تحقیق در مورد نرم افزار PC Virtual فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد نرم افزار PC Virtual فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد نرم افزار PC Virtual فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد نرم افزار PC Virtual فایل ورد (word) :
نرم افزار PC Virtual
مقدمه: کامپیوتر مجازی اصولاً به کامپیوتری گفته میشود که سخت افزارهای آن توسط نرمافزار شبیهسازی شده باشد. نرمافزارPC Virtual محصول شرکت Microsoft میباشد و نرمافزاری توانمند در زمینه، ساخت کامپیوتر مجازی میباشد.
این نرمافزار به شما امکان میدهد تا هر تعداد کامپیوتر مجازی که مایلید بسازید و آنها را تک تک یا حتی با هم اجرا کنید. آخرین نسخه این نرمافزار در حال حاضر Virtual pc 2004 sp1 برای سیستم عاملWindows میباشد و خوشبختانه این نرم افزار از جولای 2006 توسط شرکت مایکروسافت به صورت رایگان ارائه میشود و با مراجعه به آدرس http://www.microsoft.com/virtualpc نسخه Full این نرم افزار را به صورت رایگان میتوانید دانلود کنید.
تاریخچه: نرم افزار Virtual pc در ابتدا توسط شرکت Connectix ساخته شد اولین نسخه این نرم افزار برای macintish در ژوئن سال 1997 ارائه شد. 4 سال بعد در ژوئن 2001 اولین نسخه Virtual pc برای سیستم عامل windows (نسخه 0/4 ) ارائه شد. چون با گذشت زمان مشخص شد که ساخت کامپیوترهای مجازی مورد توجه سازمانهاست، مایکروسافت در فوریه 2003 تصمیم گرفت تا Virtual pc و یک محصول جدید به نام Virtual Server که مکمل Virtual pc است را از شرکت Connectix خریداری کند و بدینوسیله Virtual pc به Virtual pc Microsoftتغییر نام داد در حال حاضر مایکروسافت در حال کار برروی 2007 Virtual pc برای ویندوز Vista است و از تاریخ 11 اکتبر 2006 (19 مهر 1385) اقدام به ارائه نسخه Beta این نرم افزار کرده است. مایکروسافت به طور رسمی اعلام کرد که نسخه 2007
Virtual pc برای ویندوز Vista را نیز به طور رایگان در سال 2007 عرضه خواهد کرد.
نکته: باید توجه داشت که نرم افزار Virtual pc، کامپیوترهای مجازی از نوع Pc میسازد و نمیتوانیم کامپیوترهای مجازی از نوع Apple macintosh را با استفاده از این نرمافزار بسازیم .
نیازهای سخت افزاری
برای نصب و اجرای Virtual PC 2004 SP1 باید سیستم شما دارای حداقل مشخصات زیر باشد:
– پردازنده: Pentiumlll, Pentiumll, Duron, Athlon یا Pentium4
– سرعت پردازنده: حداقل 400MHA (1GHz توصیه میشود)
– RAM : به سیستم عاملی که قرار است که درکامپیوتر مجازی نصب شود بستگی دارد.
– فضای مورد نیاز هاردیسک: به سیستم عاملی که قرار است در کامپیوتر مجازی نصب شود بستگی دارد.
– سیستم عامل: Windows XP/2000
نکته1: اگر سیستم شما این حداقل را پشتیبانی نمیکند (به خصوص در مورد سیستم عامل، مثلاً ممکن است بخواهید از ویندوز 98 استفاده کنید) می توانید از نسخهای قدیمیتری از این نرمافزار که با سیستم شما همخوانی کافی داشته باشد، استفاده کنید.
نکته 2: هرچند مستنداتی که مایکروسافت راجع به این نرمافزار منتشر کرده، سیستم عامل ویندوز Server 2003 را جزو سیستم عاملهای پشتیبانی شده قرار نداده است اما آزمایشهایی که روی این نرمافزار، در محیط این سیستم عامل انجام دادیم نشان داد که این نرمافزار به همان خوبی که در ویندوز XP Pro کار میکند در ویندوز Server 2003 هم کار میکند.
آشنایی با چند اصطلاح:
– OS: مخفف عبارت Operating System به معنی سیستم عامل میباشد.
– Host OS: یا همان سیستم عامل میزبان، به سیستم عاملی گفته میشود که نرمافزار Virtual PC را در آن نصب و اجرا میکنید.
– Virtual Machine: همان طور که گفته شد نرمافزار Virtual PC قادر است تا تعداد نامحدودی از کامپیوترهای مجازی را تولید و راهاندازی کند. به هریک از این کامپیوترهای مجازی یک Virtual Machine گفته میشود.
– Console: یک واحد کنترلی که کاربر از طریق آن با کامپیوتر ارتباط برقرارمیکند. Virtual PC Console در واقع واحد کنترل نرم افزار Virtual Machine است که به ما اجازه میدهد تا تمام اعمال کنترلی را برروی Virtual Machine انجام دهیم.
– Capture: این کلمه در اصطلاح برای حالتی به کار میرود که یک برنامه یا پردازش، کنترل یک وسیله ورودی را به دست میگیرد. در این حالت جریان دادههای ورودی به آن نرم افزار خاص ارسال میشود.
– Physicl: این کلمه، در اصطلاح برای قطعاتی که به طور فیزیکی به کامپیوتر شما متصل شده باشند به کار میرود. این کلمه به عنوان متضادی برای کلمه Virtual به معنی مجازی استفاده میشود، مثلاً وقتی میگوییم Physical Memory منظورمان مقدار حافظه RAM میباشد که در اسلاتهای مادربورد نصب شده است و وقتی میگوییم در اسلاتهای مادربورد نصب شده است و وقتی میگوییم Virtual Memory منظور آن مقدار حافظه ای است که ویندوز با استفاده از هارددیسک برای جبران کمبود فضای RAM شبیه سازی کرده است.
– NAT: سرنام عبارت Network Address Translation میباشد و به فرایند تبدیل IPهای اینترنت و بالعکس گفته میشود. این روند سبب میشود که بتوان تعداد زیادی از نشانیها را بدون تمام کردن نشانیهای IP اینترنت (که تعدادشان هم محدود است) در شبکههای خصوصی و اینترنتها به کار برد.
Intranet: به یک شبکه درون سازمانی، اینترنت گفته میشود.
ساخت یک کامپیوتر مجازی در Virtual PC 2004:
در اولین اجرا به طور دقیقتر تا زمانی که هیچ Virtual Machine در Virtual PC Console وجود ندارد)، علاوه بر Virtual PC Console یک پنجره با عنوان New Virtual Machine Wizard به شما نشان داده خواهد شد که کمک میکند تا ماشین مجازی خود را بسازید. بر روی دکمه Next کلیک کنید. در این صفحه 3 گزینه وجود دارد که در زیر آنها را بررسی خواهیم کرد.
– Create a Virtual …: برای ساخت یک Virtual Machine که تنظیمات آن را خودتان مرحله به مرحله انتخاب میکنید از این گزینه استفاده کنید.
– Use default to create …: برای ساخت یک Machine Virtual که تنظیمات آن توسط نرم افزار Virtual PC انتخاب میشود از این گزینه استفاده کنید.
– Add an existing virtual: برای اضافه کردن یک Machine Virtual که ازقبل ساخته شده است میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
نکته 3: پسوند نام فایلهای Virtual Machine به نام vmc میباشد که سرنام عبارت Virtual Machine Configuration است.
چون فرض ما بر این است که برای بار اول میباشد که با Virtual PC کار میکنید لذا گزینهی اول را انتخاب میکنیم (انتخاب گزینهی دوم فقط مراحل کار را ساده تر میکند). با کلیک بر روی دکمه Next یک پنجره دیگر نشان داده خواهد شد.
یک نام برای Virtual Machine خود وارد کنید. این نام در لیست کامپیوترهای مجازی در Virtual PC Console نشان داده خواهد شد. اگر میخواهید Virtual Machine خود را در آدرس خاصی ذخیره کنید از دکمه Browsel استفاده کنید. در غیر اینصورت Virtual Machine شما پوشه My Documents قرار دارد ساخته میشود. با کلیک بر روی دکمه Next پنجره Operating System را مشاهده خواهید کرد. سیستم عاملی که قصد دارید تا درون این Virtual Machine نصب کنید (Guest OS) را از لیست پایین رونده Operating system انتخاب کنید.
این کار به Virtual PC کمک می کند تا بهترین گزینهها را برای آن سیستم عامل به شما توصیه کند (مثلاً میزان RAM) که به شما توصیه میشود. به سیستمعاملی که در این مرحله انتخاب میکنید. بستگی دارد.) اگر سیستم عامل شما در این لیست آورده نشده، یکی از سیستم عاملها را که بیشترین شباهت را به سیستم عامل شما دارد انتخاب کنید. اگر هم مطمئن نیستید، میتوانید Other را انتخاب نمایید. با کلیک بر روی کلمه Next صفحهای شما نشان داده میشود. همانطور که مشاهده میکنید چون ما در مرحلهی قبل Windows را به عنوان سیستم عامل انتخاب کردیم در مقابل عبارت Recommended RAM، عدد 128 MB نوشته شده است. اگر میخواهید از همین مقدار RAM استفاده کنید گزینه Using the recommended RAM را انتخاب کنید در غیر این صورت Adjusting the RAM را انتخاب کنید و مقدار RAM را در فیلدی که ظاهر میشود وارد کنید یا Slider را برای تغییر مقدار RAM تغییر دهید.
دکمه Next را کلیک کنید با این کار پنجرهای به شما نشان داده خواهد شد. همان طور که کامپیوترهای واقعی به هارد دیسک نیاز دارند کامپیوترهای مجازی هم به هارد دیسک نیاز دارند. هارد دیسک کامپیوتر مجازی یک فایل است که Virtual PC به جای هارد دیسک از آن استفاده میکند. پسوند نام این فایل vhd میباشد که سرنام عبارت Virtual Hard Disk است. در این پنجره میتوانید با استفاده از گزینه An existing virtual hard disk از یک فایل vhd که قبلاً ایجاد کردهاید (یا از یکی از دوستانتان گرفتهاید) به عنوان هارد دیسک برای ماشین مجازی خود استفاده کنید یا با استفاده از گزینه A new virtual hard disk یک فایل هارد مجازی برای ماشین خود ایجاد کنید. چون فرض ما بر این است که برای بار اول
میباشد که با PC Virtual کار میکنید لذا A new virtual hard disk را انتخاب میکنیم. ابتدا بر روی دکمه Next کلیک کنید. پنجرهای به شما نشان داده خواهد شد. اگر میخواهید فایل هارددیسک مجازی خود را در آدرس معینی قرار دهید روی دکمه Browse … کلیک کنید. اگر به آدرس پیش فرض دست نزنید، فایل هارد دیسک مجازی در همان آدرسی که فایل vmc ماشین مجازی خود را ساختهاید ایجاد میشود «اگر هم فقط نام فایل هارد دیسک را بدون مشخص کردن آدرس تایپ کنید آن فایل در my Documents ساخته میشود:
برروی دکمه Next کلیک کنید تا پنجرهCompleting the New Virtual Machine Wizard به شما نشان داده شود. در این پنجره نام ماشین مجازی، مقدار حافظهای که به آن اختصاص دادهاید و نام فایل هارد دیسک مجازی به شما نشان داده خواهد شد. روی دکمه finish تا ویزارد New Virtual Machine بسته شده، ماشین مجازی شما ساخته شود و در New Virtual Machine بسته شده، ماشین مجازی شما ساخته شود و در Virtual به نمایش درآید.
نکته 4: چون از حالا به بعد یک ماشین مجازی در PC Console Virtual دارید با اجرای Virtual PC دیگر ویزارد New Virtual Machine به طور خودکار به شما نشان داده نخواهد شد. برای ساخت ماشینهای مجازی بیشتر، در Virtual PC Console روی دکمه New… کلیک کنید یا از منوی File گزینه New Virtual Machine Wizard را انتخاب کنید.
