سزاوارترین مردم به خدمت، دانشمند است . [عیسی علیه السلام]
 
یکشنبه 95 مرداد 24 , ساعت 5:29 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاثیر ریسک اعتباری و ریسک نقدینگی بر کارایی نظام بانکی ایران فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر ریسک اعتباری و ریسک نقدینگی بر کارایی نظام بانکی ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر ریسک اعتباری و ریسک نقدینگی بر کارایی نظام بانکی ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر ریسک اعتباری و ریسک نقدینگی بر کارایی نظام بانکی ایران فایل ورد (word) :

چکیده:

هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین کارایی و ریسک اعتباری و نقدینگی در صنعت بانکداری ایران است.در این پژوهش به منظور ارزیابی کارایی و رتبه بندی بانک ها، انتخاب مدل بهینه و سپس شناسایی تاثیر ریسک اعتباری و نقدینگی برکارایی نظام بانکی از دو رویکرد MEA , SFA استفاده شده است و برای بررسی ارتباط بین ریسک و کارایی نیز از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است.در این پژوهش جامعه آماری مورد نظرتعداد بیش از 15 بانک فعال در کشور در بازه زمانی 1388الی 1392 می باشد. متغیر های نهاده شامل حجم سپرده بانک ها و مجموعه هزینه ها می باشد،که به ترتیب میتوان چنین گفت که در این تحقیق حجم سپرده های بانکی که توسط شعب بانکی جذب میشود شامل سپرده های دیداری ، قرض الحسنه و پس انداز ، سپرد ه گذاری مدت دار و سایر سپرده ها و مجموعه هزینه ها نیز شامل هزینه های اداری و پرسنلی ،عملیاتی و سایر هزینه های مورد استفاده در سیتم بانکی و متغیر های خروجی نیز شامل تسهیلات اعطایی، مجموعه سرمایه گذاری و مجموعه درآمد می باشد.

واژگان کلیدی : کارایی، ریسک، تحلیل چند جهتی ، تحلیل مرزی تصادفی

1 کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

2 کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

1

مقدمه

امروزه در مقایسه با دو بخش دیگر اقتصاد ( صنعت و کشاورزی ) ، سهم قابل توجهی از کل اقتصاد به بخش خدمات تعلق داشته و در بخش خدمات نیز بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری از نقش برجسته و ممتازی برخوردارند. هر فعالیتی که مستلزم کسب سرمایه و منابع مالی باشد ، بی تردید به دخالت بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری نیازمند است.

بانک ها بخشی مهم و اثرگذار از فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی را در سراسر جهان تشکیل می دهند. اکثر افراد و مؤسسات برای سپرده گذاری یا استقراض از بانک ها استفاده می کنند. بانک ها از طریق رابطه ی نزدیکی که با مراجع نظارتی و دولتها دارند و مقرراتی که دولتها در مورد آنها وضع می کنند نقشی اساسی را در حفظ اعتماد عمومی به سیستم پولی ایفا می کنند. به این ترتیب ، نسبت به سلامت اقتصادی بانک ها به ویژه توانایی پرداخت تعهدات ، نقدینگی و میزان نسبی ریسکی ( خطری ) که متوجه عملیات گوناگون آنهاست علاقه ای فراگیر و قابل توجه وجود دارد .

در راستای دستیابی به هدف اصلی بانک ، نیل به افزایش کارایی و بهره وری ، افزایش سهم بازار ، افزایش سودآوری ، رشد و توسعه مورد توجه قرار می گیرد. بانک ها ، بنگاه های اقتصادی هستند که ریشه در ساخت و ساز اقتصاد بخش خصوصی دارند و مشابه دیگر بنگاه های تولیدی در اقتصاد ، تحت برنامه و هدف حداکثر کردن سود می توانند خدمات خود را به صورت بهینه عرضه کنند.

از نگاه مؤسسین و سهامداران ، بانک یک موسسه تجاری است که برای کسب سود از طریق انجام معاملات پولی و اعتباری به وجود آمده است. از نظر این گروه کوشش مدیران بانک باید متوجه تامین حداکثر منافع ممکن باشد. لذا بررسی عوامل مؤثر در سودآوری بانک ها با توجه به گستردگی شعب بانک ها و رشد روز افزون بانک های خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری در سراسر کشور و به دنبال آن حضور در بازار رقابتی ، امروزه به عنوان یک نیاز تلقی می گردد.(لیلا عونی، (1388

بیان مسئله

بانک ها به عنوان واسطه منابع پولی در کنار نهادهای سرمایه گذاری مانند بورس و بیمه از ارکان اصلی بازارهای مالی شمرده می شوند. آنها یکی از عوامل مهم سیاستهای پولی و مجریانی برای تصمیم های اقتصادی بانک مرکزی هستند. بانک ها با قبض و بسط اعتبارات بانکی و هدایت وجوه از بخشی به بخش دیگر ، گذشته از کمک به تثبیت اقتصاد در سطح کلان ، نقش مؤثری در تنظیم بخشهای اقتصادی نیز بر عهده دارند. به دلیل عدم توسعه لازم بازار سرمایه در اقتصاد ایران ، بانکداری از اهمیت بیشتری برخوردار است و در عمل این بانک ها هستند که عهده دار تامین مالی بلند مدت می باشند. (شادکام ،حامد(1388

مطالعه در چگونگی بدست آوردن حداکثر ستانده از منابع محدود ، ماهیت علم اقتصاد، تخصیص بهینه محدود و صرف این علم به شمار میرود . کارائی نیز در ساده ترین بیان حداکثر ساختن ستانده با توجه به نهاده معین در مقیاس اقتصاد خرد و کلان است.

از آنجایی که متغیر های همچون ریسک اعتباری و نقدینگی باعث شده کهآْنطورباید و شاید نتوانسته ایم در سیستم بانکی به وظیفه اصلی که همانا جذب منابع و تخصیص منابع را به منظور بالا بردن سطح رفاه عمومی مردم ، جاری و ساری کنیم درصدد آن هستیم که به تاثیر این دو مقوله بر کارایی سیتم بانکی بپردازیم.تا بتوانیم با شناسایی و تعیین هزینه های مالی ناشی از ریسک ، شرایط را برای بهتر شدن سیستم بانکی مطرح سازیم.

پیشینه و ادبیات پژوهش

ریسکهای مختلف، کارایی و عملکرد سیستم بانکی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند. یکی از مهمترین دلایل تاثیر پذیری کارایی بانکها از ریسک های مختلف، ارتباط ریسک ها با هم و عدم امکان تفکیک کامل انواع مختلف ریسک می باشد. چنانچه یکی از پارامترهای بازار مانند نرخ تورم افزایش یابد، این تغییر باعث کاهش ارزش پرتفوی داراییهای بانک (به علت تاثیر بر درآمد آینده وام های پرداختی) و بوجود آمدن ریسک بازار می باشد. از طرفی افزایش نرخ تورم باعث کاهش ارزش داراییهای نقدی بانک و بوجود آمدن ریسک نقدینگی خواهد شد. کاهش نرخ ارز که خود باعث کاهش ارزش دارایی های نقدی ارزی و بوجود آمدن ریسک نوسان نرخ ارز می شود، از طرف دیگر باعث کاهش درآمد حاصل از صادرات برای یک مشتری تسهیلات گیرنده، کاهش درآمد مورد انتظار وی و بنابراین کاهش قدرت بازپرداخت و در نتیجه ایجاد ریسک اعتباری می شود. از طرف دیگر

2

این امر باعث کاهش ورودیهای وجوه به بانک و ایجاد ریسک نقدینگی خواهد شد. دراین صورت وجود یکی از ریسکها، موجب پیدایش و تقویت ریسکهای دیگر شده و مجموعه ریسکها و مخاطرات، سودآوری و کارایی بانک را تحت تاثیر قرار می دهند.

یکی از اهداف مدیریت بانک، افزایش سود سهامداران توسط تاکید بر عملکرد بانک است. این هدف اغلب با افزایش ریسک همراه است. بانک ها اغلب با ریسک های از جمله ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی و ; مواجه هستند. تحریک بانک برای مدیریت یک ریسک از جایی شروع می شود که ریسک مربوط سبب نوعی تغییر بر کارایی بانک شود. موضوع مدیریت ریسک نه تنها دارای اثر عمیقی بر کارایی بانک می باشد بلکه بر رشد اقتصادی کشور نیز تاثیر بسزایی دارد. هر گونه اقدامی در جهت بهبود و ارتقا کارایی سیستم بانکداری موجب خواهد شد که جریان پس انداز، سرمایه گذاری و تخصیص منابع بهبود یابد و امکانات بالقوهف پراکنده و نهفته در کشور برای پیشرفت و رفاه عمومی به کار گرفته شود. از سوی دیگر برای جلوگیری از ورشکستگی و ضرر و زیان بانک، لازم است در مورد مدیریت ریسک های بانک تصمیماتی اتخاذ شود که هر یک از تصمیمات در جهت مدیریت ریسک می تواند دارای تاثیری مثبت یا منفی بر روی کارایی بانک باشد .

