سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کسی که حکمتی را نشر داد، با آن یاد می شود [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:35 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد جهانی‌شدن و امنیت ملی فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد جهانی‌شدن و امنیت ملی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد جهانی‌شدن و امنیت ملی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد جهانی‌شدن و امنیت ملی فایل ورد (word) :

جهانی‌شدن و امنیت ملی

چکیده:
جهانی‌شدن فارغ از آن‌که یک پروژه باشد یا پروسه، پدیده‌ای است که صرفنظر از عناصر اختیاری و کنترل‌شده آن، از برخی وجوه کاملا تحمیلی برخوردار است که حتی قدرتهای بزرگ را به تمکین وامی‌دارد و این مساله از آنجا ناشی می‌شود که پدیده جهانی‌شدن هنوز در کلیت خود برای هیچ‌کس روشن نشده است. گریز مداوم جهانی‌شدن از کالبد‌شکافی محققانه و تنوع ادبیاتی موضوع جهانی‌شدن که ابهامات و تضادهای فراوانی را بر آن تحمیل کرده‌است، دستیابی به یک تعریف و نظریه دقیق و روشن را ناممکن ساخته و آن را چونان پدیده‌ای نمایان می‌سازد که تا زمان تحقق کامل اساسا قابل شناخت نباشد.

اما به‌هرحال بسیاری از کشورهای جهان تکلیف خود را با این پدیده معین کرده‌اند و سهم خود را در بازیگری یا بازیگردانی در محیط آن معلوم ساخته‌اند. جهانی‌شدن هرچه باشد و هرموقع که تحقق یابد، مانند بسیاری دیگر از پدیدارهای تمدن بشری دارای وجوه منفعت‌بار و زیان‌بار خواهد بود و نرمی و زبری در آن آمیخته است. بنابراین توجه به اصل پدیده جهانی‌شدن تنها یک طرف معادله است، طرف دیگر آن‌که می‌تواند صغری یا کبرای استدلال ما برای تایید یا نفی آن باشد، همانا منافع و امنیت ملی است.

نه‌تنها ما بلکه همه کشورهای جهان در حال سبک‌سنگین‌نمودن و توزین و تبیین جهانی‌شدن در قبال خود هستند و باتوجه به امکانات و شرایط ژئوپلیتیک خود، در حال پذیرفتن یا واگذارکردن نقشهای بازی در این صحنه‌اند. کشورهایی چون ایران که دارای امتیازات منطقه‌ای عمده‌ای هستند به‌طور ویژه‌ای در معرض وجوه گسترده‌تری از منافع یا مضرات جهانی‌شدن واقع می‌شوند و تقریبا قادر به انزواگزینی یا جداسازی خود از سیطره جهانی‌سازی نخواهند بود. اما با به‌کارگیری اندیشه‌های کاملا مطالعه‌شده و محققانه و با اتخاذ رویه‌های مدبرانه و هوشمندانه در رهبری و مدیریت کلان، می‌توان در به‌حداقل‌رساندن مضرات و به‌حداکثررساندن منافع آن موثر بود.
جهانی‌شدن فرصتهای بیشماری را فراهم می‌کند، همچنانکه فرصتها و اختیارات بسیاری را نیز با خود می‌برد؛ اما استفاده درست و به‌موقع از فرصتهای به‌دست‌آمده می‌تواند زیانهای ناشی از اختیارات و فرصتهای تلف‌شده را حتی تا چندبرابر جبران کند.
این امر بستگی زیادی به تحول مثبت در دیدگاه نظری ما نسبت به جهانی‌شدن و نیز پیدایش نوعی مدیریت هوشمندانه در سطوح کلان سیاستگذاری ملی و منطقه‌ای خواهد داشت. آنچه را که ما تحت عنوان امنیت ملی و اعتلای فرهنگی جستجو می‌کنیم و هم‌اکنون در معرض آسیبهای جدی پدیده جهانی‌شدن قرار گرفته است، موضوع اساسی برای همه کشورهای جهان از جمله کشورهای قدرتمند صنعتی غرب می‌باشد. ای بسا کشورهایی چون ایران با دستیابی به نظریه‌ای اصولی و کارشناسانه درباب جهانی‌شدن بتوانند آینده این پدیده را از آن خود کنند و حتی بیشتر از غربیها منافع آن را کسب نمایند. مقاله زیر را ملاحظه فرمائید.

امنیت ملی کشورها تحت تاثیر متغیرهای بین‌المللی و منطقه‌ای که کانونهای بحران محسوب می‌شوند همواره مورد تهدید قرار دارد. هرچه بر دامنه گسترش جهانی‌شدن و ابعاد آن افزوده

می‌شود، کشورهایی که در معرض آسیب‌پذیری بیشتری قرار دارند، این تهدیدات را در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با شدت هرچه‌بیشتری دریافت می‌کنند؛ بنابراین لازم است که درخصوص پدیده جهانی‌شدن به مثابه تهدیدی برای امنیت ملی کشورها، بررسی کارشناسی صورت گیرد. این مساله سوالات بسیاری را برمی‌انگیزد که برخی از این سوالات به ماهیت جهانی‌شدن و ابعاد آن مربوط می‌شود که در این مقاله، متغیر مستقل، فرضیه تبیینی

خواهد بود و تاحدودی نیز به امکانات و موقعیت جغرافیایی و فرهنگی جوامع در تقابل با جهانی‌شدن پرداخته خواهد شد. سوال این است که جهانی‌شدن چگونه و در چه سطحی بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تاثیر می‌گذارد. همچنین مولفه‌های زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت: تنوع و تعدد بازیگران جهانی‌شدن یا جهانی‌‌سازی، انتزاعی‌بودن تعابیری که از مفهوم جهانی‌شدن استنباط می‌شود، وجود منافع و محدودیتها و نیتها و نیز پروژه‌هایی در راستای طرح پاره‌ای اهداف مشخص و نیز بررسی جهانی‌شدن در چارچوب تئوریکی با سه رویکرد پروژه، پروسه و پدیده. از سویی موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی ایران، شرایط اقتصادی، قرابتهای فرهنگی، موقعیت ژئوپلیتیک سبب می‌گردد که رهیافتهای مختلفی در پاسخ به سوال فوق پیش روی مخاطب قرار گیرد که این امر به مرتبط‌ساختن فرضهای احتمالی مورد نظر در دو متغیر مستقل و وابسته موضوع جهانی‌شدن و امنیت ملی جمهوری اسلامی بستگی دارد.
در این مقاله سعی شده است با توجه به پاسخ سوال اصلی، فرضیه مطرح شده، طراحی و ارائه گردد و به‌صورت زیر معرفی شود:
جهانی‌شدن چه به مثابه پروسه و پروژه و یا پدیده بر امنیت ملی جمهوری اسلامی تاثیرگذار است. این تاثیرات به ایفای نقش بازیگران و نخبگان جمهوری اسلامی و سیستم مدیریتی کلان کشور بستگی دارد. زمینه‌های مناسب و امکانات فرهنگی، سیاسی، ژئوپلیتیکی ایران در جهانی‌شدن می‌تواند فرصتهای جدی و مناسبی را که تضمینی است بر امنیت ملی، برای جمهوری اسلامی فراهم کند. درغیراین‌صورت به حذف فرصتها و تهدید امنیت ملی جمهوری اسلامی منجر خواهد شد.

