سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مؤمن نسبت به لغزش برادرش، مهربان و آسانگیر است و [حقّ ] دوستی دیرین را رعایت می کند . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:12 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بیمه 2 فایل ورد (word) دارای 71 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بیمه 2 فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بیمه 2 فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بیمه 2 فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست مقاله بیمه 2 فایل ورد (word)

-فصل اول- کلیات
2-تاریخچه مطالعاتی
3-بیان مساله
4-فرضیه ها
5-اهداف مطالعات
6-روش تحقیق
2-مرور متون مطالعاتی (فصل دوم)
1-تاریخچه بیمه در جهان
2-تاریخچه بیمه در ایران
3-قانون بیمه در ایران
4-قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران
5-تقسیم بندی انواع وسایل نقلیه
6-انواع بیمه اتومبیل وشرایط فعلی آن در ایران
7-بیمه مسئولیت ناشی از داشتن وسیله نقلیه موتوری
8-بنای حقوقی مسئولیت دارندگان وسایل نقلیه موتوری
9-مفهوم دارنده وسیله نقلیه
10-مفهوم شخص ثالث
فصل چهارم- بررسی کوتاه واجمالی برفعالیت شرکت سهامی بیمه ایران
-همکاری موفقیت آمیز محاکم قضایی و بیمه ایران برای تسریع در پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث
فصل پنجم- یافته های تحقیق و ارائه پیشنهادات

مقدمه:
اگر چه پیشرفت وتکنولوژی زمینه آ‌رامش و راحتی انسانها را فراهم آورده و امروزه حرارت ساختهای طولانی و گذر از بیابانهیا خشک وبی آب وعلف از بین رفته است ولی این تکنولوژی به تبع خود برای بشر ناملایمات و شدایدی نیز داشته است. جدا زا آلودگی های زیست محیطی و ایجاد بحرانهای روانی ناشی از کلان شهرها که خود نوعی مرگ خاموش می باشد به علاوه مرگ ومیر ناشی ازوسایل نقلیه و تصادفات وسقوط از دره و برخورد وسایل نقلیه با عابرین از آمار بسیار بالایی برخوردار است وآمار آن بعد از مرگ به علت نارسایی قلبی (که خود بخشی از آن ناشی اززندگی ماشینی است) بیش از 35% از مرگ و مسیرها را به خود اختصاص داده است. لرا همزمان با بالبودن ایمنی وسایل نقلیه و جاده ها و ایجاد قوانین و مقررات محکم تر به منظورکاهش تصادفات ایجاد یک تعاون عمومی به نام بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه ضرورت خود را کاملا نشان داده است. طبق قوانین ومقررات جاری کشورها تناسب شرایط اجتماعی جوامع این نوع مسئولیت تحت عنوان بیمه های ثالث یا انواع بیمه های خودرو وسایل نقلیه تحت پوشش قرارگرفته است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:12 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله خصوصیات دارویی ضد قارچی فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خصوصیات دارویی ضد قارچی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خصوصیات دارویی ضد قارچی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خصوصیات دارویی ضد قارچی فایل ورد (word) :

خصوصیات دارویی ضد قارچی

آمفوتریسین ب
آمفوتریسین ب به عنوان مفید ترین دارو برای درمان بیشترین عفونت های عمقی قارچی باقی مانده است این دارو همراه فلوسیتوزین در درمان کاندیدوزیس و کریپتوکوکوزیس استفاده شده است و این ترکیب اغلب نسبت به آمفوتریسین ب به تنهایی ارجحیت دارد در اکثر موارد پلاستومایکوزیس ، کاندیدوزیس ، کوکسیدیوئید و مایکوزیس ، کریپتوکوکوزیس ، هیستوپلاسموزیس و پاراکوکسیدیوئید و مایکوزیس به تستهای MIC نیازی نمی باشد استرینهای غیر حساس اغلب دیده می شوند عوامل سپرژیلوزیس و موکومایکوزیس در پاسخ به آمفوتریسین ب بسیار متغیر هستند و در مورد این دو قارچ بهتر است تستهای MIC را انجام دهیم .

شروع درمان با آمفوتریسین ب به صورت داخل وریدی با دز 1 میلی گرم معمول
می باشد اگر این مقدار دارو تحمل گردید دز دارو را به مقدار 5 یا 10 میلی گرم افزایش
می دهیم تا به ماگزیمم روزانه 6/0میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم برسد در صورتیکه تزریقات بعدی به فواصل 24 ساعت یکبار انجام شود یا اگر تزریقات بعدی هر 48 ساعت یکبار انجام شود روزانه 1 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم خواهد بود اگر آمفوتریسین ب را با فلوسیتوزین بکار می بریم دز آمفوتریسین ب را می توان به روزانه 5/0-3/0 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن کاهش داد میزان کلی دارو که باید تجویز گردد و دوره درمانی بستگی به ماهیت عفونت و تحمل بیمار دارد .

تزریق 50میلی گرم آمفوتریسین ب عیار سرمی 2-5/1 میلی گرم در لیتر را تولید خواهد کرد که به 6/0 میلی گرم در لیتر در 24 ساعت تقلیل پیدا می منماید این دوره نیمه عمر اولیه ای در حدود 48-24 ساعت دارد و مرحله دوم دفع دارو با نیمه عمر 2 هفته خواهد بود غلظت آمفوتریسین ب در مایعات پریتوئن و مفاصل و جنب ، حدود نصف آن در سرم است مقادیر آن در CSF کمتر از 5/0 مقدار آن در سرم خواهد بود .