ناصر نصیری پژوهشی باع عنوان »طرح اندازه گیری کارایی و رتبه بندی شعب بانک کشاورزی با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها « در سال 1380 انجام داده است که در این تحقیق کارایی شعب را با فرض بازدهی ثابت ومتغیر به مقیاس بررسی گردیده که نتایج به این صورت میباشد که میانگین کارایی فنی شعب روستایی بانک کشاورزی به مرز کارایی گروه خود نزدیک تر است و تنها %31 از واحد های مورد بررسی از کارایی فنی و مقیاس برخوردارند .

حجازی و همکاران پژوهشی تحلیل کارایی کل بانک توسعه صادرات ایران و رشد کارایی شعب ان با استفاده از تحلیل پوشش داده ها انجام داده اند در این پژوهش متغییر های ورودی تعداد کارکنان ، کارمزدهای دریافتی ، هزینه های اداری پرسنلی و متغیرهای خروجی تسهیلات اعطایی ،هزینه بر بودن سپرده ها بوده است. نتایج پژوهش نشان می داد که که متوسط کارایی در سال 83 یک درصد و در سال 84 دو درصد بوده است.

سان و چانگ:سال 2010 در پژوهش به طور نسبی جامع در مقاله ای با عنوان »تجزیه و تحلیل جامعی از اثرات اقدامات ریسک بر کارایی بانک«را مطرح ساخته است.

محسن اکبرپور شیرازی، سمیه طهماسبی و نیکبخش جوادیان در مقاله” استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها برای ارزیابی کارایی بازاریابی بانک ها” در سال 1384 انجام می دهند.

فلاح شمسی و تهرانی در مقاله ای با عنوان “طراحی و تب یین مدل ریسک اعتباری در نظام بانکی کشور” سال 1384 ، کارایی مدل های احتمالی خطی، لجستیک و شبکه های عصبی مصنوعی برای پی شبینی ریسک اعتباری مشتریان نظام بانکی کشور را مورد بررسی قرار داده اند.

سور ی، امیر رضا و گرشاسبی، علیرضا و عریانی در سال»1386 مقایسه تطبیقی کارایی بانکهای تجاری ایران بااستفاده از دو روش « DEA , SFA را مورد بررسی قرار می دهند.

النا بکالی و همکاران در مقاله ای با عنوان” کارایی و عملکرد سهام در بانکداری اروپا ” در سال2002 ، کارایی بانک را به وسیله تعریف نرخ کارایی جایگزین و ارزیابی رابطه بین این نرخ و عملکرد بازار در موسس های اقتصادی را بررسی کرده اند.

. گونزالس در سال 2005 در مقاله ای با عنوان ” مقررات بانک و ریسک با در نظر گرفتن عوامل به وجودآورنده: مقایسه بی نالمللی از ریسک در بانکها ” با در نظر گرفتن تعداد شعب بانکها و تعداد پرسنل به عنوان نهاده، سرمایه گذاری و حجم سپرده ها به عنوان ستانده، کارایی بانکها را با تاثیر دادن متغیرهای ریسک اعتباری و ریسک کل با استفاده از مدل DEA بدست آورده و بر همین اساس بانکها را رتبه بندی کرده است. این مقاله در نهایت رابطه ی معنی داری بین ریسک و دارایی به دست آورده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 24 , ساعت 5:29 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله خاتمیت و کمال دین اسلام فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خاتمیت و کمال دین اسلام فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خاتمیت و کمال دین اسلام فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خاتمیت و کمال دین اسلام فایل ورد (word) :

خاتمیت و کمال دین اسلام
مسلمانان، بر این عقیده اتفاق و اجماع دارند که پیامبر گرامی اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ آخرین و برترین پیامبر الهی؛ و شریعت اسلام، آخرین و کامل‎ترین شریعت آسمانی است. این عقیده از ضروریات دین اسلام به شمار می‎رود و هر کس آن را انکار کند، در حقیقت، نبوت پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ را انکار کرده است. قرآن کریم و احادیث معتبر اسلامی به روشنی بر خاتمیت دلالت می‎کنند، و اعتقاد مسلمانان در باب خاتمیت از این دو منبع دینی سرچشمه می‎گیرد.

قرآن و خاتمیت
آیاتی که بر خاتمیت دین به واسطه شریعت اسلام و نبوت پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ دلالت می‎کنند، دو دسته‎اند:
1 آیاتی که با مدلول مطابقی و با صراحت بر خاتمیت دلالت می‎کنند.
2 آیاتی که با مدلول التزامی بر خاتمیت دلالت دارند.
یکی از آیاتی که به روشنی بر خاتمیت دلالت می‎کند، این آیه شریفه است که می‎فرماید:
«ما کانَ مُحَمَّدٌ أَبا أَحَدٍ مِنْ رِجالِکُمْ وَ لکِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَ خاتَمَ النَّبِیِّینَ».[1]
محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ پدر هیچ یک از مردان شما نیست، بلکه فرستاده خدا و پایان بخش پیامبران است.

قسمت اول آیه مربوط به واقعه‎ای است که به امر پروردگار و توسط پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ رخ داد، و آن این که پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ مأموریت یافت تا با همسر زید که پسر خوانده او بود، پس از جدا شدن زید از او، ازدواج کند. انجام این مأموریت، بسیار بر پیامبر دشوار بود؛ زیرا در فرهنگ جاهلی، پسر خوانده به منزله پسر واقعی (فرزند نسبی) به شمار می‎رفت، و ازدواج با همسر او، در حکم ازدواج با همسر فرزند واقعی و ممنوع بود. اما مشیت حکیمانه خداوند بر این پایه استوار گردید که آن سنت غلط برچیده شود. بدین جهت خداوند خطاب به مسلمانان می‎فرماید: «محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ پدر هیچ یک از مردان شما نیست.» یعنی از مردانی که از نسل پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ نیستند، فرزند واقعی او به شمار نمی‎روند. هر چند او پدر فرزندان خود (اعم از پسر و دختر) می‎باشد. و در این جهت با دیگران یکسان است.

قسمت دوم آیه، مسئله نبوت پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ را مطرح کرده و او را به عنوان پایان بخش سلسله پیامبران معرفی می‎نماید. در این قسمت از آیه نخست به مقام رسالت پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ اشاره نموده پس از این از او به عنوان آخرین پیامبر الهی یاد شده است.
و این بدان جهت است که نسبت میان نبوت و رسالت، از قبیل نسبت میان عام و خاص است، به این معنا که هر نبی‎ای رسول نیست، ولی هر رسولی نبی می‎باشد، و در نتیجه رسول خاص، و نبی عام است؛ زیرا مقام نبوت مربوط به دریافت خبرهای مهم آسمانی، و مقام رسالت مربوط به ابلاغ آن خبرها به مردم و کوشش در جهت تحقق یافتن آن‎ها در جامعه بشری است.

در هر حال، خواه مصداق نبی و رسول یکسان باشد یا متفاوت، از نظر مفهومی، نبوت اعم از رسالت است. یعنی نبوت بدون رسالت قابل فرض است، ولی رسالت بدون نبوت قابل فرض نیست؛ چرا که شخص نخست باید به مقام نبوت برسد و حقایق و معارف الهی را از طریق وحی دریافت کند، آن‎گاه به ابلاغ و اجرای آن‎ها مأموریت یابد.

بدین جهت قرآن کریم به جای آن که پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ را آخرین رسول خدا معرفی کند، او را آخرین پیامبران الهی معرفی کرده است تا هم‎زمان دال بر خاتمیت رسالت و نبوت باشد.
از آن چه گفته شد، پاسخ شبهه‎ای که پیروان مسلک بهائیت مطرح کرده و گفته‎اند:
«آیه یاد شده بر خاتمیت نبوت دلالت می‎کند، ‌نه بر خاتمیت رسالت»، روشن می‎شود؛ چرا که آن‎ها به خاتمیت شریعت معتقد نیستند، و بهایی‎گری را شریعت جدیدی می‎دانند که توسط پیشوایان این مسلک از جانب خداوند آورده شده است.

