مقاله آزمایشگاه مقاومت مصالح فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله آزمایشگاه مقاومت مصالح فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آزمایشگاه مقاومت مصالح فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله آزمایشگاه مقاومت مصالح فایل ورد (word) :
آزمایشگاه مقاومت مصالح
کلیه قطعاتی که در ماشین ها و دستگاه های صنعتی به کاربرده می شود دارای مقاومت و سختی های مربوط به خود هستند که مهندسین بعد از طرح و نیروی یک ماشین یا یک دستگاه صنعتی و کلیه محاسبات مربوط به نیروهای وارده بر هر قطعه از این دستگاه ها می بایست که قطعات فوق و یا قطعه ای با همان جنس از نظر سختی و مقاوت شان مورد آزمایش قرار می دهند تا متوجه شوند آیا قطعات مزبور تحمل نیروها و یا تنش های وارد برخود را دارند یا نه.
این سختی های قطعات توسط ماشین ها و دستگاه های مختلف آزمایش می شوند.
مقاومت مصالح: وقتی جسمی تحت تأثیر نیروی خارجی قرار گیرد بر حسب مقدار و نحوه تأثیر نیرو از خود مقاومت های مختلفی نشان می دهد علمی که نحوه اثر نیرو بر اجسام و عکس العملی که آنها از خود نشان می دهند و بررسی می کنند مقاومت مصالح گویند.
استحکام یا مقاومت:
حداکثر ایستایی قوای داخلی جسمی در مقابل نیروهای خارجی
تنش:
برای سنجش استحکام جنس معمولاً نیرویی که در واحد سطح اثر می کند به حساب آورد و آن را تنش گویم.
تنش نیرو بر حسب نیوتن و نیرو بر حسب N و A سطح مقطع بر حسب میلی متر مربع
مثال: به جسمی نیروی کششی 1800 نیوتن وارد می شود تعیین کنید جسم تأثیر چه تنشی قرار می گیرد؟
6=2*3
مثال: در صورتی که تنش مجاز قطعه ای دایره شکل برابر 300 مگا پاسکال باشد و تحت اثر نیروی محوری 10 کیلو نیوتن قرار گیرد حداقل قطر مقطع چقدر باید باشد؟
عنوان آزمایش: رفتار مواد در مقابل نیروهای کششی
هدف آزمایش:
بررسی رفتار الاستیکی و بیشتر پلاستیکی مواد به کمک نمودار تنش و تغییر بُعد نسبی انجام می گیرد برای به دست آوردن چنین نمودارهایی بیشتر از آزمایش کششی استفاده می شود به کمک این آزمایش نه تنها می توان رفتار الاستیکی و مواد را پیشگویی کرد بلکه می توان تعداد زیادی از خواص مکانیکی مواد از قبیل انعطاف پذیری، مقاومت کششی حد الاستیکی و مدول الاستیکی، حد تسلیم و استحکام شکست که برای کاربرد صنعتی مواد حائز اهمیت است را تأیید کرد به وسیله این آزمایش و رسم دیاگرام تنش و تغییر طول نسبی می توان اطلاعات لازم را درباره چگونگی تأثیر نیرو به ذرات جسم و عکس العملی که جسم با افزایش نیرو از خود نشان می دهد به دست آورد.
عمده ترین عوامل مؤثر بر نمودار در این آزمایش:
تأثیر درجه حرارت و سرعت کشش
وسایل مورد نیاز:
1- دستگاه کشش 2- قطعه فولادی
مشخصات قطعه:
نحوه آزمایش:
قطعه فولادی را بین دو گیره دستگاه می بندیم و تحت تأثیر نیرو قرار می دهیم و ازدیاد طول را نوشته و عمل فوق را با نیروهای بیشتر تا آنجا ادامه می دهیم که جسم از هم گسیخته شود حال اگر مشخصات به دست آمده در آزمایش را در روی محور مختصاتی که محور عمودی آن تنش بوده و محور افقی آن کرنش را نشان می دهد منتقل کنیم و به هم وصل کنیم دیاگرام زیر به دست می آید.
5/8 4/8 8 8 5/7 7 5/6 6 5/5 5 5/4 4 3 5/2 2 5/1 1 F
61/3 84/2 3/2 96/1 34/1 03/1 89/0 72/0 64/0 58/0 49/0 49/0 4/0 34/0 39/0 23/0 15/0
92/176 23/159 54/141 15/106 46/88 77/70 07/53 38/35
019/0 018/0 016/0 013/0 011/0 009/0 007/0 005/0
73/300 23/297 08/283 08/283 39/256 69/247 230 31/212 62/194
12/0 094/0 076/0 065/0 044/0 034/0 029/0 024/0 021/0
********
نمودار افقی صفحه 5
********
آزمایشگاه مقاومت مصالح
E : حد الاستیک
حدی است که زیر آن اگر نیرو را حذف کنیم جسم به حالت اولیه بر می گردد. در این منطقه تغییرات تنش با تغییرات افزایش طول نسبی متناسب است. تنش در این حد را تنش الاستیک گفته و با نمایش می دهند.
S : حد روانی
حدی است که با حذف نیرو جسم کاملاً به حالت اولیه خود برنمی گردد و یک تغییر طول دائمی جزئی در آن پدید می آید کمی بالاتر از این حد جسم به حالت روانی خود رسیده یعنی لایه های کریستالی از محل خود شروع به حرکت کرده و با ثابت ماندن تنش اضافه طولی در جسم می شود که از آن به بعد برای ادامه آزمایش نیاز به افزایش تنش داریم یعنی در پایان این حد ذرات داخلی جسم حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از تغییر طول بیشتر شروع خواهند کرد. تنش در این حد را تنش روانی گفته و با علامت نمایش می کند.
B : حد شکست
حدی است که در آن جنس از محل ضعیف ترین سطح مقطع به طور ناگهانی شروع به لاغرشدن می کند و سپس به دلیل تقلیل سطح ادامه آزمایش با نیروی کمتری امکان پذیر است. این حد را تنش ماکزیمم گفته و با علامت مشخص می کنند.تنش کششی کلیه فولادها از طرف کارخانه سازنده مشخص می شود مثلاً st37 مشخص کننده فولادی است که استحکام آن 370 نیوتن بر میلی متر مربع می باشد.
Z : حد انقطاع:
حدی است که در آن مقطع جسم از هم باز شده و جسم پاره می شود.
قانون هوک:
در زیر حد الاستیسیته ازدیاد طول نسبی متناسب با تنش می باشد در دیاگرام تغییر طول نسبی و تنش چون منحنی تغییرات قبل از حد الاستیسیته به صورت یک خط مستقیم می باشد لذا می توان ضریب زاویه آن را به صورت زیر نوشت.
واحد
برای هر فلز ضریب زاویه منحنی فوق مقدار ثابتی است که آن را با حرف E نشان داده و با نام مدول الاستیسیته مشخص می کنند که مقدار آن از طرف کارخانه سازنده برای هر فلز مشخص شده است.
TanQ=E
انواع شکست ها در کشش تک محوری:
الف) شکست ترد ب) شکست نرم ج) شکست مختلط
محاسبه مقدار مقاومت در برابر ضربه:
هدف از آزمایش: یکی از پارامترهای مواد که می بایست در صنعت مورد محاسبه قرار گیرد تا فنس «چقرنگی» به عبارت دیگر میزان انرژی جذب شده توسط ماده قبل از لحظه شکست که معیاری از مقاومت به ضربه مواد می باشد.
یک ماده با وجود انعطاف پذیری و استحکام بالایی که دارد تحت تأثیر عواملی می تواند تُرد و شکننده شود بدین صورت که تحت آن شرایط تمایل به یک شکست ناگهانی با مقدار بسیار کمی تغییر شکل پلاستیکی پیدا می کند طبیعتاً این پدیده می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد.
