
تحقیق پایگاه داده ها فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق پایگاه داده ها فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق پایگاه داده ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق پایگاه داده ها فایل ورد (word) :
دادِگان (پایگاه دادهها یا بانک اطلاعاتی) به مجموعهای از اطلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته میشود. این پایگاههای اطلاعاتی معمولاً در قالبی که برای دستگاهها و رایانهها قابل خواندن و قابل دسترسی باشند ذخیره میشوند. البته چنین شیوه ذخیرهسازی اطلاعات تنها روش موجود نیست و شیوههای دیگری مانند ذخیرهسازی ساده در پروندهها نیز استفاده میگردد. مسئلهای که ذخیرهسازی دادهها در دادگان را موثر میسازد وجود یک ساختار مفهومی است برای ذخیرهسازی و روابط بین دادهها است.
پایگاه داده در اصل مجموعهای سازمان یافته از اطلاعات است.این واژه از دانش رایانه سرچشمه میگیرد ،اما کاربر وسیع و عمومی نیز دارد، این وسعت به اندازهای است که مرکز اروپایی پایگاه داده (که تعاریف خردمندانهای برای پایگاه داده ایجاد میکند) شامل تعاریف غیر الکترونیکی برای پایگاه داده میباشد. در این نوشتار به کاربرد های تکنیکی برای این اصطلاح محدود میشود.
یک تعریف ممکن این است که: پایگاه داده مجموعهای از رکورد های ذخیره شده در رایانه با یک روش سیستماتیک (اصولی) مثل یک برنامه رایانهای است که میتواند به سوالات کاربر پاسخ دهد. برای ذخیره و بازیابی بهتر، هر رکورد معمولا به صورت مجموعهای از اجزای دادهای یا رویداد ها سازماندهی میگردد. بخش های بازیابی شده در هر پرسش به اطلاعاتی تبدیل میشود که برای اتخاذ یک تصمیم کاربرد دارد. برنامه رایانهای که برای مدیریت و پرسش و پاسخ بین پایگاههای دادهای استفاده میشود را مدیر سیستم پایگاه دادهای یا به اختصار (DBMS) مینامیم. خصوصیات و طراحی سیستم های پایگاه دادهای در علم اطلاعات مطالعه میشود.
مفهوم اصلی پایگاه داده این است که پایگاه داده مجموعهای از رکورد ها یا تکه هایی از یک شناخت است.نوعا در یک پایگاه داده توصیف ساخت یافتهای برای موجودیت های نگه داری شده در پایگاه داده وجود دارد: این توصیف با یک الگو یا مدل شناخته میشود. مدل توصیفی، اشیا پایگاههای داده و ارتباط بین آنها را نشان میدهد. روش های متفاوتی برای سازماندهی این مدل ها وجود دارد که به آنها مدل های پایگاه داده گوییم. پرکاربردترین مدلی که امروزه بسیار استفاده میشود، مدل رابطهای است که به طور عام به صورت زیر تعریف میشود: نمایش تمام اطلاعاتی که به فرم جداول مرتبط که هریک از سطر ها و ستونها تشکیل شده است(تعریف حقیقی آن در علم ریاضیات برسی میشود). در این مدل وابستگی ها به کمک مقادیر مشترک در بیش از یک جدول نشان داده میشود. مدل های دیگری مثل مدل سلسله مراتب و مدل شبکهای به طور صریح تری ارتباط ها را نشان میدهند.
در مباحث تخصصی تر اصتلاح دادگان یا پایگاه داده به صورت مجموعهای از رکورد های مرتبط با هم تعریف میشود. بسیاری از حرفهای ها مجموعهای از داده هایی با خصوصیات یکسان به منظور ایجاد یک پایگاه دادهای یکتا استفاده میکنند.
معمولا DBMS ها بر اساس مدل هایی که استفاده میکنند تقسیم بندی میشوند: ارتباطی،شی گرا، شبکهای و امثال آن. مدل های دادهای به تعیین زبانهای دسترسی به پایگاههای داده علاقه مند هستند. بخش قابل توجهی از مهندسی DBMS مستقل از مدل های میباشد و به فاکتور هایی همچون اجرا، همزمانی،جامعیت و بازیافت از خطاهای سخت افزاری وابسطه است.در این سطح تفاوت های بسیاری بین محصولات وجود دارد.
موارد زیر به صورت خلاصه شرح داده می شود:
• تاریخچه پایگاه داده
• انواع دادگان ها
• مدل های پایگاه داده
. مدل تخت
. مدل شبکه ای(Network)
. مدل رابطه ای
. پایگاه دادههای چند بعدی
. پایگاه دادههای شیء
• ویژگیهای سیستم مدیریت پایگاه دادهها
• فهرست سیستمهای متداول مدیریت دادگان
1- تاریخچه پایگاه داده
اولین کاربردهای اصطلاح پایگاه داده به June 1963 باز میگردد، یعنی زمانی که شرکت System Development Corporation مسئولیت اجرایی یک طرح به نام توسعه و مدیریت محاسباتی یک پایگاه دادهای مرکزی را بر عهده گرفت. پایگاه داده به عنوان یک واژه واحد در اوایل دهه 70 در اروپا و در اواخر دهه 70 در خبر نامههای معتبر آمریکایی به کار رفت.(بانک دادهای یا Databank در اوایل سال 1966 در روزنامه واشنگتن کار رفت)
تصویر:اولین سیستم مدیریت پایگاه داده در دهه 60 گسترش یافت. از پیشگامان این شاخه چارلز باخمن میباشد. مقالات باخمن این را نشان داد که فرضیات او کاربرد بسیار موثرتری برای دسترسی به وسایل ذخیره سازی را محیا میکند. در آن زمانها پردازش داده بر پایه کارت های منگنه و نوار های مغناطیسی بود که پردازش سری اطلاعات را مهیا میکند. دو نوع مدل دادهای در آن زمانها ایجاد شد:CODASYL موجب توسعه مدل شبکهای شدکه ریشه در نظریات باخمن داشت و مدل سلسله مراتبی که توسط North American Rockwell ایجاد شد و بعدا با اقباس از آن شرکت IBM محصولIMS را تولید نمود.
مدل رابطهای توسط E. F. Codd در سال 1970 ارائه شد.او مدل های موجود را مورد انتقاد قرار میداد. برای مدتی نسبتا طولانی این مدل در مجامع علمی مورد تایید بود. اولین محصول موفق برای میکرو کامپیوتر ها dBASE بودکه برای سیستم عامل هایCP/M و PC-DOS/MS-DOS ساخته شد. در جریان سال 1980 پژوهش بر روی مدل توزیع شده (distributed database) و ماشین های دادگانی (database machines) متمرکز شد، اما تاثیر کمی بر بازار گذاشت. در سال 1990 توجهات به طرف مدل شی گرا(object-oriented databases) جلب شد. این مدل جهت کنترل دادههای مرکب لازم بود و به سادگی بر روی پایگاه دادههای خاص، مهندسی داده(شامل مهندسی نرم افزار منابع) و دادههای چند رسانهای کار میکرد.


تحقیق رایگان ساختمان داده چیست؟ فایل ورد (word) دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق رایگان ساختمان داده چیست؟ فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق رایگان ساختمان داده چیست؟ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق رایگان ساختمان داده چیست؟ فایل ورد (word) :
در اصطلاح کامپیوتری، ساختمان داده به روشهایی از ذخیره اطلاعات گفته می شود که برای استفاده بهینه از اطلاعات ذخیره شده اتخاذ می شود. غالباً انتخاب یک ساختمان داده موجب ایجاد الگوریتم (الخوارزمی) های متناسب با آن خواهد شد که این دو در کنار هم موجب افزایش سرعت انجام یک وظیفه یا کاهش مصرف حافظه برای پردازش داده می شود؛ سنگ بنای ساختمان های داده انواع داده و اشاره گرهای گوناگون است. که با توجه به چگونگی تعریف کاربرد آنها در هر زبان برنامه نویسی پیاده سازی آنها متفاوت خواهد بود. ما اکنون به پیاده سازی ساختمان های داده نمی پردازیم بلکه به توضیح انواع داده موجود در زبان پایتون می پردازیم؛ به دلیل سطح بالای این زبان انواع داده موجود در آن دارای ساختار پیچیده ای هستند که باعث شد ما از این انواع به عنوان ساختمانهای داده یاد کنیم.
در زبان های سطح پایین تر که اکثر آنها از پایه های پایتون به حساب می آیند انواع داده پیش فرض انواعی ابتدایی هستند که در زبان اسمبلی نیز قابل تعریف هستند. مثلاً در زبان C از انواع int , char,float, double, long ,short استفاده می شود که همه آنها دارای خاصیتی مشترک هستند و این خاصیت این است که بر روی پردازنده به طور مستقیم دارای دستور العمل هایی هستند که می توان با آنها کار کرد. همچنین برای ایجاد یک زنجیره(آرایه) از این انواع از علامت [] استفاده می شد، ولی از این انواع داده غیر از عملیات ریاضی کاری بر نمی آید ، مگر اینکه از آنها با قرار دادهای خاصی ساختمان داده هایی بسازیم.
انواع ساختمان داده در پایتون
یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین این ساختمان های داده رشته های کاراکتری می باشند که در واقع یک زنجیره (Sequence) از بایت ها می باشند که در کار با ورودی ها، خروجی ها و ارتباطات گوناگون نقش مهمی ایفا می کنند، زیرا یکی از راههای محدود فهم انسان از دنیای کامپیوتر ارتباط متنی با این جهان می باشد.