منطقه‌گرایی، راهبردی در میانه
منطقه‌گرایی، راهبردی است در حد فاصل میان ناسیونالیسم اقتصادی و جهانی‌شدن؛ به این معنا که منطقه‌گرایی و جهانی‌شدن یکدیگر را به‌طورمتقابل تقویت می‌کنند؛ یعنی دولتها با واردشدن به اتحادیه‌های اقتصادی و تجاری منطقه‌ای، توان رقابتی و قدرت اتصال و تولید ملی خود را افزایش می‌دهند تا بتوانند با وضعیت و قابلیت بهتر در سطح جهانی ایفای نقش نمایند. این در حالی است که انواع جدیدی از تقسیم کار منطقه‌ای در حال ظهور است: مثلث رشد (جوهور در مالزی، ریو در اندونزی و دولت ــ شهر سنگاپور)، هلال شکوفایی (ژاپن، چین، تایوان، لائوس و ;). [i][i]
اگر قسمتی از جهانی‌شدن یا راهکاری برای استفاده از آن را منطقه‌گرایی بدانیم، در آن صورت باید گفت که ایران از این لحاظ دارای امتیاز خاصی است. واقع‌شدن ایران در یک منطقه حساس جهان و قرار‌گرفتن آن در منطقه اتصال چندین منطقه (خلیج‌فارس، قفقاز، آسیای میانه، شبه‌قاره هند، آسیای صغیر) ــ که هرکدام دارای مباحث خاص خود هستند ــ ایران را از حساسیت منطقه‌ای ویژه‌ای برخوردار ساخته است و همه این ویژگیها در کنار ویژگی دیگری قرار می‌گیرد که همانا اشتراکات تاریخی، قرابت فرهنگی در عرصه مذهب و زبان و نیز موقعیت ژئوپلیتیکی آن با همسایگانش می‌باشد، همسایگانی که از نظر تعداد و تنوع کم‌نظیر هستند. اما این سکه روی دیگری نیز دارد و آن این‌که، چنین شرایطی پاره‌ای تهدیدات منطقه‌ای را نیز متوجه ایران ساخته است، تا جایی‌که مرکز مطالعات امنیتی ــ استراتژیک کاخ سفید در جهت اجرای طرح امنیتی تاز

ه (امنیت انرژی) این موضوع را به عنوان یک دستور کار عمده در سایت خارجی خود مورد تاکید قرار داده و به تهدیدات علیه ایران افزوده است. بااین‌همه، باید گفت که در برابر همه این تهدیدات منطقه‌ای و جهانی‌‌سازی، عوامل جغرافیایی موجود در خلیج فارس به سود ایران می‌باشد؛

به‌گونه‌ای که بیشترین جمعیت، طولانی‌ترین کرانه ساحلی، کنترل بر آبراه به کمک برخورداری جزایر متعدد، عظمت حضور جغرافیایی، استراتژیک، اقتصادی و. . . همگی جلوه‌هایی از این اهمیت استراتژیک ایران را به نمایش می‌گذارند. در این مقاله ضمن بررسی نحوه بسترسازی عوامل و زمینه‌های تهدید ناشی از فرایند جهانی‌شدن ــ که از ابعاد مختلف این مساله ناشی می‌شود ــ تاثیر روند جهانی‌شدن بر امنیت ملی ایران نیز بررسی خواهد شد.

آشنایی با مفهوم و کارکرد جهانی‌شدن
پرداختن به موضوع جهانی‌شدن، در ابتدا چندان دشوار به نظر نمی‌رسد؛ چرا که با توجه به گستردگی آن به نظر می‌رسد که از هر نقطه‌ای می‌توان به این بحث وارد شد و عملا نیز با توجه به علائق و دلمشغولیهای مختلف پژوهشگران، این موضوع از منظرهای مختلف به بحث گذاشته شده است. می‌توان گفت جهانی‌شدن یک مفهوم انتزاعی است که روند کلان فعالیتهای فنی، علمی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و زیست‌محیطی در سطح جهان را در بر دارد و یک مفهوم ذهنی است که واقعیت بیرونی مشخصی ندارد بلکه صرفا از طریق آثار و تبعات این روند کلان است که به مفهوم مذکور استناد می‌شود. اما آیا چنین رویکردهایی مفید، کافی و مناسب نظام بین‌المللی می‌باشند؟ در چنین شرایطی بحث از جهانی‌شدن چندان مطلوب نیست؛ چرا که به حوزه‌ای بدل گشته که برای موافق و مخالفش توامان هم مفید و هم زیانبار است. هم مخالفان از آن بهره می‌برند و هم موافقان متحمل خسارت می‌شوند و در این میان آنچه مساله‌ساز گشته نه جهانی‌شدن‌(سازی) بلکه انبوه بازیگران آن، اعم از افراد و ملت ــ دولتها، می‌باشند.
این، موقعیت و توانایی بازیگران است که طرح اولیه موضوع و توصیف آن را شکل می‌دهد و سپس به نسبت چگونگی رابطه میان این بازیگر و مساله، استدلال مد نظر صورت می‌گیرد؛ لذا بسته به تنوع و تعدد بازیگران‌، انواع جهانی‌شدن یا جهانی‌‌سازی خواهیم داشت؛ چنانکه تنوع ادبیاتی که تاکنون در این زمینه پدید آمده، تاییدی بر این مدعا می‌باشد. ضمن آن‌که در بحث جهانی‌شدن، با یک موضوع واحد روبرو نیستیم بلکه با مجموعه موضوعات مشابهی مواجهیم که در کل به آنها جهانی‌شدن گفته می‌شود و ما به جای آن‌که به اصل موضوع شناخت پیدا کنیم، با موقعیتها و تاثیرات وارد بر آن آشنا می‌شویم و هر پژوهشگری از دریچه‌ای محدود به بررسی آن می‌پردازد؛ لذا به‌طورخلاصه می‌توان گفت: ضعف عمده‌ای که عدم کفایت تلاشهای نظری را در این خصوص در پی داشته، همانا فراموشی «نسبیت» پدیده‌های اجتماعی در معنای کلان آن می‌باشد. نتیجه‌آن‌که تمایلات، خواسته‌ها، ضعفها و ناتوانیها به‌عنوان واقعیت جهانی‌شدن‌(سازی) ارائه و معرفی می‌شوند.

همین ابهام و تضاد در معنا و مفهوم جهانی‌شدن، علت اصلی جذابیت و کثرت استعمال این مفهوم می‌باشد، ابهام و تضادی که در مفاهیم منتج از دوران مدرن همواره وجود داشته است. علاوه‌براین، مفهوم جهانی‌شدن، به لحاظ سطح تحلیل از چنان گستردگی برخوردار گشته که قابلیت تحلیلی آن را زیر سوال می‌برد. در مجموع، گستردگی و بی‌کرانگی سطح تحلیل و بی‌توجهی به نسبیت مفاهیم علوم اجتماعی در برخی موارد، این مفهوم را در عین برخورداری از محتوا، تهی و پوچ

می‌نمایاند؛ چنانکه نوعی ابهام در بررسی موضوع به چشم می‌خورد و واقعیت جهانی‌شدن همچون توهم و خیال جلوه‌گر می‌شود. این حالت درواقع خصیصه سیالیت این فرایند را نشان می‌دهد که باعث شده موضوع جهانی‌شدن دائما از زیر نگاه کالبدشکافانه محققان بگریزد و هرلحظه به صورتی درآید و مانع از ارائه یک نگاه جامع، دقیق و فراگیر شود. مروری بر ادبیات موضوع نشان می‌دهد که یکی‌شدن جهان مورد پذیرش اکثریت پژوهشگران می‌باشد. جهانی‌شدن و جهانی‌‌سازی دوروی یک سکه‌اند و این اصطلاح مفهومی نو برای فرآیندی کهن است.

گویی جهان، یکپارچه و از خرد تا کلان، مسیری غیرقابل‌پیشگیری را طی می‌کند و بحثهایی هم که تاکنون مطرح شد بیشتر بر سر چرایی و فرجام آن ــ اگر قابل تصور باشد ــ بوده، ولی فراتر از همه این بحثها، این شدن ــ چه در معنای فرایند و یا پروژه اجباری و تحمیلی از سوی برخی قدرتها ــ همچنان بی‌توجه به همه چیز مسیر خود را می پیماید و توقفی برای آن متصور نیست.
با این اوصاف می‌توان گفت جهانی‌شدن‌(سازی) مفهومی انتزاعی می‌باشد که برای مشخص‌نمودن روند کلان سیاستهای فنی، علمی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگ

ی، امنیتی و زیست‌محیطی در سطح جهان وضع شده است. جهانی‌شدن یا جهانی‌‌سازی درواقع مفهومی ذهنی و فاقد واقعیت بیرونی مشخص می‌باشد که صرفا از طریق آثار و تبعات آن روند کلان به این مفهوم استناد می‌شود. مثلا اگر جهانی‌‌سازی را تشدید روابط اجتماعی میان انسانها بدانیم، در این‌صورت پدیده اینترنت برای ما خیلی جالب‌توجه و تأمل خواهد بود؛

