سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر که ما اهل بیت را دوست بدارد و محبّت ما در دلش تحقّق یابد، چشمه های حکمت بر زبانش جاری می شود . [امام صادق علیه السلام]
 
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق فلز کاری فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق فلز کاری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق فلز کاری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق فلز کاری فایل ورد (word) :

فلز کاری
بر اساس اسناد و مدارک و نمونه های قریمی به جای مانده از محصولات فلزی روزگاران پیشین فلزکاری در ایران از سابقه طولانی برخوردار است وبرخی از صاحبنظران این سابقه را تا حدود 5 هزار سال ق . م می دانند . ذیلاً به توضیح انواع مهم محصولات فلزی ایران می پردازیم.
1- مینا کاری
اگر چه از هنر میناکاری ایران قبل از قرن دهم هجری قمری (دوره صفویه ) نمونه های قابل ملاحظه ای از لحاظ تعداد بر جای نمانده است اما آنچه که از بررسی معدود آثار باقی مانده و نظرات محققین مستفاد می شود آن است که سابقه ی میناکاری در ایران به هزاره دوم قبل از میلاد می رسد و این هنر از ایران آغاز و به سایر نقاط جهان راه یافته است.
« پروفسور آرثراپهام پوپ » در کتاب « سیری در هنر ایران » درباره میناکاری چنین اظهار عقیده کرده است : « مینا کاری هنر درخشان آتش و خاک است با رنگهای پخته و درخشان که سابقه آن به 1500سال پیش از میلاد می رسد و ظهور آن بر روی فلز درطول سده ششم تا چهارم پیش از میلاد مشاهده می شود .»
هنر میناکاری در ایران بیش از نقاط دیگر تجلی داشته و یکی از نمونه های قدیمی آن را از عهد صفویه « شاردن » جهانگرد فرانسوی متذکر شده است که قطعه مینایی از کارهای اصفهان بوده ، مشتمل بر طرحی از پرندگان و حیوانات بر زمینه گل و بته به رنگ آبی کم رنگ و سبز وزرد وقرمز .
«دکتر عیسی بهنام » در کتاب « صنایع دستی ایران » ذکر کرده است :
«قدیمی ترین نمونه هایی که از هنر مینا کاری در موزه های دنیا وجود دارد به دست ایرانیان ساخته شده و از لحاظ فنی میناهایی که به نام « بیزانسی » مشهورند از میناهای ایرانی اقتباس شده است.
اصول هنر میناکاری که آن را « مینیاتور بر روی آتش » نیز نام نهاه اند و شامل فعل و انفعالات پیچیده است ، بر پایه تزئین فلزات به ویژه فلزهای قیمتی نظیر طلا و نقره وهمچنین فلز مس با رنگهای مینایی قرار دارد. این رنگهای مینایی عبارت است از اکسیدهای فلزی که بامواد شیشه ای مخلوط می شود و پس از قرار دادن بر روی فلز در کوره پخته می شود.
میناکاری را ضمنا می توان یک « هنر آزمایشگاهی » نیز دانست زیرا برای دسترسی به این پدیده ی هنری ضرورت دارد تا فعل و انفعالات شیمیایی خاص با دقت تمام و با مهار آتش و حرارت صورت پذیرد و در این جاست که نقش هنرمند میناکار که می بایست در تمامی مراحل تولید این محصول حضوری موثر و دقت وتوجهی خاص داشته باشد مشخص می شود.
میناکاری می تواند به شیوه های گوناگون انجام پذیرد ولی دو روش آن متداولتر از دیگر روشها بوده که عبارتند از :
الف- مینای خانه بندی
ب – مینای نقاشی
الف- مینای خانه بندی :
در مینای خانه بندی نقش اصلی را به وسیله سیمهای نازک فلزی روی ورقه سطح فلز پدید می آورند و پس از آن که این سیم ها با رنگ مینایی و یا به وسیله لحیم کاری ثابت شد بخشهای باقی مانده را با رنگهای گوناگون مینایی پر می کنند و هنگامی این این عمل به اتمام رسید مینا را درکوره مخصوص می پزند. برای احتراز از سیاه شدن سیمها فلزی لازم است که پیش از حرارت دادن مینا روی آن را با یک مینای بی رنگ شیشه ای بپوشانند و سپس آن را بپزند.
اگر چه اکثر میناهای باستانی به این شیوه ساخته شده ولی امروزه نوع دیگر میناکاری یعنی مینای نقاشی متداول است. گفتنی است که این روش در حال حاضر در کشورهای چین و هند بسیار متداول است.
ب – مینای نقاشی :
در این روش ، زمینه ی ورقه مس را از مینای سفید غلیظ می پوشانند و پس از آنکه آن را در کوره پختند روی ِآن را با رنگهای مینایی نقاشی می کنند .نقاشی کردن با رنگهای مینایی به دو شیوه انجام می گیرد :
طریقه ی اول آن است که رنگها را که به صورت گرد بسیار نرمی است با آب و کمی گلیسیرین مخلوط میکنند آن را روی صفحه شیشه ای یاعقیق به وسیله کاردکهای مخصوص حل می کنند آنگاه مانند نقاشی معمولی آب و رنگ، نقش دلخواه را با این رنگ تصویر می کنند.
طریقه ی دوم به این صورت است که به جای آمیختن رنگهای مینایی با آب و گلیسیرین آن را با عصاره جوهر کاج یا جوهر « اسطوخودوس » می آمیزند به شیوه ی نقاشی رنگ وروغن عمل می کنند. در هر دو طریقه و بخصوص در طریقه ی اخیر الذکر لازم است که صفحه ی مینایی را پیش از قرار دادن در کوره ی مینا به ملایمت روی چراغ الکلی حرارت دهند تا جوهر های محتوی آن سوخته و زایل شود. مسلم است که این کار به دقت زیادی نیاز دارد زیرا اگر حرارت بیشتر از اندازه لازم شود جوهرهای محتوی رنگ مینا یکباره جوش می کنند و صفحه مینایی حالتی آبله گون پیدامی کند. پس از طی این مراحل معمولاً روی شیء میناکاری شده را به وسیله مینای بسیار شفاف و ظریفی لعاب می دهند مجدداً انرا در کوره می پزند.
به طور کلی مراحل تولید یک محصول مینا را به شرح زیر می توان خلاصه کرد :
1 - تهیه زیر ساخت ( که به طور معمول از مس است )
2 - لعابکاری اول با رنگهای مینایی – درجه حرارت در این مرحله می بایست حدود 750درجه سانتیگراد باشد.
3 - لعابکاری دوم با رنگهای مینایی – در این مرحله نیز درجه حرارت حدود
درجه سانتیگراد خواهد بود.
4 - لعابکاری سوم با رنگهای مینایی – درجه حرارت در این مرحله نیز همانند مراحل قبلی حدود 750 درجه سانتیگراد است.
5 - زیر رنگ و پیاده کردن طرح.
6 - رنگ آمیزی
7 - قلم گیری و پرداز – درجه حرارت در این مرحله500 درجه سانتیگراد است
8 - طلا کاری –درجه حرارت در این مرحله حدود 200 درجه سانتیگراد است.
میناکاری در طول دوران پر پیشینه اش فراز وفرودهای متعددی داشته است ولی در حال حاضر در اصفهان و تهران اقدام به ساخت ظروف و اشیاء مینایی می شود.
امروزه برای زیر ساخت محصول فقط از مس استفاده می شود و در اصفهان ( مهم ترین مرکز مینا کاری ایران )میناهای فوق العاده زیبایی ( البته به شیوه ی نقاشی ) تولید و عرضه می شود. در حال حاضر زیر ساخت مینا در کارگاههای مسگری تهیه می شود ومیناکاران بدنه های آماده را دریافت و بر روی آن میناکاری می کنند مس مورد مصرف برای ساخت اسکلت مینا می بایست خالص و ناب و از انواع کاملاً مرغوب باشد زیرا اگر مس خالص نباشد و حتی به میزان خیلی ناچیز در آن سرب یا برنج موجود باشد ، در موقع لعاب کاری اثرات نامطلوبی به جای می گذارد که نهایتاً از کیفیت میناکاری می کاهد.
مواد اولیه ی مصرفی در میناکاری را مس ( برای زیر ساخت مینا ) رنگ و انواع لعاب های مینایی و آب طلا تشکیل می دهد و ابزار کار نیز شامل کوره ، گیره ، انبر دست ، موتو ر مولد باد، دستگاه پرس ، سندان و قلم مو است.
احیاء و رونق مجدد میناکاری در شهر اصفهان از حدود 65 سال قبل آغاز شده است و در این راه استادان و هنرمندانی چون استاد شکرالله صنیع زاده و بعدها استادانی همچون رائض ، فقیهی و غفاریان و فیض الهی تلاش های بسیار داشته اند.
در حال حاضر بیشتراشیایی که میناکاران به بازار عرضه می کنند شامل گوشواره ، سینه ریز ، گلوبند ، انگشتری ، گلدان ، کاسه و بشقاب ، سرویس چایخوری ، قندیل ،لاله ، شمعدان ، قدح ، جعبه های خاتم کاری و میناکاری ، سرویس شربت خوری ، قاب عکس با اندازه های مختلف .، زیر سیگاری، پیپ ، آلبوم عکس ، گلابپاش ، تابلوهای بزرگ و کوچک میناکاری که با هنرهای دیگر مانند طلا کاری ، خاتم کاری و نگارگری ترکیب می شود و... است. افزون بر آن بر روی درها و چهل چراغهای اماکن متبرکه نیز میناکاری می شود.
2- ملیله کاری
به روایت اکثر محققان ، قدیمی ترین آثار ملیله ایران تعلق به سالهای 330 تا 550 ق . م دارد.چرا که طی سالهای یاد شده به سبب رواج استفاده از ظرف گران قیمت از سوی طبقات ثروتمند ، صنعتگران فلزکار ، به ویژه زرگران و نقره کاران تمامی توجه خود را به زیباتر ساختن ظروف معطوف داشتند و کوشیدند تا به فرآورده های مصرفی حالتی زینتی نیز بدهند و با آن که بر اثر تاراج اسکندر و سپاهیان او ، از ظروف و اشیاء فلزی گران قیمت آن دوره که غنایمی کم وزن و پربها بودند اثرچندانی باقی نمانده است ولی آنچه طی یکی دو قرن اخیر در اثرکاوش های باستان شناسی به طور تصادفی از دل خاک بیرون آمده ، نظیر گنجینه جیحون همدان و گنجینه شوش نشانه وجود ملیله کاری و حتی مؤید مهارت و استادی صنعتگران ملیله کار در ایران قبل از میلاد است.
طی سالهای224 تا 330ق . م ساخت مصنوعات ملیله در ایران رواج قابل ملاحظه ای داشته و آثار به دست آمده در « دورااورپوس » گواه آن است که تولید فرآورده هایی از مفتول نقره طی سنوات یاد شده در ایران رایج بوده است.
« پروفسور آرثر اپهام پوپ » در کتاب شاهکارهای هنر ایران ضمن اشاره به زرگری و نقره کاری در سالهای بعد از ظهور اسلام ، به مقداری ملیله که از منطقه « ری » به دست آمده و به قرن دوازدهم میلادی تعلق دارد ، اشاره کرده است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تحلیل مفهوم خلوت و شاخصههای آن در طراحی مسکن (بررسی ضوابط مربوط به خلوت و اشراف در فرهنگهای مختلف) فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تحلیل مفهوم خلوت و شاخصههای آن در طراحی مسکن (بررسی ضوابط مربوط به خلوت و اشراف در فرهنگهای مختلف) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحلیل مفهوم خلوت و شاخصههای آن در طراحی مسکن (بررسی ضوابط مربوط به خلوت و اشراف در فرهنگهای مختلف) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تحلیل مفهوم خلوت و شاخصههای آن در طراحی مسکن (بررسی ضوابط مربوط به خلوت و اشراف در فرهنگهای مختلف) فایل ورد (word) :