دبگر ساختمان داده ای مهم در این زبان لیست ها (آرایه ها) هستند. در
واقع این نوع داده یک نوع بسیار پیشرفته از آرایه های زبانهای سطح پایین است که علاوه بر خاصیت اندیس پذیری ، خاصیت تغییر اندازه و نگهداری انواع داده را بطور هم زمان دارا می باشد.


مقاله اصول سایز بندی فایل ورد (word) دارای 67 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اصول سایز بندی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اصول سایز بندی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اصول سایز بندی فایل ورد (word) :
اصول سایز بندی
– سایز بندی لباس بچه ها در گروه های سنی مختلف کار بسیار حساس و دقیقی است . افرادی که این کار را انجام می دهند باید رشد و نمو اندام بچه ها را در گروه های سنی مختلف مطالعه و بررسی کنند وهمانطوری که الگوها را با اندازه های بچه ها بزرگتر می نمایند آگاهی های دفاعی در این زمینه کسب نمایند توصیه می شود به منظور کنترل وکسب مهارت روی چندین سایز کار کنید .
مثال:
اندازه های داده شده زیر این سایزها بایستی کنترل شوند ، معمولاً از 104 و 116 و 140 می باشند.
روی کاغذ که سایز بندی را انجام می دهید الگوی پایه بالا تنها یا یک الگوی پایه بالا تنه که آن را بزرگتر رسم کردهاید رسم کنید .
اساس قوانین سایز بندی که در اینجا با دست انجام می شود کاملاً مطابق با روش بزرگ کردن الگو که قبلاً شرح داده ایم است .
در صفحات بعدی 5 جدول اندازه گیری اندام مربوط به 5 گروه سنی مختلف آورده شده است.
1- نوزادان با بلندی تمام قد 60 تا 81
2- کودکان با بلندی تمام قد 86تا 104
3- بچه ها با بلندی تمام قد 110 تا 134
4- نوجوانان دختر با بلندی تمام قد 140 تا 164
5- نوجوانان پسر با بلندی تمام قد 140 تا 170
– اولین ستون هر جدولی نشان دهنده میزان رشد و اندازه بدن بین هر سایز و برای هر اندازه گیری که انجام شده می باشد. لزومی ندارد در سایز بندی این مورد دنبال شود فقط به اندازه های صحیح و مطمئن کمک می کند و تقریباًٌ این اندازه ها را تصدیق می کند .
– اندازه هایی که با علامت * دنبال می شود ، سایز بندی نامنظم و یا اختلاف بین آن سایز و سایزهای بعدی را نشان میدهد.
قوانین و روش و سایز بندی برروی کاغذ از کوچکترین تا بزرگترین سایز نشان داده شده است
بزرگترین سایز برروی کاغذ با خطوط نقطه چین رسم شده است .
جدول اندازه های استاندارد سایز بندی
81 74 67 60 بلندی تمام قد
18 12 6 3 سن ( به ماه )
افزایشمجاز
20 5/18 17 5/15 5/1 بلندی بالا تنه پشت (از برجستگی مهرهپشت تا کمر )
7/17 2/16 7/14 2/13 5/1 بلندی بالا تنه جلو( از گودی گردن تا کمر)
*50 49 46 43 3 دور سینه
*56 48 44 40 4 دور کمر (دور شکم و دور باسن )
5/25 24 5/22 21 5/1 دور گردن
75/6 25/6 75/5 25/5 5/0 سرشانه
19 18 17 16 1 کارور پشت
18 17 16 15 1 کارور جلو
5/27 25 5/22 20 5/2 بلندی آستین
*16 5/15 5/14 5/13 1 دور بازو
12 5/11 11 5/10 5/0 دور مچ
16 5/15 15 5/14 5/0 گشادی لبه آستین ( دم دست)
12 5/11 11 5/10 5/0 بلندی فاق جلو
33 29 25 21 4 طول فاق جلو و پشت روی هم
48 5/42 37 5/31 5/5 بلندی شلوار ( از کمر تا کف پا )
8 8 8 8 بلندی باسن ( کمر تا باسن )
26 23 20 17 3 بلندی دامن (کمر تا زانو )
13 12 11 10 1 اندازه کف پا
17 16 15 14 1 گشادوی دم پای شلوار
5/174 17 5/16 16 5/0 بلندی سر
49 47 45 43 2 دور سر
15 14 13 12 1 گشادی دم پای شلوار
جدول اندازه های استاندارد سایز بندی
134 128 122 116 110 104 98 86 بلندی تمام قد
9 8 7 6 5 4 3 2 سن تقریبی ( به سال )
افزایشمجاز افزایشمجاز
32 5/30 29 5/27 26 5/1 5/24 23 5/21 5/1 بلندی بالاتنه پشت(از بر جستگی مهرهپشت گردن تاکمر)
2/29 2/27 2/26 7/24 *45/23 25/1 2/22 7/20 2/19 5/1 بلندی بالا تنه جلو( از گودی گردن تا کمر)
66 64 62 60 58 2 56 54 *52 2 دور سینه
57 56 55 54 53 1 52 50 48 2 دور کمر
72 70 68 66 64 2 62 60 58 2 دور باسن
16 15 14 13 12 1 11 10 9 1 بلندی باسن ( کمر تاباسن )
27 26 25 24 23 1 22 21 20 1 کارور پشت
26 25 24 23 22 1 21 20 19 1 کارور جلو
3/10 9/9 5/9 1/9 7/8 4/0 25/8 75/7 25/7 5/0 سرشانه
31 3/30 6/29 9/28 2/28 7/0 5/27 9/26 *3/26 6/0 دور گردن
46 44 42 40 38 2 36 33 30 3 بلندی آستین
75/26 5/25 25/24 23 75/21 25/1 5/20 19 5/17 5/1 سرشانه تا آرنج
*5/14 5/14 *14 14 *5/13 5/0ثابت 5/13 13 5/12 5/0 دور مچ
3/20 7/19 1/19 5/18 18 5/0و6/0 5/17 17 5/16 5/0 دور بازو
22 2/21 4/20 6/19 8/18 8/0 5/17 25/16 *15 25/1 بلندی فاق جلو
62 6/58 2/55 8/51 *4/48 4/3 5/45 42 *5/38 5/3 فاق جلو و پشت روی هم
84 8/79 6/75 4/71 2/67 2/4 63 25/58 5/53 75/4 بلندی شلوار (از کمر تا زانو
45 43 41 39 37 2 35 32 29 3 بلندی دامن (کمتر تا زانو)
29 28 27 26 25 1 24 23 22 1 دور زانو
5/31 31 5/30 30 5/29 5/0 29 5/28 28 5/0 گشادی دم پای شلوار
23 22 21 20 *5/19 5/10 19 5/18 18 5/0 بلندی سر
*55 55 *54 54 *53 1 53 52 51 1 دور سر
52 51 50 49 48 1 47 46 45 1 دور صورت
سایز بندی الگوی پایه بالا تنه جلو و پشت
– چهار اندازه زیر برروی چهار کاغذ سایز بندی نمایش داده شده است .
1- نوزادان و خردسالان و کودکان
2- بچه ها
3- نوجوانان پسر یا اندازه هایی که بدون در نظر گرفن جنسیت تعیین می شود .
4- نوجوانان دختر
محور سایز بندی X برای خط مرکزی جلو و پشت
Y برای خط کمر
1- نوزادان خردسالان : بلندی تمام قد 60 تا 104 سانتیمتر
با وجود دشواریهای سایز بندی در سایز این کار با توجه به قوانین سایز بندی با تغییراتی جزئی به آسانی انجام می شود. (به خطوط نقطه چین توجه کنید )
– خط درز پهلو : برای بلندی تمام قد 60 تا 74 سانتیمتر 75/0 سانتیمترگشادتر می شود .
– 74 تا 104 سانتیمتر
– 5/0 سانتیمتر گشاد می شود
خط کف حلقه آستین : برای بلندی تمام قد 60 تا 74 سانتیمتر
1/1 سانتیمتر بالاتر رسم می شود
74/104 سانتیمتر
75/0 سانتیمتر بالاتر رسم می شود .
خطهای کارور جلو و پشت : برای همه سایزهای ذکر شده هر سایز 5/0 سانتیمتر بزرگتر رسم می شود ( به عبارت دیگر 5/0 سانتیمتر به خط کارور اضافه کنید )
– چرتهای کارور جلو و پشت : بلندی تمام قد
60 تا 81 سانتیمتر
1 سانتیمتر به طرف بالاتر خط چرت تعیین می شود
بلندی تمام قد 81 تا86
75/1 سانتیمتر به طرف بالا تر تعیین می شود
بلندی تمام قد86 تا 104
25/1 سانتیمتر به طرف بالاتر تعیین می شود
– خط حلقه یقه : را از خط مرکزی جلو وپشت حلقه یقه 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
– خط حلقه یقه در سرشانه را 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
خط حلقه یقه در سر شانه را 5/1 سانتیمتر گشادتر کنید .
– خط سرشانه : بلندی تمام قد 60 تا 81 سانتیمتر
نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
بلندی تمام قد : 81 تا 86 سانتیمتر
نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
بلندی تمام قد : 86 تا 104 سانتیمتر
نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
– خط سرشانه را برای سایزهای ذکر شده 75/0 سانتیمتر امتداد دهید .