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:35 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  وظایف و جایگاه مشاورین معاملات ملکی در نظام حقوقی فایل ورد (word) دارای 128 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد وظایف و جایگاه مشاورین معاملات ملکی در نظام حقوقی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

«فهرست مطالب»
جایگاه وظایف مشاورین معاملات املاک در نظام حقوقی

مقدمه مؤلف    1
بخش اول    2
نظام کیفری ایران باستانی    3
سومر    3
مصر    3
آشور    4
قانون حمورایی    4
هخامنشی وقوع جرم و مجازات - نظم و امنیت همگانی    5
اشکانیان    9
سامانیان سازمان قضایی    10
بخش دوم    12
دادرسی در اسلام    13
معنی قضا    13
اصطلاح قضا    13
مراتب ولایت    14
شرایط دادرس    14
مستحبات و مکرومات دادرس    16
آداب مکروحه    16
آدابی که ترکش برای قاضی لازم است    17
بخش سوم    18
دعوی و تعریف آن    19
تعریف مدعی از مدعی علیه    19
مقررات مربوط به مدعی علیه    20
اقرار به حقوق مدعی - انکار- سکوت - مدعی علیه    21
طرق حکومت    22
هدف حقوق (معانی حقوق ? مبنای حقوق)    23
حقوق فطری و طبیعی (عصر مذهبی - عصر تجربی)    24
نیروهای سازنده حقوق    26
بخش چهارم    27
اهداف حقوق    28
حقوق و شاخه ‏های آن    29
علم حقوق و فن حقوق    29
شاخه های علم حقوق(حقوق عمومی- حقوق خصوصی و حقوق بین المللی    29
حقوق و دولت    31
نقش حقوق در دولت    32
دلایل الزامی بودن حقوق    32
بخش پنجم    33
موجر و مستأجر    34
شرایط اجاره درست    34
تصرف عدوانی    35
چه زمانی مستاجر تصرف عدوانی کرده    36
بخشهای مالی قراردای(موجر و مستاجر) (ودیعه- تضمین- قرض الحسنه - سند تعهد آور)    36
سرقفلی    39
فسخ معامله    39
خسارات ناشی از عدم انجام تعهد- شرایط جبران خسارت حاصله- انتضاء موعد)    41
وقوع ضرر و توجه آن به متعهدله    42
بخش ششم    43
انواع ضرر    44
عدم اجرای تعهد ناشی از علت خارجی نباشد.    44
علت خارجی(تادیه خسارت)    45
جبران خسارت منوط به عرف یا قانون(وجه التزام)    45
شرط عدم مسئولیت     47
فرق جزا و عدم مسئولیت    48
دلایل بطلان عدم مسئولیت    49
خسارت تاخیر و تأدیه    49
معاملات استقراضی(خسارات تاخیر تادیه)    50
خسارت تاخیر تادیه در معاملات حق استرداد محاسبه خسارات تاخیر تادیه    50
راههای جبران خسارات ناشی از تأخیر تأدیه    52
تقویم خسارات    54
بخش هفتم    55
تعریف سند - انواع سند    56
سند از نظر قانون ثبت    57
روش جدید صدور سند مالکیت    57
مسئولیت کیفری در قراردادها    58
خسارات تاخیر تادیه در اسناد رسمی    59
روش محاسبه خسارات تاخیر تادیه    59
انجام تعهد به وسیله متعهد له در اسناد رسمی    60
وجه التزام در اسناد رسمی    60
در چه مواردی  عملیات اجرایی سند رسمی توقیف می شود.    61
قرارداد قولنامه‏ای (انواع آن)    63
مقررات تنظیم اسناد رسمی    64
آئین تنظیم قراردادها    66
بخش هشتم    69
کلیاتی که در قراردادها باید مورد نظر قرار گیرند    70
شرایط و توضیحات در قراردادها    70
خسارت ناشی از عدم انجام تعهد    72
فورس ماژور    72
نحوه جبران خسارات(اموری که در قرارداد باید به آن توجه کرد)    73
نحوه تنظیم تضمین ها و انواع آن    73
روش حل اختلاف (داوری)    75
بخش نهم    76
قرارداد ساخت و مشارکت    77
قرارداد کار موقت    82
اجاره نامه (ویژه محلهای مسکونی)    85
قرارداد خرید ساختمان نیمه ساخت    90
مشارکت در ساخت نما    96
اجاره نامه ویژه کسب وتجارت    100
قرارداد اقاله    105
بخش دهم    107
قوانین و لوایح مصوب ق. م    107

 

مقدمه:
   انسان موجودی سعادت خواه و سعادت جو و فطرت و سرشت آدمی به سوی خوبی و خوهبت الهی استوار است حیات و ممات در پیش روی انسان ها باعث گردیده که بشر برای تکامل کوششی کند تا حقیقت را دریابد و لذا در نیل انجام این هدف ها انسان در تکاپوی علوم فکری و  علوم معرفتی هستند حصول به علوم و کشف معلومات بی ارتباط با حقوق مردم نیست و تامین مصالح حقوق عمومی التفات کوچک و معقول از خواسته های موجه اجتماعی خواهد بود. لذا آشنائی با واژه و مفهوم قانون و مقررات حاکم بر روابط بنگاه ها ما را آشنا با     حقوق شهروندان خواهد نمود. که در این راستا خداوند را سپاس می گوییم که توفیق و عنایت عطا نمود که با تألیف این جزوه خدمتی کوچک به همنوعانم نماییم تا این مردم صاحب عزت و کرامت آشنائی کوچکی برای جلوگیری از هرج و مرج اجتماعی و گرفتن داد خود از ظالم و تحکیم  خود بردارند و آ‎شنایی اجمالی برای این قشر زحمت کش برداشته شود.
«آب دریا را اگر نتوان کشید
                پس به قدر قشنگی باید چشید»


منابع
1-    بررسی تحلیل قانون جدید (روابط موجر و مستاجر)  بهمن کشاورز
2-    خسارت ناشی از عدم انجام تعهدات قراردادی: دکتر قسمت اله سماواتی
3-    تامین دادرسی در اسلام:            استاد محلاتی: محمد سنگجلی
4-    تخلفات ساختمانی- در حقوق ایران    جهانبخش ابراهیمی
5-    مقدمه علم حقوق                دکتر ناصر کاتوزیان
6-    حقوق ثبت اسناد واملاک            غلامرضا مستمری
7-    نمونه قرارداد                امیر هوشنگ ساسان نژاد
8-    نگرش تنظیم قرارداد            بهمن کشاورز
9-    قوانین و لوایحه مصوب قانون مدنی جمهوری اسلامی.   تألیف قوانین

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:35 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مدل سازی مسأله مکانیابیدرمسیریابی انبارهای متقاطع در شبکه جمعآوری پسماند شهری فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مدل سازی مسأله مکانیابیدرمسیریابی انبارهای متقاطع در شبکه جمعآوری پسماند شهری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مدل سازی مسأله مکانیابیدرمسیریابی انبارهای متقاطع در شبکه جمعآوری پسماند شهری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مدل سازی مسأله مکانیابیدرمسیریابی انبارهای متقاطع در شبکه جمعآوری پسماند شهری فایل ورد (word) :

چکیده:

امروزه با افزایش خانوارها و در نتیجه افزایش پسماندهای شهری، مدیریت و کنترل شبکه جمع آوری پسماندها نقش مهمی در کاهش هزینه ها به همراه دارد. مدیریت پسماند شامل جمعآوری، انتقال، پاکسازی، بازیافت و دفن پسماندها میباشد. استفاده از رویکردهای نوین انبارها و مراکز تفکیک و توزیع نقش بسزایی در کاهش هزینه های شبکه دارد. در این پژوهش به طراحی شبکه لجستیک معکوس چندسطحی پرداخته میشود که کلیه پسماندهای شهری در یک محل (باراندازهای متقاطع) جمعآوری و بر اساس نیاز کارخانجات (از نظر جنس، ماهیت قطعه و;) تفکیک و به مقصد مورد نظر جهت بازیافت ارسال میگردد. در این مقاله یک مدل ریاضی برنامه ریزی عدد صحیح مختلط در یک شبکه طراحی لجستیک معکوس چندسطحی به منظور بهینه سازی هزینه های کل شامل هزینه های ثابت احداث باراندازهای متقاطع و هزینه های حمل و نقل ارائه می دهد. به منظور اعتبارسنجی مدل و تعیین عملکرد آن 7 مساله متفاوت با استفاده از نرم افزار LINGO 12 حل شده است.

