی این کوهستان به کشفرود و آبریزهای جنوبی آن به رود کال شور میریزد. روستاهای مهمی چون زشک، شاندیز، ترقبه،گلمکان در دامنههای شمالی و روستاهای بزرگی مانند پیوهژن، دررود و خرو در دامنههای جنوبی این کوهستان قرار دارند
«گیتا شناسی ایران؛جلد اول؛ کوهه و کوهنامه ایران» نوشته عباس جعفری، موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی، 1379، ص126
بینالود را «بام خراسان» لقب داده اند
زمین لرزه های نیشابور
ماهی سیاه کوچولو در وبلاگ«نیشابور؛ شهر آناهیتا»، در مقاله ای کوتاه،موضوع پراهمیت زمین لرزه های نیشابور را به رشته بررسی درآورده، و در پایان نیز نتایج و راهکارهایی را ارایه داده است، با هم مقاله مذکور را می خوانیم
«زلزلــه های ویران کننـده، همراه با نابــودی سازه ها و مردم، دگرریختی های زمین از جمله زمین لغزه، بطور متواتر بر این گستره وارد آمده است. تمامی زلزله هایی که بر پیکره ی نیشابور وارد آمده، به دلیل نبود دسترسی به اطلاعات و ثبت داده ها، در جدول و نوشتار نیامده است. برخی به خاطر اینکه خرابی به بار نیاورده، به ثبت و ضبط نیامده است. بعضی از نواحی نیز به دلیل نبود دسترسی و ضعف ارتباطات در ذهن تاریخ هم باقی نمانده است
چنانچه خلیفه ی نیشابور، بر پای حاشیه نویسی نسخه ای از کتاب تاریخ یمینی که به سال حدود 400 هجری قمری نوشته شده، یعنی قرن پنجم هجری، نیشابور از ابتدای بنا تا این تاریخ 18 بار به زلزله خراب شده است. در صورتی که بررسی های حال حاضر از این شمار تنها 7 زلزله به ثبت رسیده است و بقیه ی زلزله ها به دست فراموشی سپرده شده است
چنانچه از زلزله هایی که ثبت نشده و آخرین زلزله ای که بدون کشته و زخمی همراه بوده است (آوریل 1949 میلادی) صرف نظر شود و تنها به 11 زلزله ای که بین سال های 454 میلادی تا 22 اوت 1928 میلادی بر این سرزمین وارد شده است، اکتفا کنیم
از سال 454 میلادی تا 1928 میلادی، طی 1474 سال 11 زلزله ی مخرب یادداشت شده است که میانگین این رویداد در این دوره ی تاریخی، برابر 134 سال می باشد. یعنی به طور میانگین هر 134 سال یک زلزله ی تخریب کننده بر این گستره، گذشته است
اگر اخبار وارده توسط خلیفه ی نیشابور (حاشیه ی تاریخ یمینی) مبنی بر اینکه تا قرن یازدهم 18 بار، نیشابور به زلزله خراب شده است، درست باشد و میانگین سالهای سلطنتی شاپور اول را سال 280 میلادی در نظر بگیریم، نیشابور از ابتدای بنا تا اوت 1928 میلادی 26 بار به زلزله خرابی کلی و یا باعث تخریب حداقل نیمی از شهر شده است. با این وصف میانگین تعداد زلزله ها طی 1648 سال (از قرن سوم میلادی) 63 سال می باشد. یعنی نیشابور هر 63 سال یک بار، به زلزله خراب گردیده است
چنانچه تعداد زلزله هایی که از ابتدای بنا ی نیشابور تا سال 1145 میلادی اتفاق افتاده است، 18 بار در نظر گرفته شود، میانگین تعداد زلزله ها از نظر فاصله ی زمانی 48 سال خواهد بود. بدین معنی که هر 48 سال یک بار این شهر به زلزله خراب شده است