الگوها
سایز بندی الگوی پایه بالاتنه جلو و پشت
2- بچه ها : بلندی تمام قد : 104 تا 134 سانتیمتر
– جلو و پشت
-خط درز پهلو : را برای بلندی تمام قد 104 تا 110 سانتیمتر 25/0 سانتیمتر گشادتر کنید .
برای بلندی تمام قد 110 تا 134 سانتیمتر 5/0 سانتیمتر گشادتر کنید .
– خط کف حلقه : را برای بلندی تمام قد
104 تا 110 سانتیمتر 6/0 سانتیمتر گشادتر کنید
برای بلندی تمام قد 110 تا 134 سانتیمتر 5/0 سانتیمتر گشادتر مکنید
– خط کف حلقه را می توانید تا 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
– خطهای کارور جلو و پشت را برای همه سایزهای ذکر شده هر سایز 5/0 سانتیمتر بزرگتر رسم کنید .
( به عبارت دیگر 5/0 سانتیمتر به خط کارور اضافه کنید )
– خط چرتهای کارور جلو و پشت : برای کلیه سایزهای ذکر شده 5/1 سانتیمتر بالاتر در نظر بگیرید
– خط حلقه یقه : برای کلیه سایزهای بالا:
خط مرکزی جلو و پشت در حلقه یقه را 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
حلقه یقه در سرشانه را 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط حلقه یقه را در سرشانه را 1 سانتیمتر گشادتر کنید
– خط سرشانه : برای بلندی تمام قد
104 تا 110 سانتیمتر نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 2/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
برای بلندی تمام قد 110 تا 134 سانتیمتر
نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط سرشانه را برای کلیه سایزهای ذکر شده 5/0 سانتیمتر به طرف خارج امتداد دهید و خط سرشانه را بلندتر رسم کنید .
الگوها
3- سایز بندی الگوی پایه بالاتنه پشت و جلو
– نوجوانان پسر ( 134- 170 سانتیمتر )
نوجوانان پسر و دختر که الگو برای هر دو یکسان تهیه می شود و اندازه هایی که بدون در نظر گرفتن جنسیت تعیین می شود
– خط درز پهلو : خط کمر را 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و در واقع گشاد کنید .
– خط کف حلقه آستین : برای بلندی تمام قد
– 134 تا 140 سانتیمتر 5/0 سانتیمتر خط کف حلقه را امتداد دهید و جلو را گشاد کنید
– برای بلندی تمام قد 140 تا 170 سانتیمتر 75/0 سانتیمتر خط کف حلقه را امتداد دهید و جلو را گشاد کنید .
– خط کف حلقه آستین را تا 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
– خطهای کارور جلو و پشت : خط کارور پشت را 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و آ» را بزرگتر رسم کنید
– خط کارور جلو را 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بزرگتر رسم کنید .
– خط چرت های کارور جلو و پشت : محل چرت ها را برای کلیه سایزهای ذکر شده 1/1 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید .
– خط حلقه یقه : برای کلیه سایزهای ذکر شده
خط مرکزی جلو و پشت را در حلقه یقه 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
حلقه یقه در سرشانه را 6/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط حلقه یقه در سرشانه را 25/0 سانتیمتر گشادتر کنید .
– خط سرشانه : درکلیه سایزها نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط سرشانه را برای کلیه سایزهای ذکر شده 9/0 سانتیمتر به طرف خارج امتداد دهید و خط سرشانه را بلندتر رسم کنید .
الگوها
4- سایز بندی الگوی پایه بالاتنه پشت و جلو
– نوجوانان دختر : بلندی تمام قد 140 تا 164 سانتیمتر
پشت :
– خط درز پهلو : خط باسن بزرگ را 75 /0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بزرگتر رسم کنید .
– خط کمر :
25/0 سانتیمتر امتداد دهید و اندازه کمر را گشاد کنید .
برای بلندی تمام قد: 152 تا 158 سانتیمتر
5/1 سانتیمتر امتداد دهید و اندازه کمر را گشاد کنید
برای بلندی تمام قد : 158 تا 164 سانتیمتر
3/0 سانتیمتر امتداد دهید و اندازه کمر را گشاد کنید
– خط بلندی کف حلقه در کلیه سایزها تا 75/0 سانتیمتر پایین تر رسم کنید و آن را گشاد کنید .
– خط باسن را در کلیه سایزها تا 1 سانتیمتر پایین تر رسم کنید
– خط سینه را در کلیه سایزها تا 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط کف حلقه آستین را در کلیه سایزها 9/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط چرت های کارور جلو و پشت : محل چرت ها را برای کلیه سایزهای ذکر شده 1/1 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید
– خطهای کارور جلو و پشت : را برای کلیه سایزها 5/0 سانتیمتر به طرف بیرون امتداد دهید و بلندتر رسم کنید .
– خط حلقه یقه : خط مرکزی پشت را در حلقه یقه 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط حلقه یقه در سرشانه را 5/1 سانتیمتر بالاتر ترسم کنید
– خط حلقه یقه را در سرشانه 1 سانتیمتر گشادتر رسم کنید
– خط سرشانه : نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
جلو:
– نوجوانان دختر : بلندی تمام قد 140 تا 164 سانتیمتر
– خط درز پهلو : خط باسن بزرگ را 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بزرگتر رسم کنید .
– خط کمر را برای بلندی تمام قد : 140 تا 152 سانتیمتر 25/0سانتیمتر امتداد دهید و اندازه کمر را گشاد کنید .
– بلندی تمام قد : 152 تا 158 سانتیمتر
– 5/1 سانتیمتر امتداد دهید واندازه کمر را گشاد کنید .
– بلندی تمام قد : 158 تا 164 سانتیمتر
– 3/0 سانتیمتر امتداد و اندازه کمر را گشاد کنید .
بلندی تمام قد :158تا 164 سانتیمتر
3/0 سانتیمتر امتداد دهید و اندازه کمر را گشاد کنید
– برای کلیه سایزها
خط کف حلقه آستین را 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را گشاد کنید .
خط باسن بزرگ را 1 سانتیمتر پایین تر رسم کنید .
خط سینه را 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط کف حلقه آستین را 9/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط چرت های کارور جلو و پشت : محل چرت ها را برای کلیه سایزها 1/1 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید
– خطهای کارور جلو و پشت را برای کلیه سایزها ، 5/0 سانتیمتر به طرف خارج امتداد دهید و بلندتر رسم کنید .
– خط حلقه یقه :
خط مرکزی جلو را در حلقه یقه 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
خط حلقه یقه در سرشانه را 6/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط حلقه یقه را در سرشانه 1 سانتیمتر گشادتر رسم کنید .
خط سرشانه : نوک خط سرشانه را در حلقه آستین 5/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید گ خط سرشانه را برای کلیه سایزهای 6/0 سانتیمتر به طرف خارج از امتداد دهید و خط سرشانه را بلندتر رسم کنید .
– ساسون سینه در سرشانه : برای کلیه سایزها
– ساسون سینه را 75/0 سانتیمتر بالاتر رسم کنید .
– نقطه 1 را در ساسون سرشانه جلو 35/0 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید .
– نقطه 2 را در ساسون شرشانه جلو 25/0 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید
– نقطه3 را در ساسون سرشانه جلو 35/0 سانتیمتر بالاتر تعیین کنید /
– ساسون بزرگتر زیر سینه : برای کلیه سایزها
نوک ساسان زیر سینه را 25/0 سانتیمتر به طرف خط پهلو حرکت دهید
نقطه 4 را در ساسون در کمر 25/0 سانتیمتر به طرف خط پهلو حرکت دهید .
برای سایزهای (152 تا 158 سانتیمتر )این نقطه را ثابت نگه دارید وتغییر ندهید .
– ساسون در خط کمتر نقطه 5
برای سایزهای 140 تا 152 سانتیمتر 25/0 سانتیمتر به طرف خط پهلو جابجا کنید
برای سایزهای 152 تا 158 سانتیمتر 5/0 سانتیمتر به طرف خط پهلو جابجا کنید .
برای سایزهای 158 تا 164 سانتیمتر 25/0 سانتیمتر به طرف خط پهلو جابجا کنید .
نوک ساسون کوچکتر زیرسینه را 25/0 سانتیمتر به طرف پهلو جابجا کنید .
نقطه 54 را در ساسون کوچکتر زیر سینه 25/0 سانیمتر به طرف پهلو جابجا کنید.
سایز بندی شلوار
– روی پنج کاغذ سایز بندی پنج اندازه زیرنشان داده شده است .
1- نوزادان و خردسالان
2- کودکان
3- بچه ها
4- نوجوانان پسر و الگوهایی که برای پسرها و دخترهای نوجوان یکسان است واندازه هایی که بدوین در نظر گرفتن جنسیت تعین می شود.
5- نوجوانان دختر
محورهای سایز بندی
محور X= خط مرکزی یا خط راستا ( تا)
محور Y= خط فاق
1- نوزادان :
– پشت شلوار : خط مرکزی شلوار را از طرف پایین تا 5/5 سانتیمتر امتداد دهید ، تا بلندی (قد ) شلوار بیشتر می شود .