کلمات کلیدی:

لجستیک معکوس؛ بارانداز متقاطع؛ طراحی شبکه لجستیک چند سطحی؛ شبکه جمع آوری پسماندهای شهری

1 مقدمه

مدیریت پسماند شامل جمعآوری، انتقال، پاکسازی، بازیافت و دفن پسماندها میباشد. با افزایش بازار رقابت جهانی و کاهش سیکل تولید در طول دهه گذشته که نتیجه پیشرفت سریع تکنولوژی است، توجه سازمانها نیز در توسعه محصولات و بازارشان برای تطابق با شرایط حاصل افزایش یافته است. . کاهش طول عمر محصولات که موجب افزایش نرخ بازگشتها طی سالهای اخیر شده است، برگشت و بازیافت محصولات را یکی از الزامات جدید ساخته که توسط سازمانها بین المللی بطور پیوسته پیگیری میشود .[1] لجستیک معکوس مرتبط با فعالیتهایی است که به حمل و نقل و مدیریت تجهیزات، محصولات و موادی میپردازد که قرار است مورد بازیافت و استفاده مجدد قرار گیرند. بازیافت ضایعات کاغذ، بازیافت و تجدید ساخت قطعات خودرو و نیز قطعات الکترونیکی مثالهای بارز در این زمینه هستند .[2] طراحی شبکه زنجیره تأمین یکی از مهمترین تصمیمات استراتژیک در مدیریت زنجیره تأمین میباشد .[3] طراحی شبکه لجستیک معکوس شامل، مشخص کردن تعداد، مکان و ظرفیت مراکز جمعآوری، بازیافت و دفن میباشد. شبکه لجستیک معکوس در برابر شبکه لجستیک روبه جلو دارای مشخصه های ویژه و متفاوتی میباشد. یکی از این مشخصهها، نقش مهم مراکز جمعآوری/بازرسی در این شبکه میباشد. انبار متقاطع یک استراتژی لجستیک است که امروزه توسط بسیاری از شرکت ها در صنایع مختلف بکار گرفته میشود. مهمترین ایده در انبارهای متقاطع انتقال مستقیم محمولههای وارده به انبار توسط وسایل نقلیه خروجی بدون ذخیره کردن آن ها میباشد. این تکنیک اهداف مختلفی را پوشش میدهد: یکپارچگی حمل و نقل، زمان تحویل کوتاهتر، کاهش هزینهها و; .[4] شکل 1 جریان مواد در یک نوع انبار متقاطع را نشان میدهد، همانطور که در شکل مشخص است سیستم انبار متقاطع عموما به صورت زیر عمل میکند :[5]

1 محصولات (بستهها، کارتنها، جعبهها و غیره) به مرکز توزیع رسیده و در سکوهای دریافت اصلاح و اسکن می شوند. در بعضی از سیستم های انبار متقاطع محصولات در سکوی دریافت وزن شده، اندازه گیری می شوند و برچسب می خورند.

2 محصولات در سیستم های طبقه بندی قرار می گیرند، که متناسب با مقصدشان دسته بندی می شوند.

© Second National Conference on Industrial Engineering & Sustainable Management (IESM’14)×
15 and 16 Oct. 2014, Islamic Azad University, Lenjan Branch, Isfahan, Iran.

544

3 محصولات پردازش شده در مکانهای مناسب روی سکوهای ارسال قرار می گیرند و پس از بارگیری مرکز توزیع را ترک می کنند.

شکل-1 نوعی جریان کالا در سیستم انبار متقاطع .[6]

انبار متقاطع را می توان به عنوان یک فرآیند یکپارچه سازی کالا با حداقل ذخیره سازی یا بدون ذخیره سازی در فاصلهای بین تخلیه و بارگیری کالاها تعریف کرد. اگر کالاها به صورت موقت ذخیره شده باشند، مدت زمان ذخیره باید برای یک دوره زمانی کوتاه مدت باشد .[4]

یک مدل طراحی شبکه لجستیک معکوس توسط پیشوایی و همکاران [3] ارائه شده است. این مسأله به بررسی یک شبکه لجستیک معکوس چنـد سطحی شامل، مشتریان، مراکز جمعآوری و بازرسی، مراکز تولید مجدد(بازیافت) و مراکز دفن میپردازد. در این مقاله، تعداد، مکان و ظرفیتهـای مراکز دفن، تولیدمجدد(بازیافت) به صورت ثابت در نظر گرفته شده و جهت بهینه سازی هزینه های حمل و نقل و هزینه های ثابـت، بـه مکانیـابی مراکز جمعآوری کالاهای برگشتی از سمت مشتریان پرداخته و یک مدل برنامهریزی عدد صحیح مختلط ارائه شده است. در ایـن مقالـه، تنهـا بـه مکانیابی مراکز جمعآوری کالاهای خاص برگشت شده از سمت مشتریان پرداخته میشود و تمامی کالاها بدون تفکیک از نظر جنس، ماهیت قطعه و; به کارخانجات جهت بازیافت و بهبود ارسال میگردد. به طور کلی، در مقاله پیشوایی و همکاران، فقط محصولات ساخته شـده توسـط کارخانـه مربوطه، از سمت مشتریان جمعآوری و به کارخانه سازنده جهت بازیافت و بهبود ارسال و درصورتی که کالاهای برگشت شده معیوب باشد به مرکز دفن ارسال میشود. در این مدل درصورتی که بازیافت چندین نوع کالا برای چندین کارخانه در نظر باشد، نیاز به احداث جداگانه مراکز جمعآوری در شبکه میباشد. شکل2، ساختار شبکه لجستیک معکوس در این مقاله را نشان میدهد.

شکل-2 ساختار شبکه لجستیک معکوس .[3]

با توجه به ادبیات فوق، در پژوهش حاضر به طراحی شبکه لجستیک معکوس چندسطحی پرداخته میشود که کلیـه پسـماندهای شـهری در یـک محل (باراندازهای متقاطع) جمعآوری و بر اساس نیاز کارخانجات (از نظر جنس، ماهیت قطعه و;) تفکیک و به مقصد مـورد نظـر جهـت بازیافـت ارسال میگردد. همچنین پسماندهای غیرقابل بازیافت به محل دفن هدایت میشوند. باتوجه به اینکه کلیـه پسـماندها در یـک محـل جمـعآوری، تفکیک و توزیع میشود، هزینه های احداث مراکز مختلف جمعآوری کاهش یافته و منجر به کاهش کل هزینـه هـا در شـبکه جمـعآوری پسـماند میشود. در این مدل علاوه بر فعالیت های فوق، مراحل زیر جهت بهینه سازی شبکه در نظر گرفته میشود:

1 بهینه سازی مکانیابی مراکز جمعآوری، تفکیک و توزیع پسماندها با توجه به ایستگاههای ثابت جمعآوری پسماند و کارخانجاتی که مواد اولیه تولیدات آن، مواد تفکیک شده از پسماندهای شهری میباشد.

2 به دلیل اینکه هزینه حمل و نقل یکی از مؤلفههای مؤثر در قیمت تمام شده کالا و همچنین سـطح رضـایت مشـتری اسـت، از ایـن رو همواره کاهش هزینه های حمل و نقل مورد علاقه تولید کنندگان می باشد. به همین منظور در این مدل، علاوه بر مکان یابی انبارهـای متقاطع، مسیریابی وسایل حمل و نقل از ایستگاه های ثابت جمعآوری پسماندهای شهری بـه انبارهـای متقـاطع و سـپس از انبارهـای متقاطع به کارخانجات در نظر گرفته شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:35 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حواص پنجگانه فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حواص پنجگانه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حواص پنجگانه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حواص پنجگانه فایل ورد (word) :

 

حواص پنجگانه

 

 

 

 

  • تقویت حس بینایی از راه بازی:

برای اینکه حس بینایی کودک را تقویت کنیم ابتدا باید معلوم کنیم که قدرت بینایی کودک چه حدی است. و اینکه کودک دچار بیماریهای خاص چشم می باشد. یا خیر و بعد از اینکه به خوبی به سلامت چشم کگودک پی بردیم بازیهای متناسب با قدرت چشم او ترتیب دهیم.