عمده ترین عوامل موثر:
1- درجه حرارت پایین
2- سرعت های بالا وارد آمدن تنش
3- حالت تنش سه محوری
مقاله در مورد آلودگی هوا فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد آلودگی هوا فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد آلودگی هوا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد آلودگی هوا فایل ورد (word) :
آلودگی هوا
• آلودگی هوا به مواد شیمیایی و فیزیکی و زیستی گفته میشود که ویژگیهای طبیعی آتمسفر را تغییر میدهند.
• اولین آلایندههای هوا احتمالاً دارای منشأ طبیعی بودهاند. دود، بخار بدبو، خاکستر و گازهای متصاعد شده از آتشفشانها و آتش سوزی جنگلها، گرد و غبار ناشی از توفانها در نواحی خشک، در نواحی کم ارتفاع مرطوب و مههای رقیق شامل ذرات حاصل از درختهای کاج و صنوبر در نواحی کوهستانی، پیش از آنکه مشکلات مربوط به سلامت انسانها و مشکلات ناشی از فعالیتهای انسانی محسوس باشند، کلا جزئی از محیط زیست ما به شمار میرفتهاند. به استثنای موارد حاد، نظیر فوران آتشفشان.
• آلودگیهای ناشی از منابع طبیعی معمولاً ایجاد چنان مشکلات جدی برای حیات جانوران و یا اموال انسانها نمیکنند. در حالی که فعالیتهای انسانی ایجاد چنان مشکلاتی از نظر آلودگی مینمایند که بیم آن میرود بخشهایی از اتمسفر زمین تبدیل به محیطی مضر برای سلامت انسانها گردد.
• –217219118132 20:05, 16 آوریل 2007 (UTC)==تاریخچه آلودگی==
• دود یکی از قدیمیترین آلایندههای هوا است که برای سلامت بشر مضر است. زمانی که دود ناشی از آتش حاصله از سوختن چوب توسط ساکنین اولیه غارها جای خود را به دود ناشی از کورههای زغال سوز در شهرهای پر جمعیت داد، آلودگی هوا، بقدری افزایش یافت که زنگ خظر برای برخی از ساکنان آن شهرها وجود به صدا در آمد. در سال 61 بعد از میلاد سنکا (Seneca)
فیلسوف رومی از هوای روم بهعنوان هوای سنگین و از دودکشهای هود با عنوان تولید کننده بوی بد نام برد. در سال 1273 میلادی ادوارد اول پادشاه انگلستان میگوید هوای لندن به حدی با دود و مه آلوده و آزار دهنده است که از سوختن زغال سنگ دریایی جلوگیری خواهد کرد.
• علیرغم هشدار پادشاه مذکور، نابودی گسترده جنگلها، چوب را تبدیل به یک کالای کمیاب نمود و ساکنان لندن را وادار ساخت تا بجای کم کردن مصرف زغال سنگ به میزان بیشتری از آن استفاده کنند. تا سال 1661 میلادی یعنی بیش از یک قرن بعد، تغییر قابل ملاحظهای در آلودگی
هوا بوجود نیامد. چاره جویی و پیشنهادات عبارت بودند از برچیدن تمامی کارخانههای دودزا از شهر لندن و بوجود آمدن کمربند سبز در اطراف شهر و بالاخره این چاره جوییها کارساز شد
• مشکلات آلودگی هوا
• شواهدی دال بر علاقمندی جوامع انسانی در غلبه بر مشکل آلودگی هوا وجود دارند که از جمله آنها میتوان از تصویب و اجرای قوانین کنترل دود در شیگاگو سینسنیاتی به سال 1881 نام برد. ولی اجرای این قوانین و قوانی مشابه آنها با دشواریهایی مواجه گردید و برای تمیز نمودن هوا یا جلوگیری از آلودگی بیشتر آن تقریباً کاری انجام نشد. در سال 1930 در دره بسیار صنعتی میوز در کشور بلژیک در اثر پدیده وارونگی مه دود در یک فضای معین محبوس گردید. در نتیجه 63 تن جان خود را از دست داده و چندین هزار تن دیگر بیمار شوند. حدود 18 سال بعد در شرایط مشابهی در ایلات متحده آمریکا یکی از اولین و بزرگترین فاجعههای زائیده آلودگیها رخ داد، یعنی 17 نفر جان خود را باختند و 43 درصد جمعیت نورا، پنسلوانیا بیمار شدند.
• درست سه سال بعد از فاجعه مه دود لندن در سال 1952، که نادیده گرفتن عواقب جدی آلودگی هوا غیر ممکن گردید. در روز سه شنبه 4 دسامبر سال 1952 حجم عظیمی از هوای گرم به طرف قسمت جنوبی انگلستان حرکت کرده با ایجاد یک وارونگی دمایی سبب نشست یک مه سفید در لندن شد و این مه دود به دستگاه تنفسی انسان سخت آسیب رسانده بود و بیشتر مردم بزودی با مشکلاتی از قبیل قرمز شدن چشمها، سوزش گلو و سرفههای زیاد مواجه شدند و پیش از آنکه در 9 دسامبر از سطح شهر دور شوند 400 مورد مرگ مربوط به آلودگی هوا گزارش کردند. این تعداد تلفات برای متوجه ساختن افکار بریتانیاییها جهت تصویب قانون هوای تمیز در سال 1956 کافی بود.
• قانون کنترل آلودگی هوا
• این قانون در ایالات متحده امریکا قانون کنترل آلودگی هوا (قانون عمومی 159_84) به تصویب رسید. اما این مصوبه تنها موجب به تصویب رسیدن یک قانون مؤثرتر گردید. این قانون یکبار در سال 1960 و بار دیگر در سال 1962 بازنگری شد و به قانون هوای تمیز سال 1963 (قانون عمومی 206_88) که برنامههای ناحیهای محلی و ایالتی را برای کنترل هوا تشویق میکرد و در عین حال حق مداخله را برای دولت فدرال در صورت به خطر افتادن سلامت و رفاه اهالی ایالت در اثر آلودگ
ی ناشی از ایالات دیگر محفوظ نگه میداشت، الحاق گردید. این قانون معیارهایی برای کیفیت هوا وضع کرد که بر اساس آنها استانداردهای کیفیت هوا و گازهای متصاعد شده در دهه 1960 میلادی پی ریزی شد
• اجرای قانون هوای تمیز
• اجرای قانون هوای تمیز در سال 1970 به آژانس نو بنیاد حفاظت محیط زیست (EPA) محول گریدید. قانون به وضع استانداردهای درجه اول و دوم کیفیت هوای محیط زیست پرداخت. استانداردهای اولیه متکی بر معیارهای کیفیت هوا، برای حفظ سلامت عموم مردم، دامنه وسیعی از ایمنی را در نظر میگیرد. در حالی که استانداردهای ثانوی که آنها نیز متکی بر معیارهای کیفیت هوا باشند برای حفظ رفاه عموم انسانها، به علاوه گیاهان، جانوران، اموال و دارائی هستند.
• اصطلاحات قانون هوای تمیز به سال 1977 به تقویت باز هم بیشتر قوانین موجود پرداخته است و ملتها را به تمیز نگهداشتن مورد ارزیابی و اصلاح دوباره قرار گرفتند. اگر چه این امکان وجود دارد که تغییرات بیشتری نیز انجام شود، کاملاً متحمل است که کنترل آلودگی هوا برای ایجاد شرایطی که تحت آن هوا برای نسلهای آینده تمیزتر و سالمتر نگاهداشته شود، از حمایت بیشتر عامه مردم برخوردار شود.
