مقاله وظایف شهرداری فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله وظایف شهرداری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله وظایف شهرداری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله وظایف شهرداری فایل ورد (word) :
وظایف شهرداری
در وظایف شهرداری
1- ایجاد خیابانها و کوچهها ومیدانها و باغهای عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه.
2- تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی ومجاری آبها و فاضلاب و تنقیه قنوات مربوط به شهر و تأمین آب و روشنائی به وسائل ممکنه.
3- مراقبت و اهتمام کامل در نصب برگه قیمت بر روی اجناس و اجرای تصمیمات انجمن نسبت به ارزانی و فراوانی خواربار و مواد مورد احتیاج عمومی وجلوگیری از فروش اجناس فاسد و معدوم نمودن آنها.
4- مراقبت در امور بهداشت ساکنین شهر و تشریک مساعی با موسسات وزارت بهداری در آبلهکوبی و تلقیح واکسن و غیره برای جلوگیری از امراض ساریه.
5- جلوگیری از گدائی و واداشتن گدایان به کار و توسعه آموزش عمومی و غیره.
6- اجرای تبصره یک ماده 8 قانون تعلیمات اجباری و تأسیس مؤسسات فرهنگی و بهداشتی و تعاونی مانند بنگاه حمایت مادران و نوانخانه و پرورشگاه و درمانگاه و بیمارستان و شیرخوارگاه و تیمارستان و کتابخانه و کلاسهای مبارزه با بیسوادی و کودکستان و باغ کودکان و امثال آن در حدود اعتبارات مصوب و همچنین کمک به این قبیل مؤسسات و مساعدت مالی به انجمن تربیت بدنی و پیشاهنگی و کمک به انجمنهای خانه و مدرسه و اردوی کار.
شهرداری در این قبیل موارد و همچنین در مورد موزهها و خانههای فرهنگی و زندان با تصویب انجمن شهر از اراضی و ابنیه متعلق به خود با حفظ مالکیت به رایگان و یا با شرایط معین به منظور ساختمان واستفاده به اختیار مؤسسات مربوط خواهد گذاشت.
7- حفظ و اداره کردن دارائی منقول وغیرمنقول شهرداری و اقامه دعوی بر اشخاص و دفاع از دعاوی اشخاص علیه شهرداری.
8- برآورد و تنظیم بودجه و متمم بودجه و اصلاح بودجه و تفریغ بودجه شهرداری و تنظیم پیشنهاد برنامه ساختمانی و اجرای آن پس از تصویب انجمن شهر یک نسخه از بودجه مصوب و برنامه ساختمانی به وسیله فرماندار یا بخشدار به وزارت کشور ارسال میشود.
9- انجام معاملات شهرداری اعم از خرید و فروش اموال منقول و غیرمنقول هو مقاطعه و اجاره واستیجاره پس از تصویب انجمن شهر با رعایت صلاح و صرفه و مقررات آئیننامه مالی شهرداریها پیشبینی شده در این قانون.
10- اهدا و قبول اعانات و هدایا به نام شهر با تصویب انجمن.
اعانات پرداختی به شهرداری یا موسسات خیریه از طرف وزارت دارائی جزء هزینه قابل قبول اعانهدهندگان پذیرفته میشود و اعانه دهنده نسبت به مبلغ اعانهای که داده است از مالیات بر درآمد معاف میباشد.
11- نظارت و مراقبت در صحت اوزان و مقیاسها.
12- تهیه آمار مربوط به امور شهر و موالید و متوفیات
13- ایجاد غسالخانه و گورستان و تهیه وسایل حمل اموات و مراقبت در انتظام امور آنها.
14- اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل وحریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچهها و اماکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پرکردن و پوشاندن چاهها و چالههای واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکنها و ایوانهای مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودانها و دودکشهای ساختمانها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد.
15- جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی وحیوانی و اعلام اینگونه بیماریها به وزارت بهداری و دامپزشکی و شهرداریهای مجاور هنگام بروز آنها و دورنگاهداشتن بیماران مبتلا به امراض ساریه و معالجه و دفع حیواناتی که مبتلا به امراض ساریه بوده و یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند.
16- تهیه مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن شهر و مراقبت در امور صحی اصناف و پیشهوران.
17- پیشنهاد اصلاح نقشه شهر در صورت لزوم و تعیین قیمت عادله اراضی و ابنیه متعلق به اشخاص که مورد احتیاج شهر باشد بر طبق قانون توسعه معابر و تأمین محل پرداخت آن و ایجاد و توسعه معابر و خیابانها و میدانها و باغهای عمومی و تهیه اراضی مورد احتیاج برای لولهکشی و فاضلاب اعم از داخل یا خارج شهر و همچنین تهیه اراضی لازم برای ساختمان مخزن و نصب دستگاه تصفیه و آبگیری و متعلقات آنها بر طبق قانون توسعه معابر.
18- تهیه و تعیین میدانهای عمومی برای خرید و فروش ارزاق و توقف وسائط نقلیه و غیره.
19- تهیه و تدوین آئیننامه برای فراوانی و مرغوبیت و حسن اداره فروش گوشت و نان شهر و اجرای آن پس از تصویب انجمن شهر.
20- جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکن که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست. شهرداری مکلف است از تأسیس کارخانهها- کارگاهها- گاراژهای عمومی و تعمیرگاهها و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محترقه میسازند و اصطبل چارپایان و مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسبهائی که ایجاد مزاحمت و سروصدا کنند یا تولید دود و یا عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران نماید جلوگیری کند و در تخریب کورههای آجر و گچ و آهکپزی و خزینه گرمابههای عمومی که مخالف بهداشت اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکشهای اماکن و کارخانهها و وسائط نقلیه که کار کردن آنها دود ایجاد میکند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید و هرگاه تأسیسات مذکور فوق قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد آنها را تعطیل کند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
21- احداث بناها و ساختمانهای مورد نیاز محل از قبیل رختشویخانه و مستراح و حمام عمومی و کشتارگاه و میدانها و باغ کودکانا و ورزشگان مطابق اصول صحی و فنی و اتخاذ تدابیر لازم برای ساختمان خانههای ارزان قیمت برای اشخاص بیبضاعت ساکن شهر.
22- تشریک مساعی با فرهنگ در حفظ ابنیه و آثار باستانی شهر و ساختمانهای عمومی و مساجد و غیره.
23- اهتمام در مراعات شرایط بهداشت در کارخانهها و مراقبت در پاکیزگی گرمابهها و نگاهداری اطفال بیبضاعت و سرراهی.
24- صدور پروانه برای کلیه ساختمانیهائی که در شهر میشود.
25- ساختن خیابانها و اسفالتکردن سواره روها و پیادهروهای معابر و کوچههای عمومی و انهار و جدولهای طرفین از سنگ اسفالت و امثال آن به هزینه شهرداری هر محل.
26- پیشنهاد برقراری یا الغاء عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان عوارض اعم از کالاهای وارداتی و صادراتی کشور و محصولات داخلی و غیره و ارسال یک نسخه از تصویبنامه برای اطلاع وزارت کشور.
27- وضع مقررات خاصی برای نامگذاری معابر و نصب لوحه نام آنها و شمارهگذاری اماکن و نصب تابلوی الصاق اعلانات و برداشتن و محوکردن آگهیها از محلهای غیرمجاز و هرگونه اقداماتی که در حفظ نظافت و زیبائی شهر موثر باشند.