یکی از بازیهای که به وسیله آن به خوبی می توان قدرت دید  کودک را تقویت کرد مربوط به رنگ و  تفکیک رنگها و عوامل مختلف مربوط به رنگ است که در زیر برخی زا آنها شرح داده می شود.

تعدادی مقوا به ابعاد 10  7 سانتیمتر می بریم بعد از یانکه مقواها را آماده نمدیم کاغذ رنگی با رنگهای متنوع انتخاب کرده و آنها را روی مقواها می چسبانیم. تعداد مورد لزوم از هر رنگ چهار عدد می باشد.

بازی شناخت رنگ: اولین بازی گفتن اسم رنگهاست. نحوه بازی به این ترتیب است که تمام کارتهای درست شده را بر می گردانیم. به نحوی که رنگهای ان مشخص نباشد در شروع از کودک می خواهیم کارتهای یکی یکی برگرداند و نام رنگ هر کارت را بگوید.

 

  • تقویت حس بویایی از راه بازی:

یکی از بازیهای بسیار جالبی که می توان برای حس بویایی با کودک انجام داد این است که چشم او را بندیم به طوری که نتواند هیچ چیز را ببیند بعد او را به گوشه و کنار منزل یا آشپزخانه برده و از او درباره بوهای مختلف که به مشامش می رسد. سؤال کنیم. فرضاً راجع به بوی گل-غذاهای مختلف و غیره البته بعد از انجام هر قسمت آزمایش اگر جواب آزمایش صحیح یا غلط بود کودک می تواند چشم خود را باز کند و شکل چیزی که بوی ان را آزمایش کرده ببیند و بعد دومرتبه چشم خود را بسته به آزمایش ادامه دهد.

 

  • تقویت حس چشایی از راه بازی:

یکی از بازیهای برای تقویت حس چشایی کودک فراهم اوردن موقعیتی است تا کودک بتواند در کودکستان و یا منزل خوردنیهای مختلفی را بدون اینکه ببیند با چشمان بسته بچشد و سپس نوع غذا یا خوردنی را تشخیص دهد.

 

 

 

  • تقویت شنوایی:

وسیله بازی: یک توپ یا دستمال

محل بازی: فضای باز

تعداد بازکنان: همه کودکان کلاس

هدف از بازی: تقویت شنوایی

این توپ توپ شیطونه         دور کن تو دستت نمونه

تو دست هر کس بمونه        از بازی بیرون می مونه

 در زمانی که کودکان این شعر می خوانند کودکان دایره وسط دستمال یا توپ رابین گروه خود دست به دست رد می کنند وقتی کودکان کلمه می مونه را گفتند توپ در دست هر کس بود از بازی بیرون می رود. بازی تا وقتی که تنها یک نفر باقی بماند ادامه می یابد. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تقویت عضلات

 

سوسمار:

 

وسیله بازی ندارد.

محل بازی کلاس یا فضای باز

تعداد بازیکنان 6 نفر یا بیشتر

هدف از بازی تقویت عضلات

طریقه بازی کودکان به صورت دایره می ایستند و یک نفر به عنوان سوسمار انتخاب می شود و در وسط کودکان قرار می گیرد برای شروع بازی کودکان سرود زیر را می خوانند.

سوسمار توی آب                سوسمار توی دریا

سوسمار ماهی می گیرد     سوسمار ماهی می خورد

بعد از کلمه می خورد در حالی که کودکان دور می زنند سوسمار باید سعی کند آنها را با دست لمس کند هر کودکی که بوسیه سوسمار لمس شده باشد در دور بعدی بازی سوسمار خواهد شد.

 

 

 

رشد عواطف کودک:

دویدن با یک پا.

وسیله بازی ندارد

محل بازی فضای باز

تعداد بازیکنان: سه نفر یا بیشتر

هدف از بازی: شادی نشاط

طریقه بازی: مربی خطی روی زمین می کشد و کودکان مقابل خط می استند. با شماره یک کودکان در یک صف قرار گرفته و حاضر می شوند با شماره 2  کودکان یک پای خود را با دست می گیرند. با شماره 3 یک پایی به طرف خط پایان بازی حرکت می کنند. کوئدکی که زودتر به خط پایان برسد برنده می شود.

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 4:34 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله سقط جنین فایل ورد (word) دارای 101 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سقط جنین فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سقط جنین فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سقط جنین فایل ورد (word) :

بیان مسئله:
علیرغم دسترسی به روش‌های بسیار مؤثری که در زمینه جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود بسیاری از حاملگی‌ها غیر برنامه‌ریزی شده و ناخواسته هستند. که در این موارد میزان سقط جنایی افزایش می‌یابد.1 شانس حاملگی در یک مقاربت محافظت نشده می‌تواند به اندازه باشد.‌1 برای زنانیکه در معرض مقاربت محافظت نشده قرار می‌گیرند، برای مثال به کار نبردن روش‌های پیشگیری، پاره شدن کاندوم، فراموش نمودن خوردن قرص‌های جلوگیری اضطراری از بارداری و یا تجاوز جنسی، روش‌های جلوگیری از بارداری اضطراری برای جلوگیری از حاملگی ناخواسته توصیه می‌شود.‌1

طبق آمار موجود در آمریکا 60% حاملگی‌ها ناخواسته است که نیمی از آنها منجر به سقط می‌شود.‌2 طبق برآورد who هر ساله 200000 زن یعنی هر 3 دقیقه یک زن جان خود را در اثر سقط و عوارض آن از دست می‌دهد و 99% این مرگ و میرها و عوارض در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد.‌3 اگر هر زن در معرض یک مقاربت محافظت نشده از روش‌های جلوگیری اضطراری از بارداری استفاده کند، مقدار حاملگی ناخواسته تا کم می‌شود.‌ تخمین زده می‌شود که اگر پیشگیری اضطراری از بارداری (EC) به صورت گسترده در آمریکا به کار گرفته می‌شد می‌توانست از 7/1 میلیون بارداری ناخواسته که منجر به 8/0 میلیون ختم به روش سقط شد جلوگیری کند.‌4

عوارض بالای حاملگی ناخواسته و سقط‌های غیرقانونی ناشی از آن و توجه به این نکته که تنظیم خانواده یکی از اولویت‌های سیستم بهداشتی کشور می‌باشد،
لزوم آگاهی جمعیت در سنین باروری کشور از Morning after pills بعنوان گام دوم در برنامه بهداشت خانواده ایران می‌رساند تا در مواقع لزوم با استفاده از این روش‌ها ریسک یک بارداری ناخواسته را به خود، خانواده و جامعه تحمیل نکنند.

مورد مهم دیگر بررسی سطح آگاهی و بینش و عملکرد پزشکان نسبت به EC به عنوان گروهی که مرجع افراد جامعه در مورد مشکلات بهداشتی می‌باشند و در بهبود سلامت جامعه نقش مهمی ایفا می‌نمایند می‌باشد.
روشی که اکثراً در جلوگیری اضطراری از بارداری استفاده می‌شود رژیم Yuzpe است. روشی که متخصصین زنان و مامایی کانادا برای اولین بار ابداع کردند. رژیمYuzpe شامل 200 (میکرو‌‌ گرم) اتنیل‌استرادیول همراه mgr 2 (میلی‌گرم) نورژسترول یا mg1 (میلی‌گرم) لوونرژسترول می‌باشد که به دو مقدار مساوی تقسیم می‌شود.

