تحقیق دستگاه تولید مثل فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق دستگاه تولید مثل فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق دستگاه تولید مثل فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق دستگاه تولید مثل فایل ورد (word) :
دستگاه تناسلی مرد :
اطلاعات کلی – تمام موجودات زنده تولید مثل می کنند .
در انسان مثل سایر حیوانات عالی این وظیفه به عهده دستگاه معینی وا گذار شده است بنام دستگاه تناسلی .
اعضای دستگاه تناسلی مرد بدو دسته تقسیم میشود – اعضای داخلی و اعضای خارجی
1- اعضای دستگاه تناسلی داخلی مرد شامل : دو غده منی ساز بیضه و ضمایم آنها شامل مجاری و ابران و اجاکولاتور ، حبابچه های منی ، پروستات و غده بولبواورترال کوپر هستند .
2- اعضای دستگاه تناسلی خارجی مرد شامل : اسکروتوم ( کیسه بیضه ) ، پنیس ( آلت )
دستگاه تناسلی داخلی مرد :
اعضای تناسلی داخلی – بیضه ها : یک زوج غده تولید مثل و منی ساز هستند که در کیسه بیضه یا اسکروتوم قرار دارد .
رشد اسپروماتوزآ در آن انجام می گیرد و هورمون جنسی تسترون در آن ساخته می شود .
آناتومی بیضه :
بیضه عضوی است بیضی شکل که اندکی به طرفین پهن است. این عضو در یک پرده همبندی سفتی قرار گرفته و به علت رنگ سفید آن شبیه سفیده تخم مرغ پخته است این لایه بنام لایه آلبوژینه نامیده می شود . در کناره خلفی بیضه این پرده ضخامتی می سازد بنام ناف یا مد یا ستنیوم بیضه . بافت همبندی تیغه هایی از مدیاستنیوم بداخل بیضه می فرستد و بیضه را به لبولهایی تقسیم می کند .
لبوها :
محتوی لوله های کرچک در هم پیچیده ای است که جدار آنها از سلولهای پشتیبان سری منی ساز یا سر تولی درست شده است .
گروه دیگری سلول نیز بنام سلول سمی نیفر ( منی ساز ) وجود دارد که این سلولها پس از تغییرات چندی تبدیل به اسپرماتوزآ می شوند این پدیده را اسپرماتوژنزیس نامند .
اسپرماتوزآ در ترشحات بیضه همراه با مایع منی وجود دارد .
از بیضه منی وارد ناف بیضه شده و از انجا توسط 10 تا 12 لوله افرنت یا آوران وارد اپی دیدیم می شود .
در جنین بیضه در حفره شکم قرار دارد و از آنجا از طریق مجرای اینگونیال به اسکروتوم نزول می کند . بطوریکه در موقع تولد هر دو بیضه معمولا در اسکروتوم قرار می گیرند .
اپی دیدیم چیست ؟
جسم کوچکی است که روی کنار خلقی بیضه تکیه دارد یک سر و یک جسم و یک دم دارد. که دم آن بصورت مجرای دفرنت ( وابران ) ادامه پیدا می کند .
مجرای دفرنت : مجرائی است به شکل لوله که طول تقریی آن 40 تا 50 سانتیمتر و مایع منی را از خود عبور می دهد .
بند بیضه : بند بیضه به ضخامت انگشت کوچک شامل : مجرای دفرنت ، اعصاب ، عروق خونی و لنفی و اپی دیدیم .
منی (نطفه ) چیست ؟ مایع لزجی است که دارای قند ، نمک ، آب و غیره
طول عمر منی 48 ساعت است .
حبابچه منی : یک جفت هستند و طول آنها 4 تا 5 سانتیمتر می باشد . بین رکتوم و ته مثانه قرار دارد .
حبابچه منی : محل ذخیره منی است . در هر انزال حدود دویست میلیون اسپروماتوزئید تخلیه می شود .
پروستات :
در حفره لگنی زیر فاندوس مثانه قرار دارد . دارای یک قاعده و یک راس می باشد . قائده غده پروستات در بالا است و به ته مثانه می چسبد . راس پروستات رو به پایین چسبیده است .
ترشحات غده پروستات جزء مواد تشکیل دهنده منی است .
در اثر انقباض بافت عضلانی ، غده پروستات ترشحات آن بخوبی تخلیه شده و مثل یک اسفنگتر برای مجرای ادرار عمل میکند . از داخل پروستات مجرای ادرار و مجرای اجاکولاتور می گذرد .
در سینی بالا بافت همبندی غده پروستات افزایش یافته و موجب بزرگی غده می شود در اینصورت مانع تخلیه ادرار از مثانه می شود .
پروستات و کیسه منی را معمولا از راه رکتوم لمس می کنند .
اعضای دستگاه تناسلی خارجی مرد :
1- اسکوروتوم : یک کیسه پوستی است که بیضه ها و اپی دیدیم را در خود آویزان دارد انقباض عضله کرماستر سبب بالا رفتن بیضه می شود .
2- لایه واژینال : شامل دو لایه است 1- لایه واژینال مشترک 2- لایه واژینال مخصوص .
تحقیق در مورد اصلاح ژنتیکی نخود فایل ورد (word) دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد اصلاح ژنتیکی نخود فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد اصلاح ژنتیکی نخود فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد اصلاح ژنتیکی نخود فایل ورد (word) :
اصلاح ژنتیکی نخود
مقدمه
متخصصین اصلاح نباتات از اطلاعات سیتولوژیکی در مجموعه کروموزومی، کروموزمهای خاص یا قطعات کروموزومی و رفع مشکلات خاصی استفاده میکنند. اطلاعات مورد نیاز معمولاً از طریق بررسی هیبریدهای بین گونهای، سطوح مختلف پلوئیدی و تغییرات ساختمانی در کروموزومها حاصل میشود. در نتیجه برنامههای تحقیقاتی، اطلاعات سیتولوژیکی زیادی در نخود موجود است که میتواند توسط اصلاحکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
ژنتیک نخود
نخود مشابه با جنسهای Pisum, Lens دارای تنوع ژنتیکی فروانی در صفات کمی و کیفی میباشد. برخی از موارد تنوع ژنتیکی نخود توسط آیار و سوبرامانیام (1936) در گزارشی که درباره قابلیت توارث رنگ گل دادهاند، منعکس شده است.
از آن به بعد بررسیها بر روی تنوع در تیپ رشدی گیاه، شکل و رنگ گل، وضعیت غلافدهی، رنگ پوسته بذر، مقاومت به بیماری و بسیاری از صفات کمی دیگر متمرکز شده است. اخیراً سینگ و همکاران (1984)، لیست کارهای تحقیقاتی انجاد شده در مورد ژنتیک و اصلاح نخود را منتشر کردهاند که مرجع باارزشی در این زمینه به شمار میرود.
تنوع وسیع موجود در Cicer زمینه مناسبی برای عملیات اصلاحی بوده و اهمیت زیادی در بهبود آن دارد، با چنین تنوع گستردهای میتوان ژنوتیپهایی با عملکرد بالا و کیفیتی که قابل قبول تولیدکنندگان و مصرفکنندگان باشد، ایجاد کرد.
نخود از نظر خصوصیاتی مانند انداره، شکل و رنگ بذر به دو گروه عمده تقسیم میشوند (واندرمیزن، 1972، سوبرو، 1975؛ اوکلند و واندرمیزن، 1980) تیپهایی که بذور گرد و درشت تولید میکنند، معمولاً به رنگ سفید یا کرم کمرنگ دیده میشوند و به عنوان تیپهای کابلی معروف هستند.
در این تیپ، گلها پیگمان رنگی ندارند. تیپهایی که بذور کوچک دارند، ظاهری گوشهدار با لبههای تیز داشته و مقادیر متفاوتی پیگمان رنگی دارن و به عنوان تیپهای دسی شناخته میشوند. در این تیپ، گلها، ساقهها و برخی اوقات برگهای دارای پیگمانهایی رنگی هستند.
علیرغم این که دو گروه برای قرنها از هم متمایزند، هیچ ممانعتی در جهت تلاقی بین آنها وجود ندارد. (اوکلند و واندرمیزن، 1980). تیپ دسی عمدتاً در شبه قاره هند و غرب آفریقا کشت میشوند و تیپ کابلی بیشتر در نواحی مدیترانهای و آمریکای مرکزی و جنوبی کشت میشوند.
تلاقی بین دو گروه ممکن است باعث تنوع ژنتیکی برای بهبود نخود شده و همچنین منجر به ظهور صفات ژنتیکی گردد. ظهور این صفات میتواند در مطالعه سیستم ژن در جنس Cicer مفید واقع شود.
نخود گیاهی دیپلوئید با 2n=16 کروموزوم و خودگشن است. با این وجود که هنوز نقشه لینکاژ در نخود تهیه نشده است، لینکاژ بین بعضی ژنها گزارش شده است.
در ارتباط با ژنتیک نخود و به ویژه تشخیص مارکهای ژنتیکی جدید و مفید، تهیه کاریوتیپ استاندارد و نقشههای دقیق لینکاژ در کروموزومهای نخود لازم است که تحقیقات گستردهای انجام شود. مارکرهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میتوانند در تعیین مکان و ارزیابی نقشه لینکاژ نخود و تشخیص لینکاژهای جدید استفاده شود. انتظار میرود که برخی تشابهات بین جنس Cicer و دو جنس خویشاوند Pisum, Lens وجود داشته باشد که پس از تهیه نقشه و گروههای لینکار مشخص خواهد شد.
از بین بیش از 300 ژن شناخته شده در جنس Pisum، بیشتر از 200 عدد آنها در هفت گروه لینکاژ قرار گرفتهاند که ظاهراً مطابق با همان هفت جفت کروموزوم موجود در این جنس است. بر اساس قانون سریهای هومولوگ و اویلوف که اخیراً توسط گوستافسون و لوندکویست (1981) به قانون تنوع موازی تغیر داده شده است،
ژنهای زیادی با اثرات مشابه در جنسهای خویشاوند نزدیک وجود دارد، بنابراین انتظار میرود که ژنهای مشترک زیادی بین جنس Cicer و جنسهایی مانند Lens, Pisum وجود داشته باشد، همچنین وجود گروههای لینکاژ مشترک نیز امکانپذیر است.
اهداف اصلاحی نخود
مهمترین هدف در اصلاح نخود، افزایش عملکرد میباشد که میتوان با درنظر گرفتن اهداف کوتاهمدت و درازمدت زیر به تدریج به آن دست یافت:
اهداف کوتاه مدت:
1 تلفیقی از مقاومت به: بیماریها (برقزدگی، پژمردگی و پوسیدگی ریشه)، آفات (غلافخوار و مینوز برگ) و نماتدها (نماتد کبست، گال ریشه و زخم ریشه) به منظور ثبات تولید.
