سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمرانیها میدانهاى مسابقت مردان است . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد تأثیر درجه حرارت های متفاوت در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد تأثیر درجه حرارت های متفاوت در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد تأثیر درجه حرارت های متفاوت در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد تأثیر درجه حرارت های متفاوت در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها فایل ورد (word) :

تأثیر درجه حرارت های متفاوت در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها

چکیده :
در چند دهه گذشته ، محققان متفاوتی در خصوص عوامل مؤثر بر کیفیت جوجه های یکروزه تولیدی گزارشاتی ارائه نموده اند. همچنین روشهای گوناگون برای تعیین کیفیت جوجه و عوامل مؤثر بر آن گزارش شده است.

درجه حرارت در طول انکوباسیون( یا درجه حرارت جنین) مؤثرترین و اثر گذارترین فاکتور بر روی کیفیت جوجه یکروزه می باشد زیراکه درجه حرارت بالا سبب جنین می شود. تأثیر بالا بودن حرارت به شکل رشد کم جوجه ها ، استرس ، نقاط تیره و سیاه، جوجه های ضعیف، ناف نخی، سفید و بی رنگ شدن ظاهر جوجه ، ضعیف شدن جوجه وافتادن جوجه ، کاهش جوجه درآوری ، افزایش تلفات مرحله پایانی جنینی و تلفات اولیه جنینی ظاهر می شود.
در این آزمایش 3 درجه حرارت متفاوت یعنی 2/37، 4/37 ، 5/37 درجه سانتی گراد و تأثیر آن بر روی جوجه های هایبرو G+ مورد ارزیابی قرار گرفت. وزن بدن، طول بدن جوجه، میزان کیسه زرده باقی مانده همگی اندازه گیری شد. از 1440 جوجه هچ شده در ر تیمار 480 قطعه مورد آزمایش قرار گرفته و تلفات روزانه ، وزن بدن به صورت هفتگی و ضریب تبدیل خوراک در گروههای مختلف ثبت و محاسبه شد.
سن گله مادر نگرفت. سن گله مادر در هر سه تیمار تأثیر معنی داری داشته است. کیفیت جوجه تحت تأثیر این سه درجه حرارت مختلف قرار نگرفت. واکنش متقابل سن گله مادرx درجه حرارت تأثیر بسیار زیادی داشته زیرا که با افزایش سن، اندازه تخم مرغ های بزرگ ، به علت داشتن محتویات بیشتر سبب افزایش و تولید جوجه های بزرگتر و طولانی شدن مدت انکوباسیون می گردد. نتایج

این آزمایش نشان داد که تغییر حرارتی در طول انکوباسیون تأثیر معنی داری بر روی تلفات روزانه تا 7 روزگی ، وزن بدن به صورت هفتگی ، ضریب تبدیل خوراک در 42 روزگی نداشته است. شاید دلیل مؤثر نبودن تغییرات درجه حرارت بر روی کیفیت جوجه در این تحقیق به دلیل زیاد نبودن فاصله و دانه درجه حرارت و استفاده از انکوباتورهای چند سنی باشد.

فصل اول – بررسی منابع
1-1 مقدمه
در چند دهه گذشته تعدادی از محققان گزارشاتی در خصوص تأثیر درجه حرارت های مختلف در طول انکوباسیون بر روی کیفیت جوجه ها ارائه نموده اند. همچنین روشهای متعددی برای ارزیابی این اثرات روی کیفیت جوجه های درجه یک و قابل فروش تنظیم شده است. از آن جمله می توان به نظرات Deaming در سال 2002 و آقای Decuypere و همکاران در سال2001 در خصوص کیفیت جوجه اشاره نمود. این دو محقق بر این باورند که جوجه های درجه یک بایستی شرایط زیر را داشته باشد:
– جوجه خشک باشد(Dry)
– عاری از هرگونه کثیفی(Free from dirt)
– به دور از هرگونه آلودگی باشد(Free of contamination)
– چشم های واضح ، درشت و براق (Clear and Bright eye)
– نداشتن هیچ گونه نقص یا ناهنجاری (Defomity)
– ناف کاملاً بسته و تمیز
– نداشتن زواید یا بقایای بند ناف
– بدن جوجه به هنگام لمس بایستی نرم باشند (Firm)
– نداشتن هیچ گونه علامت یا نشانه ای از اختلالات تنفسی

– ترکیب یا وضعیت پاها کاملاً نرمال و طبیعی باشد.
– نداشتن تورم یا آسیب در قسمت پوست و مفصل خرگوشی
– صاف و مستقیم بودن منقار و پنجه های پای جوجه

عوامل متعدد دیگری در زمینه کیفیت جوجه و نشانه های یک جوجه با کیفیت وجود دارد که همگی آنها نشان از چگونگی انجام فرایند انکوباسیون می باشد.
2-1 روشهای ارزیابی کیفیت جوجه (Meth

ods for evaluating click Quality)
الف- روشهای کیفی (Qualitative) ب- روشهای کمی (Quantitative)
میجر هوف در سال 2005 بررسی کاملی در خصوص روشهای کیفی ارزیابی جوجه با استفاده از اسکور ظاهری جوجه بر مبنای آنچه Deming در سال 2002 تعیین نموده است انجام داد و در خصوص متد ارزیابی کیفی جوجه را در زیر مطرح نمود.
– رنگ (Colour): معمولاً رنگ زرد تیره نسبت به زرد روشن یا کمرنگ ارجحیت دارد.
– وضعیت رشد جوجه (Development): یک جوجه با طول بدن زیاد، رشد خوب ، پرهای بلندتر مطلوب می باشد.
– کیفیت ناف (Navel quality): ناف بسته سبب کاهش خطر ورود آلودگی به بدن جوجه شده و میزان تلفات کاهش می یابد . و سبب می گردد که جوجه های سالم زودتر از جوجه های دیگر به آب و غذا دسترسی پیدا نمایند.
– نشاط و سرزندگی جوجه یکروزه (Vitality of day old chick)
هر چند که در اثر تجربه کاری مدیران جوجه کشی و شاغلان در کارخانجات جوجه کشی ، این افراد قادر به تعیین کیفیت خوب جوجه بوده که این مسأله تجربی را نمی توان بصورت دقیق گزارش نمود. (Decuypere,2005)
ب- روشهای کمی
در سال 2000 پروفسور Deeming گزارشی در خصوص روشهای کمی در تعیین کیفیت جوجه ارائه داد که اصول اساسی این روش در موارد زیر خلاصه می شود:
– درصد هچ یا جوجه درآوری
– درصد جوجه درجه یک یا قابل فروش
– وزن جوجه یکروزه
– نسبت وزن جوجه به وزن اولیه تخم مرغ
در سالهای اخیر توسط میجر هوف در سال 2005 چهار روش امتیاز دهی برای تعیین کیفیت جوجه ها ارائه گردید.