صدمه به فعالیت کلیوی در اکثر بیمارانی که با آمفوتریسین ب درمان می شوند دیده می شود ولی این امر باعث تجمع دارو نمی شود با وجود این در بیمارانی که ناراحتی کلیوی دارند باید برای پیشگیری از ضایعات بعدی بواسطه دارو مصرف آنرا محدود کرد اندازه گیری غلظت آمفوتریسین ب در سرم CSF در طول دردرمان بندرت مورد پیدا میکند میزان مناسب این دارو د رخون برای عفونت های قارچی مخصوص تعیین نشده است و ارتباط واضحی بین سطوح خونی و آسیب کلیوی وجود ندارد .
فلوسیتوزین

فلوسیتوزین طیف محدودی از فعالیت ضد قارچی دارد و در رابطه با استفاده از آن محدودبه بیماران مبتلا به کاندیدوزیس ، کریپتوکوکوزیس و کرومومایکوزیس
می باشد این دارو اغلب همراه آمفوتریسین ب در درمان کاندیدوزیس و کریپتوکوکوزیس مصرف می شود راکسیونهای ملایم تر و کمتری نسبت به آمفوتریسین ب اتفاق می افتد و ترکیب این دو معمولا موثرتر از دزهای طولانی آمفوتریسین ب به تنهایی است این ترکیب در درمان آسپرژیلوزیس استفاده شده ، ولی برای این منظور بهترین درمان نیست. در تمام قارچهایی که حساس به فلوسیتوزین هستند به استرینهای مقاروم نیز برخورد شده است هم مقاومت تولیه و هم مقاومتی که در خلال درمان با

دارو اتفاق می افتد به همین دلیل برای رسیدن به داروی مناسب ، تست های MIC باید بر روی قارچهای جدا شده از بیمار و تمام ایزوله هایی که در طول درمان بدست می آیند انجام شود محیطهای کشت غیر آنتا گونیسیتیک و تستهای استاندارد شده باید استفاده شود تعیین نتایج تست MIC باید با احتیاط تفسیر شود زیرا ارتباط آن با تاثیر مفید کلینیکی همیشه معین نیست.فلوسیتوزین بعد از تجویز خوراکی ، به راحتی جذب می شود. حداکثر غلظت سرمی ، 2 ساعت بعد بدست می آید.
میزان فلوسیتوزین در CSF حدود 75% غلظت سرمی همزمان آن است و عیار مشابهی در مایعات جنب ، پریتوئن ، مایع مفصلی دیده می شود .

فلوسیتوزین از طریق دفع کلیوی خارج می شود حدود 95% دز خوراکی آن بدون تغییر در ادرار دیده می شود و غلظتهای 1000 میلی گرمی در لیتر در بیمارانی که فعالیتهای کلیوی طبیعی دارند غیر معمول نیست . نیمه عمر دارو د رچنین افرادی 5-3 ساعت است در بیماران با آسیب کلیوی ، نیمه عمر سرمی دار و طولانی تر شده و تعدیل دز دارو ضروری می باشد .
اندازه گیری غلظتهای سرمی فلوسیتوزین باید در مواردیکه آسیبهای کلیوی وجود دارد و مواقعیکه این دارو همراه آمفوتریسین ب داده می شود به منظور حصول اطمینان از عیار خونی مناسب برای جلوگیری از اثرات سمی که در غلضتهای سرمی بالا شایع است انجام گیرد.
میکو نازول و کتو کونازول

تستهای MIC با ترکیبات آزول مقدار زیادی از مشکلات را به همراه دارد این داروها غالبا با افزایش غلظت باعث کاهش تدریجی رشد قارچها می شوند تفسیر نقطه پایان عمل مشکل می باشد MIC بدست آمده اغلب بستگی به شرایط تست دارد غلظت قارچ تلقیح شده ، ترکیب و PH محیط کشت ،دما و مدت انکوباسیون همگی دارای اثرات واضحی روی نتایج هستند. این بدین معنی است که MIC های بدست آمده برای قارچهای حساس، اغلب خیلی بالاتر از سطوح داروئی بدست آمده در خون است.

تجویز خوراکی 200 میلی گرم کتوکونازول عیار خونی معادل 4-3 میلی گرم در لیتر را بعد از 3-2 ساعت ایجاد خواهد کرد. سطوح بالاتر سرمی می تواند با دزهای 600-400 یا 800 میلی گرم بدست آید. نیمه عمر دارو به نظر می رسد وابسته به دز دارو باشد و با افزایش دزاژ،افزایش پیدا می کند. نیمه عمر اولیه 2-1 ساعت بعد از تجویز 400-100 میلی گرم و نیمه عمر حذف ثانویه 10-6 ساعت می باشد. میزان کتوکونازول در CSF حدود 5% غلظت سرمی آن است. دارو در کبد متابولیزه شده و در صفرا وارد می شود. هیچکدام از متابولیتهای آن فعال نیستند. کمتر از 1% دز خوراکی بدون تغییر در ادرار یافت می شود.
تنوع چشمگیری در عیار خونی بین افراد مختلف تحت درمان با دزاژهای یکسان دیده شده است. عیار خونی پایین دارو را مربوط به نقص درمانی می دانند. اگر این مسئله مورد شک باشد، اندازه گیری غلظت سرمی مهم است.

