سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آیا آزاده‏اى نیست که این خرده طعام مانده در کام دنیا را بیفکند و براى آنان که در خورش هستند نهد ؟ . جانهاى شما را بهایى نیست جز بهشت جاودان پس مفروشیدش جز بدان . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:24 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی انواع آفت کش ها فایل ورد (word) دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی انواع آفت کش ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی انواع آفت کش ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی انواع آفت کش ها فایل ورد (word) :

چکیده
استفاده ی بی رویه و وسیع از آفت کش ها در امور بهداشتی و کشاورزی بدون توجه به مسائل زیست محیطی سبب آلودگی محیط زیست به خصوص منابع آبی می شود. آفت کش ها در اثر کاربردهای مستقیم – غیرمستقیم و از طریق ریزش های جوی، زهاب های کشاورزی، جریان باد و ; وارد منابع آبی می شود.
این مواد پس از ورود به منابع آبی تحت تاثیر فرایندهای تجزیه و تحلیل و انتقال ممکن است چند هفته تا چندین سال در منابع آبی دوام یابند. بر این اساس آفت کش ها به سه قسمت کم دوام، با دوام، بادوام متوسط تقسیم بندی می شود برای به حداقل رساند تاثیرات سوء آفت کش ها بر اکوسیستم ها اقدامات ویژه ای باید انجام گیرد که از جمله می توان به تصفیه فاضلاب محتوی آفت کش، تعیین حریم منابع آب، استفاده از آفت کش کم دوام اشاره کرد.

مقدمه
رشد جمعیت نیاز به افزایش تولیدات کشاورزی و به دنبال آن نیاز به آفت کش های کشاورزی برای کنترل و مبارزه با آفات برای افزایش میزان محصول از یک سو و مبارزه با بیماریها و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه و از سوی دیگر استفاده وسیع و بی رویه آفت کش ها در امور بهداشتی و کشاورزی را سبب شده است.

استفاده از این مواد بدون توجه به مسائل زیست محیطی به ظاهر ارزانترین، سریعترین و راحت ترین روشهای کنترل آفات محسوب می شود.
در کشور ما نیز به رغم اقداماتی که برای کاهش مصرف سموم انجام می گیرد استفاده از مواد شیمیایی و آفت کش ها در حال گسترش است. هرچند این موارد در محلهای محدودی استفاده می شوند. اما در سطح وسیعی پراکندگی داشته و ممکن است از طریق آب، خاک، هوا در زنجیره غذایی راه یابند و تاثیر قابل توجهی در اکوسیستم های طبیعی به وجود آورد.

با اینکه بیشتر حوزه مصرف آفت کش ها در مزارع کشاورزی می باشد اما اثرات سوء آنها در اکوسیستم ها کاملاً بارز و مشهود می باشد. یکی از محیطهایی که در معرض خطرات استفاده از سموم می باشد محیطهای آبی می باشند. آبزیان هم به خاطر غوطه وری دائمی در این محیطها پیوسته در معرض تماس با این آلاینده ها هستند. البته پایداری این سموم متأسفانه در آبهای راکد بیشتر است (Tamim , 1988).

تعریف
تاکنون حدود 8 میلیون ماده شیمیایی انسان ساخت شناسایی شده است که حدود 70000 از ترکیبات آن استفاده رایج دارند. یکی از این ترکیبات شیمیایی که هر روز با پیشرفت علم و فن آوری بر تعداد و مقدار آن در محیط افزوده می شود آفت کش ها هستند که برای مبارزه با آفات کشاورزی و بهداشتی به طور وسیع استفاده می شود به طور کلی آفت کش ماده یا مخلوطی از مواد است که برای پیشگیری، نابودی، یا کنترل آفات شامل ناقلین بیماریهای انسانی و حیوانی یا گونه های ناخواسته و حیوانی به کار می رود.
اغلب آفت کش ها علاوه بر ماده موثر دارای مواد حامل و همچنین حلالها و ترکیباتی هستند که جذب و ویژگی های دیگر آفت کش ها را بهبود می بخشد. بخش بزرگی از آفت های تجاری را مواد بی اثر تشکیل می دهند که اثرات مضر آنها ممکن است از عوامل موثر، بیشتر باشد. اما در بحث مربوط به اثرات بهداشتی آفت کش ها کمتر سخن از آنها به میان می آید.

از آلاینده های اصلی می توان به چند گروه زیر اشاره کرد :
آلاینده های آلی کلره، آلاینده های آلی فسفره، کارباماتها، پلی کلره بی فنیل ها، هیدروکربنهای آروماتیگ و آلیفاتیک، حشره کش های پیرتیروئیدی
حشره کش های آلی کلره
حشره کش های آلی کلره به سه گروه تقسیم بندی می شود که شامل :
1 ) DDT و ترکیبات مربوطه؛

2 ) حشره کش های سیلکودی ان؛
3 ) ایزومرهای HCH ( بروکز 1974) است تقسیم بندی می شوند.
DDT : اولین حشره کشی بود که در سطح وسع استفاده شد. این سم اولین بار توسط زیدلر در سال 1874 تهیه گرید اما خاصیت حشره کشی آن تا سال 1939 کشف نشده بود که تا اینکه پل مولزازیک شرکت سوئسی به این خواص پی برد و در جنگ جهانی دوم تولید این ماده به تولید انبوه رسید و عمدتاً برای کنترل حشراتی مثل مالاریا و انگلهای خارجی مولد بیماری تیفوس مثل شپش و کک استفاده شد.

با کشف مقاوم بودن DDT در محیط زیست و شواهد فزاینده در مورد قدرت ایجاد اثرات جانبی زیان آور از اواخر سال های 1960 محدودیت هایی در مورد کاربرد DDT به اجراء درآمد.
HCH : که گاهی به اشتباه بنزن هگزا کلراید یا (BHC) نامیده می شود در اشکال ایزومری گوناگون وجود دارد خواص حشره کشی HCH در دهه 40 کشف شد و بعد از جنگ جهانی دوم به عنوان حشره کش استفاده شد بعد از مدتی محصولی به نام لیندان تا حدی جایگزین BHC شد.
حشره کش های سیلکودین مثل آلدرین، آندرین، هپتاکلر، اندوسظان و بقیه در اوایل دهه پنجاه معرفی شدند که برای کنترل انواع گوناگونی از آفات و انگلها و نیز کنترل ته ته استفاده شد.
اثرات زیست محیطی استفاده از سموم آلی کلره و DDT
این حشره کش ها ترکیبات جامد پایداری هستند که به عنوان سموم عصبی عمل می کند. بعضی از حشره کش های آلی کلره با متابولیتهای پایدار آنها نیمه عمرهای زیستی بسیار طولانی و پایداری بسیار زیادی در محیط زیست دارند که به اثبات رسیده است مثل دیلدرین . هپتاکلراپوکسید.

در مورد DDT مصرف بالای آن و طیف گسترده استفاده از آن که از راهای گوناگون وارد محیط زیست گردید اسپری کردن محصولات و سطوح آبها و زمین جهت کنترل حشرات ناقل بیماری منابع عمده آلودگی زیست محیطی بودند. راههای آبی به وسیله فاظلاب کارخانه هایی که در آنها DDT به کار رفته بود آلوده شدند. محلولهای ضدعفونی کننده دام که حاوی DDT بودند به راههای آبی ریخته شدند. تعجب آور نیست که باقیمانده های DDT در سالهای پس از جنگ در سطح وسیعی پراکنده شدند. به علت پایداری زیاد این مواد همراه توده های هوا و جریانهای اقیانوسی حرکت کرده و به نقاط دور دست در زمین رسیدند. مقدار بسیار کمی از آنها در برفهای قطب جنوب شناسایی شده است.

درجه ماندگاری آنها در خاک متفاوت بوده و به نوع خاک و میزان دما بستگی دارد طولانی ترین نیمه عمرها در خاک مناطق معتدله که مقدار مواد آلی آنها زیاد است دیده شده. مطالعات بر روی اکوسیستم های دریایی فارن در سالهای 4 – 1962 نشان داد که غلظت P.P’-DDE در مرغان ماهیخوار که در رأس زنجیره غذایی قرار دارند بیشتر از هزار برابر غلظت آنها در گیاهان دریایی بود که در پائین زنجیره غذایی قرار دارند غلظت باقیمانده ها در بدن قره غازهای کاکلی ماهیخوار پنجاه برابر بیشتر از غلظت آن در بدن شکار اصلی شان یعنی مارماهی کاسه ای بود. بدین ترتیب تجمع زیستی زیاد در مدت نسبتاً طولانی انجام شده است. افزایش زیستی ترکیبات شیمیایی بسیار چربی دوست در طول زنجیره غذایی فقط نتیجه تجمع زیستی در طی مراحل گوناگون زنجیره غذایی نیست. در سیستم های آبی مهمترین منبع باقیمانده ها برای موجودات زنده در سطوح غذایی پائین تر ورود مستقیم آنها از آب یا رسوبات موجودات است.