– روش اول:
اسکور Pasgar یا Tona : این اسکور به عنوان یک روش استاندارد بوده که در آن مواردی همچون زنده مانی جوجه ، میزان جذب کیسه زرده ، بسته شدن ناف و توانایی جوجه ب

رای برگشتن به حالت عادی زمانی که جوجه به صورت واژگون قرار داده می شود. این دو متد به علت آسانی بخشی و ثبت راحت اطلاعات و داده های آن می تواند مورد استفاده قرار گیرد. هر چند که این دو اسکور با همدیگر سازگاری زیادی دارند.
– روش دوم:
روش دوم تعیین وزن جوجه یکروزه بوده که به آسانی قابل ثبت و گزارش می باشد. یک مساله قابل تأمل در این زمینه وجود دارد و آن اینکه وزن جوجه یکروزه بیشتر تابع

وزن و اندازه تخم مرغ بوده است. به عبارت دیگر وزن جوجه چندان دقیق نمیتواند بیانگر رشد و نمو مناسب جوجه باشد.
زیرا که در واقع وزن جوجــه یکــــــــــروزه شامل وزن واقعی جوجه (Actual chick weight) و وزن بقایای زرده (Remaining yolk) می باشد. زمانی که مشاهده می شود جوجه ای دارای بقایای زیادی از زرده خود می باشد می توان چنین نتیجه گیری نمود که :
– در طول انکوباسیون مقدار کمتری از این منبع انرژی استفاده شده است.
– به علت مصرف کمتر انرژی می توان گفت که رشد و نمو جوجه نیز کمتر بوده است.

– روش سوم:
استفاده از واژه وزن بدن جوجه بدون بقایای کیسه زرده (Yolk free body mass= body weight without residual yolk) می باشد. این مساله شاخص خوبی در خصوص توسعه و نمو جنین می باشد بخصوص هنگامیکه این مساله برای وزن تخم مرغ یا اندازه تخم مرغ تعیین شده باشد.
این روش نیازمند کشتن جوجه و کارهای عملی و آزمایشگاهی است(Lourens و همکاران،2006)
– روش چهارم:
در این روش طول بدن جوجه (chick length) ملاک ارزیابی قرار می گیرد. طول بدن جوجه را خانم میجر هوف به این نحو اعلام می کند: طول بدن جوجه مساوی است با اندازه گیری طول بدن از نوک یا ابتدای منقار (Tip of beak) تا وسط پنجه پای جوجه (Middle toe) می باشد.
این فاکتور ( طول بدن جوجه) نسبت به فاکتورهای دیگر همانند وزن جوجه( حتی در صورت تعیین برای اندازه و وزن تخم مرغ) شاخص بهتری است.
ترکیبی از این دو روش بسیار دقیق تر خواهد بود به طوریکه :
– 75 درصد امتیاز کیفیت جوجه به طول بدن جوجه (chick length) و
– 25 درصد امتیاز به اسکور پاسگار ( میزان زنده مانی جوجه) داده می شود.

3-1 فاکتورهای مؤثر بر کیفیت جوجه
از زمانی که یک تخمک آزاد می شود و سپس بارور شده و به شکل تخم مرغ خارج می شود و آنگاه که تخم مرغ خوابانده شده و منتظر هچ می شویم فاکتورهای زیادی وج

ود دارد که بر کیفیت جوجه در این مقطع مؤثرند. به طوریکه حاصل آن می تواند تولید جوجه های با کیفیت یا کیفیت پایین باشد.
از فاکتورهای مؤثر در این مقطع می توان به درجه حرارت ، رطوبت، تهویه ، چرخش(ترنینگ) و نوع انکوباتور و تجهیزات آن اشاره کرد.
الف- درجه حرارت در زمان انکوباسیون (Incubation temperature)

در سال 2000 دیمینگ گزارش نمود که در صورت پایین بودن درجه حرارت در غالب موارد منجر به مرگ جنین می شود ولی این جوجه ها نوک زده و دچار عدم تعادل بوده و به صورت تلو تلو خواهند بود. به دلیل خشک نشدن نرمال جوجه ها طول مدت هچ و زمان انکوباسیون طولانی می شود. در گزارشات دیگری اثرات بالا بودن حرارت را به صورت زیر ذکر می کنند که در اثر حرارت بالا جنین دچار مرگ شده ولی جوجه ها علاوه بر نوک زدن، بسیار کوچک ، چسبیده و ناف جوجه ها غیر عادی خواهد بود. در غالب موارد این جوجه ها دارای پنجه های نافرم (Deformed toes) می باشند.
حرارت زیاد در هسته و هچر یکی از اصلی ترین دلایل جوجه های با درجه پایین می باشند.
Decuypere و همکاران در سال 2001 گزارش نمود که بهترین عملکرد هچ زمانی حاصل می شود که درجه حرارت ماشین در دامنه 37-38 درجه سانتی گراد تنظیم شود. میزان تحمل گرمایی جنین د ردامنه ای خارج از اعداد توصیه شده مساله ای است که در آن سویه و لاین دخالت دارند.
فاکتورهای مؤثر بر کیفیت جوجه از زمان تشکیل تخم تا تولید جوجه شامل موارد زیر می شود:
– کیفیت فیزیکی تخم مرغ
– مرحله نمو جنینی در زمان تخمک گذاری
– شرایط نگهداری تخم مرغ از زمان تخمک گذاری تا خواباندن در دستگاه
– کیفیت تخم مرغ شامل شکل، اندازه، رنگ، تمیزی یا کثیفی تخم مرغ، پوسته و نداشتن بدشکلی پوسته برای رسیدن به یک کیفیت خوب در تولید جوجه بایستی علاوه بر تخم مرغ، انکوباتورها و یک مدیریت عالی مورد نیاز می باشد.
در صورت نامناسب و ضعیف بودن شرایط انکوباسیون علاوه بر افزایش تلفات جنینی ، جوجه های تولیدی از زمان هچ تا پرورش در فارم زنده مانی پایینی داشته و به حداکثر رشد و پتانسیل خود نخواهند رسید(میجر هوف،2003). لورنس در سال 2003 درجه ح