2 معرفی نخود به مناطق جدید با ایجاد ارقام مناسب برای کشت زمستانه در نواحی مدیترانهای (مناطق پست و متوسط) و برای کشت دوم در نواحی فاریاب شبه قاره هند
3 تلفیقی از تحمل به تنشهای محیطی مانند سرما، گرما، خشکی و شوری، به طوری که بتواند آن را در اراضی حاشیهای کشت کرد.
4 ایجاد ارقامی با بیوماس بالا، به طور مثال: ارقام پابلند، عمودی و فشرده با اشخص برداشت زیاد.
5 انجام تلاقیهایی بین ارقام دسی و کابلی، به منظور انتقال ژنهای مطلوب از تیپ دسی به تیپ کابلی، مانند افزایش تعداد غلاف در گیاه، تحمل به گرما، خشکی، پژمردگی و پوسیدگی ریشه و همینطور انتقال ژنهای مطلوب تیپ کابلی به تیپ دسی، مانند: دشتی دانه، پابلندی، عملکرد بیولوژیکی بالا و مقاومت به برقزدگی.
اهداف درازمدت
1 ایجاد ارقام مدرنی که به کود و آبیاری واکنش نشان دهند.
2 تشخیص فرمهای نر عقیم پایدار که بتوان آنها را در روشهای انتخاب دورهای و سایر روشهای اصلاحی استفاده کرد.
3 تعیین روشهای صحیح کشت بافت، کشت بساک یا روشهای دیگر بیولوژیکی برای انتقال ژنهای مفید از گونههای وحشی جنس Cicer به ارقام زراعی
تکنیکهای اصلاحی
در هر برنامه اصلاحی، عمدتاً سه مرحله وجود دارد:
ایجاد تنوع ژنتیکی، گزینش در داخل آن تنوع ژنتیکی ایجاد شده، برای انواع تیپهای گیاهی مطلوب و مقاوم به بیماریها و ارزیابی لاینهای گزینش شده برای تولید تجارتی تنوع ژنتیکی را میتوان به صورت زیر ایجاد کرد:
الف: وارد کردن ارقام معمولی (معرفی) و یا نسلهای در حال تفکیک از دیگر کشورها یا از داخل کشور
ب: هیبریداسیون
ج: موتاسیون
در گیاهانی مثل نخود که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه کشت میشود، معرفی و انتخاب نقش مهمی دارند. برای بهبود ارقام، در آینده نزدیک این تکنیکها اهمیت خواهند داشت و بنابراین ما به جزئیات نحوه استفاده از این تکنیکها در اصلاح نخود میپردازیم.
معرفی و گزینش گیاه
معرفی گیاه
اهداف اولیه معرفی گیاه به دست آوردن و ارزیابی لاینهایی است که:
1 در دیگر نقاط کشور یا دنیا کشت میشوند
2 به شرایط اقلیمی و خاکهای مشابه سازگاری دارند
3 دارای ویژگی خاصی مانند مقاومت به بیماریها، تیپ گیاهی مطلوب و کیفیت دانه خوب میباشند.
معرفی گیاهان از چندین راه حاصل میشود:
1 از طریق تبادل گیاهان بین محققین اصلاح نبات
2 جستجو در داخل و یا خارج از کشور، جایی که تیپهای مطلوب گیاه وجود دارد
3 از طریق مراکز بینالمللی مانند ایکریسیت، ایکاردا، فائو و ایستگاههای معرفی گیاهان وزرات کشاورزی آمریکا
گیاهان معرفی شده ممکن است شامل ارقام، لاینهای خالص از کشورها یا مناطق مجاور و یا مخلوطی از تودههای بومی و جمعیتهای در حال تفکیک باشند، اگر گیاه معرفی شده لاین خالص باشد، بلافاصله میتواند جهت سازگاری آزمایش شود، اما اگر گیاهان مخلوط باشند، ممکن است قبل از ارزیابی برای عملکرد یا استفاده احتمالی در برنامه اصلاحی نیاز به خالصسازی باشد.
هرچند گیاه معرفی شده برنامه اصلاحی اهمیت دارد، اما یک پورسه مداوم است. برخی ارقام معرفی شده ممکن است سازگاری خوبی پیدا کنند و تبدیل به ارقام تجارتی شوند. در این زمینه مقالههای متعددی وجود دارد.
معرفی ارقام، ارزانتیرین و سریعترین برای تولید ارقام میباشد و بنابراین در کشورهایی که بسیار کوچک و به علت کمبود بودجه و فقدان یک مجموعه تحقیقاتی مناسب قارد به تامین یک برنامه اصلاحی نیستند، استفاده از این روش مطلوب است.
انتخاب گیاه
هدف از گزینش در یک لاین معرفی شده، بهبود وضعیت آن میباشد. به عنوان مثال، یک لاین معرفی شده ممکن است مخلوطی از گیاه مقاوم و حساس به بیماری باشد و گیاه مقاوم به بیماری نیز ممکن است برای ارتفاع گیاه تفرق داشته باشند. گیاهان مقاوم زیادی را میتوان بر اساس مشابهت در وضعیت گیاه و صفات دیگر انتخاب نمود. تعداد زیادی گیاه (چندتا چندصد گیاه) را میتوان در بین منابع معرفی شده، گزینش و روش گزینش تودهای را با این موارد دنبال کرد.
در این روش، گزینش ممکن است بر است بر اساس صفاتی مانند مقاومت به بیماری، ایستاده بودن گیاه، زودرسی یا دیرسی یا کیفیت برتر بذر باشد و بذور برداشت شده بدون اینکه آزمایش نتاج شوند، بصورت بالک برداشت شوند. بذور، در سال بعد کشت شده و در صورت نیاز، کارهای قبل مجدداً تکرار میشود؛ سپس لاین بهبود یافته در آزمایش عملکرد ارزیابی میشود.
در صورتی که عملکرد لاین بسیار بیشتر از رقم شاهد و دارای صفات مطلوب باشد؛ بذر آن تکثیر شده و برای تولید تجارتی آزاد میشود.
اداره مواد در حال تفکیک
از آنجا که انجام تلاقی، کارهایی طاقتفرسا بوده و گاهی اوقات امکانات برای ارزیابی مواد در حال تفکیک در برابر بیماری یا تنشهای خاص وجود ندارد، اصلاحکنندگان ممکن است نسلهای اولیه یا پیشرفته حاصل از جمعیتهای در حال تفکیک را از مراکز دیگر درخواست نمایند. این گیاه با استفاده از رویشهای بالک شجرهای، بر اساس سازگاری منطقهای گزینش میشود. غالباً اصلاحکنندگان، لاین خاصی را انتخاب میکنند که بتوانند بعداً آن را به عنوان یک رقم معرفی کنند.
جمعیتهای در حال تفکیک ایکریست و ایکاردا، در مقایسه وسیعی به شبه قاره هند و نواحی مدیترانه معرفی شده و انتطار میرود که در آینده نزدیک ارقامی از این جمعیتها آزاد شوند.
هیبریداسیون
هدف از هیبریداسیون، انتقال صفات مطلوب از دو یا چند به والد به یک رقم میباشد. از آنجا که برای هیبریداسیون زمان، هزینه و نیروی زیادی لازم است، چنین برنامهای فقط هنگامی باید شروع شود که احتمال ایجاد ارقام از طرفی معرفی امکانپذیر نباشد. این نکته در مورد تمام گیاهان، بویژه نخود صادق است؛ زیرا اغلب اصلاحکنندگانی که با نخود کار میکنند بطور همزمان با تعداد دیگری از حبوبات سروکار داشته و اغلب در چندین پروژه نظارت میکنند.
انتخاب والدین:
یکی از مهمترین نکاتی که در برنامه اصلاحی باید مدنظر قرار گیرد، عملکرد بالای رقم جدید نسبت به رقم قبلی است. این نکته اغلب نادیده گرفته میشود، خصوصاً که یک رقم برای شرایط خاص مانند مقاومت به بیماری، بزرگی دانه یا تیپ پا بلند، ایجاد میشود. در هر حال صرفنظر از بهبود یک خصوصیت ویژه، رقم جدید نخود میباید عملکردی حداقل مشابه با شاهد داشته و علاوه بر این، سازگاری و ضریب اطمینان رقم برای جایگزینی نیز مهم است.
به این دلیلی و تقریباً بدون استثنا برای انجام آزمایش در منطقه مورد نظر انتخاب یک والد (والد سازگار) از همان منطقه ضروری است. والد دیگر معمولاً طوری انتخاب میشود که نقاط ضعف ویژه والد سازگار را بپوشاند.
چندین راه برای انتخاب تلاقی ترکیبی ویژه وجود دارد که ممکن است منجر به ترکیب مجدد صفات مطلوب شود. اولین مرحله انتخاب والدین بر اساس سازگاری، مقاومت به بیماری و آفت، عملکرد بالا و دیگر خصوصیات زراعی میباشد. این امر با مطالعه دقیق پتانسیل تعداد زیادی از گیاهان که دارای پتانسیلی به عنوان والد هستند، بررسی صفات مهم در آنها و انتخاب دستجات و گروههای ارقام مکمل و سپس نوترکیبی آنها امکانپذیر است.
مرحله دوم، انجام تعداد زیادی تلاقی و به دنبال آن حذف بسیاری از آنها در نسلهای اولیه بر اساس ظهور نسبی آنهاست. در نخود، اغلب تلاقیهایی که در حال حاضر انجام میشود، بین لاینهای با عملکرد بالا، سازگار با شرایط محلی و کیفیت بذر قابل قبول با لاینهای مقاوم یا متحمل به بیماریها و آفات، متحمل به درجه حرارتهای پایین یا بالا و دارای خصوصیاتی مانند اندازه بذر مطلوب، وضعیت گیاهی تعداد بذر در غلاف و دو غلاف در هر دمگل، انجام میگیرد.
تکنیکهای تلاقی
عملیات تلاقی در نخود خستهکننده و وقتگیر است و اغلب در غلافهای تلاقی یافته فقط یک بذر تولید میشود. به طور خلاصه، روش تلاقی به این صورت است که ابتدا غنچه را در دست چپ نگه داشته و برای بازکردن آن فشاری ملایم وارد میآوریم، سپس با کمک یک پنس یا سوزن گل را باز نگه داشته و پرچم را حذف میکنیم و گردههای تهیه شده از گلهای نیمه باز گیاهان پدری را بر روی کلاله، والد مادری قرار میدهیم.
انجام تلاقی بعد از تشکیل اولین غلاف بر روی گیاه و انتخاب والد مادری از ارقام گل درشت، منجر به تولید غلافهای مطلوبی میشود. تلاقی بدون اخته کردن، درمقایسه با وضعیتی که تلاقی با اختهکردن انجام گیرد، منجر به افزایش درصد موفقیت خواهد شد. در این روش برای مشخص شدن نتاج خودگشن برای هر کدام از والدین، نیاز به مارکر خواهد بود.