گریزئوفولوین
گریزئوفولوین یک آنتی بیوتیک ضد قارچ است و در درمان درماتوفیتوزیس بصورت خوراکی استفاده می شود. ایندارو در عفونتهائی که با ترکیبات موضعی قابل درمان نیستند یا جواب خوبی نداده اند استفاده می شود. این دارو برای عفونت ناخن ها تاثیر کمتری دارد. ولی عفونت های ناخن انگشت دست اغلب پاسخ درمانی بهتر نسبت به ناخن انگشت پا می دهد. مقاومت اولیه به گریزئوفولوین نادر است. گزارشات توسعه مقاومت در خلال درمان در مواردی محدودی وجود دارد و ندرتا نیاز به تست های MIC پیدا می شود.
تجویز خوراکی 500 میلی گرم گریزئوفولوین عیار خونی حداکثر 2-1 میلی گرم در لیتر در حدود 4 ساعت بعد ایجاد خواهد کرد. نیمه عمر سرمی حدود 36 ساعت است. گریزئوفولوین در لایه شاخی تجمع پیدا می کند و می تواند چند برابر عیار سرمی آن دیده شود.
درمان با گریزئوفولوین غالبا برای مدت طولانی لازم می باشد و تغییرات برجسته ای در عیارخونی افراد مختلف نسبت به دزهای مشخص دارو دیده می شود. بعلاوه تجویز باربیتورات ها اغلب منجر به غلظت های پائین تر گریزئوفولوین سرم

می شود. به همین علت، کنترل عیار خونی دارو در صورتی که مشکوک به عدم موفقیت در درمان هستیم، سودمند می باشد.
تستهای حساسیت برای فلوسیتوزین
محلول های دارویی، محیط کشت و تهیه ماده تلقیحی
تهیه محلول دارویی استوک

فلوسیتوزین را می توان ازسیگما بدست آورد. برای تهیه یک محلول دارویی استوک، (1280 میلی گرم/لیتر) 64 میلی گرم فلوسیتوزین را در 50 میلی لیتر آب مقطر حل کنید. این محلول باید با صافی استریل شود و می توان در مقادیر کم در منهای 20 درجه سانتیگراد به مدت 12 ماه نگهداری نمود.
تعیینMIC روش رقت برات
تهیه محلولهای داروئی

از محلول استوک 1280 نیلی گرم در لیتر فلوسیتوزین با اضافه کردن 1 میلی لیتر به 9 میلی لیتر محلول YNBG رقیق شده رقتی 10 برابر تهیه کنید. غلظت نهایی 128 میلی گرم در لیتر خواهد بود.
تعیینMIC روش MIC رقت برات
هر کدام از لوله های آزمایش را تکان دهید. سپس 20 میکرولیتر از آبگوشت را از هر لوله برداشت نمائید و از آن برای تلقیح پلیتهای سابور وگلوکز آگار استفاده نمائید. (پلیت ها را علامت گذاری کنید) پلیتها را در 37 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت یا تا هنگامی که رشدقارچ در آنها پدیدار شود در انکوباسیون نگهداری کنید.
MFC کمترین غلظتی از دارو است که در آن هیچ گونه رشد قارچ بعد از انکوباسیون در محیطهای کشت مجدد رؤیت نشود.
تست های حساسیت برای آمفوتریسین ب و نیستاتین
محلولهای داروئی محیط کشت و تهیه ماده تلقیحی
تهیه محلولهای دارویی استوک
آمفوتریسین ب و نیستاتین را می توان از سیگما بدست آورد برای تهیه محلول دارویی استوک(1280 میلی گرم در لیتر)50 میلی لیتر دی متیل سولفوکساید را به 64 میلی گرم ماده ضد قارچی ،در درجه حرارت اتاق اضافه کرده و اجازه دهید مدت 30 دقیقه بماند تا استریل شدن خودبخودی صورت بگیرد. این محلول استوک را می توان به مقادیر جزئی تقسیم کرد و در منهای 70 درجه سانتیگراد به مدت 1 ماه و یا در 4 درجه سانتیگراد به مدت1 هفته نگهداری کرد.

تستهای حساسیت برای آزول ها
محلولهای داروئی تهیه محیط کشت و ماده تلقیحی
تهیه محلولهای دارویی استوک

کلوتریمازول پایه، نیترات و اکونازول نیترات را می توان از سیگما بدست آورد. سایر ترکیبات را می توان از تولید کنندگان آنها تهیه نمود. برای تهیه نمودن محلول دارویی استوک (1280 میلی گرم/ لیتر) 50 میلی لیتر از حلال آلی مثل دی متیل فورمامید، یا دی متیل سولفوکساید را به 64 میلی گرم از ترکیب مورد نظر، در درجه حرارت اتاق اضافه کنید و بگذارید 30 دقیقه بماند تا خود بخود استریل شود. این محلول استوک را می توان در مقادیر کوچک تقسیم کرده و در منهای 70 درجه سانتیگراد تا 1 ماه نگهداری کرد.