28- صدور پروانه کسب برای اصناف و پیشهوران. کلیه اصناف و پیشهوران مکلفند برای محل کسب خود از شهرداری محل پروانه کسب دریافت دارند.
چقدر از وظایف شهرداری آگاهید؟
آگاهی از قوانین و وظایف مربوط به شهرداری یکی از لزومات زندگی شهری برای همگان است.
وظایف شهرداری: قانون وظایف شهرداری در سال 1334 تدوین شد و تا کنون تغییرهای زیادی کرده است. بسیاری از وظایف (مانند رسیدگی به نهرهای عمومی و نصب اتیکت های قیمت روی اجناس و ساخت بنگاه های خیریه و تعیین عوارض صادرات و واردات کالا و صدور پروانه کسب و غیره)، بر عهده شهرداری نیست.
اگر شهرداری به وظایف خود عمل نکند، مردم امکان پیگیری آن را از طریق قانونی دارند. امروزه خود شهرداری نیز با ایجاد بخش 137 بر کارمندان خود نظارت می کند و شکایت های مردم را بررسی می کند.
چه وظایفی بر عهده شهرداری است؟
شهرداری وظیفه احداث خیابانها، کوچه ها، میدانها و باغهای عمومی (پارک)، مجاری آب و توسعه معابر را دارد.
شهرداری باید مکان مخصوصی برای تخلیه زباله و نخاله های ساختمانی و مواد رسوبی فاضلابها تعیین کند و مکان آنها را به مردم اطلاع دهد. درباره سد معبر نیز شهرداری باید رسیدگی کند و این موانع را رفع کند. مراقبت در امور بهداشت ساکنان شهر و همکاری با مؤسسه های بهداشتی از دیگر وظایف شهرداری است.
گدایی و تکدی گری نیز مشکلی است که جلوگیری از آن وظیفه شهرداری است.
شهرداری موظف به تهیه آمار مربوط به شهر و احداث گورستانها و غسالخانه ها و وسایل حمل و نقل اموات است. رفع مزاحمت شغلهای پر سر و صدا که بهداشت شهر و آرامش شهروندان را تهدید می کند، بر عهده شهرداری است.
همچنین، نامگذاری معبار و نصب تابلو اعلانات و پاک کردن آگهی های مزاحم برای زیباسازی شهر، از وظایف شهرداری است.
ناگفته نماند که صدور پروانه ساختمانی مسکونی-تجاری و صنعتی، اخذ عوارض از مشاغل و واحدها در محدوده شهری نیز از وظایف شهرداری هاست.
حال، با توجه به شناخت وظایف مهم شهرداری، شما همشهریان محترم می توانید به پیشبرد اهداف شهرداری کمک کنید.
شرح وظایف شهرداری
ماده 55 وظایف شهرداری به شرح ذیل است:
1-ایجاد خیابانها و کوچه ها و میدانها و باغهای عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه.
2-تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آبها و فاضلاب و تنقیه قنوات مربوط به شهر و تأمین آب و روشنایی به وسائله ممکنه.
تبصره 1- سد معابر عمومی و اشغال پیادهروها و استفاده غیر مجاز آنها و میدانها و پارکها و باغهای عمومی برای کسب و یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مأمورین خود رأساً اقدام کند. در مورد دکه های منصوب قبل از تصویب این قانون, شهرداری مکلف است نسبت به برداشتن آنها اقدام و چنانچه صاحبان این قبیل دکهها ادعای خسارتی داشته باشند با نظر کمیسون مقرر در ماده 77 نسبت به جبران خسارات آنها اقدام کند ولی کسانی که بعد از تصویب این قانون اقدام به نصب دکههایی در معابر عمومی کنند شهرداری موظف است رأساً و به وسیله مأمورین خود در برداشتن این قبیل دکهها و رفع سد معبر اقدام کند و اشخاص مزبور حق ادعای هیچگونه خسارتی نخواهند داشت.
تبصره 2- احداث تأسیسات تولید و توزیع برق و تعیین نرخ آن در شهرها تا موقعی که وزارت آب و برق نیروی آن را تأمین نکرده است با موافقت قبلی وزارت آب و برق به عهده شهرداری است.
تهیه آب مشروب شهرها و تأمین وسایل توزیع و وضع مقررات مربوط به آن و همچنین تعیین نرخ آب در شهرها به استثنای مواردی که سازمانهای تابعه وزارت آب و برق عهدهدار آن هستند با تصویب انجمنشهر به عهده شهرداری خواهد بود. این قبیل شهرداریها میتوانند با تصویب انجمن شهر و تأیید وزارت کشور تهیه آب مشروب و توزیع آن را به مؤسساتی که طبق اصول بهداشتی عمل نمایند واگذار کنند.
تبصره 3- مؤسسات خیریه که تأمین آب شهرها را قبل از تصویب این قانون به عهده داشتهاند و عملیات آنها مورد تأیید شهرداری محل و وزارت کشور باشد, میتوانند کماکان به کار خود ادامه دهند.
تبصره 4- شهرداری مکلف است محلهای مخصوصی برای تخلیه زباله و نخاله و فضولات ساختمانی و مواد رسوبی فاضلابها و نظایر آنها تعیین و ضمن انتشار آگهی به اطلاع عموم برساند.
محلهای تخلیه زباله باید خارج از محدوده شهر تعیین شود و محل تأسیس کارخانجات تبدیل زباله به کود به تشخیص شهرداری خواهد بود.
رانندگان وسایل نقلیه اعم از کندرو و یا موتوری مکلفند آنها را فقط در محلهای تعیین شده از طرف شهرداری خالی نمایند.
مجازات متخلفین طبق ماده 276 قانون کیفر عمومی تعیین میشود. در صورت تخلف مراتب هر بار در گواهینامه رانندگی متخلف قید و اگر ظرف یک سال سه بار مرتکب همان تخلف شود بار سوم به حداکثر مجازات خلافی محکوم و گواهینامه او برای یک سال ضبط میشود و در همان مدت از رانندگی ممنوع خواهد بود.
به تخلفات مزبور در دادگاه بخش رسیدگی خواهد شد.
3-مراقبت و اهتمام کامل در نصب برگه قیمت بر روی اجناس و اجرای تصمیمات انجمن نسبت به ارزانی و فراوانی خواربار و مواد مورد احتیاج عمومی و جلوگیری از فروش اجناس فاسد و معدوم نمودن آنها. در آبله کوبی و تلقیح واکسن و غیره برای جلوگیری از امراض ساریه.
5- جلوگیری از گدایی و واداشتن گدایان به کار و توسعه آموزش عمومی و غیره .
6-اجرای تبصره یک ماده 8 قانون تعلیمات اجباری و تأسیسات مؤسسات فرهنگی و بهداشتی و تعاونی مانند بنگاه حمایت مادران و نوانخانه و پرورشگاه و درمانگاه و بیمارستان و شیرخوارگاه و تیمارستان و کتابخانه و کلاسهای مبارزه با بیسوادی و کودکستان و باغ کودکان و امثال آن در حدود اعتبارات مصوب و همچنین کمک به این قبیل مؤسسات و مساعدت مالی به انجمن تربیت بدنی و پیشاهنگی و کمک به انجمنهای خانه و مدرسه و اردوی کار.