چکیده

مسکن محل سکون و بـه آرامـش رسـیدن انسـان اسـت و رعایـت عوامـل انسـانی-محیطـی، نقـش مهمـی در رضـایت منـدی و آسـایش افــراد در زندگیشــان ایفــا خواهــدنمــود. احــداث یــک خانــه پدیــدهای فرهنگــی محســوب شــده و شــکل و ســازمان فضایی آن به شدت تحت تـأثیر فرهنگـی اسـت کـه بـه آن تعلـق دارد. ایـن پـژوهش بـا هـدف تـدارک محـیطهـا و فضـاهای کارآمــدتر و ســالمتــر بــه بررســی خلــوت مطلــوب درمســکن بــه عنــوان یکــی از عوامــل انســانی- محیطــی مــوثر در طراحــی مجتمعهای مسـکونی مـیپـردازد و در پـی پاسـخ بـه ایـن پرسـش اسـت کـه: آیـا توجـه بـه خلـوت بصـری و عرصـه بنـدی عمــومی و خصوصــی مســکن، در فرهنــگهــای مختلــف رعایــت مــیشــود؟ در ایــن راســتا ضــوابط تــدوین شــده جهــت ســاختوســاز پایــدار در کشــورهای دیگــر مــورد بررســی قــرار مــیگیــرد. در ایــن مطالعــه بــا اســتفاده از روش توصــیفی-تحلیلــی، پــس از مــروری بــر مفهــوم خلــوت و شــناخت مبــانی مربــوط بــه آن، ضــوابط ســاخت وســاز در چنــد کشــور از قــارههــای مختلــف بررســی مــیشــود. معرفــی معمــاری منــاطق مختلــف نشــان مــیدهــد کــه اهمیــت خلــوت و اشــراف در فرهنــگهــای گونــاگون بــه حــدی اســت کــه در تــدوین ضــوابط معمــاری-شهرســازی پایــدار، ایــن مــورد از مباحــث اساســی میباشد.

واژه های کلیدی: عوامل انسانی-محیطی، خلوت، اشراف، فرهنگ، طراحی مسکن.

-1× مقدمه

مسکن نهادی است که در راستای یک رشته مقاصـد پیچیـده بـهوجـود آمـدهاسـتو صـرفاً یـک سـاختار نمـیباشـد. از آنجـاکـه ساختن یـک مسـکن، پدیـدهای فرهنگـی اسـت، شـکل مسـکن و سـازمان و نظـم فضـایی آن، شـدیداً متـأثر از محـیط فرهنگـی کــه مســکن بــه آن تعلــق دارد اســت. بــه همــین علــت در عصــر مــا قبــل تــاریخ، مســکن چیــزی بــیش از ســرپناه اولیــه انســان گردید و تقریباً از آغاز »عملکرد« مسـکن بـه مراتـب چیـزی بیشـتر از یـک مفهـوم مـادی یـا کـاربردی و مصـرفی بـوده اسـت و همــواره پایــه گــذاری، ســاختن و اقامــت کــردن در آن را تشــریفاتی مــذهبی همراهــی مــیکــردهاســت. اگــر قــدرت و تــوان یــک پناهگاه، نقش انفعالی خانه باشد، هـدف فعـال مسـکن ایجـاد محیطـی اسـت کـه بـه بهتـرین شـکل بـا شـیوه زنـدگی یـک قـوم هماهنــگ و منطبــق باشــد. بــه عبــارت دیگــر هــدف و نقــش مســکن ایجــاد یــک واحــد اجتمــاعی فضــا مــیباشــد

(راپاپورت.(82:1392

همان گونـه کـه راپـاپورت بیـان مـی کند؛خانـه تجلـی جهـان بینـی هـا اسـت. مردمـانی بـا نظـام ارزشـی و جهـانبینـی متفـاوت، خانههای متفاوتی دارند.

به نظر مـی رسـد مفهـوم خلـوت زاییـده شـرایط زیسـت محیطـی و فرهنگـی کشـورهـای غربـی یـا لااقـل کشـورهایی باشـد کـه جمعیت آنها نسبت به سطح واحدهای مسکونی کم است.

در کشور هایی چـون ایـران ،کـه تـا چنـد دهـه پـیش جمعیـت کمتـری داشـت و انسـان هـا مـیتوانسـتند فضـاهـا و قطعـههـای زمین بزرگتری را به سکونت خود اختصاص دهند ،نیاز به خلوت محسوس نبودهاست.

رویکــردهــای جدیــد برنامــهریــزی و طراحــی مســکن متکــی برالگــوهــای جــامع بــین رشــتهای اســت.این رویکــردهــا کــه در دهــههــای اخیــر در کشــورهــای مختلــف جهــان مــورد توجــه بــودهانــد، بــه همــاهنگی جنبــههــای انســانی و محیطــی طراحــی اهمیــت بیشــتری دادهانــد.از ســوی دیگــر مشــکلات زنــدگی در شــهرهای بــزرگ، اســتفاده از مجموعــههــای متــراکمتــر و بــا برنامــهریــزی و طراحــی هماهنــگ را اجتنــابناپــذیر ســاخته اســت. توجــه بــه عوامــل انســانی مــوثر در برنامــهریــزی و طراحــی مــیتوانــد زنــدگی در مجموعــههــای مســکونی را ارتقــا بخشــد. منظــور از عوامــل انســانی مجموعــهای از معیــارهــای اجتمــاعی و روانشــناختی اســت کــه در ادراک و دریافــت مجموعــههــای مســکونی و در نتیجــه در برنامــهریــزی و طراحــی آنهــا مــوثر هستند(عینیفر .(112:1379

مطالعـه رابطــه انســان و محـیط نشــان مــیدهـد کــه احســاس خلـوت بیشــتر بــا کنتـرل انســان بــر محـیط زنــدگی خصوصــی و احســاس اختیــار در برخوردهــای متقابــل اجتمــاعی بدســت مــیآیــد. ایجــاد تعــادل میــان خلــوت و تعامــل اجتمــاعی هــم بــه وســیله مفــاهیم کالبــدی و هــم مفــاهیم فرهنگــی- اجتمــاعی کــه زمینــههــای روانــی لازم را ایجــاد مــینماینــد میســر اســت (عینیفر .(112:1379

در کشور هایی چـون ایـران ،کـه تـا چنـد دهـه پـیش جمعیـت کمتـری داشـت و انسـان هـا مـی توانسـتند فضـا هـا و قطعـه هـای زمین بزرگ تری را به سکونت خود اختصـاص دهنـد ،نیـاز بـه خلـوت محسـوس نبـوده اسـت. امـا امـروزه بـدلیل رشـد جمعیـت، توســعه برنامــه ریــزی نشــده شــهر و تقلیــل مســاحت خانــههــا و همچنــین عــدم وجــود ضــوابط مناســب طراحــی در مقابــل نیــاز انسان به مقوله خلوت، آنرا دچار مشکلات عدیدهای کرده است.

یکــی از روش هــای تــأمین خلــوت، از طریــق کنتــرل مزاحمــتهــای صــوتی و بصــری مــیباشــد کــه ایــن تحقیــق بــا تأکیــد بــر خلوت بصری و اشراف صورت گرفته است.

-1-1 ضرورت تحقیق

داشـتن مسـکن مناسـب ماننـد سـایر نیازهـای بشـری از حقـوق اولیـه انسـانهاسـت. فقـدان مسـکن و یـا کیفیـت نامناسـب آن عامــل مــؤثری در پیــدایش پدیــدههــایی چــون اضــطراب, افســردگی و اخــتلالات رفتــاری بــه شــمار مــیرود و ســبب کــاهش مقاومت روانی و جسمی فرد در مواجهه با مشکلات میگردد.