رارت در زمان انکوباسیون را مهمترین علت برای داشتن جوجه با کیفیت پیشنهاد نمود. عواملی که درجه حرارت بدن جنین را تحت تأثیر قرار می دهند شامل:
1- حرارت تولیدی جنین که خود تحت تأثیر سن مرغ مادر، نژاد و مرحله انکوباسیون می باشد.
2- درجه حرارت هوای داخل انکوباتور (ستر) و هچ
3- سرعت و شدت هوا (سرعت زیاد باعث افت بیشتر حرارت و از دست رفتن آن می شود).
4- رطوبت هوا
کنترل درجه حرارت مورد نیاز جنین در دامنه قابل قبول می تواند سبب بهتر شدن درصد هچ و افزایش کیفیت جوجه ها گردد که این مساله در اثر مصرف بهتر کیسه زرده و بسته شدن بهتر ناف میباشد. به دلایل ذکر شده میزان تلفات جوجه ها در هفته اول کسیژنی اثر بگذارد.
با افزایش مصرف اکسیژن توسط جنین ها ، حرارت مازاد بیشتر دفع شده که درجه حرارت تخم مرغ نیز افزایش می یابد. که این مساله سبب افزایش در متابولیسم و نیاز بیشتر به اکسیژن می شود(لورنس،2003) . نتیجه این مساله کاهش سرعت رشد، ناتوانی در مصرف کامل پروتئین های آلبومن و در نتیجه فشار و استرس روی جنین می گردد.
این مساله سبب می گردد که:
– میزان هچ کاهش یابد.
– میزان تلفات جنینی بخصوص تلفات پایانی زیاد گردد.
– کیفیت جوجه ها افت کرده و میزان تلفات در روزهای اول پرورش در فارم زیادتر گردد(Deeming،2000). همچنین این جوجه ها به تغییرات حرارتی حساستر بوده و توان کمی برای مقاومت در برابر این تغییرات ( انحراف از استاندارد) خواهند داشت(Taylor،2000)
در شرایط نرمال حرارتی طول مدت انکوباسیون 21 روز و 6 ساعت خواهد بود . بالا بودن درجه حرارت در طول انکوباسیون سبب می شود که:
– جوجه ها زودتر هچ شوند.
– وجود دکمه های سیاه (Black buttons) یا ناف تکمه ای
– وجود ناف نخی (Thread)
– بیرون بودن احشاء
برای به حداقل رساندن این مشکلات درجه حرارت را بین 6/37 – 5/37 و 5/37 -4/37 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شد. این نظریه با هدف به حداقل رساندن عوارض ناشی از دمای بالا , حفظ کیفیت جوجه ، درصد بالای هچ ارائه گردید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  رضایت شغلی بخش فرهنگ اصفهان فایل ورد (word) دارای 73 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد رضایت شغلی بخش فرهنگ اصفهان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

پیروزی انقلاب اسلام ینوید بخش زندگی جدیدی برای بشریت شد. زندگی که مبتنی بر فرهنگ و ارزشهای اسلامی و الهی است و جوابگوی نیازهای انسان عصر حاضر نیز می باشد چنین چشم انداری وجوه سیاسی، اقتصادی انقلاب را تحت الشعاع قرار داد. با سست شدن شالوده فکری و فرهنگی مارکسیسم، لیبرالیسبم و سرمایه داری ،  وقوع انقلاب در ایران توجه و نظر مردم و متفکران را در کشورهای گوناگون به خود معطوف نمود. به حرکت در آوردن آن چنان جمعیتی از مردم، در فقدان احزاب و گروههای سیاسی که توان بر می باشد. بویژه آن که گذشته پر تلاطم تاریخ کشور مان مانع از بوجود آمدن ثبات لازم برای شکل گیری فرایندهای تحولی و تکامل فرهنگی  را آماده می کرد، البته واضح است که تحول فرهنگی کاری زمان بر و توان بر می باشد، بویژه آن که گذشته پر تلاطم تاریخ کشورمان مانع از بوجود امدن ثبات لازم برای شکل گیری فرایندهای تحولی و تکامل فرهنگی شده است. با توجه به چنین انتظار تاریخی برای تحول فرهنگ و توقعی که انقلاب در زمینه تحول فرهنگی بوجود آورده از همان ابتدای پیروزی تلقی نوینی از زندگی و دستیابی به هویت فرهنگی تأکید گذارده شد. متأسفانه علی رغم اهمیت این مقوله ( دست کم از نظر مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ) تاکنون درباره اقدامات، برنامه ها وسیاستهای فرهنگی از آغاز انقلاب تاکنون تحقیق جامع و در خور توجهی صورت نگرفته است.
د رچنین شرایطی لازم است با بازخوانی عالمانه، دقیق و همه جانبه اقدامات و برنامه های فرهنگی در طول بیست و دوسال عمر جمهوری اسلامی به تصویر روشنی از  فرایند برنامه ریزی و سیر تحول آن دست یابیم و آن را پایه ای برای دستیابی به الگوی مناسبی جهت برنامه ریزی فرهنگی در آینده قرار دهیم.
چنانچه برنامه ریزی را طراحی برای تغییر یا تحول فرآیندهای واقعی زندگی از طریق بهره گیری از امکانات موجود و توانایی های جدید بدانیم. شرط لازم برای فعالیتهای فرهنگی بر خوردار بودن از ویژگی های خاصی می باشد. بر این اساس و با توجه به تعدد مراکزی که فعالیتهای فرهنگی را بعهده دارند، در مرحله اول بررسی ، اولویت را به بررسی سازمان و ساخت نظام میان آنها داد که تجلی آن در هماهنگی فعالیت آنها یا به نحو اساسی تر در برنامه ریزی آنها می بایست قابل مشاهده باشد.
انجام چنین امری مستلزم دخالتی آگاهانه، هدفمند و سازمان یافته می باشد و وجود نظام وتشکیلاتی منسجم که بتواند چنین الزماتی را تدارک و تدبیر نماید بسیار لازم و ضروری است.
دست کم، مدیران به سه دلیل باید به رضایت شغلی افراد و اعضای سازمان اهمیت بدهند: 1) مدارک زیادی در دست است که افراد ناراضی سازمان را ترک می کنند و بیشتر استعفا می دهند، 2) ثابت شده است که کارکنان راضی از سلامت بهتری بر خوردادند و بیشتر عمر می کنند، 3) رضایت شغلی از کار پدیده ای است که مرز سازمان و شرکت فراتر می رود و اثرات آن در زندگی خصوصی  فرد و خارج از سازمان مشاهده می شود. (رابینز، 1998)
یکی از جنبه های رضایت شغلی که معمولاً نادیده انگاشته  می شود رابطه آن با سلامت کارمند است. تحقیقات زیادی نشان داده است که افراد ناراضی از شغل خود مستعد ابتلا به مرضهای گوناگون هستند که دامنه این نوع بیماریها از سر درد تا بیماریهای قلبی کشیده می شود.
یکی از تحقیقات نشان می دهد که برای پیش بینی وضع فیزیکی فرد، رضایت شغلی از جمله شاخص هایی است که به مراتب مؤثرتر از دخانیات عمل می کند. طبق این تحقیقات نارضایی از شغل تنها یک پدیده روانی نیست. فشار روانی که در نتیجه نارضایی بر فرد وارد می شود می تواند وی را مستعد و پذیرای بیماریهایی چون حمله قلبی نماید. از نظر مدیریت این بدان معنی است که اگر عدم رضایت شغلی به افزایش غیبت و جابجایی  کارکنان منجر نشود و باز هم باید سعی کنند که موجبات رضایت شغلی آنان را فراهم آورند. زیرا بدین طریق هزینه های پزشکی و از دست دادن بی موقع کارمندان ارزشمند پائین می آید ( رابینز، 1998)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