– خط دم پای شلوار را از دو طرف 5/0 سانتیمتر امتداد دهید تا دم پای شلوار گشادتر شود
– خط فاق و خط پهلو را در بلندی تمام قد :
(60تا 74 سانتیمتر ) 75/0 سانتیمتر
(74تا 81 سانتیمتر ) 5/1 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بلندتر کنید .
– خط فاق رابرروی خط باسن بزرگ دربلندی تمام قد :
( 60 تا 74 سانتیمتر ) 25/0 سانتیمتر
(74 تا 81 سانتیمتر ) 75/0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بلندتر کنید :
– خط کمر را : در بلندی تمام قد :
( 60 تا 74 سانتیمتر ) 1 سانتیمتر
(74 تا 81 سانتیمتر ) 75/1 سانتیمتر امتداد دهید و آن رابلندتر کنید
جلو شلوار :
– خط مرکزی شلوار را از طرف پایین تا 5/5 سانتیمتر امتداد دهید تا بلندی ( قد ) شلوار بیشتر شود
– خط دم پای شلوار را از دو طرف 5/0 سانتیمتر امتداد دهید و دم پای شلوار را گشادتر کنید
– خط فاق و خط پهلو را در بلندی تمام قد :
( 60 تا 74 سانتیمتر ) 7/0 سانتیمتر 0
(74 تا 81 سانتیمتر )4/1 سانتیمتر امتداد دهید و آن را بلندتر کنید .
– خط فاق را برروی خط باسن :
در بلندی تمام قد :
( 60 تا 74 سانتیمتر ) 4/0 سانتیمتر
(74 تا 81 سانتیمتر )75/0 سانتیمتر امتدئاد دهید تا خط کمر ادامه دهید تابلندتر شود.
خط کمر را : در بلندی تمام قد :
( 60 تا 74 سانتیمتر ) 6/0 سانتیمتر
(74 تا 81 سانتیمتر )2/1 سانتیمتر امتداد دهید تا بلندتر شود .
الگو
سایز بندی شلوار
2- کودکان
محور سایز بندی
محور X= خط مرکزی یا خط راستای شلوار
محور Y= خط زانو
پشت شلوار :
– خط مرکزی شلوار را از طرف پایین 6/1 سانتیمتر امتداد دهید و قد شلوار را بلندتر کنید .
– خط دم پای شلوار را از دو طرف 15/0 سانتیمتر امتداد دهید تا دم پای شلوار گشادتر شود .
– خط زانو را از دو طرف 25/0 سانتیمتر امتداد دهید
– خط فاق را 6/0 سانتیمتر امتداد دهید .
– خط فاق را 75/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط فاق را 5/0 سانتیمتر امتداد دهید و آن را گشادتر کنید .
– خط پهلو را 4/0 ساننتیمتر امتداد دهید و آنرا گشادتر کنید .
خط کمر :
خط فاق را 2 سانتیمتر در خط کمر بالاتر ر سم کنید
خط پهلو را 2 سانتیمتر در خط کمر بالاتر رسم کنید
خط پهلو را 35/0 سانتیمتر امتداد دهید و آنرا گشادتر کنید.
جلو شلوار :
خط مرکزی شلوار را از طرف پایین 6/1 سانتیمتر امتداد دهید و قد شلوار را بلندتر کنید
– خط دم پای شلوار را از دو طرف 15/0 سانتیمتر امتداد دهید و دم پای شلوار راگشادتر کنید
– خط زانو را از دو طرف 25/0 سانتیمتر امتداد دهید
– خط فاق را 75/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط فاق را 3/0 سانتیمتر امتداد دهید و آنرا گشادتر کنید.
– خط پهلو را 4/0 سانتیمتر امتداد دهید و آنرا گشادتر کنید
– خط چرت را 75/1 سانتیمتر بالاتر برروی خط فاق تعیین کنید خط فاق را 25/0 سانتیمتر گشاد کنید.
– خط نقاب جلو را 75/1 سانتیمتر بالاتررسم کنید و 25/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود
خط کمر :
– خط فاق را 2 سانتیمتر در خط کمر بالاتر رسم کنید و 1 سانتیمتر امتداد دهید تا کشادتر شود
– خط پهلو را 2 سانتیمتر در خط کمر بالاتر رسم کنید و 35/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود.
الگوها
سایز بندی شلوار
3- بچه ها :
محور سایزبندی :
محور X= خط مرکزی یا خط راستای شلوار
.محور Y= خط زانو
پشت :
خط مرکزی را از طرف پایین 25/2 سانتیمتر امتداد دهید و قد شلوار را بلند کنید .
– خط دم پای شلوار را از دو طرف 15/0 سانتیمتر امتداد دهید تا دم پای شلوار گشادتر شود .
– خط زانو را از دو طرف 25/0 سانتیمتر ادامه دهید تا گشادتر شود .
فاق
خط فاق را 35/0 سانتیمتر امتداد دهید
خط فاق را 1/1 سانتیمتر به طرف بالا امتداد د هید
خط فاق :
خط فاق را 1/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
خط فاق را 15/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود
خط پهلو را 3/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود.
خط کمر :
خط فاق را 2 سانتیمتر برروی خط کمر بالاتر رسم کنید .
خط پهلو را 2 سانتیمتر برروی خط کمر باالتر رسم کنید .
خط پهلو را از خط کمر 25/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود .
جلو :
دم پای شلوار :
خط مرکزی شلوار را از طرف پایین 25/2سانتیمتر امتداددهید و قد شلوار را بلندتر کنید .
-خط دم پای شلوار را ازدو طرف 15/0سانتیمتر امتداد دهید تا دم پای شلوار گشادتر شود .
-خط زانو را از دو طرف 25/0 سانتیمتر امتداد دهید تا گشادتر شود.
فاق و خط فاق :
خط فاق را 1/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید
– خط فاق را در وسط پا و از طرف درز پهلو 3/0 سانتیمتر امتداد دهید .
– خط فاق را در محل چرت نقاب جلو شلوار 1/1 سانتیمتر بالاتر رسم کنید و از همین نقطه 25/0 سانتیمتر نیز خط را امتداد دهید .
خط کمر :
خط فاق را 2 سانتیمتر برروی خط کمر رسم کنید
خط فاق را 2 سانتیمتر برروی خط کمر به طرف راست امتداد دهید و آن را بزرگتر کنید
خط فاق را از طرف پهلو 2 سانتیمتر رسم کنید .
الگوها


مقاله نقش فراشناخت در آموزش حل مسأله ریاضی فایل ورد (word) دارای 49 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نقش فراشناخت در آموزش حل مسأله ریاضی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش فراشناخت در آموزش حل مسأله ریاضی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله نقش فراشناخت در آموزش حل مسأله ریاضی فایل ورد (word) :
مقدمه
مفهوم فراشناخت با وجود اهمیت بنیادی آن ( در آموزش وپرورش ، روان شناسی وعلوم شناختی از جمله هوش مصنوعی ) هنوز تعریف روشنی نداشته وبه خوبی درک نشده است. پژوهش های شناختی مفصل ، مشتمل بر بررسی های بالینی دانش آموزان در حین حل مسأله وبرنامه های کامپیوتری با مؤلفه های چند وجهی تا حدی به این اشاره کرده اند که چگونه فراشناخت با شناخت تعامل پیدا می کند. در خلال دهه آینده ، می توان انتظار داشت که تعاریف بسیار دقیق تری از فراشناخت ارایه شوند. به اعتقاد لستر ، گارافالو وکرول «
درحال حاضر، آن چه که به وجود آورنده باور ما نیست به فراشناخت وسایر عوامل غیر شناختی در حل مسایل ریاضی است بیش ترناشی از بازتاب های ما معلمان ویادگیرندگان ریاضی بر تجارب خودمان است تا این که ناشی از پژوهش های دقیق ونظام وار باشد. » هم چنین ، به گفته هجدوس ، « با وجود این که فراشناخت نقشی جنجالی در آموزش ریاضی بازی کرده است هنوز درباره ماهیت آن وچگونگی استفاده از آن درک بیش تر نحوه تفکر حل مسآله دانش آموزان فقط به نتیجه گیری های
موقتی رسیده ایم».
مطالعه رفتار نهانی انسان ، مشکل وپیچیده است. اما این کار عملی و قابل انجام است. پژوهشگران نیازمند تمرکز برروی چگونگی ایجاد ارتباط بین جنبههای نظری وعملی نقش فراشناخت هستند. پژوهشگران با هم وبا هم فکری هم، باید یکدیگر کار کنند تا بتوانند این رفتار پنهانی را به ، میزان زیادی آشکار سازند.