تست های حساسیت برای داروهای ضد قارچی مورد استفاده به صورت توام
استفاده از درمان ضد قارچی به صورت توام مثل آمفوتریسین ب و فلوسیتوزین ،نیاز به روش های تست داروهای توام ضد قارچی را در In vitro ایجاب می کند. متداولترین روش برای تحقیق در مورد داروهای ضد میکروبی توام، آزمایش تیتراسیون به روش چکر برد می باشد. در این روش، رقتهای سریال از دو دارو به تنهایی و توام تست می شوند تا غلظت هر دارو به تنهایی و هم به صورت توام که موجب جلوگیری از رشد می شوند،بدست آید. اگر اثر ترکیب دو دارو بیشتر از اثر دارو ،وقتی به تنهایی بکار برده می شود ،باشد، این ترکیب را سینرژیستیک می گویند. در صورتی که اثر ترکیب دو دارو کمتر از اثری باشد وقتی که دارو به تنهایی استفاده
می شود، این ترکیب آنتاگونیستیک گفته می شود.

روش مطرح شده در این بخش برای تست آمفوتریسین ب و فلوسیتوزین به صورت توام در نظر گرفته شده است. این روش به هر حال، برای دیگر داروهای توام ضد قارچی نیز، می تواند مناسب باشد.

تعیین MIC آمفوتریسین ب و فلوسیتوزین به صورت ترکیب
تهیه محلولهای دارویی
5/0 میلی لیتر از محلول 1280 میلی گرم در لیتر آمفوتریسین ب را به 5/9 میلی لیتر محلول YNBG بافر اضافه کنید. سپس 1 میلی لیتر محلول 64 میلی گرم در لیتر را به 7میلی لیتر YNBG بافر بیفزائید. غلظت نهایی 8 میلی گرم در لیتر می باشد.
5 میلی لیتر YNBG بافر را به هر پنج ظرف یونیورسال استریل اضافه نمائید

(از 1 تا 5 شماره گذاری کنید) 5 میلی لیتر از محلول 8 میلی گرم در لیتر آمفوتریسین ب را به ظرف 1 اضافه کنید. محتویات را مخلوط کرده و 5 میلی لیتر رابه ظرف 2 انتقال دهید. این رقت سریال را تا ظرف 5 تکرار نمائید تا یک سری رقتهای دو برابر آمفوتریسین ب از 25% تا 4 میلی گرم در لیتر بدست آید.
6 میلی لیتر YNBG بافر را به ظرف یونیورسال استریل (شماره1) و 5 میلی لیتر از آن را به همه نه ظرف مشابه اضافه نمائید (شماره 10-2) 10 میلی لیتر از محلول 1280 میلی گرم در لیتر فلوسیتوزین را به ظرف 1 بیفزائید. محتویات را مخلوط نموده و 5 میلی لیتر را به ظرف 2 انتقال دهید. این رقت سریال را تا ظرف 10 تکرار نمائید تا یک سری رقتهای دو برابر فلوسیتوزین از 5/0 تا 128 میلی گرم در لیتر حاصل شود.
روش تست

الف) 60 لوله استریل در دار را (1275 میلی لیتر) در یک ظرف بگذارید
(شماره های A1-A10،B1-B10،C1-C10،D1-D10،E1-E10،F1-F10) (جدول1)
ب) 5/0 میلی لیتر از محلول 128 میلی گرم در لیتر فلوسیتوزین را به لوله های A1 تا F1 وارد کنید.
ج) 5/0 میلی لیتر YNBG بافر را به لوله های A10 تا F10 اضافه کنید.
د) 5/0 میلی لیتر از محلول 4 میلی گرم در لیتر آمفوتریسین ب را به لوله های A1تاA10 بیفزائید.
ه) 5/0 میلی لیتر YNBG بافر را به لوله های F1 تاF10 اضافه نمائید.
و) 50 میکرو لیتراز ماده تلقیحی استاندارد شده را به لوله های A1 تا F10 اضافه کنید. محتویات را مخلوط کنید.
ز) لوله ها را در 30 درجه سانتیگراد نگهداری کرده ، آنها را در 24 و 48 ساعت بعد بخوانید.
خواندن تست
MIC هر ترکیب دارو، پائین ترین غلظتی است که در آن هیچ رشد قارچی بعد از امکوباسیون دیده نشود. در محیط کشت کنترل رشد باید وجود داشته باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:12 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و شناخت راه های پرورش خلاقیت فایل ورد (word) دارای 63 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و شناخت راه های پرورش خلاقیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده تحقیق:
تحقیق انجام شده در رابطه با راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان دوره راهنمایی ناحیه3 کرج می باشد که با توجه به این مطلب بیان مساله اینکه از چه راهها وشیوه هایی قوه خلاقییت و ابتکار دانش آموزان دوره راهنمایی را رشد و تقویت نماییم.
با توجه به ضرورت و اهمیت موضوع مورد تحقیق یعنی راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان و نقش مهم و حیاتی آن در آموزش و پرورش به ویژه در مدارس لازم است که این موضوع مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
لذا در این راستا برای این تحقیق سوالات زیر مطرح گردیده است.
1)    مدیران و معلمان به چه میزان در رشد و پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان می توانند تاثیرگذار باشند.
2)    انجام فعالیت های گروهی (پژوهی _ ورزشی, .... ) تا چه حد در رشد و تقویت قوه خلاقیت دانش آموزان موثر است؟
3)    چه عواملی مانع رشد و پرورش قوه خلاقیت و ابتکار در دانش آموزان می باشند؟
4)    چه تفاوتی میان دانش آموزان خلاق در مقایسه با سایر دانش آموزان مشاهده می شود؟


جامعه آماری و حجم نمونه:
در این تحقیق جامعه آماری تعداد 10 مدرسه راهنمایی از مدارس راهنمایی آموزش و پرورش ناحیه 3 کرج انتخاب گردیده است.
و نمونه آماری نیز تعداد 60 نفر از همکاران مدارس مربوطه می باشند که بطور تصادفی انتخاب شده اند.