آلــتمن خــاطر نشــان کــرده اســت کــه نظــام تنظــیم خلــوت نظــامی پویاســت کــه در طــول زمــان دســتخوش تغییــر وتحــول می شود. این تغییر حاصل تـلاش بـرای رسـیدن بـه سـطح مطلـوب خلـوت اسـت کـه در ایـن حالـت اگـر سـازوکارهای رسـیدن به خلوت کارایی لازم را نداشتهباشـد هزینـه هـایی جسـمی، فیزیولـوژیکی و روانـی بـرای فـرد در پـی خواهـدداشـت کـه آنهـا را بیماری و تنش و نگرانی نیز مینامیم(آلتمن .(60:1382

به طور خلاصه انسان با ایجـاد شـرایط مناسـب بـرای تنهـا شـدن و خلـوت کـردن، از محـرک هـا و رویـداد هـا فاصـله مـی گیـرد. انسان در این صورت مـی توانـد بـه »خـود ارزیـابی« بپـردازد. قرارگـاههـای خلـوت انسـان را از قـرارگـرفتن در مـلأ عـام محفـوظ می دارد و به وی، به ویژه از نظـر تبـادل اطلاعـات دربـاره خـود، اختیـار مـی دهـد. اگـر ایـن نیـاز نیـز ماننـد دیگـر نیـازهـا ارضـا نشود، انسان احساس تنش و تعارض میکند(مرتضوی .(89:1380

افـزایش تـراکم اداری و انسـانی، خلـوت و تعامـل اجتمـاعی سـاکنین را دچـار مشـکل مـیکنـد و باعـث جـدایی، دوری و بیگانگی در محیط انسانی میشـود. در اثـر تقلیـل فاصـله بـین واحـدهـای مسـکونی، فضـای بازخصوصـی محـدودتر، اسـتفاده از دیوارهـای مشـترک بـین واحـدها، افـزایش ارتفـاع سـاختمان، افـزایش شـلوغی و آلـودگی صـوتی و اشـراف بـه فضـاهای خصوصی مسکن مشکلات به وجـود مـی آیـد. بـا افـزایش تـراکم مسـکونی فضـای بـاز خصوصـی هـر واحـد تقلیـل مـییابـد و همجـواری کالبـدی فشـردهتـری بوجـودمـیآیـد. بنـابراین حـریم و قلمـرو اهمیـت زیـادی پیـدا مـیکنـد. تعریـف قلمـرو بـه افزایش شناسه، خلوت و امنیت کمک میکند و تقابلهای اجتماعی و مشکلات همسایگی را کم میکند.
توجــه بــه عوامــل انســانی مــوثر در برنامــهریــزی و طراحــی مــیتوانــد زنــدگی در مجموعــههــای مســکونی را ارتقــا بخشــد ایــن پژوهش با هـدف تـدارک محـیط هـا و فضـاهای کارآمـدتر و سـالم تـر بـه بررسـی خلـوت مطلـوب در مسـکن بـه عنـوان یکـی از عوامــل انســانی – محیطــی مــوثر در طراحــی مجتمــعهــای مســکونی فرهنــگهــای مختلــف مــیپــردازد و در پــی پاســخ بــه ایــن پرســش اســت کــه: آیــا توجــه بــه خلــوت بصــری و عرصــه بنــدی عمــومی و خصوصــی درمســکن، در فرهنــگهــای گونــاگون رعایت می شود؟

-2 مرور سوابق تحقیقی

بیش از پنج یا شش دهه از عمـر روانشناسـی محـیط نمـی گـذرد. در ایـن مـدت پژوهشـگران بـه نتـایج زیـادی دربـاره طراحـی محــیط و تــأثیر آن بــر رفتــار انسـان دســت یافتــهانــد. از جملــه آلــتمن کــه درکتــاب » محــیط و رفتــار اجتمــاعی« بــه توضــیح مفاهیم چهارگانه؛ خلوت، فضای شخصـی، رفتـار مربـوط بـه قلمـرو و ازدحـام و نیـز توجـه آن هـا بـه نیازهـا، تمـایلات و فرهنـگ افــراد مــیپــردازد. همچنــین او در ایــن کتــاب بــرای تحلیــل مفهــوم خلــوت بــه بررســی شــیوه هــای اقــوام و ملــل گونــاگون در تنظیم ارتباطات اجتمـاعی خـود مـی پـردازد. بـدیهی اسـت کـه فرهنـگهـای گونـاگون برداشـتهـای متفـاوتی از مقولـه خلـوت دارند و در برخی از شیوهـای زنـدگی نیـز ظـاهراً از ایـن مقولـه خبـری نیسـت، امـا مشـاهده دقیـق تـر نشـان مـی دهـد کـه در تمام فرهنگ های بشری سـازوکارهای رفتـاری خاصـی بـرای تعامـل اجتمـاعی افـراد وجـود دارد. آنچـه در بـین ایـن فرهنـگ هـا متفاوت است شیوه نظارت بر تعامل اجتماعی است.

در مــورد نقــش محــیط فیزیکــی در تــأمین خلــوت تحقیقــاتی در حیطــه زنــدگی خــانوادگی انجــام شــدهاســت. هیــل((1969 نشان داده اسـت کـه وجـود پنجـره و پـرده اتـاق خـواب بـرای جلـوگیری از ورود سـرو صـدا و نگـاه دیگـران بسـیار مفیـد اسـت. مک گینلی (1959) با نگاهی به تـاریخ اشـاره مـیکنـد کـه خلـوت همـواره از دارایـیهـای ارزشـمند انسـان بـه شـمار مـیرفتـه اســت و در بســیاری از تمــدن هــای باســتان هــم مثــل دنیــای امــروز نشــان تشــخص و بزرگــی بــودهســتا.مثلاً مصــریان بــرای ممانعــت از تعــدی دیگــران اطــراف بــاغهــای خــود درخــت مــو مــیکاشــتند، یونانیــان اطــراف خانــههــای خــود ایــوان درســت می کردند و انگلیسی های متمـول خانـه هـای ییلاقـی خـود را در میـان دیوارهـای سـنگی و پـارک هـا محصـور مـی کردنـد(آلتمن .(45:1382

شــرمایف و الکســاندر (1963) در همــین زمینــه پــژوهش هــایی انجــام داده و پیشــنهاد کــرده انــد خانــه بایــد مــرزی محکــم و استوار میان فرد ودنیـای بیـرون او ایجـاد کنـد و طراحـی داخلـی آن طـوری باشـد کـه هـم رابطـه متعـادل اعضـای خـانواده بـا طبیعت بیرون میسر باشد و هم تعامل افراد در داخل خانه تأمین شود(آلتمن .(46:1382

آلتمن خاطر نشان کرده است کـه نظـام تنظـیم خلـوت نظـامی پویاسـت کـه در طـول زمـان دسـتخوش تغییـر وتحـول میشـود. نمونه های ذکر شـده مربـوط بـه معمـاری بـومی و دوران باسـتان بـوده حـال ایـن کـه در ایـن پـژوهش سـعی بـر آن اسـت کـه چگونگی رعایت خلوت و جایگاه آن در معماری معاصر مورد بررسی قرار گیرد.

-3 روش تحقیق

در ایــن مطالعــه بــا اســتفاده از روش توصــیفی-تحلیلــی، پــس از مــروری بــر مفهــوم خلــوت و شــناخت مبــانی مربــوط بــه آن، ضـوابط ســاخت وسـاز و مصــادیق معمــاری بـه منظــور دسـتیابی بــه معیارهــا و ارزش هـای شــکل دهنـدهی مفهــوم ســکونت در فرهنگهای مختلف مـورد بررسـی قـرار گرفتـهانـد. بـه دلیـل خـودداری از اطنـاب کـلام، بررسـی ضـوابط و نمونـه هـا در چنـد کشــور از قــارههــای مختلــف صــورت گرفتــه اســت. روش گــردآوری اطلاعــات از طریــق مطالعــات کتابخانــهای و اســنادی میباشد.

-4 مفهوم خلوت

خلوت فرایند تنظیم مرز میـان افـراد اسـت و چگـونگی تعامـل فـرد را بـا دیگـران مشـخص مـی کنـد. ایـن فراینـد تـا حـدی بـه خاصــیت تراوایــی غشــای ســلولی شــباهت دارد. فــرد یــا گــروه گــاه بــر دادههــای خــارجی راه مــیگشــاید وآنهــا را دریافــت میکند و گاهی نیز راه بر محیط بیرون میبندد و هرگونه تماسی را با آن قطع میکند(آلتمن .(13:1382

خلــوت در هــر لحظــه از زمــان حالــت بهینــهای دارد. بــه عبــارت دیگــر، درجــهای بهینــه از دســترس بــودن مطلــوب فــرد بــا دیگـران وجــود دارد. انحــراف از آن بــه تعامــل بیشــتر یـا کمتــر از حــد فــرد بــا دیگــران مـیانجامــد و حــالتی نــا مطلــوب ایجــاد میکند(آلتمن .(14:1382

مطالعه رابطه بین انسان و محیط نشان مـی دهـد کـه احسـاس خلـوت بیشـتر بـا کنتـرل انسـان بـر محـیط زنـدگی خصوصـی و احساس اختیار در برخورد هـای متقابـل اجتمـاعی بـه دسـت مـی آیـد. در طراحـی مسـکن، خلـوت وتعامـل اجتمـاعی دو مفهـوم متقابل هستند، تأکیـد بـیش از انـدازه بـر خلـوت مـی توانـد موجـب انـزوا و تعامـل خـارج از کنتـرل مـی توانـد موجـب از دسـت رفتن خلـوت زنـدگی خصوصـی شـود. افـزایش تـراکم، خلـوت وتعامـل اجتمـاعی بـین سـاکنین یـک مجموعـه و مجموعـه هـای اطــراف را دچــار مشــکل مــیکنــد. ایــن نگرانــی هــا در اثــر تقلیــل فاصــله بــین واحــدهای مســکونی، فضــاهای بــاز خصوصــی محــدودتر، اســتفاده از دیوارهــای مشــترک بــین واحــدهای مســکونی، افــزایش ارتفــاع ســاختمان، افــزایش شــلوغی و آلــودگی صوتی و اشراف به وجود مـی آیـد. فـراهم آوردن مفهـوم خلـوت بـه عنـوان داشـتن کنتـرل و اختیـار بـه جـای انـزوا، در طراحـی مسکن نیاز به راه حلهای قابل انعطاف دارد که در شرایط عادی مشکل به دست میآید(عینیفر .(112:1379