درزمانی که برای انجام تحقیق با حل مسأله مصاحبه می شود پژوهشگران می توانند با طرح سؤال هایی از قبیل این که برای حل مسایل ریاضی چه کارمی کنید ؟ از چه دانشی کمک می گیرید ؟ چگونه فرآیند حل مسأله را کنترل می کنید ؟ چه باوری نسبت به خود ریاضی وغیره دارید ؟ اطلاعات ارزشمندی در ارتباط با شناخت پیچیدگی های یادگیری انسان به دست آورند. گاهی از موقعیت های حل مسأله برای طرح چنین سؤال هایی استفاده می شود که از آن جمله می توان به مسأله زیر اشاره کرد :
« ; مردی برای خرید یک جفت کفش 5 دلاری به کفاشی می رود وبهای آن را با یک اسکناس 20 دلاری تقلبی می پردازد. صاحب مغازه متوجه تقلبی بودن اسکناس نشده وبرای خرد کردن 20 دلاری نزد همسایه قصابش می رود وقصاب چهار عدد اسکناس 5 دلاری به او داده و 20 دلاری تقلبی را می گیرد. صاحب کفاشی به مغازه اش بر می گردد وبه خریدار، آن کفش و15 دلار را پس میدهد. پس از مدتی قصاب همراه با FBI به کفاش اطلاع می دهد که 20 دلاری تقلبی بوده است. بنابراین ، کفش فروش 20 دلاری دیگربه قصاب می دهد و FBI ، 20 دلاری تقلبی را بر می دارد. دراین میان ، صاحب کفاشی چقدر ضرر کرده است ؟
هدف این تحقیق پرداختن به معنی فراشناخت ونقش آن در آموزش حل مسأله ریاضی است. که با این حال قبل از ورود به بحث اصلی ، جهت درک بهتر این واژه به ارایه تعریف آن می پردازیم. جزء اول این واژه « فرا» است. که « فرا» به تغییروضعیت یا حالت اشاره می کند ، مانند متابولیسم همچنین ، « فرا» به معنی بالاتر وماوراء است، مانند متابولیسم. همچنین ، « فرا» به معنی بالاتر وماوراء است، مانند متافیزیک ، ومتازبان.
اما جزء دوم این اصطلاح ، یعنی شناخت، « فرایندهای درونی ذهنی یاراه هایی است که از طریق آنها اطلاعات پردازش می شوند، یعنی راه هایی که ما به وسیله آن ها، اطلاعات را مورد توجه قرار می دهیم. تشخیص می دهیم وبه رمز در می آوریم ودر حافظه ذخیره می سازیم وهر وقت که نیاز داشته باشیم آن ها را از حافظه فرا می خوانیم ومورد استفاده قرار می دهیم. به سخن دیگرما از راه فرآیندهای شناختی ، جهان پیرامون خود را می شناسیم واز آن آگاه می شویم وبه آن آگاه می شویم وبه آن پاسخ می دهیم.
شناخت ، به فرآیندهایی اشاره می کند که افراد به کمک آن ها ، یاد می گیرند، فکرمی کنند وبه یاد می آورند. به طور خلاصه ، شناخت یعنی دانستن وکسب شناخت درباره جهان هستی یعنی دانستن جهان هستی.
فراشناخت چیست ؟
فراشناخت اصطلاحی است که اولین بار توسط فلاول (1976) در زمینه حافظه به کاربرده شد. فلاول ، فراشناخت را شناخت درباره شناخت می دانست یا به طور کلی، فراشناخت را دانش وکنترل شناخت تعریف کرد واز آن به بعد، متخصصان مختلف از این اصطلاح در حیطه های مختلف مانند هوش مصنوعی، ادراک ، پردازش، اطلاعات یادگیری اجتماعی ، ریاضیات وغیره صحبت به میان آوردند.
با این حال ، به گفته سیف تاریخچه فراشناخت به قبل از فلاول بر می گردد. به گفته او، «نخستین بارهارلو (1949) مفهوم یادگرفتن یادگیری را که در یک رشته آزمایش با میمون ها انجام داد، مطرح ساخت. دراین آزمایش ها، میمون ها، وادار می شدند تا مسایلی را که به آن ها داده می شد، حل کنند. یافته جالب هارلو این بود که هر چه مسایل بیش تری را حل می کردند در حل مسأله تواناتر می شدند. یعنی حیوان ها یاد می گرفتند که چگونه یاد بگیرند. روان شناسان پیرو رویکرد خبرپردازی در دهه های اخیر، به جای مفهوم یادگرفتن یادگیری هارلو، از اصطلاح فراشناخت استفاده کردند».
فلاول با بررسی نتایج تحقیق رزنیک و گلاسر در مورد فعالیت های حل مسأله کودکان، به مطالعه در مورد ناتوانی دانش آموزان در فرآیند حل مسأله وچگونگی به کاربردن استراتژی مناسب پرداخت وچنین اظهار داشت :
« ; حدس خودم درباره این موضوع از جایی سرچشمه می گیرد که اگر بخواهم نامی برآن بگذارم، محدوده ای را شامل می شود که اغلب تحقیقات وتفکرات اخیرم را در آن جای داده ام. این حوزه توسعه «فراشناخت » است وبه خصوص ، گونه هایی از آن که فرا حافظه نامیده می شود را در خود دارد «فراشناخت» اشاره به دانش شخص درباره فرآیندهای شناختی خویش ونتایج یا هر چیزی مرتبط به آن دارد که از آن جمله می توان به خواص یادگیری مرتبط اطلاعات یا داده ها ، اشاره کرد. اگر درهریک از شرایط زیر قرار بگیریم ، به نوعی با فراشناخت
( فراحافظه – فرایادگیری – فراتوجه – فرازبان یا هر چیز مشابه ) درگیر شده ام : اگر متوجه شوم که در یادگیری A نسبت به یادگیری B، مشکلات بیش تری دارم، اگربه فکرم برسد که قبل ازاین که C را به عنوان یک واقعیت بپذیرم، دوباره آن را بررسی کنم، اگربه ذهنم خطور کند که قبل ازاین که تصمیمات بگیرم کدام گزینه بهترین انتخاب است بهتر است که تمام گزینه ها را دریک تکلیف چند گزینه ای مورد موشکافی قراردهم؛ اگر متوجه شوم که واقعا مطمئن نیستم آزمایشگر از من چه می خواهد اگر احساس کنم که بهتر است D را یادداشت برداری
کنم، زیرا ممکن است که آن را فراموش کنم ؛ اگر فکرکنم که باید برای بهتر فهمیدن E از کسی سؤال کنم تا مطمئن شوم که آن را درست فهمیده ام. چنین مثالی هایی، می تواند به طور پایان ناپذیری فزونی یابند. درهرنوع از تبادلات شناختی در محیط انسانی یا غیر انسانی، یک دسته بزرگ از فعالیت های پردازش اطلاعات می تواند جریان داشته باشد. از میان سایر چیزها فراشناخت به نظارت وسازماندهی ناشی از آن، و هماهنگی این فرآیندها در رابطه با موضوع ها یا داده های شناختی که آنها را در بردارد، اشاره می کند واغلب در خدمت بعضی اهداف ملموس ومشخص است».
در دل هر دسته از سؤالات مربوط به آموزش حل مسأله اساسی ترین سؤال ها ، راجع به فهمیدن این موضوع است که زمانی که کسی مسأله ای را حل می کند در واقع چه کار می کند؟ در دهه گذشته ، مشخص کردن مراحل حل مسأله پژوهشگران را به ادبیات جدیدی راهنمایی کرده است. هم چنان که سیلور توضیح می دهد، هریادگیرنده ومعلم جدی ریاضی، تشخیص می دهد که توانایی حل مسأله ، بسیارفراترازداشتن مجموعه ای از مهارت ها و تکنیکها است ;
توانایی تنظیم فرآیندها در طول حل مسأله وحداقل یک آگاهی در مورد ظرفیتها و محدودیت های خود شخص ، ضروری است در واقع ، سیلورادعا می کند که این ها، توانایی فراشناختی فرد هستند.
لامکس نیز معتقد است که « فراشناخت تفکردرباره تفکراست. به عبارت دیگر توجه به استراتژی ها وفرآیندهایی است که به وسیله آن ، می توانیم یاد بگیریم ودرک کنیم».
شونفیلد ابراز می دارد : « ; فراشناخت اصطلاحی است که کاربردهای گسترده ای دارد وبه دانش، فهمیدن وتنظیم فرآیندهای تفکربه وسیله فرد اشاره دارد ; »
اصطلاح فراشناخت ، علی رغم نیاکانش مفهوم تازه ای است. مهم تر ازاین ، شیوه به کارگیری این اصطلاح – که همراه با رفتار فراشناختی ، به عنوان مؤلفه الگوهای فرآیند شناختی عمل می کند – تازه است ومنعکس کننده پیشرفت های اخیر در فهمیدن و الگوسازی فرآیند های پیچیده تفکر است.
شونفیلد تحقیقات درباره فراشناخت را درحیطه های آموزش ریاضی ، در سه مقوله جدا از هم، اما مرتبط با هم ، خلاصه کرده است :
1- دانش شما درمورد شناخت خودتان تا چه حد است ؟ به این معنا که تا چه اندازه به توضیح فرآیند فکری خویش هستید ؟
2- کنترل یا خود – نظمی ، یعنی آیا می توانید آن چه را که انجام می دهید ، ردیابی کنید ؟
3- نظام باوری : تصورات وجهان بینی شما در مورد خودتان ، رایضی وحل مسأله چیست ؟
وی در توضیح سه مورد یاد شده می نویسد :
« 1- دانش فراشناختی : به داوری فرد درباره ظرفیت های ذهنی ورفتار خود، مربوط می شود. مثال هایی از دانش فراشناختی مشتمل است از ارزیابی فرد از :
الف ) مقدار اطلاعاتی که می تواند بدون خطا به خاطر بسپرد؛
ب ) چگونه موضوع درسی ریاضی ای را که در تدریس شده به خوبی میفهمد ؛
ج ) انواع حساب های [ محاسبات ] ذهنی که می تواند انجام دهد ؛
هـ ) توانیی های وی برای فهمیدن وبه کارگیری محتوای ریاضی.