حذف کردن یک کامپیوتر مجازی:
اگر مایلید یک Virtual Machine را از لیست ماشینهای مجازی موجود در Virtual PC Console حذف کنید، ماشینهای مجازی مورد نظر را در این لیست انتخاب کرده و به یکی از روشهای زیر Remove را برگزینید:
1- دکمه Removeرا کلیک کنید.
2- از منوی Action گزینه Remove را انتخاب کنید.
3- بر روی ماشین مجازی مورد نظر کلیک راست کرده و از منوی ظاهر شده Remove را انتخاب کنید.
به شما یک پیغام داده میشود مبنی بر این که حذف کردن یک ماشین مجازی از لیست باعث نمیشود که فایل vmc آن ماشین مجازی یا فایل vhd مربوط به هارد آن ماشین مجازی حذف شوند. بر روی Yes کلیک کنید تا ماشین مجازی شما از لیست حذف شود.
کار با Virtual Machineها:
باید ماشین مجازی خود را استارت کرده و عملیات پارتیشن بندی، فرمت و نصب سیستم عامل را روی آن انجام دهید. برای استارت کردن یک ماشین ماجازی با کلیک کردن بر روی آن در لیست ماشینهای مجازی موجود در Virtual Pc Console، یک پنجره جدید باز میشود و ماشین مجازی شما شروع به کار میکند ( این پنجره در واقع نقش مانیتور کامپیوتر مجازی شما را دارد.) اگر هیچ اشکالی پیش نیاید باید مراحل بوت شدن سیستم را ببینید و در نهایت پیغامی مبنی بر این که هیچ سیستم عاملی در کامپیوتر شما نصب نشده است، به نمایش در خواهد آمد.
نکته 5: به جای استفاده از دکمه Start میتوانید:
– روی ماشین مجازی مورد نظر، دابل کلیک کنید.
– روی ماشین مجازی مورد نظر، کلیک راست کرده و Start را انتخاب کنید.
– ماشین مجازی مورد نظر را انتخاب کرده و از منوی Start, Action را انتخاب کنید.
نکته 6: اگر زمانی که میخواهید ماشین مجازی خود را استارت کنید پیغام خطایی دریافت کردید، مشکل این است که سیستم عامل شما نمیتواند به اندازه کافی حافظه در اختیار ماشین مجازی شما قرار دهد. برای رفع این مشکل دو راه حل وجود دارد.
1- برنامههایی موجود در حافظه را از حافظه خارج کنید تا سیستم عامل بتواند به اندازه کافی حافظه RAM به ماشین مجازی شما اختصاص دهد مثلاً میتوانید Antivirus خود را از حافظه خارج کنید.)
2- اگریادتان باشد موقع ساختن ماشین مجازی مقدار RAM ماشین مجازی را خودمان انتخاب کردیم بنابراین راه حل دوم این است که این مقدارحافظه را کاهش دهید. ماشین مجازی مورد نظر را از لیست ماشینهای مجازی موجود در Virtual PC Console انتخاب کنید و دکمه Settings را کلیک کنید. ماشین مجازی مورد نظر را از لیست ماشینهای مجازی موجود در Virtual PC Console انتخاب کنید و دکمه Settings را کلیک کنید. پنجرهای با عنوان Settings for… ظاهر میشود. در قاب سمت چپ این پنجره روی Memory کلیک کنید. (128MB مقابل کلمه Memory نوشته شده باشد). در قاب سمت راست مقدار RAM مورد نظر را در فیلد RAM تایپ کنید یا این که Slider را تغییر دهید (مثلاً مقدار RAM را روی 64MB بگذارید).
اگر دوباره موقع استارت کردن ماشین مجازی با این مشکل مواجه شدید، باز هم مقدار RAM را کمتر کنید یا این که برنامه های بیشتری را از حافظه خارج کنید.
همان طور که در بالای پنجره ماشین مجازی می توانید ببینید هر ماشین مجازی برای خود یک نوار منو دارد که شامل منوهایی برای کار با ماشین مجازی میباشد. میخواهیم این منوها را با هم بررسی کنیم.
منوی Action
1- Full-Screen Mode : اگر میخواهید پنجره ماشین مجازی خود را به حالت تمام صفحه در بیاورید این گزینه را انتخاب کنید یا این که Alt سمت راست را همراه Enter فشار دهید. در پیغام ظاهر شده روی کلید Continue
2- Ctrl + Alt + Del: به دلایل پیچیده فنی که به معماری ویندوز XP بر میگردد اگر Ctrl + Alt + Del را فشار دهید این ترکیب کلیدها توسط Host OS شما Capture میشود. این گزینه برای رفع این مشکل تدارک دیده شده است. با انتخاب این گزینه ترکیب کلیدهای Ctrl + Alt + Del به ماشین مجازی شما فرستاده میشود. کلید ترکیبی معادل آن هم Alt سمت راست به همراه Del میباشد.
3- Pause: ماشین مجازی شما را به حالت مکث در میآورد. بعد از این که ماشین مجازی وارد حالت مکث شد، این گزینه Resume تغییر پیدا میکند. با انتخاب Resume ماشین مجازی به حالت عادی خود برمیگردد. کلید معادل هردو گزینه هم، Alt سمت راست به همراه کلید P است.
4- Reset: درست مثل این است که دکمه Reset را روی کامپیوتر واقعی فشار داده باشید. با انتخاب این گزینه یک پیغام نشان داده میشود که باید روی گزینه Reset در این پیغام کلیک کنید. کلید معادل آن هم Alt سمت راست به همراه کلید R است.
5- Close…: این گزینه برای بستن پنجره ماشینمجازی (با در واقع خاموش کردن ماشین مچازی) مورد استفاده قرار میگیرد. با انتخاب این گزینه یک پنجره نشان داده میشود. در این پنجره، در لیست پایین افتادنی What do you want the virtual machine to do دو گزینه وجود دارد.
گزینه Turn off: ماشین مجازی را خاموش میکند. درست مثل این که کابل برق یک کامپیوتر واقعی را از پریز کشیده باشید.
گزینه Save State: قابلیت جالبی که Virtual PC دارد این است که به شما اجازه میدهد تا قبل از خاموش کردن کامپیوتر مجازی خود، وضعیت فعلی آن را ذخیره کنید و دفعه بعد وقتی کامپیوتر مجازیتان را استارت میکنید کارتان را درست ازجای قبلی ادامه دهید. گزینه Save State برای این منظور تدارک دیده شده است. وقتی که از این گزینه استفاده میکنید یک فایل با پسوند vsv کنار فایل vmc شما و هم نام با آن، ایجاد میشود که وضعیت فعلی کامپیوتر شما را ذخیره میکند.
6- install or Update Virtual Machine Additions: تعدادی از قابلیتهای Vertual Pc بعد از اینکه یک نرم افزار به نامVirtual Machine Additions را روی Guest OS خود نصب کردید، فعال میشود. از این گزینه برای نصب یا آپدیت کردن این نرمافزار استفاده میشود. چون در حال حاضر روی کامپیوتر مجازیتان سیستم عاملی ندارید این گزینه کار خاصی انجام نمیدهد. کلید معادل آن هم، Alt سمت راست به همراه است. وقتی این گزینه را کلیک میکنید اتفاق بخصوصی میافتد که در ادامهی مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.
7- Properties: تعدادی از ویژگیهای فنی ماشین مجازی را به شما نشان خواهد داد.
نکته 7: به جای استفاده از گزینهی Prorerties از منوی Action میتوانید در Virtual PC Console از یکی از دو روش زیر استفاده کنید:
– برروی ماشین مجازی مورد نظر کلیک راست کرده و Prorerties را انتخاب کنید.
– ماشین مجازی مورد نظر را انتخاب کرده و از منوی Action Prorerties را انتخاب کنید.
منوی CD:
هر Virtual Machine علاوه بر هارد دیسک یک CD – ROM ( یا DVD- ROM) دارد که در حالت پیش فرض به عنوان Secondary IDE Master برای ماشین مجازی شبیه سازی میشود. نکته جالب این است که با استفاده از منوی CD میتوانید تعیین کنید که PC Virtual از کدام یک از درایوهای CD- ROM موجود در کامپیوتر شما به عنوان CD-RAM ماشین مجازی استفاده کند.
منوی CD برحسب تعداد درایوهای CD-ROM موجود در کامپیوتر شما و نام آن درایوها میتواند متفاوت باشد. این منو برای کامپیوتر ما که دارای سه عدد درایو CD-ROM میباشد. توجه میکنید که همه این درایوها غیرفعال هستند. دلیل آن این است که این درایوها در حال حاضر خالی میباشند. اولین درایوی که درون آن این درایوها در حال حاضر خالی میباشند. اولین درایوی که درون آن CD قرار دهید به طور خودکار Captur میشود. ضمناً توجه کنید که درایوی که در حال حاضر Capture شده است هم غیرفعال خواهد بود.
ما درون درایوهای J: I: ، قرار میدهم و درایو J: را با استفاده از: Capture, Use Physical Drive میکنم. همانطور مشاهده میکنید Release به Release Physical Drive J: تغییر پیدا کرده است که نشان میدهد که درایو J: ، Capture شده است و Use Physical Drive I: هم فعال شده است که نشان می دهد درون این درایو یک عدد CD وجود دارد. Use Physical Drive H: هم هنوز غیر فعال است که نشان دهنده خالی بودن این درایو است، دلیل غیرفعال بودن Use Physical Drive J: هم همان طور که اشاره شد Capture شدن آن توسط نرم افزار است. از گزینه ; Release Physical Drive برای اصطلاحاً رها کردن (یعنی از حالت Capture خارج ساختن) یک درایو استفاده میشود. Eject CD هم که به اندازه کافی واضح است.
و اما یکی از قابلیتهای بسیار جالب نرمافزار، Capture ISO Image … است. با انتخاب این گزینه میتوانید یک Image با فرمت ISO را به Virtual PC معرفی کنید تا Virtual PC از آن Image به عنوان CD-ROM برای ماشینمجازی شما استفاده کند. با استفاده از “Release “example. Iso میتوانید این فایل image را رها کنید.
منظور از Capture در اختیار قرار گرفتن و منظور از Release آزاد ساختن میباشد.
نکته 8: نرم افزار PowrrlSO 3.4 یکی از نرمافزارهای خوب در زمینه کار با Image های از نوع ISO میباشد. این نرمافزار قادر است تا این فرمت را بخواند و در این فرمت بنویسد. ضمناً این نرمافزار قادر است تا فایلهای Image را از دیگر فرمتها به این فرمت تبدیل کند و نهایتاً این که از CD های شما با این فرمت Image بگیرد.
وقتی Install or Update Virtual Machine Additions را کلیک میکنیم چه اتفاقی میافتد؟
همان طور که قبلاً اشاره شد برخی از قابلیت های Virtual PC مثل Shared fofders یا Poenter) Integration) زمانی فعال میشود که یک نرم افزار به نام Virtual Machine Additions بر روی سیستم عامل مهمان (Guest OS) نصب شود. برای نصب این نرم افزار میتوانید از منوی Action گزینه Install or Update Virtual Machine Additions را کلیک کنید. با این کار در واقع یک Image با نام VMAdditions013040.iso برای استفاده به عنوان درایو CD-ROM کامپیوتر مجازی شما Captureو اگر Autorun در سیستم عامل مهمان برای درایو CD-ROM فعال باشد، برنامه نصب Virtual Machine Additions آغاز میشود. (البته 013040 در واقع نسخهVirtual Machine Additions میباشد و ممکن است با نسخه شما فرق کند)
نکته 9: اگر قبل از کلیک کردن بر روی گزینه Machine Additions Install or Update Virtual به عنوان مثال درایو J: را برای استفاده به عنوان CD- ROM کامپیوتر مجازیتان Capture کرده بودید و میخواهید از این درایو استفاده کنید باید صبر کنید تا نصب Machine Additions Virtual به پایان برسد و این درایو را با استفاده از منوی CD دو مرتبه Capture کنید.