سلامت جسم و روان در گرو هواى پاک FPRIVATE “TYPE=PICT;ALT=” تراکم منابع تولید کننده آلودگى در تهران و اطراف آن، سکون نسبى هوا، نداشتن باد غالب، محصورشدن تهران توسط رشته کوه هاى البرز باعث شده است که تهران یکى از شهرهاى آلوده جهان باشد. آمار کاملاً دقیقى در مورد جایگاه تهران در جهان از نظر آلودگى موجود نیست. اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد، اهواز، اراک و کرج از دیگر شهرهاى آلوده ایران هستند. بنابر اظهارات رشیدى مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هواى تهران دلیل آلودگى هواى این شهرها افزایش و تجمع منابع انتشار است و در شهرهایى نظیر تبریز، اراک و اهواز تولید آلودگى از صنایع و در دیگر شهرها ترافیک شهرى نقش مهمى در آلودگى هوا دارند. به غیر از کرج در شهرهاى دیگر طرح جامع کاهش آلودگى هوا در حال انجام است. برنامه هاى جامع کاهش آلودگى هواى تهران داراى هفت محور است: •محور اول- خودروهاى نو سازمان حفاظت محیط زیست طبق قانون جلوگیرى از آلودگى هوا و آئین نامه هاى آن از ابتداى سال 79 اقدام به کنترل آلودگى کلیه خودروهاى تولیدى کرده است. •محور دوم- خودروهاى مستعمل آخرین برآورد نشان مى دهد که ناوگان خودروهاى تهران بیش از هفتاد درصد از آلاینده هاى هواى تهران را ایجاد مى کنند. تحقیقات نشان مى دهد که 3/26 درصد از خودروهاى سوارى فعال با سن بالاى 20 سال در حال تردد هستند. به طور متوسط 43 درصد از مصرف سوخت و حدود 47 درصد از انتشار منوکسید کربن مربوط به این خودروها است. براى حل مشکل اقدامات زیر انجام شده است: 1- استفاده از مبدل کاتالیزورى 2- تعمیر و بهسازى خودروها 3- طرح از رده خارج کردن خودروهاى فرسوده. •محور سوم- حمل و نقل عمومى تغییر سوخت از بنزین و گازوئیل به گاز طبیعى و CNG سوز کردن ناوگان حمل و نقل عمومى موثرترین گام مهم در راه کاهش آلودگى این خودروها خواهد بود که در حال اجرا است. •محور چهارم- سوخت کارهاى زیر در این راستا انجام شده است: 1- اصلاح کیفیت سوخت هاى قبلى 2- استفاده از سوخت هاى گازى جایگزین. •محور پنجم- معاینه فنى 1- برنامه ایجاد مرکز معاینه فنى خودرو 2- احداث شش مرکز معاینه فنى
. اقدامات در دست بررسى در مورد معاینه فنى: – احداث سه مرکز معاینه فنى جهت خودروهاى سنگین یا تخصیص اعتبار لازم. – مشارکت خودروسازان درخصوص احداث مرکز معاینه فنى خودروها. – اعلام برنامه زمان بندى جلوگیرى از تردد خودروهاى سبک. •محور ششم- ترافیک 1- سیاست پارک خودرو 2- چراغ راهنمایى هوشمند. •محور هفتم- آموزش سایر اقدامات که خارج از برنامه جامع است: – جلوگیرى از تردد خودروهاى دودزا در سطح شهر تهران. – گازسوز کردن صنایع و منابع خانگى- تجارى. – استفاده از گاز طبیعى. •منابع آلودگى هوا به وجود هر نوع آلاینده اعم از جامد، مایع، گاز و یا تشعشع پرتوزا و غیرپرتوزا در هوا به مقدار و در مدت زمانى که کیفیت زندگى را براى انسان و دیگر جانداران به خطر اندازد و یا به آثار باستانى و اموال خسارت وارد آورد آلودگى هوا اطلاق مى شود. شش آلاینده اصلى داریم که به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم بندى مى شوند؛ آلاینده اولیه موادى هستند که در اثر منابع مستقیماً به هواى محیط وارد مى شوند و شامل پنج آلاینده منوکسیدکربن (CO)، دى اکسید نیتروژن (NO2)، دى اکسید گوگرد (SO2)، ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون و سرب (Pb) است. آلاینده هاى ثانویه موادى هستند که در اثر فعل و انفعالات موجود در هواى اطراف زمین به وجود مى آیند. در این گروه مى توان ازن را نام برد.بنا بر گفته هاى رشیدى منابع آلودگى هوا دو دسته هستند: 1- منابع طبیعى – توفان ها و گرد و غبار – فعالیت آتشفشانى – دود و خاکستر آتش سوزى هاى جنگلى – شهاب هاى آسمانى – منابع گیاهى و حیوانى – چشمه هاى آب گرم معدنى. 2- منابع مصنوعى – وسایل نقلیه موتورى – صنایع و نیروگاه ها – سیستم هاى گرم کننده منابع خانگى و تجارى – زباله سوزها – مواد رادیواکتیو. تاثیرات آلودگى هوا در سلامت جسمى، روحى _ روانى: مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا در
راستاى تاثیرات آلودگى هوا در سلامت جسمى- روانى تصریح کرد: مهم ترین آثار آلودگى هوا به خطر انداختن سلامتى انسان و اختلال در رفاه، آسایش، کاهش دید و اشعه خورشید، اثرات آب و هوایى و ضرر به گیاهان است که خلاصه اى از آثار بهداشتى آنها بدین ترتیب است: منواکسید کربن (CO) : قرار گرفتن در معرض غلظت بالاى این گاز باعث کاهش دقت بینایى، کاهش توان
کارى، عدم قابلیت یادگیرى و انجام فعالیت هاى دشوار مى شود. چهار نوع بیمارى عمده در این راستا عبارتند از:1- قلبى _ ریوى 2- عصبى 3- تجزیه فیبرین 4- بیمارى هاى دوران زایمان. ازن و سایر اکسیدکننده ها (O3) : ازن محرک براى چشم و گلو و ریه است. فعالیت شیمیایى بالاى ازن باعث بروز مشکلاتى از قبیل از بین رفتن بافت ریه ها و کاهش عملکرد آن مى شود. آمارها نشان