همانطور که در جدول شماره ی (3 – 2) مشاهده می گردد، از نظر فاصله ی زمانی بین دو زلزله، کمترین فاصله ی زمانی 16 سال می باشد که بین زلزله های 1389 و 1405 میلادی روی داده است. بیشترین فاصله ی زمانی میان دو زلزله، متعلق به زلزله های 454 میلادی و 763 میلادی، 309 سال می باشد
از آخرین زلزله ی تخریب کننده که همراه با نابودی تعدای از افراد این شهر بوده است، از سال 1928 میلادی تاکنون 76 سال می گذرد
از آخرین زلزله که نیمی از شهر را در هم کوبیده است، ژوئیه ی 1673 تا حال حاضر 331 سال می گذرد. ضمناً به این مطلب نیز توجه داشته باشیم که بیشترین فاصله ی زمانی میان دو زمین لرزه 309 سال و بیشترین میانگین سال های این رویداد از قرن پنجم میلادی 134 سال می باشد
از سال 1928 میلادی که رویداد زمین لرزه باعث تخریب برخی ساختمان ها و از بین رفتن تعداد 10 نفر از ساکنین نیشابور گردید، تا حال حاضر زلزله ی ویرانگری اتفاق نیفتاده است. یعنی حدود 76 سال از این واقعه می گذرد. اما از ژوئیه 1673 میلادی که باعث ویرانی نیمی از شهر گردید، تاکنون 331 سال می گذرد ویک دوره ی آرامش در حال سپری شدن است
با توجه به داده ها و بررسی هایی که انجام شده نشان از این می باشد که دو زمین لرزه بزرگ 1270 و 1405 در پهنـه ی باختـری نیشـابور روی داده است و از ایـن رو گسله ی 55 کیلو متری فشاری نیشابور می تواند سرچشمه ی این دو زمین لرزه باشد. دو زمین لرزه 1209 و 1389 میلادی در پهنه ی خاوری نیشابور روی داده و از این رو گسله ی 95 کیـلومتری فشاری بینالود می تواند سرچشمه ی این دو زمین لرزه باشد. این بررسی پیشنهاد می کند که با رویداد هر یک از این چهار زمین لـرزه ی بزرگ، هر یک از گسـله های بینـالود و نیـشابور در ازای خود جابه جا شده اند. از آنجا که این دو گسله خود بخشی از گروه گسله هایی هستند که دیگر گسله هایی چون شمال نیشابور، اسفراین و بوژان را نیز در بر می گیرند، این امکان نیز وجود دارد که یکی از این گسله ها و یا گسله ی پوشیده در پهنه ی نیشابور نیز جابه جا شدگی داشته اند
در هر صورت، لرزه خیزی سرزمین ایران در بسیاری نقاط آن بر همگان روشن و واضح است. از طرفی پهنه ی لرزه خیز نیشابور، با توجه به وجود گسل های کاری و فعالی که شرح آن گذشت و تاریخچه ی رویدادهای مخرب آن بیان گردید، تنها فعالیتی که در این راستا می توان انجام داد این است که راه های پیش بینی و کاهش خطرهای ناشی از زمین لرزه را در این پهنه بررسی نمائیم
فجایع ناشی از زلزله در حقیقت نمونه ی روشنی از تأثیرات متقابل میان دو پدیده ی طبیعت و انسان است. واقعیت آن است که در زمان وقوع چنین حوادثی، به خاطر اینکه آشنایی درستی از محل سکونتی و فعالیتی خودمان نداریم، دچار چنین آسیب دیدگی های جدی می شویم. بنابراین بهتر است این حقیقت روشن گردد که بازتاب های سازه های انسانی است که در مقابل این سانحه ی طبیعی فاجعه می آفریند
شناخت همه جـانبه و سیستماتیک از محیـط طبیعی و محیطی که بـرای زندگی انتخاب می گردد، نخستین گام در برابر مقابله با چنین حوادثی می تواند باشد. در این زمینه مکانیسم گسله های موجود در پهنه ی محـل سکونت و دیگر فعالیت های خویش، نظیر طول گسل، دوره ی برگشت و میزان بیشترین پتانسیل لرزه خیزی، بایستی مورد ارزیابی قرار گرفته و مطابق با آن به الگو سازی بناهای سکونتی، صنعتی، تجاری، حمل و نقل و ; بپردازیم