شهرداری در این قبیل موارد و همچنین در مورد موزهها و خانههای فرهنگی و زندان با تصویب انجمن شهر از اراضی و ابنیه متعلق به خود با حفظ مالکیت به رایگان و یا با شرایط معین به منظور ساختمان و استفاده به اختیار مؤسسات مربوط خواهد گذاشت.
تبصره 1- تبصره ماده 5 قانون نظارت در مصرف سهمیه فرهنگ از درآمد شهرداریها مصوب 28/3/34 به قوت خود باقی است.
تبصره 2 – تبصره 59 قانون بودجه سال 1339 کل کشور به قوت خود باقی است .
7-حفظ و اداره کردن دارائی منقول و غیر منقول شهرداری و اقامه دعوی بر اشخاص و دفاع از دعاوی اشخاص علیه شهرداری.
8-برآورد و تنظیم بودجه و متمم بودجه و اصلاح بودجه و تفریغ بودجه شهرداری و تنظیم پیشنهاد برنامه ساختمانی و اجرای آن پس از تصویب انجمن شهر. یک نسخه از بودجه مصوب و برنامه ساختمانی به وسیله فرماندار یا بخشدار به وزارت کشور ارسال میشود.
9-انجام معاملات شهرداری اعم از خرید و فروش اموال منقول و غیر منقول و مقاطعه و اجاره و استیجاره پس از تصویب انجمن شهر با رعایت صلاح و صرفه و مقررات آئیننامه مالی شهرداریها پیشبینی شده در این قانون.
10-اهدا و قبول اعانات و هدایا به نام شهر با تصویب انجمن.
اعانات پرداختی به شهرداری یا مؤسسات خیریه از طرف وزارات دارائی جزء هزینه قابل قبول اعانه دهندگان پذیرفته میشود و اعانه دهنده نسبت به مبلغ اعانهای که داده است از مالیات بر درآمد معاف میباشد.
11-نظارت و مراقبت در صحت اوزان و مقیاسها.
12-تهیه آمار مربوط به امور شهر و موالید و متوفیات.
13- ایجاد غسالخانه و گورستان و تهیه وسائل حمل اموات و مراقبت در انتظام امور آنها.
14- اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچهها و اماکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاهها و چالههای واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکنها و ایوانهای مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودانها و دودکشهای ساختمانها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد.
تبصره- در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و غیره و رفع مزاحمتهای مندرج در ماده فوق, شهرداری پس از کسب نظر مأمور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلتدار متناسبی صادر مینماید و اگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع اجراء گذاشته نشود شهرداری رأساً با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد.
مقررات فوق شامل کلیه اماکن عمومی مانند سینماها- گرمابه ها- مهمانخانه ها- دکاکین- قهوهخانه ها- کافه رستورانها- پاساژها و امثال آن که محل رفت و آمد مراجعه عمومی است نیز میباشد.
15- جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و اعلام اینگونه بیماریها به وزارت بهداری و دامپزشکی و شهرداریهای مجاور هنگام بروز آنها و دور نگهداشتن بیماران مبتلا به امراض ساریه بوده و یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند.
16- تهیه مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن شهر و مراقبت در امور صحی اصناف و پیشهوران.
17- پیشنهاد اصلاح نقشه شهر در صورت لزوم و تعیین قیمت عادله اراضی و ابنیه متعلق به اشخاص که مورد احتیاج شهر باشد بر طبق قانون توسعه معابر و تأمین محل پرداخت آن و ایجاد و توسعه معابر و خیابانها و میدانها و باغهای عمومی و تهیه اراضی مورد احتیاج برای لولهکشی و فاضلاب اعم از داخل یا خارج شهر و همچنین تهیه اراضی لازم برای ساختمان مخزن و نصب دستگاه تصفیه و آبگیری و متعلقات آنها بر طبق قانون توسعه معابر.
18- تهیه و تعیین میدانهای عمومی برای خرید و فروش ارزاق و توقف وسائط نقلیه و غیره.
19- تهیه و تدوین آئیننامه برای فراوانی و مرغوبیت و حسن اداره فروش گوشت و نان شهر و اجرای آن پس از تصویب انجمن شهر.
20- جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکن که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست. شهرداری مکلف است از تأسیس کارخانه ها- کارگاه ها- گاراژهای عمومی و تعمیرگاه ها و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محترقه می سازند و اصطبل چارپایان و مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسبهایی که ایجاد مزاحمت و سرو صدا کنند یا تولید دود و یا عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران نماید جلوگیری کند و در تخریب کورههای آجر و گچ و آهکپزی و خزینه گرمابههای عمومی که مخالف بهداشت است اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکشهای اماکن و کارخانهها و وسائط نقلیه که کار کردن آنا دود ایجاد میکند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید و هرگاه تأسیسات مذکور فوق قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد آنها را تعطیل کند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
تبصره- شهرداری در مورد تعطیل و تخریب و انتقال به خارج از شهر مکلف است مراتب را ضمن دادن مهلت مناسبی به صاحبان آنها ابلاغ نماید و اگر صاحب ملک به نظر شهرداری معترض باشد باید ظرف ده روز اعتراض خود را به کمیسیونی مرکب از سه نفر که از طرف انجمن شهر انتخاب خواهند شد تسلیم کند رأی کمیسیون قطعی و لازمالاجراء است.
هرگاه رای کمیسیون مبنی برتایید نظرشهرداریباشدویا صاحب ملک در موقع ا عتراض نکرده ویا درمهلت مقررشخصااقدام نکندشهرداری به وسیله مامورین خود راسااقدام خواهد نمود.
21- احداث بناهاوساختمان های موردنیازمحل ازقبیل رختشوریخانه و مستراح وحمام عمومی و کشتارگاه ومیدان ها وباغ کودکان وورزشگاه مطابق اصول صحی و فنی و اتخاذ تدابیرلازم برای ساختمان خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت ساکن شهر.
22- تشریک مساعی با فرهنگ درحفظ ابنیه وآثارباستانی شهر وسا ختمان های عمومی و مساجدوغیره.
23- اهتمام درمراعات شرایط بهداشت درکارخانه ها و مراقبت در پاکیزگی گرمابه ها و نگاهداری اطفال بی بضاعت و سرراهی.
24- صدورپروانه برای کلیه ساختمانهائی که در شهر می شود.
تبصره-شهرداری درشهرهائی که نقشه جامع شهر تهیه شده مکلف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانه های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را قید کند. درصورتی که بر خلاف مندرجات پروانه ساختمانی در منطقه غیر تجاری محل کسب یا پیشه و یا تجارت دائر شود شهرداری مورد را در کمیسیون مقرر در تبصره یک ماده 100 این قانون مطرح می نماید و کمیسیون در صورت احراز تخلف مالک یا مستا جر با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه تجاوز نماید در مورد تعطیل محل کسب یا پیشه و یا تجارت ظرف مدت یک ماه اتخاذ تصمیم می کند.
این تصمیم وسیله مامورین شهرداری اجراء می شودو کسی که عالما از محل مزبور پس از تعطیل برای کسب و پیشه و یا تجارت استفاده کند به حبس جنحه ای از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی از پنج هزارویک ریال تا ده هزار ریال محکوم خواهد شدومحل کسب نیز مجددا تعطیل می شود.
.دائرکردن دفتروکالت و مطب ودفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه ومجله و دفتر مهندسی وسیله مالک از نظر این قانون استفاده تجاری محسوب نمی شود.