  تعیین میزان اثر عوامل مختلف بر موفقیت برنامه ریزی استراتژیک فایل ورد (word) دارای 151 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف تعیین میزان اثر عوامل مختلف بر موفقیت برنامه ریزی استراتژیک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

Determining the Extent of Various Factors
affecting on the success of strategic
Planning in Ilam Cement Co.

139
Abstract
In this research, as well as stratege ous planning concept, the realation
between the train six factors and the success of strategies planning,
determining the effect of these factors on strategies planning in Ilam cement
Co. , these factors are mentioned below:
- Participation of high level managers in that planning.
- participation of personal groups in the stratege ous planning operation.
- Acceping of personnal in the palning operation.
- Orgnization culture in the palning operation.
- Organization structure in palning operation
- Recognizing the targets of each factor mentioned about to be taking into
account.
Consequently, the criterian of importance and the grade of each effective
factors can be evaluated by means of Fredman test.
This descriptive research whith is comsidered to be a reandom study, besides
the statistic society of the managers, consultants and experts engageh in the
subject of strategeous planning (40 members) who wrote down the inquiry
forms studying the data of (37) persons.
In order to get sufficient information from nquiry forms containing (37)
questions with stabilization factors of 76.4%, and to have data analysis from
mean value test of a society, as well as the result of the study, it may be
conclude that the organization culture factor in the process of strategeous
society, the level of information of high managers, the importance of
strategeous planning, vealuating of personnal group participation in the
strategeous planning , in the priority grade are more effective on strategeous
planning.

منابع لاتین
1- Richard W. oliver, The Evolution of Business Strategy, Journal of
Business Strategy, 2005.
2- Bruce Henderson; Henderson on corporate strategy, Boston, Abt
Boks, 1979.
3- David Hussey; Strategic Management: From Theory to
Implementation, Butterworth Heinemann, 1988.
4- Lorang, P., and Vancil, R. F. Strategic Planning systems. Englewood
Cgiffs, N. J.: Prentice- Hall, 1977.
5- Prathibha Varkey & Kevine. Bennet; Practical Techniques for
strategic planning in Health Care organizations, PEJ, March- April,
2010, P 46.
6- Bryson, J. M., Vandeven, A. H., and Roering. W.D. "Strategic
Planning and the Revitalization of the Public Service." Extension
Pubjlications, University of Missouri, 1987.
7- FRYL. FRED AND STONERR. CHARLES, "STRATEGIC
PLANNING FOR THE NEW AND- BUSINESS," UPSTART
PUBLISHING COMPANY, ING. 1995-SMALL.
8- Len, Nixon. "Change Management: Theory and Practice" Business
Date. Vol 12. No 1. March 2004, PP1-4.
9- Harris, Kelly J., Strategic Planning 10 Critical Success factors and
sure- fire ways to Fail, www.serch.org
American Planning Association, 1979, 45, 167-179.
10- Dennison, J. W., and Johnson, F. P. Joining Together- Group Theory
and Group skills. (3rd ed.) Englewood cliffs, N. J.: 1987.
134
11- V. Ramanujam, J. C. Camillus, and N. Venkatraman, "Trends in
strategic planning," in strategic planning and management Hand book,
ed. W.R. King and D. I. Cleland (New York: Van Nostrand Reinhold),
1987.
12- Hensey, Melleville, "Essential Success factors for strategic
planning", Journal Management in Engineering.
13- Thomas, J. D. organizations in Action. New York. McGraw- Hill,
2009.
14- Bryson, J. M., and Tactics in Project Planning. "Journal of the
15- Peter Drucker; Management: Task, Responsibilities, and practices,
New York, Harper & Row, 1974.
16- Robinson, R. V., and Eadie, D. C. "Building the senior management
Team Through Team Issue Management." TCMA MIS Report, 1986,
12-18.
17- Micheal porter; Competitive strategy, New York, the free press,
1980.
18- Johnson, Rick, Strategic Planning- key success factors and How to
Aviod Ten Common mistakes, Sunday, 9th September 2007.
19- Alfred D. Chandler, Strategy and Struture (Cambridge, Mass: MIT
Press), 1962.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  شبکه و پروتکل فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد شبکه و پروتکل فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شبکه و پروتکل فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن شبکه و پروتکل فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست شبکه و پروتکل فایل ورد (word)