مى دهد حملات آسم در روزهایى با غلظت بالایى از اکسیدان افزایش یافته است. سرب: تماس با سرب باعث اثرات مخرب بر سیستم عصبى شده که در درازمدت باعث کاهش بهره هوشى مى شود. همچنین سرب منجر به افزایش فشار خون شده و بر روى فرایند خون سازى تاثیرات منفى خواهد داشت. دى اکسید گوگرد: غلظت بالاى (SO2) باعث نارسایى هاى تنفسى، کاهش سیستم دفاعى ریه ها و تشدید بیمارى قلبى _ ریوى مى شود و افراد داراى بیمارى هاى آسم برونشیت یا آمفیزم، بیماران قلبى، بچه ها و افراد مسن به این گاز حساس هستند. هیدروکربن هاى فرار (VOC) : نقش عمده اى در تحریک چشم و سیستم تنفسى دارد، در مواردى چند لوسمى در افرادى که به علت مسائل شغلى براى طولانى مدت در معرض بخارات بنزین بوده اند، گزارش شده است. دى اکسید نیتروژن: این گاز مى تواند باعث ایجاد سوزش در ریه ها و همچنین باعث کاهش میزان مقاومت سیستم تنفسى در مقابل بیمارى هایى مانند آنفلوآنزا شود. ذرات معلق : ذرات معلق با قطر آیرودینامیکى کمتر از 10 میکرون به دلیل راهیابى به سیستم تنفسى تحتانى به عنوان شاخص اصلى مواد معلق در هوا معرفى مى شوند. براساس مطالعات ذرات معلق تشدید بیمارى هاى قلبى – ریوى – کاهش سیستم ایمنى بدن در مقابل بیمارى ها، از بین رفتن بافت ریه، آسم کودکان، مرگ ومیر زودرس و سرطان نقش عمده اى دارد. •اقدامات ضرورى براى کاهش آلودگى هوا 1- توسعه فضاى سبز 2- کنترل وسایل نقلیه – جایگزین کردن وسایل نقلیه عمومى به جاى وسایل نقلیه شخصى. – از سرویس خارج کردن اتومبیل هاى فرسوده و قدیمى، جانشین کردن اتومبیل هاى نو و جدید مطابق با استاندارد موجود. – فراهم کردن تسهیلات لازم قانونى براى کاهش هزینه هاى وسایل کنترلى. – رعایت ضوابط طرح ترافیک در ساعات ممنوعه توسط رانندگان. – جلوگیرى از تردد خودروهاى داراى نقص فنى. – جایگزین کردن سوخت هاى گازى و یا برقى به جاى بنزین و گازوئیل. – ملزم کردن سازندگان اتومبیل هاى داخل به تبعیت از استانداردهاى آلودگى هوا. – تشویق دارندگان وسایل نقلیه به نصب دستگاه هاى کاهش دهن
ده آلودگى ناشى از اگزوز اتومبیل ها. 3- کنترل صنایع – احداث صنایع در خارج از شهر به طورى که بادهاى غالب منطقه آلاینده هاى خروجى را به سمت مناطق مسکونى هدایت نکنند. – محل احداث کارخانه از نظر شرایط جوى مانند سرعت، جهت باد و یا وضعیت پستى و بلندى منطقه
در مطالعات اولیه احداث صنایع لحاظ شود. – تغییر در سوخت صنایع. – تغییر در مراحل عملیات تولید محصول نهایى. – نصب دستگاه هاى کنترل کننده مواد آلاینده در کلیه قسمت هاى مورد نیاز فرایند تولید. نقش شرکت کنترل کیفیت هوا در کاهش آلودگى هواى تهران: شرکت کنترل کیفیت هوا در سال 1372 تاسیس شد و در سال 1376 موفق به انجام دو پروژه بزرگ بین المللى در زمینه آلودگى هواى تهران شد: 1-طرح جامع آلودگى هواى تهران (با همکارى آژانس همکارى هاى بین المللى ژاپن). 2- طرح کاهش انتشار ناشى از سیستم حمل ونقل (بانک جهانى و شرکت کنترل کیفیت هوا). و هم اکنون این شرکت برنامه جامع کاهش آلودگى هواى تهران را در یک دوره زمانى ده ساله و در قالب محورهاى هفت گانه توسط شهردارى تهران، وزارتخانه هاى نفت و صنایع در حال اجرا دارد. بخشى از فعالیت هاى شرکت کنترل کیفیت هوا – سنجش مدل سازى آلودگى صوتى حاصل از منابع ترافیک فرودگاه، راه آهن و صنایع. – ارائه راهکارهاى کنترل آلودگى صوتى. – راهبرى مرکز هماهنگى اطلاع رسانى آلودگى هوا. – همکارى با مراکز عمده صنعتى از قبیل مجتمع هاى پتروشیمى و کارخانجات تولیدى در راستاى تعیین میزان آلودگى هوا و ارائه راهکارهاى مختلف براى کاهش آلودگى هواى ناشى از آنها
هوای آلوده چیست؟
هر مادهای که وارد هوا شود ، خواص فیزیکی ، شیمیایی و زیستی آن را تغییر میدهد و به چنین هوای تغییر یافته ، هوای آلوده گویند.
عوامل آلوده کننده هوا
• عوامل طبیعی: فورانهای شدید آتشفشان ، وزش توفان ، بادهای شدید و … ، گازها و ذراتی را وارد هوا میکنند و سبب آلودگی آن میشوند.
• فعالیت انسان: کارخانجات صنعتی ، کشاورزی ، شهرسازی ، وسایل گرمازا ، نیروگاهها ، وسایل نقلیه و ; ، از عوامل آلوده کننده هوا هستند.
مواد آلوده کننده هوا
• منوکسید کربن: گاز سمی منوکسید کربن ، بطور عمده مربوط به خودروهایی است که مصر
ف سوخت آنها بنزین میباشد. این خودروها مقدار زیادی گاز CO را از طریق لوله اگزوز وارد هوا میکنند.
• دیاکسید گوگرد: عمدتا مربوط به نفت کوره نفت سیاه است که در بعضی صنایع و تاسیسات حرارت مرکزی و تولید نیرو مورد استفاده قرار میگیرد.
• کسیدهاینیتروژن دار: بطور عمده مربوط به نفت کوره ، گازوئیل و مقدار کمتری مربوط به مصر
ف بنزین و نفت سفید است.
• هیدروکربنهای سوخته نشده: عمدتا مربوط به خودروهایی است که بنزین مصرف میکنند. نفت کوره و گازوئیل در این مورد سهم کمتری دارند.
• ذرات ریز معلق: بطور عمده ، از سوختن نفت کوره حاصل میشود.
• برمید سرب: در نتیجه مصرف بنزین در موتور اتومبیلها حاصل میشود.
• سایر ترکیبات سربی: بنزین خودروها اغلب دارای مادهای به نام تترا اتیل سرب است که به منظور روان کردن کار سوپاپها و بهسوزی بنزین به آن اضافه میشود. این ماده هنگام سوختن بنزین ، باعث پراکنده شدن ذرههای جامد و معلق ترکیبات سرب در هوا میشود که هم سمیاند و هم به صورت رسوبهای جامد وارد دستگاه تنفسی میشوند.
آلودگی هوا و باران اسیدی
باران اسیدی چیست؟
یکی از آثار و نتایج آلودگی هوا باران اسیدی است. در دو دهه اخیر و در برخی نواحی صنعتی و بر اثر فعالیتهای کارخانهها میزان دیاکسید گوگرد و دیاکسید ازت در هوا افزایش یافته است. این دو ماده در اتمسفر با اکسیژن و بخار آب واکنش شیمیایی ایجاد میکند و به صورت اسید نیتریک و اسید سولفوریک در میآید. این ذرات اسیدی مسافتهای طولانی را بوسیله باد طی میکنند و به صورت باران اسیدی بر سطح زمین فرو میریزند. چنین بارشهایی ممکن است به صورت برف یا باران یا مه نیز در بیاید.
پیامدهای باران اسیدی
• باران اسیدی باعث از بین رفتن بناها و آثار تاریخی بخصوص در ساختمانهایی که از سنگ مرمر یا آهک ساخته شده باشند، میشود.
• باران اسیدی میزان حاصلخیزی خاک را کاهش میدهد و حتی ممکن است مواد سمی را وارد خاکها کند .
• باران اسیدی موجب نابودی درختان و کاهش مقاومت آنها بخصوص در برابر سرما میشود.
