ارتباط مالیات بر مصرف و فروش با مالیات بر ارزش افزوده فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد ارتباط مالیات بر مصرف و فروش با مالیات بر ارزش افزوده فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارتباط مالیات بر مصرف و فروش با مالیات بر ارزش افزوده فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن ارتباط مالیات بر مصرف و فروش با مالیات بر ارزش افزوده فایل ورد (word) :
ارتباط مالیات بر مصرف و فروش با مالیات بر ارزش افزوده فایل ورد (word)
در فرهنگ متون مالیاتی ، مالیاتی را که دولت از مصرف کنندگان کالاها و خدمات از طریق تولید کنندگان آن ها دریافت می کند مالیات غیر مستقیم می نامند . مالیات بر مصرف ، مالیات بر واردات و مالیات بر ارزش افزوده نمونه هایی از مالیات های غیر مستقیم به شمار می روند . تشخیص مالیات مستقیم از مالیات غیر مستقیم از مباحث متداول مالیه عمومی بوده است و در اصل تفاوت گذاشتن میان این دو با دقت لازم همراه نبوده است . اهمیت نسبی مالیات های مستقیم بر غیر مستقیم ، به شرط آنکه عادلانه محاسبه و درافت شوند می تواند به عنوان معیاری برای تعدیل ثروت و درآمد در نظر گرفته شود .
در فرهنگ متون مالیاتی ، مالیات غیر مستقیم بر فروش کالایی خاص را مالیات بر مصرف گویند . مالیات بر مصرف بطور معمول از تولید کنندگان کالاهای مصرفی اخذ می شود . ولی بار مالیاتی از طریق افزودن مقدار مالیات بر قیمت کالاها به مصرف کنندگان انتقال می یابد ، میزان این انتقال بستگی به کشش تقاضا برای کالاهای موضوع مالیات دارد . هر چه کشش بیشتر باشد انتقال بار مالیاتی کمتر خواهد بود و بر عکس کشش کمتر کالا متضمن انتقالبیشتر این مالیات به مصرف کننده است . به طور معمول کالاهای مشمول این نوع مالیات ،
مصرف گسترده ای دارد وبه این دلیل که از ضروریات زندگی بشمار نمی رود بی کشش اند . مالیات بر مصرف ممکن است به صورت مبلغی معین از هر واحد کالا یا به نسبت درصد معینی از قیمت اخذ شود . مالیات بر مصرف دخانیات ، مشروبات الکلی ، بنزین وکالاهای غیر ضروری از جمله متداول ترین انواع مالیات بر مصرف در سطح جهانی است و اغلب در ایران نیز اخذ می شود .
مالیات بر معاملات بازار که به هنگام فروش یک کالا از تولید کننده یا فروشنده از مصرف کننده دریافت می کند مالیات بر فروش می نامند . مالیات بر فروش انواع گوناگونی دارد ولی به طور کلی آنها را می توان به دو گروه تقسیم کرد نسبت مالیاتی که از فروش طیف گسترده ای از کالاها اخذ می شود ( مانند مالیات لبر ارزش ) و دیگر مالیاتی که بر فروش تعدادی از کالاها وضع می شود . همانطور که از دو تعریف مالیات بر مصرف و فروش مشخص می شود در هر دو مورد پرداخت کننده مالیات ، مصرف کننده یا استفاده کننده ازکالا یا خدمت
مشمول مالیات است . اما تفاوت آن دو را می توان این گونه مطرح کرد . مالیات برمصرف ، مالیات روی قیمت کالای مورد مصرف عمومی کشیده می شود و از تولید کننده کالاهاو خدمات وصول می شود . در حقیقت مالیات بر مصرف جزیی از قیمت کالا راتشکیل می دهد به نحوی که تشخیص مبلغ از بهای واقعی کالا برای مصرف کننده دشوار است . در صورتی که در مالیات بر فروش فروشندگان کالاموظفند مبلغ مالیات را جدا از قیمت کالا محاسبه و وصول کنند. بطوریکه مصرف کننده ( خریدار ) از مبلغ واقعی اطلاع حاصل کند . دوم ، گرچه پرداخت
کننده دست اول از مالیات های مذکور تولید کننده یا فروشنده هستند . به هر حال از لحاظ انتقال به مصرف کننده با یکدیگر اختلاف دارند .در مالیات بر فروش ، فروشنده مبلغ مالیات را بطور دقیق در صورت حساب ذکر کرده و انتقال به مصرف کننده قطعی است در حالیکه در مالیات بر مصرف انتقال مالیات بستگی به حساسیت تقاضا برای کالاها و خدمات مشمول مالیات دارد .
انواع مالیات بر مصرف و فروش
بطور کلی مالیات بر مصرف و فروش به دو طریق تک مرحله ای و چند مرحله ای می تواند وضع شود . مالیات های تک مرحله ای را می توان در سطوح خرده فروشی ، عمده فروشی و وارد کنندگان و صاحبان صنایع وضع کرد و مالیات های چند مرحلهای شامل مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر داد و ستد می شود .
لازم به ذکر است که کالاهای مصرفی به صورت عمومی یا موردی با هر دو روش تک مرحله ای و چند مرحله ای مشمول مالیات می شود . مالیات عمومی بر فروش یا مصرف یکی از ساده ترین و قدیمی ترین انواع مالیات بر فروش است . این مالیات معمولاً با نرخی یکسان برای فروش های انجام شده در تمام مراحل تولید اخذ می شود . بنابراین مهم ترین مزیت این نوع مالیات سهل الوصول بودن آن است . به بیان دیگر مالیات مزبور به طور جداگانه در مراحل متوالی تولید و توزیع اخذ می شود و بدلیل این که تعداد مراحل تولید و توزیع کالاها یکسان
نیست میزان مالیات دریافتی ارتباطی به سیاست مالیاتی خاصی ندارد و بستگی به فن آوری و روش تولید و توزیع کالاها دارد . در نتیجه محصولات بنگاه هایی که حالت یکپارچگی عمومی دارند و مراحل مختلف تولید و توزیع کالاها در یک بنگاه خاص انجام می گیرد مشمول مالیات کمتری نسبت به سایر محصولات می شوند .
در کنار مالیات های عمومی بر فروش یا مصرف ، مالیات های انتخابی ( موردی ) بر مصرف برخی از کالاها نیز برقرار می شوند . چنان که از عنوان این نوع مالیات بر می آید مالیات انتخابی بر مصرف فقط در بازار برخی از کالاها و به احتمال با نرخ های متفاوت برقرار می شود .
به طور کلی خلاصه ویژگی های هر یک از ارقام کالیات های تک مرحله ای و چند مرحله ای اشاره می شود .
مالیات بر مصرف را می توان به صورت تک مرحله ای و یا در مراحل متعدد وضع کرد . اگر مالیات بر مصرف در چند مرحله به شکل ارزش افزوده ( نه به معنای مالیات بر کل داد و ستد ) اجرا شود چنین مالیاتی را مالیات بر ارزش گویند .
الف) مالیات بر عمده فروشی و خرده فروشی
مالیات بر عمده فروشی بر فروش های انجام گرفته به خرده فروشان وضع می شود . این مالیات اگر چه برای کشورهای در حال توسعه توصیه شده است اما در عمل اغلب در کشورهای پیشرفته از قبیل پرتغال ، انگلیس ، استرالیا و ; نیز مورد استفاده قرار گرفته است . مزیتی که برای این مالیات ذکر کرده اند این است که در مرحله پیشتری نسبت به مالیات صنعت و تجارت اخذ می شود و فقط عمده فروشان نهایی را شامل می شود .
مالیات بر خرده فروشی بر آخرین مرحله نظام توزیع یعنی بر مصرف کنندگان وضع می شود و در نتیجه تمام ارزش افزوده مراحل متوالی تولید و توزیع را شامل می شود و در آن تجمع وجود ندارد. این نوع مالیات در کشورهای اسکاندیناوی ، ایسلند و همچنین ددر کشورهای هند ، هندوراس ، کاستاریکا ، پاراگوئه و ; مورد استفاده قرار گرفته است .
ب) مالیات صنعت و تجارت ( داد و ستد )
این نوع مالیات ، بخش های اقتصادی در حال رشد راتشویق می کند و در عین حال با حذف مالیات بر مواد غذایی و صنایع کوچک از تحمیل بار مالیاتی بر طبقات کم درآمد جلوگیری می کند . مزیت این مالیات آن است که محدود به تعدادی از بنگاهها نمی شود و حالت احتساب مضاعف نیز ندارد . این نوع مالیات در کشور کلمبیا و چند کشور دیگر مورد استفاده قرار گرفته است . روش معمول در این نظام مالیاتی به این ترتیب است که از وارد کنندگان و صاحبان صنایع خواسته می شود کهخ در سازمان وصول کننده مالیات ثبت نام کنند و صنایع ثبت شده باید برای تمام محصولات فروخته شده خود مالیات پرداخت کنند ولی جهت انتخاب از حالت تجمعی مجازاند که از میزان فروش مشمول مالیات خود مبلغی را که بابت خرید از سایر صنایع ثبت شده پرداخته اند کم کنند یا این که اعتباری معادل مالیاتی که برای خرید مزبور پرداخته اند دریافت کنند .
ج) مالیات بر ارزش افزوده
همان طورکه پیش از این اشاره شد مالیات بر مصرف را می توان به صورت تک مرحله ای و یا در مراحل متعدد وضع کرد . اگر مالیات بر مصرف در چند مرحله به شکل ارزش افزوده ( نه به معنای مالیات بر کل داد و ستد ) اجرا شود چنین مالیاتی را مالیات بر ارزش افزوده گویند . در یک تعریف کلی مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که بر اساس درصدی از ارزش افزوده ایجاد شده در هرمرحله از تولید و توزیع وضع می شود .
مالیات بر ارزش افزوده در مراحل متوالی تولید و توزیع وضع می شود و آن را می توان تا مرحله خرده فروشی گسترش داد که در این صورت مشابه مالیات بر خرده فروشی کالا و خدمات است . با این تفاوت که مالیات بر ارزش افزوده در هر مرحله به طور جداگانه اخذ می شود در حالی که مالیات بر خرده فروشی در مرحله نهایی توزیع دریافت می شود .
با گسترش روزافزون حجم مبادلات تجاری و بسط فعالیت های اقتصادی لزوم کاربرد نوعی از مالیات که در راستای تامین منابع مالی گسترده و قابل اعتماد برای دولت ها باشد و منابع مالیاتی بیشتری را شناسایی کند ، در بسیاری از کشورهای جهان احساس شد . از طرف دیگر مسائلی از قبیل ضرورت کاهش نرخ های مالیاتی ، جایگزینی برخی از مالیات ها ، افزایش کارایی نظام مالیاتی ، سهولت وصول درآمدهای مالیاتی ، تاثیر تورم بر درآمدهای مالیاتی و گسترش ظرفیت مالیاتی شرایط لازم را جهخت معرفی نوع جدیدی از مالیات به عنوان مالیات برارزش افزوده در اکثر نظام های مالیاتی مهیا کرد . اغلب کشورها با عنایت به مزایای بسیار زیاد این نوع مالیات ، در تدوین سیاست های مالی و تغییر ساختار نظام مالیاتی در چارچوب اهداف اقتصادی ، اجرای نظام مالیاتی بر ارزش افزوده را به عنوان یک منبع مالیاتی پویا مد نظر قرار داده اند .
مالیات بر مصرف و فروش در ایران
مالیات بر مصرف و فروش در ایران به مجموعه ای از منابع مالیاتی اطلاق می شود که با نرخ های متفاوت و نیز بر اساس ماخذ متفاوت مانند مقدار تولید فیزیکی ، تعداد فروش یا بهای فروش مشمول مالیات می شوند و بنابراین نمی توان بر آنهامالیات عمومی فروش با نرخ تقریباً یکسانی بر تعداد وسیعی از کالاها و خدمات و بر اساس بهای فروش وضع شود . منابع مالیات ها ی مصرف و فروش موجود در نظان مالیاتی کشور علاوه بر ویژگی های برشمرده شد از نظر نوع کالاها و خدمات نیز دارای ماهیت خاصی هستند .