شبکه چیست؟
شبکه‌های محلی
دو نوع اصلی شبکه
طراحی شبکه
توپولوژی‌های استاندارد
توپولوژی خطی
توپولوژی ستاره‌ای
توپولوژی حلقوی
مدل‌های شبکه
مدل OSI
معماری لایه‌ای
مدل پروژه 802
پروتکل‌ها و وظایف آنها
پروتکل‌های قابل مسیر دهی در
برابر پروتکل غیر قابل مسیر دهی
اترنت و منشاء آن
اساس اترنت
قالب قابهای اترنت
توکن رینگ و ویژگی‌های آن
معماری Token Ring
اجرای برنامه‌های تحت شبکه
پست الکترونیکی
تکنولوژی مودم
اینترنت چیست؟

شبکه چیست؟
برای تعریف شبکه به زبان ساده می توان گفت: شبکه عبارت است از اتصال دو یا چند کامپیوتر که توسط یک کابل می توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. تمام شبکه‌ها هر چقدر که هم پیچیده باشند، این اصل در مورد آنها رعایت می شود. با این که اتصال فیزیکی دو کامپیوتر بر یکدیگر توسط کابل چیز عجیبی نیست ولی به هر حال این اتصال یک قدم اساسی در ارتباط میان کامپیوترها به شمار می‌آید. ظهور شبکه به علت نیازی بود که برای به اشتراک گذاشتن داده‌ها و یا سایر منابع در زمانهای مختلف احساس شد. کامپیوترهای شخصی ابزار قدرتمندی برای تولید انواع داده، کاربرگ و … هستند، ولی به تنهایی نمی توانند امکان به اشتراک گذاشتن موارد بالا را فراهم سازند. بدون شبکه باید تمام داده ها را روی کاغذ چاپ کنید تا دیگران بتوانند آنها را مطالعه و یا ویرایش کنند یا به روش بهتر باید دیسکت حاوی فایلها را به دیگری بدهید تا آن را روی کامپیوتر خود کپی کند. بعد از این عمل اگر هر شخص تغییری روی متن و یا سندی بدهد، هیچ راهی برای ادغام این تغییرات وجود ندارد. به این روش کاری، کار در محیط تک کاربره (stand – alone) گفته می‌شود.
شبکه های محلی :‌
اغلب شبکه ها در ابتدا کوچک و محدود، مثلا با ده کامپیوتر و یک چاپگر شروع به کار می کنند. تکنولوژی امروزی شبکه ها دارای یک سری محدودیت ها از قبیل تعداد کامپیوترهای متصل و فاصله میان آنها می باشد. به عنوان مثال در اوائل دهه 1980 اکثر روشهای کابل کشی رایج تنها توانایی اتصال 30 کامپیوتر به یکدیگر با حداکثر فاصله 180 متر یا 400 فوت را داشتند. چنین شبکه کوچکی ممکن است در یک طبقه از ساختمان و یا در یک شرکت کوچک نصب شود و برای بسیاری از شرکتهای کوچک امروزی نیز مناسب باشد. این نوع شبکه را که در یک محدوده مشخص ایجاد می‌شود، شبکه محلی می نامند.
LANهای ابتدایی جوابگوی نیاز شرکتهای بزرگ که دارای دفاتر متعدد در مناطق متفاوت هستند، نمی باشند. زمانی که مزایای شبکه ها بر همگان مشخص گردید و برنامه های کاربردی بسیاری برای شبکه ها نوشته شد، کاربران این شبکه متوجه شدند که برای رقابت و فعال ماندن در بازار نیاز به گسترش و توسعه شبکه‌های خود دارند. امروز LANها به صورت بخشی از شبکه های بزرگتر درآمده‌اند.
دو نوع اصل شبکه:
شبکه‌های نظیر به نظیر:‌
در این نوع شبکه ها هیچ گونه تفاوت و اولویتی میان کامپیوترها وجو ندارد، تمام کامپیوترها یکسان هستند و هر یک آنها را نظیر هم می‌نامند. به طور عادی هر کامپیوتر هم نقش کلانیت و هم نقش سرور را دارد. و هیچ کامپیوتری به عنوان مدیر یا مسئول کل شبکه وجود ندارد. هر کاربر خود تصمیم می گیرد که چه اطلاعاتی از کامپیوتر خود را در شبکه به اشتراک بگذارد.
اندازه:‌به شبکه های نظیر به نظیر گروههای کاری نیز گفته می شود. کلمه گروه کاری خود به معنای گروه کوچکی از افراد است که با هم کار می کنند. در یک شبکه نظیر به نظیر غالبا تعداد کامپیوترها از 10 عدد هم کمتر است.
قیمت: در ساختار شبکه های نظیر به نظیر نیازی نیست که سیستم عامل تمام قابلیتها و سطح امنیتی شبکه‌های دارنده سرور اختصاصی را داشته باشد. در این شبکه ها هر کامپیوتر هم سرور است و هم کلانیت است و به همین دلیل سهولت و پیش پا افتادگی ارزانتر است.
شبکه های توسعه یافته بر اساس سرور:
در یک محیط که بیش از کاربر وجود داشته باشد شبکه نظیر به نظیر مناسب نمی‌باشد.
به همین دلیل در اغلب شبکه ها از یک سرور خالص استفاده می کنند. سرور در شبکه فقط نقش سرویس دهنده را دارد و نمی توان از آن به عنوان ایستگاه کاری استفاده کرد.
سرورها به این دلیل اختصاصی هستند که تنها برای سرویس دادن به کاربران شبکه و تضمین امنیت داده ها و فایلها طراحی شده اند. شبکه‌های توسعه یافته براساس سرور مدل استانداردی برای اتصال شبکه‌ای به شمار می‌روند. با گسترش و ازدیاد حجم ترافیک یک شبکه باید از چند سرور استفاده کرد. تقسیم وظایف میان چند سرور تضمین می‌کند که هر کاری در شبکه به نحو احسن انجام شود.
طراحی شبکه :
طراحی شکل ظاهری شبکه:
کلمه توپولوژی یا دقیق تر «توپولوژی شبکه» به شکل فیزیکی اتصال کامپیوترها،‌ کابلها و سایر اجزاء شبکه به یکدیگر اطلاق می شود. توپولوژی کلمه استانداردی است که همه طراحان شبکه برای اشاره به طرح ظاهری شبکه به کار می‌برند.