نتایج به دست آمده از یک مطالعه تجزیه ای موجودات زنده دریاچه کلیر – کالیفرنیا
نمونه گونه ها P.P’-DDD برحسب ppm ، وزن
آب دریاچه 2/0

پلانکتونها 5
ماهیهای غیرشکاری (بافت چربی) 1000 – 400
ماهیهای شکاری (بافت چربی) 2500 – 80
ماهیهای شکاری (گوشت) 200 – 1
السفرد بی دم (چربی) 1600
داده ها از هانت و بیسچوف (1960)

با آزمایشهای دقیق تر مشخص شد که بیشتر این افزایش به دلیل تغلیظ زیستی شدید با ورد میتقیم سم از آب توسط پلانکتونها و ماهیها قابل توجه است. تفاوت غلظت در بافت چربی بدن ماهیهای شکاری و غیرشکاری زیاد نیست و شواهد روشن در مورد تجمع زیستی شدید P.P’-DDD در بدن شکارچیان که از شکارشان به آنها منتقل شده وجود ندارد.
مرغابیهای اسفرود به هر حال مقادیری از سم را در ذخائر چربی خود داشتند که مقدار آن نزدیک به بیشترین مقدار در بدن ماهیها بود ( این مقدار از مقدار موجود در ماهیهای

غیرشکاری بیشتر بوده است) و این بیانگر تجمع زیستی در آخرین مرحله زنجیره غذایی است. بسیار محتمل است که پرندگان در حالیکه مقدار حشره کش در نسوخ آنها در حال افزایش بوده از سمومیت DDD مردند. یعنی قبل از اینکه به حالت پایدار برسد به این ترتیب میزان تجمع زیستی موجود زیر مقداری بود که در سطوح پائینتر حاصل می شد.
حشره کش های آلی فسفره و کارباماتها

این دو حشره کش با هم بررسی می شوند چون شیوه محل یکسان دارند و مهارکننده استیل کولین استر از هستند و برعکس DDT و بسیاری از حشره کشهای سیلکورین نیمه عمر زیستی طولانی ندارند و در زنجیزه های غذایی مشکلات افزایشی زیستی را به وجود نمی آورند. بعد از کنار گذاشته شدن DDT و دیلدرین در دهه 1960 اغلب OP ها یا کارباماتها جایگزین آنها شدند که آسانتر تجزیه زیستی شده و مقاومت کمتری داشتند.

حشره کشهای آلی فسفره به عنوان ماده موثر در اسپری های غلات، مایعات شستشوی گوسفندان و پوشش های دانه ای، اسپری مخصوص کنترل عوامل بیماریزا و مواد گوناگون حشره کشها جایگزین ترکیبات آلی کلره شدند. بعد از کنار گذاشتن ترکیبات کلره به نظر می رسید سموم بعدی که جایگزین می شوند سودمند محیط زیست باشند اما در اینجا مسئله سمیت بالای آنها مطرح شد.

توسعه سریع کاربرد OP ها و افزایش مواد متشکله جدید عاری از مشکل نبود. بسیاری از این سموم برای کاربردان بسیار خطرناکند. تعدادی از آنها ایجاد سمیت عصبی به تعویق افتاده نمودندف شرایطی که سبب مهار کونین استراز نمی شود ( مثال : میپافکن – لپتوفوس). مشکل ایجاد مصونیت نیز در برخی از حشرات مثل شته های غلات هم وجود داشته اند. سپس حشره کش های جدید مثل کارباماتها تهیه شدند و در مصارف خاص جایگزین OP شدند. مزیت آنها این بود که کرم کش / کنه کش و حشره کش نیز بودند و تعدادی هم سیستماتیک عمل می کردند مثل ( اادیکرب – کربوفوران ) این ترکیبات زمانی بر مشکلات مقاومتی که در اثر کاربرد زبان OP ایجاد شده بودند بررسی نمونه در مورد شته های غلات مثل M.Persica فائق آمدند. بعضی از کارباماتها به علت سمیت زیاد بروی مهره داران ایجاد مشکلات زیستی نمودند.
خواص شیمیایی سموم ارگانوفسفره

از این سموم می توان به پاراتیون و دیازنیون و دی متوات و آزین نوس – متیل و کلروفن و لیفوس اشاره کرد. به جز دی متوات و آزینفوس متیل بقیه در درجه حرارت و فشار معمولی مایع هستند. ملاحظه می شود که حلالیت در آب و فشار بخار ترکیبات بسیار متفاوت است بدین ترتیب دی متوات و دی متون – s – متیل حلالیت زیاد دارند و خواص سیستماتیک برجسته ای دارند. در حالیکه پاریتون – کلروفن و نیفوس و آزنفیوس – متیل حلالیت داشته و سیستماتیک نیستند.

فشار نسبتاً بالای OP ها پایداری آنها را زمانی که بر روی سطوح اسپری شوند محدود می نماید. با توجه به الگوی کلی متابولیسم OP ها مشاهده می گردد که اغلب بین فرایندهای فعال کننده و سم زدایانه رقابت وجود دارد بعلاوه بسیاری از این فراینده تقریباً سریع انجام می گیرند. اغلب در توازن این فرایندها در گونه ها و نژادهای مختلف تفاوت زیاد وجود دارد تفاوتهایی که می تواند در گزینش پذیری منعکس شود مثلاً مالاتیون بین حشرات و پستانداران بسیار گزینش پذیر عمل می کند.
سرنوشت زیست محیطی OP ها

به طور کلی از نظر سرنوشت و نابودی زیست محیطی و نحوه پراکندگی با حشره کش های آلی کلره مقاوم متفاوت هستند. زیرا OP ها به وسیله بیشتر پستانداران نسبتاً سریع تجزیه می شوند و غالباً در زنجیره های غذایی خشکی و آلی تحت اثر افزایش زیستی قرار نمی گیرند. این ترکیبات در خاک دوام زیاد ندارند. آبکافت – فراریت ومتابولیسم به وسیله موجودات ریز ذره بینی زیر خاک و جانوران خاکی سبب حذف نسبتاض سریع آنها می شود. دوام این ترکیبات در آبهای سطحی و رسوبات به علت تجزیه و متابولیسم نسبتاً سریع محدود است. گرچه بیشتر OP ها غالباً به علت فشار بخار زیادشان فرار هستند اما در اتمسفر مستعد تجزیه نوری و آبکافت هستند. بدین ترتیب آنقدر پایدار نیستند که تحت اثر انتقال بلند مدت و وسیع قرار گیرند. به همین دلیل هرگونه اثر زیان آور از نظر زمانی و مکانی محدود است ( محدود نسبت به منطقه ای که در آن به کار می رود و مدت نسبتاً کوتاهی که پس از رها شدن در محیط قرار می گیرد. )

حشره کش های کاربامات
خواص شیمیایی و زیست شناختی حشره کش های کاربامات (CB) با بعضی جزئیات در متون کوهر و دورو 1976 وبالانتین و مارس 1992 توصیف شده اند. الگوی اولیه برای ساخت آنها ترکیب فیزوبستیگمین یک فراورده طبیعی موجود در لوبیای کالا بار بود. بسیاری از حشره کش های کارباماتها در دهه 1960 گاهی به عنوان جایگزین حشره کش های آلی کلره ممنوع شده استفاده شدند.

این ترکیبات از مشتقات کاربامیک اسد و منوآمید ناپایدار کربونیک اسید هستند.
کارباماتها اما در شرایط اسیدی و خنثی به آهستگی تحت اثر آبکافت شیمیایی قرار میگرند.
در شرایط قلیایی این واکنش سریعتر انجام می شود.