برخی از آنها در واقع کالاهای انحصاری دولت در دهه های قبل هستند .( مانند دخانیات و الکل ) ، و برخی از آن هابه عنوان کالا های لوکس شناخته می شوند (مانند خاویار )، تعداد دیگری از کالا های مشمول نیز از نوع مواد اولیه صنایعی مانند فولاد و مس هستند . در مجموع می توان گفت انتخاب کالا ها و خدمات مشمول مالیات بر مصرف و فروش در نظام مالیاتی کشور بیش از آن که بر اساس توجیهات اقتصادی و مالیاتی بوده باشد در گذر انتخاب های مقطعی و تصادفی شکل گرفته است . به طوری که وصول برخی از این مالیات ها با وضع تبصره های بودجه سالانه آغاز شده و سپس دائمی شده است .
آثار محمد علی جمال زاده و بررسی تکنیک های روایت و عناصر داستانی آن فایل ورد (word) دارای 277 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد آثار محمد علی جمال زاده و بررسی تکنیک های روایت و عناصر داستانی آن فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست:
چکیده1
مقدمه2
فصل اول : نقد و تحلیل سبک جمال زاده و عناصر داستان
داستان نویسی9
نمودهای پویایی و ایستایی زبان در آثار جمال زاده14
رئالیسم در آثار جمال زاده18
نقش جمال زاده در ادبیات داستانی معاصر23
سبک شناسی داستانهای جمال زاده25
عناصر داستان41
روش کار66
فصل دوم : بررسی عناصر داستانی در مجموعه داستانهای جمال زاده
1- یکی بود یکی نبود68
1-1 : فارسی شکر است
خلاصه داستان75
عناصر داستان76
1-2 : رجل سیاسی
خلاصه داستان81
عناصر داستان82
1-3 )دوستی خاله خرسه
خلاصه داستان84
عناصر داستان85
1-4 : درد ملا قربانعلی
خلاصه داستان89
عناصر داستان90
1-5 : بیله دیگ بیله چقندر
خلاصه داستان92
عناصر داستان93
1-6 : ویلان الدوله
خلاصه داستان95
عناصر داستان96
2- دار المجانین
خلاصه داستان98
عناصر داستان101
3- عمو حسینعلی
3-1 : شاهکار
خلاصه داستان107
عناصر داستان108
3-2 : پلنگ
خلاصه داستان111
عناصر داستان112
3-3 : جزیره آتلانتیس
خلاصه داستان114
عناصر داستان115
3-4 : مجادله دو پشه
خلاصه داستان117
عناصر داستان117
3-5 : کباب غاز
خلاصه داستان120
عناصرداستان 121
4- صحرای محشر
خلاصه داستان123
عناصر داستان126
5- قلتشن دیوان
خلاصه داستان130
عناصر داستان133
6- راه آب نامه
خلاصه داستان138
عناصر داستان139
7- سرو ته یک کربلاس
خلاصه داستان154
عناصر داستان155
8- کهنه و نو145
5-1 : ثواب یا گناه ؟!
خلاصه داستان145
عناصر داستان146
5-2 : نمک گندیده
خلاصه داستان148
عناصر داستان148
5-3 : عقد تمهیدی
خلاصه داستان151
عناصر داستان151
5-4 : خانه به دوش
خلاصه داستان153
عناصر داستان154
5-5 : همزه و لمزه
خلاصه داستان156
عناصر داستان156
5-6 : عالم همقطاری
خلاصه داستان159
عناصر داستان159
5-7 : باج سبیل161
5-8 : دو قلو
خلاصه داستان161
عناصر داستان161
6- غیر از خدا هیچکس نبود
6-1 : قیصر و ایلچی
خلاصه داستان164
عناصر داستان164
6-2: آواز در گرمابه
خلاصه داستان167
عناصر داستان168
6-3 : قلب ماهیت
خلاصه داستان169
عناصر داستان169
6-4 : آخوند داریم و آخوند
خلاصه داستان171
عناصر داستان171
6- 5 : دو آتشه
خلاصه داستان175
عناصر داستان175
6-6 : میرزا خطاط
خلاصه داستان178
عناصر داستان178
6-7 : امنیت شکم
خلاصه داستان180
عناصر داستان180
نتیجه گیری184
فهرست منابع187
چکید? انگلیسی1
چکیده:
داستان تصویری است عینی از چشم انداز و برداشت نویسنده از زندگی . هر نویسنده ، فکر و اندیشه معینی درباره زندگی دارد یا نحوه برخوردش با زندگی ، فلسفه زندگی او را مجسم می کند هرداستان دارای عناصری است که پیکره ی آن را به وجود می آورند . به این عناصر ، عناصرِ داستان می گویند . مهمترین عناصر داستان عبارتند از : پیرنگ یا طرح ، شخصیت پردازی ، درونمایه یا مضمون ، موضوع ، زاویه ی دید ، لحن و سبک ، فضا و صحنه ، نماد.
از جمال زاده به عنوان پدر داستان نویسی ایران یاد کرده اند . عشق جمال زاده به فرهنگ مردم باعث شد که داستان نویسی را انتخاب کند . وی معتقد بود داستان قالب خوبی برای ارتباط برقرار کردن با مردم است . شاید او نخستین کسی است که از لحن عامیانه در یک اثر ادبی استفاده می کند . در این پژوهش سعی بر این است که عناصر داستانی و تکنیک های روایت در آثار داستانی محمد علی جمال زاده مورد بررسی قرارگیرد .
در این پژوهش سعی بر این است که عناصر داستانی و تکنیک های روایت در آثار داستانی محمد علی جمال زاده مورد بررسی قرارگیرد .
کلیدواژه : داستان ,عناصرداستانی ,محمد علی جمال زاده ,رئالیسم ,نثر
مقدمه:
(( سید محمد علی جمال زاده در یک صد و شش سالگی در گذشت . زادنش به سال 1309 قمری در شهر اصفهان روی داد و مرگش روز هفدهم آبان 1376 در شهر ژنو کنار دریاچه لمان فرا رسید.
(( پدرش سید جمال الدین واعظ اصفهانی ( متولد در همدان 1279- مقتول در بروجرد جمادی الثانی 1326) بود . محل اقامت او شهر اصفهان بود ، ولی غالبأ برای وعظ به شهرهای مختلف سفرمی کرد . جمال زاده روزگاران کودکی را در اصفهان گذرانید و چون از ده سالگی فراتر رفت گاهی پدرش او را به همراه خود به سفر می برد و در همین دوره از حیات جمال زاده بود که سید جمال اقامت تهران اختیارکرد "سال1321 "و دو سه سالی پیش نگذشت که فرزند خود محمدعلی را برای تحصیل به بیروت فرستاد (1908) . سن جمال زاده در این اوقات از دوازده سال درگذشته بود.
(( جمال زاده در بیروت می بود که اوضاع سیاسی ایران دگرگون شد . محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست و هریک از آزادی خواهان به سرنوشتی دچارشد . سید جمال ، به خفیه ، خود را به همدان رسانید تا به عتبات برود . وی در آنجا به چنگ عمال دولتی افتاد و چون او را به دستور دولت به حکومت بروجرد تحویل دادند در این شهر به اراده حاکم " امیرافخم" به طناب انداخته و مقتول شد.
(( جمال زاده در بیروت با ابراهیم پورداود و مهدی ملکزاده " فرزند ملک المتکلمین" چند سالی هم دوره و همدرس بود . چون متمایل به تحصیلات دانشگاهی اروپایی شد در سال1910 قصد عزیمت به اروپا کرد . از راه مصر ، خود را به اروپا رسانید . ممتاز السلطنه ، سفیر ایران چون او را بشناخت توصیه کرد بهتر است به لوزان (سویس) برود و در آنجا به ادامه تحصیل بپردازد . تا سال1911 در لوزان بود . در این سال به دیژن "فرانسه" آمد و دیپلم علم حقوق خود را از دانشگاه این شهرگرفت . وقوع جنگ جهانی موجب تشکیل کمیته ملیون ایرانی ، به زعامت سید حسن تقی زاده ، در برلن ، برای مبارزه با روس و انگلیس شد.
(( یکی از ایرانیانی که به همکاری در این کمیته دعوت شد سید محمدعلی جمال زاده بود . او در سال1915 به برلن آمد و تا سال 1930 در آن شهر زیست . جمال زاده پس از ورود به برلن ، مدت درازی نگذشت که به مأموریت از کمیته ملیون به بغداد و کرمانشاه اعزام شد " همانند ابراهیم پورداود و حسین کاظم زاده و چند نفر دیگر " . در بازگشت به برلن به همکاری قلمی مجله کاوه و اداره امور آن دعوت شد و تا تعطیلی آن مجله با تقی زاده کار می کرد . جمال زاده پس از تعطیلی مجله کاوه به خدمت محلی در سفارت ایران درآمد و سرپرستی محصلین ایرانی به او واگذارشد . حدود هشت سال در این کار بود تا این که از سال1931 به دفتر بین المللی کار وابسته به جامعه ملل پیوست و در سال 1956 بازنشسته شد . پس ، از برلن به ژنو مهاجرت کرد و تا پایان عمر در این شهر بود . در این مدت چند دوره به نمایندگی دولت ایران در جلسات کنفرانس بین المللی آموزش و پرورش شرکت کرد.
(( در خلال مدتی که سرپرستی محصلان ایرانی را برعهده داشت دو بار و در دوران عضویت دفتر بین المللی کار ، پنج بار به ایران مسافرت کرد . اما در هر یک از این سفرها مدتی کوتاه در ایران بیش نماند شاید نادرست نباشد گفته شود که سال های زندگی او در ایران فقط سیزده سال از عمرِ دراز او بوده است . نود و چند سال را بیرون از ایران زندگی کرد.
(( اما در سراسر این مدت او با ایرانیان می زیست . هر روز کتاب فارسی می خواند و بی وقفه به دوستان ایرانی خود نامه می نوشت . هرچه تألیف و تحقیق کرد درباره ایران بود اگر هم درباره ایران نبود به زبان فارسی و برای بیداری وگسترش معارف ایرانیان بود . خانه اش آراسته به قالی و قلمکار و قلمدان و ترمه و تافته و مسینه و برنجینه های کرمان و اصفهان و یزد بود . نشست و خاستش، در سراسرعمر ، با هموطنانش بود. اوقات فراغت را با آنها می گذرانید . لذت می برد از این که فارسی حرف بزند . با خاطرات کوتاه گذشته ای که از ایران داشت دلخوش بود . مکرر بر مکرر و با همه کس ، از اصفهان دوره کودکی خود و محله بیدآباد حکایت می کرد . گاهی دامنه صحبت را به فعالیت های سیاسی پدرش در جریان مشروطه خواهی می کشانید و طرز وعظ او و مشکلاتی که در تهران داشته است وصف می کرد . او بسیاری از مطالب را در نوشته های متعدد بازگو کرده است . پس سال شمار زندگی او را میتوان در این چند سطر آورد:
1309ق تولد در اصفهان
1321ق آمدن به تهران
1324(1908) رفتن به بیروت
1910 رفتن به پاریس
1910-1911 تحصیل در لوزان
1912-1914 تحصیل در دیژون و ازدواج اول
1915-1922 همکاری با کمیته ی ملیون ایرانی و مجله ی کاوه
1923-1931 سرپرستی محصلین ایرانی در برلن
1931-1962 عضویت در دفتر بین المللی کار و ازدواج دوم
1997 (8 نوامبر) در گذشت در ژنو
(( جمال زاده در رشته علم حقوق درس خواند ولی در آن مباحث یک سطر هم به قلم نیاورد . باید قبول کرد که دانشگاه واقعی او دوره همکاریش با مجله کاوه در برلن بود که با مستشرقان ناموری چون ژومارکوارت موگایگر ، ایگن میتوح ، اسکارمان آشنا شد و هم سخنی با آنان دامنه اطلاعتش نسبت به کتاب های اروپایی درباره مشرق گسترش یافت و بر راه و روش اروپایی تحقیق اگاهی یافت.