توپولوژی های استاندارد:
تمام شبکه های کامپیوتری بر گرفته از سه توپولوژی اصلی زیر هستند:
خطی – ستاره ای – حقلوی .
توپولوژی خطی:
توپولوژی خطی که در آن تمام کامپیوترها به یک کابل متصل می شوند. رایج‌ترین و آسانترین روش کابل کشی است. در واقع این هم بندی از یک کابل اصلی به نام ستون مهره یا تنه‌ی درخت استفاده می کند که همه کامپیوترها به آن مرتبط می‌شوند.
در توپولوژی خطی کامپیوترها با قرار دادن آدرس کامپیوتر گیرنده به همراه اطلاعات مورد نظر روی کابل داده‌ها را به شکل امواج الکتریکی متنقل می‌کنند.
شبکه چیست؟
برای تعریف شبکه به زبان ساده می توان گفت: شبکه عبارت است از اتصال دو یا چند کامپیوتر که توسط یک کابل می توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. تمام شبکه‌ها هر چقدر که هم پیچیده باشند، این اصل در مورد آنها رعایت می شود. با این که اتصال فیزیکی دو کامپیوتر بر یکدیگر توسط کابل چیز عجیبی نیست ولی به هر حال این اتصال یک قدم اساسی در ارتباط میان کامپیوترها به شمار می‌آید. ظهور شبکه به علت نیازی بود که برای به اشتراک گذاشتن داده‌ها و یا سایر منابع در زمانهای مختلف احساس شد. کامپیوترهای شخصی ابزار قدرتمندی برای تولید انواع داده، کاربرگ و … هستند، ولی به تنهایی نمی توانند امکان به اشتراک گذاشتن موارد بالا را فراهم سازند. بدون شبکه باید تمام داده ها را روی کاغذ چاپ کنید تا دیگران بتوانند آنها را مطالعه و یا ویرایش کنند یا به روش بهتر باید دیسکت حاوی فایلها را به دیگری بدهید تا آن را روی کامپیوتر خود کپی کند. بعد از این عمل اگر هر شخص تغییری روی متن و یا سندی بدهد، هیچ راهی برای ادغام این تغییرات وجود ندارد. به این روش کاری، کار در محیط تک کاربره (stand – alone) گفته می‌شود.
شبکه های محلی :‌
اغلب شبکه ها در ابتدا کوچک و محدود، مثلا با ده کامپیوتر و یک چاپگر شروع به کار می کنند. تکنولوژی امروزی شبکه ها دارای یک سری محدودیت ها از قبیل تعداد کامپیوترهای متصل و فاصله میان آنها می باشد. به عنوان مثال در اوائل دهه 1980 اکثر روشهای کابل کشی رایج تنها توانایی اتصال 30 کامپیوتر به یکدیگر با حداکثر فاصله 180 متر یا 400 فوت را داشتند. چنین شبکه کوچکی ممکن است در یک طبقه از ساختمان و یا در یک شرکت کوچک نصب شود و برای بسیاری از شرکتهای کوچک امروزی نیز مناسب باشد. این نوع شبکه را که در یک محدوده مشخص ایجاد می‌شود، شبکه محلی می نامند.
LANهای ابتدایی جوابگوی نیاز شرکتهای بزرگ که دارای دفاتر متعدد در مناطق متفاوت هستند، نمی باشند. زمانی که مزایای شبکه ها بر همگان مشخص گردید و برنامه های کاربردی بسیاری برای شبکه ها نوشته شد، کاربران این شبکه متوجه شدند که برای رقابت و فعال ماندن در بازار نیاز به گسترش و توسعه شبکه‌های خود دارند. امروز LANها به صورت بخشی از شبکه های بزرگتر درآمده‌اند.
دو نوع اصل شبکه:
شبکه‌های نظیر به نظیر:‌
در این نوع شبکه ها هیچ گونه تفاوت و اولویتی میان کامپیوترها وجو ندارد، تمام کامپیوترها یکسان هستند و هر یک آنها را نظیر هم می‌نامند. به طور عادی هر کامپیوتر هم نقش کلانیت و هم نقش سرور را دارد. و هیچ کامپیوتری به عنوان مدیر یا مسئول کل شبکه وجود ندارد. هر کاربر خود تصمیم می گیرد که چه اطلاعاتی از کامپیوتر خود را در شبکه به اشتراک بگذارد.
اندازه:‌به شبکه های نظیر به نظیر گروههای کاری نیز گفته می شود. کلمه گروه کاری خود به معنای گروه کوچکی از افراد است که با هم کار می کنند. در یک شبکه نظیر به نظیر غالبا تعداد کامپیوترها از 10 عدد هم کمتر است.
قیمت: در ساختار شبکه های نظیر به نظیر نیازی نیست که سیستم عامل تمام قابلیتها و سطح امنیتی شبکه‌های دارنده سرور اختصاصی را داشته باشد. در این شبکه ها هر کامپیوتر هم سرور است و هم کلانیت است و به همین دلیل سهولت و پیش پا افتادگی ارزانتر است.
شبکه های توسعه یافته بر اساس سرور:
در یک محیط که بیش از کاربر وجود داشته باشد شبکه نظیر به نظیر مناسب نمی‌باشد.
به همین دلیل در اغلب شبکه ها از یک سرور خالص استفاده می کنند. سرور در شبکه فقط نقش سرویس دهنده را دارد و نمی توان از آن به عنوان ایستگاه کاری استفاده کرد.
سرورها به این دلیل اختصاصی هستند که تنها برای سرویس دادن به کاربران شبکه و تضمین امنیت داده ها و فایلها طراحی شده اند. شبکه‌های توسعه یافته براساس سرور مدل استانداردی برای اتصال شبکه‌ای به شمار می‌روند. با گسترش و ازدیاد حجم ترافیک یک شبکه باید از چند سرور استفاده کرد. تقسیم وظایف میان چند سرور تضمین می‌کند که هر کاری در شبکه به نحو احسن انجام شود.
طراحی شبکه :
طراحی شکل ظاهری شبکه:
کلمه توپولوژی یا دقیق تر «توپولوژی شبکه» به شکل فیزیکی اتصال کامپیوترها،‌ کابلها و سایر اجزاء شبکه به یکدیگر اطلاق می شود. توپولوژی کلمه استانداردی است که همه طراحان شبکه برای اشاره به طرح ظاهری شبکه به کار می‌برند.