آنچه در این بحث به نظر می رسد آن است که فراتر از مقاوم سازی سازه ها، به طور کلی محیط شهریمان را متناسب با شناختی که از محیط داریم طراحی کنیم
از جمله آن که
مشخص کردن مکان استقرار، تراکم، ابعاد سکونتگاه ها
اندازه ی شهر و عناصر تشکیل دهنده ی شهری
مکان گزینی کاربری ها
فرم شهر
زیرساخت های شهری
چگونگی رشد شهر و مدیریت در توسعه ی شهری
چگونگی و تعیین الگوهای ارتباطات داخلی و حمل و نقل
اجباری کردن استاندارد مصالح و فراورده های ساختمانی
نظارت جدی بر آئین نامه های لازم الاجرا به ویژه آئین نامه ی طراحی ساختمان ها در برابر زلزله
به روز کردن شبکه های لرزه نگاری و تسریع در فرآیند صنعتی شدن ساختمان سازی
ایجاد تفکر سبستمی در کشور»
بیابان
بیابان یکی از اکوسیستمهای اصلی خشکی میباشد که از زمینهای بوتهزاری تشکیل شده است که در آنها گیاهان بسیار پراکندهاند و بوسیله خاک لخت و شنی از هم جدا ماندهاند. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوهها واقع هستند
اطلاعات اولیه
پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها فایل ورد (word) دارای 356 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها فایل ورد (word) :
بخشی از فهرست پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها فایل ورد (word)
مقدمه
فصل اول:
1ـ معرفی انواع نان های صنعتی
2ـ ویژگی های گندم و آرد مناسب جهت تولید انواع نان های صنعتی
3ـ وضعیت استاندارد
فصل دوم: «مواد اولیه و مواد افزودنی»
2ـ1) آب
2ـ1ـ1) آب در آرد و محصولات آردی
2ـ1ـ2) نقش آب در تهیه محصولات صنایع پخت
2ـ2) شیر
2ـ2ـ1) پروتئین شیر
2ـ2ـ2) چربی شیر
2ـ2ـ3) لاکتوز شیر
2ـ2ـ4) املاح و اسیدهای موجود در شیر
2ـ2ـ5) آب شیر
2ـ2ـ6) ویتامین های شیر
2ـ2ـ7) تأثیر شیر روی خمیر و نان
2ـ2ـ8) مصرف شیر تازه
2ـ2ـ9) مصرف شیر تغلیظ شده
2ـ2ـ10) مصرف شیر خشک
2ـ3) نمک طعام
2ـ3ـ1) تأثیر نمک طعام روی خمیر و گلوتن
2ـ3ـ2) تأثیر نمک طعام روی فرآیندهای میکروبی
2ـ3ـ3) تأثیر نمک طعام روی پنتوزان ها
2ـ3ـ4) تأثیر نمک طعام روی محصولات صنایع پخت
2ـ4) مواد شیرین کننده
2ـ4ـ1) شکر
2ـ4ـ1ـ1) ویژگیهای شکر و اهمیت تکنولوژیکی آن روی محصولات صنایع پخت
2ـ4ـ2) سیروپ
2ـ4ـ2ـ1) سیروپ خوراکی
2ـ4ـ2ـ2) سیروپ چغندر قند
2ـ4ـ2ـ3) سیروپ مخلوط خوراکی
2ـ4ـ2ـ4) خواص سیروپ چغندر و سیروپ مخلوط خوراکی
2ـ4ـ2ـ5) سیروپ نشاسته
2ـ4ـ3) سوربیت
2ـ4ـ3ـ1) نقش و اهمیت تکنولوژیکی سوربیت
2ـ5) چربیها
2ـ5ـ1) مارگارین و انواع مختلف آن
2ـ5ـ2) خواص و اهمیت چربیها
2ـ6) مواد پخت
فصل سوم: «بهبود دهنده های مورد استفاده در نان های صنعتی»
3ـ1) مخمرها
3ـ2) قندها
3ـ2ـ1) نقش قندها در محصولات صنایع پخت
3ـ2ـ2) قندهای مهم در تخمیر
3ـ2ـ3) تأثیر قندها در خصوصیات نان
3ـ2ـ4) حجم مخصوص نان
3ـ2ـ5) سفتی مغز نان
3ـ2ـ6) رنگ پوسته نان