(( جز این ، با ایرانیان دانشمندی چون محمد قزوینی ، سید حسن تقی زاده ، میرزا فضل علی آقا تبریزی آشنایی و همکاری یافت و از نشست و برخاست با اقران خود چون حسین کاظم زاده ایرانشهر ، ابراهیم پور داود ، محمود غنی زاده ، سعدالله خان درویش و جمعی دیگر، که همواره درباره ادبیات و تاریخ و فرهنگ به صحبت واندیشه می پرداختند ، دریافتهای سودمند کرد . کاوه دارای کتابخانه خوبی از کتب مهم خاص مطالعات ایرانی بود . در کنار آن محفلی به نام" صحبت های علمی وادبی" ماهانه انعقاد می یافت که در آن جلسات ، خطابه های علمی و ادبی ارائه می شد . طبعأ این گونه فعالیت موجب بسط یافتن دامنه معرفت و بینش جمال زاده شد . جمال زاده مقدمات پژوهشگری و مقاله نویسی را در همین ایام فرا گرفت مقاله ها و نوشته هایی که از او در کاوه انتشار یافت او را ، روز به روز ، در پژوهش و نگارش دلیرتر میکرد انتشار کتاب گنج شایگان (1335ق) ، که نخستین تألیف تحقیقی او بود ، موجب ناموری او شد. این کتاب با کمک اپنهایمر، استاد اقتصاد دانشگاه برلن به زبان آلمانی هم ترجمه شد . بنا بود به چاپ برسد که وضع نابسامان آلمان و شکست آن دولت موجب توقف و انصراف از این گونه کارها شد . جمال زاده نویسنده همیشگی کاوه بود . از روز نخست تا پایان آن در همه شماره ها نوشته ای از او هست ، چه سیاسی ، چه تحقیقی و فرهنگی. بعضی از نوشته هایش با امضای شاهرخ است. غالب مقالات او در زمینه مباحث تاریخی است . نخستین نوشته داستانیش" فارسی شکر است " که در نخستین شماره دوره دوم کاوه ، یعنی جمادی الاول 1339 انتشار یافت .
(( جمال زاده فعالیت فکری و نویسندگی را با پژوهش آغاز کرد و یش از آنکه با داستان نویسی آوازه مندی بیابد ، نویسنده مباحث تاریخی و اجتماعی و سیاسی در شمار بود ." گنج شایگان" پنج سال پیش از " یکی بود یکی نبود " منتشرشد . تحقیقات متعددش در خصوص روابط روس و حدود پانزده مقاله دیگر که در کاوه به چاپ رسید همه پیش از نشر یکی بود یکی نبود می بود.
(( جمال زاده نویسندگی را با مجله کاوه آغاز کرد و پس از آن که کاوه تعطیل شد به همکاری جوانانی که در اروپا درس می خواندند و مجله فرنگستان را در برلن نهاده بودند شتافت و مقاله هایی درآن مجله به چاپ رسانید . آنجا مطلبی درباره زبان فارسی نوشت که میرزا محمد قزوینی را برآشفت تا مقاله اساسی و معتبر و پرآوازه خود را در آنجا منتشر کند.
(( جمال زاده با توقف انتشار فرنگستان به روزنامه های ایران رو کرد و در روزنامه های ایران ِآزاد ، شفق سرخ و اطلاعات ، به چاپ نوشته هایی که بیشتر مطالب اجتماعی می بود پرداخت ، تا آن که مدیری مجله علم و هنر را پذیرفت که در برلن انتشار می یافت . مؤسس این مجله ابوالقاسم وثوق بود . هفت شماره از آن بیشتر منتشر نشد و خودشان آن را مجله فنی و ادبی معرفی کردند . علم و هنر نتوانست حتی به پایه ایرانشهر برسد.
(( از جمال زاده در سالهای 1310 تا 1321 نوشته زیادی به چاپ نرسید . در جریانهای فرهنگی ایران در آن سالها شرکت بارزی نداشت ، جز این که به عنوان عضو وابسته فرهنگستان ایران انتخاب شده بود . با وجود این همواره می کوشید مخاطبان فاسی زبان و هموطنان خود را داشته باشد . در زمان جشن هزاره فردوسی منحصرأ یک مقاله به عنوان " نه اندر نه آمد سه اندر چهار" از او در فردوسی نامه مهر چاپ شد در جشن هفتصد ساله تألیف گلستان سعدی کتابچه ای به نام پندنامه سعدی منتشر کرد . مقاله ای در مورد کتاب و مقاله هایی در مجله موسیقی و ترجمه قصه ای از آناتول فراس در مجله مهر و ترجمه داستانی از اسکار وایلد در همان مجله وچند مقاله در روزنامه کوشش ، از جمله درباره کتاب زیبا نوشته محمد حجازی ، حاصل آن دوره از نویسندگی اوست.
(( مجله های تعلیم و تربیت ، مهر ، موسیقی محل نشر نوشته های ادبی و فرهنگی او در آن دوره بوده است . او نمی دانست و نمی خواست با هم وطنانش بی رابطه بماند . آنها را در ژنو می دید با ذوق و شوق ملاقات می کرد و به صحبت با آنان می نشست . با غالب آنها که در ایران اهل کتاب و قلم بودند مکاتبه مداوم داشت . هرکس به او نامه ای می نوشت پاسخی به تفصیل دریافت می کرد .
(( در احوال جمال زاده کتابی به فارسی به نام سرگذشت و آثار جمال زاده ، به قلم مهرداد مهرین ، در سال 1342 انتشار یافت ، هم چنین کتابی به نام نقد آثار محمد علی جمال زاده به قلم عبدالعلی دستغیب (1356 ) هم چنین رساله دکتری نهاد آلپ ترک (دانشجوی ترک در دانشگاه تهران ) درباره داستان نویسی جمال زاده است که در سال 1351 نوشته شده ولی به چاپ نرسیده است.
منابع و مآخذ
1- الهی قمشه ای ، حسین (مترجم )، قرآن مجید ، چاپ چهارم 1369 ، تهران ، پیراسته
2- آرین پور ، یحیی ، از صبا تا نیما ، چاپ هفتم ، جلد دوّم ، تهران ، زوّار، 1379.
3، از نیما تا روزگار ما ، چاپ سوم ، تهران ، زوّار ، 1379
4- احمدی ، علی اصغر ، روانشناسی شخصیت از دیدگاه اسلامی ، تهران ، امیرکبیر ، 1368
5- اخوان ثالث ، مهدی ، نقیضه و نقیضه سازان ، به کوشش ولی الله درودیان ، تهران ، زمستان ، 1374
6- اردبیلی ، یوسف ، راهنمایی و مشاوره حرفه ای ، تهران ، فهیم ، 1374
7- ابراهیمی ، نادر ، لوازم نویسندگی ، تهران ، انتشارات فرهنگیان ، 1369
8- ابراهیمی دینانی ، غلام حسین ، دفتر عقل و آیت عشق ، تهران ، طرح نو، 1385
9- اسکولز ، رابرت ، عناصر داستان ، ترجمه فرزانه طاهری ،تهران ، نشر مرکز ، 1377
10- بهار ، محمّدتقی ، سبکشناسی ، چاپ هشتم ، جلد سوم ، تهران ، امیرکبیر ،1375.
11– بهارلو ، محمد ، گزیده آثار محمد علی جمال زاده ، تهران ، نشر آروین ، 1375
12- پارسی نژاد ، کامران ، نقد و تحلیل وگزیده داستانهای سید محمد علی جمال زاده ، تهران ، روزگار ،1382
13- پلارد ، آرتور ، طنز ، ترجمه سعید سعیدپور، تهران ، مرکز، 1378.
14- تقی زاده ، تقی ، سرگذشت داستان نویسی ایران و تکوین عبرت آموز در ده قرن گذشته ، تهران ،1386
15- جلال آل احمد ، مدیر مدرسه ، تهران ، انتشارات فردوس ، 1379
16- جمال زاده ، محمد علی ، عمو حسین علی ، ج 1 ، تهران ،کانون معرفت ، 1336
17-، ج 2 ،تهران ،کانون معرفت ، 1336
18-، نقد مدیر مدرسه ، مجله راهنمای کتاب ، سال اول ، شماره 2 ،1337
19- ، کهنه ونو ، تهران ، کانون معرفت ، 1338
20- ، یکی بود یکی نبود ، تهران ، شرق ، 1379
21- سر و ته یک کرباس، تهران ، سخن ،1380
22- ، تلخ و شیرین ، تهران ، سخن، 1379.
23- ، آسمان و ریسمان ، تهران ، سخن، 1379.
24- قصه ما به سر رسید، تهران، سخن، 1379.
25- ، قلتشن دیوان ؛ تهران ؛ سخن؛ 1379.
26-، برگزیده آثار سیّد محمّدعلی جمال زاده ، به کوشش علی دهباشی، تهران، سخن، 1378
27- خاطرات سیّد محمّدعلی جمال زاده ؛ به کوشش ایرج افشار و علی دهباشی تهران ، سخن؛ 1378.
28-، قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار ، تهران، کانون معرفت ، 1353
29- معصومه شیرازی ، تهران ، کانون معرفت ، 1333.
30-، راه آب نامه ، تهران ، کانون معرفت ، 1326.
31- ، صحرای محشر، تهران ، کانون معرفت ، 1323.
32- ، دارالمجانین، تهران ، کانون معرفت ، 1321
33- ، غیر از خدا هیچ کس نبود ، تهران ، کانون معرفت ، 1340
34- حداد ، حسین ، بررسی عناصر داستان ایرانی ، تهران ، انتشارات سوره مهر ، 1387
35- حسینی ، ابوالقاسم ، بر ساحل سخن ، تهران ، معارف ، 1376
36– خسروی ، محمد باقر میرزا ، شمس و طغرا ، با مقدمه ی رشید یاسمی تهران ، کانون معرفت، 1343
37- خطیبی ، حسین ، فن نثر در ادب پارسی ، تهران ، زوار ، 1375
38- دبیر سیاقی ، محمد ، برگردان روایت گون? شاهنام? فردوسی به نثر ، تهران ، قطره ، 1380
39- دستغیب ، عبدالعلی ، نقد آثار محمّد علی جمال زاده ، تهران ، چاپار، 1356
40- دهباشی، علی ، یاد محمّدعلی جمال زاده ، چاپ اول ، تهران ، ثالث ، 1377
41- دهخدا ، علیاکبر ، چرند و پرند ، تهران ، سازمان کتابهای جیبی ، 1341.
42- رادفر ، ابو القاسم ، فرهنگ وار? داستان و نمایش ، تهران ، انتشارات اطلاعات، 1366
43- رافائل ، ماکس ، نگاهی به تاریخ ادبیات جهان ( تاریخ رئالیسم ) ، مترجم فرهادی ، تهران ، شباهنگ ، 1372
44- روزبه ، محمد رضا ، ادبیات معاصر ایران (نثر ) ، تهران ، روزگار ،1381
45- رهنما ، تورج ، داستان نویسان امروز ایران ، تهران ، توس ، 1363
46- زرشناس ، شهریار ، واژه نام? فرهنگی سیاسی ، تهران ، کتابِ صبح ، 1383
47- سعیدیان ، عبد الحسین ، ادبیات ملّتهای جهان ، تهران ، ابن سینا ، 1352
48- سلیمانی ، حسن ، اسماعیل زاده ، فهیمه ، ادبیات داستانی ساختار صدا و معنی ، تهران ، رهنما ،1378
49- سلیمانی ، محسن ، تأملی دیگر در باب داستان ، تهران ، انتشارات حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی،1365
50- سلیمانی ، محسن ، فن داستان نویسی ، تهران ، امیرکبیر ،1370
51- شریفی ، محمد نادر ، رئالیسم در آثار جمال زاده ، مجله ادبیات داستانی ، سال دوازدهم ، خرداد 1388 ، شماره 90
52- شفیعی کدکنی ، محمّدرضا ، موسیقی شعر ، چاپ ششم ، تهران ، آگاه، 1379.
53- شفیعی کدکنی ، محمّدرضا ، شاعر آینهها ، چاپ چهارم ، تهران ، آگاه ، 1376.
54- شمیسا ، سیروس ، سبکشناسی شعر ، چاپ هشتم ، تهران ، فردوس ، 1381.