25-ساختن خیابان ها و اسفالت کردن سواره روها و پیاده روهای معابر و کو چه های عمومی و انهار و جدول های طرفین از سنگ اسفالت و امثال آن به هزینه شهرداری هر محل.
تبصره – حذف شده است.
26- پیشنهاد برقراری یا الغاء عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان عوارض اعم از کالاهای وارداتی و صادراتی کشور و محصولات داخلی و غیره و ارسال یک نسخه از تصویب نامه برای اطلاع وزرات کشور.
تبصره 1 – به منظور تشویق صادرات کشور نسبت به کالاهای صادراتی بیشتر از یک درصد قیمت کالا نباید وضع عوارض شود.
تبصره 2- کالاهای عبوری از شهرها که برای مقصد معینی حمل می شود از پرداخت هرگونه عوارض به شهرداری ها عرض راه معاف می باشد.
تبصره 3 – ماده 1 قانون مصوب بهمن ماه 33 راجع به تشویق صادرات و تولید از تاریخ تصویب این قانون طبق تبصره 1 این بند تصحیح می شود.
تبصره 4 – آئین نامه های گریز از پرداخت عوارض شهرداری و استنکاف از آن با موافقت وزارتین کشور و دادگستری تنظیم و پس از تصویب هیئت وزیران به موقع اجرا گذاشته می شود.
27- وضع مقررات خاصی برای نامگذاری معابر و نصب لوحه نام آنها و شماره گذاری اماکن و نصب تابلوی الصاق اعلانات و برداشتن و محو کردن آگهی ها از محل های غیر مجاز و هرگونه اقداماتی که در حفظ نظافت و زیبائی شهر موثر باشند.
28- صدور پروانه کسب برای اصناف و پیشه وران. کلیه اصناف و پیشه وران مکلفندبرای محل کسب خود از شهرداری محل پروانه کسب دریافت دارند.
تبصره- شهرداری می تواندنسبت به تعطیل محل کسب فاقد پروانه راسا وبه وسیله مامورین خود اقدام نماید.
ماده56 شهرداری خارج از حدودمصوب شهر حق تعهد تهیه و توزیع آب و برق و سایر تاسیسات شهرداری را ندارند.
ماده57 اجرای مقررات شهرداری که جنبه عمومی دارد و به تصویب انجمن رسیده پس از اعلام برای کلیه ساکنین شهر لازم الرعایه است و اگر تصمیمی در حدود قوانین و وظایف مر بوط به انجمن شهر راجع به شخص یا اشخاص یا موسسات معینی اتخاذ شده باشدپس از ابلاغ در صورتی که آنها به تصمیم متخذه تسلیم نباشندمی توانند ابتدا به انجمن شهر ودر ثانی به انجمن ولایتی ودر صورت نبودن انجمن ولایتی یا وزارت کشور ابلاغ می شود و چنانچه قبل از انجام تشریفات فوق اقدامی از طرف شهرداری شده باشد و پس از رسیدگی محقق شود که ضرورت نداشته و متضمن خسارتی باشدشهرداریباید خسارت ناشیه از آن اقدام را جبران کند. چنانچه تصمیم وزارت کشوربه ضرر متعرض یا معترضین اتخاذ شود متضرر می تواند به دادگاه های عمومی مراجعه نما ید .
وظایف شهرداری
شهرداری نزدیک ترین لایه اجرایی به مردم است، شهرداری یک نهاد مردمی است و بموجب آن دارای وظایف متنوعی است.
همانطور که به واقع روشن و واضح است و نیاز به توضیح بیشتر نیست درخصوص مدیریت واحد شهری با مشکل مواجه هستیم بنابراین در بحث های مدیریتی هویت های شهرداری ها باید بیش از گذشته مشخص و روشن شود و متولی قوی وجود داشته باشد .
مقابله با قانون شکنی ها ، بهره گیری از شیوه های علمی و خارج شدن از شکل اداری سنتی ، اهتمام به جلب اعتماد مردم و افزایش مشارکت مردم در اداره شهر ، ایجاد تحول در قوانین کهنه شده و کاهش حضور و مراجعات مردم در شهرداریها ، و اهتمام به تغییر نگرش مدیران به شهرداریها را از وظایف عمده و دغدغه های کاری در این بخش است.
اهتمام به فرهنگ سازی و سرمایه گذاری در این خصوص از موضوعات دیگری است که درشهرداری بایستی انجام گیرد شهرداری بدون شهروند معنا نخواهد داشت، بنابراین باید با فرهنگ سازی و پرداختن به آموزش شهروندی و ارتقا آموزش شهروندی در خانه های فرهنگ و فرهنگسراها ( لزوم ساخت و تشکیل آنها بیشتر از هر وقت دیگر احساس می شود) در این خصوص بیشتر همت شود.
برگزاری نشستها و ارتباط بین شهرداری با شهرداری های دیگر شهر ها و کلانشهرهای کشور می تواند در طرح مشکلات ، محدودیتها و موانع مشترک راهگشا باشد.
توسعه شهرها مطالبات مردم را افزایش داده و شهرداریها جهت پاسخگویی به این مطالبات به حق مردم باید دنبال منابع درآمدی پایداری باشند .
وظایف شهروندان (سهم من از مدیریت شهر )
شهروندان عزیز در ارتباط با شهر و مدیریت شهری دارای وظایفی هستند که عمل به این وظایف باعث ارتقاء فضایل در تامین سعادت و ایمنی اجتماعی شهری می شود.
بعضی از وظایف شهروندان عبارتند از:
تحقیق نقش شرکتهای کوچک در پیشرفت شرکتهای بزرگ فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق نقش شرکتهای کوچک در پیشرفت شرکتهای بزرگ فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نقش شرکتهای کوچک در پیشرفت شرکتهای بزرگ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق نقش شرکتهای کوچک در پیشرفت شرکتهای بزرگ فایل ورد (word) :
نقش شرکتهای کوچک در پیشرفت شرکتهای بزرگ
مقدمه
مبنای ثروت آفرینی در اقتصاد امروز دانش است . بی شک عصر حاضر ؛ عصر سازمانهاست و متولیان این سازمان ها , انسانها هستند ؛ انسانهایی که خودبه واسطه دراختیار داشتن عظیم ترین منبع یعنی تفکر می توانند موجبات تعالی ، حرکت و رشد سازمان ها را پدید آورند . در فضای پر شتاب و سرشار از تحول و رقابت دنیای امروز ، آنچه که منجر به کسب مزیت رقابتی سازمانهای می شود نیروی انسانی با کیفیت ، خلاق و پویاست .
از این رو در عصر حاضر ، منابع انسانی عمده ترین دارایی نا مشهود قلمداد می شوند و باید کارکنان را کلید طلایی بهبود کیفیت و بهره وری کلیه فرآیندهای سازمانی دانست . سازمان های پیشرو با تلاش برای جذب ، پرورش ، نگهداشت و به کارگیری نیروهای زبده مزیتی رقابتی امروز و فردای خود را تضممین می کنند . در این مقاله در مدیریت منابع انسانی در شرکتهای کوچک و متوسط می پردازیم . توجه به این مقوله در مدیریت این شرکتها که در آینده اقتصادی کشور جایگاه ویژه ای دارند ، می تواند در این میان مهم به نظر می آید ، منابع انسانی به عنوان برجسته ترین عامل مزیت رقابتی در رشد و توسعه کارآفرینی و متعاقب آن تمایز سازمانها از یکدیگر نقش کلیدی ایفا کرده است . در همین راستا الگوی تعالی سازمانی ، توسعه و مشارکت کارکنان و همچنین یادگیری ، نوآوری و بهبود مستمر را جزء مفاهیم بنیادین خود قلمداد می کند و اشاره دارد که سازمان های پیشرو ، اهمیت روزافزون سرمایه های فکری کارکنان خود را دریافته اند و از دانش آنان در جهت تحقق اهداف اهداف کمی و کیفی خود بهره می برند .