کاشت در خارج از فصل
در امر اصلاح نبات، کاشت حداقل دو نسل گیاه در طی سال از اهمیت خاصی برخوردار است. محققین ایکریست و ایکاردا و نیز تعدادی از محققین اصلاح نبات هندوستان، از مناطق مرتفع برای کاشت گیاهان به عنوان خزانه تابستانه استفاده میکنند.
همچنین در ایکریست، کاشت گیاه در خارج از فصل، از ژوئن تا سپتامبر در زیر پلاستیک انجام میگیرد.
مراکز تحقیقاتی دیگر نیز میتوانند از چنین سیستمهای سادهای استفاده کنند. ستی و همکاران (1981) گزارش کردهاند که در شرایط نور مداوم (به صورت مصنوعی) گلدهی جلو افتاده و رسیدگی فیزیولوژیکی غلافها (که قابل برداشت بوند) 62 روز بعد از کاشت به وقوع پیوست. زمانی که القای گلدهی انجام شد، دوام تیمار طول روز، اثر بر بلوغ گیاه نداشت، با استفاده از این تکنیکها امکان برداشت بیش از یک نسل گیاه در سال، در منطقه فراهم خواهد شد.
روشهای اصلاحی
از آنجا که نخود گیاهی خودگشن است، بعد از مرحله هیبریداسیون، از هر کدام از روشهای شجرهای، بالک، تلاقی برگشتی یا دیگر روشهای تغییریافته از این روشهای اصلی (بالک، شجرهای، هارینگتون، 1937، نسل تکدانه، بریم، 1966، روش تلاقی برگشتی شجرهای) میتوان استفاده کرد. جزئیات این روشها را میتوان در هر کتاب استاندارد اصلاح نبات پیدا کرد.
اصلاح با استفاده از موتاسیون
به خاطر سرعت کم پیشرفت در اصلاح نخود، بعضی از محققین هندی روش اصلاحی موتاسیون را مورد استفاده قرار دادهاند. بعضی از این محققین عبارتند از: حق، خارکوال و شیخ. هرکدام از این محققین، با استفاده از روش مذکور ارقامی را آزاد کردهاند که این ارقام عبارتند از: CM72 در پاکستان (حق و همکاران، 1984)، Pusa-413 در هند (خارکوال، 1983) و Hyprosola در بنگلادش (شیخ و همکاران، 1982). در بلغارستان نیز رقم Plovdiv-8 با استفاده از این روش آزاد شده است. (روک مانسکی و رادکوف، 1979)
با وجود آزادسازی این پنج رقم، محققین معتقدند که موتاسیون بیشتر برای افزایش تنوع در ژرم پلاسم نخود کاربرد دارند. بعضی از موتاژنهای موفق در اصلاح نخود عبارتند از: اشعه گاما، نوترون سریع، NMU و EMS.
مخلوط ارقام
چاندرا و همکاران (1975) با استفاده از 10 لاین خالص، 15 مخلوط به نسبتهای 23 یا 4 لاین و 6 جمعیت از نسل F3 را بررسی کردند. هیچگونه مزیت خاصی برای عکسالعمل یا نقش مخلوطها و جمعیتهای در حال تفکیک مشاهده نشد.
سیواچ و همکاران (1983) از آزمایش خود نتیجه گرفتند که یک مخلوط هیچگونه مزیت خاصی نسبت به لاین خالص ندارد.
از طرف دیگر، سینگ و خالد (1982) در مطالعه محدوده یکساله خودشان مشاهده کردند که عملکرد مخلوطها بیش از لاینهای خالص بود. سینگ (1984) با این ایده که ممکن است در مناطق مستعد برای برقزدگی، ارقام مخلوط ثبات عملکرد بالاتری از لاینهای خالص داشته باشد، استفاده از ارقام مخلوط را پیشنهاد کرد. با این وجود بدلیل رضایتبخش نبودن نتایج، آزمایش متوقف شد. اسلم (1984) از پاکستان رقم AUG480 که مخلوطی از دو رقم مقاوم به برقزدگی و مقاوم به پژمردگی فوزاریومی میباشد، را گزراش کرده است.
مقایسه روشهای مختلف اصلاحی
سینگ و اوکلند (1975) جمعیتهای مختلف نسل F2 را بر اساس وضعیت کلی آنها به سه دسته بسیار امیدبخش، امیدبخش و نامطمئن طبقهبندی کردند. سپس از روش شجرهای برای نمونههای بسیار امیدبخش، از روش بالک تغییر شکل یافته برای نمونههای امیدبخش، و روش بالک برای نمونههای نامطمئن نسل F2 استفاده کردند.
بیت و همکاران (1980) نتیجه گرفتند که روش انتخاب شجرهای جهت انتخاب ارقام با عملکرد بالا، روش مناسبی نبوده و معتقدند که روش بالک را میتواند جایگزین نمود.
لال و همکاران (1973) بر اهمیت روش شجرهای در اصلاح برای عملکرد تاکید کردهاند. محدودیتهای انتخاب مشاهدهای در روش شجرهای توسط بیت و همکاران (1980) گزارش شده است.
برای غلبه بر این مشکلات، دایا و همکاران (1983) آزمون عملکر در نسل اولیه را پیشنهاد کردند. به منظور اتخاذ روشهای انتخابی خاص، که بهترین راندمان را در شرایط مشخص به دست میدهد، اطلاعات بیشتر نیاز است. سودمندی روشهای مختلف اصلاحی برای صفات خاص را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
1 روش شجرهای برای برنامههای اصلاح برای مقاومت (به بیماریها، حشرات، نماتدها و گل جالیز Orobanche spp
2. روش بالک تغییریافته جهت اصلاح برای تنشها (خشکی، سرما، گرما و کمبود آهن)، اندازه بذر، بلندبودن تیپ گیاه، زودرسی و کاهش حساسیت به فتوپریود
3 روش تلاقی برگشتی برای تلاقیهای بین گونهای
4 تلاقی برگشتی محدودشده (مثلاً یک یا دوبار) برای تلاقی بین تیپهای دسی و کابلی و همچنین اصلاح برای مقاومتها و
5 در اغلب موارد روش بالک ـ شجرهای را میتوان برای صفاتی مانند مقاومت به سرما، تحمل به خشکی و حتی مقاومت به بیماریها (در شرایطی که شیوع بیماری به صورت دورهای بوده و ایجاد آن به طریق مصنوعی مشکل است)
اصلاح برای مقاومت به آفات
غلافخوار نخود با هلیوتیس (درنواحی مدیترانه ای) مهمترین آفت نخود می باشد. برگخوار فقط در نواحی مدیترانه ای آفت مهمی است. در اغلب کشورها کنترل شیمیایی این آفتهای توصیه شده است، اما کاربرد مواد شیمیایی غیراقتصادی است. در کشورهای تولیدکننده نخود، این مواد شیمیایی یا غیرقابل دسترسی هستند و یا عملاً کاربرد آنها امکانپذیر نیست، از این جهت به ندرت از سموم برای کنترل آفات استفاده میشود، بنابراین نیاط به اصلاح ارقامی است که مقاوم به آفات باشند.
دربرخی برنامههای ملی، محققین لاینهای مقاوم به آفات را شناسایی کردهاند، ولی به ندرت یک برنامه اصلاحی مدون را به این امر اختصاص دادهاند، ایکریست یک پروژه به منظور ایجاد ارقام مقاوم به غلافخوار را شروع کرده است. همچنین پروژه مشترک نخود بین ایکاردا و ایکریست در سوریه نیز یک برنامه اصلاحی برای مقاومت به برگخوار را شروع کرده است.
غلافخوار
در ایکریست حشرهشناسان بیش از 12000 نمونه ژرمپلاسم نخود را در یک محیط عاری از حشرهکش، با درجات آلودگی طبیعی، متوسط تا زیاد، کشت نموده و برای مقاومت به آفات غربال کرده و توانستند 12 لاین را که از حساسیت کمتری برخوردار بودند، شناسایی کنند. در بین لاینها، ICC-506 از آفت غلافخوار، خسارت کمی دید. در ارتباط با مکانیسم مقاومت، دلیل روشنی مشاهده نشد. مقاومت، توسط ژن غالب با عمل ژن از نوع افزایشی میباشد.
برگخوار
برنامههای اصلاحی جهت مقاومت درمقابل برگخوار نخود، توسط پروژه مشترک نخود بین ایکاردا و ایکریست در لاینها شامل ICL2250, ILC 726 مقاومت خوبی نشان دادند. با استفاده از این لاینها، یک برنامه اصلاحی مقاومت به این آفت شروع شده و در سال 1985 مواد گیاهی در نسل F3 بودند. به علت فقدان یک تکنیک جداسازی رضایتبخش و اطلاعات ناکافی درباره توارث مقاومت، پیشرفت عملیات اصلاحی کند است.
اصلاح برای مقاومت به گل جالیز
کاشت برخی لگومها مانند باقلا، نخودفرنگی و عدس در اقلیمهای مدیترانهای، سبب حساسیت انها در مقابل گل جالیز میگردد و اگر یک لاین حساس در خاک شدیداً آلوده به گل جالیز کاشت شود، ممکن است تا 100% خسارت ببیند.
در کشت بهاره نخود، خسارت گل جالیز مشاهده نمیشود، ولی در کشت زمستانه، گیاه نخود تا حدودی تحت تاثیر این پارازیت قرار میگیرد.
بنابراین تعیین نمونههای نخود مقاوم به این پارازیت، در شرایط مزرعهای اهمیت دارد. در سال 82-1981 از 504 لاین مورد استفاده در ایکاردا، 72 لاین مقاومت 72 لاین مقاومت بالایی به گل جالیز نشان دادند و بقیه نیز در فصل بعدی مقاوم و با متحمل به این پارازیت بودند. مقاومت 72 لاین در فصل بعدی تایید شد و دو لاین ILC348, ILC280 درسالهای 82-1981 و 83-1982 هیچگونه آلودگی نشان ندادند.
اصلاح برای مقاومت به نماتد
چندین نماتد به نامهای سیست، گال ریشه و زخم ریشه از برخی کشورها گزارش شده است. در خاکهای شدیداً آلوده به نماتد، کاهش عملکرد قابل توجه است. از آنجا که کنترل شیمیایی هزینه زیادی دارد، ایجاد مقاومت در گیاه تنها روش مناسب میباشد. فعالیتهای گذشته برای ایجاد روشهایی برای بهگزینی و به دست آوردن لاینهای مقاوم با موفقیت چندانی در شناسایی تیپ مقاوم همراه نبوده است.
در ایکاردا از تکنیک کشت گلدانی برای بهگزینی ارقام به سیست نماتد، به صورت استاندارد استفاده شد و تحقیقات برای شناسایی منابع مقاومت ادامه دارد.
اصلاح برای کیفیت و بازار پسندی
نخود به صورت دانه کامل، لپه و آرد (که به صورتهای مختلف تهیه میشوند) مصرف می شود. جهت آمادهسازی نخود در غذاهای خانگی، از عملیاتی همچون خیساندن،رویاندن گیاهچهها، خمیرکردن، جوشاندن، سرخ کردن، برشته کردن و بخاردادن استفاده میشود.