در مقیــاس مجموعــههــا، روش بــه وجــود آوردن کنتــرل بــر خلــوت زنــدگی فــراهم آوردن سلســله مراتبــی تعریــف شــده از فضــاهای بــاز»عمــومی«، »نیمــه خصوصــی« و »خصوصــی« اســت کــه مــانع ایجــاد مزاحمــت از ســوی غیــر ســاکنین باشــد و فضای واسـطه مـا بـین واحـدهای مسـکونی و فضـاهای مشـترک دسترسـی را تـأمین کنـد. هرچـه امکـان کنتـرل بیشـتر بـرای ایجــاد قلمــرو خصوصــی بــه ســاکنین داده شــود، احتمــال دســت یــافتن بــه خلــوتی بهینــه بیشــتر مــیشــود (عینــیفــر .(113:1379

-1-4 عوامل محیطی موثر بر خلوت

از دیدگاه راپـاپورت عوامـل محیطـی مـوثر بـر خلـوت شـامل شخصـیت، جهـان بینـی هـا، بایـد ونبایـدها، فرهنـگ و ارزشهـای فـردی اســت. فــرد بــا قــرار گــرفتن در دو محــیط مختلــف، ایــدئولوژیهــای متفــاوتی بــه دســت مــیدهــد. در ایــن پــژوهش بــه بررسی این عوامل خواهیم پرداخت و شکلگیری آنها را در محیطهای متفاوت بررسی میکنیم.

فرهنگ؛ عبارت است از مجموعـه اندیشـه هـا، نهادهـا و فعالیـت هـایی کـه بـرای یـک ملـت یـا قـوم بـه شـکل یـا عنـوان قـدرتی قراردادی در آمدهاست.

اخلاق؛ مفهوم سازمان یافته از من خویشتن.
جهانبینی؛ عبارت است از روش ویژهای که بر اساس آن شیوه، یک قوم به جهان مینگرد. خصوصیت ملی؛ نوع شخصیت یک قوم، یعنی نوع انسانی که در این اجتماع ظاهر میگردد.

در نتیجــه برخــورداری از جهــانبینــی واحــد و داشــتن تصــوری واحــد و نیــز برخــورداری از سیســتمهــای ارزشــی مخصــوص بــه خود هسـتند کـه فرآینـد شـیوه سـاخت بـومی را از یـک سـو و همچنـین وجـود روابـط هماهنـگ و دارای هـارمونی را از سـوی دیگر میان بناها ممکن میسازد؛ موضوعی که هدف کمپوزیسیون شهری میباشد( راپاپورت.(84:1392

علاوه بر مفهوم عمـومی خلـوت کـه تـا حـدودی در تمـام فرهنـگ هـا وجـود دارد، مفـاهیم فقهـی محرمیـت نیـز در فرهنـگ مـا محدودیت هایی را به موارد قبلی اضـافه مـی کنـد. ایـن محـدودیت هـا از مقیـاس همجـواری مجموعـههـا و واحـدها تـا تقسـیمات داخلــی واحــدهای مســکونی قابــل توجــه اســت. اشــراف و آلــودگی صــوتی کــه نکــات مهــم مــورد نظــر ایــن احکــام هســتند تــا حدودی در فرهنگ هـای دیگـر نیـز از محـدودیت هـای طراحـی مـی باشـند. در بسـیاری از ضـوابط تـدوین شـده طراحـی، مـوارد فوق از مباحث اساسی هستند (عینیفر.(113:1379

-2-4 مفهوم خلوت در فرهنگهای مختلف

بدیهی اسـت کـه فرهنـگ هـای گونـاگون برداشـت هـای متفـاوتی از مقولـه خلـوت دارنـد و در برخـی از شـیوههـای زنـدگی نیـز ظــاهراً از ایــن مقولــه خبــری نیســت، امــا مشــاهده دقیــقتــر نشــان مــیدهــد کــه در تمــام فرهنــگهــای بشــری ســازو کارهــای رفتاری خاصی برای تعامل اجتمـاعی افـراد وجـود دارد. آنچـه در بـین ایـن فرهنـگ هـا متفـاوت اسـت شـیوه نظـارت بـر تعامـل
اجتماعی است(آلتمن .(15:1382
نیــاز بــه خلــوت در فرهنــگهــای مختلــف متفــاوت اســت و بــین افــراد در یــک فرهنــگ خــاص نیــز بســته بــه حــالات روحــی و وضعیت اجتماعی، تفاوتهایی وجود دارد.

شــکل خانــه تنهــا نتیجــه نیروهــای فیزیکــی یــا هــر عامــل ســببی واحــد دیگــری نبــوده اســت؛ بلکــه شــکل خانــه حاصــل مجموعهای از عوامل اجتماعی- فرهنگی در وسیعترین شکل آن میباشد.

خصوصیات ویـژه یـک فرهنـگ یعنـی روش مـورد قبـول آن فرهنـگ، کـه بـر اسـاس آن بـه انجـام امـور پرداختـه مـیشـود و از آنچــه کــه از نظــر اجتمــاعی پذیرفتــه شــده نیســت، پرهیــز مـیگــردد و همچنــین آرمــانهــای ضــمنی، بایــد مــورد توجــه قــرار گیرند؛ زیرا این عوامل بر شکل خانه و مجتمعهـا تـأثیر مـیگذارنـد. ایـن توجـه یـا دقـت نظـر شـامل تفـاوتهـای بسـیار ظریـف

و وجوه کاملاً مشهود یا کاملاً کاربردی آن فرهنگ نیز میگردد( راپاپورت.(83:1392

در یک اقلـیم معـین بـ ا امکـان دسترسـی و تهیـه بعضـی مصـالح سـاختمانی وجـود تنگناهـا و موانـع و برخـورداری از درجـه ای از قابلیت فنی، آنچه که سرانجام شکل خانـه را تعیـین مـیکنـد و بـه فضـا و روابـط آن شـکل مـیدهـد، بینشـی اسـت کـه یـک قــوم از زنــدگی آرمــانی دارد. پــس محــیط مــورد نظــر (محیطــی کــه در جســتجوی آن هســتیم) ترجمــان نیروهــای اجتمــاعی-فرهنگــی متعــددی مــیباشــند؛ نیروهــایی کــه شــامل اعتقــادات مــذهبی، ســاختار خــانواده و قــوم، نظــام اجتمــاعی، شــیوه معیشت و روابط اجتماعی میان افراد میباشد( راپاپورت.(83:1392

-5 چگــونگی تــدوین ضــوابط طراحــی بــر اســاس تحقیقــات اجتمــاعی- کالبــدی درکشــورهای مختلف

-1-5 نیوزیلند1

نیوزیلند یا زلاندِ نـو کشـوری در جنـوب غربـی اقیـانوس آرام اسـت. نیوزیلنـد فاصـله زیـادی بـا دیگـر خشـکی هـای کـره زمـین دارد، بــه طــوریکــه اســترالیا نزدیــکتــرین همســایه ایــن ســرزمین در دو هــزار کیلــومتری آن قــرار دارد. بیشــتر جمعیــت نیوزیلند را مهاجران اروپایی (بهویژه بریتانیایی و ایرلندی) تشکیل میدهند.

مســیحیت مهــمتــرین دیــن نیوزیلنــد اســت. درصــدی از مــردم خــود را بــدون اعتقــاد بــه مــذهب معرفــی کــردهانــد. بودیســم، هندوئیســم، اســلام، بهــائی و مــذاهب دیگــر هــم، جمعیــت نیوزیلنــد را تشــکیل مــیدهنــد. در نیوزیلنــد دیــن از حکومــت جــدا بوده و طبق قانون، دین و مذهب آزاد بـوده و هـر کـس مـی توانـد آئـین هـای ویـژه دینـی خـود را آزادانـه بـه جـا بیـاورد. ریشـه فرهنــگ نیوزیلنــد را بایــد در فرهنــگ انگلیســی جســتجو کــرد. در کــل نیوزیلنــد بــه واســطه مهــاجرت گســترده، کشوریســت چند فرهنگی که گروههای مختلف قومی و مذهبی در برگزاری آداب و رسوم خود آزاد میباشند.

-1-1-5ضوابط طراحی مسکن در نیوزلند2

ضوابط معماری به شرح ذیل میباشد:
تأمین خلوت کافی برای هر خانه بسیار مهـم اسـت. ایـن بـرای مسـکن هـای پـر تـراکم اهمیـت ویـژه ای مـی یابـد ماننـد تـراس ها و در این شرایط توجه بیشتری میطلبد.

در ایــن ضــوابط راهکارهــای مربــوط بــه خلــوت دیــداری و شــنیداری در نظــر گرفتــه شــدهاســت کــه در اینجــا بــه توضــیحات مربوط به خلوت بصری اکتفا میشود.