منوی Floppy:
هرکامپیوتر مجازی که میسازید دارای یک عدد فلاپی درایو هم هست. با استفاده از منوی Floppy میتوانید به Virtual PC بگویید که از کدام یک از درایوهای فلاپی به عنوان فلاپی درایو کامپیوتر مجازی استفاده کند. منوی فلاپی نیز براساس تعداد فلاپی درایوهایی که در کامپیوتر شما موجود است میتواند متفاوت باشد. همانطور که میبینید Release Disk غیرفعال است. و دلیل آن هم این است که هیچ درایوی هنوز توسط Virtual PC،Capture نشده است.
اما قضیه فعال بودن Control Physical Drive A: کمی با CD-ROM ها فرق دارد. به دلیل معماری خاصی که در ساخت فلاپی درایو به کار میرود Virtual PC نمیتواند از حضور یا عدم حضور فلاپی در Floppy drirve مطلع شود. لذا این گزینه صرف نظر از قرار داشتنیا قرار نداشتن فلاپی در درایو مربوطه همواره فعال میباشد.ما در درون درایوA: یک عدد فلاپی قرار میدهیم و با استفاده از گزینه Control Physical Drive A: درایوA: یک عدد فلاپی قرار میدهیم و با استفاده از گزینهی Control Physical Drive A: درایو A: را Capture میکنیم. Release Disk به “A” Release تغییر پیدا کرده است که نشان میدهد که درایو A، Cature شده است و Control Phsical A: هم غیرفعال شده است که دلیل آن این است که این درایو در حال حاضر توسط ماشین مجازی، Capture شده است.
یکی دیگر از امکانات بسیار جالب توجه نرم افزار، Capture Floppy Didsk Image میباشد. با انتخاب این گزینه میتوانید یک Image فلاپی با هر یک از فرمتهای VFD، یا IMA، یا DSK. را به Virtual PC معرفی کنید تا از آن به عنوان Floppy Drive برای ماشین مجازیتان استفاده کند. با استفاده از Release … میتوانید این فایل Image را رها کنید.
نکته 10: نرم افزار Winlmage 8.0 که یکی از قدرتمندترین نرم افزارها در زمینهی کار با Imageهای فلاپی میباشد در حال حاضر قادر است تمام فرمتهای vfd. ، ima. و dsk. را باز کند و در فرمتهای vfd. و ima. نیز بنویسد.
نکته 11: اگر زمانی که دارید سعی میکنید درایو فلاپی را Capture کنید پیغام خطایی به شما نشان داده شد، مشکل از اینجا است که فلاپی درایو شما خالی است و یا این که یکی از نرم افزارهایی که در سیستم عامل میزبان اجرا میشود در حال حاضر دارد از فلاپی درایو شما استفاده میکند که باید این مشکل را رفع کنید(حتی درایو فلاپی در explorer هم نباید باز باشد.) ضمناً توجه کافی مبذول دارید که یک درایو فلاپی فقط توسط یکی ازaching Virtual M ها میتواند Capture شود.
نکته 12: چون نرمافزار Virtual PC برخلاف برخوردی که با درایوهای CD-ROM هنگامی که یک فلاپی درایو را Capture میکند، آن درایو راقفل کرده و به هیچ نرم افزاری اجازه نمیدهد تا به درایو فلاپی دسترسی داشته باشد، اگر تصمیم دارید تا از فلاپی استفاده کنید باید ابتدا آن را Release نمایید.
مقاله روانشناسی فضای سبز فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله روانشناسی فضای سبز فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روانشناسی فضای سبز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله روانشناسی فضای سبز فایل ورد (word) :
چکیده
در روانشناسی محیط رفتار انسان تحت تاثیر عواملی چون پارامترهای فیزیکی محیط، داده های نمادین، داده های طراحی و روح محیط قرار می گیرد. بطور متقابل انسان نیز با رفتار خـود کـه ناشـی از جریانهـای فرهنگـی، اجتمـاعی و شخصـیتی اسـت بـر محـیط تـأثیر مـی گـذارد.
روانشناسی فضای سبز به عنوان شاخهای از روانشناسی محیط، مطالعه تأثیر عوامل فیزیکی فضای سبز بر رفتـار انسـان و همچنـین تـأثیر رفتـار انسان از جوانب مختلف بر چگونگی طراحی فضای سبز محور توجه قرار می دهد. فضای سـبز بـا کـاهش آلـودگی هـوا و آلـودگی صـدا، کاهش گرما و تعدیل دما و کاهش عوامل استرس زا مـی توانـد بطـور غیرمسـتقیم بـر رفتـار انسـان تأثیرگـذار باشـد. همچنـین بـا توجـه بـه کارکردهای درمانی، روانی و اجتماعی می تواند به طور مستتقیم بر رفتار اشخاص مؤثر باشد. انسان امروز مـی توانـد روح تـازه و مناسـبی را در کالبد دنیای ماشینی بدمد که زندگی در شرایط کنونی را مطلوبتر کند. به طوری که تمدن صنعتی را از یک سو تکامل بخشد و از سـوی دیگر فضایی تازه و بدیع بر آن حاکم کند تا توانایی های انسانی تا حد ممکن با رشد و طبیعت را برای زندگی بهتر با تغییـر و تطبیـق همـراه سازد. بنابراین با توجه و اهمیت دادن به نقش فـضای سـبز در ابعاد مختلف فردی اجتـماعی انـتظار بهبود کیفـیت معیشتی شهرنشینان کاملاً منطقی به نظر میرسد.
کلمات کلیدی: روانشناسی محیط، روانشناسی فضای سبز، تاثیر فضای سبز بر انسان.
مقدمه
امروزه مفهوم شهرها بدون وجود فضای سبز مؤثر در اشکال گوناگون قابل تصور نیست. پیامدهای توسعه شهری و پیچیدگیهای ملاحظات زیست محیطی آنها موجودیت فضای سبز و گسترش آن را برای همیشه اجتناب ناپذیر کرده است. شهرها بعنوان کانون های تمرکـز فعالیـت و زندگی انسان برای اینکه بتوانند پایداری خود را تضمیمن کنند چارهای جز پذیرش ساختار و کارکرد متأثر از سیستم های طبیعـی ندارنـد.
در این میان فضای سبز به عنوان جز ضروری و لاینفک پیکره یگانه شهرها در متابولیسم آنهـا نقـش اساسـی دارد کـه کمبـود آن مـیتوانـد اختلالات جدی در حیات شهرها بوجود آورد. امروزه حتی درباره کمیت فضای سبز نیز کمتر بحث میشود، زیرا دربـاره اهمیـت وجـودی آنها در مطلوبیت زیستی کلان شهرها دیگر تردیدی وجود ندارد. کیفیت و چگونگی طراحی در فضای سبز از مباحثی است که لزوم توجـه به آنها روز به روز بیشتر میشود. یکی از مسائل مهم و ضروری در بهبود کیفیت فضاهای سبز توجه به روانشناسی فضای سبز است که نقش قابل توجه و محوری در ایجاد فضای سبز با کارآیی و مطلوبیت بالا خواهد داشت. از آنجائیکه امروزه توجـه بـه روانشناسـی و خصوصـیات رفتاری و روانی انسان در همه ابعاد زندگی بشر مورد توجه است لذا پرداختن به مباحث روانشناسی در فضای سبز که به عنوان یکی از مکان های دست ساخت انسان در محیط زیست شهری، الزامی است. فضای سبز از دیدگاه شهرسازی بخشی از سیمای شـهر کـه از انـواع گیاهـان تشکیل یافته است و از دیدگاه زیست محیطی فضایی نسبتاً بزرگ متشکل از گیاهان با ساختار شبه جنگلی و بـر خـوردار از بـازدهی زیسـت محیطی اکولوژیک معین و در خور شرایط زیست محیطی حاکم بر شهر می باشد(8). این نوشتار کارکرد روانشناسـی فضـای سـبز را قالـب مباحثی که به طور مستقیم و غیر مستقیم اثربخشی این گستره های شبه طبیعی در بهبود کیفیت رفتـاری انسـان دارد، محـور توجـه قـرار داده است.
روانشناسی محیط
همزمان با تحولاتی که در نیمه دوم قرن بیستم با مقوله شناخت انسان در حوزه های علوم انسانی برای پاسخگویی بهتـر بـه نیازهـای روانـی و فیزیکی او انجام می گرفت، روانشناسی محیطی به عنوان تخصص و با هدف مطالعه روانشـناختی رفتـار در ارتبـاط بـا محـیط فیزیکـی پـا بـه عرصه گذاشت. در روانشناسی محیط رفتار انسان تحت تاثیر عواملی چون پارامترهای فیزیکی محیط، داده های نمادین، داده های طراحی و روح محیط قرار می گیرد. بطور متقابل انسان نیز با رفتار خود که ناشی از جریانهای فرهنگی، اجتماعی و شخصیتی است، بر محیط تأثیر می گذارد و آن را در جهت ارضای نیازهای فیزیولوژیک و اجتماعی خود دگرگون و فضارا سازماندهی می کند. »یونگ« در خصوص سیستم های رفتاری معتقد است مردم به همان اندازه که محصول محیط اجتماعی هستند ساخته محیط فیزیکـی نیـز بـه شـمار مـی رونـد. چگـونگی ارتباط متقابل رفتار و محیط از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و در حوزه روانشناسی، شاخه هایی نظیر روانشناسی عمقـی، روانشناسی رفتارگرایی، روانشناسی گشتالت و روانشناسی میدانی به بررسی این روابط مـی پردازنـد (9). رواشناسـی محـیط در واقـع علمـی است که محیط را باعث رشد و توسعه شناخت و خود سازمان دهی فرد می داند(10). روانشناسی فضای سبز به عنوان شاخهای از روانشناسی به مطالعه تأثیر عوامل فیزیکی فضای سبز بر رفتار انسان و همچنین تأثیر رفتار انسان بر چگونگی طراحی فضای سبز نظر دارد.
آثارغیر مستقیم فضای سبز بر رفتار انسان
همانطوریکه اشاره شد انسان و محیط به طور متقابل روی همدیگر تأثیرگذارند. فضای سبز به طور غیرمستقیم ومستقیم بـر روی رفتـار انسـان تأثیرگذار است. از جمله این تأثیرات می توان به کاهش آلودگی هوا،کاهش آلـودگی صـدا،کاهش گرمـا و تعـدیل دمـا وکـاهش اسـترس اشاره کرد. در زیر به طور خلاصه به توضیح هر کدام پرداخته می شود:
1 کاهش آلودگی هوا
آلودگی هوا هم سلامت و هم رفتار انسانها را به شدت تحت تأثیر قرار میدهـد. هـم اکنـون فهرسـت مشـکلات رفتـاری وعضـوی ناشـی از آلودگی هوا موجود است. پژوهشها نشان می دهد کسانی که در هوای آلوده با سطح مونواکسیدکربن بالا قرار مـیگیرنـد از نظـر مهـارت های شناختی اساسی، مانند زمان واکنش و نیز حل مسائل ریاضی و نیـز توانـایی تشـخیص تغییـرات در شـدت نـور، آسـیب زیـاد مـی بینـد.
رفتارهای اجتماعی نیز از آلودگی هوا تاثیر می پذیرد. نتیجه یک پژوهش نشـان مـی دهـد در هـوای آلـودهتـر تعـداد مراجعـه کننـدگان بـه درمانگاهای روانپزشکی افزایش می باید و به بیان دیگر با آلوده شدن هوا تعادل روانی زودتر مختل می شود(6).