55- صلاحی ، عمران ، طنزآوران امروز ایران ، چاپ ششم ، تهران ، مروارید ، 1376
56- عبادیان ، محمود ، درآمدی بر ادبیات معاصر ایران ، تهران ، گهرنشر ، 1371
57- علوی ، حمید ، خاطرات بزرگ علوی ، تهران ، انتشارات دنیای کتاب، 1377
58- غلام ، محمّد ، رمان تاریخی ( سیر و نقد و تحلیل رمانهای تاریخی فارسی 1284 ـ 1332) ، تهران، چشمه ، 1381
59- فرزانه ، مصطفی ، جمال زاده و هدایت پایه گذاران نوین فارسی ، ایران نامه ، سال 16 ، ش 1 ، زمستان 1376
60- کاشفی ، کمالالدین حسین واعظ ، بدایع الافکار فی صنایع الاشعار ، ویراسته میر جلالالدّین کزّازی ، تهران ، مرکز، 1369
61- کامشاد ، حسن ، پایه گذاران نثر جدید فارسی ، تهران ، نی ،1384 ،
62- کریمی ، یوسف ، روان شناسی شخصیت ، تهران ، نشر ویرایش ، 1375
63- کهنمویی پور ، ژاله ، خطاط ، نسرین دخت ، افخمی ، علی ، فرهنگ توصیفی نقد ادبی ، تهران ، موسسه انتشارات و چاپ ، 1381
64- گشیری ، احمد (مترجم ) ، داستان و نقد داستان ، تهران ، نگاه ، 1379 ،ج 1
65- ، داستان و نقد داستان ، تهران ، نگاه ،1379 ، ج2
66- مسکوب ، شاهرخ ، داستان ادبیات و سرگذشت اجتماع ، تهران ، انتشارات علمی وفرهنگی ، 1373
67- میرصادقی ، جمال ، عناصر داستانی ، تهران ، سخن ،1380
68- ، ادبیات داستانی قصه داستان کوتاه و رمان،تهران ، ماهور ، 1360
69-، داستان و ادبیات ، تهران ، آیه مهر ، 1383
70- مهدیپور عمرانی ، روحالله ، آتش زیر خاکستر ، چاپ اول ، تهران ، مهرانشهر ، 1380.
71- مهرور ، زکریا ، بررسی داستان امروز از دیدگاه سبک و ساختار ، تهران ، تیرگان ، 1380.
72- مهرین ، مهرداد ، جمال زاده و افکار او ، تهران ، مؤسسه انتشارات آسیا ، 1342.
73- میرعابدینی، حسن ، صد سال داستان نویسی ایران ، چاپ سوم ، تهران ، چشمه ، 1383
74- نایت ، دیمون ، داستان نویسی نوین ، ترجمه مهدی فتحی ، تهران ، چشمه ،1386
75- همایون کاتوزیان ، محمّدعلی ، درباره جمال زاده و جمال زاده شناسی، چاپ اول ، تهران ، شهاب ثاقب ، 1382.
76– یوسفی ، غلام حسین ، دیداری با اهل قلم ، مشهد ، انتشارات دانشگاه مشهد ، 1357
77- یونسی ، ابراهیم ، هنر داستان نویسی ، تهران ، نگاه ،1369
Abstract:
The story is a concrete picture of the writer understanding and perspective about life.Every writer has difinte thoughts about the life and the way of treating it which refleets his philosopgy Every story has its own elements which construct its body which are colled story elements . The most important story elements include : plot ,character , theme , subject , point of view , intonation and style , scene, symb0l
Jamalzadeh is referred as the faher of story writing in Iran. He chose story writing beacause of his love to the culture of people . He believed that the story makes a good frame for communicating with people . maybe he is the first person using slangs in a literary work. In this paper , it has been tried to investigate story elements and narration techniques in th works of Mohammadali jamalzadeh.
Keyworkes : story , story elements , Mohammadali jamalzadeh , realism, porse
مقاله بررسی جرائم زنان در زندان بجنورد و تاثیر کارکرد زندان بر آنان و خانواده شان فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی جرائم زنان در زندان بجنورد و تاثیر کارکرد زندان بر آنان و خانواده شان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی جرائم زنان در زندان بجنورد و تاثیر کارکرد زندان بر آنان و خانواده شان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی جرائم زنان در زندان بجنورد و تاثیر کارکرد زندان بر آنان و خانواده شان فایل ورد (word) :
بررسی جرائم زنان در زندان بجنورد و تاثیر کارکرد زندان بر آنان و خانواده شان
مقدمه
جرم و پدیده مجرمانه فرآیند پیچیده ای است و از عوامل مختلفی ناشی می شود . هیچ گاه نمی توان برا ی یک پدیده ی مجرمانه دلیل منحصری ذکر کرد . همواره چندین عامل مختلف در کنار هم جمع شده و سبب بروز یک پدیده مجرمانه در فرد می شوند . امامیزان تاثیر گذاری هر یک از این عوامل بسته به مورد متفاوت است .
جرم شناسان با بررسی های به عمل آمده علل وقوع جرم را در علل فردی و علل اجتماعی که شامل ، علل جامعه شناختی که ناشی از مشکلات اقتصادی ، مشکلات ناشی از مهاجرت و زندگی شهرنشینی ، مشکلات ناشی از زندگی خانوادگی و اشتغال زایی می دانند . ( 1 )
از طرفی جرائم در بین مردان و زنان متفاوت است ، پیمایش های بین المللی میدهد که به ازای هر زن مجرم ، 15 مرد مجرم وجود دارد . ( ریو 2000 )
با این حال نگهداری زنان در زندان مشکلات عدیده ای برایشان و خانواده شان بوجود می آورد ، و این مشکلات ناشی از کارکرد های منفی زندان است . زندان نیز به عنوان یک واقعیت اجتماعی کارکرد مثبت اش ، تادیب و اصلاح و ترمیم رفتارهای ناهمنوا با هنجارهاست . ولی کارکردهای منفی زیادی دارد که در نظام اجتماعی اختلال ایجاد می کند . دورکیم معتقد است ، هر پدیده ای که در جامعه وجود د ارد دارای کارکرد است . وی معتقد است بین کارکرد و علت باید تمایز قائل شد . (( تعیین کارکرد برای تبیین کامل پدیده های اجتماعی ضروری است . در تعیین یک واقعیت اجتماعی ، نشان دادن علت آن کافی نیست ، بلکه ما باید در بیشتر موارد ، کارکرد آن واقعیت را در تثبیت سامان اجتماعی نیز نشان دهیم . )) ( 2 )
بنابراین این مقاله به بررسی تاثیر علل جامعه شناختی و مشکلات ناشی از آن در وقوع جرم در بین زنان زندانی و تاثیر کارکرد زندان بر روی آنان و خانواده شان می پردازد . با این فرض که ارتکاب جرم به عوامل اجتماعی و خانوادگی و فردی بستگی دارد و ارتکاب مجدد جرم را پس از زندان بیشتر می توان پذیرفت و کار کرد های منفی زندان ارتکاب جرم را افزایش می دهد .
جرائم زنان
به لحظ تاریخی ، میزان جرائم مردان به استثنای برخی جرائم نظیر فحشاء به ؟؟؟؟؟؟؟؟ بالاتر ا زنان بوده است .
در سال 1997 ، 77 درصد کل جرائم ثبت شده در امریکا توسط مردان انجام شده است . یافته های یک پژوهش در استرالیا نشان می دهد که میزان عمومی بزهکاری مردان نیز بیشتر از زنان بوده است ، به گونه ای که 93 درصد رفتار بزهکارانه توسط مردان و 7 درصد توسط زنان انجام شده است . ( اینترنت ) اطلاعات آماری زندانیان ایران در پایان سال 1386 نشان می دهد که بیش از 90 % زندانیان را مردان تشکیل می دهند . ( سازمان زندانهای کشور 1386 )
ساترلند بر این واقعیت تاکید دارد که زنان بصورت متفاوتی تربیت می شوند ، برای مثال ، آنها همان آزادی های مردان را دارا نیستند وبه همین علت میزان جرائم زنان از مردان کمتر است ، از دیدگاه نظریه نظارت اجتماعی پایین بودن میزان جرائم زنان نسبت به مردان ناشی از این امر است که در محیط های خانگی نظارت بر روی دخترها نسبت به پسرها بیشتر است ( هیوشی ، 1969 )
بنابراین زنان هنگامی مرتکب جرم می شوند که از سوی مردان شان مورد مراقبت قرار نمی گیرند . ( 3 )
در تحقیقی که دانشگاه تهران ، دانشکده علوم اجتماعی ، موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی پیرامون 120 مجرم زن در زندان زنان تهران به عمل آورده این نتیجه بدست آمده است . یافته ها نشان می دهد که بیشترین فراوانی زندانیان در سن 15 تا 40 سال قرار دارند . درصد بیشتری از زنان مجرم ، متولد شهرستان ( 61/6 درصد ) ، متاهل ( 50/83 درصد ) ، بیسواد ( 84/13 درصد ) ، غیر معتاد ( 1/66 درصد ) و خانه دار ( 40 درصد ) هستند . شوهران 20 درصد از مجرمان نیز مجرم بوده و زندانی شده بودند ، پدران 1/66 درصد ، برادران 5 درصد ، برادر شوهر 4/16 درصد و فرزندان 83 درصد آنان چنین بوده اند .
64/33 درصد از مجرمان برای اولین بار و 36/66 درصد برای دو یا چندمین بار مرتکب جرم شده بودند .
کارکرد زندان
زندان زنان با هدف محافظت اجتماعی و محدود کردن زنان متخلف با این امید که آنها نتوانند در آینده مرتکب جرم شوند ، و هم چنین با هدف بازداری زنان از عمل جنایی از طریق نهادینه کردن تدریجی ترس از مجازات ، به وجود آمد .
درست است که مجازات زندان برای ایجاد و حفظ نظم موقتی ضرورت دارد ، ولی پیامدهای پیش بینی نشده آن بیشتر از کارکرد نظم بخشی و ایجاد امنیت در جامعه است ، به طوری که در نظام اجتماعی اختلال ایجاد می کند ، نتایج مطالعات نشان می دهد که مجازات زندان هم برای جامعه و هم برای مجرمان و خانواده های آنها هزینه ای در بر دارد . عوارض اجتماعی ، اقتصادی ، روانی و بهداشتی ، شیوع بیماری های مسری مثل هپاتیت ، ایدز و اعتیاد زندانیان به دلیل عدم آزادی ، محدودیت انتخاب و شرایط ناشی از آن ، جداشدن زندانی از کار و خانواده اش ، طرد اجتماعی و کاهش منزلت اجتماعی از آن جمله اند . ( 4 )
از سوی دیگر ، بین اولین مرتبه زندانی شدن فرد و دفعات دیگر ، یادگیری شگردهای خاصی از ارتکاب مجرد جرم ، آشنایی با افراد جدید ، و فرار از مجازاتهای قانونی رابطه وجود دارد .
آمارها نشان می دهند تا 50 درصد زندانیان که آزاد شده اند دوباره مرتکب جرم می شوند . در مقایسه با کشورهای دیگر آمار بازگشتی ها در ایران هر چند کم و حدود 3 تا 13 درصد است . ( آشوری 1381 ، 86 ) ( 5 )
ولی این درصد در مورد زندانیان سابقه دار موجود در زندانهای ایران حدود 40 تا 45 درصد هم می رسد . ( شمس ، 1382 ، 67 ) ( 6 )
در بیان مسئله باید گفت : بطور کلی شناخت جرائم و آسیب ها بدون شناخت ساخت ها و کارکردها و پدیده های اجتماعی و بدون شناخت و ارتباط آن با ساخت اجتماعی بیرون کار بیهوده ای خواهد بود .
از آنجائیکه زندان محلی است که در آن متهمان و محکومان با قرار یا حکم کتبی قضایی موقتا یا برای مدت معینی یا بطور دائم به منظور اصلاح و تربیت و درمان نارسایی های اجتماعی و تحمل کیفر نگه داری می شوند ، می توان گفت ، وجود زندان یک نیاز اجتماعی است ، اما عدم توجه به مسائل و عوامل زمینه ساز جرم و تخلف از یک سو و بی توجهی به مشکلات زندانیان آزاد شده از سوی دیگر می تواند عوارض و پیامدهای گوناگونی را برای جامعه وخانواده ها بوجود آورد .
پس توجه به مسائل جرم و مجرمین و زندانیان و خانواده ها و اطرافیان نه به عنوان یک مشکل قشری بلکه به عنوان یک مسئله اجتماعی و فراگیر باید مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد .
بنابراین ، شورای اسلامی مطالعه من این است ، چه عواملی باعث ارتکاب جرم در بین زنان زندانی در زندان بجنورد شده است ؟ زندان چه کارکردی بر روی زندانیان زن و خانواده های شان دارد ؟ آیا کارکردها می تواند در نظام اجتماعی اختلال ایجاد کند ؟
طبق تحقیقی که از زندان زنان بجنورد در فروردین سال 87 پیرامون جرائم زنان از طریق پرسشنامه از 20 زندانی زن انجام داده ام ، یافته ها نشان می دهد که بیشترین فراوانی زندانیان ، شامل :
از لحاظ سن ( 70 درصد ) بین 20 تا 40 سال ، از لحاظ تحصیلات ( 50 درصد ) خواندن و نوشتن و ( 35 درصد ) بیسواد ، از لحاظ محل تحصیل ( 40 درصد ) شهر و ( 25 درصد ) روستا ، از لحاظ وضعیت مسکن ( 70 درصد ) مستاجر و ( 25 درصد ) منزل شخصی ، از لحاظ وضعیت محل سکونت ( 45 درصد ) حاشیه نشین و ( 35 درصد ) داخل شهر از لحاظ شغل قبل از زندان ( 55 درصد ) خانه دار و ( 20 درصد ) کارگر منزل دیگران ، از لحاظ وضعیت تاهل ( 70 درصد ) متاهل و ( 20 درصد ) مطلقه ، از لحاظ شغل والدین ( 80 درصد ) کشاورزی ( 20 درصد ) کارگر ،
از لحاظ میزان جمعیت خانواده ( 80 درصد ) پر جمعیت یعنی بالاتر از 5 نفر و ( 20 درصد ) متوسط ، میزان تحصیلات والدین ( 75 درصد ) بیسواد و ( 20 درصد ) کم سواد ( خواندن و نوشتن ) از لحاظ تحصیلات شوهر ( 50 درصد ) زیر دیپلم و ( 45 درصد ) بی سواد یا خواندن و نوشتن ، از لحاظ وضعیت خانوادگی قبل از زندان ( 75 درصد ) با شوهر و فرزندان و ( 20 درصد ) با والدین ، از لحاظ ارتباط با دوستان قبل از زندان ( 60 درصد ) ؛ افراد خلافکار و سابقه کار مجرم و ( 35 درصد ) ؛ فامیل ، از لحاظ نحوه تامین نیازهای مادی ( 60 درصد ) از راه خلاف و ( 35 درصد ) از طریق کارگری منزل دیگران ، از لحاظ مشکلات خانوادگی ( 55 درصد ) اعتیاد همسر یا والدین و ( 40 درصد ) مشکلات عاطفی و اقتصادی ، از لحاظ نوع جرم ( 45 درصد ) خرید و فروش مواد مخدر ( 30 درصد ) معتاد و ( 20 درصد ) فساد و فحشا از لحاظ میزان محکومیت ( 55 درصد ) دارای حبس و جریمه و ( 40 درصد ) دارای حبس بلند مدت ، از لحاظ سابقه تکرار جرم ( 40 درصد ) یک بار ، ( 40 درصد ) یک بار ، ( 40 درصد ) دو بار و ( 20 درصد ) بیش از سه بار ، از لحاظ برداشت مثبت از زندان ( 30 درصد ) پشیمانی از گذشته خود ، ( 30 درصد ) درس عبرت و ( 20 درصد ) تحول در اعتقادات دینی ، از لحاظ برداشت منفی از زندان ، ( 50 درصد ) باعث یادگیری جرائم جدید
( 30 درصد ) باعث محرومیت از زندگی و خانواده و ( 20 درصد ) باعث پرخاشگری و بیماری های روحی و روانی ، از لحاظ لطمات وارده به شخصیت فردی ( 45 درصد ) باعث خوار و ذلیل شدن ، ( 35 درصد ) باعث یاس و ناامیدی و ( 20 درصد ) باعث بدبینی ، از لحاظ لطمات وارده به شخصیت اجتماعی ( 50 درصد ) همه به چشم تبهکار نگاه می کنند ، ( 45 درصد ) باعث عدم جامعه پذیری و عدم امنیت روانی ، اجتماعی می شود .
از لحاظ اینکه بعد از آزادی چه کار خواهد کرد ( 50 درصد ) به دنبال شغلی مناسب جهت تامین نیازهای مالی ، ( 35 درصد ) به تربیت فرزندان می پردازم .
از لحاظ اینکه چه پیشنهادی برای خارج شدن از لطمات وارده از زندان دارند . بیشترین آنها به این موارد اشاره نموده اند . به خدا توکل کردن ، توبه کردن ، از لحاظ روحی و روانی درمان شدن ، به آینده امیدوار شدن ، پذیرا شدن خانواده و جامعه پس از آزادی ، تحصیل کردن و آگاه شدن از عواقب بزهکاری ، حرفه آموختن و داشتن شغلی مناسب که بتوان ادامه زندگی داد و بالاخره به جای اینکه زنان وارد زندان کنند ، به رفع مشکلات اجتماعی و اقتصادی آنان پرداختن .
از لحاظ اینکه چه توصیه ای به افراد مثل خود دارند ، اغلب به این موارد مهم اشاره داشته اند :
دنبال کار خلاف نروند چون عاقبت آن زندان و بدبختی است . مراقب باشند به دام اعتیاد گرفتار نشوند ، که سر منشاء همه فساد و بدبختی اعتیاد است . زیاده خواهی نکنند ، قانع باشند و از راه حلال کسب روزی کنند . از دوستان و فامیل ناباب و خلافکار دوری گزینند . در ازدواج با آگاهی و شناخت و بدون اجبار همسرشان را انتخاب کنند . اگر دارای همسری معتادند سعی کنند باعث ترک اعتیادشان شوند ، نه اینکه خودشان معتاد شوند . با کار و تلاش مشکلات اقتصادی خود را مرتفع کنند نه از راه قاچاق مواد مخدر . قدر زندگی سالم و آزادی خود را بدانند و. به همسر خود محبت کنند ، و از هوی و حوس زودگذر دوری گزینند . کانون گرم خانواده را با محبت و عشق به فرزندان و همسر حفظ کنند نه اینکه زمینه خلاف و انحرافات را برای بچه هایشان فراهم سازند . با رعایت ارزش های دینی و اسلامی از وسوسه های شیطانی دوری گزینند .
نتیجه گیری
در نتیجه می توان گفت ، عواملی همچون پایین بودن سطح تحصیلات در بین والدین و خود مجرمین ، اجاره نشینی و حاشیه نشینی که عموما در حاشیه شهرها خلاف کارها به جهت عدم دسترسی به امکانات رفاهی ، شغل مناسب و درآمد کافی ندارند ، پر جمعیت بودن خانواده که توان تامین نیازهای اقتصادی و عاطفی را ندارد ، دوستان ناباب و خلاف کار که عمدتا در آمدشان را از راه خلاف بدست می آورند ، اعتیاد همسر و والدین که نه تنها موجب مراقبت از همسر و فرزندان نمی شود ، بلکه همسر و فرزندان را وادار به اعتیاد یا فروش مواد مخدر می کند ، زنان را به سمت انواع جرائم سوق می دهد . و اما از لحاظ نوع جرم که اغلب به خرید و فروش مواد مخدر روی آورده اند ، شاید به دلیل پایین بودن سطح درآمدخانواده که عمدتا دارای مشاغلی ،
هم چون کشاورزی و کارگری بودند و برای تامین نیازهای مادی از محل خرید و فروش مواد مخدر که منفعت خوبی دارد ، مرتکب جرم شده اند . از اینکه به دفعات وارد زندان شدند شاید کارکردهای مجازات زندان در بازدارندگی از جرائم تاثیر قابل توجهی نداشته است . چون اغلب مجرمین که بین 20 تا 40 سال بوده اند عنوان نمودند ، زندان موجب یادگیری جرائم جدید ، و باعث لطمات شخصیتی فردی و اجتماعی که منجر به عدم جامعه پذیری و اینکه همه آنها را به چشم یک تبهکار حرفه ای می بینند ، موجب شده تا خود را تنها ببینند و برای جبران لطمات وارده مجددا به دوستان هم نوا یا خلافکار در جامعه رو آورند .
مقاله تاریخچه مجسمه سازی فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاریخچه مجسمه سازی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله تاریخچه مجسمه سازی فایل ورد (word)
مقدمه:
بودلر
مجسمه سازی ایران
منابع:
مقدمه:
راسر: جهان مرئی جز خزانهای از صورتها و علائم نیست که تخیل انسان به هر یک جایی و مکانی می بخشد و نوعی چراگاه است که در آن به چرا می رود و باید آن را هضم کند و تغییر دهد. کلیه استعدادهای انسان باید تحت کنترل تخیل باشند ، تخیلی که همچنان معطوف به همه آنهاست
بودلر
فرآیند آغاز و دگرگونی هنرهای تجسمی به مانند تمامی جنبههای زندگانی آدمی به عنوان موجودی اجتماعی، به اشکال و گونههای مختلفی تغییر و تحول یافته است. دورههایی هست که در آن جریانی هنری به طور کامل قطع گردیده و در دوره ای به ناگاه آغاز یافته است
در این میان مجسمهسازی که هنری سه بعدی و مرتبط با فضا است در تمدن های باستان به شکل گسترده در زندگی اجتماعی آدمیان نقش داشته و علاوه بر زیبایی، کاربردهای گوناگونی را تجربه کرده است. گستردگی در به کارگیری مجسمه در میان اقوام و تمدنهای دوران باستان تا به حدی بوده که در میان یافتههای باستانی تعداد نامحدودی از آثار مجسمهسازان این دوران به چشم میخورد
این هنر در تمدنهای باستان علاوه بر کاربردهای زیبایی و بیانگرانه ، کارکردی مذهبی و آئینی نیز یافته است
مجسمه سازان از گذشته تا کنون از مواد مختلفی برای ساختن مجسمه استفاده میکردند، از جمله سنگ، فلز، گل، چوب , پلاستیک و;
در میان اقوام بدوی، مجسمهسازی جنبهی جادویی و بدین سبب نمادگرا یافته است. در دوران تمدن به جنبهها و شرایط متفاوتی از آفرینش هنری در مجسمهسازی برمیخوریم، بتها و شمایل های سومری با کارکرد آیینی، هنر وقایع نگار آشوری( که هدف آن نمایش عظمت پادشاهان بود)، توجه به جهان پس از مرگ در هنر مصر ، طلسم و بت در هنر اژهای ، افسانه پردازی و سمبولیسم بودایی در هند، نمادگرایی و عناصر جادویی در ماسکها و کنده کاریهای آفریقایی،انسان گرایی و ایده آلیسم یونانی و واقع گرایی دوران هلنی و به دنبال آن توصیف گرایی در هنر رومی از شاخصههای اصلی ادواری است که بر هنر و مجسمه سازی اقوام مختلف بشری گذشته است
با گذار انسان یونانی از دوران باور اسطورهای به سوی شکلگیری مبانی منطق و فلسفهی اروپایی توسط جامعهی یونانی، هنر یونانیان بر منطقی ایدهآلگرا و ریاضیوار استوار میگردد
مقاله انواع گلها و نماد آنها در دیوان شاعران فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله انواع گلها و نماد آنها در دیوان شاعران فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انواع گلها و نماد آنها در دیوان شاعران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله انواع گلها و نماد آنها در دیوان شاعران فایل ورد (word) :
مقدمه:
شاعری نیست که بنا بر اندیشه و برداشت خود از بهار و نوروز سخن نگفته باشد. این موضوع تمام شاعران ایران از قدیمی ترین شاعر کلاسیک گرفته تا شاعر امروزی را با هر اندیشه و تفکر و آیینی که باشند در بر می گیرد. “ابوالنجم احمد بن قوس بن احمد منوچهری دامغانی” شاعر بزرگ و توانا، خوش قریحه و همیشه شادِ سده های چهارم و پنجم هجری قمری، شاعری است که در تمام دیوانش نشانی از غم و اندوه و غصه و یأس نمی بینیم. هر چه هست شادی و سرور و نمادهای زیبایی، خرمی، خوشی، نوآوری و سخن از بهار و نوروز و اعیاد دیگر مانند مهرگان، سده، بهمنجنه و نیز نگارگری زیبا و شاعرانه است. چه آن هنگام که از شب سخن می گوید، زیباترین تشبیهات، استعارات و دیگر صنایع شعری را به کار می گیرد. 1
بررسی انواع نماد گلها در شعر شعرای معاصر
در آثار هیچ شاعری به اندازه ی “منوچهری” با نام های گل ها، پرندگان و دستگاه های موسیقی روبرو نمی شویم. تمام دستگاه های موسیقی متداول در آن زمان، نام تمام گُل ها و پرندگان دیده و شناخته شده تا آن روزگاران در شمال کشور آمده است و بی تردید “منوچهری” شادترین شاعر ایرانی است که تاریخ ادب ما به خود دیده است.2
و به راستی “منوچهری” نقاشی است چیره دست، شاعری است توانا و جاودانه، تصویرگری کم نظیر و خلاق و پُر استعداد. در شعر او آب و گُل، نسیم و خاک، ابر و باد و طوفان و سیل سیّالند و سخن می گویند.