این حشره کشها کاربرد گسترده ای در کشاورزی به عنوان حشره کش، نرم تن کش و کرم کش دارند. آنها به صورت اسیدی (افشانه) و گرانول یا قرص استفاده نشده اند. ترکیبات بسیار سمی مثل الدیکرب و کربوفوران معمولاً فقط به صورت دانه ای در محیط قرار می گیرند و در شرایط محیطی موجب رها شدن تدریجی ماده موثر می شوند و می توانند کنترل بلند مدت آفات و کاهش خطرات زیست محیطی را فراهم سازند. اما گاهی جانوران و پرندگان آنها را می خورند و نیز هنگامی که محیط طبیعی پر از آب می شود ماده فعال ممکن است در آب چاله های بزرگ در سطح زمین حل شود ودر دسترس جانوران و پرندگان قرار گیرد.

ترکیبات CB در زنجیره های غذایی بسیار با دوام نسیتند و با حرکت در مسیر آنها افزایش زیستی نمی یابند. از نظر سمیت، سمیت کارباماتها برای مهره داران بسیار متفاوت است. کارپاریل برای پستانداران و پرندگان و ماهی ها کمتر سمی است. پروپوکسر نیز اساساً برای پستانداران و پرندگان کمتر سمی است. سمیت کاربامات ها می تواند به وسیله ترکیبات دیگر تشدید شود.
حشره کش های پیرتیروئید
خواص حشره کش پیرتیروم فراورده های از سر گل های خشک شده و پودر شده گیاهی متعلق به جنس کریزانتمم تهیه می شود. این گیاه برای اولین بار در اواسط قرن 19 به اروپا آورده شد. شش پیرترین که همه آنها استرهای چربی دوست هستند شناخته شده اند این ترکیبات از دو اسید کریزانتمیک اسید و پیرتریک اسید همراه با سه باز شامل پیرترولون – سینرولون و جاسمولون تشکیل شده است.

محدودیت پیرترین ها به دلیل ناپایداری آنهاست. از طرفی این ترکیبات خاصیت قابلیت تجزیه نوری دارند پیرتیروئیدها در کشاورزی به طور گسترده ای به کار می روند بنابراین اراضی کشاورزی معمولاً به انها آلوده اند. به علت سمیت زیاد آنها برای موجودات آبزی باید نهایت سعی و تلاش انجام گیرد که این مواد به صورت افشانه ها یا محلولهای شستشو به آب های سطحی و دواناب ها وارد نشوند.

دو عامل اصلی تعیین کننده سرنوشت زیست محیطی پیرتیروییداها شامل چربی دوستی زیاد و تجزیه زیستی نسبتاً سریع به وسیله برخی گونه هاست. وقتی پیرتروم ها به سیستم آبی می رسند یا به خاک وارد می شوند قویاً جذب کلوئیدها و بخش کلوئیدی ذرات معدنی و ماده آلی می شوند. در نتیجه مقدار آنها در آب و موجودات زنده کم می شود مطالعه در مورد ماهی ها نشان داده که در برخی گونه ها تغلیظ زیستی به عوامل BCF را از 50 تا چند هزار نشان داده اند.
بدین ترتیب پیرتیروئیدها به طور کلی در خاکها و رسوبات نسبتاً با دوام هستند اما به دلیل تجزیه زیستی سریع با حرکت در طول زنجیره زیستی تحت اثر افزایش زیستی قرار نمی گیرند. اما باید درنظر داشت در رسوبات مدتها پس از آلودگی اولیه ممکن است همچنان در دسترس تعهد کنندگان سطوح پائین زنجیره غذایی باشند واینکه بی مهرگان آبزی در سطوح پائین تر غذایی با توانایی کم در سم زدایی آنزیم ها ممکن است آنها را تغلیظ زیستی نمایند.

PAH ها : هیدروکربنهای آروماتیک
هیدروکربنها ترکیباتی هستند که فقط از کربن و هیدروژن تشکیل می شوند و به دو گروه اصلی طبقه بندی می شوند :
1 ) هیدروکربنهای آروماتیک (معطر) مثل : بنزوپیرن، نفتالین، فلورانتن
2 ) هیدروکربنهای آلیفاتیک (غیرمعطر) مثل : سیلکوهگزان، پروپان

هیدروکربنهای آروماتیک که موضوع اصلی هستند به دلیل خاصیت کارسنیوژن و موتاژن از اهمیت ویژه ای برخوردارند. سمیت هیدروکربنهای غیرآروماتیگ معمولاً کم است و در سم شناسی محیطی مورد توجه خاصی قرار نگرفته است اما باید یادآور شد که نفت خام که عمدتاض از آلکانها تشکیل شده و رها شدن آن در مابه سبب درهم شکستن تانکرهای نفت کش و در نتیجه اثرات جسمانی مثل خفگی و نفتی شده و مرگ و میر بسیاری از پرندگان دریایی شده است. و نیز نفت رها شده در دریایی می تواند وسیله انتقال دهنده آلاینده های چربی دوستی باشد که در خود دخل می نمایند.

بیشترین مقدار PAH ها به دلیل احتراق ناقص ترکیبات آلی طی روند فعالیتهای صنعتی در محیط زیست آزاد می گردند. مهمترین منابع آن شامل احتراق زغال سنگ – نفت خام و گاز طبیعی برای مصارف صنعتی و خانگی است. به غیر از آزاد شدن این ترکیبات در هوا که در سطح جهانی حاله ها اهمیت است انتقال مستقیم PAH ها به سطوح آبی یا خشکی می تواند در سطح منطقه ای نیز مهم باشد. در هم شکستن کشتی ها و انتشار نفت خام از پایانه های نفتی که حاوی مقدار زیادی PAH است سبب آلودگی دریا (آب ها ) می شود. دفع زباله های حاوی PAH در اطراف اماکن صنعتی موجب آلودگی شدید زمین (خاک) می شود.

وقتی نفت خام در دریا رها می شود لایه های سطحی نفت ( Slicks ) در سطح وسیعی پراکنده می شوند میزان و جهت حرکت آنها به وزش باد و امواج دریا بستگی دارد ( کلارک 1992 ) هیدروکربنها با کمترین وزن ملکولی دارای بیشترین فشار بخار هستند و تمایل به فرار دارند و ترکیباتی که کمترین میزان فردریت در نفت خام را دارند بر جای می مانند. و باقیماند هیدروکربنها در آب فرو می روند و جذب رسوبات می گردند به این ترتیب مدتها بعد از اینکه لای سطحی نفت ناپدید شد باقیماد PAH در رسوبات وجود خوانهد داشت و در اختیار موجودات زند بستر خواهند بود.

PAH می توانند به وسیل بی مهرگان که تعدادشان در زنجیره غذایی کم است و توانایی تغییر شکل زیستی موثر را ندارند می توانند تغلیظ یا تجمع زیستی بیابند نرم تنان و گونه های راضی نا نمونه ای از موجودات زنده ای هستند که PAH ها در بدنشان به آسانی تغلیظ زیستی می شود و از طرفی دیگر ماهیها و سایر مهره داران آبزی PAH هارا به آسانی تغییر شکل زیستی می دهند. بدین ترتیب بر عکس ترکیبات ارگانوکلر مقاوم در مورد PAH ها افزایش زیستی در مسیر زنجیره غذایی ادامه نمی یابد. نمونه ای از باقیمانده PAH ها در اکوسیستم آلوده دریایی در جدول زیر آورده شده است.