توپولوژی های استاندارد:
تمام شبکه های کامپیوتری بر گرفته از سه توپولوژی اصلی زیر هستند:
خطی – ستاره ای – حقلوی .
توپولوژی خطی:
توپولوژی خطی که در آن تمام کامپیوترها به یک کابل متصل می شوند. رایج‌ترین و آسانترین روش کابل کشی است. در واقع این هم بندی از یک کابل اصلی به نام ستون مهره یا تنه‌ی درخت استفاده می کند که همه کامپیوترها به آن مرتبط می‌شوند.
در توپولوژی خطی کامپیوترها با قرار دادن آدرس کامپیوتر گیرنده به همراه اطلاعات مورد نظر روی کابل داده‌ها را به شکل امواج الکتریکی متنقل می‌کنند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:22 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان فایل ورد (word) دارای 72 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان فایل ورد (word)

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه و تشکر
فصل اول ـ کلیاتی در مورد اورانیوم
1-1- مقدمه – عناصر رادیواکتیو
1-2- زمین شناسی اورانیوم
1-3- کانیها و کانسارهای اورانیوم
1-4- روش اکتشاف کانسارهای اورانیوم
1-5- اورانیوم منبع انرژی
1-6- بزرگترین ذخائر اورانیوم
1-7- انواع ذخائر اورانیوم
1-8- فرآوری سوخت هسته ای
1-8-1- چرخه سوخته هسته ای
1-8-2- استخراج اورانیوم
1-8-3 - حمل و نقل اورانیوم
1-9- فرآوری شیمیائی کیک زرد
1-10- غنی سازی اورانیوم
1-11- قیمت اورانیوم غنی شده
عنوان صفحه
1-12- راکتور سازمان انرژی اتمی
1-12-1- مواد موردنیاز راکتور
1-13- خطرات ناشی از تابش اشعه ها بر محیط زیست و جانداران
1-13-1- فیزیک بهداشت
1-14- دور ریختن زباله های اورانیومی
1-14-1- پسمانداری
1-15- اساسنامه سازمان انرژی اتمی
1-16- تحصیلات رسمی در سازمان

فصل 1- کلیاتی در مورد اورانیوم
1-1- مقدمه عناصر رادیواکتیو
عناصری در طبیعت موجود می باشند که دارای هسته سنگین هسته و با صدور اشعه‌های و و گاما به عناصر سبکتر تبدیل می شوند، این عمل را فروپاشی می‌گویند. اشتعه از جنس هلیم دو بار مثبت (He2+) می‌باشد. اشعه ، الکترون با بار منفی و دارای انرژی جنبشی می‌باشد و اشعه که از هسته اتم تابش می‌شود.
عناصر رادیواکتیو در طبیعت گوناگونند ولی عناصری که مورد توجه است اورانیوم، توریم و پتاسیم است که به شرحشان می پردازیم:
1. اورانیوم 238: این ایزوتوپ اورانیوم با داشتن عدد اتمی n 92 یکی از ایزوتوپهای فلز اورانیوم (238، 235 و 234) می‌باشد که تقریباً 99% اورانیوم موجود در طبیعت را تشکیل می‌دهد. این ایزوتوپ اورانیوم نیمه عمری در حدود 5/4 میلیارد سال دارد که مقدار آن در پوسته جامد زمین ppm 4-2 می‌باشد.
2. توریم 232: توریم 232، عدد اتمی 90 دارد و یکی از سه ایزوتوپ عنصر توریم (232، 230 و 228) می‌باشد که نیمه عمری حدود 11میلیارد سال دارد و مقدار آن ppm 12-10 در لایه جامد زمین است.
3. پتاسیم 40 : دارای عدد اتمی 99 می‌باشد که تنها ایزوتوپ رادیواکتیو عنصر پتاسیم می‌باشد که نیمه عمری در حدود 3/1 میلیارد سال دارد مقدار آن در پوسته جامد زمین 2% است. عناصر مهم تولیدکننده در طبیعت سه عنصر بالا هستند. (1)
1-1- زمین شناسی اورانیوم
کانی سازی اورانیوم در سنگهای تونی پیروکلاستیک و یا به عبارت دیگر توفهای بازیک تشکیل شده است. که این نوع توفهای بازیک در حاشیه توده های گرانیتی که متأثر از این توده شیب دار شده است قرار گرفته است.
کانی سازی اورانیوم در امتداد شیب طبقات لایه پیروکلاستیک قرار داشته و شیب کانی سازی از شیب طبقات پیروی می‌کند. (1)
1-2- کانیها و کانسارهای اورانیوم
کانیهای اولیه اورانیوم عبارتند از اورانینیت، پیچ بلاند، دایویدیت، برایزیت و از کانیهای ثانویه اورانیوم می‌توان زیپیت را نام برد.
بیش از هشتاد سنگ معدنی شناخته شده وجود دارد که دارای مقادیر قابلی اورانیوم هستند ولی فقط کمتر از دوازده تای آنها در زمین فراوانند.
از مهمترین کانه های اورانیوم اورانیت است که ترکیبی از بی اکسید اورانیوم (O2) و تری اکسید اورانیوم (O3) است و به شکل گرد سیاه است این کانه در نهشت های عمیق یافت می‌شود. کانه های دیگر عبارتند از کارنولیت به رنگ زرد روشن که در آن اورانیوم با پتاسیم و آنادیم ترکیب شده است.
توربرنیت که بلور خاکستری رنگ فسفات اورانیوم و مس است. (1)
1-4- روشهای اکتشاف کانسازهای اورانیوم
برای اکتشاف کانسارهای اورانیوم دو روش وجود دارد یکی روش رادیواکتیو است که اساس این روش بر خاصیت رادیواکتیویته اجسام استوار است که تمامی اکتشافات در روی زمین صورت می‌گیرد.
روش دیگر ژئوفیزیک هوابردی است که متداولترین روشهای ژئوفیزیک هوابردی یکی روش مغناطیسی و دیگری روش رادیواکتیو است که بوسیله هواپیمان صورت می‌گیرد.
عملیات اسپکترومتری مواد رادیواکتیو مغناطیسی سنجی هوائی در حدود 000/600 کیلومترمربع از مساحت ایران در شرق و شمالغرب توسط شرکتهای استرایائی و فرانسوی و آلمانی انجام گرفته است و مورد پوشش پروژه اکتشافات هوائی قرار گرفته است که اطلاعات بدست آمده بصورت نقشه های ایزورادیومتری و پروفیل مسیر پرواز در مقیاسهای 1 :250000 و 1:50000 به سازمان انرژی اتمی ایران تحویل داده شده است و با استفاده از امکانات روز سخت افزاری و نرم افزاری مورد تعبیر و تفسیر و نهایتاً استفاده در کاوش مواد رادیواکتیو خصوصاً اورانیوم قرار گرفته است. (2)
1-5- اورانیوم منبع انرژی
نقش اورانیوم در تأمین نیاز انرژی جهان بسیار عظیم است و گسترش نیروگاههای هسته ای زمانی قابل توجیه است که اورانیوم و سوختهای شکافی دیگر بتوانند سهم بسزائی در تأمین انرژی جهان در دهه های آینده داشته باشند.
اورانیوم به شکل مخلوطی از اکسیدهائی که فرمول تقریبی آنها u3o8 است و سیلاً‌در پوسته زمین یافت می‌شوند. (3)
1-6- بزرگترین ذخایر اورانیوم
بزرگترین ذخایر کشورهای غیرکمونیستی در کانادا، استرالیا، آفریقای جنوبی و ایالات متحده آمریکا قرار دارند. غنی ترین سنگ معدنهای اورانیوم حاوی 05/0 تا 2/0 درصد u3o8 هستند و آنهائی که در حال حاضر مورد بهره برداری قرار می گیرند اورانیومی ارزانی با قیمت کیلوئی 80 دلار تولید می‌کنند این سنگ معدنها می توانند مصرف فعلی جهان را که 41000 تن در سال است حداقل به مدت 40 سال تأمین کنند.
از آن پس سنگ معدنهای خیلی کم غناتر درون که اینها و سنگواره های رسی شامل 01/0 درصد u3o8 هستند که باید استخراج شوند و در آن صورت قیمت اورانیوم به صورت خیلی بالا خواهد بود. (3)
1-7- انواع ذخایر اورانیوم
منابع اورانیوم برحسب قیمت تولید (دلار بر کیلوگرم 4) و میزان اطمینان از اطلاعات پیرامون دسته بندی می‌شوند.
منابع بالنسبه مطئن (RAR) آن دسته از ذخائر که استخراج آن با فناوریهای معتبر ممکن باشد.
منابع تخمینی دیگر (EAR) به منابعی گفته می‌شود که انتظار می رود با توسعه منابع موجود 2 بررسی مناقی که اکتشاف به طور کامل انجام نشده قابل استحصال باشد.
بالاخره منابع نظری (SR) به ذخایری از سنگهای معدنی اورانیوم گفته می‌شود که مبنای برونیابی و مدارک غیرمستقیم وجودشان متصور است.
جدول 1-1- منابع اورانیوم (3)
قیمت تولید میلیون تن اورانیوم
RAR EAR-1 EAR-2 SR