گری پکر برنده جایزه نوبل در اقتصاد می گوید همان طور که کارخانه ها ، ماشین آلات و دیگر سرمایه های مادی بخشی از ثروت ملل شمرده می شوند سرمایه های انسانی نیز بخش دیگری از این ثروت هستند . بدون شک اموری چون فناوری ، ائتلاف های جهانی و نوآوری در آینده بر مزیت رقابتی سازمانها اثر می گذارند اما فراموش نکنیم گردش هر یک از این امور در گرو استعداد و توانایی نیروی انسانی است و بنابراین به نظر می رسد در آینده مزیت راهبردی و اقتصادی نصیب سازمانهایی خواهد شد که بتوانند در بازار بهتر از سایرین ، گروهی متنوع از بهترین و درخشان ترین استعداد های انسانی را جذب کنند ، پرورش دهند و ضمن به کارگیری اثر بخش ، نگهداری کنند . امروز شرکتهای بزرگ با مشکلات بزرگی رو به رو هستند اما شرکتهای کوچک با قابلیت انعطاف بالا و واکنش سریع به متغیر های محیطی و توانایی بالا در همسویی با نیاز بازار ، روز به روز سهم بیشتری از بازار به دست می آورند ، این حقیقت بازار کسب و کار در قرن پیش روی ماست . بازار رقابتی تنها به کسانی اجازه بقا می دهد که بهتر و نه الزاما بیشتر کار می کنند . با وجود اهمیت منابع انسانی و لزوما برنامه ریزی برای جذب ، نگهداشت و ارتقای توانمندی های نیروی انسانی به دلیل محدودیت ها و نیز عدم نگرش مبتنی بر مدیریت منابع انسانی در شرکتهای کوچک و متوسط به این حوزه توجه کافی نمی شود .
برنامه ریزی بلند مدت منابع انسانی در شرکتهای کوچک و متوسط
تحقیقات نشان داده عملکرد سازمانهایی که به مدیریت منابع انسانی می پردازد مطلوب تر و بالاتر از دیگر سازمانهاست . شرکتهای کوچک در عمل و گروهی از مدیران ارشد ممکن است و به طور اتفاقی دور هم جمع می شوند تا به حل مسائل استراتژیک بپردازد و قدم های بعدی را برنامه ریزی کنند .
برنامه ریزی استراتژیک مدیریت منابع انسانی ، الگوی استفاده بهینه از منابع انسانی موجود و برنامه ریزی برای تعیین نیازهای آتی برای توانمندسازی سازمان در کسب اهداف است .
این امر به این معنی است که چگونه منابع انسانی می توانند به عملکرد و بقای شرکت و کسب مزیت رقابتی یاری رسانند . یک شرکت زمانی دارای مزیت رقابتی است که منابع آن یکتا و بین رقبا ، متمایز باشد و تقلید کردن ازرفتار و روش شرکت توسط رقبا امری بعید به نظر آید . دانش ، تجربه ، مهارت ، تعهد کارکنان شرکت و روابط آنان با یکدیگر و بامرزهای خارج از سازمان ، مزیت رقابتی محسوب می شوند .
امروزه سوال موردمجادله بسیاری از محققان این است که آیا می توان مدیریت منابع انسانی را به همان نحوه و ماهیتی که درسازمان های بزرگ اعمال می شود، درسازمان های کوچک نیز اجرا کرد . نحوه مدیریت منابع انسانی با تغییر دراندازه سازمان تغییر می کند و درنتیجه مدیریت منابع انسانی درشرکت های کوچک و بزرگ متفاوت است ، به طور مثال درشرکت های کوچک به لحاظ نبود سیستم و سیاست های رسمی منابع انسانی ، استخدام کارکنان دارای نارسایی هایی است . دررابطه با چگونگی استخدام ، پاداش و ایجاد انگیره درکارکنان ، درک چگونگی آموزش، مدیریت عملکرد ، بهبود تغییرسازمانی و روابط نیروی کار درشرکت های کوچک اطلاعات اندکی دردست است . نقش موسس و بنیانگذاران شرکت از قبیل سبک رهبری ، کارایی فردی ، پشتکار و قدرت ریسک پذیری آنان درشکل گیری فرهنگ سازمانی درشرکت های کوچک و متوسط تاثیر زیادی دارد و نحوه مدیریت درهریک از این شرکت ها متناسب با شرایط مقتضی متفاوت خواهد بود . واضح و مبرهن است که ازنظر ماهیت واصول حاکم برمدیریت منابع انسانی تفاوت چندانی بین شرکت های کوچک و بزرگ نیست ولی ازنظر روش های رسیدن به اهداف تعیین شده یعنی درقالب اجرایی تفاوت هایی بین شرکت های بزرگ و کوچک دیده می شود .
بایدتوجه داشت که عبارت شرکت های کوچک و متوسط باوجود نشان دادن تمایز اصلی با شرکت های بزرگ ، خودحاوی طیف وسیعی از مجموعه هاست . پرواضح است که نیاز مدیریتی برای هدایت ، یک ، 10 ، 50 ، 250 کارمند بایکدیگر متفاوت است . پس باوجود قائل شدن تمایز میان شرکت های کوچک و بزرگ ، نحوه مدیریت درشرکت های کوچک نیز با توجه به تعداد کارکنان دارای تفاوت های اجرایی با یکدیگر است .
تحقیق حافظ شیرازی فایل ورد (word) دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق حافظ شیرازی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق حافظ شیرازی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق حافظ شیرازی فایل ورد (word) :
بخشی از فهرست تحقیق حافظ شیرازی فایل ورد (word)
• دیوان حافظ
• زندگی حافظ
• زبان و هنر شعری
• حافظ و غزل
• نمونهای از اشعار
• واژههای کلیدی حافظ
• حافظ و پیشینیان
• تأثیر حافظ بر شعر دورههای بعد
• شرح حافظ
o . شارحان ترک
o . حافظ پژوهان شبه قاره
• سیمای جهانی حافظ
• آرامگاه حافظ
• فال حافظ
• انتقادات
• پیوندهای بیرونی
• منابع
• جستارهای وابسته
آرامگاه حافظ در شب
خواجه شمس الدین محمد بن محمد حافظ شیرازی (حدود - هجری قمری)، شاعر و غزلسرای بزرگ قرن هشتم ایران و یکی از سخنوران نامی جهان است. در خصوص سال دقیق ولادت او بین مورخین و حافظ شناسان اختلاف نظر است. دکتر ذبیح الله صفا ولادت او را در (تاریخ ادبیات ایران) و دکتر قاسم غنی آن را در (تاریخ عصر حافظ) میدانند. برخی دیگر از محققین همانند علامه دهخدا بر اساس قطعه ای از حافظ ولادت او را قبل از این سالها و حدود هجری قمری تخمین میزند(لغتنامه دهخدا، مدخل حافظ). آنچه مسلم است ولادت او در اوایل قرن هشتم هجری قمری و بعد از واقع شده و به گمان غالب بین تا روی دادهاست.