علاوه بر آثار گفته شده آلودگی هوا میتواند با تأثیر منفی و آزاردهنده بر روی اعضای مختلف بدن انسان اثرات مستقیم یا غیر مستقیمی بـر روی فعالیت و رفتارهای فردی و اجتماعی انسان داشته باشد. کاهش عمق تنفس در شرایط آلودگی هوا بر روی حالت روانی اشخاص تـأثیر ناگواری دارد(2). بیماری هایی نظیر تنگی نفس سر درد، تهوع، سوزش چشم و بینی از آلودگی هوا ناشی می شود. بررسی هـای انجـام شـده در چکسلواکی نشان داده است که عمر قابل انتظار از کودکانی که در مناطق صنعتی زندگی میکنند، پنج سال کمتر از عمر کودکانی است که در هوا آزاد زندگی میکنند(8).
رابطه بین آلودگی هوا و سرطان ریه نیز مدتهای مدیدی است که آشکار شده و به وسیله بسیاری از محققان مورد بررسی قرار گرفتـه اسـت.
منواکسیدکربنی که از اگزوز خودروها خارج میشود خاصیت چسبندگی آن به هموگولوبین خون 300 بار بیش از اکسیژن هوا است که در نتیجه آن اختلالات دید و نارحتی های روانی، کسالت، بی حالی و همچنین سبب سردردها خواب رفتن پشت فرمان اتومبیلها میشـود کـه بـه بیماری لیموزین معروف است. هرچند در جهان هوای زیادی وجود دارد ولی در برخی مـوارد هـوا بـه قـدری آلـوده مـیشـود کـه زنـدگی موجودات زنده را به خطر می اندازد( مثل ماهی ها، درختان انسان ها و;). به گمان برخی آلودگی هوا فقط مختص شهرهای بـزرگ اسـت حال آنکه مطابق بررسی که جیفورد در مراکز اعطای خون انجام داد بین شهرنشینان و روستانشینان تفاوتی پیدا نشد و در خون کسانی که در معرض هوای آلوده به مونواکسید کربن قرار داشتند، پس مانده های آسیب زا مشاهده شد(7).
آلودگی هوا مشکل جدیدی نیست هر چند در بعضی مناطق آلودگی هواروز به روز بیشتر می شـود ولـی حـدود یکصـد سـال پـیش نیـز در شهرهای صنعتی چون لندن آلودگی هوا وجود داشت . بین یک تـا دو دهـه پـیش توکیـو یکـی از آلـوده تـرین شـهرها ازنظـر کیفیـت هـوا محسوب می شد در حالی که اکنون یکی از پاکیزهترین شهرهاست . پس برای مقابله با آلودگی هوا می توان بطـور مـوثر اقـدام کـرد. تـاثیر فضای سبز در جلوگیری از انتشار مواد آلاینده طی بررسی هایی کاملا تأئید شدهاست. تـاثیر فضـای سـبز بـه میـزان زیـادی بسـتگی بـه نـوع گیاهان دارد. اثر فضای سبز تنک و ردیفی محدود به تغییر و انحراف مسیر جریان هواست و فضای سبز متراکم مانند اراضی پردرخت ضمن پالایش هوا، گازها و ذرات آلوده کننده، هوا را در شاخ و برگ خود جمع می کند. به همین جهت ترکیبی از اشکال مختلف فضای سبز بـه همراه تغییر دادن توپوگرافی منطقه می تواند اثر بخشی بیشتری در کاهش سرعت و میزان باد داشته باشد و از انتشـار آلـودگیهـا جلـوگیری کند(8). از این رو فضای سبز می تواند با جلوگیری از افزایش آلاینده هـای هـوا بـه طـرق مختلـف باعـث کـاهش بـروز مشـکلات روانـی، رفتاری، اختلالات و بیماری های جسمی و به دست آوردن تعادل و نشاط روحی در جامعه شهری شود.
مقاله بررسی رابطه دینداری با میزان طلاق بین زنان فایل ورد (word) دارای 129 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی رابطه دینداری با میزان طلاق بین زنان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله بررسی رابطه دینداری با میزان طلاق بین زنان فایل ورد (word)
چکیده
فصل اول
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش;
فرضیه پژوهش;
فصل دوم
تعریف دین
دو معنی برای دین در تاریخ ادیان
مشکلات مربوط به ارائه تعریف جامع از دین
تاریخچه دینداری
ضرورت دینداری و خدا پرستی
ارزش زنگی دینی
آثار دین در زندگی
فواید دینداری در حیطه روان شناختی
نقش روانی دین
دین و جامعه
نقش اجتماعی دین
روشهای اندازه گیری دینداری
تاریخچه روان شناسی دین
دیدگاههای نظری در مورد دین
امام محمد غزالی
علامه طباطبایی
طلاق و تعریف آن
معنای لغوی طلاق
قانون مدنی
حقوق تطبیقی
تاریخچه طلاق در جوامع قدیم
بابل
یونان باستان
هند قدیم
مصر قدیم
ایران باستان
عصر جاهلیت;
طلاق در ادیان
طلاق در دین یهود
طلاق در مسیحیت;
طلاق در دین زرتشت;
طلاق در کشورهای مختلف;
کشورهای شوروی سابق
تبت;
چین
کشورهای اروپایی و آمریکایی
ایالات متحده آمریکا
کشور فرانسه
نظر اسلام پیرامون طلاق
مشکلات ناشی از طلاق
علل و عوامل طلاق
شبکه منحصر به فرد عوامل
عوامل مکنون
بهانه و عوامل
تعدد ابعاد
ابعاد دیگر طلاق
دیدگاههای نظری پیرامون طلاق
نتایج تحقیقات پیشین
فصل سوم
طرح پژوهشی
جامعه آماری
نمونه پژوهش;
روش تحقیق
ابزار پژوهش;
پرسشنامه معبد
روش تصحیح و نمره گذاری
روش کتابخانهای
روش میدانی
اعتبار یا روایی
اعتماد یا پایایی
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دادهها
فصل پنجم
خلاصه نتایج پژوهش;
محدودیتهای پژوهش;
پیشنهادات
منابع و ماخذ
پیوست;
بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله بررسی رابطه دینداری با میزان طلاق بین زنان فایل ورد (word)
1 قرآن کریم
2 آرین، خدیجه (1378)، بررسی رابطه دینداری و روان درستی ایرانیان مقیم کانادا. پایان نامه دکتری، دانشگاه علامه طباطبایی
3 دلاور، علی. (1376). روشهای تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی
4 دراژ، (1376). اسلام و تعلیم و تربیت. (حجتی، محمد باقر، مترجم) تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی
5 طباطبایی، محمد حسین. (1376) تفسیر المیزان، جلد یک
6 نیکویی، مریم (1383). بررسیرابطه دینداریبا رضایتمندی زناشویی بین زوجهای شهر تهران، پایان نامه کارشناسی ارشد
7 ابراهیمی آقچای، راحله (1386) بررسی رابطه دینداری با میزان عزت نفس بین دانشجویان دانشگاه پیام نور ورامین، پایان نامه کارشناسی
8 مطهری، مرتضی (1361). انسان و ایمان. قم، انتشارات: صدرا
9 مطهری، مرتضی (1366). مقدمهای بر جهان بینی اسلامی. انسان و ایمان، قم، انتشارات: صدرا
10 گلزاری، محمود (1380). درآمدی بر روش شناسی اسلامی. تهران، دانشگاه علامه طباطبایی
11 گلزاری، محمود (1380) مقیاسعمل به باورهای دینی. خلاصهمقاله دینو بهداشت روان
12 قربانی، نیما (1377)، روان شناسی دین یک روی آورد علمی چند بقاری فصلنامه قسبات، سال سوم شماره 2 و 3
13 جمالی، فریبا (1381) بررسی رابطه نگرشهای مذهبی، احساس معنا بخش بودن زندگی وسلامت روان در دانشجویان دانشگاههای تهران، پایاننامه کارشناسی ارشد
14 آذربایجانی، مسعود (1366). روان شناسی شخصیت از دیدگاه اسلام
15 ناظمیان، رضا (1369). انسان و دین. تالیف موسسه نهج البلاغه، سازمان تبلیغات اسلامی
16 عمران نسب، محمد (1377) بررسی رابطه بین اعتقادات دینی و سلامت روان در دانشجویان سال آخر کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی. پایان نامه کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی. پایان نامه کارشناسی ارشد
17 بهشتی، احمد (1350). انسان و مذهب. تهران، انتشارات صدرا
18 نسابه، سید محمد حسن (1384) بررسی نقش باورها و اعمال مذهبی در سلامت روان. پایان نامه کارشناسی ارشد
19 خداپناهی محمد کریم و خاکسار بلواچی، محمد کریم. (1384) رابطه بین جهت گیری مذهبی و سازگاری روان شناختی در دانشجویان، مجله روان شناسی
20 پارسی، ساسان (1383). نظریههای روان شناختی و مقیاسهای دینداری. نشریه: فرهنگ و پژوهش
21 شستی، فاطمه (1386) علل و عوامل موثر در میزان افزایش طلاق در شهرستان ری. پایان نامه کارشناسی
22 ورزی، مجید ( ) بررسی مساله طلاق در اسلام و موارد تطبیقی آن. پایان نامه کارشناسی ارشد
23 ام. وولف، دیوید (1386) روان شناسی دین مترجم: دکتر محمد دهقانی. تهران انتشارات رشد، چاپ اول
24 توسلی، غلامعباس (1380) جامع شناسی دین، تهران انتشارات سخن
25 الیاده میرچاد (1375). دینپژوهی مترجم: بهاءالدین خرمشاهی. تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی. جلد اول
26 مالکوم، نومن (1383). دیدگاه دینی وینگنشتاین. مترجم علی زاهد، نقد و بررسی پیز رینچ. تهران، انتشارات گام نو، چاپ اول
27 نصری، عبدالله (1379). انتظار بشر از دین. بررسی دیدگاهها در دین شناسی معاصر. تهران، انتشارات معاصر، چاپ دوم
28 ذاکر، صدیقه (1384). نگاهی به نظریه فرانکل در روانشناسی، منبع اینترنتی: سایت IR. SIP
29. سالاری فر، محمدرضا و آذربایجانی. مسعود، رحیمی نژاد، عباس (1384) مبانی نظری مقیاسهای دینی. تهران، انتشارات دفتر طرحهای ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول
30 عطاری، یوسف علی، شکر کن، حسین، رستمی، مسعود (1382) مقایسه شباهت ارزشها و نگرشها در زوجهای عادی و متقاضی طلاق شهر اهواز، مجله علوم تربیتی و روانشناسی سال 10، شماره 1 و 2
31 سیف، سوسن (1384). بررسی رابطه دینداری با رضایتمندی زناشویی، نشریه تازهها و پژوهشهای مشاوره سال 4 شماره 13
32 خدایاری فرد، محمد، شهابی، روح اله، اکبری زرد خانه، سعید (1386) رابطه نگرش مذهبی با رضایتمندیزناشویی در دانشجویان متاهل، فصلنامه خانواده پژوهی سال 3 شماره 10
33 احمدی، خدابخش، فتحی آشتیانی، علی، عرب نیا، علیرضا (1385) بررسی رابطه بین تقیدات مذهبی و سازگاری زناشویی، فصلنامه خانواده پژوهی سال دوم شماره 5
34 عطاری، یوسف علی، عباسی سرچشمه، ابوالفضل، مهرابی زاده هنرمند، مهناز (1385) در بررسی روابط ساده و چند گانه نگرش مذهبی، خوش بینی و سبکهای دلبستگی با رضایت زناشویی در دانشجویان مرد متاهل دانشگاه شهید چمران اهواز، مجله علوم تربیتی و روانشناسی سال 13 شماره 1
35 دانش، عصمت (1383) تاثیر خود شناسی اسلامی در افزایش میزان سازگاری زناشویی، نشریه تازهها و پژوهشهای مشاوره، سال 3 شماره 11
تعریف دین
دینعقاید و دستورهای عملی و اخلاقی است که پیغمبران از طرف خدا برای راهنمایی و هدایت بشر آوردهاند. (طباطبایی، 1370)