غبار
مقاله روش های نگهداری مواد غذایی به طریق سنتی و تقسیم بندی روش ها فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله روش های نگهداری مواد غذایی به طریق سنتی و تقسیم بندی روش ها فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله روش های نگهداری مواد غذایی به طریق سنتی و تقسیم بندی روش ها فایل ورد (word)
روشهای نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی و تقسیم بندی روشها
1) روش های نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی
2) تقسیم بندی روشهای مختلف نگهداری موادغذائی بطریق سنتی
الف) نگهداری موادغذائی بطریق چال کردن درخاک
ب) نگهداری مواد غذائی بطریق قرار دادن اغذیه در داخل کاه یا کاه و شن با هم
ج) نگهداری مواد غذائی بطریق قرار دادن در یخ
د) نگهداری مواد غذائی بطریق آویزان کردن اغذیه بدیوار یا سقف
هـ)نگهداری مواد غذائی بطریق قراردادن آنها در داخل زیرزمین های خنک و دور از نور
و) نگهداری مواد غذائی بطریق خشک کردن
ز) نگهداری مواد غذائی با استفاده از سرما
م) روش های نگهداری مواد غذائی بطریق ترشی گذاشتن ونمک زدن و دود دادن
- استفاده از نمک در رابطه با جلوگیری از فساد میکروبی
- اثر روی خصوصیات فیزیکی
- موارد مختلف استفاده از نمک در نگهداری بعضی از مواد غذائی
ح) نگهداری مواد غذائی بطریق مربا گذاشتن
ت) روش نگهداری مواد غذائی بطریق قورمه کردن
روش هایی جدید برای نگهداری غذا
پایداری آب;
مزه و طعمی که می پرد
خشک کردن با هوای داغ
خشک کردن با ماکروویو
منابع
روشهای نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی و تقسیم بندی روشها
1) روش های نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی
نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی در شکل خود از قدیمیترین روش های نگهدار مواد غذائی است که در اکثر نقاط جهان رایج بوده است و هم اکنون نیز در بسیاری از نقاط جهان از جمله روستاهای ایران رایج است. با بکار بردن این روشها، اهالی روستاها، و یا شهرها می توانند از میوه جات و سبزیجات دلخواه خود در تمام فصول استفاده نمایند بدین ترتیب که انواع غذاها را با روش های گوناگون خشک کردن، یخ زدن، به سقف آویختن و درچاه وارد کردن و یا در زمین چال کردن و غیره برای مدت طولانی نگهداری می کنند نکته قابل توجه این است که در نگهداری مواد غذائی بطوریکه شرح داده شد نکات زیادی را از نظر اصول نگهداری مواد غذائی بایستی در نظر داشت تا اغذیه دچار آلودگی میکربی و فساد و غیره نشوند. در حالیکه در روش های نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی اکثر این اصول خود به خود و به طور طبیعی اجرا می شود بطوریکه بیماریها و مسمومیتهای آنچنانی در اثر اینگونه روش ها مشاهده نشده است. نکته قابل ذکر دیگر اینست که روش های نگهداری مواد غذائی بطریق روش های بسیار ارزان و تقریباً بدون مزج می باشند و شاید از این نظر بهترین روش برای جوامعی باشد که از نظر اقتصادی ضعیف هستند
امروزه اکثر کشورها حتی کشورهائیکه از نظر مواد غذائی و وسائل رفاهی و اقتصادی و غیره در رفاه هستند بفکر ابداع روشهای نگهداری مواد غذائی بطور سنتی می باشند و دلایل بی شماری برای در دست داشتن این روش دارند که ذیلاً باآن ها آشنا می شوید. مواقعیکه می توان روشهای نگهداری مواد غذائی بطور سنتی را جایگزین سایر روش های پیشرفته نمود عبارت اند از
الف- در صورت نداشتن یخچال و فریزر
ب- در صورت قطع الکتریسیته بمدت طولانی
ج- در صورت وقوع موانع طبیعی مانند سیل، زلزله، و غیره
د- در زمانهای جنگ وقحطی
هـ – در صورت وقوع محاصره اقتصادی
البته نکات دیگری هم هستند که هر چند احتمالی، ولیکن امکان وقوع آن ها همیشه است. بطور مثال یکی از محققین اهل فن در کتابی که رد مورد مزرعه داری و نگهداری مواد غذائی تدلیف نموده است اشاره به این نکته کرده است که شاید روزی قیمت الکتریسیته آنقدر بالا برود که از نظر اقتصادی اکثر افراد نتوانند از عهده پرداخت صورت حسابهای آن برآیند. این نویسنده یکی از دلایل درستی روش های نگهداری مواد غذائی بطریق سنتی را این نکته دانسته است در حالیکه برای مردم ممالکی مانند خلیج فارس که همیشه در معرض خطرات متفاوتی هستند ولایل بیشتر و مهم تری هم وجود دارد باید توجه داشت بحث در مورد نگهداری موادغذائی بطریق سنتی بزمان قدیم برگشتن نیست، بلکه دلیل بر پیشرفتهای بهداشتی و فرهنگی جوامع می باشد
2) تقسیم بندی روشهای مختلف نگهداری موادغذائی بطریق سنتی
الف) نگهداری موادغذائی بطریق چال کردن درخاک:
در این روش در مناطق مختلف روستائی گودال هایی حدوداً تا 2 متر در زمین حفر نموده و میوه جاتی مانند انار و سیب و گلابی و نظیر آن ها و یا سبزیجاتی مانند پیاز و سیب زمین و چغندر و امثال آن را در حفره مذکور رفع می نماید و بدین ترتیب برای مدت های طولانی میوه جات وسبزیجات را نگهداری می کنند
ب) نگهداری مواد غذائی بطریق قرار دادن اغذیه در داخل کاه یا کاه و شن با هم:
در این روش میوه جات و سبزیجات نظیر انار و سیب زمینی و چغندر وسیب و گلابی را در جایی تاریک و خشک و خنک در روی بستری از کاه یا و شن طوری قرار می دهند که میوه جات و یا سبزیجات روی هم انباشته نشوند و بدین ترتیب آنها را تا ماهها سالم نگهداری می کنند
ج) نگهداری مواد غذائی بطریق قرار دادن در یخ:
در بسیاری ا زمناطق روستائی که یخچال و فریزه ندارند، یخ و برف را رد زمستان در گودالی زیر خاک مدفون نموده ودر فصل تابستان هم برای استفاده از یخ و هم برای نگهداری مواد غذائی از آن استفاده می کنند. هم چنین از روش هائی نظیر قرار دادن کره در داخل یخ و آب و امثال آن نیز استفاده می شود
د) نگهداری مواد غذائی بطریق آویزان کردن اغذیه بدیوار یا سقف:
در این روش میوه جات مانند انگور یا انجیر را به نخ هائی وصل نموداه و از سقف یا دیوار آویزان می نمایند و بدین صورت انگور و یا میوه جاتی نظیر انرا برای ماهها سالم نگهداری می کنند
هـ)نگهداری مواد غذائی بطریق قراردادن آنها در داخل زیرزمین های خنک و دور از نور:
در بسیاری از نقاط از زیر زمین های مخصوصی که در حدود 10-20 متری عمق زمین قرار دارد و اکثراً دارای پله هائی می باشد جهت نگهداری مواد غذائی استفاده می شود. اکثراین زیر زمین ها دارای دریچه های مخصوص بریا تهویه هوا می باشند به کمک این مرداب ها بسیاری از موادغذائی برای هفته ها و شاید ماهها نگهداری می شود
و) نگهداری مواد غذائی بطریق خشک کردن:
یکی از قدیمی ترین روش هائی که برای نگهداری سبزیجات و میوه جات بکار می رود روش خشک کردن می باشد بشر این روش را از طبیعت کسب نموده است رایج ترین روش خشک کردن اغذیه بطریقه سنتی استفاده از نور آفتاب و جریان هوا می باشد. اکثر میوه جات و سبزیجات نظیر سیب، هلو، زردآلو، گوجه، آلو، انواع توت، آلبالو، خرما، انجیر، و انگور و شوید و جعفری و نعناع و تره و سایر سبزیجات، نخود، و لوبیاسبز بادمجان و امثال اینها را با این روش خشک می کنند و بدین ترتیب اغذیه مذکور را ماهها و شاید سالها نگهداری می نمایند. همان طوری که گفته شد استفاده از خشک کردن در نگهداری مواد غذائی از قدیمی ترین روش هائی است که بشر از آن مطلع بوده است امروزه نیز از این روش در سطح وسیعی استفاده می شود به طوری که پیشرفت های شگرفی در زمینه فرآیند خشکبار به وجود آمده است