و اما آن چه که بیش از همه در اشعار “منوچهری” بارز و آشکار است، وصف بهار و نوروز می باشد. هیچ شاعری به اندازه ی او از بهار و نوروز و شادی های این فصل و روزها سخن نگفته است. او از هر فرصتی بهره می گیرد تا از بهار و نوروز و دیگر جشن های ایرانی سخن سرایی کند. “منوچهری” به آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی عشق می ورزد و در نگهداری آن می کوشد. هر چند که مدح می گوید، اما مدیحه سرایی که نوعی از شعر آن روزگاران است قابل توجیه و قبول است. شاعر می خواهد آثارش باقی بماند، می خواهد شعرش به گوش جهانیان برسد و جاودانه ثبت گردد. شاعر می خواهد زندگی کند و برای حفظ آثار، چه جایی بهتر از کتابخانه ی سلطنتی. بگذریم، که این خود بخشی مفصل می طلبد. پس
شادی، نوروز، بهار و خوشی و خوش گذرانی، زمینه و چهار چوب اصلی شعر “منوچهری” را تشکیل می دهد. در صفحه صفحه ی دیوانش این نماد و نمودها و زیبایی ها را به خوبی می بینیم. از یاد نبریم که نمادها و سمبل ها، معنی و اصطلاحات و نحوه ی برخورد با اندیشه ها در سبک خراسانی با سبک عراقی و هندی تفاوت بسیار دارد که جای بحث آن هم در این مقال نیست.
باری؛ دیگران هم از بهار و نوروز و شادمانی گفته اند و سروده اند، اما نه آن چنان که “منوچهری” داد سخن داده است. دیوان “منوچهری” را که می گشاییم اولین شعرش که در بحر «رمل» آمده در وصف بهار است. او مدج «ابوالحسن»(1) را وسیله ای برای وصف بهار قرار می دهد. بهاری که زندگی آفرین و مظهر و نماد زیبایی هاست. و به راستی که قصیده ای زیبا، مطنطن و پُر نشاط است و در همین قصیده با نام بسیاری از آهنگ های موسیقی، گل ها و پرندگان آشنا می شویم.(2)
سپهری شاعر دوران معاصر ما از کسانی است که توانسته در سلوک خود با طبیعت، پیوند برقرار کند و از این طریق معشوقههای غزل فارسی را که جانفزاییشان در ظاهر محدود به خط و خال و چشم و ابرو میشد به سمت طبیعت سوق دهد تا عناصر حیات بخش زندگی مثل آب، درخت، گیاهان و گلها در شعرش روحفزا باشند. او توانست از طریق طبیعت خود را با بیکرانگی کل مرتبط کند. میگوید: ; من پر از نورم و شن/ و پر از دار و درخت/ پرم از راه از پل از رود از موج/ پرم از سایه برگی در آب; .
این نوشتار یک بررسی نمادشناسانه بر شعر سهراب سپهری است که از منظر حضور نمادین برخی از صور خیال که در عالم واقع، مابهازای آنها را گل مینامیم، مروری به برخی از شعرهای سهراب کرده است.
نیلوفر
گلی که بیشترین تاثیرگذاری و کاربرد را در شعر سپهری دارد، نیلوفر است. نیلوفر از گلهایی است که بهعلت ویژگیهای خاص خود در طبیعت باعث شده است که خصوصاً در دین بودا، نمادین به حساب آید، البته نمیتوان قدمت و تاثیرگذاری نیلوفر را محدود به بودا کرد زیرا در اسطورههای ایرانی داریوش در یک دستش عصای شهریاری دارد و در دست دیگرش گل نیلوفر آبی. (اسطوره در اشعار سهراب سپهری ص134) و یا در اساطیر کهن هندی، نیلوفر نشانه بزرگ آفرینش بوده است.(اسطوره در اشعارسهراب سپهری ص133( 1
برای این گل با توجه به ویژگیهای خاصاش اعتقاداتی نیز ایجاد شده است. اگرچه نیلوفر هر روز با طلوع خورشید باز و با غروب آن بسته میشود ولی صاحب برهان میآورد که: وقتی این گل بسته میشود، پرندهای داخل آن میرود و صبح در هنگام باز شدن پرنده از آن بیرون میپرد بدون اینکه هیچ آسیبی ببیند.(اسطوره در اشعار سهراب سپهری ص134(
نیلوفر عموماً نماد عارفی است که توانسته خود را از پستیها و آلودگیهای مادی رها کند، بدون آنکه وجود پاکش در این رهایی آغشته به کثافتها شده باشد زیرا نیلوفر هم از مرداب سر بیرون میکشد، بدون اینکه ذرهای گلبرگهایش با لجنها آلوده شده باشد. این گل وقتی خود را از لجنزار بیرون میکشد میتواند سهمش را از آفتاب بگیرد و شکوفا شود و این همانند نتیجه دریافتهای یک عارف پس از رسیدن به منبع حقیقت است.
در شعر نیلوفر، سپهری برای نخستین بار بهطور مستقیم به این گل اشاره میکند که شاید بتوانیم بگوییم که این شعر آغازگر دوره آشنایی او با بودیسم است.
در اینجا نیلوفر نماد شکوفایی و بیداری است که مژده رهایی از اندیشه سود و زیان زندگی را به شاعر میدهد. و بعد سپهری در مسیر عرفان، رهرویی میشود که با شناختهای اصیل از پستیها رها میشود.
سهراب سپهری سنگینی عصر جدید را میفهمد و راه رهایی از آن و غرق نشدن را در پیوستن به عرفان میداند: 1
کار ما شاید این است که میان گل نیلوفر و قرن پی آواز حقیقت باشیم.
گل نیلوفر رمز عرفان است و چون روی آب مرداب میماند اما خیس نمیشود رمز انقطاع است. او در این بخش آخر از شعر صدای پای آب میخواهد بگوید که شاید ما در این عصر معراج پولاد و اصطکاک فلزات باید حداقل بهدنبال نشانهای از حقیقت باشیم. (نگاهی به سپهری 117)
شقایق یا لاله
یکی دیگر از گلهایی که بسیار در شعر او به کار رفته است گل شقایق (لاله) است. لاله، گلی سرخ رنگ به شکل جام است. و در عربی شقائق و شقائق النعمان نامیده میشود. نعمان در عربی به معنی خون است. (مقدمه الادب، السامی فیالاسامی) این گل چنان در نظر شاعران پر اهمیت است که اگر چه شاعری در محیط خشک و بیابانی زندگی میکرد ولی انواع لالهها را میشناخت.
مثلاً در این شعر; روی شنها هم، نقشهای سم اسبان سواران ظریفی است که صبح، به سرتپه معراج شقایق رفتند;
شقایق در اینجا رمز پیامبران و اولیاست. و سر تپهای که پیامبران در آن به معراج میروند همان وادی عرفان آنهاست.
شبدر
سپهری از گل شبدر هم در شعرهایش سخن میگوید. گل شبدر در زبان ترکی همان یونجه است و چون خوراک ستوران است ارج و بهایی ندارد ولی سپهری، با دید کلگرایی که دارد و نظام آفرینش را نظام احسن میداند، تلاش میکند که نشان دهد در یک مجموعه جزءها با هم تفاوتی ندارند و میگوید:
گل شبدر چه کم از لاله قرمز دارد؟
گل سرخ
گل سرخ خصوصاً از نوع هفت گلبرگی آن، اشاره به هفت جهت فضا، هفت روز هفته، هفت مرحله کمال و.. دارد. سپهری با بهره از این همه معنای پیچیده در گل سرخ میگوید:
کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ/ کار ما شاید این است / که در افسون گل سرخ شناور باشیم.
گل سرخ رمز کمال است. و از اینرو به هر چیز کامل و متعالی از قبیل دل، بهشت و معشوق دلالت میکند. اگرچه مثالهای اندکی از شعر سپهری در اینجا آورده شد اما با توضیحات داده شده به راحتی میتوان دریافت، با وجود اینکه او در منطقهای خشک زندگی میکرد ولی گلها را از ابعاد گوناگونشان میشناخت و با هدف بیان موضوعاتی عالی آن را در شعر خود بیان میکرد.
گل و انواع نماد گل در دیوان اشعار دوران انقلاب
غزل انقلاب چه به لحاظ صور عواطف و چه به لحاظ حسی بودن کلمات و تعابیر و چه به لحاظ ترکیبات تصویری و همچنین به لحاظ محتوا و درونمایه، خود بستر نوینی در سیر تحوّل غزل فارسی است. غزل انقلاب به لحاظ برجستگی در کلیّت شعر، از چند حیث جالب توجه و قابل ارزیابی است.
تحول در ترکیبات تصویری غزل
واضح است که ترکیبات تصویری در توازن زبان شعر و گشایش چشم انداز نوین معنایی نقش برجسته و تعیین کنندهای دارد. اهمیت نقش زیبایی شناختی این ترکیبات، زمانی چهره مینمایاند که ساختمان کلی آنها و نیز عناصر و مصالح این ساختمان، خود نو و بدیع باشند. غزل انقلاب از این حیث از غنیترین قالبهای شعری در سیر تحوّل غزل است. این ترکیبات خود به دو نوع عمده ترکیبات تشبیهی و ترکیبات استعاری تقسیم پذیرند. اما در این میان بیشترین نقش از آن ترکیبات استعاری است، ترکیبات تشبیهی و استعاری نوین از قبیل؛ سمند صاعقه، یوسف اندیشه، فرات اشک، کرشمه نور، برّاق واقعه، منبر گل، عمودقامت، سجّاده دل، یازده خم می (اشاره به یازده امام معصوم)، خمّ سربسته (غیبت حضرت مهدی ـ عج)، نینوای جنون و; هر کدام به نوبه خود در غنای زبانی و معنایی شعر، نقش ارزندهای دارند. ترکیباتی که نمونههایی از آن در ابیات ذیل به زیبایی به کار رفتهاند.
ترکیبات تصویری غزل انقلاب به لحاظ ماهیت مصالح سازنده و بافت درونی تصاویر، ابعاد مختلف دارد که اهم آنها عبارتند از: تصویرهای حماسی، تصویرهای عرفانی، تصویرهای اساطیری، تصویرهای تلمیحی، تصویرهای سوگوارهای ـ تصویرهایی که رنگ سوگ و عزا دارند ـ و دیگر انواع تصویرها. از میان شاعران غزل سرای انقلاب، نصر الله مردانی ارزندهترین نقش را در آفرینش ترکیبات ناب تصویری دارد. سه مجموعه «قیام خون»، «خون نامه خاک» و «آتش نی»، در بردارنده غزلیاتی است که هر کدام از آنها سرشار از انواع ترکیبات بدیع تصویریاند. فرید اصفهانی، حسن حسینی، ساعد باقری و شادروان سپیده کاشانی نیز از برجستهترین شعرای ترکیب ساز و تصویر آفرین در حوزه انقلاب به شمار میروند.