3ـ2ـ7) ارتباط قندها و واکنش قهوه ای شدن و مواد آروماتیک در نان
3ـ3) نشاسته و آمیلاز
3ـ4) تکمیل کننده های آنزیمی
3ـ5) مالت
3ـ6) بی کربنات سدیم و جوش شیرین
3ـ7) خمیر ترش
3ـ8) باکتری ها
3ـ9) افزودن آرد سیب زمینی به آرد گندم
3ـ10) بهبود دهنده های دیگر
فصل چهارم: «اهمیت غنی سازی نان های صنعتی»
4ـ1) اهمیت نان و غنی سازی آن
4ـ2) هدف از غنی کردن مواد غذائی
4ـ3) افزودنی هائی که هم غنی کننده و هم بهبوددهنده هستند.
4ـ3ـ1) اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ1) قانون اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ2) خواص فیزیکی اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ3) سنجش اسید اسکوربیک با مواد دیگر
4ـ3ـ1ـ3ـ1) برومات پتاسیم و پر سولفات آلومینیوم
4ـ3ـ1ـ3ـ2) آنانوگهای اسید اسکوربیک
4ـ3ـ2) مکملهای کاتالیتیک
فصل پنجم: «فرآیند تولید و پخت نان های صنعتی»
5ـ1) نکات علمی فرآیند تولید
5ـ2) ارزیابی روشهای تولید و محدوده عملکرد
5ـ2ـ1) روش سنتی
5ـ2ـ2) روش نیمه اتوماتیک (غیرپیوسته)
5ـ2ـ3) روش فول اتومات (پیوسته)
5ـ3) تشریح دقیق فرآیند تولید انواع نان
5ـ3ـ1) آماده سازی آرد
5ـ3ـ1ـ1) الک کردن
5ـ3ـ1ـ2) اختلاط آرد
5ـ3ـ1ـ3) رساندن حرارت آرد به حد مطلوب
5ـ3ـ2) آماده سازی خمیر
5ـ3ـ2ـ1) آماده کردن خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ1) روش غیرپیوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ2) روش پیوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ3) روشهای تکنیکی تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ4) روش تهیه خمیر با مخمر
5ـ3ـ2ـ1ـ5) روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ1) محاسن روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ2) معایب روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6) روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ 1) محاسن روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ2) معایب روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ7) روش تهیه خمیر با مایه خمیر مایع
5ـ3ـ2ـ1-8) روش مخمر نمک
5ـ3ـ2ـ1ـ9) روش طولانی تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ10) روش بی وقفه تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ11) متد سبز
5ـ3ـ2ـ1ـ12) سایر روشهای تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ1) روش چرلی وود
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ2) روش برمیک
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ3) روش بلانچارد
5ـ3ـ3) مخلوط کردن و زدن خمیر
5ـ3ـ3ـ1) مخلوط کردن
5ـ3ـ3ـ2) زدن خمیر
5ـ3ـ3ـ2ـ1) روش زدن خمیر به طور غیرپیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2) روش زدن خمیر به طور پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ1) ویژگی های زدن خمیر در روش پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ2) وسایل و ماشین آلات تهیه خمیر در روش پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ3) افزایش درجه حرارت در اثر زدن خمیر