امروزه انواع غذاها با روش های طبیعی و مصنوعی خشک و نگهداری می شوند خشک کردن ممکن است به طور عمده با استفاده از آفتاب انجام شود استفاده از آفتاب که امروزه نیز یکی از روشهای متداول می باشد از زمان باستان رایج بوده است. روشهای خشک کردن مواد غذائی با استفاده از آفتاب که به نام خشک کردن آفتابی مرسوم است از سیر زمان در نقاط مختلف جهان معمول بوده وامروز نیز مقادیر زیادی از میوه ها با این روش خشک می شوند دراین روش میوه پس از آماده سازی در سینیهای مخصوص گسترده شده و یا ممکن است مستقیماً روی قطعه زمینی که جهت این کار آماده شده است پهن شود و در آفتاب خشک شود، خشک کردن آفتابی ممکن است به صورت عملیات مقدماتی برای خشک کردن بعضی از میوه ها نظیر انگور انجام شود و عملیات تکمیلی با روش صنعتی انجام گیرد. از عوامل مؤثر در خشک شدن محصول با روش آفتابی می توان نوع محصول، عملیاتی مورد استفاده در آماده سازی محصول (برای مثال استفاده از محصول قلیا، روغن و غیره) شرایط آب و هوایی شیب زمین وضخامت محصول را نام برد
استفاده از حررات آتش جهت خشک کردن مادظ غذائی توسط انسان باستان در مناطق مختلف جهان به طور پراکنده کشف شده است این نوع عمل را غالباً انسان در پناهگاهای خود جائی که زندگی می کرد انجام می داد ولی استفاده از اطاقهای خشک کن با استفاده از حرارت اتش در حدود سال 1795 اختراع شد. نگهداری مواد غذائی با استفاده از روش خشک کردن دارای مزایای خاص است که شاید در روشهای دیگر کمتر مشاهده شود. موثر بودن این روش در جلوگیری از فساد، کاهش حجم، سادگی بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری محصولات غذائی خشک کننده با حداقل امکانات از اهم این مزایا می باشند
ز) نگهداری مواد غذائی با استفاده از سرما:
یکی از روشهای دیرین که بشر با آن آشنا بوده است استفاده از هوای سرد در نگهداری مواد غذائی می باشد. به طوری که از تاریخ بر می آید استفاده از سرما ابتدا از یخالهای طبیعی شروع شد، سپس اتاقهای سرد با استفاده از یخ طبیعی و بعد از آن یخچال های مکانیکی ابداع گردید
م) روش های نگهداری مواد غذائی بطریق ترشی گذاشتن ونمک زدن و دود دادن:
مقاله الکترناتور فایل ورد (word) دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله الکترناتور فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله الکترناتور فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله الکترناتور فایل ورد (word) :
الکترناتور
معرفی محصول
الکترناتور- مولد نیروی الکتریکی در موتور خودرو
به طور کلی مصارف متعددی و پیوسته نیروی الکتریکی در خودرو به اشکال مختلفی در حال افزایش می باشد . این مصرف کننده ها در قسمت های مختلف خودرو مانند استارتر، سیستم احتراق ، سیستم سوخت رسانی ، روشنایی و سایر ادوات و تجهیزات جدید مانند ادوات کنترل موتور و ;. پراکنده می باشند . به همین لحاظ موتور نیازمند منبع کار او قابل اطمینانی از انرژی دارد که در شرایط متنوعی در هر زمان از روز و شب قابل دسترسی باشد .
در وضعیت کارموتور ، آلترناتیو منبع تامین جریان برق مورد نیاز بوده و در حالت خاموش بودن موتور باطری عهده دار این کار می باشد . طراحی های انجام شده در خودرو به این صورت بوده که باطری به عنوان منبع ذخیره و نگهداری و آلترناتیو به عنوان منبع مولد جریان الکتریکی برای کلیه مصارف خودرو و منجمله جریان لازم جهت شارژ باطری استفاده می شود .
جهت کارکرد قابل اطمینان کل سیستم ، ضروری است خروجی آلترناتیو ، ظرفیت باطری ، نیروی لازم جهت راه اندازی اولیه موتور و سایر مصارف برق در خودرو با هم در بهترین شکل ممکن هماهنگ باشند . این وضعیت حتی در شرایط سختی مانند شب های سرد زمستانی باید باطری را شارژ کرده و جهت راه اندازی موتور مشکلی نداشته باشد . به لحاظ ایمنی نیزتجهیزات ایمنی اعم از هشداری و اخطاری باید به نهو سریع عمل کنند . این در حالی است که در حالت توقف و عدم درگیری موتور و قوای محرکه نیز ضروری است ادوات و دستگاه ههای برقی خودرو تا زمان قابل قبولی به کار خود ادامه دهند .
بارهای الکتریکی مصرفی
بارهای مصرف کننده های مختلف جریان الکتریکی متفاوت بوده ، چنانچه در نمودار دیده می شود جهت شناسایی بارهای مصرفی به صورت تفکیک شده بین بارهای اولیه ( احتراق و ; ) و بارهای مصارف طولانی مدت ( روشنایی ، رادیو پخش ، بخاری و ; ) و بارهای کوتاه مدت ( راهنماها ، چراغ حفلر و ; ) مشخص شده اند .
بعضی از این کاربردها فصلی هستند ( کولر و یا بخاری ;. ) و کارکرد برخی مانند پروانه خنک کن رادیاتور به دمای محیطی و شر ایط رانندگی بستگی دارد .
نیروی الکتریکی برای مصارف خودرو ( مقادیر متوسط )
باطری ذخیره کننده انرژی الکترناتور / ژنراتور تامین کننده انرژی
شارژ کردن
مصارف کوتاه مدت مصارف طولانی مدت مصارف پیوسته
مه شکن 35-55w هرکدام راهنماها 21w هرکدام رادیو پخش 10-15w
چراغ دنده عقب 21-25w چراغ های داخل اتاق چراغ های کوچک هر کدام 4w احتراق 20w
برف پاک کن 60-90w شیشه بالابر 150w چراغهای کنترل پانل برای هر کدام 2w
استارتو موتور سواری 800-3000W پر وانه برفی رادیاتور 200w چراغ ؟؟ 10w برای هرکدام
برف پاک کن چراغها60w گرمکن خفه کن موتور 80w چراغ ترمز دستی 3-5w
فندک 100w شیشه گرم کن عقب 120w
چراغهای کمکی 55w هرکدام برف پاک کن عقب 30-65w چراغ اصلی نور ؟؟ 55w برای هرکدام
چراغهای ترمز کمکی هر کدام 21w بوق 25-40w هرکدام چراغ اصلی نوربالا 60w برای هرکدام
آنتن برقی 60w چراغ عقب 5w برای هرکدام چ
در خودروهای ؟؟؟ 100w چراغ ترمز 18-21w هرکدام بخاری 20-60w
تولید نیروی الکتریکی توسط الکترناتور
در واقع در سال 1963 به دنبال ساخت نوع جدیدی از دیورهای یکسوساز با سطح قابلیت اطمینان مناسب و همچنین به صرفه بودن آنها چه به لحاظ ابعادی و چه به لحاظ اقتصادی بوده که طراحی و ساخت انواع مختلفی از آلترناتیو توسعه پیدا کرد . اصول کار آلترناتیوها بر اساس اصول ساده الکترومغناطیس بنا شده است . لیکن کارایی و مزایای آلترناتیوها باعث شده که جای بسیاری از مولدهای جریان مستقیم را بگیرد . آلترناتیوها توانستند نه تنها مصارف دائم ؟؟؟ تجهیزات مختلف برقی را برآورد بلکه جریان لازم برای شارژ باطری را در سطح مناسبی حتی در شرایط بد آب و هوایی را فراهم سازند . افزایش مصارف نیروی الکتریکی باعث شده است که تقاضا برای نیروی الکتریکی افزایش یابد ، چنانچه پیش بینی تقاضا برای نیروی الکتریکی در خودرو و طبق نمودار تا سال 2000 میلادی را نشان می دهد .