از آنجا که نخود به اشکال مختلف و با سلیقه های بومی مصرف میشود، پارامترهای کیفی استانداردی به عنوان راهنما در برنامه های اصلاحی طراحی نشده است. در اکثر موارد پروتئین نخود بیشترین اهمیت را دارد. هدف اغلب برنامه های اصلاحی، نگهداری مقدار پروتئین نخود همسطح با پروتئین ارقام استاندارد قبلی است. مقدار پروتئین نخود معمولاً در لاینهای هموزایگوس امید بخش نسل f6 یا نسلهای بعدی تعیین می شود. آزمایش پروتئین معمولاً برای به دست آوردن معیاری به منظور رد کردن ارقام با پروتئین کمتر، نسبت به رقم شاهد، انجام می گیرد.
به هر حال مقدار پروتئین خام دانه از 17تا24% (170 تا 240 گرم در کیلوگرم)، با محدودهای بین 4/12 تا 5/13%، متفاوت است (ویلیامز و سینگ،1986)، و غلظت پروتئین در ارقام آزاد شده معمولاً بین 18تا 20 % می باشد. در بین لگوم های غذایی، نخود تقریباً کمترین مقدار پروتئین را دارد و لازم است که علت آن بررسی شود. با این حال غلظت کم پروتئین آن توسط قابلیت هضم بالای آن جبران شده و بنابراین با دیگر لگومها برابری می کند. لاینهای با پروتئین بالا و همچنین عواملی که باعث اختلاف در مقدار پروتئین نخود می شود را محققین شناسایی کرده اند. (سینگ وهمکاران، 1984)
در کشورهای گوناگون ، مردم ارجحیت خاصی برای اندازه بذر نخود قایل هستند :
الف. بذر کوچک (وزن صد دانه کمتر از25گرم ): افغانستان، بنگلادش، برمه، مصر، اتیوپی، هند، ایران، مالاوی، نپال، پاکستان، سودان، تانزانیا، اوگاندا، شوروی.
ب. بذر متوسط (وزن صددانه بین 25 تا 40گرم): الجزایر، بلغارستان، یونان، ایران، عراق، ایتالیا، اردن، مراکش، لبنان، پرتغال، سوریه، تونس ، ترکیه ، یوگسلاوی .
ج. بذر درشت (وزن صددانه بیش از 40گرم): آرژانتین، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پرو، اسپانیا، آمریکا.
در اکثر ارقام آزاد شده تیپ دسی ، وزن صددانه بین 11 تا 18 گرم است ، ارقام این تیپ تماماً دانه ریز هستند. با وجود این، لاینهایی که وزن صد دانه آنها کمتر از 16گرم است به عنوان دانه ریز و لاینهایی که وزن صددانه آنها بیش از 16گرم باشد،به عنوان دانه درشت تعیین شده اند. تنها در تیپ کابلی تفاوتهای زیادی در اندازه دانه و بازار پسندی آن مشاهده شده است. به عنوان مثال ، نخودهایی باوزن صددانه کمتر از 66گرم در اسپانیا (جی،آی.سوبرو،مذاکرات شخصی) و با وزن صددانه کمتر از 52گرم در کانادا (اساینکارد مذاکرات شخصی ) بازار پسندی ندارند.
موضوع قابل توجه دیگر ، رنگ دانه نخود است. مصرف کنندگان تیپ کابلی تمایل بیشتری به دانه هایی با رنگ بژی یا کرم روشن دارند. در تیپ دسی ، رنگ دانه از یک کشور نسبت به کشور دیگر و حتی در داخل یک کشور متفاوت است.در این تیپ مصرف کنندگان تمایل بیشتری به دانه هایی با رنگ زرد، قهوه ای، سیاه، سبز، صورتی دارند. بنابراین محققین باید در فعالیتهای تحقیقاتی خود ، توجه زیادی به اندازه دانه ورنگ آن داشته باشند.
در ارتباط با کیفیت نخود ، موارد قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که قبل از آزادشدن یک رقم می باید به آن توجه داشت، ولی هیچگونه برنامه اصلاحی برای بهبود آنها وجودندارد. برخی از این موارد مهم به طور مختصر عبارتند از :
الف.تولید لپه ، درکشورهای آسیایی و آفریقایی تولید لپه (یا جدا کردن کوتیلدون ها از یکدیگر)به طور گستردهای انجام میگیرد(سیگل و فاوکت ،1976)، تولید لپه فرایند صنعتی مهمی است. لپه تنها از ارقام تیپ دسی تهیه شده و متوسط درصد پوست دانه در نخود 12 تا 15 درصد با محدوده أی بین حداقل 6-5% وحداکثر 18-16% میباشد. داشتن پوسته کمتر قابل توجه است(کورین ،1977). کورین همچنین مشاهده کرد که تولید لپه بسته به رقم ،متفاوت بوده و ارقامی با درصد پوست کمتر وحصول لپه بیشتر ، ارجحیت بالاتری دارند.
ب.آرد نخود یا بسان ، در تعداد زیادی از کشورهای آفریقایی و آسیایی آرد نخود به صورتهای مختلف در تهیه شیرینی وغذا استفاده می شود. آردی که از برخی از ارقام تهیه می شود، از آرد برخی از ارقام دیگر بهتر است.در این رابطه هیچ معیار استانداردی وجود ندارد، ولی مردم خودشان در عمل می توانند بین آرد خوب و بد تمایز قایل شوند. به هر حال ایجاد استانداردی برای راهنمایی محققین لازم است.
ج.کنسرو ، در آمریکای شمالی وخصوصاً آمریکا،استفاده از کنسرو نخود به صورت سالاد در رستورانها بسیار متداول است.در این صنعت نکات قابل توجه ،اندازه دانه(که باید وزن صد دانه حدوداً 50گرم باشد) و دونیمه شدن دانه ها ،هنگام تولید کنسرو،می باشد(کارل توکر، مذاکرات شخصی)
د.hommos – Bi – Tihineh : این غذایک نوع خوراک بسیار متداول در غرب آسیا می باشد.آزمایشات ارگانولپتیک بر اساس وضعیت ظاهری ، بو ، بافت ،رنگ و چشیدن آن می باشد(تانوس وسینگ ، 1980)،از این نظر نیز بین ارقام تفاوت وجود دارد.
و. زمان پخت: زمان پخت نخود بسته به رقم ، از 55دقیقه تا بیش از 200 دقیقه، متفاوت است (ویلیامز وهمکاران ، 1983).با خیساندن بذور به مدت یک شب، این مدت شدیداً کاهش می یابد. روش مذکور در پخت نخودهای کابلی انجام میگیرد. نخودهای دسی معمولاً بدون خیساندن پخته می شود.
ویلیامز و همکارانش مشاهده کرئنئ که بین اندازه بذور و زمان پخت همبستگی مثبت وجود دارد. متاسفانه مصرف کنندگان به دنبال ارقامی هستند که دانه درشت بوده و زمان پخت کمی لازم داشته باشد.
حتی با وجود اینکه تغییر عمده أی در متوسط عملکرد نخود در سه دهه گذشته مشاهده نشده است ، تلاش محققین بیشتر در ارتباط با افزایش عملکرد نخود بوده است ، تا بهبود کیفیت آن. اگرچه یافتههای اخیر نشان می دهد که یک روند صعودی ممکن است وجود داشته باشد. در شرایطی که تلاشها جهت افزایش پتانسیل ژنتیکی نخود و بهبود عملکرد ادامه دارد، به نظر می آید زمان آن رسیده باشد که حداقل مطالعه پارامترهای کیفی برای موارد مختلف مانند حصول تعداد بیشتری لپه ،آرد و سایر خصوصیات ،شروع شود ، علاوه بر آن باید تلاشهایی جهت افزایش درصد پروتئین و کاهش زمان پخت انجام گیرد. درباره امکان تغییر میزان اسیدهای آمینه نخود در آینده نزدیک، شک وتردید وجود دارد.
مقاله روشهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرمافزار فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله روشهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرمافزار فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روشهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرمافزار فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله روشهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرمافزار فایل ورد (word) :
چکیده
– قابلیت اطمینان نرمافزار یکی از فاکتورهای مهم در تعیین کیفیت نرمافزار محسوب میشود. تا کنون مدلهای زیادی جهت کمّی کـردن و انـدازه-گیری این فاکتور مهم و حیاتی معرفی شدهاست. اکثر این مدلها پیچیده بوده و بیشتر در محیطهای آکادمیک و آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرند. در ایـن مقاله علاوه بر ارائه دستهبندیهای مختلفی از این مدلها، مفروضات و ویژگیهای هر یک از آنها مشخص میشود؛ به نحوی که با دادن نظم به آنها مـیتـوان بـه سمت راحتتر کردن استفاده از آنها پیش رفت. از بین مدلهای ارائه شده، مدلهای رشد قابلیت اطمینان نـرمافـزار بیشـترین مقـالات و پـژوهشهـا را بـه خـود اختصاص دادهاند و ما نیز در این مقاله آنها را بیشتر از دیگر مدلها مورد بحث قرار میدهیم. هدف از این مقاله، ارائهی یک بازبینی ازروشها و مـدلهـای انـدازه-گیری قابلیت اطمینان نرمافزار میباشد؛ به ویژه آن دسته از مدلهایی است که در فازهای نهایی چرخهی حیات نرمافزار، قابلیت اطمینان را تخمین مـیزننـد (کـه به آنها مدلهای تخمین قابلیت اطمینان نرمافزارنیز گفته میشود). سپس در پایان الگوریتمی برای انتخاب مدل مناسب ارائه میگردد.
کلید واژه- انتخاب مدل، پروفایل عملیاتی، قابلیت اطمینان، مدلهای رشد قابلیت اطمینان نرمافزار، مدلهای قابلیت اطمینان نرمافزار
-1 مقدمه
در حال حاضر نرم افزار به عنوان یکی از اصلیتـرین بخـش-های یک سیستم محسوب میشود و یکی از کلیدیترین نقشهـا را در سیستم ایفا میکند؛ به طوریکـه ایـن نقـش روز بـه روز در حالا پررنگ شدن میباشد. یکی از فاکتورهای مهم هر نرمافزاری، کیفیت آن نرمافزار اسـت و همچنـین از مهـمتـرین فاکتورهـای کیفیت، قابلیت اطمینان آن نرمافزار میباشد .[3 -1]
بر اساس استاندارد IEEE 729 که در سال 1991 ارائه شد، قابلیت اطمینان نرمافزار عبارتست از احتمال بدون شکست بودن عملکرد سیستم برای یک بازهی زمـانی معـین و در یـک محـیط معین. اگر قابلیت اطمینان را با(R(tنمایش دهیم، بر اسـاس ایـن تعریف، R(t) یک سیستم، تابعی است از زمان که به صورت یـک احتمال شرطی تعریف میشود کـه سیسـتم وظـایف خـود را در بازهی زمانی[t0,t1]به درستی انجام خواهد داد، با این شرط که در زمانt0سیستم وظایف خود را به درستی انجام میدادهاست.