2- کنترل یا خود – نظمی : به توانایی فرد برای بازبینی ، ارزیابی و ( اگر لازم باشد ) اصلاح رفتار خود در حین انجام تکلیف های پیچیده نظیر حل مسأله ریاضی مربوط می شود. پژوهش نشان داده اند که عملکرد خود – نظمی مسأله حل کن های خبره ، خیلی بهتر از مسأله حل کن های تازه کار است.
3- نظام باورها : به مجموعه ای از فهمیدن های صریح وضمنی مربوط است که افراد درباره خودشان ، ریاضیات وماهیت تفکر ریاضی دارند. تصورات آدمی ازاین که ریاضیات چیست وچگونه انجام می شود ، رفتار ریاضی فرد را در موقعیت های مختلف شکل می دهد.
از نظرفلاول توانایی کنترلی شخص ، به وسیله دسته وسیعی ازاعمال شناختی انجام می شود واز طریق تعامل بین چهار دسته از پدیده های رخ می دهد که عبارتند از : دانش فراشناختی ، تجارب فراشناختی ، اهداف یا تکلیف های فراشناختی واعمال یا استراتژی های فراشناختی فلاول در ادامه ، بین سه مقوله دانش فراشناختی یعنی آن چه فرد فعلا انجام می دهد ؛ وتجربه های فراشناختی یعنی آن چه که شناخت جاری فرد یا وضعیت احساسی اوست ، تمایز قایل می شود. از نظر فلاول، دانش فراشناختی به دانش کسب شده درباره فرآیند شناختی اطلاق می شود وبرای نظارت وکنترل فرآیندها ، مورد استفاده قرارمی گیرد. فلاول هم چنین ، دانش فراشناختی را به سه مقوله دانش متغیرهای شخصی ،
دانش متغیرهای تکلیف ، دانش متغیرهای استراتژی تقسیم می کند. از نظر وی ، دانش متغیرهای شخصی به معنی دانش عمومی انسان در مورد چگونگی یادگیری وپردازش اطلاعات خود ، و دانش فردی او درباره فرآینده های یادگیری اوست. برای مثال ممکن است شما پی برده باشید که اگر دریک اطلاق وبدون رفت وآمدهای دیگران نشسته باشید ، بسیار مؤثرتر وبهتر می توانید گزارش های خود را بنویسید. دانش متغیرهای تکلیفی به دانش فرد در مورد ماهیت تکلیف و نوع فرآیندهایی که انجام آن تکلیف می طلبد ، گفته می شود.
به عنوان مثال شما ممکن است از این موضوع آگاه باشید که برای خواندن ودرک کردن یک گزارش علمی ، بایستی زمان بیش تری را نسبت به خواندن ودرک یک رمان یا گزارش مالی ، صرف کنید. دانش متغیرهای استراتژی به دانش در مورد استراتژی شناختی وفراشناختی ودانش مشروط اطلاق می شود که کمک می کند تا بدانیم کی وکجا ، از آن استراتژی ها به طور مناسب ، استفاده کنیم.
دانش وکنترل
دانش وکنترل دو موضوعی هستند که در ادبیات فراشناخت به طور چشمگیری به کاربرده می شوند. مارزانو وهمکاران ضمن اشاره به دانش وکنترل خود و دانش وکنترل فرآیند به توضیح هریک پرداخته اند.
دانش وکنترل خود : دانش آموزان موفق ، نسبت به تنظیم وکنترل یادگیریهایشان آگاه وهشیار هستند. درمرکز چنین دانشی ودرمورد خود نظمی ، مقوله های تعهد ، طرز تلقی وتوجه قراردارند. دانش آموزی که خودش، تکلیف خود را متعهدانه انتخاب خود ، تعهد دارد. هم چنین طرزتلقی ، نقشی اساسی در خود نظمی ایفا می کند. برای مثال ، دانش آموزان موفق ، موفقیت های خود را به کوشش های خود نسبت می دهند. این دانش اموزان ، با کنترل آگاهانه ، سطح توجه مورد نیاز برای انجام یک تکلیف را مشخص می کنند ومی دانند که این
سطح، با نوع تکلیف تغییرمی کند. هم چنین می توانند تمرکز توجه خود را متناسب با نوع تکلیف ، تنظیم نمایند. این احساس کنترل شخصی ، با کارایی انجام تکلیف ها، مرتبط است.
دانش وکنترل فرآیند : مارزانو ودیگران (1988) ، دو عامل برای دانش وکنترل فرآیند بیان کرده اند که به وسیله پاریس ، لیپسن و ویکسن (1983) مورد تأیید قرار گرفته است. این دو عامل یکی نوع دانش ، ودیگری ، کنترل اجرایی رفتار است که در فراشناخت ، مورد توجه هستند.
(الف) نوع دانش : دانش شما ممکن است به صورت شفاهی ، رویه ای یا مشروط باشد. دانش شفاهی ، واقعی است ودرگیر شناسایی مفاهیم داده شده است. دانش رویه ای ، اشاره به اطلاعات در مورد چگونگی به کارگیری استراتژی های فراشناختی دارد. دانش مشروط ، شناخت و آگاهی در مورد چرایی وانتخاب یک استراتژی در مقابل سایر استراتژی ها ومناسب بودن زمان استفاده آن استراتژی ها است. معلمانی که برای انجام یک تکلیف چنین دانشی را به دانش آموزان خود یاد می دهند ، در واقع به آن ها ، برای کنترل اعمال فراشناختی در فرآیند یادگیری کمک کرده اند.
(ب) کنترل اجرایی رفتار : ارزشیابی ، طراحی و سازماندهی ، به دانش کنترل اجرایی رفتار ، کمک می کند. این فرآیندها از میان بسیاری از تعاریف فراشناخت ، جزو اولین تمرکزها وتوجه ها بوده اند. ارزشیابی ، اشاره به ارزیابی مداوم دانش آموزاز دانش ، فهمیدن ، منابع ، تکالیف واهداف کلی یادگیری خود دارد. طراحی درگیر انتخابی هدفمند از استراتژی ها ، جهت انجام تکالیف ویژه بوده و وابسته به دانش شفاهی ومشروط است.
سازمان دهی شامل کنترل وتنظیم وبازبینی فرآیندها به منظور رسیدن به اهداف کلی یادگیری است. ارزشیابی ، طراحی وسازمان دهی ، بایستی قبل ، در طول ، وبعد از مراحل انجام تکلیف ، اتفاق بیفتد.
چگونگی تشخیص استراتژی های شناختی از استراتژی های فراشناختی
به گفته لامکس یکی از ملاک های تشخیص استراتژی های شناختی ار فراشناختی ، توجه به ریشه ومنبع تفکر است. به عقیده وی ، تفکرات فراشناختی از واقعیت های درونی وذهنی شکل می گیرند. پس برای این که بتوان تفاوت بین تفکر فراشناختی وسایر انواع تفکر را تشخیص داد ، باید به ریشه منبع تفکر فراشناختی توجه کرد. تفکرهای فراشناختی ، از واقعیت های ناگهانی بیرونی شما بر نمی خیزند. بلکه ریشه آن ها ، بازنمایی های ذهنی ودرونی شما در مورد واقعیت هایی چون دانستن بازنمایی های درونی ، چگونگی کارکرد ان ها
واحساس خودتان راجع به آن واقعیت هاست ; تفکر درباره تفکر معیاری ضروری برای شناسایی فراشناخت است. تجارب فراشناختی ، اغلب قبل یا بعد از یک فعالیت شناختی ظاهر می شوند وعموما زمانی که شناخت شکست بخورد ، وارد میدان می شوند. تجارب فراشناختی ، شبیه شناخت دوباره یا تشخیص چیزی هستند که شما آن را نمی دانستید. این شناخت ها ودوباره شناخت ها ، فرآیندهای شناختی را به عنوان کوششی جهت اصلاح موقعیت های یادگیری ، فعال می سازند. دانشی تبدیل به دانش فراشناختی می شود که دریک موضوع استراتژیک برای اطمینان از این که به هدف خود رسیده ایم به طور فعال مورد استفاده واقع شود.
در جمع بندی این موضوع لامکس تأکید می کند که از استراتژی های شناختی ، به منظور پیشرفت به سوی اهداف یادگیری استفاده می شود ، در صورتی که استراتژی های فراشناختی ، به منظور نظارت بر استراتژی های شناختی ، مورد استفاده قرار می گیرند.
فلاول نیز ، استراتژی های شناختی و استراتژی های فراشناختی را با هم مقایسه کرده ودراین باره ، معتقد است که یادگیرند گان ماهر، استراتژهای شناختی را به خدمت می گیرند تا به پیشرفت شناختی دست یابند و از استراتژی های فراشناختی استفاده می کنند تا بر آن پیشرفت نظارت وکنترل داشته باشند. علاوه براین گود وبرافی (1995) در توضیح آگاهی
فراشناختی آن را انتخاب هشیارانه استراتژی های مناسب، نظارت بر اثر بخشی آن ها ، اصلاح غلط ها ، تغییراستراتژی ها در صورت لزوم وجانشین ساختن آن ها با استراتژی های شناختی وفراشناختی را به اصزلاح استراتژی های یادگیری وتفکر معرفی کرده وگفته است که این ، یک اصطلاح کلی است که هم شامل مهارت های شناختی وهم شامل مهارت های فراشناختی می شود وبا مثالی سعی در روشن ساختن تمایز بین این دو نوع استراتژی یا مهارت می کند : « من تصمیم می گیرم که معانی اصطلاحات مربوط به علوم شناختی جدید را بیاموزیم ( انتخاب هدفی که فکرمی کنم از عهده آن بر می آیم تجربه فراشناختی ) ».