-1باید مطابق با شرایط توسعه، خلوت بصری کافی در بین واحدهای مسکونی در نظر گرفتهشود.
-2پنجــرههــا نبایــد مســتقیماً روبــروی اتــاقهــای مســکونی و یــا فضــای بــاز خصوصــی در مســکنهــای مجــاور باشــد (شــکل شماره.(1

شکل(:(1فضای بیرونی خصوصی مناسب که توسط واحدهای همسایه اشراف ندارد و رابطه مناسب با فضای درونی دارد، مأخذ:www.hnzc.co.nz

-3بالکنها باید طوری طراحی شود که به فضای باز خصوصی مجاور و یا پنجره های مسکونی دید نداشته باشد. -4دید از خیابان به طور مستقیم از پنجرههای مسکونی ممکن نباشد]از بیرون داخل خانه دیده نشود.[

( design-guide-architecture.p17 )

1 -New Zealand 2 NewZeland

ضوابط طراحی سایت به شرح ذیل میباشد:
خلــوت در محــیط بــومی اساســی اســت. پــلانهــای محلــی شــامل نیازهــای خاصــی بــرای فضــای خصوصــی بیــرون و خلــوت شنیداری بین همسایگان می باشد.

-1 این فضا باید در ابعاد مناسـب باشـد و بایـد بـرای مبلمـان فضـای بیـرون کـافی باشـد و محیطـی بـرای بـازی بچـه هـا فـراهم کند.

-2 این فضا نباید بـه طـور مسـتقیم توسـط همسـایگان دیـد داشـته باشـد. بـرای اضـافه کـردن بـه خلـوت و ایجـاد یـک فضـای خصوصی میتواند از پوشش گیاهی استفاده شود(شکل شماره.( design-guide-site.p.23) (2

شکل(:(2 ابعاد مناسب فضای بیرونی خصوصی جهت استفاده ازگیاه و نور خورشید در صبح، مأخذ:. www.hnzc.co.nz

-A محدوده عمومی -B کنترل شخصی ولی با دید عمومی یا فضای نیمه خصوصی مشترک
-C مسکن خصوصی -D فضای خارجی خصوصی

در فضای مسکونی یک طبقـه، B نشـان دهنـده باغچـه جلـویی، فضـای D نشـان دهنـده حیـاط پشـتی مـیباشـد در حـالیکـه در فضــایی بــا تــراکم متوســط، فضــای B ممکــن اســت نشــان دهنــده مســیر مشــترک عمــومی و فضــای D حیــاط خصوصــی باشد.

در ارتباط با اشراف پنجره ها به ملک همسایه موارد زیر درنظر گرفته میشود: -1پنجرهها از یک احدو مسکونی نباید مستقیماً روبروی پنجره همسایه باشد. -2پنجرهها نباید مستقیماً به فضای باز خصوصی همسایه اشراف داشته باشد.

-3مطلوب است که بـرای افـزایش امنیـت، پنجـره هـا جـایی قـرار گیرنـد کـه بـه خیابـان و نزدیـک ملـک همسـایه دیـد داشـته باشــد. در زمــانیکــه فضــای بیرونــی خصوصــی در جلــوی ملــک قــرار داشــته باشــد مطلــوب نیســت(شــکل شــمارهdesign-(3
.(guide-Site.p.24)

شکل(:(3اشراف مستقیم همسایهها به حیاط کوچک پشتی تاریک، مأخذ:. www.hnzc.co.nz

Guidelines for Planning Authorities on Sustainable Residential.p.58)

-2-5 ایرلند1

ایرلند در جزیـره ایرلنـد، در شـمال غـرب قـاره اروپـا واقـع شـده اسـت. موقعیـت جزیـره ایرلنـد در غـرب اروپـا بـه طـور عـام بـه عامـــل تعیـــین کننـــدهای بـــرای جامعـــه ایرلنـــدی و بـــه طـــور خـــاص بـــرای فرهنـــگ ایرلنـــدی مبـــدل شـــده اســـت. جزیره ایرلند در غرب انگلستان واقع شده است. مردم ایرلند دارای دین مسیحیت میباشند.

-1-2-5 ضوابط توسعه پایدار مسکونی در مناطق شهری در ایر لند

-1-1-2-5 خلوت و امنیت

خلــوت یــک عنصــر اساســی در در فضــاهای مســکونی مطبــوع اســت و بــه حــس امنیــت کــه توســط مــردم در خانــههایشــان احساس میشود کمک میکند.

زمانی که واحـدهای مسـکونی همکـف کـه باغچـه ای در جلـو ندارنـد یـا فضـای کمـی دارنـد، تـأمین یـک فضـای قابـل دفـاع در پشت عرصه عمومی اهمیـت دارد. بـرای مثـال بـرای ایجـاد چنـین فضـایی بایـد پوشـش گیـاهی و طراحـی پنجـرههـای همکـف به دقت مورد توجه قـرار گیـرد. بـه طـور مشـابه در پشـت مسـکونیهـا بایـد جـدایی کـافی (بـهطـور سـنتی حـدود22 متـر بـین مسکن های دو طبقه) بین پنجره های متقابـل طبقـه اول باشـد. هرچنـد ایـن قـوانین بایـد انعطـاف داشـته باشـند، مکـانیـابی بـا دقت و طرا حـی بـا جزئیـات پنجـرههـای متقابـل مـی توانـد از اشـراف جلـوگیری کنـد حتـی بـا فاصـله پشـت بـه پشـت کمتـر. پنجرههای هال و پاگردها به درجه مساوی از خلوت که گفته شد نیاز ندارند و همین طور بالکنها و پذیراییها.

)

-2-1-2-5استانداردهای طراحی پایدار برای آپارتمانهای جدید (ایرلند(2007

فضای باز کافی بـههمـراه خلـوت مطلـوب بـرای هـر آپارتمـان، در مطبوعیـت نیـازهـای اسـتفاده کننـدگان مـوثر اسـت. بـهویـژه قابلاستفاده بودن فضای بیرونی برای خانوادهها در ارجحیت است.

فضــاهای بــاز خصوصــی مــی توانــد در فــرم باغچــههــای پشــتی یــا پاســیوها بــرای طبقــات همکــف ایجـاد بشــود یــا بــه صــورت بالکنهایی در طبقات بالا. ایجاد فضای باز نیمه خصوصی گردهمایی در محوطه اهمیت دارد.

فضای باز خصوصی در همکف به بعضی فرمهای احاطه کننده برای تأمین امنیت و خلوت نیاز دارد.
بـالکنهـا (یـا باغچـههـای زمسـتانی بـا صـفحات شیشـهای، جـدا شـده از محـیط زنـدگی) نیـاز اسـت کـه عـرض حـداقل بــرای اســتفاده و دیــد و منظــر مطلــوب داشــته باشــند و قابلیــت جــادادن صــندلیهــا و یــک میــز کوچــک را داشــته باشــند. حــداقل عرض 1/5 متـر توصـیه مـی شـود بـه طـور کـل بـرای تمـام طـول دیـوار خـارجی پـذیرایی، در حـالی کـه بـالکن هـای عمیـق تـر ممکن است در مکانهای مشخص مطلوب باشد که این باید با سایهاندازی روی پذیرایی تنظیم شود.

(Sustainable Urban Housing Design Standards for New Apartments.p.11)

-3-5اُتاوا2
اُتــاوا پایتخــت کشــور کانــادا و چهــارمین شــهر بــزرگ ایــن کشــور اســت. ایــن شــهر در آمریکــای شــمالی و تحــت تــأثیر فرهنگهای انگلیسی و فرانسوی میباشد.

-Ireland -Ottawa

1

2

Urban Design guidelines for high rise

-1-3-5 ضوابط شهرسازی برای مسکن بلندمرتبه در اتاوا

فضــاهای مشــترک بــرای مســکونی و متصــرفات مــیتوانــد یــک طبقــه بــالاتر از ســطح (روی بــام یــا ســازه پارکینــگ و ساختمانها) یا زیر طبقه در حیاط، واقع شوند یا ترکیبی از هر سه باشند.

باید اطمینان حاصل شـود کـه فضـای مشـترک انـدازه کـافی و مناسـب بـرای گردهمـایی دارد و بـه طـور مسـتقیم در دسـترس است و از ناحیه عمومی قابل دیدن است و با راحتی و امنیت مطابقت دارد(شکل شماره.(4

(Urban Design guidelines for high rise housing in Ottawa.Guideline 40.p.23)

شکل(:(4 ایجاد فرصت مناسب جهت قرارگیری درخت، نور در حیاط، مأخذ:www.ottawa.ca/en

فضـای بیرونـی مـورد نیـاز بـرای سـاکنین واحـدهای مسـکونی بـه هـر دو عنـوان فضـایی خصوصـی و اجتمـاعی، طراحـی شــود. معماری ساختمان و فضای بیرونـی خصوصـی قابـل اسـتفاده ماننـد بـالکن هـا همـراه باشـد و اطمینـان حاصـل شـود کـه فضـای کــافی بــا ابعــاد مناســب فضــای خصوصــی، یــک فضــای قابــل اســتفاده ایجــاد مــیکنــد. شــکل و ابعــاد ارزشهــای کلیــدی

مطبوعیت استفاده است(.( Urban Design guidelines for high rise housing in Ottawa.Guideline 41.p.24

فاصــله کــافی بــین بــرجهــا ایجــاد شــود بــرای دریافــت نورکــافی و انــرژی خورشــید و رعایــت خلــوت و دیــدها بــرای مــردم در ســاختمان و همچنــین مــردم در خیابــان. تفکیــک بــرجهــا روی یــک ســایت یــا در ارتبــاط یــا ســایت مجــاور مــی توانــد توســط فاصله تفکیک و شطرنجی قرارگرفتن برج ها یـا چـرخش آن هـا حاصـل شـود(شـکل شـماره.(5 ایـن فاصـله بـه طـور مشـابه بـرای

جلــوگیری از ممــاس شــدن پایــه یــا کرســی بــرج هــا نیــز بایــد لحــاظ شــود.

(housing in Ottawa.Guideline 20.p.12)

شکل(:(5 فاصله مناسب برجها مأخذ:www.ottawa.ca/en

فاصله کـافی توسـط شـطرنجی کـردن بـرج هـا ایجـاد شـده اسـت. فاصـله تفکیـک بـین بـرج هـای مجـاور کـه مشـابه فاصـله در خیابان است (حـدوداً 20-23 متـر)، یـک فاصـله راحـت و قابـل قبـول، زمـانی کـه فضـاهای اولیـه زنـدگی، پنجـرههـای بـزرگ و بالکنها روبهروی یکدیگر هستند.