مهندسی قابلیت اطمینان نرمافزار1یکی از مقولههـایی اسـت که به آن توجه ویژهای شدهاست. بر اساس یک مطالعهی قاعـده-مند [4]، قابلیت اطمینان نرمافزار یکـی از موضـوعات بـه شـدت فعال و پویا در مهندسی نرمافـزار مـیباشـد و تـا کنـون مقـالات
زیادی در این حوزه نگارش شدهاست. همچنـین بـر اسـاس ایـن تحقیق قاعدهمند، بیشترین کارهای صورت گرفته در ایـن زمینـه مربوط میشود به ارائهی یک مدل جدید برای اندازهگیـری قابلیـت اطمینان و یا ارتقای مدلهای ارائه شدهی قبلی %63) درصد از کارهای
انجام شده در این حوزه).
معیارهــای متفــاوتی بــرای پــیشبینــی و یــا تخمینقابلیــت اطمینان یک نرمافزار وجود دارد. در مـدلهـایی کـه در فازهـای اولیه چرخهی حیات نرمافزار برای پـیشبینـی قابلیـت اطمینـان نرمافزار استفاده میشود (مدلهای پیشبینی که در قسـمت -2) (1-5 در مــورد آنهــا توضــیح داده خواهــد شــد)، از معیارهــایی نظیرنوع کاربرد نرمافـزار، محـیط توسـعه و خصیصـههـای نـرم-افزاراستفاده میشود2]، .[5 این در حالی است که در مدلهـایی که در فازهای نهایی چرخهی تولید نرم افـزار اسـتفاده مـیشـوند (مدلهای تخمینی کـه در قسـمت (2-5-2) بـه آنهـا پرداختـه خواهد شد) از دادههای شکست و همچنین اشکالات باقیمانده2در نرمافزار، برای اندازهگیری قابلیت اطمینان استفاده مـیکننـد1]، 2، 5، .[6
دستهبندی مدلهای موجود بـر اسـاس معیارهـای مختلـف باعث میشود که بتوان با توجه به سطحی از قابلیت اطمینان کـه برای نرمافزار مطلوب است، از کاراترین و مناسبترین مدلموجود
زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
لتزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص
استفاده نمود. در واقع این دستهبندیها یک دید روشن از روش-های موجود ارائه خواهد دادکه در نتیجه میتوان به ویژگـیهـا و مفروضات مشترک خاص هر دسته پی برد و در عمل نیز بتوان از این مدلها با توجه به ویژگیهای نرمافزار و نیز میـزان بودجـهی تعریف شده به نحو کارایی استفاده کرد.
با توجه به هدف این مقاله که ارائهی یک بازبینی از مدلهـا اندازهگیری قابلیت اطمینان نرمافزار است، در ابتدا در بخش 2 به معرفی چند نمونه از پر استنادترین و پرکاربردترین دستهبنـدی-های موجود خواهیم پرداخت و در بخش 3 نحوهی ایجاد پروفایل عملیاتی را شرح خواهیم داد، در بخـش 4 نیـز بـا الهـامگیـری از تحقیقات قبلی، الگوریتمی جهت انتخاب مدل مناسب ارائه مـی-دهیم. در بخش پایانی نیز بـه بیـان نتیجـهگیـری و چـالشهـا و همچنین مسائل بازی که در این حوزه وجود دارد میپردازیم.
-2 دستهبندی مدلهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرم-افزار
مدلهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نـرمافـزار تـا کنـون از منظرهای مختلفی دستهبندی شـدهانـد. در ادامـه چنـد مـورد از دستهبندیهای پرکاربرد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
-1-2 دستهبندی موسا و اکیوموتو
یکی از اولین دسته بندیهای ارائـه شـده بـرای مـدلهـای قابلیت اطمینان نرمافزار، توسـط موسـا و اکیوموتـو ارائـه شـده-است.[1] این ردهبندی، بر اساس 5فـاکتورِحوزهی زمـان (زمـان تقویمی3 و یا زمان اجرا در واحد پردازش مرکزی(4، دسته)5تعداد شکستهای محدود و یا نامحدود)، نوع توزیع (توزیع پواسن و یـا توزیع دو جملهای)، کلاس (این فاکتور فقط مخصوص مدلهـای دستهی تعداد شکستهای محدود اسـت و بـر مبنـای آن شـکل تابعی شدت شکست بر حسب زمان بیـان مـیشـود) و خـانواده (این فاکتور فقط مخصوص مدلهای دستهی تعداد شکستهـای نامحدود است و بر مبنـای آن شـکل تـابعی شـدت شکسـت بـر حسب تعداد شکستهای مورد انتظار بیـان مـیشـود)مـیباشـد. اهمیت این دستهبندی به خاطر این است که جزء اولـین دسـته-بندیهاست و مطالعات و پژوهشهـایی کـه بعـداً در ایـن حـوزه انجام شدهاست از آن باز خورد زیادی گرفتهاند .[1]
-2-2 دستهبندی لیو
در مرجع [1]،بازبینی مفصلی از مـدلهـای تخمـین قابلیـت اطمینان نرمافزار ارائه شدهاست؛ دسته بندی ارائه شده برای ایـن
مدلها به شرح زیر است:
مدلهای ردهی زمان شکست نمایی6 مدلهای ردهی زمان شکست گاما و ویبول7 مدلهای شکست نامحدود8 مدلهای بیزین9
بر اساس این منبع، مدلهـای رده ی زمـان شکسـت نمـایی جزء مهمترین مدلها هستند که تا آن زمان بیشـترین مقـالات و پژوهشها در مورد آنها بودهاست. معروفترین مدلهای موجـود در این دسته مدلجِی-ام 10، مدل فرآینـد نامتجـانس پواسـن11، مــدل زمــان اجــرای پایــه موســا، مــدل فــوق نمــایی12و مــدل اشنیدویند13میباشد. در این مدلها تابع شدت شکست به صورت نمایی است.
در مدلهای ردهی زمان شکست گاما و ویبول، همانطور کـه از نامشان پیداست، برای توصیف تابع شـدت شکسـت، بـه جـای توزیع نمایی از توزیع گاما و ویبول اسـتفاده مـیشـود. دو توزیـع گاما و ویبول به خاطر انعطافپذیری بـالایی کـه در مـدل کـردن شکستها فراهم میکنند، از اهمیت ویژهای برخوردارند. معروف-ترین مدلهای موجود در این دسـته عبارتنـد از: مـدل ویبـول و مدل رشد قابلیت اطمینان S شکل.
مدلهای ردهی شکست نامحدود نیز مدلهایی هسـتند کـه تعداد شکستها در آنها محدود نیست و در زمان بینهایـت تـابع متوسط تعداد شکستها در آنها به سمت بینهایت میل میکنـد ( ). به این معنا کـه نـرمافـزار هـیچ وقـت بدون اشکال نخواهد بـود و دلیـل آن هـم مـیتوانـد پیـدا شـدن اشکالات جدید در حین فرآینـد بازیـابی و تصـحیح خطـا باشـد. معروفترین مدلهـای موجـود در ایـن دسـته عبارتنـد از: مـدل دوان14، مدل هندسی، مدل پواسن لگاریتمی موسا و اوکیوموتو.
آخرین دسته از مدلها مربوط میشود به معرفی مـدلهـای بیزی. در مدلهای گذشته، قابلیـت اطمینـان نـرمافـزار تنهـا در صورتی تغییر میکند که یک خطا رخ دهد و در اکثر آنها تـاثیر خطاها یکسان در نظر گرفتـه مـیشـود. در مـدلهـای بیـزی در صورتیکه هیچ شکستی گزارش نشود نیز قابلیت اطمینـان تغییـر میکند (افزایش مییابد). در واقع در این مدلها قابلیت اطمینان، تابعی است از تعداد اشکالات کشف شده و تعداد عملیـات بـدون شکست نرمافزار. همچنین در این مدلها تاثیر خطاها یکسـان در نظر گرفته نمیشود و تاثیر خطاهـا بسـیار مهـمتـر از تعـداد آن-هاست 1]، .[2 مدل معـروف در ایـن دسـته مـدل رشـد قابلیـت اطمینان لیتل وود – ورال است که برای اطلاع بیشـتر مـی تـوان
زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
هتزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص
به[1] مراجعه نمود.
-3-2 دستهبندی فام
بر اساس ایـن دسـته بنـدی [2]) و ([ 8]، کلیـه روشهـای تخمین قابلیت اطمینان نرمافزار را میتـوان بـه دو دسـته اصـلی تقسیم کرد؛
-1-3-2 مدلهای قطعی
در این روشها، از هیچ پدیده و اتفاق تصادفی استفاده نمی-شود و شالودهی برنامه یعنی تعداد عملگرها و عملوندهای مجزای برنامه، تعداد خطاها و همچنین تعداد دستورات ماشین در برنامه تحلیل میشود. دو تا از معمولترین مدلهای این گـروه عبارتنـد از:متریکهای نرمافزاری هالستید)15مـدلی بـرای تخمـین تعـداد خطاها در نرمافزار بر پایهی تعـداد واحـد عملگرهـا و عملونـدها) ومتریکپیچیدگی سایکلومتیکِ مک کاب)16مدلی بـرای تعیـین کران بالا برای تعدادتستها در یک برنامه).
-2-3-2 مدلهای احتمالی
این مدلها پدیدهی شکست را به صورت یک سری اتفاقـات احتمالی با توجه به زمان یا میزان تلاش تست، شـرح مـیدهنـد. مهمترین مدلهای موجود در این دسـته عبارتنـد از: مـدلهـای مبتنی بر زمـان بـین شکسـتهـا17، مـدل هـای شـمارش تعـداد شکستها18، مدلهای کاشت (تزریق) خطا یا اشکال19، مدلهـای رشد قابلیت اطمینان20و سایر مدلها.