5ـ3ـ4) تشکیل خمیر و مراحل مختلف آن
5ـ3ـ4ـ1) اولین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ2) دومین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ3) سومین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ4) گازهای ناشی از تخمیر و داخل شدن هوا در خمیر
5ـ3ـ4ـ5) سیستم های مختلف دستگاههای مخلوط کن
5ـ3ـ5) ارزیابی خمیر
5ـ3ـ5ـ1) ویژگی خمیر
5ـ3ـ6) پوک کردن خمیر
5ـ3ـ6ـ1) پوک کرن بیولوژیکی
5ـ3ـ6ـ1ـ1) میکروارگانیسم ها در خمیر ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ1) باکتریها و اهمیت آنها در خمیر ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ2) مخمرها و اهمیت آنها درتهیه محصولات پخت
5ـ3ـ6ـ2) پوک کردن فیزیکی
5ـ3ـ6ـ2ـ1) پوک کردن از طریق مواد سفیده ای
5ـ3ـ6ـ2ـ2) پوک کردن از طریق هوا و بخار آب
5ـ3ـ6ـ2ـ3) پوک کردن از طریق اسید کربنیک
5ـ3ـ6ـ3) پوک کردن شیمیائی
5ـ3ـ7) تخمیر خمیر
5ـ3ـ7ـ1) مصرف کربوهیدرات در طی تخمیر
5ـ3ـ8) رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ1) رسیدن خمیر و ویژگیهای آن
5ـ3ـ8ـ2) عوامل مؤثر در رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ3) روی هم انداختن و برگرداندن خمیر
5ـ3ـ8ـ4) تشخیص رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ5) رسیدن خمیر و کیفیت نان
5ـ3ـ9) عملیات آماده سازی خمیر ور آمده جهت تهیه نان
5ـ3ـ9ـ1) توزین و تقسیم خمیر (چانه گیری)
5ـ3ـ9ـ2) گرد کردن
5ـ3ـ9ـ2ـ1) تخمیر میانی
5ـ3ـ9ـ3) فرم و شکل دادن
5ـ3ـ10) تخمیر نهایی
5ـ3ـ10ـ1) تأثیر عوامل مختلف بر تخمیر نهایی
5ـ3ـ11) عملیات لازم برروی چانه تخمیر شده
5ـ3ـ11ـ1) خط زدن
5ـ3ـ11ـ2) نم زدن یا اسپری کردن آب
5ـ4) پخت
5ـ5) انتقال گرما در چانه
5ـ6) مدت زمان پخت
5ـ7) روشهای مختلف پخت
5ـ7ـ1) روش پخت مقدماتی
5ـ7ـ2) پخت در محفظه بخار
5ـ7ـ3) روش پخت منقطع
5ـ7ـ3ـ1) معایب پخت منقطع
5ـ8) فرآیندهای پخت
5ـ8ـ1) حجیم شدن چانه در فر
5ـ8ـ1ـ1) علل حجیم شدن در فر
5ـ8ـ2) تشکیل مغز نان
5ـ8ـ2ـ1) علل تشکیل مغز نان
5ـ8ـ3) تشکیل پوسته نان
5ـ8ـ3ـ1) علل تشکیل پوسته نان
5ـ9) تشخیص زمان اتمام پخت نان
5ـ10) فر پخت
5ـ10ـ1) انواع فر
5ـ10ـ1ـ1) فر چند طبقه ای
5ـ10ـ1ـ2) فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ1) محاسن فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ2) معایب فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ3) فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ1) محاسن فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ2) معایب فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ4) فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ1) ویژگیهای فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ2) داغ کردن فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ3) پخت در فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ4) محاسن فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ5) معایب فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ5) فرهای بزرگ در صنایع