چرخش برج های بلنـد مرتبـه و بـالکن هـا در هنگـامیکـه در بافـت توسـعه، دو سـاختمان مقابـل یکـدیگر قـرار مـیگیرنـد بـرای پیشــگیری از نزدیــک شــدن بــالکنهــا(شــکل شــمارهUrban Design guidelines for high rise housing in .(6

(Ottawa.Guideline 22.p.13)

شکل(:(6 چرخش بالکنها جهت کاهش دید مستقیم به واحدهای برج مجاور، مأخذ:www.ottawa.ca/en

-6 بررسی مصادیق معماری

پــس از بررســی ضــوابط مربــوط بــه ایجــاد خلــوت در مســکن چهــار کشــور واقــع در قــارههــای مختلــف، بــه بررســی و تحلیــل نمونـههـای اجـرا شـده، در کشــورهای مختلـف کـه در سـالهـا ی متفــاوت نیـ ز سـاخته شـده انـد، پرداختــه مـیشـود. بـه دلیــل خودداری از اطاله کلام، در بررسی نمونه هـا از توضـیح مـواردی چـون فرهنـگ و دیـن صـرف نظـر شـده اسـت و تنهـا بـه نحـوه ایجاد خلوت پرداخته شده است. تفکیک عرصه بندی در پلانها توسط 3 رنگ نمایش داده شدهاست.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:53 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت شناخت و طراحی معماری روستا – روستای ساتللو فایل ورد (word) دارای 80 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت شناخت و طراحی معماری روستا – روستای ساتللو فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت شناخت و طراحی معماری روستا – روستای ساتللو فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت شناخت و طراحی معماری روستا – روستای ساتللو فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت شناخت و طراحی معماری روستا – روستای ساتللو فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

پیشگفتار

انگیزه ی گروه در انتخاب این روستا:

-واقع شدن در شهرستان تبریز(شهر خود)

 _ اجرایی بودن طرح آن (اولویت اول طرح هادی در آن اجرا می گردد)

مشکل اصلی:

 _نواقص در خصوص نقشه ها

_ ناخوانا بودن نقشه ها

لازم است در اینجا از زحمات بی دریغ جناب دکتر محمد زاده که ما را در این تحقیق ترغیب و یاری نمودند و همکاری بنیاد مسکن آذربایجان شرقی و اهالی روستای ساتللو, تقدیر و تشکر بجا آوریم.

اسلاید 2 :

مقدمه

_ برای دستیابی به توسعه ی ملی به معنای اعم کلمه ,توسعه ی روستایی و توسعه شهری اهمیت دارند و باید این دو به موازات هم پیش روند.

_  در توسعه روستایی هدف ایجاد فضاهای های مسکونی و غیر مسکونی مناسب و بهبود بخشیدن به آنهاودر نتیجه آن آسایش و سلامت روستاییان می باشد.

_  در این تحقیق ,فقط آنچه در طراحی روستای ساتتلو نقش دارد آورده شده است.

_از بحث اجمالی فصول اول و دوم طرح هادی که به ترتیب به مطالعات مفصل استان و شهرستان پرداخته صرف نظر شده است.

_  به معرفی عوامل تاثیر گذار در طراحی که بحث اصلی ما را شامل است پرداخته می شود .

_  هدف کلی تحلیل و نقد طرح هادی و طراحی فضاهای روستای ساتللو می باشد .

اسلاید 3 :

فهرست مطالب:

1-شناخت وضع موجود       

                                          الف_عوامل کلی مؤثر

 

                                            ب_ بافت روستا

 

ج_معماری مسکن   

 

 

3-ارائه طرح

                                      الف_بافت روستا       طراحی معابر-جایگذاری کاربری ها-طراحی

                                            واحد محله-واحد همسایگی

 ب_ معماری مسکن      طراحی پلان مطلوب مسکن روستا

اسلاید 4 :

             فصل 1 –    شناخت وضع موجود         

                             الف_عوامل کلی مؤثر

 

                                           ب_ بافت روستا

 

ج_معماری مسکن   

 

عوامل اقلیمی-اقتصادی-جمعیتی-فرهنگی و;

بررسی معابر-بررسی اراضی

بررسی کیفیت ابنیه-بررسی پلان های موجود

اسلاید 5 :

-تعمیم از ایستگاه و اقلیم تبریز

-اقلیم نیمه خشک و خشک سرد

– مرز تقریبی این دو اقلیم هم ارتفاع 1400 متر

– مهمترین مسئله استفاده بیشتراز نور جنوبی

-بارندگی مناسب (متوسط بارندگی 350میلیمتر در سال)

-پوشش گیاهی مناسب

-تابستان های معتدل و زمستان های سرد

(تصویر7و6)

اسلاید 6 :

üبادهای غالب:

     مه یلی: در بهار و تابستان از شمال شرق-باعث تلطیف هوا

     آغ یلی: در اردیبهشت ماه تا پاییز-از غرب-اثرات منفی روی محصولات زراعی-خشک و سوزان(تصویر8و9)

 

اسلاید 7 :

üتوپوگرافی روستا:

روستای ساتللو بخاطر قرارگیری در جلگه تبریز تقریبا زمین همواری دارد ودر نزدیکی آن عوارضی بلندی نیست.خاک روستا کمی شور است.

البته حوزه ی تبریز در امتداد خط گسل تبریز-مرند قرار دارد و بر اثر حرکات جزئی

برآمدگی های کلی ایجاد شده و باعث ایجاد مخروطه افکنه تبریز شده است که روستای مذکور در پایین این مخروطه افکنه واقع است.(تصویر 10)

                                  روستای ساتتلو

                                            تصویر 10-روستا در زمینی مسطح واقع است.

اسلاید 8 :

   علل پیدایش روستا

      -وجود زمین های زراعی مناسب

–اسکان مطلوب

–مسطح بودن زمین درتوپوگرافی

–مهمترین عامل دسترسی به آب از رودخانه ی آجی چای (تلخه رود). البته به علت خشکسالی آب این رودخانه اخیراً بشدت کاهش یافته است. (تصویر13)

اسلاید 9 :

_جمعیت روستا در سال 1385 :1350 نفر و 180خانوار.

_ روستا مهاجرده

_ دارای جمعیت جوان (تصویر15)

(چون بر اساس استاندارد حداقل 30% جمعیت زیر 15 سال می باشد)

_سن غالب بودن تعداد مردان نسبت به زنان (جدول16)

اسلاید 10 :

üکاربری های موجود روستای ساتللو

-کاربری مسکونی: از نوع ارگانیک و متمرکز

-کاربری آموزشی: ابتدایی و راهنمایی+ دبیرستان دخترانه

-کاربری بهداشتی: خانه بهداشت

_فاقد کاربری اداری+ درمانی+فرهنگی+صنعتی(واحد قالیبافی در خانه هاست)+فضای پارک+دبیرستان پسرانه

مذهبی : مسجدو حسینیه که 5 باب است.

تجاری/خدماتی (235مترمربع)در مشاهدات بسیار کم بوده)

(نقشه24 و جدول 25 )

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:53 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی صنعت آب و برق و توسعه مدیریت نت در آن فایل ورد (word) دارای 75 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی صنعت آب و برق و توسعه مدیریت نت در آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی صنعت آب و برق و توسعه مدیریت نت در آن فایل ورد (word)

پیشگفتار

چکیده

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله پژوهش

اهمیت پژوهش

اهداف پژوهش

سؤالات و فرضیه های پژوهش

تعاریف اصطلاحات و مفاهیم

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق

مقدمه

شناخت سیستم نت

خصوصیات یک سیستم نت

انواع سیستم های نگهداری و تعمیرات

سیستم تعمیرات اضطراری

سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه

نگهداری بهره ور جامع

سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگویانه

سیستم نگهداری و تعمیرات کنشگرایانه

سیستم نگهداری و تعمیرات دقیق

اصول اساسی مؤسسه مارشال جهت اجرای سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه

در سازمان

بررسی پژوهشهای انجام شده در ارتباط با موضوع تحقیق

بررسی پژوهش های مشابه

روش پژوهش

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه

محدوده مورد بررسی و جامعه آماری

نمونه آماری و روش نمونه برداری

حجم نمونه و روش تعیین آن

ابزارهای اندازه گیری

روایی و پایایی

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها

مقدمه

توصیف داده ها

تجزیه و تحلیل داده ها

بررسی فرضیه های تحقیق با استفاده از آمار استنباطی

نتایج

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

مروری بر کلیات تحقیق

نقد و بررسی از یافته های پژوهش

محدودیت

پیشنهادات و کاربرد

منابع

فارسی

انگلیسی

پیوست ها

پیوست شماره

پیوست شماره

فهرست جداول و نمودارها

شکل 1-2 – اهمیت امور نت

شکل 2-2- توالی نت

شکل 1-5- نمودار پیشنهادی (الف)

شکل 2-5- نمودار پیشنهادی (ب)

جدول 1-4- شاخص متغیر استقبال مدیران

جدول 2-4- فراوانی متغیر استقبال مدیران

جدول 3-4- شاخص متغیر تکنولوژی

جدول 4-4- فراوانی متغیر تکنولوژی

جدول 5-4- شاخص متغیر ساختار

جدول 6-4- فراوانی متغیر ساختار

جدول 7-4- شاخص متغیر فرهنگ

جدول 8-4- فراوانی متغیر فرهنگ

جدول 9-4- شاخص متغیر زمینه و شرایط مساعد شرکت

جدول 10-4- فراوانی متغیر زمینه و شرایط مساعد شرکت

جدول 11-4- نتایج آماری عوامل تأثیرگذار در سیستم نت

جدول 12-4- جدول تعیین سطح شرکت

جدول 13-4- جدول دیدگاه پاسخ دهندگان

نمودار 1-4- شاخص متغیر استقبال مدیران

نمودار 2-4- شاخص متغیر تکنولوژی

نمودار 3-4- شاخص متغیر ساختار

نمودار 4-4- شاخص متغیر فرهنگ

نمودار 5-4- شاخص متغیر زمینه مساعد برای اجرا در شرکت

 