انتقال واستراتژی های فراشناختن
با توجه به نقش ارزنده ای که استراتژی های فراشناختی در یادگیری وسازمان دهی یادگیری دارند ، بررسی چگونگی توسعه واستفاده آن ها در فرآیند یادگیری ، یک ضرورت است. یکی از مباحث مورد توجه در این زمینه مسأله انتقال توانایی ها از وضعیتی به وضعیت دیگری از یادگیری است.
انتقال اصطلاحی اموزشی در مورد کاربرد مجدد استراتژی ها است. تحقیق های به عمل آمده همبستگی مثبتی را بین استراتژی های فراشناختی وانتقال نشان داده است. معمولا بین انتقال دور وانتقال نزدیک تمایزهایی قایل می شوند. انتقال نزدیک زمانی به کاربرده می شود که یادگیری در وضعیت هایی شبیه به یادگیری اولیه به کاربرده شود ، وانتقال دور، زمانی رخ می دهد که پیوندهایی با زمینه های غیرمشابه قبلی ، برقرارشود. عثمان و حنفین (1993) در تحقیقی که به منظور تجزیه وتحلیل فراشناخت وکاربرد آن در طراحی روش تدریس انجام داده اند ، ضمن توجه به موضوع انتقال ، استراتژی های آموزشی فراشناخت را به چهار دسته « استراتژی های مستتر محتوا – مدار»، « استراتژی های مستترمستقل از محتوا »، « استراتژی های مجزای محتوا – مدار» و« استراتژی های مجزای مستقل از محتوا » طبقه بندی کرده وبه توضیح هرکدام پرداخته اند.
استراتژی های مستتر محتوا – مدار، بر انتقال نزدیک تأکید می کند ودر فهمیدن مواد درسی نا آشنا ، مفید هستند. این استراتژی ها ، از محتوای خاصی حمایت کرده وبه خودی خود نیازمند دست ورزی صریح در مورد ساختار ومحتوای درسی هستند.


مقاله بکارگیری اشعه UV در استراتژی های گندزدایی آب شهری فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بکارگیری اشعه UV در استراتژی های گندزدایی آب شهری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بکارگیری اشعه UV در استراتژی های گندزدایی آب شهری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بکارگیری اشعه UV در استراتژی های گندزدایی آب شهری فایل ورد (word) :
بکارگیری اشعه UV در استراتژی های گندزدایی آب شهری
چکیده
بکارگیری پرتو فرابنفش در فرایند پالایش آب و تصفیه فاضلاب روشی شناخته شده برای جایگزینی مواد شیمیایی گندزدا از قبیل کلر میباشد. پرتو فرابنفش عمل ضد عفونی را به طور موثر و بدون تولید ترکیبات مشکل زای جانبی ناشی از گندزداهای شیمیایی از قبیل کلر انجام میدهد.
مناسب ترین زمان برای بازبینی استراتژی کلی فرایند گندزدایی در تصفیه خانه ها و شبکه توزیع آب شهری، زمان نوسازی تاسیسات موجود تصفیه آب آشامیدنی و یا در خلال طراحی تاسیسات جدید می باشد. گندزدایی مقدماتی و ثانویه شبکه توزیع آب، هر دو بایستی در قالب یک استراتژی کلی گندزدایی گنجانده شوند. در این مقاله مقایسه ای بین گندزداهای شیمیایی وUV به عمل آمده و تاثیرات انتخاب هر یک تشریح گردیده است.
پردازش یک استراتژی موفق گندزدایی نیازمند درک یکپارچه کلیه عوامل زیر است :
1 هدف از گندزدایی و میزان مجاز میکروب باقیمانده پس از ضدعفونی
2 بیولوژی مرتبط با فرایند تصفیه آب و شبکه توزیع
3 تاثیر عملکرد واحد گندزدایی مقدماتی و کیفیت آب بر روی عملکرد سیستم گندزدایی ثانویه
4 ملاحظات مکانیسمی، مقایسه محاسن و معایب و انتخاب محل برای استقرار سیستم گندزدا
1) ضرورت بررسی استراتژی های جدید برای گندزدایی
گندزدایی آب یک وسیله شناخته شده برای حفاظت جوامع از میکرواورگانیزم های بیماری زای آبزی به شمار می رود. با این وجود، در حال حاضر حتی در جوامع پیشرفته نیز استراتژیهای گندزدایی کامل نیستند. در خلال سالهای 1988-1981 تعداد 248مورد شیوع بیماریهای ناشی از آب آشامیدنی در ایالات متحده آمریکا گزارش شده است. 45% موارد آلودگی در سیستم های تامین آب شهری، 34% در سیستم های تامین آب برون شهری، 11% در منابع تامین آب خصوصی و 10% در آب تسهیلات ورزشی- تفریحی مشاهده شده اند[2].
44% از بیماریهای شایع شده توسط پاتوژنهای موجود در آب مربوط به استفاده از آبهای زیرزمینی آلوده، 26% مربوط به استفاده از آبهای سطحی آلوده و 13% مربوط به آلودگی شبکه توزیع از محل اتصالات ویا هنگام تعمیرات بوده است.
با وجود اینکه گندزدایی شیمیایی بوسیله کلر روشی کاملا عمومیت یافته به شمار می رود، با توجه به تجربیات علمی فزاینده در مورد مصون شدن میکروبها در مقابل گندزداهای شیمیایی و بالا رفتن آگاهی وحساسیت مردم در مورد سلامتی، ایمنی، هزینه ومحیط زیست، نیاز به یافتن فرایندهای پیشرفته تصفیه آب با بکارگیری روش های گندزدایی غیرشیمیایی و حذف کامل گندزداهای شیمیایی ماندگار ازشبکه های توزیع بیش از پیش ضروری گردیده است.
2) گند زدایی با UV
گندزدایی با UV به عنوان یک روش مطمئن برای جایگزینی مواد شیمیایی بطور روزافزون بکارمی رود. دستگاه های UV می توانند برای دامنه وسیعی از کاربردها طراحی شوند. با در نظر گرفتن کیفیت آب و هدف از گندزدایی، پرتو فرابنفش با موفقیت کامل برای طیف وسیع کاربردی زیر مورد استفاده قرار گرفته است:
1 آب شرب ( شهرها، شهرک ها، برج ها، کارخانجات، منازل و غیره ) از منابع آب سطحی و یا زیرزمینی
2 آبهای فرایندی و تولیدی صنعتی شامل :
الف) صنایع غذایی، نوشابه سازی و آبمعدنی
ب) آبهای سیستم های خنک کننده و تهویه مطبوع
ج ) تاسیسات پرورش ماهی و میگو، و غیره
3 فاضلاب های شهری، پس از تصفیه مرحله دوم یا سوم (بازیافت)
دلایل اصلی انتخاب گندزدایی به روش UV عبارتند از:
– تاثیر گذاری (در مقایسه با کلر، UV می تواند با دوز مصرف نسبتا پایینی طیف وسیعی از میکروبها، باکتری ها ویروسها را نابود کند.)
– حداقل ریسک برای سلامتی ( ترکیبات جانبی بسیار کم و قابل اغماض است.)
– به جا نگذاشتن باقیمانده که با مواد آلی موجود در آب ایجاد واکنش نموده و در نتیجه رنگ، عطر و طعم درمحصولات غذایی را تغییر دهد.)
– ایمنی مصرف کنندگان، مسئولان و جامعه (عدم حمل و نگهداری و کار با مواد شیمیایی سمی)
– سادگی و هزینه پایین در کاربری و نگهداری (دستگاههای UV نسبت به دستگاههای مولد اوزن و دی اکسید کلر از پیچیدگی بسیار کمتری بر خوردارند.)
– عدم نیاز به مخازن بزرگ تماس (ضد عفونی با UV در ظرف چند ثانیه کامل می شود در حالیکه سایر روشهای گندزدایی به 10 تا 60 دقیقه زمان نیاز دارند)
– هزینه پایین سرمایه گذاری دستگاههای UV (در طراحی تاسیسات جدید، ضدعفونی با UV کمترین هزینه سرمایه گذاری را دارد.)
3) گندزدایی آبهای سطحی
نور UV در دوز متعارف با مولکولها واکنش شیمیایی نشان نمیدهد. درحالیکه مواد گندزدای شیمیایی با اکسیداسیون بعضی ملکولها بستر تغذیه منا سبی برای رشد میکروبی ایجاد میکنند. مقدار پرتو UV مورد استفاده در گندزدایی، در مقایسه با مقداری که در تکنیکهای پیشرفته اکسیداسیون با UV بکار میرود، بسیار پایین است. از این رو میتوان میزان دوز UV را بدون اینکه منجر به جذب UV در آب شود تا میزان زیادی بالا برد. عدم حساسیت مواد شیمیایی آب نسبت به تغییرات دوز UV مزیت این شیوه بخصوص در گندزدایی آبهای سطحی می باشد. زیرا به خاطر کیفیت پایین این آبها در مقایسه با آبهای زیرزمینی معمولا گندزدایی بیشتری لازم است.