ابزار گردآوری اطلاعات:
جهت جمع آوری اطلاعات در این تحقیق از پرسشنامه استفاده شده است که به پرسشنامه مورد نظر شامل 20 سوال پاسخ بسته در 5 طیف ( خیلی کم, متوسط, زیاد, خیلی زیاد ) طراحی گردیده است.

خلاصه تحقیق:
در پایان پس از جمع آوری اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه مشخص گردید که مدیران و معلمان نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در رشد و پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان می توانند ایفا نمایند.
همچنین نتیجه گیری شد که فعالیت گروهی دانش آموزان (ورزشی_  پژوهشی, .... ) تا حد خیلی زیادی می توانند در رشد و شکوفایی قوه خلاقیت آنان تاثیر گذار باشند
 طبق نتایج حاصل از پرسشنامه مشخص شد که عوامل مهمی می توانند باعث و مانع رشد خلاقیت در دانش آموزان شوند که از آن جمله می توان به نداشتن هدف مشخص در زندگی, نداشتن انگیزه در امر یادگیری, دلسرد بودن دانش آموزان,کمروئی دانش آموزان, آشفته بودن افکار دانش آموزان و...  اشاره نمود.
در پایان تحقیق نتیجه حاصل شد که دانش آموزان خلاق از لحاظ شخصیتی و عملکرد با سایر دانش آموزان تفاوتهایی دارند که از آن جمله می توان به داشتن روحیه و حس استقلال طلبی_ اعتماد به نفس, مداومت و پشتکار در فعالیت های یادگیری, قدرت تجزیه و تحلیل مسائل مختلف و.... اشاره نمود.

پیشنهادات:
1)    بهترین مکان جهت شناسایی و استعدادها همچنین رشد و پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان مدرسه است.
2)    امکانات و تجهیزات بیشتری به مدارس اختصاصی داده شود که در رشد و پرورش و تقویت قوه خلاقیت دانش آموزان بسیار تاثیر گذار است.
3)    پیشنهاد می شود جهت اطلاع و آگاهی هر چه بیشتر مدیران _ دبیران_ اولیا جلسات توجیهی توسط کارشناسان علوم مختلف از جمله روانشناسی ( پرورش خلاقیت) برگزار شود.
4)    با توجه به نقش حساس و حیاتی مدیریت در مدارس بهتر است جهت اداره امور مدرسه از مدیران کارآمد و خلاق و آشنا به مسائل جدید روز و همچنین مدیرانی که رشته آنها متناسب با امر تعلیم و تربیت می باشد بهره گرفته شود.


موضوع پژوهش: راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان دوره راهنمایی چیست؟