 

پیشگفتار
سازمان‎های تولیدی بیشماری در گوشه و کنار جهان در حال فعالیت هستند، اما معدودی از آنها با اقتدار به فعالیت خود ادامه می دهند و گوی سبقت را از دیگران ربوده اند. همگان بر قدرت این سازمانها واقف بوده و از آنها به عنوان سازمانهای ممتاز یاد می‌کنند. مشخصه این سازمانهای ممتاز چیست؟
یک سازمان ممتاز در تمام زمینه‌ها اعم از سیستم‌های تولیدی، اطلاعاتی، خرید و فروش، خدمات و بازاریابی، مهندسی و کیفیت در سطح ممتاز فعالیت می‌کند. یکی از شاخصه های اصلی یک سازمان تولیدی ممتاز، دارا بودن تشکیلات نگهداری و تعمیراتی ممتاز است. در این پژوهش سعی بر آن است به اختصار به تعریف و روند رشد آن در طول زمان و خصوصاً به عوامل موثر در اجرای آن از طریق تحقیق عملی در شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه بپردازیم و با کسب نظرات افراد مرتبط با این سیستم از طریق سؤالات و بررسی آن از طریق روش های آماری نتایجی در شناسایی مشکلات و مزایای اجرای آن بدست آوریم. برای طرح سؤالات از شرکت‎های فعال مطرح در دنیا در زمینه سیستم نگهداری و تعمیرات کمک خواهیم جست و در تهیه سؤالات اصلی و فرعی موضوع تحقیق تجربه آنان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. اگر چه در این بررسی سعی می‌شود از آخرین یافته ها و روشهای بررسی سازمان در زمینه نگهداری و تعمیرات از منابع خارجی و داخلی بهره گیری شود و لیکن بدلیل گستردگی موضوع در تدوین و طراحی مطلب بی عیب و نقص نخواهد بود. امید دارم این مطالب گامی هر چند کوچک در زمینه رشد و توسعه مدیریت نت  در صنعت آب و برق باشد.
برخود لازم می دانم از کمک های استاد راهنما جناب آقای دکتر محمدعلی سبحان اللهی و استاد مشاور جناب آقای مهندس شکور سلطانی که اینجانب را در تهیه این تحقیق یاری نموده‎اند، تشکر و سپاس گذاری نمایم.
از جناب آقای مهندس غلامرضا رضایی فر مدیر عامل محترم شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه که در تأمین امکانات مورد نیاز اینجانب را یاری نموده اند و نیز کلیه مدیران ادارات و کارشناسان بهره برداری شرکت در ستاد و مناطق که با ارائه نقطه نظرات خود موجبات کسب نتایج مفیدی در این تحقیق را فراهم کرده اند، قدردانی نموده و از خداوند متعال موفقیت همه آنان را در خدمت به مردم در عرصه علم و عمل خواستارم.



فصل اول
کلیات تحقیق

مقدمه
ضرورت طراحی و استقرار سیستم‎های نگهداری و تعمیرات در صنعت یکی از مسائل مبرم و حیاتی امروز مملکت ماست. حفظ سرمایه های کشور و ارزیابی  تجهیزات از یک سو، و پیشرفت سریع فن آوری و بالطبع ورود روز افزون ماشین آلات و تجهیزات جدید به صنعت از سوی دیگر، استفاده عقلانی و برنامه ریزی شده و نگهداری و تعمیرات بموقع ماشین آلات و تجهیزات را الزامی می سازد.
نظر به اینکه بهره برداری صحیح از تأسیسات خصوصا در مقوله آب و فاضلاب در گرو دو عامل اصلی مدیریت فرایند و مدیریت عملکرد بهینه تأسیسات و تجهیزات است. لذا بحث و بررسی بر عوامل موثر در اجرای یک سیستمی که بتواند کارائی و اثر بخشی لازم را در یک سازمان به دنبال داشته باشد بسیار مهم خواهد بود.
از طرف دیگر سیستم‎های کاربردی بدلیل فیزیکی و ماهوی دارای عمر مفید قابل پیش بینی هستند. کاهش و افزایش عمر مفید سیستم‌ها ، بستگی به چند عامل دارد ار جمله کیفیت ساخت،  نوع رفتار با آن ، میزان کارکرد و از همه مهمتر رسیدگی به آنها است که می‌تواند بصورت پیشگیری سرویس و نگهداری یا درمان (تعمیرات) باشد.

بیان مسأله پژو هش
هم اکنون اکثریت قریب به اتفاق مهندسین و مدیران، توجه و علاقه فراوانی نسبت به بهره‌گیری از دانش مهندسی نگهداری و تعمیرات، دارند. امروزه بخش مهندسی نگهداری و تعمیرات، در واحدهای صنعتی بیش از پیش به استفاده از روشهای آمار و ریاضی در برنامه‌ریزی‎های خود روی آورده و شکل یک دانش به خود گرفته است.
وجود یک سیستم مجهز و برنامه ریزی شده نگهداری و تعمیرات از آنرو ضروری است که کنترل مستمر و اطلاع کامل از اوضاع و احوال و نحوه عملکرد واحد تولیدی، ابنیه، ماشین آلات و غیره... را ممکن می سازد و لذا ارائه مطلوب ترین سرویسهای تعمیراتی و اتخاذ بهترین روشها برای تداوم کار صنعت با حداکثر بازدهی و کاهش هزینه امکان پذیر می‌گردد.
از طرف دیگر افزایش سرمایه گذاریها در صنایع و محدودیت در منابع و مواد اولیه مورد نیاز سبب اهمیت کارائی و بهره وری از امکانات موجود نزد صاحبان صنایع و مدیران مسئول در صنعت گردیده است. این هدف زمانی مهمتر و در خور توجه بیشتر جلوه میکند که بحث رقابت های صنعتی شدید که در بازار های داخلی و جهانی وجود دارد، مطرح می‌گردد.
شرکت آب و فاضلاب یک سیستم پیوسته بوده و در صورت بروز مشکل یا احتمالاً خرابی در تأسیسات و ماشین آلات این سیستم پیوسته دچار مشکل شده و باعث تأخیر در تولید می‌گردد که زیان های ناشی از آن نه تنها هزینه های زیادی را برای شرکت در برمیگیرد بلکه از آن مهم‎تر  باعث کمبود و نوسان در تولید آب شرب مصرفی مورد نیاز استان می‌شود بنابراین نیاز به یک سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در شرکت احساس می شود که بوسیله آن بتوان تا حدود زیادی از بروز مشکلات ناشی از تأخیر در تولید به جهت خرابی ناگهانی ماشین آلات جلوگیری شود.
دستیابی به این امر مهم زمانی حاصل می‎گردد که با مسائل تولیدی با دیدی منطقی ، علمی و دقیق و همراه با برنامه ریزی صحیح برخورد گردد، یکی از این مسائل مهم حفظ آمادگی و عملیاتی  نگهداشتن تجهیزات ، ماشین آلات و تأسیسات است و اصولی ترین راه حل این مسئله‎، استفاده از سیستم برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات است.
استقرار چنین سیستمی در یک صنعت و یا سازمان نیازمند به بررسی همه جانبه از اهداف عالی سازمان گرفته تا عواملی نظیر نیروی انسانی ، منابع ، فرهنگ محیطی و محاطی و زمینه مناسب برای انتقال و اجرای آن دارد که در این پژو هش سعی شده این عوامل مورد بررسی قرار گیرد.

اهمیت پژوهش
سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه خواهد توانست با بهره‎گیری از تکنیکهای بازرسی دوره‌ای، زمان بندی سرویس ها، ارائه برنامه های مدون روغن کاری و گریسکاری و سایر بازرسی‌های پیشگیرانه، در کاهش تعمیرات اضطراری و بدون برنامه، نقش بسزائی داشته باشد، در ضمن پردازش اطلاعات منتج از استقرار این سیستم، کاربران را در مقابله با علل خرابی های تکراری آگاه می‌سازد، چراکه از کار افتادگی و خرابی‎ها می‎تواند پیامد های ذیل را داشته باشد:
الف- کاهش یا توقف تولید
ب- بیکاری نیروی انسانی بطور مستقیم یا غیر مستقیم
ج- تاخیر یا توقف در سایر امور تولید در یک خط تولیدی
د- ایجاد هزینه های اضافی
ذ- نارضایتی و تخریب روحیه کارکنان فنی و بهره برداری
 با توجه به مواردی که ذکر گردید می‎توان اهمیت این پژو هش را بشرح ذیل خلاصه نمود:
•    آشنائی و ارائه راه حل به مدیران از مشکلات اجرائی و چالش های اجرای سیستم نت
•    توجه به مسائل مهم تاثیرگذار در اجرای سیستم نت نظیر فرهنگ سازی، ساختار، نیروی انسانی، آموزش و...
•    ارائه بینش جدید برای رشد و توسعه شرکت بجای نگرش سنتی به تأسیسات و تجهیزات
•    ارائه جریان مناسب اطلاعاتی در بخش نگهداری در راستای بکارگیری این سیستم
•    ایجاد علاقمندی در اجرای این سیستم برای مدیران ارشد سازمان و بازنگری در نمودار سازمانی خود در بخش نگهداری
•    توجه به نحوه نگهداری و تعمیرات در زمان طراحی و ساخت و راه اندازی تجهیزات