پاسخ این است که برای آوردن شریعت آسمانی جدید، اول باید به مقام نبوت رسید آن‎گاه به مقام رسالت، یعنی نخست باید خبر برگزیده شدن به مقام نبوت را از طریق وحی دریافت کرد، ‌آن‎گاه معارف و احکام الهی را از طریق وحی به دست آورد، و در مرتبه بعد از نبوت، به مقام رسالت و ابلاغ شریعت الهی به مردم و تلاش در جهت اجرای آن پرداخت.
دسته دوم آیاتی است که جهانی بودن پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ را بیان می‎کنند و در ضمن بر خاتمیت نبوت آن حضرت نیز دلالت دارند؛ زیرا الفاظی که در این آیات به کار رفته است، هم از نظر مکانی عمومیت و اطلاق دارد، و هم از نظر زمانی. عمومیت و اطلاق زمانی آن‎ها نیز، علناً بیانگر خاتمیت می‎باشد. اینک نمونه‎هایی از این آیات را یادآور می‎شویم:

«وَ أُوحِیَ إِلَیَّ هذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَکُمْ بِهِ وَ مَنْ بَلَغَ».[2]
این قرآن بر من نازل شده است، تا به واسطه آن شما و هر کس را که قرآن به او برسد، انذار کنم.
«وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ کَافَّهً لِلنَّاسِ بَشِیراً وَ نَذِیراً».[3]
و ما تو را نفرستادیم مگر این که برای همه مردم بشارت دهنده و بیم دهنده باشی.
«وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَهً لِلْعالَمِینَ».[4]
ما تو را نفرستادیم مگر این که مایه رحمت برای جهانیان باشی.
«تَبارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعالَمِینَ نَذِیراً».[5]

زوال ناپذیر و صاحب خیرات و نعمت‎های بسیار است خداوندی که فرقان (قرآن) را بر بنده خود فرو فرستاد تا مایه انذار جهانیان باشد.
«شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ».[6]
رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده است تا هدایتگر بشر باشد.
و آیات دیگر از این قبیل که بر جهانی بودن رسالت پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ و شریعت اسلام، و در نتیجه خاتمیت بودن آن دلالت می‎کنند.[7]

خاتمیت در احادیث اسلامی
احادیث مربوط به خاتمیت دین به واسطه شریعت اسلام ـ به ویژه در کتب حدیث شیعه ـ بسیار است. معروف‎ترین حدیث در این‎باره، حدیث منزلت است که از نظر سند قطعی، و از نظر دلالت بر خاتمیت نیز صراحت دارد. پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ در این حدیث نسبت علی ـ علیه السلام ـ به خود را از قبیل نسبت هارون به موسی ـ علیهما السلام ـ دانسته است، و در ادامه می‎فرماید: «با این تفاوت که هارون پیامبر بود، ولی علی ـ علیه السلام ـ پیامبر نیست»؛ زیرا پس از رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ پیامبری برگزیده نخواهد شد، چنان که فرمود:

«اَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَهِ هَارُونَ مِن مُوسَی اِلّا اَنَّهُ لَا نَبیَّ بَعْدِی».[8]
احادیث دیگری نیز از پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ درباره خاتمیت نقل شده است که شماره آن‎ها متجاوز از سی روایت است.[9]
در نهج‎البلاغه نیز مسئله خاتمیت به صورت مؤکد و مکرر بیان شده است. حضرت علی ـ علیه السلام ـ در اولین خطبه چنین فرموده است:
«بعث الله محمداً ـ صلّی الله علیه و آله ـ لِانْجَازِ عِدَتِهِ وَ اِتْمَامِ نَبُوَّتِهِ.»
خداوند حضرت محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ را برای عملی ساختن وعده خویش و به اتمام رساندن نبوت خویش برگزید.
و در خطبه 83 نیز فرموده است:

«اَیُّهَا النَّاسُ، خُذُوَها مِنْ خَاتِمَ الْنَّبیینَ فِی انَّهُ یَمُوتُ مَنْ مَاتَ مِنَّا وَ لَیْسَ بِمَیِّتٍ;»
ای مردم! این مطلب را از آخرین پیامبران دریافت کنید که کسانی از ما می‎میرند ولی در حقیقت نمرده‎اند;
در احادیث نقل شده از دیگر ائمه اهل بیت ـ علیهم السلام ـ نیز بر این که شریعت اسلام، آخرین شریعت الهی است، تصریح شده است. از جمله این حدیث شریف از امام صادق ـ علیه السلام ـ روایت شده است که فرمود:
«حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلالٌ اِلی یَوْمِ الْقِیَامَهِ، وَ حَرامُهُ حَرامٌ اَبَداً اِلی یَوْمِ الْقِیَامَهِ، لَایَکُونُ غَیْرُهُ وَ لا یَجِیءُ غَیْرُهُ».[10]
حلال محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ تا روز قیامت حلال، و حرام او تا روز قیامت و همواره حرام است، چیزی مغایر با آن نخواهد بود، و نخواهد آمد.
روایات منقول از ائمه طاهرین ـ علیهم السلام ـ در این‎باره، درحد تواتر است، که ما به دلیل رعایت اختصار و نیز قطعی بودن این مسئله در میان مسلمانان، به نمونه‎های یاد شده بسنده می‎کنیم.[11]

کمال دین
خاتمیت شریعت با کمال آن ملازمه دارد، زیرا اگر شریعت کامل‎تر امکان‎پذیر باشد، پایان بخشیدن به شریعت، با فرض وجود قابلیت آن در افراد بشر با جود و حکمت الهی سازگاری ندارد. از سوی دیگر هرگاه شریعت به کامل‎ترین مرتبه ممکن رسید، شریعت دیگری برتر از آن معقول نیست، و در این صورت دین و شریعت به پایان خود می‎رسد.
کمال شریعت، عبارت است از این که معارف و احکام شریعت در همه حوزه‎های هدایت که قلمرو نقش‎آفرینی و کارکرد دین است، عالی‎ترین معارف و احکام ممکن باشد.

بدیهی است کمال معارف و احکام دینی در قلمروهای مختلف، متفاوت است. مثلاً کمال دین در مسایل متافیزیک و آن چه مربوط به مبدأ و معاد است و تحول و تغییر در آن راه ندارد، در این است که مسایل به صورت مشخص بیان شود. از باب مثال، توحید و صفات الهی کاملاً تبیین گردد، یا مسایل مربوط به معاد به طور مشخص بیان گردد؛ ولی کمال شریعت در مسایل مربوط به زندگی دنیوی انسان که در معرض تحول و تغییر قرار دارد، به این است که اصول کلی و قوانین اساسی مربوط به آن که تأمین کننده هدایت انسان است بیان شود، اما آن چه در معرض تحول و تغییر قرار دارد، به عهده علم و تجربه و خرد بشر واگذار گردد.
اینک برخی از معارف و قوانین اسلامی را مورد تحلیل و بررسی قرار می‎دهیم، تا کمال اسلام روشن‎تر گردد.

توحید اسلامی
یکی از محورهای دعوت پیامبران، توحید بوده است. توحیدی که قرآن کریم تفسیر کرده است در عین سادگی بیان، عالی‎ترین تفسیر است. توحید قرآنی همه مراتب توحید (ذاتی، صفاتی و افعالی) را در برگرفته و سرچشمه آن را بسیط بودن ذات خداوند و نامتناهی بودن کمالات الهی می‎داند. یعنی یگانگی خداوند، از قبیل یگانگی عددی چه در عالم خارج و چه در عالم ذهن نیست، بلکه به این صورت است که خداوند صرف وجود است و هیچ‎گونه محدودیت ماهوی و فقر ذاتی در او راه ندارد.

گواه این مدعا آن است که قرآن کریم پس از مطرح کردن یگانگی خداوند، صفت «قهاریت» را ذکر می‎کند. و این بیانگر آن است که خداوند هیچ گونه محدودیتی ندارد، و مقهور هیچ «حد» و «فقر» وجودی نیست.[12] وحدت عددی ویژگی فراگیر اشیاء می‎باشد و در همه آن‎ها به جز ذات خداوندی مطرح است، و آن عبارت است از این که: هر شییء با داشتن خصوصیاتی و با نداشتن خصوصیاتی دیگر از سایر مخلوقات متمایز می‎شود. به این وحدت، وحدت عددی می‎گویند.)
دلیل بر این که خداوند صرف وجود است و هیچ‎گونه محدودیتی ندارد، و وحدت عددی در مورد او قابل تصور نیست، آن است که خداوند، هستی محض و کمال محض است، و در این صورت فرض دوگانگی، از قبیل فرض متناقضین است؛ زیرا فرض دوگانگی مستلزم محدودیت هر یک از دو موجود و مرکب بودن آن دو از جنبه وجودی و جنبه عدمی است. جنبه وجودی همان وجود آن‎ها و جنبه عدمی وجه تمایز آن‎ها است، یعنی صفاتی که در یکی موجود است و در دیگری موجود نیست. و در غیر این صورت، دوگانگی و کثرت محقق نخواهد شد، و به قول فلاسفه «صِرْفُ الشَّیْءِ لا یَنَثَنَّی وَ لَا یَتَکَرَّرُ».