دانستن این عقاید و انجام این دستورها سبب خوشبختی انسان در دو جهان است. (طباطبایی، 1370) اگر ما دیندار باشیم و از دستورهای خدا و پیغمبر اطاعت کنیم در این دنیای گذرا خوشبخت و در زندگی جاوید و بی پایان جهان دیگر هم سعادتمند خواهیم بود. (طباطبایی، 1370)
«ان الذین آمنوا والذین هادوالصائبین و النصاری من آمن بالله و الیوم الاخر و عمل صالحا فلهم اجرهم عند ربهم.» (سوره بقره، آیه 62)
از میان کسانی که مسلمان یا یهودی یا نصرانی نامیده میشوند، آنان که براستی به خدا و روز حیات ایمان آوردهاند و عمل شایسته دارند پیش خدا دارای پاداش نیک خواهند بود
تعریف واژه دین در فرهنگ آکسفورد یک دید کلی میدهد و بیشتر تعریف دقیقی از دینخود کامه است در فرهنگ یاد شده این عبارت است از شناسایی یک قدرت نامرئی برتر که برسرنوشت انسان تسلط داشته و واجب الاحترام و اطاعت میباشد. (جمالی، 1381 به نقل از فروم)
سید قطب میگوید: دین به معنای راه است راهی که به سوی سعادت و هدف نهایی انسان همان رسیدن به سعادت است. (جمالی، 1381 به نقل از طباطبایی)
ویلیام جیمز در کتاب دین و روان، دین را عبارت از نظم نامرئی موجود در جهان میداند که وظیفهی انسان هماهنگی با این نظم است. او در بررسیهای خود چیزی مشترک رادر ادیانمختلف یافت که آن رهایی از ناراحتی و دست یابی به آرامش بود
به نظر یونگ دین به میزان قابل ملاحظهای جنبهی روان شناختی دارد. یونگ دین را با توجه ریشهی لاتینی آن عبارت از تفکر از روی وجدان میداند (جمالی، 1381)
کلمه دین در زبان عربی اشاره دارد به علاقه و ارتباط میان دو طرف که یکی از دو طرف، طرف مقابل را بزرگ میدارد و طرف دیگر در برابر طرف مقابل خاضع است. اگر طرف اول به کلمه «دین» وصف گردد: «دین» عبارت از خضوع و انقیاد میباشد و اگر طرف دوم به کلمه دین وصف شود، دین به مفهوم فرمان و سلطه و حکم و الزام خواهد بود و چنانچه رشته ارتباط، یعنی وجه جامع میان هر دو طرف بوسیله کلمه دین در نظر باشد، دین عبارت است از قانونی که این علاقه و ارتباط را سازمان میدهد و یا عبارت از مظهر و نموداری است که بیانگر علاقه و ارتباط باشد. (محمد راز، 1376)
واژهدین درلغت به معناهای گوناگوناز جمله: اجزاء اطاعت، قهرو غلبه، انقیاد، خضوع، پیروی و مانند آنها آمده است. در قرآن کریم نیز آیاتی وجود دارد که از آنها معنای جزا، شریعت، قانون و طاعت و بندگی استنباط میشود. (علیزاده، 1371)
دو معنی برای دین در تاریخ ادیان
کلمه دین که در تاریخ ادیان به کار میرود فقط دارای دو معنا است
1 همان حالت روانی[1] که ما از آن به تدین[2] تعبیر میکنیم
2 همان حقیقت و واقعیت عینی[3] که میتوان در عادات معمولی، یا آثار جاوید و به جای مانده مراجعه کرد و آن عبارت از مجموعهای از اصول و مبانی است که هر امتی در اعتقاد و عمل بدانها پایبند است
این معنی بیش از معنای نخست در مفهوم دین دارای کاربرد میباشد. (محمد راز، 1376)
در هر صورت در مورد دین دامنهای از تعاریف متفاوت داریم
مرحوم علامه طباطبایی دین را اینگونه تعریف میکند: دین مجموعه از معارف مربوط به حقیقت انسان و جهان و مقدرات متناسب با آن است که در سیر زندگی مورد عمل قرار میگیرد. در این مجموعه بایدهای فقهی و اخلاقی قرار دارد که انسان متدین و تسلیم در برابر آنها، که این تسلیم زاییدهی اعتقاد پاک و شناخت حقیقت انسان و جهان است، الزامها و بایدهای یاد شده را در میان خود و افعال اختیاریش واسطه قرار میدهد تا با این وسیله به کمال شایسته خود راه یابد (طباطبایی، تفسیر المیزان)
هیوم دین را عبارت از آن جنبه تجربیات، افکار، احساسات و فعالیتهای فرد میداند که بوسیله آن تلاش دارد در ارتباط با آنچه که خود مقدس و الهی میشمارد یعنی قدرت بسیار متعالی و با ارزشی که جهان را کنترل کند. (ابراهیمی، 1386)
استاد مطهریدر غالب ایماندینی، دینرا پیوندی دوستانه میان انسان و جهان میداند که در واقع نوعی هماهنگی میان انسان و آرمانهای کلی جهان است. (مطهری، 1366)
حضرت آیت الله جوادی آملی لغت دین را انقیاد، خضوع، پیروی، اطاعت، تسلیم، و جزا دانسته، معنای اصطلاحی آن را مجموعه عقاید، اخلاق، قوانین و مقرراتی میداند که برای اداره امور جامعه انسانی و پرورش انسانها باشد (جوادی آملی، 1369)
دوناهو معتقد بود که تحقیقات بعدی در این زمینه باید به بررسی ساخت شناختی و پیامدهای باور دینی بپردازد. (کرک پاتریک و هود،[4] 1990)
آلپورت 1950 به جای اینکه یک تعریف جامع از فرد دیندار و غیر دیندار ارائه کند معتقد است که ما باید خود آگاهی دینی را به آنهایی که توانایی و قدرت درک آن را دارند نسبت بدهیم که تنها شامل افرادی میشود که دین را تجربه میکنند. او معتقد است که ریشههای مذهب آنقدر متعدد است و اثر آن در زندگی افراد آنقدر متفاوت است و اشکال تفسیر منطقی آن آنقدر بی نهایت است که رسیدن به یک تعریف واحد را غیر ممکن میسازد. گاه دین را دین فردی تعریف میکند و گاهی دین را یک نهاد اجتماعی. (جمالی، 1381، به نقل از آلپورت)
بدون شک امروزه تعداد بیشتری از این نوع تعاریف را میتوان بدان اضافه نمود در واقعهر تعریفی که از دین ارائه شود به نظر میرسد که فقط برای نویسنده آن راضی کننده است و به عبارت دیگر نمیتوان تعریفی از دین ارائه کرد که همگان را راضی نماید
مشکلات مربوط به ارائه تعریف جامع از دین
در باب تعریف دین دو دسته مشکل عمده وجود دارد
مشکل اول:
در این تعاریف، حب و بعضهای افراد نسبت به دین به طور اعم و یا یک دین خاص به طور اخص، موجب شده است که بعضی از این تعاریف کاملا دوستانه و برخی کاملا خصمانه باشد
مشکل دوم:
هویت دین به گونهای است که میتوان سه قسم تعریف از آن داشت
1 تعاریف ارزشی (تعاریفیاند که دین را آنگونه تعریف میکنند که باید باشند.)
2 تعاریفوصفی یاجوهری (تعریف دین برحسب اعتقادات و اعمال صورت میگیرد.)
3 تعاریف کارکردی (میگویند که دین چه کارکرد ویژهای دارد) (سید قریشی، 1381)
خاستگاه و نقش دین
در سالهای اخیر، توجه به «روان شناسی دین»[5] و «روانشناسی دینی»[6] در غرب از طریق انجام پژوهشهای تجربی، نشر مقالهها و کتابها و تاسیس انجمنها، برگزاری نشستهای علمی و عضویت در مجامع تخصصی آن چنان زیاد شده است که تازه آشنایان این وادی در حیرت و شگفتی فرو رفتهاند!
کافیست یادآور شویم که اعضاء «انجمن آمریکایی مشاوران مسیحی»[7] دیگر از انجمنهای تخصصی (مانندانجمن مطالعات روانشناختی،[8] جامعه بررسی علمی دین،[9] انجمن پژوهشهای دینی،[10] جامعه مسیحی پزشکان و دندان پزشکان[11] و;..) دست کم سه برابر شدهاند و تقاضا برای شرکت در کنفرانسها و کارگاههای آموزشی روان شناسی دین، رشد چشمگیری داشته است. (گلزاری، 1380 به نقل از ورتنیگتون،[12] کرورسو،[13] مک کولو[14] و سان ویچ)
علاقه شدید روان شناسی معاصر به پژوهش و کار عملی دربارهی این از این رو شگفت انگیز است که در گذشتهای نه چندان دور، از بین همهی دانشمندان علوم، چه علوم پایه و چه علوم انسانی و اجتماعی، این روانشناسان بودهاند که برخوردهای منفی و قهرآمیز با دین داشتهاند و به صراحت از پرداختن به کار در این زمینه اعلان برائت کردهاند!
برای روشن کردن موضوع، به اختصار سیر برخورد روان شناسی و دین را از نظر میگذرانیم: پیروان همهی ادیان، به ویژه مسلمانان عقیده دارند که علت برپایی و ماندگاری دین، این است که هم جزو خواستههای فطری و عاطفی بشر است (قرآن کریم، روم، 30/ نهج البلاغه خطبه اول) و هم بعضی نیازهای اساسی انسان را به صورت منحصر به فرد تامین میکند. (گلزاری، 1380 به نقل از مطهری)
دینحوادث عادی زندگی را، از تولد و زناشویی و مرگ، تا حد شعائر دینی بالا میبرد و این امور معمولی را به وقایع مقدسی بدل میسازد و آن را از راه احساس، عمیق کرده به صورت همز درمیآورد. این نمایش غم انگیز و نحیف زندگی را به سفر مقدس شاعرانهای که به سویی شریف است بدل کرده است، زندگی بدون دین ملال انگیز وپست مانند جسدی بی روح است (دورانت، 1992) ویل انت از قول «موفونیگ» میگوید: دین، حفظ ارزشهاست بدون ضمانت دینی اخلاق فقط حسابگری است
ویل دورانت در لذات فلسفه مینویسد: «دین را یک قرن زیر فشار بگذار و بعد فشار را کم کن و ببین که چگونه دوباره در طی سال سر بر میزند!»
و تصریح میکند: دین از میان نمیرود ما باید به دنبال چیزی برویم که از ما بزرگتر است تا بتوانیم او را پرستش کنیم. مردم جستجوی خود را بر روی تفسیر و تعبیر بهتر و استوارتری از این عالم دنبال خواهند کرد که این تاویل و تفسیر را با احساس و عاطفه و حیات نشاط بخشد که همان دین است. (نیکویی، 1383)
میسیاک (به نقل از الستون و همکاران، 1376) در مورد ارزش دین اظهار میدارد
1 دین، انسانرا بهفلسفه حیاتمسلح میکند وبه عقل وی روشنگری لازم را میبخشد دین برای فرد، نقشی ایفا میکند که قطب نما برای یک کشتی، یعنی در دریای زندگی جهت و راهنمایی در اختیار او قرار میدهد
2 دین بر اراده انسان تاکید کرده و آن را تقویت مینماید و به فرد کمک میکند تا به فرمان عقل گردن نهد
3 دین نیازهای اساسی روح، بویژه نیاز به عشق و جاودانگی را تحقق میبخشد
اینجا پرسشهای جدیدی پیش میآید که اگر دین پدیدهای فطری است و این همه آثار مفید وسازنده دارد، چرا متفکران بزرگی در غرب علیه دین قیام میکنند و گاه با لحنی آرام ومستدل وگاه با کلامی گزنده و تند، پایهها و مایههای آن را به مسخره میگیرند و منکر میشوند؟
فیلسوفهای روشنگر قرنهجدهم ودر عصر روشنگری، از جمله ولتر، دین را ساخته و پرداخته روحانیون زیرک، برای حفظ اقتدار بر تودههای بیسواد و نادان، به مدد دستکاری و هراسها و خرافات آنان میدانستند. (خرمشاهی، 1372)
«آگوست کنت» فیلسوف فرانسوی که پدر جامعه شناسی نام گرفته است، دین را مربوط بهمرحله کودکی اجتماع میداند و فریدریش نیچه، در پایان قرن نوزدهم اعلام داشت که «خدا مرده است!»