و به فاصله 12 ساعت استفاده می‌گردد. رژیم Yuzpe باید هر چه زودتر تا 72 ساعت بعد از مقاربت محافظت نشده مصرف گردد.‌5 رژیم دیگری که به کار برده می‌شود، خوردن یک قرص 750 میکرو‌گرم لوونرژسترول هر چه زودتر در عرض 72 ساعت پس از مقاربت محافظت نشده و تکرار آن در 12 ساعت بعد، یا به جای آن از 25 قرص Mini pill که معادل همان 750 میکرو‌گرم است برای هر روز استفاده کرد.‌5

البته ممکن است جذب هورمون هنگامی که تعداد زیادی قرص مصرف شود کمتر شود.‌ پزشکانی که با تصمیم برای تجویز EC روبرو می‌شوند در مورد تجویز آن مشکل دارند. که علت آن آموزش ناکافی درباره چگونگی مصرف آن است. پزشکانی که در این مورد کار کرده‌اند از نقص دانش تجربی خود آگاهند و علاقمند به بهبود دانش خود می‌باشند.‌6

در یک مطالعه درباره EC در کارولینای شمالی در رابطه با بینش و کنش پزشک و مراقبت اولیه در سال 2001 انجام شد ]بررسی کایزر (1997) نشان داد که کمتر از 40% پزشکان خانواده به بیماران درباره دسترسی به EC اطلاعات می‌دهند و اطلاعات ناقص پزشکان و جامعه دلیل اصلی بهره‌برداری ناکافی از این روش بود.[

در این بررسی در کارولینای شمالی 72% پاسخ‌دهندگان گفتند که اطلاعاتی به بیمار در مورد EC نمی‌دهند. 45% هرگز EC پیشنهاد نکرده بودند و 49% فقط 4-1 بار در سال گذشته پیشنهاد مصرف داده بودند. متاسفانه درکشورماهنوز پژوهشی در مورد آگاهی ، بینش وعملکرد پزشکان عمومی نسبت به EC انجام نشده است

. از آنجا که سقط درکشور ماغیرقانونی غیرشرعی است تنهاراه جلوگیری از بارداری در موارد وقوع مقاربت محافظت نشده روش پیشگیری اضطراری از بارداری می باشد . پزشکان عمومی نقش بسزایی در گسترش استفاده از روش های مذکور دارند.
42% فقدان یا نقص دانش خود را دلیل عدم تجویز برمی‌شمردند.‌7

متأسفانه در کشور ما هنوز پژوهشی در مورد آگاهی ، بینش و عملکرد پزشکان عمومی نسبت به EC انجام نشده است . از آنجا که سقط در کشور ما غیر قانونی و غیر شرطی است تنها راه جلوگیری از بارداری در موارد وقوع مقاربت محافظت نشده روش پیشگیری اضطراری از بارداری می باشد. پزشکان عمومی نقش بسزایی در گسترش استفاده از روشهای مذکور دارند.

اهداف
الف- هدف کلی:
تعیین میزان دانش، بینش و عملکرد در مورد روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری پس از مقاربت در بین پزشکان مراجعه‌کننده به مراکز بازآموزی تهران در سال 1381

ب- اهداف جزئی:
1) تعیین میزان دانش نسبت به روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری (EC) در نمونه مورد مطالعه
2) تعیین میزان بینش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه
3) تعیین میزان عملکرد نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه
4) تعیین میزان دانش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب سن
5) تعیین میزان دانش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب جنس
6) تعیین میزان دانش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب تأهل
7) تعیین میزان دانش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب سابقه‌ طبابت
8) تعیین میزان بینش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب سن
9) تعیین میزان بینش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب جنس

10) تعیین میزان بینش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب تأهل
11) تعیین میزان بینش نسبت به EC در نمونه مورد مطالعه بر حسب سابقه طبابت
12) تعیین میزان عملکرد در نمونه مورد مطالعه نسبت به EC بر حسب سن
13) تعیین میزان عملکرد در نمونه مورد مطالعه نسبت به EC بر حسب جنس
14) تعیین میزان عملکرد در نمونه مورد مطالعه نسبت به EC بر حسب تأهل
15) تعیین میزان عملکرد در نمونه مورد مطالعه نسبت به EC بر حسب سابقه طبابت
16) تعیین ارتباط بین میزان دانش، بینش و عملکرد در نمونه مورد مطالعه نسبت به EC

ج) سؤالات
1) میزان دانش، بینش و عملکرد نمونه مورد مطالعه نسبت به روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری بر حسب سن- جنس- تأهل و سابقه‌ طبابت چقدر است.

2) آیا بین میزان دانش، بینش و عملکرد نسبت به روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری و متغیرهای مطرح شده ارتباط وجود دارد.

د) فرضیات: بین میزان آگاهی و بینش با عملکرد نسبت به روشهای EC ارتباط وجود دارد.

فصل دوم
بررسی متون

بررسی متون:
لزوم آگاهی جامعه در مورد پیشگیری اضطراری از بارداری (EC) ‌1
طبق آمار یونیسف در سال 1374 در ایران 48 درصد جمعیت از روشهای جلوگیری از بارداری متداول استفاده نمی‌کردند و از 52 درصد باقیمانده 8/22 درصد از قرص، 2/5 درصد از کاندوم، 1/7 درصد از IUD، 3/1 درصد از وازکتومی، 7/13درصد از توبکتومی و 3/1 درصد از نورپلنت و آمپول استفاده می‌کرده‌اند.‌3

طبق آمار سال 1998 که میان 54 میلیون زن 44-18 ساله در ایالات متحده انجام شد وضعیت عقیمی و بکارگیری روشهای پیشگیری به قرار زیر بود؛ مصرف قرص ضد بارداری 5/18درصد، کاندوم 8/8 درصد، دیافراگم 5/3 درصد، IUD حدود 2/1 درصد، ریتمیک 1درصد، توبکتومی 6/16 درصد، وازکتومی 7درصد و 6/33 درصد آنها از هیچ روش معمول برای جلوگیری از بارداری استفاده نمی‌کردند.‌5

میزان شکست روشهای پیشگیری از حاملگی به هنگام استفاده کامل از آنها طی یکسال به قرار زیر می‌باشد: عقیم‌سازی مرد 1/0 درصد، عقیم‌سازی زن 4/0 درصد، IUD نوع T380 6/0 درصد، قرص مخلوط با پروژسترون 1/0 درصد، قرص پروژسترون تنها 5/0 درصد، دیافراگم 6 درصد و روشهای ریتمیک 16 درصد.‌5 در آمار موجود در کشور آمریکا گزارش می‌شود

تقریباً 60 درصد از حاملگیها ناخواسته می‌‌باشد که نیمی از آنها منجر به سقط می‌شود.‌5 آن قبیل حاملگیها که ادامه یابند اغلب با تأخیر در مراقبتهای پیش از تولد و سوء مصرف الکل و دخانیات توسط مادر مشخص می‌شود.‌2 طبق برآورد who هر ساله 200000 زن یعنی هر 3 دقیقه یک زن جان خود را در اثر سقط و عوارض آن از دست می‌دهند.‌8 تحقیقات نشان می‌دهد که 75% از 5/3 میلیون حاملگی ناخواسته که هر ساله در ایالات متحده اتفاق می‌افتد توسط روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری (EC) قابل جلوگیری هستند.‌2

استفاده درست و به موقع روشهای EC می‌تواند باعث کاهش 1 میلیون سقط و 2 میلیون حاملگی ناخواسته در سال در ایالات متحده شود.‌9
این مهم که مصرف هر چه سریعتر روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری تأثیر آنرا بیشتر می‌کند و در بعضی روشها (قرص 750 میکرو‌گرمی لوونرژسترول) تا 95 درصد می‌رساند

.‌4 اهمیت آگاهی جمعیت در معرض خطر حاملگی ناخواسته از روشهای EC را می‌رساند. تا در مواقع لزوم نظیر پارگی کاندوم، فراموش کردن خوردن قرصهای جلوگیری، شکست روش پیشگیری طبیعی (withdrawal) ، تجاوز و … هر چه سریعتر با استفاده از روشهای EC ریسک یک حاملگی ناخواسته را به خود و جامعه تحمیل نکنند.
تاریخچه روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری:
برای هزاران سال انسانها آرزو داشتند که شانس حاملگی را بعد از یک رابطه گرم عاشقانه کم کنند، تاریخ انجام دوش گیاهی (احتمالاً کوکاکولا در گذشته)، عطسه، پریدن، جست و خیز به عنوان کوششی برای جلوگیری از بارداری بعد از مقاربت به 1500 سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد.