و بدیهی است که فرض بسیط بودن ذات خدا، با مرکب بودن ذات او متناقض و ناسازگار است.
بنابراین، درباره توحید، دیدگاهی کامل‎تر از آنچه قرآن کریم بیان کرده است، قابل فرض و تعقل نیست. شایان ذکر است که در حدیثی که از امام زین العابدین ـ علیه السلام ـ نقل شده بر این مطلب تأکید شده است که توحید قرآنی بسیار بلند و ژرف است. در آن حدیث آمده است: «چون خداوند می‎دانست که در آخرالزمان انسان‎های ژرف‎نگری خواهند آمد، سوره توحید و آیات نخست سوره حدید را نازل کرد؛ اگر کسی بخواهد از این مرتبه از معرفت درباره خداوند فراتر رود، هلاک خواهد شد».[13]

معاد قرآنی
آموزش قرآن در مسئله معاد نیز ـ مانند مسئله توحید ـ کامل‎ترین نوع آموزش است؛ زیرا گذشته از این که بر ضرورت و وقوع آن براهین متعدد اقامه کرده و به شبهات مختلف پاسخ داده است، چگونگی معاد جسمانی و روحانی را مطرح نموده و وضعیت کیفر و پاداش اخروی را به صورت‎های گوناگون تبیین کرده است. بیان این مسئله توسط قرآن چنان منسجم، کامل و معقول است که جایی برای ارایه نظریه‎ای کامل‎تر از آن وجود ندارد. به طوری که هر رأی و نظری غیر از دیدگاه قرآنی، یا به انکار اصل معاد می‎انجامد و یا تصویری نارسا از آن را ترسیم می‎نماید.

نظام اخلاقی قرآن
آن‎چه در یک نظام اخلاقی ایده‎آل و مطلوب مورد توجه و اهتمام است، این است که افراد بشر به صفات پسندیده آراسته و از صفات ناپسند اخلاقی پیراسته گردند. رسیدن به این مقصود در گرو دو چیز است: یکی عمل، و دیگری انگیزه و هدف.
آن‎چه مربوط به عمل است، انجام کارهای پسندیده و اجتناب از کارهای ناپسند، و تمرین و تداوم این روش است؛ زیرا تمرین عملی و مداومت بر انجام خوبی‎ها و اجتناب‎ از بدی‎ها سبب می‎شود که فضیلت و خوبی در روح انسان ریشه‎‎دار، پایدار و ملکه او گردد.
نیز از آنجا که انسان براساس انگیزه و هدف تصمیم می‎گیرد و کارهای او از هدف و انگیزه او سرچشمه می‎گیرد، هدف در اخلاق نقش بنیادی خواهد داشت. و در این راستا سه نوع انگیزه و هدف قابل طرح است:

1 هدف و انگیزه دنیوی:
یعنی به‎دست‎آوردن محبوبیت و اعتبار اجتماعی، که خود راهی برای دست یافتن به منافع دنیوی است. نظام اخلاقی پیشنهاد شده، در مکاتب غیرالهی از این قبیل است. بدیهی است که این نظام اخلاقی، در تربیت روحی و معنوی انسان کامیاب نیست؛ چرا که سرانجام، او را به خودخواهی و نفع‎طلبی سوق می‎دهد.

2 هدف و انگیزه اخروی:
یعنی دست یافتن به پاداش‎هایی که در قیامت به نیکوکاران عطا خواهد شد. این نظام اخلاقی نسبت به نظام اخلاقی پیشین، کاملتر و آرمانی‎تر است، ولی باز نفع‎طلبی و خودخواهی اما در شکل معنوی و پایدار آن، نه در شکل مادی و ناپایدار آن، به چشم می‎خورد.

3 هدف و انگیزه الهی:
از آن جا که عزت و قدرت واقعی جز نزد خداوند نیست، در انجام کارهای خوب برای نیل به عزت، و در اجتناب از کارهای بد، برای در امان ماندن از قدرت برتر، جز به خدا نباید اندیشید. براساس این اعتقاد، کمترین مجالی برای ریا، شهرت طلبی، خوف از غیر خدا، امید به غیر خدا و دیگر رذایل اخلاقی، وجود نخواهد داشت.
از دو روش یاد شده، روش اخیر از ویژگی‎های قرآن کریم است، و روش دوم در ادیان آسمانی و دعوت‎های پیامبران مطرح بوده است. و قرآن کریم نیز هر چند آن را مطرح کرده است، لیکن از آن جا که قرآن در عین این که تصدیق کننده کتب آسمانی پیشین است، مُهَیْمِن بر آن‎ها نیز هست،[14] نظام اخلاقی شرایع پیشین را تکمیل کرده و عالی‎ترین روش را عرضه نموده است.
علت این که قرآن روش دوم را نسخ نکرده، بلکه روش سوم را در مرتبه بالاتر از آن مطرح کرده است، تفاوت انسان‎ها در درک معارف عالی توحیدی، و بهره‎گیری از آن‎ها است.[15]

اصول اجتماعی اسلام
اصولی که قرآن کریم در زمینه روابط اجتماعی مطرح کرده است، در نوع خود کامل‎ترین اصول ممکن است. کافی است آیات قرآنی درباره نظام خانواده، حقوق مدنی، مسایل اقتصادی، حقوق اجتماعی، نظام حکومتی، روابط سیاسی و دیگر موضوعات مربوط به امور اجتماعی مورد مطالعه، کاوش وتحقیق قرار گیرد، و با پیشرفته‎ترین قوانین بشری در این‎باره مقایسه شود، تا درستی این مدعا نیز روشن گردد.

قوانین اجتماعی اسلام براساس عدالت و فضیلت استوار است. یعنی روابط اجتماعی به گونه‎ای تعریف و تنظیم شده است، که اصل عدالت و فضایل انسانی رعایت شود. از طرف دیگر مصالح عمومی بر منافع فردی مقدم است. بر این اساس، محبت و دوستی،‌ صلح و صفا، آرامش و امنیت از اهداف استراتژیک و حیاتی اسلام در زندگی اجتماعی بشر است. و راه رسیدن به آن‎ها، رعایت عدالت و فضایل اخلاقی، و پشتوانه اجرایی آن‎ها نیز نظام حکومتی و نظارت و مراقبت عمومی (اصل امر به معروف و نهی از منکر) است.

شرح این اصول و مبانی با ذکر شواهد و نصوص قرآنی و روایی از حوصله این بحث بیرون است. گفتگو در این باره را با نقل کلامی از استاد مطهری پایان می‎دهیم. ایشان می‎فرمایند:
«برخی از علمای اسلامی گفته‎اند: «خاتم کسی است که همه مراتب کمال را طی کرده است.»
در این تعریف فلسفه خاتمیت بیان شده است، و آن این است که دیگر مطلبی که بیان آن به وحی و الهام نیاز داشته باشد، باقی نمانده است، تا به آمدن پیامبر و شریعت دیگری نیاز باشد. این تعریف هم شامل معارف الهی می‎شود، و هم شامل مقررات اخلاقی ـ چه فردی و چه اجتماعی ـ و هم شامل احکام عملی. توحید و الهیات و معارف ربوبی مراتبی دارد، ‌و همه این مراتب در قرآن بیان شده است.
شاخصهای اخلاقی بشر، یعنی رابطه انسان با خود و دیگران و کیفیت نظام دادن به غرایز وجودیش ـ که نام آن اخلاق است ـ به صورت عالی‎ترین نظام اخلاقی بیان شده است.
اصول روابطی که انسان باید با اجتماع و سایر موجودات عالم داشته باشد، بیان شده است و دیگر چیزی که وظیفه وحی باشد و از طریق وحی باید به مردم ابلاغ شود، وجود ندارد.
سر این که اسلام یک دین زنده و جاودانه است، این است که تعالیم اسلام در هر مورد، تعالیمی است که نمی‎تواند جانشینی داشته باشد؛ زیرا اسلام در تعالیم خود هرگز دنبال هدفهای جزئی و موقت برای بشر نرفته است تا وابسته به زمان و مکان خاص باشد. اهداف و اصولی که نظام توحیدی اسلام مطرح کرده است، به زمان و مکان خاصی اختصاص ندارد، و اساساً فراتر از زمان و مکان است. به عنوان مثال این مطلب که حقیقت قابل پرستش، منحصر به خداوند است، مخصوص زمان و مکان ویژه‎ای نیست، و به قوم و فرقه خاصی اختصاص ندارد، این شعار توحیدی قرآن که به نفی هرگونه دخالت غیر خداوند در امر تدبیر مخلوقات دلالت دارد و می‎فرماید:
«وَ لا یَتَّخِذَ بَعْضُنا بَعْضاً أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ».[16]
همیشه نو و زنده است، و هرگز کهنه و فرسوده نخواهد شد، در محدوده زمان و مکان خاصی نمی‎گنجد و تا قیام قیامت، در هر زمان و مکان و میان هر قوم و قبیله‎ای، دارای مفهوم و مصداق خاص خود است.