زندگی در دنیای بدون خدا، به معنای آن است که ارزشهای خودمان را، خود خلق کنیم و بر آنچه (نیچه) تنهایی وجود مینامید عادت نماییم. (گلزاری، 1380 به نقل از گیدنز)
در روانشناسی، فروید اظهار کرد: دینفریب یاپنداری است که تسلیبخشی فریبندهاش در مرحله کمال کنونی سیر و سلوک بشری فراموش شده است و اعمال و عقاید دینی علائم فرضی روان پریشانهای است که از تثبیتهای روانی لاینحل کودکانه نشات میگیرد. (خرمشاهی، 1372) «واستون» دین را یک اسطوره، «فرلو» آن را به عنوان یک نکته منفی تاریخ بشر، «الیس» مصداقی از تفکر غیر منتطقی و «آلبی» آن را دارای ماهیتی تبعیض آمیز و پدرسالارانه که دشمن پیشرفت بشر است معرفی کردند. (قربانی، 1377)
در جامعه شناسی «کارل مارکس» دین را نشان دهندهی از خود بیگانگی انسان و افیون تودهها دانست و «دورکهایم» بیان کرد که با توسعه جوامع امروز دین، نفوذ دین رو به زوال میگذارد، تفکر علمی بیش از پیش جایگزین تبیین دینی میشود و اعمال تشریفاتی و شعائر تنها بخش کوچکی از زندگی افراد را اشغال میکند و «ماکس وبر» بر مطالعه وسیعی درباره ادیان سراسر جهان پرداخت و با آن که به ظاهر نظرات مثبت درباره دین دانست، بر تاثیر مختل کننده و اغلب انقلابی آرمانهای دینی بر نظامهای اجتماعی مستقر تاکید کرد. (ابراهیمی، 1386)
تاریخچه دینداری
مقاله نشاسته فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نشاسته فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله نشاسته فایل ورد (word)
نشاسته
موارد استفاده از نشاسته در صنایع غذایی
ساختار نشاسته و ترکیب.
منابع
بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله نشاسته فایل ورد (word)
- Essentials of food sciences. Second edition. Vickle. A.vacl avic E ZABETH W.CHRISTIAN
ـ تکنولوژی فراوردههای غلات. مهندس رسول پایان
ـ شیمی مواد غذایی. دکتر حسن فاطمی
نشاسته
نشاسته یک پلیساکارید گیاهی ذخیره شده در ریشهها، جوانه و دانههای گیاهان است. چنانچه تعداد واحدهای قند یا مونو ساکارید در یک کربوهیدرات بیش از 10 واحد باشد آن ترکیب قندی، پلیساکارید نامیده میشود. در صورتی که چنین کربوهیدراتی از یک نوع واحد قندی تشکیل شده باشد مثل نشاسته و سلولز هموپلیساکارید گفته میشود و وقتی از بیش از یک نوع واحد قندی درست شده باشد مثل اکثر همیسلولزها، متروپلیساکارید نامیده میشود. بنابراین نشاسته یک هموپلیساکارید است که در آندوسپرم همه دانهها وجود دارد. نشاسته ممکن است به گلوکز هیدرولیز شود و برای بدن انسان تامین انرژی کند. گلوکز برای مغز و اعمال سیستم عصبی مرکزی لازم است و به هنگام مصرف در رژیم انسانی چهار کالری به ازای هر گرم تولید میکند
دانههای نشاسته یا گرانولها شامل پلیمرهای بلند زنجیرهای از مولکولهای گلوکز هستند که در آب نامحلولند. برخلاف مولکولهای کوچک نمک و شکر پلیمرهای بزرگتر نشاسته تشکیل یک حلال واقعی را نمیدهند. گرانولهای نشاسته به هنگام هم زدن در آب تشکیل یک سوسپانسیون موقت را میدهند. گرانولهای خام و نپخته نشاسته به محض جذب به آرامی متورم میشوند. تورم گرانولها به هنگام پختن نشاسته بسیار مهم است و سبب خروج نشاسته شده که این امر سبب میشود نشاسته به عنوان یک غلظتدهنده کاربرد داشته باشد
به طور کلی ویژگیهای یک فراورده غذایی تمام شده به وسیله منبع نشاسته، دمای حرارت دادن، غلظت نشاسته استفاده شده در فرمولاسیون و سایر ترکیبات استفاده شده همراه نشاسته مثل اسید و شکر تعریف میشود این مطلب اهمیت نشاسته و کاربردش در صنایع غذایی مختلف و همچنین فراوردههای گوناگون را آشکار میسازد
بر این اساس انواع زیادی از نشاسته و همچنین نشاسته اصلاح شده (modifiecl starch) برای نیازهای رژیمی ویژه و کاربردهای غذایی طراحی و تولید شدهاند
محصولات کوتاهزنجیره و متوسطزنجیره حاصل از شکستن نشاسته ممکن است به عنوان شبیهساز چربی در تزیین سالاد و دسرهای منجمدشده استفاده شود. برای مثال نشاسته گندم و سیبزمینی و مالتودکسترینهای تایپوکا ممکن است به عنوان جایگزینهای چربی استفاده شود. این مواد قوام و احساس خوب دهانی مربوط به چربی را در یک فراورده غذایی تامین میکنند ضمن اینکه در مقایسه با چربی کالری کمتری دارند
موارد استفاده از نشاسته در صنایع غذایی
نشاسته به عنوان ماده اولیه در بسیاری از رشتههای صنایع غذایی استفاده میشود که برای هر مورد نشاسته خاص آن مناسب است. در تولید دکستروز، دکسترین، گلوکز مایع و سایر انواع سیروپ، ماده اولیه اصلی نشاسته است و برای بسیاری دیگر از رشتههای صنایع، برای نقشی که در بهبود ویژگیهای فیزیکی، بالا بردن ثبات سیستمهای کلوییدی و اثر غلظتدهندگی دارد از آن استفاده میشود
در پودرهای نانوایی و مواد بهبوددهنده پخت به عنوان پرکننده یا filler و جلوگیری از واکنشهای شیمیایی بین بیکربنات و اسید پیش از ساختن خمیر، در سسها برای حفظ امولسیون روغن و سرکه و جلوگیری از دو فاز شدن سیستم، در بیسکویت و کراکر برای بهبود بافت و تردی فراورده و کنترل PH، در صنایع پخت پیش از قالبگیری و برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به قالب، در تولید انواع سوپ به عنون غلظتدهنده و در صنایع کنسروسازی، صنایع گوشت، صنایع غذاهای منجمد، بیسکویتسازی، کیکسازی و نیز کاکائو، بستنی، آدامس، قهوه، شیر کندانسه و خردل از نشاسته استفاده میشود
همچنین قابل ذکر است که از انواع نشاسته در فرمول داروهای گوناگون استفاده میشود
به علاوه از نشاستههای درجه دو یا انواع ویژهای از نشاسته در تولید غذای دام، نساجی، حفاری، چاههای نفت، چسبسازی، کاغذسازی و پودرهای آرایشی صورت استفاده میشود
مقاله عصمت پیامبران فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله عصمت پیامبران فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عصمت پیامبران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله عصمت پیامبران فایل ورد (word) :
عصمت پیامبران
پیشگفتار
هدف آفرینش تکامل انسانهاست و روشن است که تکامل همه جانبه انسانها به یک سلسله آگاهیها و تعلیمات صحیح نیاز دارد و خداوند بایستی توسط مربیان کامل و نمونه قوانینی را که سعادت بشر را تضمین می کند در اختیار انسان بگذارد
بدین جهت پیام آوران الهی در طول تاریخ بشریت با فراخوانی امت ها به پرستش خداوند و با تکیه بر ارزش های اصیل اخلاقی در همه ابعاد زندگی انسان را به رشد و رویش رهنمون می ساختند .
مجموعه حاضر به بحث در مورد عصمت پیامبران پرداخته که شرط اساسی در نبوت است این مجموعه شامل چهاربخش می باشد
در بخش اول به بررسی معناو مفهوم عصمت و همچنین عصمت پیامبران و شناخت بیشتر عصمت پرداخته شده است
در بخش دوم به بررسی انواع عصمت و ضرورت هر یک از انواع پرداخته شده است
در بخش سوم به دیدگاههایی که شیعیان سایر فرقه های اسلامی قرآن و روایات نسبت به مسئله عصمت دارند اشاره شده است
دربخش چهارم آیاتی که به ظاهر در عصمت پیامبران اشکال ایجاد میکند به طور نمونه بحث شده است
در پایان امیداوارم که مجموعه گردآوری شده بتواند ما را در شناخت هر چه بیشتر پیامبران یاری رساند ضمنا از استاد گرامی جناب آقای علی مرادی که من را در گردآوری این مجموعه تشویق و همکاری نموده اند صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم .
عصمت پیامبران
مقدمه :
همانطور که می دانیم در احکام دین تقلید جایز است اما در مورد اصول دین هر مسلمانی باید به تحقیق و بحث در رابطه با آن بپردازد که درغیر اینصورت برایمان او به دنیش اشکار وارد می شود زیرا هر کس در اعتقاد به خدا و آخرت و حقانیت قرآن و پیامبر اسلام (ص) و امامت امامان و عادل بودن خود باید به تعیین برسد دومین اصل از اصول دین بحث نبوت است که یکی از موضوعات ارائه شده در بحث نبوت اختصاصات پیامبران می باشد که عصمت یکی از اختصاصات مهم پیامبران است و ما در این جزوه به بررسی آن می پردازیم .
بخش اول : مبانی عصمت پیامبران
معنا و مفهوم عصمت :
عصمت در لغت به معنای «نگه داشتن » و «خودداری کردن » میباشد و در نظر متکلمین ، اجتناب ازکارهایی است که دین اسلام آنها را گناه ونافرمانی خداوند دانسته و انجام آن را ممنوع کرده است . البته عصم را نیز معصونیت خوانده اند و با توجه به این نکته ، چنین اتنابط میشود که عصمت صرفا عدم وقوع و تحقق گناه و یا خطار از ناحیه یک شخص نیست ، بلکه مرا د اینست که شخصی در شرایط لازم وزمینه مساعد برانجام گناه با عزم واردهای راسخ ازارتکاب به گناه و خطا خودداری نماید .
انسان معصوم نیز انسانی است که همچون دیگران در شرایط و موقعیتهای مختلف قرار میگیرد و در محیط اجتماعی با فراز و نشیبهای گوناگون روبرو شده و با انسانهای دیگر روابط متاقابل داد، اما بهرحال در هر شرایطی هرگز گرفتار گناه و عصیان و همچننی دچار خطا و عصیان نمی گردد .