کلر در دوز بالا می تواند کیست های ژیاردیا را ازبین ببرد ولی بروی کریپتوسپوریدیوم، حتی در دوزهای بالا، تاثیر نمی گذارد. پروتوزوا در آبهای سطحی بیشتر یافت می شود و برای از بین بردن آن به مقادیر بیشتری از گندزداهای شیمیایی نیاز است که مجددا به تشکیل ترکیبات جانبی مضر بیشتری می انجامد.
مواردی که وجود کیستهای پروتوزوا خطر شناخته شده ویا بالقوه باشد، عملی ترین راه حل مقابله با آن استفاده از فیلتر مناسب در تصفیه خانه های شهری و منازل است. یک سیستم خانگی مناسب میتواند شامل یک پیش فیلتر برای خارج کردن رسوبات و ذرات درشت تر، یک فیلتر با منفذ های 5 میکرون مطلق برای خارج کردن ژیاردیا، و در نهایت یک فیلتر با منفذهای 3 میکرون مطلق برای خارج کردن کریپتوسپوریدیوم باشد. اگر فیلترها پس از تعویض و قبل از دورانداخته شدن به مدت طولانی در داخل مواد سفید کننده قرار گیرند، پروتوزوا درگیر در منافذ فیلتر از بین میرود. در تصفیه خانه های شهری، عموما فیلترهای شنی و یا چند لایه بکار میرود. همچنین می توان از روش های نوین تصفیه با سیستم ازن زنی استفاده نمود. در این صورت باید مواد آلی تجزیه شده توسط ازن پس از ازن زنی بوسیله فیلتر فعال بیولوژیکی ویا کربن فعال جذب شده و سپس باکتریهای حاصل از این فرایند بیولوژیک نابود شوند.UV برای گندزدایی نهایی این سیستم بسیار مناسب می باشد.
4) مقایسه روش های ضدعفونی
پرتو فرابنفش هیچگونه باقیمانده ضد عفونی کننده وارد شبکه توزیع نمیکند همین مساله این تصور اشتباه را ایجاد کرده که هرگاه امکان شکل گیری لایه های زیستی وجود دارد، باید به جای اشعه ماوراء بنفش از کلر استفاده شود. (به عنوان مثال بر روی سطوح دستگاهها و یا در داخل لوله های خطوط توزیع)
اکنون از مدارک علمی انتشار یافته کاملا روشن است که اگر آب حاوی مواد غذایی برای رشد میکروبی باشد (بخصوص کربن آلی قابل جذب AOC ) وجود کلر آزاد باقیمانده به مقدار 1 PPM در خطوط توزیع شهری به هیچ وجه تضمین کننده این مسئله نیست که لایه های زیستی در سطوح لوله شکل نگیرند ودر نتیجه کالیفرم مدفوعی در شیرهای مصرف آب دیده نشود[5].
در واقع کلر ماده ای بسیار فعال و واکنشی است: واکنش با مولکول ها و میکروبهای واقع در سطح خارجی بیوفیلم ها کلر باقیمانده را بسرعت مصرف مینماید. نتیجتا، کلر نمی تواند در عمق بیوفیلم نفوذ کرده و فعالیت میکروبهای موجود در سطوح عمیق تر را از بین ببرد.
کلرآمین بدلیل آنکه نسبت به کلر واکنش کند تری از خود نشان میدهد در از بین بردن بیوفیلم ها و کنترل میکروبی در خطوط توزیع بهتر عمل میکند[4].
از آنجاییکه کلرامین برای ضد عفونی اولیه بخصوص در دوزهای متعارف مناسب نمی باشد و بعضی از ویروسها نسبت به آن مقاوم می باشند، یک استراتژی مطلوب جهت ضد عفونی میتواند استفاده از اشعه ماورای بنفش به عنوان گندزدای اولیه و سپس استفاده از کلرامین با تاثیر ضد عفونی ماندگار ثانویه جهت جلوگیری از رشد میکروبی در محیط های حاوی AOC در خطوط توزیع باشد.
با این وجود این روش یک مشکل اساسی دارد: اگرچه کلرامین، نسبت به کلر آزاد، تری هالومتانهای بمراتب کمتری تولید میکند ولی باعث ایجاد مولکولهای پیچیده تر و سنگین تری میگردد. با توجه به این مطلب این روش را میتوان “دومین بهترین استراتژی ضد عفونی آب” محسوب کرد.
5) بهترین استراتژی ضدعفونی
بهترین استراتژی ضد عفونی روشی است که هیچ نوع ترکیبات آلی جانبی ایجاد نکند و با کارایی بالا باکتریها و ویروسها را از بین برده و پرتوزوا را تصفیه نماید و همچنین به مواد شیمیایی باقیمانده در خطوط توزیع شبکه نیاز نداشته باشد.
هیچ شیوه ضد عفونی به تنهایی نمیتواند کلیه این اهداف را برآورده نماید لیکن طراحی فرایندی که اجزاء آن در کنار یکدیگر موفق به دستیابی به این اهداف گردند امکان پذیر است[1]. یک چنین فرایندی شامل اجزاء زیر میباشد:
1 پیش تصفیه آب بانضمام حذف ذرات آلی تا حد دستیابی به کیفیت مطلوب توسط فیلتراسیون
2 حذف مواد محلول آلی غذایی توسط فیلترهای بیولوژیکی فعال، شنی وکربن فعال
3 ضد عفونی با دوز صحیح توسط UV بمنظور از بین بردن باکتریها و ویروسهایی که از فیلتر ها عبور میکنند
4 انتقال آب پالایش شده به شبکه توزیع مجهز به سیستم تعمیر و نگهداری بدون استفاده از مواد شیمیایی باقیمانده[6]
این شیوه ای است که امروزه در اروپا بکار میرود و سیستمی است که از طرف بعضی محافل تخصصی بعنوان روند تکاملی در تصفیه آب شناخته شده است.
امروزه در بعضی شهر های بزرگ اروپا و برخی شهر های کوچک در ایالات متحده از هیچ نوع ماده ضد عفونی کننده باقیمانده در آبهای آشامیدنی استفاده نمی کنند.
کیفیت آب در این شهر ها بسیار خوب است و شمارش میکروبی پایین تر از حد مجاز میباشد (به عنوان مثال کمتر از 500 کلنی در هر میلی لیتر)
6) نحوه عملکرد UV
اصول گندزدایی با پرتو فرابنفش در مقالات متعددی منتشر شده است. بطور خلاصه میتوان گفت که لامپهای کم فشار جیوه ای با راندمان بالا و یا لامپ های پر فشار جیوه ای با راندمان کم تر ولی شدت تابش بیشتر ، در اسید نوکلئیک (مولکولهای حاوی اطلاعات ژنتیکی) میکروبها تغییرات فتو شیمیایی ایجاد میکند. این تغییرات مانع تکثیر سلولی و تولید مثل آنها میگردد. مقدار تخریب ایجاد شده توسط پرتو فرابنفش و در نتیجه میزان تاثیر فرایند ضد عفونی با شدت نور و مدت زمان مجاورت با تابش متناسب میباشد. از این نظر، دوزUV برابر است با حاصل ضرب مقدار متوسط شدت تابش پرتو UV در طول موج 254 نانومتر در داخل محفظه دستگاه UV (بر حسب mW/cm2 ) در مدت زمان عبور آب از داخل دستگاه ( بر حسب ثانیه). دوز UV بر اساس ژول برمتر مربع ( J/m2) و یا میلی وات ثانیه بر سانتیمتر مربع (mW.s/cm2)محاسبه میشود. دوز متداول پرتو افشانی UV برای ضد عفونی آب شرب بر اساس کیفیت آب و هدف ضد عفونی مورد نظر بین 400 و 1200 ژول بر متر مربع (40 تا 120 میلی وات ثانیه بر سانتیمتر مربع) قرار دارد.
7) عوامل موثر در تعیین دوز UV
بکارگیری موثر لامپ های UV برای کاربرد های مختلف شامل ضدعفونی آب آشامیدنی، آب فرایندی و فاضلاب، نیاز به آگاهی از عوامل تعیین کننده دوز UV دارد. این عوامل شامل موارد زیر میباشند:
1 میزان آلودگی میکروبی آب ورودی
2 فرایند تصفیه قبل از ضد عفونی با UV. فرایند تصفیه در مورد عوامل کیفی آب مانند مقدار و اندازه مواد جامد، کدورت، شفافیت برای نور UV و غیره و همچنین مشخصات میکربی آب عامل تعیین کننده میباشد.
3 قوانین و استانداردهای تعیین کننده میزان مجاز میکروب باقیمانده پس از ضد عفونی بر حسب مورد کاربرد.
4 عوامل بیولوژیکی مربوط به حساسیت میکروبها در مقابل نور UV
5. عوامل فیزیکی:
1-5- عوامل تعیین کننده شدت تابش متوسط UV در داخل دستگاه :
– طراحی محفظه دستگاه
– قدرت و تعداد لامپها
– شفافیت آب در طول موج UV
2-5- حصول اطمینان از اینکه شدت تابش متوسط UV در داخل دستگاه به میکروبهای داخل آب رسیده است یا خیر :
– وضعیت استقرار میکروبها (شناور بصورت آزاد و یا داخل ذرات معلق، طیف اندازه ذرات معلق و ترکیب ذرات)
– نحوه رفتار هیدرولیکی مایع در هنگام عبور از داخل محفظه UV و میزان تلاطم
– دبی

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]