تعلیماتی نیز که اسلام درباره معاد و معادشناسی دارد، همین‎گونه است. شعار قرآن این است که: ای بشر! تو موجودی هستی که حقیقت و هویت تو به گونه‎ای است که به سوی خدا باز خواهی گشت، نه اعمال تو فانی خواهد شد و نه واقعیت و هستی تو.
«وَ أنَّ إِلَی رَبِّکَ الْمُنْتَهی».[17]
«إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ».[18]
اسلام، انسان‎ها را به تفکر در حقایق هستی دعوت می‎کند. این یکی از اصول اسلامی است که هرگز کهنه نخواهد شد، و جایگزین ندارد.
اسلام، مردم را به علم و دانش دعوت می‎کند، و انسان را از ظن و گمان و پندار بر حذر می‎دارد، و آن را ریشه خرافات می‎داند. و می‎فرماید:
«وَ لا تَقْفُ ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ».[19]
کار و تلاش، از دیدگاه اسلام، عبادت است، و بی‎کاری و تنبلی و سربار دیگران بودن، مذموم و نارواست. این اصل به هیچ وجه قابل نسخ نیست.
اصل تعاون و اخوت، از دیگر اصول اجتماعی اسلام، و اصلی است همیشگی و نسخ ناپذیر.
اصول یاد شده و دیگر اصول و قوانین اسلامی به گونه‎ای طراحی شده‎اند که به فرهنگ، قوم، زمان و مکان ویژه‎ای اختصاص ندارند، بلکه کلی، عام و همیشگی‎اند.[20]
پی نوشت ها:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 24 , ساعت 5:29 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق میزان شیوع چاقی در ایران فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق میزان شیوع چاقی در ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق میزان شیوع چاقی در ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق میزان شیوع چاقی در ایران فایل ورد (word) :

طبق پژوهش‌های انجام‌شده در ایران، میزان شیوع چاقی در مردان حدود 27 درصد و در زنان 40 درصد است. همچنین، شایع‌ترین محدوده سنی ابتلا به چاقی در مردان 40 تا 50 سالگی و در زنان 50 تا 60 سالگی است.
چاقی در ایران حدود 32 درصد شیوع دارد که میزان آن از کشورهای غربی کمتر است. یک بررسی عمومی نشان داد که نزدیک به 13 درصد از دختران تهرانی در زمره افراد چاق قرار دارند و شیوع چاقی در سنین مدرسه در حدود 10 درصد تخمین زده شده است.
چاقی در سنین مدرسه مشکلات متعددی به دنبال دارد. بیماری‌های روحی ـ روانی نظیر افسردگی، اجتماع‌گریزی، کاهش اعتمادبه‌نفس و سرخوردگی در این گروه به میزان گسترده‌تری رخ می‌دهد. چاقی در دوران کودکی، بخصوص در میان پسربچه‌ها، با افزایش احتمال وقوع آن در بزرگسالی همراه است. 26 تا 41 درصد کودکان چاق در سنین پیش از مدرسه، در بزرگسالی نیز به عارضه چاقی مبتلا خواهند شد.
با توجه به مشکلات فراوان حاصل از چاقی، حتی کم کردن مقدار اندکی از وزن نیز عوارض سوء چاقی را کاهش می‌دهد یا از شدت آنها می‌کاهد. به اعتقاد متخصصان، کاهش 5 تا 20 درصد از وزن بدن در افراد چاق موجب از میان رفتن بسیاری از عوامل خطرساز می‌شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 24 , ساعت 5:29 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق هوش هیجانی و تاثیر آن بر شادکامی فایل ورد (word) دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق هوش هیجانی و تاثیر آن بر شادکامی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه تحقیق هوش هیجانی و تاثیر آن بر شادکامی فایل ورد (word)

چکیده  
مقدمه  
1-2: بیان مسئله  
فرضیه  
بخش دوم:پیشینه تحقیق  
مفاهیم و تاریخچه شکل گیری هوش هیجانی  
پارادایم هوش هیجانی  
الگوهای هوش هیجانی  
هوش هیجانی مبتنی بر رگه  
هوش هیجانی به عنوان رگه( یا خود کار آمدی هیجانی)  
الگوهای آمیخته  
چه اهدافی برای نوجوانان خود در نظر داریم؟  
محبت،خنده و محدودیت  
محبت  
محدودیت ها  
همبستگی ها  
فرزند پروری آگاهانه  
آماده سازی نوجوان برای آینده  
چگونه می توان رابطه ی محترمانه با نوجوان برقرار کرد؟  
ابراز محبت  
خلاق باشید  
جشن گرفتن موفقیت ها و پیشرفت ها  
سهیم شدن در لحظات خاص  
تاثیر برخود پنداره نوجوان  
تفکر والدین  
از خودمان شروع کنیم نه از فرزندانمان  
تعریف و ماهیت شادکامی  
سطوح شادکامی  
سطح 1 شادکامی  
سطح 2 شادکامی  
سطح 3 شادکامی  
سطح 4 شادکامی  
سطح یک  
سطح دو  
سطح سه  
نظریه های شادکامی  
شادکامی به عنوان خصیصه ثابت اشخاص  
نظریه های شادکامی  
شادکامی به عنوان خصیصه ثابت اشخاص  
شادکامی به عنوان پیامد شرایط عینی زندگی  
شادکامی به عنوان یک عملکرد سودمند اشخاص  
شادکامی به عنوان نتیجه ی مقایسه با دیگر گروهها ( رضایت مندی نسبی)  
خودبینی و شادکامی  
ابزار وجود و شادکامی  
عزت نفس و شادکامی  
همدلی و شادکامی  
منابع  

بخشی از منابع و مراجع پروژه تحقیق هوش هیجانی و تاثیر آن بر شادکامی فایل ورد (word)

1- دکتر هایم کینات- در میان والد و نوجوانان

2- سیگلمن- شادمانی اصیل –خوش کنش،کشاورز-(1378)

3- جوادی کوهسار، علی اکبر(1383)، بررسی مقایسه ای رابطه هوش هیجانی با سلامت روان

4- خسرو جاوید، مهناز(1381)، بررسی اعتبار و روایی سازه مقیاس هوش هیجانات

5- دهشیری،غلامرضا(1382) هنجاریابی پرسش نامه بهر هیجانی بار-ان

6- شامراد لو مهران(1383) ، مقایسه پرسش نامه هیجانی و هوش شناختی

7- فرهنگ سالم(2008)

8-مایروکوب2000-گلمن 1998- پتریدس و فارنهام

9- رابرتز و همکاران ,2001- بار-ان ،2002- فرهنگ سالم،

10- امانی، 1385- بناب،

11-خوش کنش، کشاورز،1387- شوادز واستراک(2000، به نقل از امانی، 1385)

12-داینز،2005- اکبری، 1387- کمیلی ، 1386- گلزاری، 1380-آرچیل،

13- نتل، 2008- دوئل و یان، 2000- فری واستوترز، 2002 به نقل از هالر

14- هدی و دینگ 1984- ویسترسو و نیلسن2002- وین هوون

15- اسچولز و همکاران 1998- مایر، 2000- فیونتس و روجاس

16- اسپرنگر،2003- گلاترزد زاف 1984- هالر و هادلر،2004- داینر و سو

17- یزدانی، ازاد, 1383- شییر و همکاران، 2000- کار،2004 ترجمه پاشا شریفی فر

18- همکاران،1385- لوکاس و همکاران 1996- وینتر وب(1986، به نقل از شییر و همکاران 2000- هیلز و آرجیل 2001- بولتون، ترجمه سهرابی،1381- گرینبرگ،2002، ترجمه دهقانی و همکاران، 1387- ترور(1986 به نقل از نریمانی، 1377)