ضرورت عصمت در پیامبران
ضرورت عصمت در پیامیران را می توان ازدو دیدگاه مورد بررسی قرار داد :
الف : از دیدگاه عقل و فطرت انسانی
– کسی که از طرف خدا فرستاده شده و می خواهد مردم را به سوی کمال و فضیلت سوق دهد در ابتدا ، خود باید دارای افکار صحیح و مفید و منطقی و صفات وخصلتهای مورد پذیرش عقل و نیز دارای اخلاق پسندیدها باشد که این مطلب چیزی است که نه شما عقل ومنطق آن را ضروری می داند ، بلکه فطرت انسان نیز آن را تائید میکند . همچنانکه خدا در قرآن در زمینه امر به معروف و نهی از منکر فرموده است : «ان اللهامر بالنهی بعد الشاهی » یعنی « خداوند فرمان داده که نهی کنندگان او خود از کارهای زشت خودداری کند و سپس دیگران را از آن باز دارند .»
– از طرفی نیروی موثر و کوبنده و تنها سلام برنده پیغمبران همان مشاهده عمل بر طبق گفته و دیدن صداقتی است که پیروان آنها احساس میکنند .
– همچنین ماعقیده داریم که آفریدگار جهان دانا وحکیم است بنابراین چگونه امکان دارد که فرد دانا و حکیم انسانی را به پیروی از فرد گنه کار و فاسد الاخلاق دعوت کند .
ب – استدلالات متکلمین اسلامی
– اگر پیغمبران مرتکب گناه شوند از نظر اسلام فاسق شناخته شده و شهادت آنان در امور دنیوی از اعتبار خواهد افتاد . بنابراین اینگونه افراد چگونه سخنان و شهادت آنان درباره امر معنوی و اخروی پذیرفته خواهد شد .
– اگر از آنان گناه صادر شود بدون تردید مشمول عذاب و لعن خداوند قرار خواهند گرفت .
«و من یعص الله و رسول و یتعدد حدوده یدخله نارا خالدا فیها و له عذاب مهین .»
یعنی «کسی که نافرمانی خدا و رسولش کرده و از حدود اوخارج شود خداوند او را همواره در آتش نگه داشته و برآنها عذاب ننگ خواهد فرستاد .»
« و من یتعدد حدود الله فاولئک هم الظالمون »
یعنی «کسانیکه از حدود خداوند تجاوز کرده و نافرمانی کنند ستمگرند »
– اگر پیغمبران گناهکار باشند طبق آیات قرآن ستمگر نیز
هستند .
« لاینال عهد الظالمین »
یعنی «من رهبری خلق را بدست ستمگران نمی دهم .»
– قرآن از قول شیطان نقل می کند که وی گفته :«لاغوینهم اجمعین الاعبادک منهم المخلصین .» یعنی «حتما من همه بندگانت را به بیراهه خواهم برد مگر آندسته ازبندگانت که پاک و بی غش گشته باشند .» و بدون شک پیغمبران از آندسته از بندگان حقیقی و پاک پروردگارند و چین مطلبی را می توان از آیه دیگری که خداوند درباره موسی بن عمران فرموده است استنباط کرد : انه مخلصا و کان رسولانیا » یعنی «او پاک و منزه و به پیغمبری برانگیخته گردیده بود »
زمان و دوران معصومیت پیامبران
در این زمینه سه نظریه وجود دارد :
الف – آغاز عصمت انبیا سن بلوغ آنهاست هر چند به مقام نبوت نائل نشده باشند.
ب – آغاز دوران عصمت زمان نبوت و بعثت است
ج – در برابرهمه گروههای فوق شیعه معتقد است که پیامبران ومعصومین الهی ازابتدای ولایت تا انتهای حیات هرگز مرتکب هیچ یک از گناهان صغیره وکبیره ، خواه به طور عمدی وخواه بطور سهوی نمی گردد .
نیروی عصمت در پیامبران چگونه قابل توجیه است ؟
اگر نیروی عصمت از طرف خدا بر قلب پیامبران فرود می آمد در این صورت عصمت برای انبیاء افتخاری نیست عامل برتری بشمارنمی آید زیرا در اینصورت عصمت موهبتی است آسمانی که خداوند آنرا در اختیار جمعی معین از خلق خویش قرار داده است . نیروی عصمت در انبیاء آن گونه نیست که آنها را به پاکی مجبور ساخته و قدرت برانجام گناه را از آنها سلب نماید بلکه مقصود این است که پیامبران با آنکه مانند همه مردم کاملا بر انجام گناه توانایی دارند ولی چون ازیک طرف از مقاصد گناه آگاهند و از سوی دیگر معرفت و شناخت آنها نسبت به عظمت و قدرت خداوند بسیار وسیع است تا آن حد که براستی همواره خویشتن را در محضر او احساس می کنند . از این نظر با اراده اختیار خود دور گناه نرفته و از آلودگی بر کنارند با این احساس معنای عصمت انبیاء بر ترک گناه نیست بلکه آنها با اراده کامل ناپاکیها را ترک کرده و بگرد آنها نمی روند .
یکی دیگر از عوامل عصمت پیامبران ایمان و معرفت وسیعی است که پیامبران نسبت به آفریدگار بزرگ جهان دارند و تنها عاملی است که به آنان مصونیت کامل اخلاقی داده و آنها را از گناه بازداشته است تا آنجا که می توان گفت آگاهی انبیاء از مفاسد گناه درعصمت آنان هیچگونه نقش را دار نبوده با این دلیل که حتی در پیروان پاک وسرسخت پیامبران کسانی بوده و هم اکنون هتسند که تنهابه خاطر ایمانی نیرومند که به آفریدگار توانای جهان اعتقادی که باصالت مکتب خداوند دارد کاملا عصمت یافته و در برابر بیشتر و یا همه گناهان مصونیت دارند بدون انکه از مفاسد آن گناهان زیان های آنها آگاهی داشته باشند .
بخش دوم : انواع عصمت
الف : عصمت پیغمبران از خطا و نسیان (عصمت علمی )
پیغمبران نه تنها از گناه و خطای عمدی معصوم و بدورند بلکه از خطار واشتباه و فراموشی نیز مصون و بدورند که بطور کلی در سه قسمت متصور است :
اول : عصمت از خطا و نسیان در تبلیغ و بیان معارف و احکام و برنامه های الهی زیرا اگر آنان در بیان احکام خدا و تبلیغ اشتباه و فراموشی داشته باشند منافی هدایت و ارشاد جامعه بوده و موجب خنثی شدن هدفهای تربیتی شده و اعتماد جامعه را از آنان سلب میکند .
دوم : عصمت از اشتباه و خطا و فراموشی در انجام وظایف دینی مانند شک در شماره رکعتهای نماز و یا دراثر فراموشی نماز را بی طهارت خواندن . زیرا اگر چنین اشتباهاتی انجام دهند و در اثر فراموشی عملی را ترک کرده و یا کار نادرستی را انجام دهند از نفوذ آنان کاسته شده و اعتماد مردم از آنان سلب میگردد و روایاتی است و یا کار نادرستی را انجام دهند از نفوذ آنان کاسته شده و اعتماد مردم از آنان سلب می گردد که با صراحت میگوید پیغمبران مورد تایید خدا و تحت مراقبت شدید فرشتگان الهی می باشند که نمونهای از آنها را یادآوری می نمائیم .
1- امام صادق (ع) می فرماید «پیغمبران هممواره بوسیله روح القدس تائید می گردند و با کمک او رسالت را متحمل می شوند و روح القدس خواب نمی رود و غافل نمی شود وسرگرمی و اشتباه ندارد.»
2- امام هشتم حضرت امام رضا (ع) می فرماید « وقتی خداوند بنده ای را برای کارهای بندگان برگزید به او شرح صدر داده و چشمه های حکمت را در دل او قراداده و علوم خویش را به او الهای می کند که او در جواب چیزی ناتوان نمی شود و از درستی منحرف نمی گردد . پس او معصوم و مورد تایید و توفیق و تحکیم خداست که از خطا و لغزش و سهو مصون می باشد خداوند آنها را به چنین حالتی مخصوص گردانیده تا بر بندگانش حجت باشند وگواه بر مردم گردند واین فضل خداست که بر هرکس خواست عطا میکند وخدا دارای فضل بزرگ است .
3- عصمت پیغمبران از خطا و فراموشی در امور شخصی و عادی خود زیرا اگر چه اشتباه و فراموشی پیغمبران در امور شخصی و عادی خود مثل اینست که چیزی را درجایی بگذارد و فراموش کند ویاکارخطا و اشتباهی در امور روزمره خود انجام دهد ممکن است در هدف آنان از نبوت و هدایت جامعه چندان زیان آور نباشد ولی تردیدی نیست که سرزدن چنین اشتباه یا فراموشی از پیغمبران در انظار مردم نسبت به پیغمبر میکاهد و در انظار عمومی زیان اینگونه اشتباهات وفراموشی با اشتفاه و فراموشی در امر تبلیغ و بیان معارف فرقی ندارد.
ضرورت عصمت علمی
عصمت بطور کل و بخصوص درمورد وحی لازمه لاینفک بعثت و نبوت است که این امر را میتوان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد:
– برهان عقلی : حکمت الهی و مقتضی آنست که برنامه سعادت بشر از سوی خالق هستی تنظیم وتعیین شود چرا که ابزار شناخت وقدرت ادراک انسان بسیار ضعیف و محدود است و نیز بایستی وسایطی در کار باشند که این تعالیم را از طریق وحی دریافت داشته در اختیار بگذارند و همچنین مقتضای حکمت الهی اینست که این وسائط یعنی پیامبران الهی بگونه ای باشند که هرگز احتمال خطا و فراموشی در آنها وجود نداشته باشد . زیرا در غیراینصورت به حکمت خداوند خدشه وارد می شود .
– لازمه اطاعت کردن انسانها از خدا قبل از هر چیز تعیین کردن انها به آسمانی بودن و الهی بودن برنامه هایی است که از سوی خدا صادر می شود واین خود مستلزم اینست که آورنده پیام و ابلاغ تعالیم آسمانی کسی باشد که بتواند به کالم او اعتماد کرد و سخننش را تماما بعنوان وحی الهی پذیرفت یعنی طوری باشد که هرگز در گفتارش احتمال خطا ونسیان نرود.
عصمت پیغمبران از گناه وعصیان (عصمت عملی )
انبیاء باید معصوم و مصون از گناه و خطا باشند یعنی پیغمبری که می خواهد مردم را براه راست هدایت کند و مقتدا و پیشوای امت باشد باید مرتکب حرامینشود و ترک واجبی نکند و هم مانند دیگر دانشمندان عملش بجهل امیخته نباشد.
در اینکه ایا پیغمبران و فرستادگان الهی باید از گناه بدور بوده و نباید نافرمانی حق کنند یا اینکه این مطلب در پغیمری معتبر نیست در بین متکلمین اسلامی «شیعه و سنی » پنج نظریه وجود دارد :
اول اینکه آنان میتوانند از روی عمد مرتکب گناه بزرگ «کبیره » و صغیره شدند و این نظریه بطائفه حسویه مسلمین نسبت داده شده است .
دوماینکه ارتکاب گناه بزرگ از روعی عمد برآنان جایز نیست و اماارتکاب گناه گوچک ار روی عمد برآنان جایز است بشرط اینکه ارتکاب آن موجب نفرت و انزجار افراد از روی نگردد والا اگر ارتکاب آن نفرت را برانگیزد ومنزجر کننده باشد جایز نیست واین نظریه از اکثر فرقه معتزله نقلشده است .
سوم اینکه ارتکاب هیچکدام از گناهان کبیره و صغیره برآنان از روی عمد جایز است که از روی دلیل و اجتهای نظریه باطلی را برگزیده است و این قول از ابی علی جبائی نقل گردیده است .
چهارم اینکه ارتکاب گناه بدلیل نظریه و اجتهاد نیز برآنان جایز نیست ولی جایز است که از روی سهو و نسیان مرتکب انجام آن گردند و این نظریه را اما م فخرالدین رازی از ابی اسحق ابراهیم نظامی نقل نموده و روی شخص آن را نیز تایید کرده است .