درمان برای حاملگی بعد از مقاربت با دوز بالای استروژن به شکل دی اتیل استیل بسترول یا اتنیل استرادیول در سال 1920 بر روی اسبها و سگها مورد استفاده قرار گرفت.‌2 در سال 1960 تجویز هورمون استروئید به صورت خوراکی به انسان نشان داد که می‌تواند جهت پیشگیری از بارداری مؤثر باشد. همچنین IUDهای آزاد کننده مس می‌توانند با اثر بخشی بالاتر جهت پیشگیری از بارداری ناخواسته مورد استفاده قرار گیرند.‌2 در دهه 70 ( 1970تا 1980) متخصصین زنان و مامایی کانادا برای اولین بار رژیمغYuzpeرا ابداع کردند که شامل 200 (میکروگرم) اتنیل استرادیول همراه mg2 (میلی‌گرم) نورژسترول یا mg1 (میلی‌گرم) لوونرژسترول می‌باشد.‌4

در سال 1998،‌preven .FDA که اولین کیت اختصاصی جلوگیری اضطراری از بارداری بود را تصویب کرد. این کیت شامل تست ادراری تشخیص حاملگی، راهنمایی‌ها و اطلاعات لازم و 4 قرص آبی رنگ هر کدام شامل 50 (میکروگرم) اتنیل استرادیول و mg25/0 (میلی‌گرم) لوونرژسترول بود.‌4

روشهایی که می‌توان جهت پیشگیری اضطراری از بارداری به کار برد:
حدود دو دهه است که روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری در جهان متداول شده است. روشهایی که می‌توان به این منظور به کار برد عبارتند از ترکیبی از استروژن پروژستین (اتینیل استرادیول و لوونرژسترل)،(1) پروژستین تنها (لوونرژسترل) ، استروئید سنتیک ، آنتی پروژستین 456RU (میفه‌پریستون(2)، میفپرکس(3))، استروژن تنها با دوز بالا یا اتنیل استرادیول و IUD.

A: رژیم ترکیبی استروژن، پروژستین
این رژیم در سال 1997 با نام Yuzpe ابداع شده است، این رژیم شامل 200 (میکروگرم) اتنیل استرادیول، و لوونرژسترل mg1 (میلی‌گرم) می‌باشد. که به دو دوز تقسیم می‌شود. دوز اول ظرف 72 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده استفاده می‌شود. و دوز دوم 12 ساعت پس از مصرف دوز اول.

این رژیم حدود 75 درصد تأثیر دارد یعنی اگر 100 زن یک مقاربت محافظت نشده طی دومین یا سومین هفته سیکل خود داشته باشند، ممکن است 8 زن حامله شوند ولی اگر رژیمYuzpe استفاده شود فقط 2 زن حامله می‌شوند (حدود 75% کاهش).‌9
با توجه به اینکه قرصهای ضد بارداری ترکیبی موجود در ایران (LD) دارای 30 (میکروگرم) اتنیل استرادیول و mg15/0 (میلی‌گرم) لوونرژسترل در هر قرص می‌باشند می‌توان در هر دوز از رژیم Yuzpe، از 4 قرص LD (کرم رنگ) استفاده کرد یعنی در مجموع 8 قرص LD.

B: رژیم پروژستین تنها (لوونرژسترل)
در این رژیم که از چند سال قبل ابداع شده است، 750 میکروگرم لوونرژسترل ظرف 72 ساعت بعد از نزدیکی محافظت نشده تجویز شده و 12 ساعت بعد تکرار می‌شود. این رژیم حدود 85 درصد می‌تواند از حاملگی جلوگیری کند.‌10
با توجه به نبود قرص لوونرژسترل با این دوز در لیست داروهای ژنریک ایران می‌توان از 25 قرص mini-pill (قرص ضد بارداری دوران شیردهی) در هر دوز استفاده کرد. البته این امکان وجود دارد که جذب هورمون کمتر شود ، وقتی دوز با تعداد بیشتری از قرص گرفته شود.‌1

طبق توصیه FDA برای این منظور می‌توان از 20 قرص (ovrette) حاوی 0375/0 میلی‌گرم لوونرژسترل در هر قرص برای هر دوز استفاده کرد. البته اولین دوز باید ظرف 48 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده استفاده شود.‌9

C: استروئید سنتتیک آنتی‌پروژستین 486RU(میفه پریستون)
در این رژیم که به صورت تک دوز استفاده می‌شود می‌توان از 10، 50 یا 600 میلی‌گرم میفه‌پریستون استفاده کرد. این رژیم 85 تا 100% مؤثر است و می‌توان تا 120 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده از آن استفاده کرد.‌9 این رژیم به صورت گسترده فقط درکشور چین با دوز mg 10
استفاده می‌شود.

D: (Copper Intrauterine device) IUD
اگر از این وسیله تا 120 ساعت بعد از نزدیکی محافظت نشده استفاده شود می‌تواند از حاملگی جلوگیری کند. میزان شکست این روش کمتر از 1 درصد است. این وسیله در همه دنیا در دسترس است ولی به عنوان پیشگیری اضطراری از بارداری توصیه نمی‌شود. مگر اینکه مصرف‌کننده بخواهد به عنوان روش پیشگیری از بارداری از IUD استفاده کند.‌9

مکانیسم اثر روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری (EC)
دو مکانیسم عمل اولیه برای این روشها وجود دارد:
اولی به سیکل قاعدگی وابسته است چرا کهEC ممکن است LH surge را مهار کند و بنابراین از اوولاسیون ممانعت نماید.

دوم ،EC با تغییر در لایه اندومتریال از لانه‌گزینی ممانعت می‌نماید. مکانیسم های دیگر مانند (غلیظ)کردن مخاط سرویکس که حرکت اسپرم را مشکل می‌کند و انتقال لوله‌ای را تغییر می‌دهد،‌ احتمالاً نقش کمتری را ایفا می‌کنند.‌9
اثربخشی EC ترکیبی (استروژن+پروژستین) دست‌کم 75% تخمین زده می‌شود.
مطالعات اخیر نشان می‌دهد رژیم پروژستین تنها اثر بیشتری از رژیم متعارف Yuzpe دارد. رژیم Yuzpe ریسک بارداری پس از یک مقاربت را حدود 75% و رژیم لوونرژسترل به تنهایی تا حدود 85% احتمال حاملگی را کاهش می‌دهد.‌7

البته اگر رژیم لوونرژسترل ظرف 24 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده استفاده شود تا 95 درصد می‌تواند از حاملگی جلوگیری کند. اثربخشی هر دو رژیم پس از نزدیکی ارتباط زیادی با زمان مصرف داشته هر چه زودتر مصرف شوند موثرترند.‌7

میزان مجاز استفاده از روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری:
قرصهای پیشگیری اضطراری از بارداری نباید جایگزین روشهای منظم پیشگیری از بارداری شوند زیرا فراوانی تجمعی میزان حاملگی در استفاده ازEC بیشتر از روشهای منظم پیشگیری از بارداری است. به هر حال اگر نزدیکی محافظت نشده در سیکلی که قبلاً از EC استفاده شده است رخ دهد می‌توان مجدداً از EC استفاده کرد.

زنان باید بدانند که استفاده ازEC نمی‌تواند از آنها در برابر حاملگی ناخواسته محافظت کند اگر نزدیکی محافظت نشده بعدها در سیکل اتفاق بیفتد. در یک سیکل می‌توان بیش از یک بار از EC استفاده کرد ولی میزان تأثیر به فاصله دو نزدیکی محافظت نشده بستگی دارد.
زنان باید بدانند که اگر حاملگی قبلاً‌ اتفاق افتاده باشد،EC تأثیری نخواهد داشت.‌1

عوارض استفاده از روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری:
تهوع و استفراغ بین زنانیکه رژیم Yuzpe را به کار می‌برند شایع می‌باشد. ولی در زنانیکه رژیم لوونرژسترل تنها به کار می‌برند به طور مشخص کمتر است. هنگام مصرف رژیم Yuzpe یک پیش درمان ضد استفراغ در نظر گرفته می‌شود که در رژیم لوونرژسترل لازم نیست.