5ـ10ـ1ـ5ـ1) اتوفر
5ـ10ـ1ـ5ـ2) فر تونلی
5ـ10ـ1ـ5ـ3) فر کشوئی
فصل ششم: «فرآیند بسته بندی نان های صنعتی»
6ـ1) بسته بندی نان
6ـ2) مفاهیم و تعاریف در بسته بندی
6ـ3) اشکال مختلف فرآیند بسته بندی
6ـ4) شرایط بهداشتی
6ـ5) مواد بسته بندی
6ـ6) توزین و بسته بندی
فصل هفتم: «آزمون های کنترل کیفیت»
7ـ1) آلودگی میکروبی نان
7ـ1ـ1) فساد باکتریایی نان
7ـ1ـ2) فساد مخمری نان
7ـ1ـ3) فساد کپکی نان
7ـ2) آلودگی شیمیایی نان
7ـ3) آزمون های شیمیائی
7ـ4) آزمون های رئولوژی
7ـ5) انواع آفات
فصل هشتم: «بررسی بهبود دهنده های مورد استفاده در واحد تولیدی سحر»
8ـ1) بهبود دهنده انواع نان های حجیم
8ـ2) بهبود دهنده انواع نان های تست بزرگ مخصوص
8ـ3) بهبود دهنده نان های همبرگر مخصوص
8ـ4) بیکینگ پودر
8ـ5) پودرهای خامه سحر
8ـ6) بهبوددهنده جهت نان چاودار تیره
8ـ7) لیست محصولات شرکت ثمین نان
ضمائم و پیوست ها
پیوست 1) واحدهای تولید کننده نان صنعتی در کشور
پیوست 2) سازندگان عمده ماشین آلات تولید نان
پیوست 3) دستگاهها و ماشین آلات خط تولید نان های صنعتی
پیوست 4) تصاویر و دستور العمل هایی از محصولات شرکت MECO
فهرست منابع
غلـه در زبان فارسـی به معنای گندم ـ برنج ـ جو ـ ارزن ـ ذرت ـ چـاودار و تریتیکالـه می باشد و وقتی صحبت از غلات می شود فرآورده های حاصل از آن نیز مد نظر قرار می گیرد، بنابراین دامنه آن بسیار وسیع و گسترده است.
غلات از اولین غذاهای شناخته شده بشر بوده که از زمانهای بسیار کهن تاکنون همواره نقش مهمی در اقتصاد و تغذیه مردم دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه داشته است به همین جهت سمبل غلات یعنی گندم ونان حاصل از آن، همواره در میان مذاهب و فرهنگهای کشورهای دنیا مقام والا و ارزنده ای داشته و خواهد داشت.
گنـدم یکی از بزرگترین نشانه های عظمت خلقت و نان یکی از مطبوع ترین و لذتبخش ترین مواد غذائی مصرفی انسان در بسیاری از جوامع متمدن و سنتی امروز است.
نزد ما مسلمانان گندم و نان از حرمت و منزلت خاصی برخوردار است و در بیشتر مراسم مذهبی و اعیاد و حتی سفره روزانه مردم از نان به عنوان نشانه ای از یمن و برکت الهی استفاده می شود.
مسیحیان نان را مقدس می شمردند و هنوز هم در مراسم مذهبی خود قرصهای کوچک نان را به نشانه جزئی از پیکر عیسی مسیح (ع) به شرکت کنندگان می دهند و در دعای سفره خود از خداوند بزرگ می خواهند که نان روزانه آنان را عطا کند و در واقع از نان به عنوان سمبل رزق و روزی یاد می کنند.
کلیمیان نیز نان را مقدس می دانند و معتقدند که در مهاجرت بزرگ قوم یهود به صحرای سینا در زمان فرعون هنگامی که در بیابان بدون غذا مانده بودند و از خدای بزرگ طلب روزی کردند، یک روز صبح وقتی سر از خواب برداشتند بیابان را پر از قرصهای کوچک نان یافتند که خداوند از آسمان برایشان فرو فرستاده بود تا از گرسنگی نجات یابند.