مقدمه1:
مطالعات نشان داده است که بشر اصولاً بکارگیری روشهای خلاق را در یادگیری ترجیح می دهد, روشهایی نظیر کاوش, لمس کردن, پرسش, آزمایش, دنبال مجهول رفتن و نظریه دادن, معلمین برخلاف متعلمین اغلب طرفدار دیکته کردن دانش و اطلاعات هستند.
تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مطالب درسی, اگر نگوئیم همه آنها_ با روشهای خلاق بسیار با صرفه تر و موثرتر از روشهای دیکته کردن آموخته می شوند.
علاوه بر آن بسیاری از افراد واکنشی بسیار قوی نسبت به یادگیری خلاق از خود نشان مید هند. آنها در روشهایی که این امکان و اجازه را می دهد و از آنها می خواهد که خود دنبال مجهول و کشف پاسخ بروند, میزان یاد گیری بسیار بالا و در روشهایی که اطلاعات به آنها دیکته می شود, سرعت و میزان یادگیری بسیار پایینی داشته اند.
یادگیری از طریق بکارگیری استعدادهای خلاق,عموماً به شکلهای درک مسئله, یا نواقص, حدس زدن و ساختن فرضیه درباره راه حل آن, آزمایش کردن این حدسیات, تجدید نظر و اصلاح حدسیات و استخراج نتایج آزمایش بروز می کند. در این فرآیند, یکی از غرایز قوی بشری نقش مهمی بر عهده می گیرد و آن تنشی است که بشر در مقابل یک مجهول یا غیر حقیقت احساس می کند, او سعی دارد به صورتی خود را از این تنش آزاد سازد, این انگیزه او را وادار به پرسیدن, حدس زدن و پی گیری مطلب می نماید. حتی پس از حدس زدن, تردید درباره صحت حدس هنوز باعث نارضایتی اوست.
 حال به سوی آزمایش حدس خود کشانده می شود و به تبع رفع اشتباه خود و اصلاح فرضیه اش, پس از یافتن حقیقت مایل است حتماً آنرا به دیگران اطلاع دهد.
 این انگیزه مهمترین عاملی است که یادگیری از طریق بکارگیری, خلاقیت را چنین طبیعی  و پر ثمر می سازد این روش آنقدر خودانگیز و طبیعی و بدون نیاز به انگیزه های خارجی پیش می رود که حتی بعضی آنرا ((یادگیری طبیعی)) نامیده اند.
در یادگیری بصورت آمرانه به ما گفته می شود چه چیزی را ما باید یاد بگیریم, به ما گفته می شود که یک حقیقت علمی را باید بپذیریم چون معلم, پدر و مادر, کتاب درسی, روزنامه  یاکتابی علمی آنرا گفته است.
عموماً آنچه گفته می شود عقیده رایج و همگانی است .و همه انرا قبول دارند و لذا از حس دموکراتیک انسان و احترام او به عقاید عامه استفاده می شود.
دریادگیری آمرانه از استعدادهایی نظیر شناخت, حافظه و قوه استدلال ( رایج ترین استعدادی که در تستهای هوشی مورد ارزشیابی قرار می گیرد) استفاده می شود.
دریادگیری خلاق استعدادهایی, نظیر قدرت ارزشیابی ( درک مجهول, یا قطعه گمشده در یک فرآیند) قدرت ارائه راه حل (روان بودن, انعطاف داشتن, ابتکار داشتن و توجه به جزئیات) و دریافتی متفاوت کردن, بکار گرفته می شود.
مطالعات دقیق نشان می دهند که روشهای یادگیری مبتنی بر خلاقیت تاثیر عظیمی بر موفقیت تحصیلی دارند, ولی متاسفانه همین مطالعات نیز نشان می دهند که این روشها کمترین روشهای متخذه در کلاسهای درس هستند, زیرا معلمین عموماً روش یادگیری آمرانه, دیکته کردن اطلاعات را ترجیح می دهند.
بیان مساله:
با توجه به اهمیت خلاقیت و نوآوری در مدارس و ضرورت وجود آن در نظام اموزش و پرورش موضوع مورد پژوهش در این تحقیق عبارتست از :
راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان دوره راهنمایی چیست؟
پس بیان مساله اینکه از چه راهها و روشهایی برای بروز خلاقیت و پرورش آن در دانش آموزان دوره راهنمایی استفاده نمائیم.
اهداف پژوهش:
از آنجا که خلاقیت و نوآوری برای بقای سازمانها به ویژه نظام اموزش و پرورش امری حیاتی می باشد و تداوم حیات سازمانها وابسته به تحقیق این امر است. منظور از تحقیق حاضر نیز بررسی راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان دوره راهنمایی ناحیه 3 کرج است که در نتیجه مشخص گردد چه عواملی در پرورش خلاقیت و نوآوری دانش آموزان تاثیر دارد و تا چه اندازه آنان خلاق و نوآور بوده, همچنین به چه اندازه از قدرت تشخیص مسائل و تبیین مشکلات, از آن مهارت در بکار گیری امکانات و ایجاد زمینه برای شکوفایی استعداد ها و بهبود بخشیدن به وضعیت آموزشی برخوردارند.

سئوالات تحقیق:
در این تحقیق سعی می شود به سئوالات زیر پاسخ داده شود.
1)    مدیران و معلمان به چه میزان در رشد و پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان می توانند تاثیر گذار باشند؟
2)    انجام فعالیت های گروهی (پژوهشی_ ورزشی_...) تا چه حد در رشد و پرورش و تقویت خلاقیت دانش آموزان موثر است؟
3)    چه عواملی مانع رشد و پرورش قوه خلاقیت در دانش آموزان می شود؟
4)    چه تفاوتی میان شخصیت دانش آموزان خلاق در مقایسه با سایر دانش آموزان ملاحظه می شود؟

اهمیت و ضرورت تحقیق:
با توجه به نقش مهم و حیاتی آموزش و پرورش به ویژه اهمیت تحقیق و پژوهش در زمینه های مختلف و نیاز جامعه, بیش از هرزمان به افراد خلاق و نو آور و موضوع اهمیت خلاقیت و راههای پرورش آن در دانش آموزان لازم و ضروری است که در این زمینه کنکاش و پژوهشی صورت پذیرد و راه کارها و شیوه هایی در این خصوص ارائه می گردد.

تعاریف عملیاتی متغیرها: 
در این قسمت از تحقیق به تعریف عملیاتی و کاربردی متغیرهای موضوع پژوهش از جمله خلاقیت و شیوه های پرورشی خلاقیت و موارد وابسته به آنها می پردازیم:
تعریف خلاقیت: یک فرآیند ذهنی است که در فرد معینی و در یک زمان مشخص دیده می شود_ فرآیندی که در نتیجه آن یک اثر جدید اعم از فکر, یا چیز نو و متفاوتی تولید می شود.

شیوه های پرورش خلاقیت:
 منظور ارائه راه کارهایی است که از آن طریق بتوانیم خلاقیت را در دانش آموزان رشد و شکوفا و همچنین تقویت نمائیم که در این راستا معلم_ مدیر و فعالیت های گروهی دانش آموزان و محیط نقش به بسزایی می توانند ایفا نمایند.