1-8- فرآوری سوخت هسته ای
1-8-1- چرخه سوخت هسته ای
روشی که اورانیوم در راکتورهای هسته ای به مصرف می‌رسد احتمالا باز – مصرف می‌رسد شامل یک رشته فرآیندهائی است که خیلی پیچیده تر از زغال سنگ و نفت در نیروگاههای غیرهسته ای است.
چرخه سوخت هسته ای را می‌توان به شکل 1-1 مشاهده کرد. مراحل این چرخه عبارتند از:
1. استخراج سنگ معدن اورانیوم متعاقباً خرد کردن آن ، جدا سازی و فرآوری برای تولید اکسید اورانیوم، u3o8 موسوم به کیک زرد.
2. انتقال کیک زرد به کارخاانه تولید میله های سوخت.
3. فرآوری شیمیائی کیک زرد، غنی سازی و ساخت میله های سوخت.
4. انتقال میله های سوخت به نیروگاههای هسته ای
5. انبار کردن و کاربرد سوخت در راکتور (1 تا 3 سال) پس از آن تعویض یا انبارکردن سوخت مصرف شده برای چند ماه
6. انتقال سوخت مصرف شده شدیداً پرتوزا از نیروگاه به کارخانه فرآوری
7. باز – فرآوری و جداسازی سوخت مصرف شده به سه مؤلفه اورانیوم غنی شده، پلوتونیوم و فرآورده های دیگر.
8. انبارکردن فرآوردهای شکافت به صورت مایع در کارخانه باز فرآوری برای چند سال
9. انبارکردن اورانیوم تهی شده و پلوتونیوم و مصرف دوباره این مواد در کارخانه میله های سوخت برای باز مصرف در راکتورها
10. انبار کردن و در نهایت دور ریختن سوخت مصرف شده بدون فرآوری (3)


شکل 1-1- چرخه سوخت هسته ای (3)
1-8-2- استخراج اورانیوم
اورانیوم به صورت ذخائر اندک به صورت گسترده ای در سطح زمین وجود دارد. در جهان غرب منابع اصلی اورانیوم در کشورهای ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، آفریقای جنوبی، نیجر و فرانسه قرار دارد.
با وجودی که صخره های محتوی اورانیوم دارای درصد بسیار کمی از خود اورانیوم هستند اما ممکن است تصور شود که استخراج اورانیوم به دلیل طبیعت پرتوزای ماده خطرناک است.
خطر پرتوزائی فقط در معادن زیرزمینی که فاقد هواکش کافی است قابل ملاحظه است. زیرا در آن صورت گاز پرتوزای را دون جمع می‌شود و خطراتی که بعداً گفته می‌شود کارکنان و کارگران را تهدید می‌کند.
در معادن سطحی خر پرتوزائی نیست بلکه خطر گرد و غبار حاصل از منفجرکردن، خرد کردن و شکست قطعات بزرگ صخره است
در سالهای نخستین استخراج اورانیوم بیماری و مرگ و میر زیادی در بین کارگران معادن اورانیوم دیده می‌شود اما امروزه با احتیاطهای لازم و ایمنی های لازم این خطرات وجود ندارد. (3)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   161   162   163   164   165   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