سال وفات او به نظر اغلب مورخین و ادیبان هجری قمری میباشد. (از جمله در کتاب مجمل فصیحی نوشته فصیح خوافی(متولد ه.ق.) که معاصر حافظ بوده و همچنین نفحات الانس تالیف جامی(متولد ه.ق.) صراحتاً این تاریخ به عنوان سال وفات خواجه قید شدهاست). مولد او شیراز بوده و در همان شهر نیز وفات یافتهاست.
نزدیک به یک قرن پیش از تولّد او (یعنی در سال هق - م) محیالدّین عربی دیده از جهان فروپوشیده بود، و سال قبل ازآن (یعنی در سال هق - م) مولانا جلالالدّین محمد بلخی (رومی) درگذشته بود.
بسیاری حافظ شیرازی را بزرگترین شاعر ایرانی تمام دورانها میدانند. اشعار حافظ را غزل میگویند و بنمایه غالب غزلیات او عشق است.
حافظ به همراه سعدی، فردوسی و مولانا چهار رکن اصلی شعر و ادبیات فارسی را شکل دادهاند.
دیوان حافظ
دیوان حافظ مشتمل بر حدود غزل، چند قصیده، دو مثنوی، چندین قطعه، و تعدادی رباعیست. با این حال عمده شهرت وی در سرودن غزل است. مضامین غزلیات او عمدتاً متاثر از تالمات روحی، اعتقادات مذهبی و شخصی، اخلاق، عشق و تحت تاثیر وقایع سیاسی و حوادث اجتماعی عصر خود است.
حافظ به زبان عربی یعنی نگه دارنده و به کسی گفته میشود که بتواند قرآن را از حفظ بخواند.
درباره زندگی حافظ اطلاعات دقیقی در دست نیست. گفته میشود که پدر وی بهاءالدّین نام داشته و تاجر بودهاست. حافظ کودکی بیش نبود که پدرش را از دست میدهد.
زبان و هنر شعری
همچون همه هنرهای راستین و صادق، شعر حافظ پرعمق، چندوجه، تعبیریاب، و تبیینجوی است. او هیچگاه ادّعای کشف و غیبگویی نکرده، ولی ازآنجا که به ژرفی و با پرمعنایی زیستهاست و چون سخن و شعر خود را از عشق و صدق تعلیم گرفتهاست، کار بزرگ هنری او آینهدار طلعت و طینت فارسیزبانان گردیدهاست.
مرا تا عشق تعلیم سخن کرد حدیثم نکته هر محفلی بود
مگو دیگر که حافظ نکتهدانست که ما دیدیم و محکم جاهلی بود
{{{2}}}
(صفحه حافظنامه، شرح الفاظ، اعلام، مفاهیم کلیدی و ابیات دشوار حافظ، بخش اوّل.)
حافظ و غزل
بلبل از فیض گل آموخت سخن، ورنه نبود اینهمه قول و غزل تعبیه در منقارش (حافظ)
حافظ را در زمره چیرهدستترین استادان غزلسرایی در زبان فارسی دانستهاند (صفحه Arthur Arberry) موضوع غزل وصف معشوق، می، و مغازلهاست و غزلسرایی را باید هنری دانست ادبی، که درخور سرود و غنا و ترانه پردازیست.
با آنکه حافظ غزل عارفانه مولانا و غزل عاشقانه سعدی را پیوند زدهاست، نوآوری اصلی بهسبب تک بیتهای درخشان، مستقل، وخوشمضمون فراوانی ست که ایجاد کردهاست. استقلالی که حافظ از این راه به غزل داده به میزان زیادی از ساختار سورههای قرآن تأثیر گرفتهاست، که آن را انقلابی در آفرینش اینگونه شعر دانستهاند (صفحه حافظنامه، شرح الفاظ، اعلام، مفاهیم کلیدی و ابیات دشوار حافظ، بخش اوّل.)
ندیدم خوشتر از شعر تو حافظ به قرآنی که اندر سینه داری (حافظ)
نمونهای از اشعار
پیش ازاینت بیش ازاین غمخواری عشّاق بود مهرورزی تو با ما شهره آفاق بود
یاد باد آن صحبت شبها که با نوشینلبان بحث سرّ عشق و ذکر حلقه عشّاق بود
پیش ازین کاین سقف سبز و طاق مینا برکشند منظر چشم مرا ابروی جانان طاق بود
سایه معشوق اگر افتاد بر عاشق چه شد ما به او محتاج بودیم او به ما مشتاق بود
حسن مهرویان مجلس گرچه دل میبرد و دین
بحث ما در لطف طبع و خوبی اخلاق بود
شعر حافظ در زمان آدم اندر باغ خلد
دفتر نسرین و گل رازینت اوراق بود
واژههای کلیدی حافظ
در دیوان حافظ کلمات و معانی دشوار فراوانی یافت میشود که هریک نقش اساسی و عمدهای را در بیان و انتقال پیامها و اندیشههای عمیق برعهده دارد. به عنوان نقطه شروع برای آشکارائی و درک این مفاهیم باید با سیر ورود تدریجی آنها در ادبیات عرفانی آغاز گردیده از قرن ششم و با آثار سنایی و عطار و دیگران آشنایی طلبید. از جمله مهمترین آنها میتوان به رند و صوفی و میاشاره داشت: بر در شاهم گدایی نکته ای در کار کرد گفت بر هر خوان که بنشستم خدا رزاق بود
مقاله مروری بر برخی آداب، رسوم و سنن مربوط به »آب« در اقوام لر فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مروری بر برخی آداب، رسوم و سنن مربوط به »آب« در اقوام لر فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مروری بر برخی آداب، رسوم و سنن مربوط به »آب« در اقوام لر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مروری بر برخی آداب، رسوم و سنن مربوط به »آب« در اقوام لر فایل ورد (word) :
چکیده:
بسیاری از سنن،آداب و رسوم جاری در میان اقوام و ملل، در ارتباط با ارزش، تقدس و اهمیت برخی از منابع طبیعیِمورد نیازِ آن قوم، شکل گرفته اند. در این میان »آب« به عنوان مایه ی حیات و پدیده ی ضروری و اجتناب ناپذیرِ استمرار زندگی، در میان تمامی اقوام و ملل، همواره دارای ارزش و اهمیت بوده است. قوم بزرگ، با فرهنگ و کهنِلُ ر نیز در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود از ادوار بسیار کهن تا به امروز برای آب، ارزش و منزلتی فوق العاده قائل بوده است و در راستای این ارزشگذاری، آداب، سنن و آیین هایی را به صورت ناخودآگاه یا به دلخواه، اساس و پی ریزی نموده است که با حفظ، احترام و گرامی داشت آن ها خصوصا در قرن اخیر و قرن آینده که بشریت با کمبود شدید منابع طبیعی و بویژه آب، روبرو خواهد شد، می توان در راستای توجه دادن بیشتر اذهان به اهمیت فوق العاده ی آبدر، راه ترویجِفرهنگ مصرفبهینه و صرفه جویی مناسبِ این پدیده ی هستی آفرین، گام های مفید و ارزشمندی را برداشت. این مقاله بر آن است تا با نگاهی گذرا به برخی از آیین ها و آداب و رسوم عامیانه ی مرتبط با آب، در میان مردم لرستان ،ضمن یادآوریِ مجدد ارزش ها و کارکردهافراوانِِیآب، اهمیت حفظ و حراست بیشتر از این عصاره ی بی بدیل را درسالیانِآینده برای مردمان عزیز این سرزمینِ همیشه سربلند گوشزد نماید.