پنجم اینکه حتی از روی سهو و نسیان نیز نمی توانند گناه مرتکب شوند و این نظریه را شیعیان انتخاب کرده اند . از مطالب بالا چنین استنباط می شود که برخی از نظریات فوق خیالات پوچی بیش نیست .
ضرورت عصمت عملی
در خصوص این امر نیز می توان دو دیگاه را در نظر گرفت :
– دلایل عقلی برای اثبات ادعاهای شیعه از نظر عقلی بصورت زیر استدلال شده است .
مهمترین و نخستین ویژگی انبیاء که وظیفه آنهاساختن و پرورش انسانهایی والا و بندگانی شایسته در برابر خداوند است ، اینست که خود او به آنچه توصیه میکند عمل نماید و بطور کلی بین قول و فعل او هماهنگی وتطابق لازم برقار باشد
. اینجاست که ضرورتا بایستی انبیاء الهی با عنایت و اصرار خداوندی بگونه ای باشند که خود نیز تماما با آنچه که می گویند عمل نمایند و از تمامی گناهی و زشتیها پرهیز کنند چرا که در غیر اینصورت هدف از بهشت ورسالت که هدایت در رشد و اصلاح انسانهاست تحقق نخواهد یافت از سوی دیگر چنین می توان گفت اگر انبیاء الهی بر خوردار از عصمت نباشند نه تنها اثر تربیتی لازم تحقق نخواهد یافت بلکه اصولا موجب سلب اعتماد مردم از آنها و درنهایت شک در رسالت و نبوت آنها خواهد شد و این خود با حکمت خداوندی هرگز سازگاری ندارد .
دلایل نقلی : در زمینه اثبات این امر می توان به آیاتی از قرآن کریم استدلال نمود که مادراینجا به بعضی از آنها اشاره میکنیم :
افمن یهدی الی الحق احق ان ینبع الخ یعنی آیا پس کسیکه بحق هدایت می کند سزاوارتر است که پیروی شود یا آنکه بحق هدایت نمی کند نیازمند هدایت است اینآیه تصریح دارد که هر کس جز به هدایت غیر نمی تواند هدایت یاب بشود شایسته پیروی نیست فقط شایسته پیروی کسانی هستند که خود با تعالیم الهی و تایید غیبی در هدایتند و دیگران را نیز میتوانند بحق هدایت نمایند و گناهکار خودش گمراه است .
بنابراین لازم است مادیان براه راست و معصوم از گمراهی و گژروی یعنی گناه باشند . خداوند در سوره انعام آیه 82 می فرمایدکسانیکه ایمان آورده و ایمانشان را گناه نپوشانده باشند آنها دارای ایمنی بوده و همانا هدایت یا فته گانند پس شرط ایمنی از عذاب مشمول هدایت الهی شدن نداشتن معصیت است و ازآیه 84 همین سوره تا 89 چندین بار تکرار شده که انبیاء با هدایت الهی هدایت یافته اند و سپس در آیه 90 خطاب به خاتم پیغمبران می فرمایند در آن کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده است پس بهدایت آنها اقتاد کن . همچنین آیات زیادی در این زمینه است که به ضرورت عصمت از گناه و عصیان در پیامبران می پردازد عصمت نیست
اشکالات عصمت جبری
اگر عصمت جبری باشد در این صورت سه شکل پیش خواهد آمد .
1- اسنان دارای اختیار و آزادی در عمل است و پیامبران نیز انسان هستند پس با وجود عصمت جبری در سلسله موجوداتی نظیر ملائکه قرار میگیرند در نتیجه از قوه اراده و اختیار بی بهره اند .
2- چنین مقام و صفتی کمال بمشار نخواهد آمد زیرا کمال حقیقی انسان آنست که با اختیار و انتخاب خود انسان تحقق یابد و عصمت جبری چنین نیست پس کمال برای انبیاء و اولیاء معصوم محسوب نمی شود
3- اگر معصومین در رفتار و کردار خود مجبور باشند بنابراین مسئله تکلیف و بدنبال آن ثواب و عقاب و بهشت و دوزخ در مورد آنان هیچ معنا و مفهومی نخواهد داشت چرا که این امور همگی متفرع بر مختار بودن انسان می باشند و در مورد انسانهای غیر مختار مطرح نمی شود.
بخش سوم : عصمت از چند دیدگاه
عصمت انبیاء از نظر شیعه :عقیده شیعه بر طیقه دله عقاد و ایات قرآن و روایت در مورد عصمت پیغمبران این است که از تمام گناهان کوچک و بزرگ در تمام عمراز کودکی تا پایان عمر پاک و معصوم اند وهیچ گناهی نه عمد و نه اشتباها وهیچ خطا واشتباهی از آنها سر نمی زند وفراموشی هم ندارند و این کاملترین عقیده و بهترین نظریه ای است که درباره عصمت پیغمبران در میان مسلمین بوده و هست چون عقیده شیعه از امامان معصوم گرفته شده که آنها هم از هم از رسول اکرم و مبدا وحی گرفته اند .
عقاید و نظریات سایر فرقه هایاسلامی در عصمت انبیاء
مسلما خالص ترین و صحیح ترین عقیده در مورد عصمت انبیاء وعقیده شیعه است اما درباره عصمت پیغمبران بسیاری از فرق اسلامی عقاید ونظریاتی اظهار داشته اند که خالی از اشکال و نقطه ضعف نیست .
1- حشویه : فرقداری از مسلمین اند که می گویند پیغمبران قبل ازنبوت گناهان کبیره می کردهاند
2- برخی ازآنان معتقدند که پیغمبران در حال نبوت هم گناه کبیره میکردند یا فقط گناهانیکه مانند دروغ مربوط به شریعت آنان باشد نمی کرده اند معتقدند که در هرحال گناهان صغیره می کرده اند .
3- بعضی دیگر گفته اند که پیغمبران در همه حال همه جور گناه میکردهاند (مثل مدرم عادی )
4- عده ای دیگر معتقدند که پیغمبران گناهان کبیره میکرده اند ولی مخفی بنابراین در آشکارا گناهان کبیره نمیکرده اند . پس مطلقا گناه صغیره می کرده اند
5- معتزله : آنان میگویند پیغمبران گناه کبیره و صغیره که موجب خفت نباشد می کردهاند چه قبل از نبوت و جه بعد از نبود و فقط گناهانیکه در جامعه زندگی داشته باشد و سبب خفت گردد انجام
نمی داده اند .
6- جمعی نیز گفته اند پیغمبران به قصد وعمد گناه نمی کرده اند ولی اشتباها گناه میکرده اند .
7- بعضی دیگر می گویند پیغمبران چه گناهان صغیره و چه گناهان گبیره چه عمدا و چه سهوا انجام می داده اند .
با کمی دقت متوجه خواهیم شد که این پندارها جز عدم شناخت پیغمبران الهی و به بازی گرفتن حیثیت رسالت ونبوت چیزی نیست و از این افکار رسواتر چیزهای زشتی است که یهود ونصاری نیز طبق آنچه در تورات و انجیل فعلی است درباره پیغمبران اظهار داشته اند تورات به حضرت لوط و داود و سلیمان اعمالی نسبت داده اند که به هیچ شخص با ایمانی نمی شود نسبت داد در انجیل نسبت حرام زادگی به عیسی داده و معجزه او را ثواب کردن اب معرفی کرده و نسبت شراب خواری به آن حضرت داده اند .
عصمت از دیدگاه روایات
در مورد معصوم بودن پیغمبران روایات فراوانی رسده که مرحوم مجلسی رضوان الله علیه در جلد 5 ابحارالانوار طبق قدیم میگوید اخبار و روایات در عصمت انبیاء بحد تواتر رسیده است یعنی بقدری زیاد است که هرگز قابل انکار نیست اکنون به ذکر چند نمونه روایت می پردازیم .
1- امام صادق (ع) فرمود پیغمبران بوسیله روح القدس کمک می گیرند آنان در پرتو کمکهای او نبوت را محل کرده و پیغمبران در سایه نگهبانی روح القدس می باشند که نمی خوابند واز چیزی غافل نمی شوند و سرگرم نشده واشتباه نمی کنند او در نتیجه پیغمبران هم غفت و سهو اشتباه ندارند .
2- امام هشتم در لزوم عصمت امام میفرماید : او معصوم و مورد تایید و توفیق و کمک خدا است که از لغزش واشتباه و گناه در امان است اگر چه این روایت در عصمت امام است ولی از آنجا که مقام نبوت بالاتر از مقام امام است و او را واسطه وحی الهی است وقتیکه امام الازم است معصوم باشد پس پیغمبر بطریق اولی باید ازگناه واشتباه پاک و معصوم باشد و در صورتیکه امام که جانشین پیغمبر است بطور حتم مورد توفیق وتایید خدااست مسلما پیغمبر بیشتر مورد توفیق و کمک خداوند خواهد بود .
3- ابوبصیر ازامام صادق توضیح آیه 52 سوره شورا را پرسش می کند که خداوند میفرماید : ما همچنین وحی کردیم بتوروحی از طرف خوش که قبلا نمیدانستی که گناه وایمان چیست امام صادق فرموده خلقی است که خدا آفریده که ازجبرئیل ومیکائیل بزگتر است که با پیغمبر اکرم (ص) بوده اورا آگاهی میکرده و حکم مینموده و با امامان بعد از او هم هست .»
و روایت دیگر نزدیک به همین عبارت در اصول کافی نقل شده که از ذکر آن خودداری میگردد .
عصمت انبیاء از نظر قرآن : در قرآن به آیات زیادی برخورد میکنیم که با صراحت پاکی و عصمت پیغمبران را بیان داشته که ترجمه چند نمونه از آنها را یاد آوری می نمایم .
1- ای محمد(ص) یاد کن از بندگان تا ابراهیم واسحق و یعقوب که صاحب قدرت وبصیرت بودند براستی آنان را بخصلیتی که یاد آخرت باشد خالص گردانیم و همان ایشان نزد مااز برگزیدگان نیکان میباشند ووقتی انان از برگزیدگان نیکان باشند حتما معصوم خواهند بود و بطور کلی هر کجا در قرآن نامی از یکی از پیغمبران برده شده بخوبی وتمیجید از آن یاد شده است .
2- ای کسانیکه ایمان را به تقوی داشته باشید و با صادقین باشید
می گویند صادقین کسانی هستند که در دین خدا ازنظر نیت و سخن و عمل درست باشند واین در صورتی است که معصوم بوده باشند و هیچ گونه نقص و نقطه ضعفی نداشته باشند پس با برچنین معصومانی باشند که امر به بودن با آنها می شود .
3- آنچه پیغمبر دستور می دهد عمل کرده و از چیزیکه منع میکند خودداری کنید
پس پیغمبر باید معصوم باشد که هر چه می گوید یا منع می نماید بدون کم و زیاد درست باشد
4- از خدا و پیغمبر و صاحبان ولایت اطاعت کنید
5- هر گاه پیغمبر تصمیمی درباره مرد یا زن با ایمان گرفتند آنان در کار خود هیچگونه اختیاری از خود ندارند و کسی که نافرمانی خدا و رسول کند براستی در گمراهی آشکاری افتاده است
از آنجائیکه اطاعت از پیغمبر را در ردیف اطاعت خدا دانسته و بدون چون و چرا واجب الاقاعده معرفی می کند معلوم میشود که پیغمبر معصوم بوده که هیچ خطا و گناهی ندارد .
6- پیغمبر از روی دلخواه سخنی نمی گوید وحی خدا است که به او شده است
راز عصمت پیامبران
پیامبران با وجود داشتن اختیار خود مرتکب گناهنمی شوند و هیچگونه جبری نیز درکار نبوده است . منظور از جبر در اینجا اینست که نه بهوسیله ماموری غیبی کنترل می شوند و نهسرشت وجودیش چنین است . بنابراین برتری پیامبران بر مردم عادیاینست که با وجود داشتن اختیارمرتکب گناه نمی شوند .
اختیار و الطاف ویژه
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]