تحوّل محتوا در غزل انقلاب
از لحاظ تحوّل در محتوا و درونمایه، غزل انقلاب از اهمیت ویژهای برخوردار است. چنانکه میدانیم از دیر باز، غزل و مغازله، قالب متداول برای بیان سوز و گدازهای شخصی شاعر بوده است. در غزلیات حافظ، عنصر غنا و بافت رمانتیک غزل با عرفان گره خورده و غزلیاتی نیمه رمانتیک ـ نیمه عرفانی به وجود آمده که خود تحوّل شگرفی در سیر درونی غزل فارسی است. در ادوار کلاسیک شعر فارسی، موضوعات حماسی به دلیل پیوستگی و یکپارچگی محور عمودی شعر، در قالب مثنوی سروده میشد و اوزان عروضی مثنویهای حماسی نیز اغلب متفرع از بحر معروف «متقارب مثمن محذوف» بوده است که به دلیل نزدیک بودن وتد و سبب «فعولن» موسیقی درونیاش به گونهای است که آن را به مارش جنگی نزدیک ساخته و میادین
جنگی را در خاطر متبادر میسازد. در فرایند تاریخ ادب فارسی به جز دیوان شمس تبریزی که غزلیاتی به صورت جسته و گریخته از جنس حماسه و عرفان (غزلیات حماسی عرفانی) در آن به چشم میخورد، کمتر سراغ داریم که شاعری، پیامهای حماسی را در قالب نرم و شکننده رمانتیک و در فرم غزل پردازش نماید. در شعر کلاسیک اصولاً غزل بستر مناسبی برای آفرینش مضامین بکر و بدیع غنایی و رمانتیک به شمار میرفت و به همین جهت قوالب غزل نیز قوالبی نرم و لطیف و مستعد مضامین غنایی از نوع عاشقانهها بوده است. اما در ادبیات انقلاب شاعر غزل را عرصه موضوعات و پیامهای حماسی قرار داد و علی رغم لطافت و نرمی قوالب غزل، حماسیترین چشم اندازهای هنری را در این قالب پردازش کرد و به خوبی از عهده این کار بر آمد تا جایی که میبینیم قسمت اعظم شعر دفاع مقدس در قالب غزل سروده شده است. این امر، یعنی رویکرد حماسه در غزل در نوع خود کم نظیر بوده و سرفصل
نوینی در سیر غزل فارسی محسوب میشود. مجموعه خون نامه خاک از نصر الله مردانی، تنفس صبح از قیصر امین پور، نجوای جنون از ساعد باقری، از نخلستان تا خیابان از علیرضا قزوه، سرود سپیده از حمید سبزواری و غزلیات لطیف و پر احساس و در عین حال حماسی زنده یاد سپیده کاشانی از آثار ماندگار غزل حماسی انقلاب به شمار میروند. غزل حماسی انقلاب، با توجه به کوتاه بودن محور عمودی قالب غزل و دارا بودن پیام تکان دهنده و مهیج حماسی در حداقل زمان و کوتاه ترین قالب، کاربرد اجتماعی گستردهای داشته است. به جرأت میتوان گفت تأثیری که غزل حماسی انقلاب در دوران دفاع مقدس خاصه در مواقع عملیات هجومی داشته است، کمتر از تأثیر رگبار مسلسل رزمندگان نبوده است. اصولاً غزل حماسی انقلاب، خاصّه آنگاه که در ایام عملیات جنگی همراه با مارش مهیج رزمی از رسانههای گروهی پخش میشد، در تهییج و تشدید روحیه حماسی جبهه و پشت جبهه نقشی کارساز داشته است. 1
شعر انقلاب در فرایند تحوّل عناصر و مصالح تصاویر
یکی از ویژگیهای شعر انقلاب، استحاله عناصر تصویری کهن در عناصر اسلامی ـ بار مکتبی دادن به این عناصر ـ و در عین حال حسّی کردن و عاطفه بخشیدن گستره نمادین کلمات است. البته شاعر انقلاب علاوه بر تحوّل بخشیدن به عناصر کهن تصویری، خود نیز در آفرینش و ابداع نمادهای نو نقشی به سزا داشته است. این نمادهای نو که ثمره کشف روابط جدید هنری و تعامل عاطفی و پیوند انسانی بین شاعر و طبیعت است، دلالت بر ذهن پویا و زیبایی شناس شاعر انقلاب دارد. ذیلاً برخی از نمادهای تصویری را که در شعر انقلاب کاربرد کلیدی و محوری دارند، اشاره وار بیان میکنیم.
1 گُل و لاله و شقایق: نفوس نامیه مانندگل و لاله و شقایق و نسترن و گلها و گیاهان دیگر در ادب کلاسیک فارسی شخصیت بزمی داشته و تأمین کننده شادی خواهی، دم غنیمت شمری و گرم کننده محفل عیّاشی شاعر و ممدوح وی بوده است. از این رو مفاهیم گیاهی بیشتر در تشبیهها، و تغزلها کاربرد داشته است. شخصیت بزمی گیاهان در قصیده منطق الطیر خاقانی به زیبایی و بلاغت تمام بیان شده است. در شعر عنصری لاله همرنگ عقیق است و شاخههای بید مانند زلف جعد بتان. فرخی در شعری با مطلع:
باد دیبا رخ پرند سلب
لعبگر گشت و لعبهاش عجب
انواع گلها و گیاهان را به تصویر میکشد که همگی زمینه ساز و شاد زیستی ممدوح شاعر میشوند. در شعر کلاسیک، گل میخندد و باغ با خنده مستانه گل شاداب میشود:
اما در شعر انقلاب سرخی گل سرسبزی گیاه حکایت از خون و پیام شهیدان دارد و شاعر در شعر گمشدگان، لالههای سرخ را نشان کفن خونین شهیدان گمنام میداند.
گل نیز مفهوم نمادی و حسی جاندار در تجسم خون شهیدان و چاک چاک بودن جسم شهیدان دارد؛ در حالی که در ادب کلاسیک فارسی، گل شخصیتی بزمی داشت و تکمیل کننده بزمهای شادی شاعران دربار و شاهان و درباریان بود.
دو بیت ذیل از یک غزل نصرالله مردانی است که در آن هر برگ گل که پرپر شده و به گستره باغ میافتد، تجسّمی نمادین از تن پاره و خونین شهیدان است:
هر برگ گل سرخ که افتاد در این باغ
تن پارهای از باغ تن گمشدگان است
و دربیت دیگر عطر دلاویزی را که با فطرت و سرشت گل پیوند دارد، پرتوی از بوی پیراهن شهید گمنام میداند:
عطری که در آمیخته با فطرت گلها
بویی است که از پیرهن گمشدگان است
تحوّل رنگها
در راستای تغییر مفهوم گلها و معطرات، رنگها نیز در ادب انقلاب از تحوّل معنایی چشمگیری برخوردارند. در ادب، کلاسیک فارسی، رنگها نیز مانند گلها چشم انداز شادخواهی و بزمی داشته اند. رنگ سیاه تداعی کننده مُشک بود. و مشک تداعی کننده زلف معشوق. رنگ سرخ تداعی کننده لعل بود و لعل تداعی کننده لب معشوق و جگر عاشق در زنجیره عشقی که از پی رنگی بود. سبز تداعی کننده سرو بود و سرو زمینگیر معشوق زمینی.
انواع گل در دیوان اشعار دوره چهار و پنج
مدتها پیش بررسی موضوعی عناصر شعر فارسی به خصوص آن دسته که به شکلگرفتن صور خیال در شعر و زیباسازی آن بیشتر کمک میکنند و شاعران بسیاریبا تکیه بر برخی از آنها و در سایه توصیفات دراز دامن از آنها مهارت وقدرت شاعری خود را به اثبات رسانیدهاند، از قبیل صبح، شب ، آینه،اشک ، پرندگان و گلها و ;. توجه مرا به خود جلب میکرد سرانجام بامشورت و توصیه آقای دکتر عابدی موضوع حاضر تحت عنوان “بررسی گیاهان،گلها و درختان در دیوان شاعران قرن چهارم و پنجم” برای تصویب موضوعرساله به شورای گروه
اعلام شد و با اعلام موافقت ایشان کار آغاز گردید :شیوه کار : بر آن نهاده شد که موضوع فوق در دیوان شاعران بزرگ قرنچهارم و پنجم شامل : رودکی، دقیقی، فردوسی، کسایی، فرخی، منوچهری،عنصری، ناصرخسرو، فخرالدیناسعد گرگانی و مسعود سعد سلمان مورد مطالعهقرار گیرد. بنابراین جز شاهنامه فردوسی که ابیات معدودی از آن از لابلایفرهنگهای فارسی و شواهد ذکر شده در نوشته آقای رنگچی (گل و گیاه در آثارمنظور فارسی) استخراج و به عنوان شاهد مثال گیاه بدون ذکر صفحه و جداشمارش و درج گردید، بقیه دیوانها چند بار از ابتدا تا انتها بررسی وهمه ابیاتی که نام گیاه، گل یا درخت خاص یا واژه عام گیاه، گل ودرخت در آنها آمده بود با شماره صفحه و نام شاعر به فیشها منتقل شد.سپس نام
گیاهان گرد آمده به ترتیب الفبایی مرتب گردید و جستجو براییافتن شناسنامه علمی آنها در منابع علمی (فرهنگها و کتابهای گیاهشناسی)آغاز گردید. حاصل این جستجو ست : – نام فارسی، نام عربی، نام علمی،نام گروه (رسته) و نام طبقه گیاه. – معرفی علمی شامل خصوصیات ظاهری(اندازه، شکل و رنگ : ریشه، ساقه، برگ ، گل، میوه و دانه)، محلرویش ،
انواع گوناگون، موارد مصرف و خواص گیاه به اعتقاد گذشتگان وامروزیها، پس از آن کار نوشتن مقاله هر گیاه به طور جداگانه و منظمآغاز گردید : 1 – “درج نامهای فارسی، عربی، علمی و ;” گیاه و سپسبخش معرفی علمی آن با علایم خاص . 2 – درج ارقام آماری نام یا نامهایگوناگون گیاه “بس آمد” (بس آمد هر گیاه در دیوان هر شاعر). 3 – آغازبخش ادبی کار با بخش مفاهیم گیاهشناسانه حاصل ازابیات . – در واقعشناخت واقعی هر شاعر از گیاه در ابیات این بخش پیداست . 4 – مواردمصرف یا خواص گوناگون گیاه (دارویی، صنعتی، آرایشی و ;) که از شعرمیتوان استخراج کرد. 5 – تصاویر ادبی (صور خیال) ساخته شده با استفادهاز ویژگیهای دیداری گیاه یا خواص آن شامل تشبیه، استعاره، کنایه،تمثیل و ;. (در این بخش
گیاه به پدیدههای گوناگون و یا پدیدههایگوناگون به آن اغلب جداگانه بررسی شده است). 6 – ترکیبات ساخته شدهاز نام گیاه با اضافه کردن اسم یا فعلی به آن بخش دیگری است شاملترکیبات وصفی و اضافی (تشبیهی، استعاری، توضیحی) و عبارتهای فعلی و;. 7 – بررسی ارتباط هر پدیده دیگر با گیاه مثل عناصر طبیعی، خورشیدو ماه و ستارگان، حیوانات و حتی گیاهان و درختان دیگر بخش “عناصردیگر” را به وجود آورده است . 8 – از آنجا که برخی گیاهان در ابیاتبسیار معدود (گاه یک بیت) بررسی شدهاند و طبیعی است که اطلاعات
دادهشده از طریق شاعر برای شناخت آن کافی نیست ، از شاعران دیگری که آنگیاه را وصف کردهاند کمک گرفتهایم و نیز گاه گاهی برای حسن ختام وزینت بخشیدن به نوشته از بیتی مناسب یا زیبا متعلق به دیگر شاعران سودجستهایم که بخش شاعران دیگر یا دیگران را بوجود آورده است . 9 – نکاتمربوط به هر بیت یا توضیحات خارج از چارچوب اصلی کار که به گیاه یاعناصر شعر مربوط است پس از پایان نوشته مربوط به هر گیاه با عنوان پینوشت آمده است و شماره هر نکته روی ابیات داخل متن مطابق با شمارهایاست که در پی نوشت ، توضیح آن آمده است .