کلید واژه ها:
آب، آداب و سنن، لرستان، آیین های آب
1
مقدمه:
آب، عنصری حیاتی است که پیش از خلقت انسان نیز وجود داشته است و با آفرینش او بر این عرصه ی خاکی، هیچگاه از وجود این مایه ی ارزشمند، بی نیاز نبوده است و بهتر آن است که بگوییم، بدون آب استمرار حیات برای وی غیر ممکن بوده است. خود و چهار پایانش از آن نوشیده اند، با آن به کشت و زرع پرداخته و حاصل آن را خورده است به وسیله ی آن استحمام نموده و خویش را تطهیر کرده است و بطور کلی با آن به عنوان مونس و همدمی مهربان و گرانقدر زندگی کرده است. بنابراین نقش آب در حیات آدمی غیر قابل انکار است. جایگاه و حضور دائمی این عنصر بی بدیل در طول تاریخ، آن را برای انسان به مایه ای ارزشمند و فوق العاده تبدیل کرده است، تا جایی که در برهه هایی از تاریخ به پرستش آن روی آورده و آن را
مقدس و پاک و آسمانی و روحانی و هدیه ای از جانب خداوندگار دانسته است، این طرزِتلقی انسانِ اولیه از آب، کم کم به صورت رمز و کنایه در قالب ضرب المثل ها، داستانها و روایات، درفرهنگ دینی و عرفانی او رسوخ کرده و موجب شده است تا عارفانه ترین تاویلات را درباره ی آب، داشته باشد و همواره آب، برای او رمز هر چیز مقدس، پاک و آسمانی باشد.
وقتی گفته می شود: آب الفبای آبادانی است، معنای دیگرش آن است که، آبادانی تنها در حضور آب، معنا می یابد و در غیاب آن، حاصلی جز خشکی، ویرانی و کم رونقیِ کشت و کار به دست نخواهد آمد. با این حساب وقتی که آب، سرچشمه ی زندگی و الفبای آبادانی باشد، بی تردید، رابطه یی مستقیم با فرهنگ خواهد داشت، بویژه که برای بهره برداری هر چه مناسب تر از این عنصر حیاتبخش به راه کارهای فرهنگی و فرهنگ سازی نیاز خواهیم داشت، و بدون پشتوانه ی اعتقادات و باورهایی که ریشه در باورهای دینی، عرفانی و فرهنگی ما دارند هرگز هیچ برنامه ای به بهره وری منجر نخواهد شد. با نگاهی به آثار اد بی و هنری و عرفانی که تجلی گاه تفکرات قومی و بومی و باورهای فرهنگی یک ملت است، به خوبی می توان به عمق این ارتباط دوسویه
ی موجود بین فرهنگ و آب، پی برد.
ارزش این عنصر ارزشمند در روزگار ما بر هیچ کس پوشیده نیست و ناگفته پیداست که با کم شدن تدریجی ذخایر آب برروی زمین، ارزش آن نزد عمومِ مردم دنیا رو به فزونی و گسترش است، تا آنجا که امروز شاهد آنیم که در بسیاری از نقاط جهان برای تصرف منابع آبی، جنگ و جدالهای خونین و مرگباری صورت می گیرد و دانشمندان، قرن بیست و یکم را قرن نزاع بشر بر سر ذخایر و منابع آبی می دانند. همانگونه که در قرن بیستم، بشر برای تصاحب میدانهای نفت تلاش می کرد، در قرن بیست و یکم نیز بر سر ذخایر آب، جدال
خواهد کرد و قطعاًارزشِ آب، برای انسان ارزشی فراتر از نفت و سایر محصولات طبیعی خواهد داشت. در حال حاضر با توجه به کمبود شدید منابع آب در دنیا، جامعه ی بین المللی به این نتیجه رسیده است که باید مردمِ جهان در این زمینه فعالیت های فرهنگی زیادی را در معرفی ارزش و اعتبار آن انجام دهند، لذا از ده سال پیش، سازمان ملل متحد، روز بیست و دوم مارس، مصادف با دوم فروردین را به نام روز جهانی آب، معرفی
2
کرده است تا بدین وسیله افکار عمومی، اعم از تصمیم گیران، تصمیم سازان و مردم را به این مقوله ی مهم جلب نمایدبا. توجه به شرایط جغرافیایی و محیطی کشور عزیزمان ایران که در منطقه ای تقریباً خشک و نیمه خشک قرار گرفته است و با توجه به اینکه در صده ی پانزده هجری(قرن ییست و یکم میلادی) با کم شدن منابع آب در تمام دنیا و خصوصاً نقاط خشک و نیمه خشک جهانامکان، بروز و ظهور بحرانِ کمبود آب، کشور را در معرض آسیب ها و چالش های عمده ای قرار خواهد داد، ضرورت تدوین برنامه های راهبردی علمی، عملی و فرهنگی جهت آگاهی بخشی به عموم مردم در راستای استفاده ی صحیح و بهینه از این عنصر
خدادایِ تجدید ناپذیر، اجتناب ناپذیر می نماید.
مقاله طراحی فضاها و مبلمان شهری درراستای پایداری شهری با تاکید بر سنگ فرش یاده ومطالعه موردی : محدوده ی چهارراه آبرسان – تقاطع شهید بهشتی(تبریز( فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله طراحی فضاها و مبلمان شهری درراستای پایداری شهری با تاکید بر سنگ فرش یاده ومطالعه موردی : محدوده ی چهارراه آبرسان – تقاطع شهید بهشتی(تبریز( فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی فضاها و مبلمان شهری درراستای پایداری شهری با تاکید بر سنگ فرش یاده ومطالعه موردی : محدوده ی چهارراه آبرسان – تقاطع شهید بهشتی(تبریز( فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله طراحی فضاها و مبلمان شهری درراستای پایداری شهری با تاکید بر سنگ فرش یاده ومطالعه موردی : محدوده ی چهارراه آبرسان – تقاطع شهید بهشتی(تبریز( فایل ورد (word) :
چکیده:
چشم انداز شهری یکی از مهم ترین فرم های بصری است که ویژگی های یک شهر را منعکس می کند یکی از مولفه های مهم در طراحی فضاها محوطه سازی و کف سازی آنهاست که تبیین کننده ی بستر فضای شهری و تمامی عناصر آن بوده و از این طریق از قدرت تاثیر گذاری عمده ای در درک رفتار فضایی استفاده کنند گان برخوردار است ساکنین مجتمعهای زیستی روزانه چندین بار برای دسترسی وکار در پیا ده روهای شهر جابه جا میشوند، با اینحال عابرین باید در هنگام جابه جایی دچار مشکل و ناراحتی روحی نشوند . با توجه به اهمیت مسئله، پژوهش حاضر به کفپوش یا پیاده رو در شهر تبریز از آب رسان تا تقاطع شهید بهشتی اختصاص داده شده است کفپوش این محدوده با توجه به استانداردهای کفپوش طراحی و ساخته نشده است استحکام کافی ندار د و کفپوش محدوده عملکرد خاص خود را نمی تواند برای عابرین پیاده تامین کند وبا توجه به موانعی که برسر راه عابران، سد معبر م یشود و معلولین هم دچار مشکل میشوند . روش تحقیق در این محدوده بر اساس مطالعات دست اول میدانی و اسنادی بوده و برای انجام تحلیل ها از نرم افزارهای Spss و Excel استفاده شده است.