مقدمه1
در دنیای پیچیده کنونی که شاهد رقابت های بسیار فشرده جوامع گوناگون برای دست یابی به جدیدترین فن آوری و منابع قدرت هستیم, افراد تیز هوش_ خلاق و صاحبان اندیشه نو و تفکر واگرا  به مثابه گران بهاترین سرمایه ها از جایگاه بسیار والا و ارزشمندی برخوردار هستند. د رچنین عصری, باید برای اداره سازمان های گوناگون اجتماعی_ فرهنگی, اقتصادی و آموزش, به نوآوری و نوجویی و نوخواهی و بهره گیری از دست آوردهای اخلاقی, علمی و فنی  بشر همت گماشت و راه را برای نوآوری و ارائه طرح های مناسب در این سازمانها هموار کرد.
امروز جامعه, بیش از هر زمان دیگر به افراد هوشمند و خلاق نیاز دارد, هر قدر جهانی که درآن زندگی می کنیم پیچیده تر می شود, نیاز به شناسایی و پرورش ذهن های خلاق و آفریننده نیز بیشتر و شدیدتر می گردد به همین دلیل, در شرایط کنونی, مسئله خلاقیت از مهم ترین مسائل در قلمرو روانشناسی آموزشگاهی است, با توجه به این امر باید مدیرانی مبتکر و خلاق را برای رده های متفاوت مدیریت برگزید, مدیران توانمندی که قادر باشند با اتخاذ تدابیر و شیوه های بایسته, به ویژه در دستگاه آموزش و پرورش, زمینه را برای تجلی و بروز استعدادها و خلاقیت های معلمان و دانش آموزان فراهم آورند. آگر با استناد به نظر ((ژان پیاژه)) هدف اصلی آموزش و پرور ش را آفرینش و بویژه آفرینش  انسانهای توانا به انجام دادن کارهای نو و انسان هایی خلاق و نوآفرین و کاشف بدانیم.
وظیفه و رسالت سازمان های آموزش وپرورش و از جمله مدارس این است که به کار گماری مدیران مبتکران و نوآور و ارائه طرح های جدید و روش های نو, زمینه بروز این ویژگی های آدمی را در معلمان و دانش آموزان فراهم آورند و فضای مدارس را به فضای بالنده, خلاق, مبتکر, روح افزا, صمیمانه اثر بخش, پرتلاش هماهنگ و لذت بخش تبدیل کنند.
البته این امر مستلزم تدوین طرح ها و برنامه های گوناگونی است که مدیران مدارس باید با اجرای تدریجی آنها, تحول, تحرک وتغییرات جدیدی در واحدهای آموزشی پدید آورند. بطورکلی, برنامه ریزی در تمام سطوح مدیریت, بویژه مدیریت مدرسه, مستلزم داشتن اندیشه خلاق, ارائه ابتکارات جدید, ورزیدگی و مهارت در بکارگرفتن منابع و عوامل متعدد است.
بنابراین با توجه به نقش مهم مدیران در هماهنگی کلیه فعالیت های معلمان و دانش آموزان و ایجاد خلاقیت در محیط آموزشگاهها در این تحقیق به بررسی و چگونگی راههای پرورش خلاقیت در دانش آموزان دوره راهنمائی خواهیم پرداخت.

تعریف و توصیف خلاقیت:
واژه خلاقیت عمر طولانی ندارد_ واژه نامه انگلیسی آکسفورد_ ظهور این کلمه را به سال 1875  میلادی در کتابی راجع به ادبیات نمایش انگلیسی, نسبت می دهد در این کتاب از قدرت خلاق شکسپیر سخن رفته است. خلاقیت واژه های بسیار مبهم و ارائه تعریفی از آن بسیار مشکل است_ پژوهشکران برداشت های متفاوتی از خلاقیت دارند و بالطبع, تعاریف متفاوتی از آن ارائه داده اند, وجود چنین اختلاف نظری ناشی از ماهیت بسیار پیچیده و مرکب کنش های مغزی ماست. در این قسمت به ذکر چند تعریف از خلاقیت از صاحبنظران می پردازیم.
گیلفورد: خلاقیت یعنی حل یک مشکل یا سلسله ای از مسائل کوچک و بزرگ.
راجرز: خلاقیت را اظهار وجود و استقلال طلبی و حفظ شخصیت انسان می داند.
استیفن رابینز: (1991) خلاقیت را به معنای توانائی ترکیب اندیشه ها و نظرات در یک روش منحصر به فرد با ایجاد پیوستگی بین آنان بیان می کند.
لوتانز (1992): خلاقیت را بوجود آوردن تلفیقی از اندیشه ها و رهیافت های افراد و یا گروهها در یک روش جدید تعریف کرده است.
رضائیان( 1374): خلاقیت بکار گیری توانائیهای ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید است. متداول ترین برداشت از خلاقیت عبارت است از اینکه فرد فکری نو ومتفاوت ارائه دهد._ خلاقیت می توان با تولید یا خلق اثر نو و متفاوت ارزشیابی کرد. اما باید به خاطر داشت که هر خلاقیتی لزوماً به تولید اثر قابل مشاهده منجر نمی گردد_
برای مثال در عالم تخیل, کودک یا نوجوان چیز نو و متفاوتی خلق می کند, اما آفرینش ذهنی او برای دیگران قابل مشاهده و بالطبع ارزشیابی و قضاوت نیست. بنابراین خلاقیت یک فرآیند ذهنی است که در فرد معینی و در یک زمان مشخص دیده می شود_ فرآیندی که در نتیجه آن یک اثرجدید, اعم از فکر, چیز نو و متفاوتی, تولید می شود. ممکن است تولید جدید و متفاوت, کلامی یا غیر کلامی عینی یا ذهنی باشد.
در میان تعاریفی که درباره رفتار خلاق و جنبه های گوناگون ان نظیر نتایج, مراحل شخصیت و محیط بعمل آمده است تفاوت هایی به چشم می خورد. برخی معتقدند که نتیجه رفتار خلاق, بطور حتم باید عینی و ملموس باشد در حالیکه عده ای دیگر, ابراز یک اندیشه خلاق را نیز رفتاری خلاق می دانند.
گروهی دیگر فکر می کنند مراحلی که در جریان یک رفتار خلاق طی می شود در همه افراد یکسان است, در صورتی که دیگران اعتقاد دارند این مراحل در افراد گوناگون متفاوت است_ در مورد خصوصیات شخصیتی برخی بر این باورند که ویژگی های شخصیتی افراد خلاق جنبه ارثی دارد_ در حالیکه دیگران ضمن رد این نظریه بر اکتسابی بودن آن تاکید دارند و معتقدند در تکوین یک زفتار خلاق, محیط نقش اساسی دارد در صورتی که مخالفان این عقیده, نقش محیط را نفی می کنند و می گویند فردی که رفتار خلاق دارد خصوصیات خود را هر جا که باشد نشان می دهد و محیط نمی تواند در آن نقشی داشته باشد