غلظت هیدروکربنهای آروماتیک در نمونه ای مناطق ساحلی ایالات متحده
نمونه AH کل ng/g 3-1 حلقه ng/g LAH 3-1 حلقه ng/g HAH
رسوبات 700-14000 200-1400 1800-12600
محتویات معده ماهی 150-3000 15-300 135-2700
کبد ماهی هیچ هیچ هیچ

علت یافت شدن باقی مانده از هیدراتهای آروماتیک توانایی آنها برای متابولیز کردن LAH ها و HAH هاست. موجودات زندهای که در رأس زنجیره غذایی قرار می گیرند از راه غذا در معرض مقدار ثابتی از PAH ها قرار نمیگیرند و این به دلیل توانایی سفر زدایی موجودات زنده است که در زنجیره غذایی یا بیشتر قرار دارند.
اثرات محیطی PAH ها
بیشترین اثرات زیان آمد گزارش شده به دلیل اثرات فیزیکی نفت بوده است تا سمیت آن به هر حال نفتی شدن موجودات دریایی و پرندگان سبب کاهش تعدادی از جمعیت آنها شده است گاهی کاهش بی مهرگان نرمتنان گیاهخوار در سواحل آلوده و برکه های صخره ای به افزایش گباهان منجر شده که نرمتنان از آنها تغذیه می کردند گاهی پس از بروز چنین فاجعه های زیست محیطی علف های دریایی و جلبک ها رشد فزاینده داشته اند وپس از کاهش آلودگی این روند معکوس شده. در مجاورت پایانه های نفتی تنوع جانوران کف زی کاهش یافته ( کلارک 1992 ). گرچه روسی کوتاه مدت آلودگی نفتی بر روی پرندگان آسان بوده است اما با وجود باقیمانده PAH در رسوبات اثبات اثرات بلند مدت در اکوسیستم دریایی مشکل است.
PCBS
PCBS به صورت تجاری اولین بار در حدود سال 1930 تولید شدند محصولات تجاری مخلوطی از همگون های پیچیده ای هستند که توسط کلره کردن بی فنیل ها تولید می شوند بیشتر آنها مایعات غلیظ بسیار پایدار با هدایت الکتریکی کم و فشار بخار پائین هستند. کاربرد تجاری PCB ها در موارد زیر خلاصه می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:23 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رایگان قالی پازیریک فایل ورد (word) دارای 2 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رایگان قالی پازیریک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رایگان قالی پازیریک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رایگان قالی پازیریک فایل ورد (word) :

قالی پازیریک به انگلیسی: Pazyryk Rugقدیمی‌ترین فرش دنیا است که در سال () توسط سرگی رودنکو، باستان‌شناس روس در دره پازیریک در کنار اشیاء باستانی دیگری در در گور یخ‌زده یکی از فرمانروایان سکایی کشف شد[].
دره پازیریک دره‌ای کوچک در شمال کوهستان آلتایی (در جنوب سیبری مرکزی و در کیلومتری مرز مغولستان) است[].

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:23 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پروژه تحقیقات بازاریابی استان مازندران در صنعت روغنهای روانکار فایل ورد (word) دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پروژه تحقیقات بازاریابی استان مازندران در صنعت روغنهای روانکار فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پروژه تحقیقات بازاریابی استان مازندران در صنعت روغنهای روانکار فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پروژه تحقیقات بازاریابی استان مازندران در صنعت روغنهای روانکار فایل ورد (word) :

موضوع:
کارآفرینی

 

تحقیقات بازاریابی
استان مازندران
در صنعت روغنهای روانکار

تاریخچه
شرکتهای اقتصادی عضو حاضر بایستی در مورد استراتژیهای بازاریابی و ماموریت ها واهداف خود بیشتر و بهتر بیندیشند. بازاریابی شرکت های اقتصادی امروز در محیطی انجام نمی گیرد که رقبای ثابت و شناخته شده ای در آن وجود داشته باشند و یا مشتریان دارای ترجیحات و نیازهای معین و با ثباتی باشند ،بلکه آنها در محیط هایی فعالیت می نمایند که رقبا به سرعت در حال تغییر بوده و پیشرفتهای تکنولوژی ،قوانین و مقررات جدید از یکطرف باعث کاهش وفاداری مشتریان نسبت به محصول شده و از جانب دیگر خط مشی های بازرگانی شرکتها و موسسات را کنترل می نمایند و تحت الشعاع قرار می دهند.

در گذشته شرکتها می توانستند با تولید کالا و عرضه آن به بازار با فعالیت های فروش و تبلیغات وسیع موفق گردند . امروزه وضع تغییر کرده است زیرا خریداران با انبوهی از محصولات مواجه هستند و انتظارات آنها در مورد کیفیت کالاها و خدمات باگذشته تفاوت زیادی دارد با توجه به این واقعیتها، خریداران ، کالاها و خدماتی را انتخاب خواهند کرد که با نیازها و انتظارات آنها بیشتر مطابقت داشته باشد.

علیهذا با توجه به گستردگی بازار ونیازهای آنها شرکت های موفق ، صداقت ، درستی و احترام به مردم را از ارزش های اساسی شرکتهای خود اعلام می کنند و شهرت و اعتبار خودشان را در گروه فعالیت صادقانه و یکپارچه در تمامی معاملات می دانند و بدین صورت است که می توانند اعتماد و اعتبار مردم را کسب کنند. پس امروز بازاریابی فقط تحقیقات و تبلیغات نیست بلکه فراتر از این نامها وعملیات بوده و امروزه شرکتهای مطرح برای جایگاه معنوی خود در بین ملل مختلف می اندیشند و راهبرد تعریف می کنند. شرکهتای موفق در ارضاء نیازهای مشتریان خود در بازارهای هدف بیشتر تلاش
می نمایند و از نظر این شرکتها، « فلسفه بازاریابی» بایستی در کل سازمان ها حاکم باشد( از تولید کننده تا مصرف کننده ). اما وظیفه بازاریان شرکتها این می باشد که بازارهایی را شناسایی کنند که در ارضاء نیازهای مشتریان، بهتر و موثرتر از رقبا باشد.

متاسفانه تا کنون در مورد مدیریت بازاریابی به اندازه کافی و عملی در شرکتهای ایرانی فعالیت نشده و باید در این مورد مانند کشورهای پیشرفته تلاشهای بیشتری بعمل آید.
خوشبختانه گروه تحقیقات بازاریابی و بازرگانی شرکت نشانه با حمایت های بی دریغ مدیریت محترم آقای سعید علی نژاد ، در این مسیر گام نهاده اند و چنین شایسته است که از دیدگاهها و تشویق های آن مدیریت از گروه بازاریابی را مورد تحسین قرار داد.

مقدمه
با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی و بهره گیری صنایع از تکنولوژی روز ، نیاز به همگام شدن با شرایط تکنولوژی برتر روز به روز بیشتر می گردد و در همین راستا تولید و عرضه روغنهای روانکار با ویژگیهای خاص مورد نیاز می باشد و شرکتهای مطرح در تولید روغن های روانکار در جهان مانند : شل – توتال – انی و .. در جهت رسیدن به حداکثر کیفیت و کارآیی دست به تلاش مستمر می زنند.

علیهذا با عنایت به مزایای کشور ایران در راستای تولید محصولات روغن روانکار که یک کشوری نفت خیز و دارای تکنولوژی قابل قبول در صنایع نفت و گاز می باشد و از طرفی علاقه مند به سرمایه گذاری در جهت کسب علوم روز دنیا برای تولید محصولات با کیفیت و متناسب با نیازهای مصرف کنندگان داخلی و خارجی و از طرف دیگر با توجه به تولید روغنهای پایه با بهترین کیفیت در داخل کشور و وجود بازار مصرف بالقوه مناسب، شرکتهای خارجی را علاقه مند به همکاری سرمایه گذاری با شرکتهای تولید روغن در ایران را نموده است و این امر باعث تولید بهینه محصول و توسعه محصول و تغییر الگوی مصرف شده است.

حال شرکتهای نفتی مطرح در جهان که در زمینه تولید روغنهای روانکار از قدمت تاریخی برخوردار هستند بر آن داشته است که بصورت مشترک با شرکتهای نفتی ایران اقدام به تولید روغنهای روانکار را کیفیتی متناسب با نیاز بازار امروز را بنمایند.
جهت بالفعل کردن بازار، نیاز به بررسی و تحقیقات جامع و علمی بازار ایران احساس می گردد و شرکت نشانه (نماینده Aqip) با هدف رسیدن به رفع نیازهای مصرف کنندگان که نهایتا باعث فروش بهتر خواهد شد دست به بررسی و تحقیقات بازار در سطح استان مازندران نموده است.
حال کلیه اطلاعات جمع آوری شده در مورد رقبا، نیازهای مصرف کنندگان و .. و. استراتژیهای لازم در مورد ورود به بازار و حفظ آن ، از طریق گروه تحقیقات بازاریابی شرکت نشانه بصورت مکتوب و مستند بحضورتان تقدیم می گردد و امید است در جهت شناخت بازار ایران و نیازهای مصرف کنندگان حرکتهای مشابهی از طرف شرکتهای ارائه کننده این محصول انجام گردد.

جغرافیای استان مازندران
استان سرسبز مازندران با وسعت 4/23756 کیلومتر مربع در شمال کشور ایران واقع شده است و این استان 4/1 درصد مساحت کل کشور را شامل می گردد و از حیث وسعت هجدهمین استان کشور است.
براساس سرشماری سال 1375 جمعیت استان 20602008 نفر بوده که از میان جمیعت فوق 1202127 شهرنشین (2/46 درصد ) و 1399880 نفر روستانشین ( 8/53 درصد ) بودند.