ضمن آنکه علیرغم پیشرفت ها و بهبودهای کسب شده در زمینه علم ترافیک و شبکه های ارتباطی کماکان با افزایش زمان تلف شده در حالت های توقف در مسیرهای گوناگون مواجه شده است . شایان ذکر است که در زمان توقف وعدم درگیری قوای محرکه ، آلترناتیو گاه تا 1 وضعیت حداکثر خود می رسد .
عوامل موثر در طراحی الکترناتور
1- سرعت چرخشی : کارایی یک مولد ( نسبت انرژی تولید شده به وزن ) باید با افزایش سرعت چرخشی افزایش یابد . این وضعیت باعث شده است تا نسبت تبدیل آلترناتیو و میل لنگ به نحو موثری افزایش یابد . این نسبت برای خودروهای سواری 2 : 1 یا 3 : 1 بوده و برای خودروهای تجاری 5 : 1 می باشد .
2- دما : بخش عمده ای از اتلاف انرژی در آلترناتیوها به صورت انرژی حرارتی می باشد . ورود هوای تازه به آلترناتیو راهی مناسب جهت کنندگی و افزایش کارایی آلترناتیو می باشد .
3- ارتعاشات : بسته به شرایط نصب و استقرار آلترناتیو در روی موتور الگوی ارتعاشات موتور و شتاب ارتعاشات می تواند بین 800 – 500 باشد . ضمن آنکه شرایط تشدید و رزونانس باید در نظر گرفته شود .
4- شرایط محیطی : کارایی آلترناتیو در قبال شرایطی مانند خیس شدن ، کثیف شدن ، در معرض پاشیده شدن سوخت و روغن و یا آثار ناشی از بخارات آن ها و حتی در جاده باید حساس و قابل اعتماد باشد .
مشخصه های الکترناتور
مهمترین ویژگی های آلترناتیو عبارت است از :
– تولید نیروی الکتریکی حتی در حالت عدم درگیری قوای محرکه
– تولید نیروی الکتریکی حتی در حالت عدم درگیری قوای محرکه
– یکسو سازی جریان متناوب توسط یک پل دیود سه فاز
– در شرایطی که ولتاژ آلترناتیو به سطح پایین تر از باطری می رسد دیودها باطری و آلترناتیو را از سایر سیستم های برقی جدا سازند .
– بالا بودن کارایی مکانیکی آلترناتیو به این معنی که در مقایسه با مولدهای جریان مستقیم بسیار سبکتر می باشد .
– دوره عمر طولانی به گونه ای که تا سطح 15000 کیلومتر کارکرد خودرو نیازی به تعمیرات و یا سرویس نداشته
باشد .
– آلترناتیو باید قابلیت تحمل شرایط محیطی نظیر ارتعاشات ، دمای بالا ، آلودگی و رطوبت را داشته باشد .
– طراحی پروانه خنک کن باید با جهت حرکت چرخشی هماهنگ باشد .
طراحی الکترناتور
اصول نظری و روابط حتی حاکم بر اجزاء آلترناتیو در طراحی ، ساخت و فن آوری به کار رفته در آلترناتیوهای جدید منعکس شده است . در حالی که هر مدل با مدل دیگر در جزئیات متفاوت است که بستگی به کاربردها و شرایط ویژه دارد .
در حال حاضر آلترناتیوهای با قطب های شانه ای با نصب فشرده دیودها روی آن الکتر خودروهای تولید شده نصب می شود ، اما در آلترناتیوهای فشرده اصلی ترین تفاوت ها در این است که پروانه خنک کن آن دو عدد و داخل آن تعبیه شده است .
معیارهای طراحی : داده های زیر در طراحی آلترناتیو تاثیر تعیین کننده دارند :
– نوع و شرایط کاربری خودرو
– دور موتور – ولتاژ باطری
– توان الکتریکی مورد نیاز
– شرایط محیطی کارکرد ( گرما، آلودگی ، رطوبت و ; )
– دوره سرویس مشخص
– فضای قابل دسترسی و ابعاد
انواع الکترناتور
به طور کلی دسته بندی آلترناتیوها به سه گروه :
آلترناتیو با قطب های شانه ای claw – pole
آلترناتیو فشرده compact
آلترناتیو با قطب های محدب salient – pole مبتنی می باشند .
1- آلترناتیو با قطب های شانه ای :
این نوع به علت به کارگیری بهینه اصول مکانیکی توانسته است تقریباً به طور کامل جایگزین مولدهای جریان مستقیم شده و به صورت طح استاندارد در خودروها درآمده است . در شرایط خروجی یکسان این نوع به میزان 50 % سبکتر و ارزانتر از مولد جریان مستقیم است . کاربردهای گسترده تنها پس از ظهور دیودهای سیلیکونی کوچک ، ارزان و قابل اطمینان ممکن شد .
2- آلترناتیو فشرده
این نوع جدید نوع تازه ای از آلترناتیو با قطب های شانه ای است که دارای جریان دو گانه تهویه با دو پروانه خنک کن داخل می باشد .
مزایا :
– کارایی بیشتر در سرعت های بالا
– کاهش نویز با استفاده از فن کوچکتر و نصب آن در داخل آلترناتیو
– کاهش نویز مغناطیسی
اتلاف قدرت :
کارایی : در هر فرایند تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی ، اتلاف انرژی از اجتناب ناپذیر آن می باشد .کارایی به عنوان نسبت توان ورودی به توان خروجی تعریف می شود .ثابت شده است که حداکثر کارایی یک آلترناتیو هوا خنک حدود 65% است و با افزایش سرعت سیر نزولی پیدا می کند. در شرایط رانندگی عادی کارایی آلترناتیو در حد میانگین حدود 55% می باشد. از طرف دیگر افزایش کارایی آلترناتیو می تواند منجر به افزایش مصرف سوخت گردد .
موضوعی که در حال حاضر بیشتر مد نظر است عبارت است از کاهش گشتاور اولیه تا در نتیجه افزایش توان ورودی شتاب موتور افزایش یابد .به صورت اصولی بهینه ساختن کارایی با توجه به وزن آلترناتیو مصرف سوخت باید همراه باشد .
منابع اتلاف توان :
منابع اصلی اتلاف توان عبارتند از : اتلاف آهنی ، اتلاف مسی و اتلاف مکانیکی
اتلاف آهنی در نتیجه جریان ادی EDDY CURRINT و اثر هیسترزیس در میدان مغناطیسی ایجاد شده در موتور و استاتور می باشد و به نسبت افزایش توان افزایش می یابد و به میزان سرعت دورانی و شدت میدان مغناطیسی بستگی دارد .
اتلاف مسی ناشی از اتلاف مقاومتی موتور و استاتور می باشد و افزایش آن متناسب با نسبت توان به وزن یا نسبت توان الکتریکی تولید شده به جرم اجزاء موثر آن می باشد.
اتلاف مکانیکی ناشی از اتلاف اصطکاکی در یاتاقان ها و اتصالات کشوئی می باشد . ضمن آنکه در سرعت های بالا پروانه خنک کن مقادیر قابل توجهی از اتلاف را باعث می شود .