-4-2 دستهبندی بر اساس نوع دادههای مورد نیاز
نمونهی دیگر از دستهبندیهای موجود، مدل ها را بر اسـاس نوع دادههای مورد نیاز دسته بندی میکنند 3]، .[7 دسـتهبنـدی مدلها به دو دستهی اصلی زیر میباشد:
-1-4-2 مدلهای تجربی
بر اساس[7]، مدلهای تجربی رابطه یا مجموعهای از روابـط را بین معیارهای قابلیت اطمینان نرمافزار و متریکهـای مناسـب نرمافزار – مثل پیچیدگی برنامـه – بـر قـرار مـیکننـد. کـه ایـن متریکهای نرمافزاری خود از نتـایج تجربـی حاصـل از اطلاعـات گذشته که در دسترس هستند، استفاده مـیکننـد. از مـدلهـای موجود در این دسته، عبارتند از : مدل میراندا21، مدل هالسـتید22 و مدل اشنایدر.23
به عنوان مثال، متریک نرمافزاری به کار گرفته شده در مدل
میراندا، تعداد دستورالعملهای برنامه است و این مدل بـین ایـن متریک و تعداد شکستهای برنامه رابطه بر قرار میکند. در مدل هالستید نیز تعداد اعمال و نیز تعداد عملوندهای برنامه به عنـوان متریک نرمافزاری جهت تخمین قابلیت اطمینان نرمافزار استفاده میشود. در مدل اشنایدر نیز با دانستن تعداد زیر برنامهها، تعـداد کل هزاران دستورالعمل منابع کد شدهی نرمافزار و نیز میزان کل تلاش حرفهای صورت گرفته به بر حسـب مـاه و افـراد مـیتـوان قابلیت اطمینان را تخمین زد.
-2-4-2 مدلهای تحلیلی24
این مدلها در فازهای نهایی چرخهی حیات نرمافـزار مـورد استفاده قرار گرفته (فازهای تست و پیادهسازی) و بـا اسـتفاده از اطلاعات شکست نرمافزار و مدل کردن آنها از طریق یک سـری تئوریهای آماری/ اتفاقی25 ، قابلیت اطمینان را برای یک نرمافزار تخمین میزنند. این دسته از مدلها خود به دو زیر گـروه مـدل-های پویا و مدلهای ایستا تقسیم میشوند.
-1-2-4-2 مدلهای پویا26یا مـدلهـای رشـد قابلیـت اطمینـان نرمافزار
در این مدلها، رفتار شکست نرمافزار وابسته به زمان اسـت؛ به گونهای که با جلو رفتن تست و کشف اشکالات بیشتر، قابلیـت اطمینانافزایش مییابد. در واقع بـر اسـاس نـوع فـاکتور شکسـت مورد استفاده (زمان بین شکستها یا تعداد شکستها)، بـا پـیش بردن عملیات تست، تعداد شکسـتهـای باقیمانـده یـا فاصـلهی زمانی بین شکستها کاهش مییابد. این دسته از مـدلهـا بسـته به نوع واحد دورهی کشـف خطـا، زمـان اجـرای نـرمافـزار(زمـان تقویمی و یا زمان اجـرا در واحـد پـردازش مرکـزی) و یـا تعـداد موردهای تست اجرا شدهاست، خود به دو زیـر گـروه مـدلهـای زمان پیوسته27 و مدلهای زمان گسسته28 تقسیم میشوند .[3]
-2-2-4-2 مدلهای ایستا29
در این دسته از مدلها، قابلیت اطمینان نرمافزار در فازهـای ابتداییتری (مثل فاز طراحی و کدنویسی) اندازهگیری مـیشـود. همچنین در این مدلها بر خلاف مدلهای پویـا، رفتـار شکسـت نرمافزار مستقل از زمان است. این مدلهـا خـود بـه دو دسـتهی مدلهای مبتنی بر دامنـهی شکسـت30 و مـدلهـای مبتنـی بـر دامنهی داده31تقسیم میشوند.
زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
متزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص
-5-2 دستهبندی سنتی و کلی بر اساس زمان استفاده از مدل
یکی دیگر از دستهبندی مدلهای قابلیت اطمینان نرمافـزار، بر مبنای زمان کاربرد (فاز) است .[5] بر این مبنا، مدلهـا بـه دو دستهی اصلی مدلهای پیش بینی قابلیت اطمینـان و مـدلهـای تخمین قابلیت اطمینان تقسیم میشوند.
-1-5-2مدلهای پیشبینی قابلیت اطمینان نرمافزار32
مدلهای پیشگویی قابلیت اطمینان نرمافزار در اولـین دوره-های حیات نرمافزار -که اطلاعات خرابی موجـود نیسـت- ایجـاد میشوند و با بررسی فرآیند طراحـی، قابلیتاطمینـان نـرمافـزار را پیشگویی میکنند .[3] از آنجایی که در این مقاله بیشتر بر روی تخمین قابلیت اطمینان تاکید داریم، بیشـتر از ایـن بـه موضـوع پیش بینی نمیپردازیم و شما را برای مطالعهی بیشـتر بـه منبـع [2] ارجاع میدهیم.
-2-5-2 مدلهای تخمین قابلیت اطمینان نرمافزار33
روشهای تخمینی، روشهایی هستند که در فازهای تست و یا اجرای یک نرم افزار– که اطلاعات خرابی موجود اسـت- مـورد استفاده قرار میگیرند. یعنی نرمافزار باید به یک سطحی از بلـوغ رسیدهباشد و دیگر نیاز نباشد تغییر جدی و بزرگی روی آن انجام شود و قابلیت تست شدن را نیز داشتهباشد. تا کنـون مـدلهـای زیادی برای تخمین قابلیت اطمینان نرمافزار ارائهشدهاست.
بر اساس یک سری خصوصیات مشترک، این مدلها را مـی-توان به چهار دستهی اصلی دستهبندی کرد که عبارتند از: مدل-های مبتنی بر زمان بین شکستها34، مدلهـای شـمارش تعـداد شکستها 35، مدلها کاشت اشکال36 و مدلهای مبتنی بر دامنهی ورودی.37 این مدلها نسبت به مدلهای پیشبینی، پـر اسـتنادتر هستند و در اکثر مقالات در مورد آنها صحبت شدهاسـت 2]، 3، 5، .[7 در ادامه در مورد هریک از این مدلها توضیح مختصری به همراه نام معروفترین آنهـا آوردهخواهـد شـد. بـرای مطالعـهی بیشتر در مورد مدلهای نامبرده شده میتوانید به منابع2]، 3، 5، [7مراجعه نمایید.
مدلهای مبتنی بر زمان بین شکستها، با تخمین زمان بین شکستها، قابلیت اطمینان سیستم را اندازهگیـری مـیکننـد. از معروفترین مدلهای موجود در این دسته میتوان به مـدلهـای جلینیسکی- موراندا، مدل شیک- ولورتون، مدل اشکالزداییغیـر ایدهآل جی-او و مدل بیزین لیتلوود – ورال اشاره کـرد. در مـدل-هــای شــمارش تعــداد شکســتهــا، معیــار انــدازهگیــری قابلیــت
اطمینان، تعداد اشکالات اتفـاق افتـاده در یـک بـازهی مشـخص زمانی است. مدل نمایی شومن، مدل فرآینـد پواسـن نامتجـانس جیول- اکیوموتو، مدل زمان اجرای موسـا و مـدل زمـان اجـرای پواسن لگاریتمی موسا، از معروفترین مدلهـای موجـود در ایـن دسته هستند.در مدلهای کاشت اشکال نیز اندزهگیـری قابلیـت اطمینان نرمافزار به این صورت خواهد بود که بعد از عمل تسـت، با دانستن سهم اشکالات تزریقی، تعداد کل خطاهای ذاتـی قابـل تخمین خواهد بود. معروفترین مدل موجود در این دسته، مـدل کاشت اشکال میل38است. در مورد مدلهای مبتنـی بـر دامنـهی ورودی نیز در بخش (3 – 6 – 2) توضیح لازم آورده شدهاست.
-6-2 دستهبندی بر اساس فاز چرخهی توسعهی نرم-افزار
در منبع [12]، یک دستهبندی بر مبنـای فازهـای چرخـهی توسعهی نرمافزار برای مدلهای اندازهگیری قابلیت اطمینان نرم-افزار آورده شدهاست. اهمیت این دستهبندی به خاطر ایـن اسـت که نویسنده از آن برای معرفی الگـوریتم انتخـاب مـدل اسـتفاده میکند. جزئیات این الگوریتم در بخش 4 بیان خواهد شد. بر این اساس مدلهای قابلیت اطمینان نرمافزار بر مبنای فازی که مـی-توانند در آن به کار گرفته شوند به 6 دسته تقسیم میشوند:
-1-6-2 مدلهای پیشبینی در فازهای اولیه
همانطور که از نامشان نیز مشخص است، این دسته از مدل-ها در فازهای اولیـهی چرخـهی توسـعه نـرمافـزار مثـل فازهـای نیازمندیها، طراحی و پیادهسازی قابل استفاده هستند. در بخش (1-5-2) نیز در مورد ایـن دسـته از مـدلهـا توضـیح داده شـد. معروفترین مدلهای موجود عبارتند از: مدلهای مبتنی بر فـاز، مدل آزمایشگاه رم، مدل لِیغرا39، مدل پیش بینی موسا، مجموعـه دادههای صنعتی، مجموعه دادههای تاریخی .[12]
-2-6-2 مدلهای رشد قابلیت اطمینان نرمافزار
این دسته از مدلها در فـاز تسـت نـرمافـزار قابـل اسـتفاده هستند. در بخشهای قبلی در مورد این دسته از مدلها توضـیح دادهشد. همچنین در بخش (1-7-2) نیز توضیحات بیشـتری در این زمینه ارائه خواهد شد.
-3-6-2 مدلهای مبتنی بر دامنهی ورودی
این دسته از مدلها در فاز اعتبار سنجی قابل استفاده اسـت. در ایــن مــدلهــا، موردهــای تســت بــه صــورت تصــادفی از روی
زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
تتزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص
ورودیهای حاصل از پروفایل عملیاتی)40در مورد ایـن مفهـوم در بخش 3 توضیح داده خواهد شد) که احتمال اتفاق افتـادن آنهـا بیشتر است، بدست میآیند. سـپس از روی تعـداد شکسـتهـای اتفــاق افتاده،قابلیــت اطمینــان را تخمــین مــیزننــد. مفروضــات مشترک بین این مـدلهـا عبارتسـت از: توزیـع پروفایـل ورودی شناخته شدهاست، موردهای تست بصورت تصادفی انتخاب مـی-شوند و دامنهی ورودی میتواند به کلاسهای هم ارزی تقسـیم – شود. معروفترین مدلهای موجود در این دسته عبارتند از: مدل نلسون، مدل تی سوکالاس،مدل41 وِیس و وِیوکر.42
-4-6-2 مدلهای مبتنی بر معماری
این دسته از مدلها در فازهای طراحی، پیادهسـازی و تسـت قابل استفاده هستند. در بخش (5-7-2) در مـورد ایـن مـدلهـا توضیحاتی آورده شدهاست.
-5-6-2 مدلهای جعبه سیاه ترکیبی
این دسته از مدلها ویژگیهای مدلهای مبتنی بر دامنـهی ورودی را با ویژگیهای مدلهای رشد قابلیـت اطمینـان ترکیـب میکننـد. ایـن مـدلهـا در فازهـای تسـت و اعتبارسـنجی قابـل استفاده هستند. معروفترین مدل موجود در این دسـته ، مـدل-های رشد قابلیت اطمینان مبتنی بر دامنهی ورودی میباشد.