گلها و باغها؛ «فار» اشاره میکند که شعرها و نامههای دیکنسون تقریبا تمامیشان برگل متمرکز شدهاند و تلمیح به باغ اغلب به حوزهای تخیلی باز میگردد که در آن گلها نمادی برای عملها و احساسات محسوب میشوند. او برخی از گلها مثل “جنتیان” و “شقایق” را با جوانی و فروتنی پیوند میدهد و گلهای دیگری را با دوراندیشی و روشنبینی. او معمولا برای اینکه شعر یا نامهای برای دوستانش بفرستد همراه آن دسته گلی نیز میفرستاد. 1
جمله محورها و موضوعهایی که در بررسی شعر جنگ می توان مورد نقد و بررسی قرار داد بسیج و جلوه طبیعت و عناصر آن در ساحت تخیلات و مجازها و استعارات و وصفهای شاعرانه، به زبان دیگر تاثیر رنگ پذیری و اقتران طبیعت و مظاهر آن در شعر جنگ است . اگر چه در ثبات و وحدت طبیعت در تمامی اعصار جای تردیدی نیست اما طبیعت به تناسب جریانهای مختلف هر عصر و اندیشه های شاعر هر دوره رنگی خاص به خود می گیرد . مثلا: گل سرخ، شقایق، دشت کوه، رود، جنگل، نسیم، طوفان هماره ثابت اند و در اصل آنها هیچ تغییری روی نداده است اما وقتی در حوزه رنگ پذیری و شبیه سازیهای شاعرانه واقع می شوند نقش و رنگ و صبغه جدیدی به خود می گیرند . مثلا طبیعت در شاهنامه فردوسی و در قلمرو تخیلات حماسی با طبیعت در دیوان منوچهری و ساحت تخیلات او فرق دارد . دید فردوسی و تعریفها و صورتگریهایش از کوه و ابر و رود و طلوع خورشید با دید و برداشت عنصری و
انوری و منوچهری و نظامی و سایر شعرای طبیعت گرا یکسان نیست . نکته این است که دخل و تصرف شاعرانه تا چه میزان می تواند در استخدام طبیعت و تغییر لباس آن موثر افتد؟ اندکی از دوره های اوج و شکوفایی طبیعت گرایی ادبیات به جلوتر می آییم .
1 . از جمله دلایلی که می توان برای این بیگانگی بیان کرد اینکه:
ما بیشتر از آنکه با طبیعت به طرز زنده و محسوس ارتباط داشته باشیم، دچار طبیعت گرایی تصویری و مصنوعی شده ایم . ما گل سوسن را جز در گلفروشیها و از پشت شیشه (ویترین) یا صفحه تلویزیون ندیده ایم . مثلا در برنامه راز بقا، و از ده زبان آن حتی به یک زبانش هم آشنایی نداریم . روزها از پی هم می گذرند و فصلها درآمد و شدند، بهار از کنار ما می گذرد بی آنکه ما را در جلوه ای از آن همه آیات الهی به تفکر وا بدارد . و یا حداقل از این گذر عمر عبرت بگیریم، ما حتی با هوای آزاد و نسیم گذرا بیگانه ایم . با گلها قهر کرده ایم تا
حدی که شمعدانی کوچک پشت پنجره اطاقمان از بی آبی می خشکد . رگبار باران را از پشت پنجره و شیشه دود آلود می نگریم و کمترین تخیل و تحولی از این نمودها و جلوه های طبیعت در ذهنمان پدید نمی آید . از آنجا که این مقال را جای بررسی تطور و تحول و صبغه و جلوه طبیعت در بستر شعر پارسی نیست تنها به رگه های آشنایی از تخیلات شاعران، آنجا که از جنگ تاثیر پذیرفته اند، اشاره خواهیم کرد، تا از این بررسی بر ما روشن شود که آیا طبیعت در عالم شعر هم مثل ما مرده و ایستا است یا زنده است و پویا، و اگر زنده است میزان این تحرک و پویایی تا چه حد است؟ مثلا نسیمی که کارش پیام رسانی از یار و دیار معشوق و گل و بهار و ریحان و فروردین ; بود آیا امروز در حوزه تخیلات جنگی پیامهای نظامی و ی
ا خبر شهادت مظلومانه رزمندگان اسلام را از خطوط مقدم به قسمتهای پشت جبهه یا از سنگری به سنگر دیگر خواهد برد؟ آیا در خشونت و کشتار و خرابی و ویرانی باز هم نسیم از بهاران و عطر شقایق خبر خواهد آورد؟ یا از عطر خون شهیدانی که مردانگی و شرف و ایثار و مقاومت را تا پای جان ایستاده اند نوید عروج خواهد آورد؟ آیا نسیم خطه تفتیده جنوب با نسیم گلزار و مصلای شیراز یکیست؟ آیا نسیم آتشگون جبهه های خون و آتش با نسیم روحبخش آب رکناباد یکیست؟ پیام نسیم هنگام نوازش بیرق خونچکان و به اهتراز درآمده بر مزار هر شهید حماسه آفرین چیست؟
آیا می توان کشتار (ترور) دست جمعی
آیا می توان از کنار خونهای جاری گلهای پر پر خونین شهر به سادگی گذشت؟
آیا می توان پیکرهای زخمین و قامت شکسته نخلهای سربریده جنوب را فراموش کرد؟
آیا مقاومت و مظلومیت کارون و بهمنشیر و کرخه نور و جزایر مجنون در برابر هجوم ناجوانمردانه و مکرر دشمن را، جز جلوه ای از تاثرات طبیعت از جنگ باید دانست؟
از جمله تصاویر و تشبیهاتی که در اکثر اشعار جنگ می توان دید، عکس برداری و شبیه سازی از لاله و شقایق است . شباهت تصاویر در احضار و استخدام لاله و شقایق از میان گلها به حدی به هم نزدیک است و یکسان، که باید گفت: در مواردی مستعمل و بی روح شده، پویایی و تازگی خود را از دست داده است .
علیرغم این که به یکی دو نمونه از هر شاعر (آن هم نه تمامی شاعران) اکتفا کردیم با این حال اشتراک دید و همسانی تصاویر و تخیلات و تشبیهات در نمونه ها کاملا مشهود است . البته ما این یکسانی تصویرها را عیب نمی دانیم و نمی گوییم: چرا تا این حد برداشتها و تلقیها به هم نزدیکتر است؟ افسوس که روش کار در این کتاب مقایسه ای نیست تا نمودار و قوت و ضعف صور خیال هر شاعر را نشان دهیم . البته هیچکدام از شاعران معاصر هم مدعی نیستند که از جهت قدرت و نفوذ و رسوخ در طبیعت می توانند دستی به کله گوشه منوچهری بسایند; اگر چه از بعد و تعهد شاعری که زندگی را “عشق است و کباب است و رباب و ; ” می داند او را به هیچ عنوان در حد و هم شان شاعران متعهد عصر خویش قرار نخواهیم داد .
اگر ملاک و محور را جنگ قرار دهیم باید گفت طبیعت به دو صورت در شعر شاعران بسیج شده است:
الف . مواردی که طبیعت و نمودهای آن را با برداشتهای شاعرانه دوره های پیشین ادب فارسی به خدمت فرا خوانده اند، که می توان تا حدی به شواهد مربوط به لاله و شقایق استناد جست .
ب . مواردی است که طبیعت و جلوه های آن تحت تاثیر جنگ و برکات و پیامدهای آن قرار دارد و در بعضی از سروده ها کاملا در لباس نظامی ظاهر شده اند; مثلا اشعار زیر بار بیشتری را در این مورد به خود اختصاص داده اند .
فرمان شکفتن
فرمانده سرخپوش گل فرمان داد
فرمان شکفتن به گل خندان داد
آلاله شهید تیر رگبار بهار
سر بر سر زانوی بنفشه جان داد32
نصرالله مردانی 1
تجلی طبیعت در قلمرو جنگ در ابیاتی چند از مثنوی “بهار در خون” سروده شاعره متعهد سپیده کاشانی کاملا آشکار است:
جوشید از اوج یقین گلهای باور
گل کرد بر شاخ زبان گلهای سنگر
گلهای ما در خون و در آتش شکفتند
با بلبلان آتش افشان راز گفتند
بوی بهاران عطر باروت است اینجا
لب بسته مرغ عشق مبهوت است اینجا
اینجا بهاران ریشه در خوناب دارد
هرگل در اینجا پای در سیلاب دارد
این باغ را بانگ مسلسل عندلیب است
حق در نبرد قوم داود و صلیب است
این باغ را بانگ هزاران خمسه خمسه است
گلهای گلچین بیشمار و دسته دسته است
بارند برما روز و شب گلهای آتش
ابلیسیان شوم آن دیوان سرکش
اینجا چو سرو سبز ما بر خاک افتد
یکدشت گل از سینه صد چاک افتد
باران خون بر خاک مظلومان چو بارد
با خود بهاران در بهاران مژده آرد38
نمونه دیگر به قرار زیر می باشد:
می آید از دیار بهاران سپاه گل
بر سر نهاده دختر صحرا کلاه گل
با جنبش دلاور جنگل چریک باد
در خون کشد به بیشه شب پادشاه گل1
انسان، این گمشده خاک، گاه گاهی از صحبت با همنوعان خویش روی می گرداند و به تناسب حال و هوا و موقعیت خویش به اشیا و طبیعت و پرندگان و موجودات غیر ذیروح پناه می برد و در پناه قدرت تشخیص که سابقه اش حتی به دورانهای اولیه تاریخ و انسان شناسی بر می گردد، آنها را طرف صحبت قرار می دهد . اگر کسی شاعر باشد و از قدرت تخیل و ابداع نیز در این گفتگو استفاده کند قادر است حوزه واژگان و ترکیب را در یک زبان
گسترش دهد و چه بسا که زیباترین تصویرهای تخیلی را بیافریند و با همین آفرینش شاعرانه به کلمات و تعابیر رنگ جاودانگی ببخشد . اگر این گفتگو به آفرینش و سرودن شعر هم منجر نشود، به گونه ای دیگر به قلمرو ارتباطات انسان با طبیعت وسعت بخشیده است . نمونه کامل و عالی این تشخیص را خارج از قلمرو شعر می توان در زندگی کاملترین انسان پس از رسول خدا (ص) و نخستین شهید محراب حضرت علی (ع) یافت، چرا که آن حضرت به نقل مورخین، مواقعی که بسیار دلتنگ می شد و کسی را لایق درددل نمی دانست و اهل
دلی را نمی یافت، کنار چاهی رفته سر مبارک را در چاه خم کرده برای سبک شدن گفتنی ها را با چاه می فرمود، که این امر در اشعار و آثار ادبی و تاریخی نیز مایه تلمیحی خوبی شده است . انسان هماره سعی داشته با طبیعت و مظاهر آن ارتباط برقرار کند با گل و گیاه درخت و کوه و رود و جنگل و مهتاب و ستاره و موج و دریا و باد و نسیم و ; صحبت کند و اگر قادر نیست حرفهای آنها را بشنود حداقل سخنان خود را به گوش آنان می رساند و یا در دو نقش بازی کرده و هم با آنان حرف می زند و هم از زبان آنها پاسخ می دهد . البته همه مردم از این امکان و اعتبار بهره نمی گیرند . جماعتی معدود و صاحب ذوق و خلاقند که به اطراف خویش با وسعت نظری خاص می نگرند و پیام نسیم را در گذر
شاعران عصر ما نیز به تناسب توشه خویش از کنار طبیعت به سادگی نگذشته اند و در بعضی از سروده هایشان علیرغم اینکه سروده جنگی و حماسی است طبیعت را بسیار لطیف و شاعرانه به استخدام درآورده ثمره مکالمات خود را با طبیعت در قالب اشعاری قوی و بدیع ریخته اند . در مجموع می توان در بسیج طبیعت در شعر جنگ توفیق را رفیق راهشان دانست .اینک نمونه هایی چند برای اثبات این مدعا:
ببین لاله هایی که در باغ ماست
خموشند و فریادشان تا خداست
چو فریاد با حلق جان می کشند
تن از خاک تا لامکان می کشند
سزد عاشقان را در این روزگار
سکوتی از این گونه فریادوار
بیا با گل لاله بیعت کنیم
که آلاله ها را حمایت کنیم
حمایت زگلها گل افشاندن است
هماواز با باغبان خواندن است
حسین حسینی 1
و سروده دیگر از همین شاعر:
در زمین امروز خورشید شهیدان کاشتن
چیست آیا حاصلش، فردای روشن داشتن
دانه خورشید چون در خون نشیند بامداد
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]