متوسط نرخ رشد جمعیت در سال 1375 عدد 3/1 درصد می باشد وبا فرض اینکه همان نرخ رشد تا به سال 1383 ثابت بوده باشد اکنون می بایست جمعیت استان در سال 1383 تقریبا 673/2811 نفر می باشد و نرخ رشد جمعیت شهر نشین در سال 5/2 درصد و نرخ رشد جمعیت روستا نشین 4/0 درصد بود.

استان مازندران در سال 1379 دارای 15 شهرستان و 36 شهر و 38 بخش و 104 دهستان و 3549 آبادی می باشد و شهرساری مرکز استان می باشد و شهرستان بابل دارای بیشترین تعداد آبادی و شهرستان ساری وسیعترین شهرستان در مقایسه با سایر شهرستانها بودند. از کل جمعیت استان 52 درصد را زنان و 48 درصد را مردان شامل می گردد و سهم جمعیت استان از کل کشور تقریبا 3/4 درصد می باشد و سهم جمعیت شهری از کل جمعیت شهری کشور 26/3 درصد می باشد و سهم جمعیت روستائی از کل کشور 6 درصد می باشد.

آمارهای استان :
– تقریبا 80 درصد جمعیت استان با سواد هستند که البته نسبت به کل کشور تقریبا دارای سهم یکسانی است.
– میزان نرخ بیکاری درسال 77 تقریبا 66 درصد بود.
– براساس سرشماری 1375 تعداد مسلمان 7/99 درصد سایر ادیان و 3/0% جمعیت کل استان را شامل می شوند.
– براساس برآورد سال 1377 درصد هزینه خانواده شهری عبارتند از : 74/29 درصد هزینه یک خانوار را هزینه خوراکی و 73/48 درصد هزینه دخانی و 37/21 درصد هزینه غیر خوراکی می باشد.
– از مجموع هزینه های غیرخوراکی یک خانوار شهری در سال 1377 مسکن با 6/37 درصد بیشترین و پوشاک 3/18 و بهداشت درمان 9/11 درصد وحمل و نقل 1/9 درصد را بخود اختصاص دادند.

– وضعیت حمل ونقل : در سال 1379 از کل بار استان 8% با راه آهن و 92% با وسایل نقلیه از طریق جاده ای انجام شده است.
– تعداد کل مسافران خارج شده از پایانه های حمل و نقل در سال 1379 تعداد 444/124/3 نفر بوده که از این میزان 10 درصد با راه آهن و یک درصد با هواپیما و 89 درصد با وسایل نقلیه برون استانی بودند.

شاخص بهای کالا ها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری استان (100=1374)
در سال 78 شاخص بهای کالا ها در استان 6/271 می باشد و شاخص بهای کالاها در کشور 6/198 می باشد.
در سال 78 شاخص بهای خدمات در استان 3/257 می باشد و شاخص بهای خدمات در کشور 4/216 می باشد.
اطلاعات گردشگری در سه ماهه تابستان سال 1380
میزان گردشگر بر حسب محور و نوع وسیله نقلیه در سه ماهه تابستان سال 80

هواپیما اتوبوس مینی بوس سواری شخصی کشتی از بندر قطار سایر جمع
8113 883053 303797 2808218 0 16799 12300 4032280

میزان گردشگر بر حسب تحصیلات در سه ماهه تابستان سال 80

بی سواد ابتدائی راهنمائی دیپلم فوق دیپلم لیسانس فوق لیسانس سایر جمع
61678 189400 484682 1759138 573288 865873 87623 10598 4032280

میزان گردشگر بر حسب سن در سه ماهه تابستان سال 80

20 سال به پائین 21 تا 30 سال 31 تا 60 سال 60 به بالا نا مشخص جمع
404743 1780646 1668528 169220 9143 4032280
میزان گردشگر بر حسب مدت اقامت در سه ماهه تابستان سال 80

یک روز دو تا سه روز 6 تا 7 روز بیشتر از یک هفته نامشخص جمع
415391 2250750 1106804 184990 74345 4032280

میزان مصرف بنزین
میزان مصرف بنزین در سال 79 در استان 000/392/795 لیتر بود که نسبت به سال 78 مقدار 4/8% افزایش داشته است به فرض نسبت فوق را طی سالهای گذشته ثابت فرض کنیم مورد مصرف سال 82 عدد 045/160/090/1 پیش بینی می گردد که براساس پیش بینی فوق مصرف روزانه بنزین در سطح استان سه میلیون لیتر برآورد می گردد و با توجه به بررسی که از منطقه بعمل امد میزان مصرف روزانه در سال 83 مابین 3 میلیون تا 5/3 میلیون لیتر بوده است (بستگی به میزان گردشگر دارد. )

میزان مصرف روغن موتور :
اگر مصرف متوسط را 2/3 میلیون لیتر فرض کنیم و با فرض اینکه خود مصرف بنزین به ازای 1000 کیلومتر 13 لیتر باشد و با توجه به بررسی بعمل آمده اکثریت مردم بطور متوسط در هر 300/3 کیلومتر اقدام به تعویض روغن ماشین خود می نمایند لذا می توان گفت که در روز 7459 گالن 4 لیتری تعویض روغن در سطح استان انجام می گیرد.

حضور و بسته بندی رقبا :
در استان مازندران کلیه تولید کنندگان داخلی یا خارجی حضور فعال داشته که تعدادی از آنها که حضور خوبی داشتند عبارتند از :
– محصولات شرکت بهران مانند بهران پیشتاز – بهران تکتاز – بهران رخش – بهران توان در ظروف 4،1،20 لیتری در بسته بندیهای فلزی و پلاستیکی
– محصولات کاسترول مانند GTx و مگناتگ در بسته بندی چهار لیتری و یک لیتری 20 لیتری ( مخصوص ماشینهای سنگین )
– محصولات شرکت شیل مانند : ‌Sheel SL , Shell plus , Shell Super , Shell RimulA درسایزهای 5 لیتری و 4 لیتری و یک لیتری در ظروف قرمز – زرد و آبی و طوسی رنگ
– محصولات شرکت Total مانند 5000 Total ، Total 7000 در بسته بندی فلزی و پلاستیکی
– محصولات شرکت کیلومولی در ظرف چهارلیتری در سه رنگ
– محصولات شرکت نفتی پارس
– محصولات شرکتهایی که روغنهای تصفیه دوم تولید می کنند ماند Bast و ملت – قطران کاوه و …
– محصولات شرکت eni با نام سوپرآجیب در ظروف چهار لیتری به شکل خیلی محدود.
منابع موضوعات تحقیقاتی :
طی تحقیقات بازاریابی بعمل امده از 15 پایگاه تحقیقاتی در سطح استان مازندران در مورد آمیزه های بازاریابی محصول ، به تفکیک و به شرح ذیل اعلام می گردد:
1- حاشیه سود : حاشیه سود برای نماینده بین 7 الی 10 درصد از فروش می باشد.
2- قیمت های فروش :‌
عوامل فروش
محصول نمایندگان تعویض روغن مصرف کنندگان
Castrol 4 Lit 59500 60300 70000
Castrol 1 Lit 17250 17500 19500
بهران تکتاز 43500 46000 56000
بهران پیشتاز 50000 53000 65000
بهران رخش – 36000 45000
توان – 26000 34000
کیان – 22500 28000
شل زرد 53500 55500 65000
توتال 5000 – 75000 90000
آجیپ 46000 52000 65000
حاشیه سود برای تعویض روغنها 20%-16%‌از فروش می باشد.
قیمت های جدول فوق به ریال می باشد.