-         Bar-On,R(1997) Bar On Emotional Quotient

-         Inrentay (eq- I) Technical manual toront, Canada: multi- health systems

-         Golnom denil (1995) emotional intelliyence wath is can matter more than iq – new yourk : bantam book

-         Mayar, d .& salovay, p . (1998) ,intelliyence of emotional inteliyence

-         Goleman , Daniel (1998) workivg with emotional intell igence

-         Salovay, p carso , d,& mayer , j . d (2002)emotional intellyence

چکیده :

این تحقیق با هدف بررسی تأثیر هوش هیجانی بر افزایش شادکامی دانشجویان دختر پیام نور اردکان اجرا شد. به منظور دستیابی به هدف پژوهش از بین کلی دانشجویان دختر به روش خوشه ای دانشجویان دختر رشت علوم تربیتی ترم 4 را انتخاب کردیم سپس تمامی دانشجویان خوابگاه از طریق پرسش نامه شادکامی آکسفورد  مورد ارزیابی قرار گرفتند پرسش نامه در مورد 443 دانشجو مورد استفاده قرار گرفت . در ادامه از بین دانشجویانی که نمر شادکامی آنها از میانه پایین تر بود 60 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند (30 نفر گروه آزمایش و 30 نفر گروه کنترل)

 

مقدمه :

مطالب و گفته های نسبتاً زیادی در مورد رنج و مشکلات انسانی وجود دارد در این رابطه کتابها و مقالات زیادی به تجزیه و تحلیل این رنج و دردها پرداخته اند. در گذشته روان شناسی بیشتر بر هیجانات منفی مثل هضطراب و افسردگی تمرکز می کرد تا بر هیجانات مثبت از قبیل شادکامی و رضایت از زندگی بنابراین ملاحظه می شود که روند توجه محققین به این تعریف شاید ، جامعتر از سایر تعاریف باشد زیرا مجموع عواطف مثبت و منفی که امری درونی هستند را در نظر گرفته و در بعد بیرونی نیز به رضایت از زندگی اشاره  دارد. گلمن هوش هیجانی را یک سازه کلی می داند که می تواند علت موفقیت فرد در جنبه های مختلف زندگی باشد

گلمن بیان می کند که افرادی که احساساتشان را به خوبی کنترل می کنند و به طور مؤثر با دیگران برخورد می کنند زندگی پر محتواتری دارند، همچنین افراد شاد ، استعداد بیشتری در بدست آوردن اطلاعات دارند و بیشتر از افراد ناراضی از زندگی اثر بخشی برخوردارند  بار – ان (2002) عنوان کرد که هوش هیجانی از پنج مؤلفه تشکیل می شود

1-   درون فردی : شامل خود شکوفایی ، استقلال ، و خودآگاهی هیجانی

2-   بین فردی : همدلی و مسئولیت اجتماعی

3-   انطباق پذیری : شامل توانایی حل مسئله و آگاهی به واقعیت و انعطاف پذیری

4-   مدیریت استرس

5-   خلق کلی

در مدل صفت ، هوش هیجانی به عنوان استعداد و آمادگی برای شناسایی و به کارگیری اطلاعات هیجانی در نظر گرفته می شود . از این نظر هوش هیجانی با حوزه های مختلف شخصیت ، نظیر همدلی ، تکانش گری و ابزار وجود بعلاوه هوش اجتماعی درد و رنجهای انسانی در حال تغییر در جهت توجه به شادی و رضایت از زندگی است

این توجه باعث شده است که پژوهشگران مختلف ضمن تعریف شادکامی پژوهشهایی را نیز در مورد عوامل مؤثر و شیوه های افزایش آن انجام دهند( کشاورز و وفائیان  1386) از سال 1960 پژوهشهای مربوط به شادکامی افزایش یافت و سازمانهای مختلفی به بررسی شادکامی پرداختند ( آرجیل ، 2001)

(1-2) بیان مسئله

 شادکامی از جمله موضوعاتی است که از دیر باز اندیشمندانی نظیر ارسطو، زنون وایپکور به آن پرداخته اند ارسطو دست کم به 3 نوع شادکامی معتقد است در پایین ترین سطح ، عقید مردم عادی است که شادکامی را معادل موفقیت و کامیابی می دانند و در سطح بالاتر از آن ، شادکامی مورد نظرارسطو یا شادکامی ناشی از معنویت قرار می گیرد ( کشاورز و وفائیان 1386)

روانشناسان و پژوهشگران جدید نیز به اشکال گوناگون ، به تعریف مفهوم شادکامی پرداخته اند به عنوان مثال داینر (1995) و آرگایل (2001) در تعریف شادکامی به بررسی زمینه یابی که بر روی نمونه های فراوان انجام شد اشاره کرد و معتقدند که شادکامی ، شامل حالت خوشحالی و یا سرور ( هیجانات مثبت) راضی بودن از زندگی و فقدان افسردگی و اضطراب ( عواطف منفی) است

(ثراندیک ) و هوش میان فردی و درون فردی ( گاردنر) مرتبط است

هوش هیجانی پایین عاملی تأثیر گذار در بسیاری از رفتارهای انحرافی به شمار می رود همچنین سطح پایین هوش هیجانی با افزایش تکانش گری ، مهارتهای اجتماعی ضعیف و بروز در رفتار اجتماعی همراه است ( فاکس ، اسپکتور، 2000)

در واقع افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند از چند راه می توانند شادکامی خود را حفظ کنند

1-   شناخت احساس

2-   کنترل احساس

3-   توانایی برقراری رابط خوب با دیگران

 

فرضیه

 فرضی این تحقیق عبارت است از

آموزش هوش هیجانی به افزایش شادکامی در دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور اردکان معرفی متغیرهای پژوهش و تعریف عملیاتی آنها

برای تعیین متغیرهای پژوهشی باردیگر عنوان پژوهش مطرح می شود . تأثیر آموزش هوش هیجانی بر افزایش شادکامی دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور اردکان

متغیر متشکل : تأثیر هوش هیجانی .            متغیر کنترل : جنسیت

متغیر وابسته : شادکامی

بخش دوم : پیشین تحقیق

مفاهیم و تاریخچ شکل گیری هوش هیجانی

بسیاری از تعاریف مفهوم هوش هیجانی در خلال سال های گذشته وضع شده اند به اعتقاد برخی مؤلفان ( معمرابیان ، 2000 ، بریدی ، 1998) این اصطلاح در بسیاری از موارد برای بیان تفاوت های فردی مرتبط با موفقیت های زندگی که مشخصاً توسط مقیاس های هوش سننتی اندازه گیری نمی شوند به کار می رود

بریدی (1998) که هوش عمومی را شامل هوش شناختی به علاو هوش هیجانی می داند معتقد است که ابداع این سازه ، ناظر بر حرکت به سوی ارائه تعریفی جامع تر از عملکرد ذهنی است که عمدتا از محدودیت پیش بینی پذیری قوای شناختی در تعیین موفقیت های زندگی ناشی می شود ، این تغییر به پیشرفت تعریف مفهوم هیجانی انجامیده است . به عبارت دیگر ، مفهوم هوش هیجانی بیانگر یک جابجایی از تمرکز روی فرآیندهای شناختی در بررسی توانایی فرد برای هدایت موفقیت آمیز زندگی است

اساساً شناخت ، حافظه ، استدلال ، قضاوت و تفکر انتزاعی است ، عاطفه در بر گیرند هیجان ها ، حالت های خلقی ، ارزیابی ها و دیگر حالت های احساسی است و انگیزش که در قلمرو شخصیت قرار دارد شامل کشش زیست شناختی یا رفتار آموخته شد جستجوی هدف است ( نت ، ها و 2004) شناخت و عاطفه در مجموع هوش هیجانی را تشکیل می دهند . بخشی از مفهوم این سازه ، برگرفته از افکار اولیه در خصوص هوش هیجانی است که نخستین بار توسط ثراندیک شناسایی شد و آن را به منزل توانایی فهم مردم تعریف کرد . بخش دیگر آن برگرفته از هوش های بین و درون فردی گاردنر در نظریه هوش هیجانی شده تعریف و توصیف کرده است

1-  از 1900 تا 1969 در مطالعات روانشناختی ، هوش و هیجان ها به منزله دو مقول نسبتاً مستقل در نظر گرفته می شد

2-   از 1970 تا 1989 روانشناسان به بررسی چگونگی تأثیر گذاری هوش و هیجان ها بر یکدیگر پرداخته اند

3-   از 1990 تا 1993 با ظهور هوش هیجانی به عنوان یک موضوع مطالعاتی روبرو هستیم

4-   از 1994 تا 1997 این سازه مورد توجه محققان قرار گرفت

5-    و عصر حاضر که تحقیقات از وضوح بیشتری برخوردار شده اند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 مرداد 24 , ساعت 5:28 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد تحقیق ورزشی (دو و میدانی) فایل ورد (word) دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد تحقیق ورزشی (دو و میدانی) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد تحقیق ورزشی (دو و میدانی) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد تحقیق ورزشی (دو و میدانی) فایل ورد (word) :

تحقیق ورزشی (دو و میدانی)

دوهای سرعت
اهداف
تعیین نمونه اصلی تکنیک دو سرعت و درک چگونگی افزایش سرعت
بازیها و حرکات تمرینی
برای همه کارهای عملی دوهای با مانع و سرعت بایستی محدوده ای متر روی چمن علامت گذاری شود تا بازیها و حرکات تمرینی در آن اجرا گردد. این بازیها بایستی در برگیرنده بازیهای محلی شامل دویدن و دنبال کردن (مثلا گرگ و میش) به صورت گروهی و دو نفری باشد. حرکات تمرینی، آن دسته تمریناتی را در بردارد که در آنها گروه عضلات درگیر در دوهای سرعت به کار گرفته می شود.