اهداف پژوهش
این پژوهش به بررسی مدیریتی در جهت شناسائی عوامل تأثیر گذار در اجرای سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه پرداخته و بر این اساس اهداف ذیل را برای تحقیق دنبال خواهد نمود:
 
1.    بررسی استقبال مدیران برای اجرای سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه
2.    شرایط تکنولوژی سیستم  نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه  و تطبیق آن با شرایط شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه
3.    شناسائی سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و تطبیق آن با شرایط شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه
4.    شرایط فرهنگی مناسب سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و تطبیق آن با شرایط شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه
5.    ارائه الگوی مناسب
اهداف این پژوهش به این جهت قابل اهمیت است که تاکنون در سطح کشور به این عوامل بطور اختصاصی پرداخته نشده و بررسی های لازم از عدم موفقیت در اجرای آن صورت نگرفته است. تاکنون در نقاطی از صنعت که این سیستم را مطالعه و مستقر نموده اند نتوانسته اند آن راندمان مناسب را در یافت نمایند و پس از مدتی بنا به عللی عملا در بکار گیری آن بی توجهی شده است.
سؤالات و فرضیه های پژوهش
در بررسی اهداف پژوهش سؤالات های ذیل مطرح می گردد:
سؤالات : 
1-    آیا مدیران شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه استقبال می کنند؟
2-    آیا شرایط تکنولوژیکی مناسب برای دست یابی به الگوی مناسب این سیستم در شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه وجود دارد؟
3-    آیا اجرای سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه  با ساختار فعلی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه هماهنگی دارد؟
4-    آیا شرایط فرهنگی مناسب برای استقرار این سیستم در شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه وجود دارد؟
5-    آیا زمینه و شرایط مساعد برای اجرای این سیستم در شرکت آب و فاضلاب استان
کرمانشاه وجود دارد؟

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه بررسی صنعت آب و برق و توسعه مدیریت نت در آن فایل ورد (word)
1- احمدیان رضا (1384) ، «سیستم نگهداری مشاهده وضعیت»، شرکت مهندسی آبفای کشور، تهران، اول، دوم، 25.
2- افتخاریان، سید حسین (1378)، «نگهداری بهره‌ور جامع» ، سازمان مدیریت صنعتی، تهران، اول، 128.
3- انصاری،محمد، (1385) ، «مجموعه مقالات»، مدیریت شهری، 32، مرکز آموزش کرج، تیرماه، 14.
4- تشیعی، علی(1385)، «دستاوردها»، چالش، 18، شرکت مهندسی آبفای کشور، مهرماه، 22.
5- ارشرمر هورن، جان، «مدیریت رفتار سازمانی» ، ترجمه محمد ایرانژاد، مرکز تحقیقات و آموزش مدیریت کرج، تهران، 1381، سوم، دوم، 138.
6- جی .ای. گل، «تئوری‌های فرآیند»، ترجمه سهراب خلیلی شورینی، مرکز آموزش مدیریت دولتی، تهران، 1382، اول، (254- 252).
7- حاج شیر محمدی، علی (1381)، «برنامه ریزی تعمیرات و نگهداری»، مدیریت صنعتی، اصفهان، اول، اول، (187-188).
8- خاکی، غلامرضا(1378) «روش تحقیق در مدیریت» دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، دوم، اول، 48.
9- ال دفت، ریچارد، «تئوری و طراحی سازمان»، ترجمه علی ارسیان، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی،تهران، 1377، سوم، دوم، (633-631).
10- سرمد، زهره (1376) «روش‌های تحقیق در علوم رفتاری»، سمت، تهران، اول، اول، 152.
11- سید حسینی، سید محمد(1381)، «برنامه ریزی سیستماتیک نظام نگهداری و تعمیرات»، سازمان مدیریت صنعتی، تهران، اول، اول 78.
12- عادل، آذر (1379)، «روش‎های آماری و کاربرد در مدیریت»، سازمان مدیریت صنعتی، تهران، اول، اول 217. 
13 - نظری پور، موسی(1385)، «ایجاد سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات»، چالش، 18، شرکت مهندسی آبفای کشور، مهرماه، 27.

منابع انگلیسی

1- Breash, Adam "WHAT CONSTITUTES WORLD-CLASS RELIABILITY AND MAINTENANCE?", IDCON,2000,www.idcon
2- Esmit, Jack " Maintenance effectiveness Survevy, Marshal instetute paper1999
3- Farido, daivid "pereventive Maaintenance. Marshal instetute ,1999
4- Haryid, Tony " Reliability Software and Methodology ,Steve Tuner. Marshal institute,2000
5- Kivard, Tom (2000) "Introducing PM  Optimization". Steve Tuner, USA, 192
6- Lando, Andy (1999) "Choosing Maintenance Mesurvey analysis Techniques , steve turner, USA, 397
7- Rabson, Dany (2001) "Applying Total Productive Maintenance", Pekk katila, Canada, 118
8-Sasin, Jack (1999) " PM  Optimization" Steve Tuner, USA, 87
9- Willy, Mark (2001) "Choosing maintenance analysis techniques", VIC, Australia 417

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:53 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ایجاد نقشه هوایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری در نرم افزارGIS فایل ورد (word) دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ایجاد نقشه هوایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری در نرم افزارGIS فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ایجاد نقشه هوایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری در نرم افزارGIS فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ایجاد نقشه هوایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری در نرم افزارGIS فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست مقاله ایجاد نقشه هوایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری در نرم افزارGIS فایل ورد (word)

چراGIS ؟ 1
GIS چیست ؟ 4
تاریخچه ایجاد GIS 5
چرا از GIS استفاده می‌کنیم؟ 7
عناصر اصلی تشکیل دهنده سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی 9
فرآیند تحلیل اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی 10
اهداف یک سیستم اطلاعات جغرافیایی 12
داده‌ها و اطلاعات 14
انواع داده‌ها 15
مدل رستری 16
مدل برداری 18
داده‌های توصیفی 21
فصل دوم : مولفه‌های GIS
مولفه‌های GIS 24
ورودی GIS 25
مدیریت GIS 28
تحلیل GIS 29
خروجی GIS 30
کلبه GIS 31
فصل سوم : قابلیت‌های GIS
قابلیت‌های GIS 33
پیوند اطلاعات حاصل از منابع مختلف 33
ادغام داده‌ها 34
تبدیل هندسی 35
سیستم تصویری و ثبت 37
تبدیل ساختار داده‌ها 38
بازیابی اطلاعات 40
فصل چهارم : علوم مرتبط با GIS
علوم رایانه‌ای 42
فصل پنجم : کاربردهای GIS
کاربردهای GIS 44
مراحل انجام کار 48

نخستین پرسشی که ممکن است برای هر فرد در مواجهه با GIS مطرح شود این سوال است که چرا از GIS استفاده می کنیم؟ در پاسخ باید GIS مجموعه ای است از امکانات و قابلیت های ویرایشی و بروزرسانی سریع داده ها که روش های سنتی فقد آن هستند. اگر محاسبه مسیر دو شهر را بر روی نقشه خطی، یک کارکرد ساده GIS بنامیم، باید اعتراف کنیم که انجام محاسبات سریع، هم زمان و پیچیده پارامترهای مختلف، مدل سازی و نمایش الگوهای مکانی (محاسبه تراکم نسبی جمعیت دو شهر ، مقایسه میزان فضای سبز شهری، تعداد بیمارستان ها و مدارس، ویژگی های محیطی مانند درجه حرارت، ارتفاع و شیب و پیش بینی وضعیت زیست محیطی شهرها) بر پایه نقشه های مزبور دشوار است و روش های سنتی موجود به دلیل حج زیاد داده ها و نیازمندی ها، قادر به تأمین همه اهداف نیستند. لازم به یادآوری است که افزایش توانمندی بشر، از یک سو بر تعداد گزینه ها و راهکارها افزوده و از سوی دیگر نیازمندی ها را فزونی بخشیده و بهره گیری از ابزار و شیوه های نوین و کارآمد را اجتناب ناپذیر ساخته است. GIS بر خلاف روش های سنتی، داده های جمع آوری شده را به شکل رقومی ذخیره می سازد و با استفاده از روش های متنوع، داده های حاصل از منافع متفاوت (نقشه های موجود، داده های مربوط به عملیات پیمایش زمینی، داده های فتوگرامتری، سنجش از دور و ...) را ترکیب می نماید. سرعت پردازش داده ها در محیط GIS به دلیل استفاده از قابلیت های رایانه افزایش می یابد و تحلیل های بی شماری که نمی توان آن را با روش های دیگر انجام داد، ممکن می شود.
مهم ترین قابلیت GIS را باید امکان انجام تحلیل های پیچیده داده های مکانی و غیر مکانی دانست . داده های مکانی مانند موقعیت زمینی یک مجتمع مسکونی با داده های توصیفی آن (شامل تعداد خانوار ها و مشاغل آنها، ابعاد هر کدام از واحدهای مسکونی، تعداد اتاق هر واحد، زمان ساخت و ... ) در محیط GIS ترکیب و بطور همزمان تحلیل و نمایش می یابد. GIS کاربر را قادر به نمایش و تحلیل نقشه و داده های جدولی بطور همزمان می کند و از طریق یکی از آنها، دیگری را بازیابی می نمایند (شکل 1-1). همچنین می تواند به کمک توابع تحلیلی خود اطلاعات بی شماری را از داده های موجود استخراج کند و به مدل سازی و پیش بینی بپردازد. انعطاف پذیری را باید مشخصه دیگر GIS برشمرد. امکان تبدیل سریع نقشه ها، تبدیل و انتقال داده ها به قالب های مختلف، تهیه گزارش به اشکال متعدد در ردیف آن دسته از قابلیت های GIS قرار می گیرند که در گذشته به عنوان مسائلی لاینحل مطرح بودند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