توزیع :
توزیع روغن موتور توسط نمایندگان آزاد انجام می گرفت.
وسایل توزیع :
کلیه پخش محصولات شرکتهای رقیب توسط خودروهای شخصی نمایندگان انجام
می گرفت.
ساختار فروش :
در مورد کاسترول وبهران ساختار فروش بصورت علمی بوده و در سطح بالایی قرار دارد و از مدیر فروش ،مسئول منطقه ، مسئول ناحیه و .. استفاده می گردد.
در هر حال شرکتهای موفق در بازار دارای روابط عمومی قوی، قدرت های مالی بالا، و ساختار فروش می باشند.
خدمات :
– در مورد خدمات قبل از فروش اولاً شرکتهای بصورت اعتباری دو ماه می فروختند و شرکت کاسترول علاوه بر مطلب بالا از تحقیقات فروش نقدی ( به میزان 4 درصد ) و تحویل درب نماینده ( کرایه حمل بعهده شرکت کاسترول ) استفاده می نمود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:23 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ فایل ورد (word) :

عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ

مقدمه :
تاریخ سرگذشت گذشتگان و عبرت آموز آیندگان است . هر کشوری متعلق به تاریخ و گذشته خود است و حوادث رخ داده در آن ، پشتوانه فرهنگی آن کشور محسوب می شود. فردی که از گذشته تاریخی خود مطلع است ، از فرهنگ جامعه خویش دور نیست و در بطن آن زندگی می کند و با کسب تجربه زندگی را برای خود هموار می سازد.

عموماً کتب درسی تاریخ ، همیشه مملو از نام ها و اسامی پادشاهان ، وزیران ، سلسله ها و وقایعی است که دانش آموزان باید آنرا بخوانند و حفظ نمایند. در نتیجه عملاً در کلاسهای تاریخ کاری جز بالا بردن سطح محفوظات انجام نمی گیرد و نقش معلم ، در حد داستان گویی و نقالی خلاصه می شود.
دکتر صادق زیبا کلام در کتاب « سنت و مدرنیته» نحوه آموزش تاریخ را در جامعه ایران و اروپا با یکدیگر مقایسه می کند و می گوید : در نظام آموزشی و پرورشی ما به مشتی حفظیات ، القائات و تحریفات سیاه و سفید ، بدون آنکه چراغی فرا روی نسل جوان ما ، برای شناخت و درک گذشته اش قرار دهد و کمکی در جهت ایجاد هویت برای زمان حالش بنماید تقلیل یافته است. در اروپا و امریکا ، آموزش تاریخ عبارت است از ایجاد و پرورش استعدادها و قوه تجزیه و تحلیل گذشته .
پژوهنده نیز طی سالها تجربه بخوبی درک نموده که دانش آموزان بطور کلی علاقه ای به درس تاریخ و کلاس تاریخ ندارند ، پس با شروع این کار پژوهشی سعی می کند راههایی جهت ایجاد علاقه و شوق در دانش آموزان ایجاد کند ، تا این مشکل بزرگ را در کلاس درس

مرتفع سازد.

1 ـ 1 بیان موضوع :
مشکل اصلی که پژوهنده با آن روبرو است ، عدم علاقه و توجه دانش آموزان در کلاس درس تاریخ می باشد و جستجو برای یافتن راههایی جهت افزایش علاقمندی دانش آموزان به درس و کلاس تاریخ مهم ترین هدف پژوهنده می باشد.

2 ـ 1 توصیف وضعیت موجود و تشخیص مسئله :
پژوهنده لیسانس تاریخ را در دانشکده ادبیات فارسی دکتر علی شریعتی شهر مشهد اخذ نموده است و حدود 17 سال سابقه کار دارد. هم اکنون در دبیرستان دخترانه صیرفی واقع در منطقه قاسم آباد ، شریعتی 9 ، تدریس می کند. دبیرستان صیرفی تنها مدرسه موضوعی در استان خراسان و تا سال پیش ، در کل ایران می باشد . مدرسه موضوع محوری ، مدرسه است که کلاسهای درس آن بر اساس موضوع درس ، مشخص شده است ، یعنی ما در این مدرسه

کلاسهای زیر را داریم :
کلاس تاریخ ـ کلاس جغرافیا ـ کلاس زبان انگلیسی ، کلاس زبان فارسی ـ کلاس ادبیات فارسی ـ کلاس عربی ـ کلاس دینی ـ کلاس قرآن ـ کلاس مطالعات اجتماعی ـ کلاس ریاضی کلاس شیمی ـ کلاس فیزیک ـ کلاس زیست شناسی.
در طبقه دوم دبیرستان ، کلاسهای ریاضی ، فیزیک ، شیمی و زیست شناسی قرار دارد ، چرا که آزمایشگاه فیزیک ، شیمی و زیست شناسی در این طبقه واقع شده است. و بقیه کلاسها در طبقه سوم قرار دارد. مجموع این کلاسها 13 کلاس می شود. این دبیرستان توسط خیری بنام آقای صیرفی در سال 77 بنا شده است و دارای 3 طبقه ، حیاط نسبتاً بزرگ با باغچه کاری در حاشیه آن ، کتابخانه و اتاق کامپیوتر و وسایل سمعی و بصری می باشد. این مدرسه دو نوبته است و در هر نوبت حدود 450 دانش آموز مشغول تحصیل می باشند.

با وجود آنکه بعد از یکسال از افتتاح آن ، مدیریت محترم دبیرستان ، شیوه نام گذاری کلاسها را بر اساس موضوع محوری قرار دادند و هر درس کلاس مخصوص بخود را دارد و در هر کلاس نیز کمد یا ویترین نسبتاً بزرگی با دربهای شیشه ای نصب شده است و از ابتدای امر از کلیه همکاران دعوت به همکاری نمودند تا در امر تجهیز این کلاسها ، تهیه وسایل کمک آموزشی ، نقشه ، پوستر و … سهیم باشند ، ولی متاسفانه همکاران آن طور که باید از وجود این کلاسها با امکانات موجود ، به نحو احسن استفاده ننمودند.

پژوهنده نیز به علت بیماری ، حدود چهار سال از تدریس معاف بود و بطور غیر مستقیم در کادر اجرایی ، با دانش آموزان و سایر همکاران هم رشته خود در تماس بود. در سال تحصیلی 82-83 ، پژوهنده دوباره به تدریس درس تاریخ می پردازد و متوجه می شود توجه و علاقه دانش آموزان نسبت به درس تاریخ نسبت به سالهای قبل بسیار بسیار کم شده است. پژوهنده در ماه اول تحصیلی این عدم علاقه و توجه را کاملاً در رفتار دانش آموزان ، نحوه نشستن ، گوش دادن و … آنان و نیز در آزمون اولیه ، مشاهده می نماید و حتی متوجه می شود که برخی از دانش آموزان نسبت به این درس نه تنها هیچگونه علاقه ای نشان نمی دهند ، بلکه ، تعدادی نیز کاملاً از این درس متنفر می باشند و بالاجبار در کلاس حضور می یابند.

پژوهنده می داند که تا دانش آموز را به درس و کلاس و کتاب تاریخ علاقمند ننماید ، هر زحمتی را در کلاس بکشد ، بیهوده است و دانش آموزان اگر بخواهند فقط به خاطر حضور و غیاب و یا نمره قبولی ناپلئونی ، کلاس را تحمل نمایند ، نه تنها متن کتابها را طوطی واری حفظ خواهند نمود ، بلکه ارزش علمی و بار علمی برای آنان ندارد. پژوهنده به دنبال حل این مشکل بر می آید که چگونه علاقه مندی و توجه دانش آموزان را به درس تاریخ بیشتر نماید ؟! مسلماً اگر دانش آموزان بدون هیچ رغبتی وارد کلاس شوند و هیچ انگیزه أی برای خواندن ، گوش فرا دادن و یادگیری درس نداشته باشند ، تلاش دبیر در کلاس نه تنها مثمر ثمر نخواهد بود ،بلکه دانش آموزان روز به روز از این درس منزجرتر شده و با همین دیدگاه وارد اجتماع می شوند و دبیر نیز به هدف اصلی آموزش تاریخ ، عبرت آموزی از تاریخ گذشتگان ، نخواهد رسید.

به نظر پژوهنده باید راه هایی باشد تا در این وضع موجود تغییری حاصل نماید ، او معتقد است باید در بیان دبیر ، طریقه درس دادن ، حتی محیط و فضای آموزشی یک تحولی ایجاد کند تا در دانش آموز نیز تحول ایجاد شود ، اینها لازم و ملزوم هم هستند. اکنون پژوهنده ، با توجه به اهدافی که دارد به دنبال گردآوری شواهد می پردازد.
3-1 گردآوری اطلاعات ( شواهد 1)
در آزمون به عمل آمده در کلاس ، نمرات دانش آموزان بسیار بسیار ناراحت کننده بود و بیش از نیمی از دانش آموزان نمره زیر 12 آورده بودند.