مراحل آموزش
1شروع ایستاده، افزایش سرعت تا رسیدن به گام دو سرعت
گام دو سرعت آن قسمت از دو سرعت است که عمل دویدن با مرحله کامل پرواز اجرا می شود و بعد از شتاب گرفتن اتفاق می افتد.
• در حالی که پاها به اندازه عرض شانه ها از هم فاصله دارند پشت خطی روی چمن بایستید.

• اجازه دهید وزن بدن به جلو بیفتد و بتدریج در طی 40 متر تا رسیدن به 80 تا 90 درصد حداکثر سرعت شتاب بگیرید.
• به آهستگی سرعت خود را کم کنید در حالی که ضمن حرکت خود را بالا نگه می دارید به صورت راه رفتن به عقب برگردید.
2 پاشنه به ران
• به صورت آهسته دویدن به جلو حرکت کنید پاشنه پا را به سرعت به طرف پشت ران بالا بکشید.
« لگن بالا، پنجه بالا، پاشنه بالا». از کشیده شدن پا روی زمین احتراز کنید.
3 زانو بلند
• این حرکت را می توان به صورتهای راه رفتن توام با جهش یا در حال دویدن اجرا کرد.
• با قامتی راست زانو در حالی که پنجه به طرف بالا جمع شده است تا حد موازی شدن ران با زمین بلند می شود.
• پای اتکا مستقیم و بر حرکت آهنگین (با ضربه های منظم) تاکید می شود.
• حرکت را تکرار کنید ولی این بار پاشنه پای آزاد را توام با عمل «پنجه زدن» یا «پنجه کشیدن به» به سرعت پایین آورید.
4 گام جهشی با پای مستقیم
• پنجه ها را بالا نگه دارید وضعیت جمع شدن پنجه بطرف ساق و در موقع قرار دادن پا بر روی زمین زانو مستقیم از روی یک پا بر روی پای دیگر جهش کنید.
5 گام جهشی
گام جهشی آهنگین (با ضربه منظم) از پایی به پای دیگر در حالی که از پای آزاد موازی با زمین و پای عقب راست شده است.

6 دویدن در قید با کشیدن مقاومت
• تسمه ای را برای بستن به کمر دونده سر دستی درست کنید.
• مقاومتی مناسب و نه زیاد بطوری که ورزشکار بتواند شکل خوب دویدن سرعت را بکار گیرد برقرار کنید.

7 اجرای دو 30 متر با شروع جنگ
• برای افزایش حداکثر سرعت از دوندگان سرعت برای اجرا استفاده کنید. با شروع متحرک در مسافت 30 تا 40 متر 30 متر را با حداکثر سرعت بدوید به درستی (به تدریج) سرعت خود را کم کنید.
• حداقل 3 مرتبه 30 متر را با حداکثر سرعت بدوید. بین دو تکرار 5/1 دقیقه استراحت کنید.

استارت دوهای سرعت
اهداف
آشنایی با استارت نشسته با و بدون بلوکهای استارت
بازیها و حرکات تمرینی
مانند بازیهای مربوط به دوهای سرعت ولی بازیهایی که برای بهبود عکس العمل در شروع و شتابگیری مفیدند به آنها اضافه می شود.
مراحل آموزش
1 استارت از وضعیتهای مختلف
• می توان بطور انفرادی و یا دو نفری یکی به دنبال دیگری اجرا شود.
• استارت از وضعیت نشسته با پاهای مستقیم
• استارت از وضعیت دراز کشیده به پشت بعد دراز کشیده رو به زمین
• استارت از وضعیت دو زانو به زمین
2 عکس العمل از وضعیت استارت ایستاده
استارت ایستاده از پشت خط با محرکهای مختلف صوتی، دیداری و تماسی
3 استارت نشسته بدون استفاده از بلوکهای استارت
«بجای خود»:
پای جلو به اندازه 5/1 برابر طول پا از خط شروع و پاها به اندازه 5/1 پا از هم فاصه دارند. دستها قدری بازتر از عرض شانه ها و پشت خط قرار دارند.
• شانه ها بالای دستها
«حاضر»
• لگن را حرکت دهید تا قدری بالاتر از شانه ها قرار گیرد. قبل از عقب نشستن به وضعیت «بجای خود» 2 تا 3 ثانیه وضعیت خود را حفظ کنید.
حرکت را به دفعات تکرار کنید ولی فرمان را از وضعیت «حاضر» بدهید و 10 تا 20 متر شتاب بگیرید.
4 استارت نشسته
مانند حرکت تمرینی شماره 3 ولی با استفاده از بلوکهای استارت

دوهای امدادی
اهداف
مبادله دیداری و غیر دیداری
بازیها و حرکات تمرینی
مانند استارت دوهای سرعت
مراحل آموزش
، روش دیدار ی
1 مبادله اتفاقی
• گروه به طور اتفاقی در محدوده متری حرکت می کند. برای هر دو نفر یک چوب امدادی در نظر گرفته می شود.
• چوب امدادی را از جلو، پهلو و عقب به دیگری انتقال دهید.
• مبادله به صورت دیداری و با دست راست به دست چپ اجرا می شود.
• چوب امدادی را با دست چپ بگیرید و بلافاصله آن را به دست راست منتقل کنید.
2 مبادله دیداری با دورخیز کم
• دو به دو کار کنید دونده آورنده در حالی که چوب امدادی را در دست دارد در فاصله 30 متری شروع به دویدن می کند.
• دونده دریافت کننده دست چپ خود را دراز می کند و در حالی که کف دست تقریبا بطرف بالا قرار گرفته چوب امدادی را می گیرد و بلافاصله آن را به دست راست منتقل می کند.
• دونده دریافت کننده با داشتن چوب امدادی 30 متر می دود.
مبادله غیر دیداری
نکات مهم:
در مورد مبادله غیر دیداری توصیه می شود که یک روش مبادله نشان داده و توضیح داده شود. در مراحل آموزش ذیل تفکیک انتقال از بالا به پایین، توصیف شده است.
1 مبادله ساکن
• دو نفری کار کنید. یکی پشت سر دیگری قرار می گیرد و چوب امدادی را به نوبت می گیرد و می دهد.
• در این نوع انتقال (رد کردن) غیر دیداری و باید از دست راست به چپ یا از دست چپ به دست راست اجرا شود.
• بصورت گروههای 4 نفری و با انتقال راست – چپ – راست – چپ تمرین را تکرار کنید.
2 انتقال در حرکت آهسته دویدن
• مانند تمرین شماره 1 ولی به تدریج سرعت را افزایش دهید.
• زمانی که چوب امدادی به نفر جلو می رسد آن را به زمین می اندازد و نفر آخر آن را بر می دارد و کار تکرار می شود.
• نوبت را در نظر بگیرید و سعی کنید هر کس در گروه موقعیتهای مختلف را اختیار کند.

3 با استفاده از منطقه شتابگیری و منطقه مجاز مبادله انتقال چوب امدادی را اجرا کنید.
• از دو دونده دوهای سرعت برای نمایش مبادله با سرعت تمام استفاده کنید.
• یک علامت تنظیمی به فاصله 15 تا 20 پا از ابتدای منطقه شتابگیری مبادله ای در حدود اواسط منطقه مجاز مبادله را ممکن خواهد ساخت.
دوهای نیمه استقامت و استقامت

اهداف
استارت ایستاده اندازه گیری ضربان قلب از طریق مچ دست و گردن. درک چگونگی آْثار تمرین بر ضربان قلب و اینکه چگونه با تغییر در سرعت شدت و استراحت سیستمهای انرژی بطور مستقل تمرین می کند.