پیشینیان ما، غلات را به طرق مختلفی در زیر سنگهای آسیاب خرد می کردند و سپس آن را با آب مخلوط کرده و به صورت حریره مانند مصرف می کردند.
با گذشت زمان این حریره ها را برروی سنگها یا خاکسترهای داغ پخته تا به صورت نانهای امروزی در آمدند.
در کشور ما نان به تنهائی 80% از غذای مردم را تشکیل می دهد و حدود 65ـ60% پروتئین و کالری و حدود 3ـ2 گرم املاح معدنی و قسمت اعظم نمک طعام مورد نیاز روزانه از خوردن نان تأمین می شود.
در چند سال اخیر مصرف نان به دلایل متعدد از جمله بالارفتن هزینه سایر مواد غذایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است.
بدیهی است باتوجه به محدودیت منابع و عدم امکانات تأمین مواد غذائی، می بایست جهت رفع نیازهای تغذیه ای مردم به ویژه اقشار کم درآمد از ساده ترین روش جهت تأمین مواد مورد نیاز آنها استفاده گردد. یکی از این راه ها، تهیه نان های مخصوص و غنی شده با پروتئین و املاح و ویتامینهای گوناگون می باشد.تهیه نان خوب و ماکول نیاز به اطلاعات دقیق در شناخت آرد و روشهای تهیه خمیر و عمل آوری آن و سیستمهای پخت دارد.
علاوه بر این بسته بندی و نگهداری صحیح نان می تواند زمینه های لازم را جهت تقلیل ضایعات فراهم آورده و در نتیجه حرکت به سوی خودکفائی در تولید و صرفه جوئی در مصرف گندم را تسهیل و از خروج مقادیر قابل توجه ارز از کشور جلوگیری به عمل آورد.
معرفی انواع نانهای صنعتی
در آئین نامه اجرائی مصوب هیئت محترم وزیران مورخ 15/2/1378 منظور از نان های صنعتی و مرغوب، انواع نان های حجیم و نیمه حجیم است. به طور کلی نان های قابل تولید صنعتی شامل سه گروه زیر می باشد:
1ـ نان حجیم (مانند انواع نان های اروپائی)
2ـ نان های نیمه حجیم (مانند نان بربری و انواع مشابه)
3ـ نان های غیرحجیم یا مسطح (مانند نان های لواش، تافتون، عربی و غیره)
از نظر کارشناسی تعریف زیر برای نان حجیم و نیمه حجیم ارائه شده است.
نان حجیم
نان حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن از 3 سانتی متر بیشتر باشد.
نان نیمه حجیم
نان نیمه حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن بین 2 تا 3 سانتیمتر باشد.
در صفحات بعد تصاویر برخی از انواع نان حجیم و نیمه حجیم آلمانی و فرانسوی نشان داده شده است.
ویژگی های گندم و آرد مناسب جهت تولید انواع نان های صنعتی
در زمینه انتخاب و تأمین گندم و آرد مناسب نان صنعتی دو حالت مختلف زیر در نظر گرفته می شود.
1ـ حالتی که کارخانه های نان آزادی عمل داشته باشد تا برای تولید هر یک از انواع نانهای تولیدی خود بهترین شرایط لازم را برای تأمین مرغوبیت و کیفیت در نظر بگیرند که در آن صورت یکی از مهمترین عوامل، انتخاب آردهائی با مشخصات دقیق کیفی از نظر کمیت و کیفیت پروتئین و گلوتن، دانه بندی، مقدار خاکستر و غیره است که کارخانه های آرد طرف قرارداد برای تولید چنان آردهائی در شرایط آزاد و رقابتی ناگزیر به استفاده از تجهیزات و ماشین آلات لازم، نیروی انسانی متخصص و روشهای تولید مناسب و ماده اولیه یعنی گندم- های مناسب و مشخص خواهند بود.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]