هنگامیکه استفراغ تا 2 ساعت پس از مصرف دوز اتفاق بیافتد، تکرار دوز یک توصیه رایج است،‌ ولی شواهدی وجود ندارد که این عمل اثربخشی را بیشتر کند در عوض استفراغ می‌تواند نشانه‌ای از جذب هورمون باشد. در مورد استفراغ می‌توان قرصهای بعدی را واژنیال تجویز کرد. اگرچه اطلاعات بالینی وجود ندارد که از اثربخشی این کار حمایت کند، هورمونهای استروئیدی ضد بارداری قابل جذب از واژن دانسته می‌شوند. اثرات جانبی دیگر عبارتند از درد شکمی، خستگی، سردرد، گیجی، تندرنس Breast و خونریزی و لکه‌بینی نامنظم واژن.‌1
در رژیم Yuzpe تهوع در 50 درصد موارد، استفراغ در 4/22 درصد موارد، تهوع و استفراغ در 2/25 درصد موارد و سردرد در 2/2 درصد موارد دیده می‌شود.‌7
در رژیم لوونرژسترل فقط 1/23 درصد زنان دچار تهوع می‌شوند. و تنها 6/5 درصد دچار استفراغ می‌شوند.‌7
خونریزی محرومیتی (withdrawal bleeding) ظرف 3 هفته بعد از درمان رخ می‌دهد 38 درصد زنان دچار خونریزی می‌شوند قبل از زمانی که باید پریود شوند. فقط 8 درصد زنان 4 روز یا بیشتر، دیرتر پریود می‌شوند.‌9
هیچ یافته‌ای از عوارض عروقی این رژیمها حمایت نمی‌کند. در انگلستان EC در 4 میلیون زن در مدت 13 سال استفاده شده است، و هیچ افزایش مشخصی در میزان ترومبوز ورید عمقی رخ نداده است.‌9

موارد منع مصرف روشهای پیشگیری اضطراری از بارداری:
کنتراندیکاسیونهای مصرف ocp در روشهای ضد بارداری متداول با مصرف آن به منظورEC متفاوت است.
بر طبق نظر کالج متخصصین زنان زایمان آمریکا تنها کنتراندیکاسیون برایEC بارداری فعلی است. بارداری یک منع مصرف است به علت فقدان اثربخشی و نه به دلیل اثرات تراتوژ نیستیه.‌4 زمانیکه یک تخم بارور داخل لایه اندومتر جایگزین شده است (تعریف پزشکی از بارداری داخل رحمی) هیچ اندیکاسیونی برای EC وجود نداردزیرا آن سبب سقط نمی‌شود.‌4 در انگلستان (UK) میگرن، با علائم فوکال عصبی، کنتراندیکاسیون دوم مطرح می‌شود.‌4

برای کارکنان امور بهداشتی تجویز یک EC استروژنی برای زنان جوان با سابقه ترومبوز ورید عمقی، آمبولی ریوی، سکته مغزی یا حمله قلبی مشکل است.
روشهای پیشگیری اورژانس دیگر شامل رژیمهای پروژستین تنها یا IUD مسی بعد از مقاربتی توصیه می‌شود.‌9 سابقه بارداری نابجا برای EC کنتراندیکاسیون نیست ولی پیگیری با دقت بیشتر توصیه می‌شود زیرا این بیماران ریسک بالایی برای تکرار بارداری نابجا دارند. یک تست بارداری تأئیدکننده 2 تا 3 هفته بعد از کاربردEC باید انجام شود تا عدم بارداری را نشان دهد. اگر تست بارداردی مثبت شد محل لانه‌گزینی باید مشخص شود.‌4

مطالعات مشابه انجام شده:
در یک بررسی در کنیا در سال 1999، دانش، کنش و بینش پرستاران و دانشجویان پرستاری در مورد ECبررسی شد. 7/48% از پاسخ‌دهندگان به این سؤال که آیا تا کنون درباره EC مطلبی شنیده‌اید جواب بله دادند. (ملاک جواب بله سؤال فوق بود).
57% از آنها از کارکنان بهداشتی و کتابها آموخته بودند،‌4/13% از رادیو و تلویزیون شنیده بودند. تفاوت زیادی در آشنایی با EC بین افراد مجرد و متأهل وجود نداشت (8/52% در برابر 43%).
دانش در مورد محدودیت زمانی مصرف EC پائین بود. 49% پاسخ‌دهندگان EC را یک روش سقط می‌دانستند. 59% گفتند فقط پزشکان باید EC را تجویز کنند در حالیکه 64% تجویز و توزیع EC را توسط توزیع‌کنندگان ضد بارداری در مراکز بهداشتی ذکر کردند. 69% دسترسی به EC را کاملاً کنترل شده می‌خواستند. در حالیکه 63% دسترسی گسترده را اعتقاد داشتند. تمایل به کاربرد EC به جنس، تأهل یا مذهب ارتباطی نداشت بلکه بسته به این بود که EC را سقط می‌دانستند یا نمی‌دانستند.‌11
یک مطالعه درباره EC در کارولینای شمالی در سال 2001 انجام شد که بینش و کنش پزشکان مراقبت اولیه را بررسی می‌کرد. در این بررسی 72% از پاسخ‌دهندگان گفتند که اطلاعاتی به بیمار در مورد EC نمی‌دهند. 45% هرگز EC را پیشنهاد نکرده بودند و 49% فقط 4-1 بار در سال گذشته پیشنهاد مصرف داده بودند.

70% از تجویز EC در صورت درخواست و مراجعه، حمایت می‌کردند و 21% حمایت نمی‌کردند.
زنان حمایت بیشتری از تجویز EC می‌کردند (80% در مقابل 62%). بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان فقدان دانش بیماران و فرصت درمانی کوتاه را موانع مهمی در عدم تجویز EC در کارشان می‌دانستند. 42% فقدان یا نقص دانش خود را دلیل عدم تجویز برمی‌شمردند.‌7
مطالعه دیگری در آفریقای جنوبی نتایج زیر را داشت. 93% پزشکان درخواست برای EC در سال قبل داشتند. 28% پزشکان رژیم Yuzpe را بدرستی تجویز کرده بودند. 27% پزشکان قادر به شناسایی سه اثر جانبی شایع EC بودند.

49% پزشکان بدرستی تشخیص دادند که کنتراندیکاسیون مطلقی برای تجویز EC وجود ندارد. 35% پزشکان کاربرد متعدد EC را دارای ریسک می‌دانستند.‌12
یک بررسی از پزشکان اطفال درباره دانش و بینش آنها درباره EC حاکی از آن بود که 9/72% پاسخ‌دهندگان قادر به معرفی هیچ یک از متدهای EC که توسط FDA توصیه شده نبودند. فقط 9/27% بدرستی زمان شروع EC را می‌دانستند

و تنها 6/31% از آنها در تجویز EC مشکلی نداشتند. عدم تجربه در کاربرد دلیل اصلی عدم تجویز در 70% موارد بود. 5/87% مایل به آموختن درباره EC بودند. با وجود بی‌خطر و موثر بودن EC میزان پائین کاربرد قابل تأمل است. پزشکان که با تصمیم برای تجویز روبرو می‌شوند بعلت عدم آموزش کافی احساس راحتی نمی‌کنند.‌6
در این تحقیق 400 پزشک عمومی که در سمینارهای بازآموزی در شهر تهران شرکت کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. 100% اعلام کردند که EC را شنیده‌اند ولی اینکه واقعاً بدانند چه می‌باشد و EC یک روش ضد بارداری پس از آمیزش است با توجه به نتایج تحقیق مورد شک می‌باشد بطوریکه 25/14% افراد کاندوم را جزء‌ روشهای EC می‌دانستند

 

. 5/40% (162نفر) می‌توانستند روش مناسب و درستی برای بیمار خود تجویز نمایند. آگاهی افراد با سن، تأهل و سابقه طبابت ارتباط معنی‌داری داشت (0001/0p<) بطوریکه افراد متأهل آگاهی کمتری داشتند، افراد جوانتر با سابقه طبابت کمتر آگاهی بهتری داشتند. عملکرد با سن (0001/0p<) ارتباط معنی‌داری داشت با جنس هم همچنین ارتباط معنی داری داشت (03/0p<) خانم‌ها عملکرد بهتری داشتند. عملکرد با سابقه طبابت هم ارتباط معنی‌داری داشت (002/0p<) افراد با سابقه طبابت کمتر عملکرد بهتری داشتند. ولی عملکرد افراد مجرد و متأهل اختلاف معنی‌داری نداشت.
25/53% افراد برای مراجعه‌کنندگان خود روشهای EC را تجویز می‌کردند و 62% افراد اظهار داشتند که اطلاعات خود را از طریق مطالعه فردی از کتب و مجلات بدست آورده‌اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   131   132   133   134   135   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