استارت
از آنجا که موتورهای احتراق داخلی بر خلاف موتورهای برقی یا بخاری توانایی راه اندازی اولیه خود را ندارند و ضمن آنکه در مرحله راه اندازی اولیه با نیروهای بالای مخالف مانند اصطکاک یاتاقان ها ، اصطکاک پیستون و ; مواجه هستند و این نیروها بسته به نوع موتور ، تعداد سیلندرها ، ویژگی های روانکاری و دمای موتور دارند . لذا این موتورها نیاز به عامل راه انداز دارند که در اغلب خودروهای متداول این امر به عهده یک موتور جریان مستقیم به نام استارتر موتور دارند .در شرایط واقعی موتور استارتر باید توانائی به حرکت در آوردن میل لنگ جهت آماده سازی شر ایط اتاقک احتراق و مخلوط سوخت
و هوارا داشته باشد . این کار در موتورهای دیزلی با رساندن آن به دمای احتراق انجام می شود . برای انجام و تحقق این کار باید این موتور استارتر بتواند فلایویل را با سرعت لازم به چرخش درآورد و تا زمان رسیدن موتور به حالت پایدار باید به کار خود ادامه دهد . برای این منظور می توان از موتورهای برقی AC,DC و سه فاز استفاده کرد . زیرا این موتورها قادر به ایجاد گشتاور اولیه لازم برای غلبه بر نیروهای مخالف میل لنگ نمی باشند .
موتور استارتر در حالت کلی باید دارای این خصوصیات باشد :
– آمادگی مدلوم برای راه اندازی
– توان کافی در دماهای مختلف
– دوره عمر سرویس طولانی
ساختمان استارت : سه جزء اصلی یک استارتر موتور عبارت است از :
1- استارتر برقی 2- کلید سلنوئیدی 3- دنده پینیون
انواع استارتر :
– استارتر موتور باشنت موازی
– موتور با آهنربای دائمی
– موتور با سیم پیچ سری
– موتور مرکب ( باشنت موازی و سری )
کلید سلونوئید :
به طور کلی برای سوئیچ کردن یک جریان زیاد با استفاده از یک جریان ضعیف کنترلی استفاده می شود . در خودروهای سواری جریان راه انداز تقریبا معادل 1000 و در خودروهای تجاری تا 2600 می باشد .
جریان ضعیف کنترلی توانائی تحریک سوئیچ مکانیکی را باید داشته باشد .
دو کارکرد اصلی استارتر عبارتند از :
1- هدایت پینیون دنده استارت به جلو برای درگیری با دنده فلایویل
2- بستن اتصال متحرک جریان اصلی استارتر
در شکل زیر اجزاء آن نشان داده می شود .
دنده استارت
دنده کوچکی در انتهای محور آرمیچر به نام دنده استارت قرار دارد که زمانی که راننده بخواهد موتور را روشن کند باز کردن سوئیچ و زدن استارت دنده استارت توسط اتوماتیک به کار می افتد و با درگیر شدن با دنده فلایول موتور را می چرخاند و پس از روشن شدن و راه اندازی موتور از دنده فلایویل جدا می شود .
انواع آن عبارت است از :
1- نوع بندیکس 2- نوع کلاچ یک طرفه
1- نوع بندیکس : در این نوع استارت ها ، میله انتهای آرمیچر دارای شیارها و پیچی بوده که دنده استارت نیز روی آن سوار بوده و در قسمت داخلی دارای یک مهره شیار دار می باشد و در انتهای محور آرمیچر قرار دارد . زمانی که برای روشن کردن موتور ، استارت زده می شود ، رد اثر گردش آرمیچر ، دنده استارت در شیار محور آرمیچر به علت نیروی گریز از مرکز به طور لغزنده جلو رفته و با دنده فلایویل درگیر می شود و آن را می چرخاند . به مجرد اینکه موتور روشن می شود بر اثر سرعت بالای فلایویل دنده استارت درب مخالف به جای اولیه خود بر می گردد .
استارت کلاج یک طرفه :
در این نوع استارت ها ، اتوماتیک استارت نقش عمده ای دارد بدین معنی که در زمان بازکردن سوئیچ بر اثر برخی که به سیم پیچ های اتوماتیک استارت می رسد و با تشکیل میدان مغناطیسی میله آهنی داخل سیم پیچ به طرف جلو پرتاب می شود که در کنتاکت داخل اتومبیل استارت که به میله اتوماتیک استارت یا دوشاخه کلاج بسته شده است و با جلو رفتن میله اتوماتیکاستارت ، اهرم آن کلاج یک طرفه را به عقب می کشد . همزمان با آن متر برگشت دهنده استارت جمع شده و دنده استارت را در محور آرمیچر با دنده فلایویل درگیر می کند . زمانی که راننده از روشن شدن موتور اطمینان می یابد با قطع کردن جریان در اتوماتیک استارت فنر برگشت دهنده آزاد شده و دنده استارت را از دنده فلایویل جدا می سازد .
جدول تعرفه های گمرکی و شرایط ورود کالا مطابق آخرین مقررات تا دی ماه 80
شماره تعرفه شرح تعرفه حقوق گمرکی % سود بازرگانی % شرایط واردات
851140 استارتوموتورها و ژنراترهای دو منظوره برای موتورهای دروده سوز جرقه ای 10 65 12
851150 ژنراتورهای مورد استفاده در موتورهای درون سوز جرقه ای 10 65 12
851240 برف پاک کن و
گرم کن شیشه و بخاری 10 85 12
شرایط ورود :
1- ورود کالا مشروط به اخذ مجوز از وزارت صنایع می باشد
2- ورود کالا مشروط به اخذ مجوز از وزارت بازرگانی می باشد
استانداردها : استاندار ملی فعلا وجود ندارد .
استانداردهای خارجی :
– DIN ISO 8854 –01 .88 ROAEL Uehicles ;alternator switching
Regulators TesT methods And General . — iso 8854
– DIN ISO 8856-01.88 road Uehicles ; starter motors ,TesT
METHODS AND GENERAL . —– Iso 8856
شرکت های عمده تولید کنند ه در سطح جان :
– لوکاس اینداستیز ، انگلستان
– میتسوبیشی ، ژاپن
– بوش ، آلمان
– والو valleo ، فرانسه
– مگنتی مارلی ، انگلستان
– ایسکرا ، اسلوونی
بررسی و چگونگی اجرای اسکلت بتنی فایل ورد (word) دارای 155 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی و چگونگی اجرای اسکلت بتنی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
سیمان
تاریخچه سیمان:
سال 1975 میلادی، درساحل جنوب غربی انگلستان بنایی به نام «جان اسمیتون» برای اولین بار خواص شیمیایی آهک پی برد.
سال 1824، میلادی در شهر لیدز انگلستان، یک معمار انگلیسی به نام «ژوزف آسپرین) سیمان پرتلند را به ثبت رساند.
قبل از کشف سیمان، از مالتی به نام «ساروج» استفاده می شده و طرز کار این نوع ملات، شبیه سیمان امروزی بوده است.
سیمان، درسراسر جهان، بدلیل آن که پس از ریختن در بتن، به رنگ خاکستری سنگهای صخره های جزیره پرتلند در می آید، به نام پرتلند، معروف گردیده است.
تعریف: ماده ای که در اثر تماس با آب، دانه های شن و ماسه موجود در بتن را در هم می چسباند و آنها را به صورت یکپارچه درمی آورد، سیمان مینامند. بیشترین مواد تشکیل دهنده سیمان، آهک بوده و پس از آن سیلیس (SiO2) درصد بیشتری نسبت به سایر موارد را دارا میباشد.
منبع: سازه های بتنی (مهدی پرنا) و اسکلت بتنی (عبیدالله جرجانی)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]