.×
کلمات کلیدی:پیاده رو،عابرین،دسترسی،استاندارد،استحکام،جنس،عملکرد،معلولین
.
مقدمه :
چشم انداز شهری یکی از مهم ترین فرم های بصری است که ویژگی های یک شهر را منعکس می کند . فضاهای باز شهری و عناصر آن می توانند عناصر طبیعی یا مصنوع و یا هر دو را شامل شوند. یکی از مولفه های مهم در طراحی فضاها محوطه سازی و کف سازی آنهاست که تبیین کننده ی بستر فضای شهری و تمامی عناصر آن بوده و از این طریق از قدرت تاثیر گذاری عمده ای در درک رفتار فضایی استفاده کنندگان برخوردار است . طراحی این مولفه معمولا به عملکرد، ساختار و شکل ظاهری زمین بر حسب مسیر یک خیابان یا گذر پیاده، شکل یک میدان و همچنین حجم و اهمیت عامل تردد در چنین فضاهایی بستگی دارد. از سوی دیگر آرایش و طراحی پوشش زمین نیز خود به عنوان عاملی مستقل در تعریف فضاهای شهری، نقشی موثر داشته و می تواند کاربرد و یا نوع تردد و حرکت خاص را در بستر خود القا، تشویق و یا نفی کند.
بیان مسئله
در تاریخ شهرسازی معاصر حرکت پیاده و نیازهای آن کمتر مورد توجه برنامه ریزان و طراحان بوده و معابر نه به عنوان بخش مستقلی از فضاهای شهری، بلکه به عنوان تابعی ازحرکت سواره به حساب آمده است . درواقع در سنت شهرسازی رایج برنامه ریزی برای ماشین، همواره مقدم بر برنامه ریزی برای انسان بوده است. درواقع با سلطه همه جانبه وسایل موتوری برحیاط شهر؛ نیازهای انسان پیاده در برابر انسانی که پشت فرمان نشسته نادیده گرفته شده است. معابر پیاده به طور مداوم در برابر هجوم اتومبیلها به عقب می نشیند و علایم راهنمایی فقط به سواره ها توجه دارد. بنابراین درطراحی پیاده رو و سنگ فرش باید اولویت با راحتی، آسایش، زیبایی، حرکت و دسترسی باشد . منظور از طراحی سنگ فرش ها، استفاده ازمصالح والگوهای روسازی برای آرایشی یکدست و هماهنگ است، بطوری که تاثیر وحدت بخشی در منظر خیابانی داشته باشد و هویت متمایز و شاخصی به شهر ببخشد. سنگ فرش یا پوشش کف همچنین میتواند حس پیوستگی میان سطوح مختلف را برقرار سازد.
ضرورت واهمیت تحقیق :
مبلمان شهری مجموعه ای از تجهیزات و تسهیلاتی است که کیفیت وکارایی را در زندگی شهری ارتقا می بخشد .
در بررسی سیرتاریخی و تحول این مجموعه آنچه قابل ذکر است ارتباط تاریخی وتفکیک ناپذیر این عناصر با خاستگاه خود است . خیابان، کوچه، میدان، پارک و درکل خود شهر ،خاس تگاه نخستین انواع مبلمان هستند و
تاثیرات مستقیم و مشخص هر شهری بر مجموعه ی عناصر و فضاهایش برکسی پوشیده نیست . شهر بر خیابان اثر
می گذارد و آنها نیز بر مبلمان و دیگر شهری (توسلی،بنیادی،.(18:1371 کوین لینچ معتقد است که امروزه
مسیرهای خاص عابر پیاده که براساس همان انگیزه ی جاده های تفریحی ولی برای وسیله ی نقلیه ی متفاوت
طراحی شده اند به ندرت دیده میشوند . تدارک مبلمان مناسب برای اینگونه مسیر ها و تحرک بیشتر به آنها باعث
انسانی کردن، معنی دارکردن و هویت بخشی به این مکانها می شود . (لینچ:(574:1376 منظوراز پیاده رو گذرگاهی
است که درکنارمسیرهای سواره رومثل جاده، خیابان و یا میدان منحصرا برای حرکت عابران پیاده ساخته می شود . در بسیاری مناطق شهری وقتی طول سفر کوتاه و جابجایی به صورت پیاده راحت باشدوجود پیاده رو اهمیت
دارد.اصولا تعداد عابرین پیاده درشهرها از افرادی که وس ایل نقلیه استفاده می کنند بیشتراست . درمناطقی نظیر
مناطق تجاری و مراکز خرید که میزان رفت وآمد زیاد و بعد مسافت به طورکلی کوتاه است اگر امکان حرکت راحت و آزاد و سالم برای عابران پیاده فراهم باشد، بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از وسایل حمل ونقل موتوری پیاده روی کنند. پیاده رو، مهمترین شبکه ی دسترسی شهری است. این شبکه از آن جهت مهم است که در
مقیاس حرکت انسان قرار دارد و از این رو باید از دیدگاه سهولت درحرکت، کامل و بی مانع باشد .حرکت پیاده
طبیعی ترین، قدیمی ترین و ضروریترین شکل جابه جایی انسان در محیط است وپیاده روی هنوزمهمترین امکان برای مشاهده مکانها،انجام فعالیتها،احساس شوروتحرک زندگی وکشف ارزشها وجاذبه های نهفته در محیط است .
روش تحقیق ومحدوده ی موردمطالعه:
محدوده ی مورد مطالعه در قسمت شرقی تبریز واقع شده است و از چهارراه آبرسان تا تقاطع منصور و بخشی ازخیابان امام خمینی (ره) است و جهت مورد مطالعه شرقی و غربی بوده و مطالعه ی ما انحصارا به پیاده رو یا کفپوش محل اختصاص دارد . روش تحقیق هم ترکیبی از مطالعات مید انی و اسنادی باتاکید برروش میدانی و
استفاده از اطلاعات اولیه ازطریق پرسش نامه و مشاهده بوده است . برای انجام تحلیل های آماری نیز از نرم افزارهای Spss و Excel استفاده شده است.
چارچوب نظری تحقیق :
ملاحظات عملکردی کف سازی : اولین عامل موثر در طراحی و اجرای کف سازی، توجه به نوع عملکرد مورد انتظار از فضای مورد نظر است . عملکردهای عمده ی فضاهای شهری در ارتباط با نوع کف سازی، عبارت اند از : -1 محل تردد عابر پیاده -2 محل عبور دوچرخه و موتور سیکلت -3 محل عبور مختلط وسایل نقلیه ( شخصی، عمومی و وسایط دوچرخه ) -4 باندهای موازی و تفکیک شده برای عبور وسایط نقلیه مختلف ( روی هر مسیر یک نوع وسیله ی نقلیه خاص حرکت می کند )(قنبری1387ص(66
به منظور درک هر یک از این عملکردها توسط استفاده کنندگان لازم است مجموعه ای از مصالح ورنگ به گونه ای انتخاب شوند که نشانگر کیفیت و عملکرد خاص یک مکان باشند، با استفاده از این ترکیب ها می توان مضامین متفاوتی برای هر فضا خلق کرده و انتقال داد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]