مشاهده ظاهر بی توجه ، خسته ، بی علاقه کاملاً در دانش آموزان مشهود بود. پژوهنده متوجه شد در هنگام تدریس ، حواس اکثر آنان ، جای دیگر است و با علاقه و توجه لازم به درس گوش فرا نمی دهند .این مشاهدات با پرسش از درس تدریس شده ، در پایان کلاس و عدم پاسخگویی به سوالات از سوی دانش آموزان ، قطعی شد و این امر را برای پژوهنده مسلم نمود که دانش آموزان توجهی به درس نداشته و ندارند.
بعد از مشاهده جو حاکم بر کلاس ، ثبت نمراتی بسیار پایین ، پژوهنده درصدد مصاحبه با دانش آموزان بر می آید تا شاید علل این عدم علاقه را دریابد .

نمونه هایی از چندین مصاحبه :
مصاحبه اول :
پژوهنده : “خانم الف” علت عدم توجه و گوش ندادن شما در هنگام تدریس درس چیست ؟
خانم الف : من از این روش تدریس اصلاً خوشم نمی آید ، هر جلسه تکراری ، دبیر می آید ، اول ساعت از 4 الی 5 نفر درس را می پرسد ، حدود 10 الی 15 سوال از درس جلسه قبل . بعد شروع می کند مسلسل وار درس جدید را میدهد و آخر هم می پرسد سئوالی ندارید؟ خداحافظ !!
پژوهنده : به نظر شما چه بکنیم تا شما بهتر به درس توجه نمایید و بهتر فرا بگیرید ؟

خانم الف : به نظر من اگر ما دانش آموزان در امر تدریس مشارکت داشته باشیم ، خود بدنبال مطلب برویم و سوال درآوریم ، تست درآوریم ، کنفرانس بدهیم ، نقش دبیران را بازی کنیم ، درس برایمان جذاب تر و گیراتر خواهد شد.
مصاحبه دوم
پژوهنده : “خانم ب” علت عدم توجه و علاقه مندی شما به درس تاریخ چیست ؟
خانم ب : محیط کلاسهای درس ما بسیار خشک است. حتی در این مدرسه ، که به اصطلاح ، موضوع محوری می باشد. این کلاس تاریخ در دبیرستان ما با سایر کلاسها در مدارس دیگر چه فرقی می کند ؟!
کجای کلاس ما را به یک فضای کاملاً تاریخی می کشاند. نه نقشه ای ، نه عکسی ، نه وسیله کمک آموزشی .. هیچی ، فقط گچ و تخته سیاه و میز و نیمکت و فقط اسم کلاس ، کلاس تاریخ می باشد.
پژوهنده : به نظر شما چه کنیم تا علاقه شما به کلاس درس تاریخ بیشتر شود ؟ و با علاقه به کلاس بیایید ؟!

خانم ب : به نظر من باید هنگام تدریس تاریخ ما احساس کنیم در یک فضای کاملاً تاریخی قرار گرفته ایم ، مثلاً وقتی دوره افشاریه تدریس می شود ، من حداقل عکسی از موسس این سلسله ببینم ، چند اثر تاریخی را مشاهده کنم. محدوده جغرافیایی آن را در نقشه نگاه کنم و شیوه تدریس به گونه ای باشد که من واقعاً احساس کنم در کلاس تاریخم.

مصاحبه سوم :
پژوهنده : “خانم ج” علت عدم توجه و علاقه شما به درس تاریخ چیست ؟
خانم ج : متن کتب تاریخ ما ، بسیار بسیار بد است. یک سری نام سلسله ، نام شاهان ، جنگها و حتی سالهای آن به چه درد ما می خورد ؟ فقط یک سری محفوظات با قطر بسیار زیاد ، بدون هیچ عکس رنگی و جذابیتی و یا شرح ماجرای هیجان برانگیزی ، اگر کتب تاریخ عوض شود شاید در نحوه توجه و علاقه و فراگیری ما نیز تغییری صورت بگیرد ، و من هم بیشتر به درس تاریخ علاقه مند بشوم.

این سه نمونه از مصاحبه با دانش آموزان کلاس بود که شواهد من را دال بر وجود مشکل در کلاس درس تکمیل می نماید و برای مشاهده میانگین نمرات پایین آنان می توانید به پیوستها مراجعه نمائید.

4-1 تجزیه و تحلیل داده ها :
پژوهنده برای تجزیه و تحلیل داده هایش از روش شش پرسش استفاده می کند.
روش شش پرسش :
چرا ؟ چرا دانش آموزان به درس تاریخ توجه و علاقه کافی ندارند ؟ و نیز درس را خوب فرا نمی گیرند ؟ در مصاحبات انجام شده مشخص شد که بیشترین علت عدم علاقه دانش آموزان را باید در نحوه تدریس یعنی همان روش تدریس سنتی جستجو کرد. این روش دیگر کارایی خود را از دست داده است.

 

چرا کتب تاریخ برای دانش آموزان جذابیت خود را از دست داده است ؟ مسلماً محدودیتهای حاکم بر کتب فعلی ما اعم از منابع و دوره ها و متن و محتوی کتب و نحوه نگارش آن و نیز قطور بودن کتب تاریخ با توجه به ساعات تدریس ، عواملی می باشند که این کتابها جذابیت خود را از دست داده اند.
چرا دانش آموزان با رغبت وارد کلاس تاریخ نمی شوند ؟ محیط و فضای آموزشی که دانش آموزان در آن تحصیل می نمایند امکانات لازم را برای ایجاد انگیزه و علاقه در آنان ، ندارد و اینکه چرا تاکنون این امکانات و وسایل کمک آموزشی فراهم نشده است ؟ پژوهنده علت را در عدم توجه کافی همکارانی که در تهیه و تجهیز این وسایل در سنوات گذشته ، می داند.
چه کسی و کسانی بیشتر درگیر با این مشکل عدم علاقه هستند ؟ بطور قطع اکثر دانش آموزان کلاس درس تاریخ ، چه کسانی در ایجاد علاقه مندی دانش آموزان به درس تاریخ بیشترین نقش را ایفا می کنند ؟ در ابتدا خود پژوهنده به عنوان مدرس در کلاس درس ، و بعد سایر همکاران ، مدیر و معاون آموزشگاه و در نهایت خانواده. بعد از ایجاد تغییر چه کسی یا کسانی بیشترین بهره را از وضع جدید می برند ؟ باز هم بطور حتم کلیه دانش آموزان کلاس در تجزیه و تحلیل داده ها می توان از روش ترسیم مفاهیم استفاده نمود.
ـ روش ترسیم مفاهیم.

5-1 انتخاب راه جدید موقتی :
با توجه به مشاهدات انجام شده و مصاحبات صورت گرفته و گرفتن درصد میانگین کلاس در آزمون اولیه ، پژوهنده از خود می پرسد چگونه عمل کنم تا دانش آموزانم با علاقه بسیار زیاد وارد کلاس تاریخ بشوند ، با توجه فراوان درس را فراگیرند و به نحو احسن به سوالات پاسخ گویند ؟
پژوهنده با توجه به شواهد و اسناد و ارقام و در مصاحبات انجام شده این راه حلها را برای رفع مشکل خود در کلاس درس پیش بینی می نماید :

1ـ تغییر در روش سنتی تدریس یا تدریس بر اساس الگوی نوین تدریس
2ـ فراهم نمودن وسایل کمک آموزشی برای کلاس تاریخ
3ـ تغییر در فضای فیزیکی و ظاهری محیط آموزشی کلاس تاریخ
4ـ تلاش در تغییر در محتوی کتب درسی تاریخ
5ـ افزایش تعداد گردشهای علمی
6ـ ارائه طرح درس روزانه ، ماهانه و سالانه
7ـ گرفتن آزمونهای ماهانه و مطلع نمودن والدین

پژوهنده با توجه به مشاهدات و مصاحبه های انجام شده می خواهد راه حلی را موقتاً در کلاس درس اجرا کند. پژوهنده می بیند سه راه اول ، لازم و ملزوم یکدیگرند ، چراکه برای استفاده از الگوهای نوین تدریس باید محیط و فضای فیزیکی کلاس تغییر نماید و باید طریقه نشستن دانش آموزان به شکل گروهی و دایره وار باشد. باید از وسایل جدید کمک آموزشی همانند کامپیوتر و

اینترنت استفاده کند و ویترین داخل کلاس را مملو از سکه ، اسکناس و اشیاء تاریخی جذاب بنماید. پس پژوهنده بعد از اینکه با سایر همکاران در رشته تحصیلی خود مشورت می کند ، تصمیم می گیرد سه راه حل را بطور موقت در کلاس درس اجرا کند.
1ـ تغییر در روش های سنتی تدریس