استارت ایستاده
«بجای خود»
• پای راست پشت خط قرار می گیرد در حالی که پای چپ با فاصله ای حدود هم عرض شانه ها پشت آن قرار می گیرد. وزن روی پای راست. یک بار نیز پای
چپ را جلو قرار دهید و ببینید کدام وضعیت قویتر است. دستها را در موقعیتی که بلافاصله با حرکت پاها همزمان شوند قرار دهید. پای راست و دست چپ پای چپ و دست راست در جلو قرار بگیرند.
«رو»
• وزن روی پای جلو. بطرف جلو حرکت می کند. شتابگیری در خط مستقیم
اندازه گیری ضربان قلب
• نبض را ابتدا در مچ دست و سپس در ناحیه گردن بگیرید. تعداد ضربان را در مدت 10 ثانیه بشمارید و در عدد 6 ضرب کنید تا تعداد ضربان قلب در مدت یک دقیقه را به دست آورید.
• بعد از یک دقیقه بصورت آهسته دویدن مجددا نبض را بگیرید و مقدار آن را با تعداد ضربان مرتبه قبلی مقایسه کنید.
اجرای دوهای تکراری
• 3 تا 6 دونده دوهای استقامت و نیمه استقامت را برای این کار انتخاب کنید.
• برای گروه دوندگان یک ریتم راحت برای سیستم هوازی و یک ریتم راحت برای سیستم غیر هوازی که از قبل برای 200 متر مشخص کرده اید تعیین کنید.
مثال: در مورد یک یک دونده که نتیجه اش در 1500 متر 15-4 است (بطور متوسط 68 ثانیه برای 400 متر):
ریتم هوازی مسلط برای 200 متر 38 ثانیه
ریتم غیر هوازی 32 ثانیه
• ورزشکاران دو نوع دوهای تکراری را انجام می دهند. هر دو سری 3 متر با 10 دقیقه استراحت فعال بین دو سری با ریتمهایی که در مثال فوق بصورت قسمتی از یک جلسه تمرین ذکر شده بود.

1 تمرین اینتروال هوازی
• 3 بار 200 متر در ثانیه با 5/1 دقیقه استراحت بین دو تکرار به صورت آهسته دویدن
• در پایان هر بار 200 متر دویدن و در پایان مرحله استراحت ضربان را بشمارید.
• 10 دقیقه استراحت فعال

2 تمرین غیر هوازی دوهای تکراری برای استقامت در سرعت
• 3 بار 200 متر در 32 ثانیه با 30 ثانیه استراحت بین دو تکرار
برنامه بالا را می توان به اختصار بصورت مقابل نوشت:

• این بار ضربان را فقط بعد از 3 مرتبه 200 متر اندازه گیری کنید.
تمرین در دوره تدراک ویژه یا مسابقه
مثال:
منظور: 2 سری هر سری 4 مرتبه 200 متر در مدت 32 ثانیه استراحت بین دو تکرار و 10 تا 15 دقیقه استراحت بین دو سری.

تعریف
• راه رفتن حرکت به جلو بصورت قدم برداشتن است بنحوی که یک پا همیشه با زمین تماس داشته باشد.
• پای اتکا باید حداقل برای یک لحظه در موقعی که در و ضعیت عمودی است راست باشد.
تکنیک
حرکت پا
• راندن مناسب با پای عقب
• حرکت غلطتکی پا بصوت پاشنه – سینه – پنجه
• نرم قرار دادن پا
• تخت و کم ارتفاع بدون پریدن
عمل دست
• شانه ها شل و آزاد
• آرنجها با زاویه 90 درجه نگهداشته می شوند
• تاب دادن بازوها بطور طبیعی
عمل لگن
• انعطاف پذیری خوب در مفاصل ران
• تقریبا روی یک خط راست
• با حرکت چرخشی مفاصل ران

پیاده روی
مراحل آموزش
1 راه رفتن عادی (طبیعی)
• روی یک سطح نرم به تدریج سریعتر از معمول راه بروید، ولی به دویدن تبدیل نشود.
• با قامتی افراشته با آهنگی ملایم حداقل 100 متر راه بروید.
2 مسابقه پیاده روی
• مانند تمرین 1 ولی این بار با پای عقب فشار بیشتری بر زمین وارد کنید. همچنانکه پا را در هر قدم راست می کنید لگن را هم راست کنید.
• تماس پاشنه – پنجه را حفظ کنید و زمانی که پا در وضعیت عمودی است زانو را راست کنید.
• این آهنگ را حداقل در مسافت 100 متر حفظ کنید.

3 راه رفتن روی خط راست
• مانند مورد 2 ولی حداقل به مسافت 400 متر. کار فقط روی شکل صحیح راه رفتن و نه سرعت آن خواهد بود.
• به احساسی که در عضلات جلو ساق پا به شما دست می دهد توجه کنید.

دو با مانع
اهداف
سریع دویدن و عبور از مانع بصورت ریتمدار (آهنگین)
بازیها و حرکات تمرینی
مانند دوهای سرعت و استارت سرعت ولی روی ریتم 3 و 5 تاکید کنید.
مراحل آموزش
1 گامهای آهنگین با سرعت از روی چوب
• 3 تا 5 چوب را روی زمین بگذارید بنحوی که برای رسیدن به اولین مانع 8 گام و بین موانع 3 گام لازم باشد. 3 تا 4 ردیف با فواصل متفاوت ایجاد کنید.
• از وضعیت شروع ایستاده شتاب بگیرید و تا 10 متر بعد از آخرین چوب به دویدن ادامه دهید. شرکت کنندگان را به ردیفهای آماده شده منتقل کنید و در صورت نیاز فواصل را تنظیم کنید.
2 دویدن با آهنگ گامهای سرعتی از روی موانع کوتاه
• مانند تمرین، 1 ولی چوبدستی را روی آجرهای کوتاه یا چیزی نظیر آن را قرار دهید.
• با قامتی راست و بالا بدوید به پایین نگاه نکنید.
• بتدریج ارتفاع موانع را افزایش دهید.
3 گام عبور از مانع
• زمانی که ارتفاع موانع به اندازه کافی بلند شد بنحوی که برای شروع جلو کشیدن پای عقب با مشکلی روبرو شدید بایستی عمل پای عقب معرفی شود.
• با در نظر گرفتن حرکت صحیح پای دوم به صورت راه رفتن از روی مانع قدم بردارید.
• این حرکت را از کنار مانع تکرار کنید و بتدریج به آهستگی بطرف مانع قدم بردارید.
• این حرکت را از کنار مانع تکرار کنید و بتدریج به آهستگی بطرف موانع بدوید.
(در صفحه 39 کتاب اصول نظری مربیگری مشق تمرینی شماره 4 تشریخ شده است.)
4 مشقهای تمرینی مانع
• مشقهای تمرینی مانع را هم برای پای راهنما و هم برای پای عقب نشان دهید
• مشق تمرینی حرکت پای دوم را از روی مانع در وضعیت ایستاده.
5 حرکت عبور از موانع کوتاه
• همانند مورد 2 ولی حرکت صحیح عبور از مانع با 3 تا 5 مانع

اصول اساسی پرشها
پرش طول پرش سه گام پرش ارتفاع پرش با نیزه
چهار رشته گروه پرشها پرش طول پرش سه گام پرش ارتفاع و پرش با نیزه توانایی ورزشکاران را برای پرتاب خود به فضا برای اینکه پرواز کنند می آزماید. در پرش طول و سه گام هدف حداکثر مسافت افقی با یک یا سه پرش متوالی است.

در پرش ارتفاع هدف عبور از فراز مانعی است که در ارتفاع معینی قرار داده شده در حالی که در پرش با نیزه هدف عبور از مانع با کمک یک نیزه است. یک مربی پرشها در می یابد که همه پرشها اصول حرکتی مشترکی دارند درک این حرکات مشترک کار مربی تازه کار را آسان ساخته و برای معرفی این رشته ها به او اطمینان می بخشد.
هر یک از روشها دارای مراحل زیر است:
• دورخیز
• جهش
• پرواز
• فرود
نکات مهم:
– در توضیحات بعدی و مراحل آموزش پرشها مطالب و دستورالعملها در مورد پرش کننده ای است که با پای چپ جهش می کند.
مهم ترین مراحل روی زمین صورت می گیرند: دورخیز که شامل شتابگیری تا رسیدن به سرعت مطلوب و جهش که شامل گام نهایی برای جدا شدن از زمین است.
این مراحل نتیجه مرحله بعدی پرواز و فرود را تعیین می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