-6-6-2 مدلهای جعبه سفید ترکیبی
این دسته از مدلها ترکیبی از ویژگیهای مـدلهـای جعبـه سیاه و جعبه سفید را در نظر میگیرند. همچنین برای پیش بینی قابلیت اطمینان نرمافزار، ویژگیهای معماری نـرمافـزار را نیـز در نظر میگیرند. این دسته از مدلهـا در فـاز تسـت قابـل اسـتفاده هستند. معروفترین مدل موجود در این دسته عبارتست از: مدل مبتنی بر زمان/ساختار برای تخمین قابلیت اطمینان.
-7-2 دستهبندی ارائه شده در منبع [4]
منبع [4]یکی از جدیدترین مطالعات انجام شـده بـر اسـاس
یک چارچوب قاعدهمند در مقولهی مدلسـازی قابلیـت اطمینـان نرمافزار است. در این مقاله اطلاعـات جـالبی در زمینـهی مـدل-سازی قابلیت اطمینان و همچنین مقالات و پژوهشهای موجـود در این زمینه گردآوری شدهاست. این مقاله پس از بررسی مدلها و دستهبندیهای موجود، به معرفی یک دستهبندی جدیـد مـی-پردازد. بر اساس این دستهبندی، مدلهای قابلیت اطمینان بـه 6 دستهی اصلی تقسیم میشوند که در ادامه آنها را به همراه شرح مختصری میآوریم.
-1-7-2 مدلهای رشد قابلیت اطمینان نرمافزار
در بخش (1-2-4-2) توضیح مختصری در مورد این مدلها داده شد. همچنین بر اساس منابع 2]، 3، 4، [6باید ایـن نکتـه را در نظر گرفت که این دسته از مدلها به نرمافزار به صورت کلی و به اصطلاح جعبه سیاه نگاه میکنند و ساختار داخلـی و معمـاری اجزاء نرمافزار را در نظر نمیگیرند. همچنین بر اساس منبـع [2]، نمودار تعداد اشکالات کشف شده بر حسب زمان تست برای ایـن مدلها میتواند مقعری شـکل43 و یـا شـکل حـرف 44Sباشـد.در جدول (1) انواع این مدلها بر اساس این رفتار آورده شـدهاسـت که وجه مشترک آنها مجانبی بـودن رفتـار نمـودار و در نتیجـه محدود و متناهی بودن تعداد خطاهاست (زیرا در این نوع مدلها با گذر زمان تعداد خطاهای باقیمانده کاهش مییابد).
بر اساس آمارهایی که در مورد کارهای موجود در مدلسـازی قابلیت اطمینان نرمافزار در منبع [ 4] گردآوری شدهاسـت، مـدل-های رشد قابلیت اطمینان نرمافزار از سـایر مـدلهـای دیگـر پـر استنادتر هستند و اکثر مقالات این حـوزه را بـه خـود اختصـاص دادهاند. برای مثال از بین مدلهایی که در این دستهبنـدی ارائـه شـده، %47 از مقــالات و کارهـای انجــام شـده بــه ایـن مــدلهــا اختصــاص دارد. لــذا ایــن دســته از مــدلهــا از اهمیــت ویــژهای برخوردار هستند. برای مطالعهی بیشتر در این زمینـه بـه منـابع 3]، [6مراجعه فرمایید.
زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
زتزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص
جدول :1 انواع مدلهای رشد قابلیت اطمینان نرمافزار
نام مدل نوع (متوسط تعداد شکستها در
مدل فاصلهی زمانی (t
Geol- مقعر
Okumoto ×
G–O S- Sشکل
shaped ×
Hossain مقعر
Dahia
×
Yamada مقعر exponential
×
Yamada- S شکل
Raleigh
×
Weibull مقعر
Kapur et مقعر ×
al.
-2-7-2 روشهای بیزین
در بخش (2 -2) در مـورد برخـی از مـدلهـای ایـن دسـته توضیحاتی دادهشدهاست. بر اساس آمار موجود در منبع [4]، بعد از مدلهای رشد قابلیت اطمینـان، ایـن دسـته از مـدلهـا %6 از کارهــا و پــژوهشهــای موجــود در زمینــهی مدلســازی قابلیــت اطمینان را به خود اختصاص دادهاند. بـرای مطالعـهی بیشـتر در این زمینه منبع [9] مراجعه فرمایید.
مقاله معرفی محصول و تجزیه و تحلیل صنعت بیمه فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله معرفی محصول و تجزیه و تحلیل صنعت بیمه فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله معرفی محصول و تجزیه و تحلیل صنعت بیمه فایل ورد (word)
بیمه چیست؟
2- خلاصه مدیریتی
مقایسه بودجه با استاندارد
3)تجزیه و تحلیل صنعت:
انواع بیمهها: مسئولیت، شهربازی
4)دورنمای شرکت
5) معرفی محصول (کالا و خدمات) معرفی انواع بیمهنامهها
1-بیمههای مخصوص:
2-بیمههای اشخاص
3-بیمههای خودرو
4-بیمههای باربری
5-بیمه تشکیل سرمایه
6-بیمههای مسئولیت:
7-بیمههای آتشسوزی:
8-بیمههای مهندسی
6)برنامه عملیاتی و تولید
7)راهبردهای بازاریابی
محصولات رقابتی بیمه:
8)ساختار سازمانی
9)برنامه زمانبندی و عملیات
10) ارزیابی مدیریت خطرپذیری
11)برنامه مالی
راهکارهای مناسب ارزیابی عملکرد در صنعت بیمه
بازرسی و حسابرسیهای داخلیهای
12)برنامههای طرح و توسعه
استفاده از حسابرسی عملیاتی
13)پیشنهادات
14) ارزیابی کسب و کار
ارزش افزوده اقتصادی
بیمه چیست؟
جریان زندگی انسانها و چرخه فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع مملو از خطرات و تهدیدهای متنوع و گوناگون است. هزینه برخی از این خطرها در مقایسه با توانمندیهای مالی افراد و مؤسسات چندان زیاد نیست و خود آنان از عهده چنین خساراتی برمیآیند، اما بخش قابل توجهی از این حوادث چنان خسارتبار است که روند زندگی عادی شهروندان و جریان معمول فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی را با اخلال جدی و بعضا خانمان برانداز مواجه می سازد. در صورتی که سازوکاری برای مواجه با این پدیده اندیشیده نشود ضمن آنکه زندگی طبیعی خانوادهها و دستاندرکاران و شاغلین مؤسسات فعال در عرصه تولید خدمت رسانی را مختل میسازد، میتواند به رشد و توسعه اقتصادی اجتماعی کشورها نیز در سطوح خرد و کلان صدمات اساسی وارد سازد. صنعت بیمه، چنین سازوکاری را به نحو کارآمدی فراهم میآورد. ضمن آنکه از این طریق، نقش بسیار تعیین کننده ای نیز در جهت تجهیز منابع سرمایهداری برای اقتصاد کشورها ایفا میکند
بنابراین بیمه با ایجاد آرامش، اطمینان و امید به زندگی و فعالیت کم خطر برای شهروندان و فعالان اقتصادی از یک سو و تجهیز منابع سرمایهگذاری از سوی دیگر، نقش قابل ملاحظهای در رشد و توسعه اقتصادی جوامع ایفا میکند. شومپیتر، اقتصاددان بزرگ توسعه، از طرفداران جدی تأثیر مثبت بخش مالی که بیمه نیز جزئی از آن است، بر رشد تولید و اشتغال و نهایتا توسعه اقتصادی است. نظریههای رهبری عرضه این موضوع را به خوبی تبیین میکنند
2- خلاصه مدیریتی
کوششهای مدیریت برای دستیابی به هدفهای واحد تجاری بر اسا دو کارکرد مهم از کارکردهای مدیریتی برنامه ریزی و کنترل بایستی پیریزی شود. اصولاً وظیفه برنامهریزی یک فرآیند تصمیمگیری است که با مسایل و فعالیتهایی نظیر برنامهریزی برای سود مورد نظر، تهیه و تنظیم بودجه مورد نیاز و سایر مسایلی که بتوان با عملکرد واقعی مقایسه نمود، سر و کار دارد. لذا مدیران برای برنامهریزی صحیح و اصولی بایستی تفکر سیستمی داشته باشند و از طریق شناخت آگاهانه، سازمان به منزله یک سیستم است که مدیر میتواند بر پیچیدگی سازمان که باید آنرا اداره کند واقف شوند. برای تبیین تفکر سیستمی و استفاده از مزایای آن در سازمان ابتدا به تعریف سیستم میپردازیم
مقایسه بودجه با استاندارد
بودجه به عنوان شیوهای به منظور تأمین اطلاعات قابل اطمینان و به موقع در ارتباط با کنترل عملیات واحد تجاری تلقی میشود. بودجه زمانی چارچوب لازم برای کنترل و کاهش هزینهها به وجود خواهد آورد که بر اساس استانداردها تهیه شده باشد. استانداردها در تهیه وتنظیم بودجه نقش اساسی داشته استفاده از آنها تقریباً انکارناپذیر است زیرا هدف در هر دو اعمال کنترل مدیریت است. تنظیم بودجهها بدون استفاده از هزینه های استادندارد هرگز منجر به استقرار یک سیستم واقعی کنترل بودجه ای نخواهد شد و به طور مختصر تعریف استاندارد به شرح زیر خواهد بود
استاندارد عبارت است از میزان و معیاری که بر اساس شاخص و الگویی که مورد آزمون واقع شده تعیین میگردد. هزینههای استاندارد اهداف را به شرح زیر در یک سازمان دنبال میکند که عبارتند از
تهیه و تنظیم بودجهها، کنترل هزینهها، ایجاد انگیزه کارکنان و سنجش کارایی آنها، افزایش احتمالی کاهش هزینهها، تسهیل روشهای هزینهیابی و تسریع در ارائه گزارشات، تخصیص هزینهها به مراکز هزینهها و موجودیها و تعیین مبنایی برای ارایه پیشنهاد جهت شرکت در مناقصهها و انعقاد قراردادها و محاسبه قیمت های فروش و قیمت تمام شده خدمات
3)تجزیه و تحلیل صنعت
منطقه صنعتی و با توجه به جمعیت و مرکزی بودن استان در زمینههای مختلف بیمه میتواند فعالیت نمود
دارای کارخانهها و پل ارتباطی بندرهای جنوب و مرکزی بودن استان چشم انداز خوبی دارد. بنای فرهنگی استان با توجه به قدمت تاریخی و مردمی که تحصیلات فوق و از نظر صنعتی بودن آنها بیمه رشد خوبی داشته. با توجه به صنعتی بودن منطقه و در نظر گرفتن جمعیت مرکزی بودن استان اصفهان میتواند در زمینههای مختلف