1ـ گذراندن دوره الگوهای برتر تدریس بطور علمی و عملی چگونه ؟
حضور در کلاسهای ضمن خدمت کجا ؟
آموزش نیروی انسانی مکان ؟
اداره ناحیه 7 زمان ؟
آذر 82
2ـ تماس با کارشناسان و صاحب نظران کارت دعوت
تهیه
ارسال الف ) گروههای آموزشی
ب) سالن یاسر کراچیان پژوهش سرای دانش آموزی دی 82
3ـ استفاده از وسایل کمک آموزشی و سمعی و بصری کارشناسان تهیه مواد آموزشی در سالن اجتماعات دبیرستان دی 82
4ـ دخالت و مشارکت بچه ها در امر تدریس با کنفرانس دادن در کلاس درس تاریخ کلاس آذر و دی 82

2ـ فراهم نمودن وسایل کمک آموزشی

1ـ خرید انواع وسایل سکه ، تمبر ، اسکناس و اشیاء تاریخی چگونه ؟
با کمک دانش آموزان و مدیر دبیرستان کجا ؟
فروشگاه ملزومات تاریخی شهر طوس چه کسی ؟
پژوهنده و تعدادی از بچه ها زمان ؟
آذر 82
2ـ خرید کمد و ویترین جهت نگهداری وسایل با کمک بچه ها و مدیر دبیرستان مراجعه به نجاری مدیر دبیرستان آبان 82

3ـ تغیر در فضای فیزیکی کلاس

1ـ نصب نقشه های تاریخی بر دیوار کلاس چگونه ؟
نصاب با استفاده از دلر زمان ؟
آذر 82
2ـ نصب پوسترهای تاریخی موسس هر سلسله بر دیوار کلاس نصاب با استفاده از دلر آذر 82
3ـ تغییر نحوه چیدن میز و نیمکتها توسط دانش آموزان در هر جلسه درسی

1-2 اجرای طرح جدید و نظارت بر آن
پژوهنده برای اجرای طرح جدید ابتدا با سایر همکاران هم رشته خود مشورت می کند و نظرات آنان را جویا می شود و بعد از اینکه آنها راه های جدید را مورد ارزیابی قرار دادند و موافقت خود را اعلام نمودند. پژوهنده مطمئن می شود که باید این تغییرات صورت بگیرد تا نتیجه مطلوب حاصل آید. سه راه حل اول توام با هم ولی مهم ترین گام همان تغییر در روشهای سنتی تدریس می باشد.

پژوهنده در دوره ضمن خدمتی که در ناحیه برگزار شد ، آموزش الگوهای نوین تدریس را بطور علمی و عملی دید و آگاهی کافی در این زمینه را پیدا نمود تا هنگام تدریس دچار مشکل نشود. چندین کتاب نیز در این زمینه مطالعه نمود من جمله کتاب « آشنایی با یادگیری از طریق همیاری» الیس و والن سوزان ، کتاب « جزئیات روشهای تدریس» نوشته قورچیان ، کتاب « آموزش رفتار خلاق و استعدادهای درخشان در دانش آموزان» نوشته شل کراس ، کتاب « ماهیت خلاقیت و شیوه های پرورش آن» ، نوشته حسینی.
دو الگوی بسیار مهم به نامهای : 1ـ طرح کارایی تیم TED و 2 ـ طرح تدریس اعضای تیم TMTD را پژوهنده به خوبی فراگرفت.

ـ شرح خلاصه از طرح کارایی تیم The Team Effectiveness Design
ابتدا مطلبی را برای دانش آموزان مشخص نموده تا برای جلسه آتی مطالعه نمایند و یا اول جلسه فرصتی می دهیم تا برای آخر زنگ مطلبی را فرا بگیرند. دبیر از قبل سئوالاتی آماده و تکثیر نموده و همه یک نوع سوال و به شکل تستی (ص ـ غ) و در اختیار تمام دانش آموزان قرار داده تا پاسخ دهند. ما دو نوع پاسخنامه داریم.
1ـ پاسخنامه فردی 2ـ پاسخنامه گروهی .
نظر گروه نظر فرد
غ ص
ص غ
بعد پاسخنامه ها را جمع می کنیم و جوابها را چک می کنیم و مشخص می شود آیا گروه موفق بوده یا نه ؟ و نمره گروهی می دهیم. افراد نمرات متفاوت دارند و نمره گروه مهم است.
ـ شرح خلاصه طرح تدریس اعضای تیم : The Team Member Teaching Design
در این الگو ما ابتدا مطلبی را برای جلسه آینده تقسیم بندی می کنیم و بچه ها را نیز گروه بندی می نمائیم. در دبیرستان بهتر است گروه 5 تا 7 نفری باشد ما مطلبمان را بین 5 گروه تقسیم بندی می کنیم. 5 گروه ، هر گروه 5 نفر.

مطلب مورد نظر را که به 5 قسمت تقسیم کردیم به هریک از افراد گروه یک قسمت را می دهیم تا برای جلسه آینده یاد بگیرند. در جلسه آتی ، گروه ها جدا از هم نشسته و این دانش آموزان هستند که به ترتیب مباحث و مطالب درس را برای دوستان گروه خود تدریس می نمایند و بعد نمونه سئوالات 4 جوابی و 4 گزینه ای یا به شکل ص ـ غ که از قبل تهیه شده به بچه ها داده و بعد از تدریس اعضای گروه آزمونی گرفته و بعد از پاسخ گویی ، مشخص می شود که کارایی کدام گروه بهتر است.

پژوهنده در کلاس درس این دو الگوی نوین تدریس را اجرا می کند. همبستگی و مشارکت ، علاقه و توجه دانش آموزان کاملاً مشاهده می شود. آنان با علاقه مبحث مربوط به خود را فرا می گیرند و با دقت برای سایر اعضاء گروه خود تدریس می نمایند.
پژوهنده در مرحله بعد به کمک دانش آموزان و با هماهنگی با مدیریت محترم آموزشگاه ، شروع به تغییر فیزیکی فضای آموزشی کلاس می دهد و به کمک بچه ها شروع به تهیه وسایل کمک آموزشی می نماید و بسیاری از اشیاء تاریخی من جمله مجله ، سکه ، اسکناس ، آلبوم تمبر ، پوسترهای مکانهای تاریخی و … تهیه و در داخل ویترین ها قرار می گیرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:23 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف فایل ورد (word) :

فناوری اطلاعات
فناوری نیز باید تمام این تغییرات سازمانی در امر مدیریت را در نظر بگیرد. این افراد و ساختارهای مربوط آنان نیستند که باید با فناوری تطابق پیدا کنند، بلکه عکس آن صادق است. وقتی که راهبردها در سطح گروهی اتخاذ گردید، ابزارهای فنی باید ایجاد شوند.
فناوری اطلاعات به یک «اسلحه» راهبردی تبدیل شده است؛ یک شرکت می تواند در نتیجه پردازش سریع داده ها و با یک سامانه ایمن مخابراتی به دستاوردهای چشمگیری در قبال رقیبان خود نایل شوند. این «اسلحه» پیامدهای زیر را با خود به همراه می آورد.
• رقابت بالا؛
• ارزش افزوده بیش‌تر؛
• بهره وری مدیریتی بالاتر.
رقابت را هم در سطح داخلی و هم خارجی، می توان با اقداماتی همچون موارد زیر بهبود بخشید:
اقدامات داخلی:
• اطلاع رسانی سریع؛
• افزایش سطح مراقبت و کنترل؛
• شبکه ای کردن تولید؛
• فراهم آوری درونخطی.
اقدامات خارجی:
• سامانه سفارش و اطلاع رسانی خودکار؛
• ارتباط دادن مشتریان با یک سامانه داخلی.
راهبرد اطلاعات
اجرای فناوری اطلاعات نباید بدون نظم و ترتیب صورت گیرد، بلکه مطابق با راهبردها و اهداف کلی سازمان باشد. اهداف یک شرکت غالباً تعریف نامشخصی دارند و در نتیجه برای مدیران داده پردازی مشکل است که ابزار خود را به لحاظ راهبردی به شیوه ای کارآمد قابل دسترس کنند. اگر راهبرد شرکت تدوین شده باشد، راهبرد فناوری اطلاعات را باید از آن بر گرفت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   156   157   158   159   160   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