با توجه به وسعت استان و با توجه به وجود انواع کارخانجات، مراکز دامی و صنعتی میتواند نرخ رشد را بالا درنظر گرفت.80 طبق سطح فرهنگی و اقتصادی مردم منطقه و با وجود توسعه شرکتهای بیمه و تبلیغات آن و بازاریابی گسترده روند رو به رشد عالی داشته است
با توجه به گنجایش بازار و نبودن و جدید بودن صنعت جای فعالیت بسیار باز است، حتی با وجود رقبای دیگر از طرف دیگر چون شرکت بیمه آسیا سابقه کار زیاد داشته و سرمایه آن زیادتر از بیمههای دیگر بود و سیستم اداری گستردهتری دارد هنوز رقبای جدی برای این شرکت وجودندارد
در سالهای گذشته بیشتر خواست مشتریان عرضه بیمههای اتومبیل بوده ولی با توجه به گسترده شدن انواع شاخههای بیمه و بالا رفتن فرهنگ بیمه و با توجه به انواع مشاغل درچند سال اخیر رشتههای مختلف بیمه فروش بهتری داشته
انواع بیمهها: مسئولیت، شهربازی
با توجه به میزان دیه 000/000/126 و تورم موجود در بازار برای کالاهای دیگر قیمت بیمه مناسب به نظر میرسد
با توجه به صنعتی بودن منطقه و در نظر گرفتن جمعیت و مرکزی بودن استان اصفهان میتوان در زمینههای مختلف بیمهای فعالیت نمود. استان اصفهان دارای کارخانجات فراوان و مراکز و شهرکهای صنعتی و پلهای ارتباطی با بندرهای جنوب کشور و همچنین مرکزی بودن استان درنقشه جغرافیایی کشور چشمانداز خوبی دارد. بناهای فرهنگی استان با توجه به قدمت تاریخی اصفهان و همچنین سطح فرهنگ و رشد تحصیلات مردم بیمه رشد خوبی داشته است
نظر به وسعت استان اصفهان و وجود انواع مراکز صنعتی و استقبال مردم استان از این
4)دورنمای شرکت
بیمه اتکایی نوعی بیمه است. در این نوع بیمه، شرکت بیمه که خود بیمهگر بیمهنامههای مختلفی میباشد، خود را در مقابل خسارتهای احتمالی که بیمهنامهها دچار آن میشوند، نزد شرکت بیمه دیگری بیمه مینماید. اساساً قراردادهای اتکایی با قراردادهای سایر رشتههای بیمه به علت وجود دو خاصه زیر متفاوت است
قرارداد بیمه معمولاً بین بیمهگر و یکی از آحاد جامعه که میتواند یک فرد یا یک واحد تجاری یا صنعتی و یا یک مؤسسه خیریه و یا یک واحد دولتی باشد، منعقد میگردد. یک قرارداد بیمه اتکایی بین دو بیمهگر که یکی از آنها به عنوان «بیمهگر اتکایی» و دیگری به عنوان «بیمهگر اولیه» یا «صادر کننده بیمه» و یا «بیمهگر واگذارنده» نامیده میشود منعقد میگردد. بیمهگر اتکایی هم ممکن است بیمههای اتکایی را که پذیرفته است مجددا به صورت اتکایی بیمه نماید که این قرارداد را «واگذاری مجدد» و به تبع آن شرکت بیمه اتکایی مقدم را «واگذارنده» و شرکت اتکایی که واگذارنده را پذیرفته است، «بیمهگر اتکایی مجدد» مینامند
موضوع یک بیمه میتوان مال، شخص و یا سود حاصلهای باشد که در معرض خطر نابودی یا خسارت قرار دارد و یا اینکه نوعی از انواع مسئولیتهایی باشد که در اثر فعالیتهای خود وی،کارگزاران و یا کارکنان او به وجود آید. در این حالت، بیمهگر مستقیماً حوادثی را که ممکن است منجر به زیانهای اقتصادی مانند از بین رفتن اموال بر اثر آتشسوزی یا خطرات تبعی دیگر و همچنین اتفاقاتی که مسئولیتهای قانونی را به دلیل وارد آمدن صدمات جسمی و یا خسارات به اموال شخص ثالث را به دنبال داشته باشد، بیمه مینماید. در حالی که یک بیمهگر اتکایی صرفاً به صورت غیر مستقیم و به لحاظ تعدی که در جبران خسارت وارد به واگذارنده دارد به اینگونه خسارات اولیه مرتبط و ذیعلاقه است
شرکت سهامی بیمه ایران در بخش اتکایی با بیمهگران معتبر بینالمللی همچون سندیکای لویدز، شرکت مونیخری، اسکور، زوریخ اینشورنس، آکسا، مفری، آلیانز، پاریسری، ایفراشور، هانورری، کرینری، مالزینری، صندوققبر، جیآیسی، آیجیآی، تراست ;. همکاری مینماید
5) معرفی محصول (کالا و خدمات) معرفی انواع بیمهنامهها
برای آشنایی با هر کدام از انواع بیمهها، میتوانید از طریق منوی سایت، بیمه مورد نظررا انتخاب و جزئیات آن را مشاهده نمائید
1-بیمههای مخصوص
- بیمه بدنه و ماشین آلات کشتی
- بیمه مسئولیت در قبال اشخاص ثالث
- بیمه بدنه کانتینر و مخازن حمل مایعات و مواد شیمیائی
- بیمه هواپیما
- بیمه نامه پول در صندوق و پول در گردش
- پول در صندوق
- پول در گردش
2-بیمههای اشخاص
- بیمه عمر
- بیمه حوادث
- بیمه درمان
3-بیمههای خودرو
- بدنه
- حوادث سرنشین
- شخص ثالث
4-بیمههای باربری
- بیمه باربری صادراتی
- بیمه باربری داخلی
- بیمه باربری وارداتی
5-بیمه تشکیل سرمایه
بررسی شبکه ها و تطابق در گراف فایل ورد (word) دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی شبکه ها و تطابق در گراف فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست مطالب
مقدمه
فصل 1
شبکه ها
1-1 شارش ها
1-2 برش ها
1-3 قضیه شارش ماکزیمم – برش مینیمم
1-4 قضیه منجر
فصل 2
تطابق ها
2-1 انطباق ها
2-2 تطابق ها و پوشش ها در گراف های دو بخش
2-3 تطابق کامل
2-4 مسأله تخصبص شغل
شبکه ها
1-1 شارش ها
شبکه های حمل و نقل، واسطههایی برای فرستادن کالاها از مراکز تولید به فروشگاهها هستند. این شبکه ها را میتوان به صورت یک گراف جهت دار با یک سری ساختارهای اضافی درنظر گرفت و آن ها را به صورت کارآیی مورد تحلیل و بررسی قرار داد. این گونه گراف های جهت دار، نظریه ای را به وجود آورده اند که موضوع مورد بحث ما در این فصل می باشد. این نظریه ابعاد وسیعی از کاربردها را دربرمیگیرد.
تعریف 1-1 فرض کنیم N=(V,E) یک گراف سودار همبند بیطوقه باشد. N را یک شبکه یا یک شبکه حمل و نقل مینامند هرگاه شرایط زیر برقرار باشند:
(الف) رأس یکتایی مانند وجود دارد به طوری که ، یعنی درجه ورودی a، برابر 0 است. این رأس a را مبدأ یا منبع مینامند.
(ب) رأس یکتایی مانند به نام مقصد یا چاهک، وجود دارد به طوری که od(z)، یعنی درجه خروجی z، برابر با 0 است.
(پ) گراف N وزندار است و از این رو، تابعی از E در N، یعنی مجموعه اعداد صحیح نامنفی، وجود دارد که به هر کمان یک ظرفیت، که با نشان داده میشود، نسبت میدهد.
برای نشان دادن یک شبکه، ابتدا گراف جهت زمینه آن (D) را رسم کرده و سپس ظرفیت هر کمان را به عنوان برچسب آن کمان قرار میدهیم.
مثال 1-1 گراف شکل 1-1 یک شبکه حمل و نقل است. در این جا رأس a مبدأ و راس z مقصد است و ظرفیتها، کنار هر کمان نشان داده شدهاند. چون ، مقدار کالای حمل شده از a به z نمیتواند از 12 بیشتر شود. با توجه به بازهم این مقدار محدودتر میشود و نمیتواند از 11 تجاوز کند. برای تعیین مقدار ماکسیممی که میتوان از a به z حمل کرد باید ظرفیتهای همه کمانهای بشکه را درنظر بگیریم.
تعریف 1-2 فرض کنیم یک شبکه حمل و نقل باشد تابع f از E در N، یعنی مجموعه اعداد صحیح نامنفی، را یک شارش برای N می نامند هرگاه
الف) به ازای هر کمان و
ب) به ازای هر ، غیر از مبدأ a یا مقصد z ، (اگر کمانی مانند (v,w) وجود نداشته باشد، قرار می دهیم
مقدار تابع f برای کمان e، f(e) را می توان به نرخ انتقال داده در طول e، تحت شارش f تشبیه کرد. شرط اول این تعریف مشخص میکند که مقدار کالای حمل شده در طول هر کمان نمی تواند از ظرفیت آن کمان تجاوز کند، کران بالایی شرط الف را قید ظرفیت مینامند.
شرط دوم، شرط بقا نامیده می شود و ایجاب می کند که، مقدار کالایی که وارد رأس مانند v می شود با مقدار کالایی که از این رأس خارج می شود برابر باشد. این امر در مورد همه رأسها به استثنای مبدأ و مقصد بر قرار است.
مثال 1-2 در شبکه های شکل 1-2، نشان x,y روی کمانی مانند e به این ترتیب تعیین شده است که y , x=c(e) مقداری است که شارشی مانند f به این کمان نسبت داده است. نشان هر کمان مانند e در صدق می کند. در شکل 1-2 (الف)، شارش، وارد رأس می شود،5 است، ولی شارشی که از آن رأس خارج می شود 4=2+2 است. بنابراین، در این حالت تابع f نمی تواند یک شارش باشد. تابع f برای شکل 1-2 (ب) در هر دو شرط صدق می کند و بنابراین، شارشی برای شبکهء مفروض است.
منابع
1) ریاضیات گسسته و ترکیباتی ، مؤلف: رالف پ. گریمالدی
ترجمه: دکتر محمد علی رضوانی و دکتر بیژن شمس
انتشارات فاطمی
2) درآمدی بر نظریه گراف، مؤلف: ربین ج. ویلسون
ترجمه: دکتر جعفر بی آزار
انتشارات دانشگاه گیلان
3) نظریه گراف و کاربردهای آن، مؤلفین: جی.ای.باندی و یو.اس.ار.مورتی
ترجمه : حمید ضرابی زاده
موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مقاله رابطه هوش عاطفی و مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت تع
مقاله انواع غنیسازی در فرآورده های ماکارونی تحت فایل ورد (word)
مقاله تبیین رابطه سرمایه اجتماعی با خلق دانش و انتقال دانش سازما
مقاله پارامترهای موثر در استخراج نیکل توسط D2EHPA با اصلاح کننده
[عناوین آرشیوشده]