چه عواملی در پرورش خلاقیت دانش آموزان می توانند موثر باشند؟
ذهنی که در جستجوی ثبات است راکد می ماند مانند همان آبگیر کنار رودخانه, این ذهن به زودی پر از فساد و پوسیدگی خواهد شد تنها ذهنی که دیوار, مانع, مکان استراحتی ندارد, بطور کامل با زندگی بدون وقفه درحال جلو رفتن, کشف و انفجار است تنها چنین ذهنی می تواند شادمان باشد و تا ابد نو, زیرا چنین ذهنی خود به خود خلاق است. خلاقیت کیفیتی است که در همه انسانها وجود دارد و تفاوت تنها در میزان آن است, مانند هوش که مقدار آن در عده ای کم و در بعضی زیاد و بسیار زیاد است. 
خلاقیت کم, نشانه یک فرد عادی است و خلاقیت زیاد آدم های خلاق و مبتکر را از دیگران متمایز می سازد در مورد ارتباط بین بهره هوشی و خلاقیت  نمی توان به درستی رابطه ای را تصور کرد, زیرا بسیاری از افراد خلاق, افراد باهوشی نیستند, همچنین نمی توان گفت افرادی که هوش های بالا دارند, خلاق و مبتکرند جالب است بدانیم که دانش آموزان خلاق به اندازه دانش آموزان باهوش مورد علاقه معلمان نیستند.
نتایج این تحقیقات اگر چه قابل تصمیم به کل است, هشداری است که وضعیت کلاسهای درسی را تا حدودی روشن می سازد_ دانش آموزان موفق و مورد احترام معلم معمولاً آنهایی هستند که خوب گوش می دهند مطالب درس را عیناً حفظ می کنند, عاری از تفکر و اگرا هستند و در هنگام پاسخ دادن به سئولات کلیشه ای عمل می کنند.
آموزگاران و معلمانی که به روش های سنتی علاقمند و پایبند هستند, معمولاً دانش آموزانی را دوست دارند که سر به راه و دنباله رو و خالی از اشتباه باشند, دانش آموزانی که با خیال پردازی ها, مسئله ای ایجاد نمی کنند و مسائل را آنگونه که عرف و عادت سال های طولانی معلم است حل می کنند.
 در این گونه کلاسها تفکرات و اگرا جایگاهی ندارد. احتمالاً ظرافت طبع یعضی دانش آموزان خلاق هم با بی توجهی آموزگار روبرو می شود. وقت کم و حجم زیاد دانش آموزان و ارزشیابی های آخر سال برای معلمان که متعلق به نسل کهن هستند بهانه ای مناسب است.
خلاقیت انسان ها در همه ادوار و جوامع نیروی محرکه ای بوده است که بشر را از حالت غارنشینی به عصر فضایی امروز کشانده است. انسانی که از وضعیت خویش ناراضی بوده, به دنبال کسب رضایت و بهینه کردن محیط زیست و پاسخ دادن به کنجکاوی هایش کاوش گر و نو اندیش و خلاق باشد.
یکی از انگیزه های خلاقیت, عدم رضایت است که باعث می شود نیروی ابتکار بشر شروع خلاقیت و آغاز جریانی نو و تازه را بشارت دهد.
انگیزه دیگر خلاقیت کنجکاوی است, کنجکاوی نسبت به رویدادها و پدیده های محیط زندگانی همیشه موجد برخورد با مسئله می شود_ گاه خلاقیت در شیوه حل مساله و گاه در طرح آن است.
عامل مهم دیگری که با عث بروز خلاقیت می شود, داشتن روحیه شاد و امیدوار است _ افرادی که نسبت به رویدادها و مسائل محیطی دیدگاه منفی دارند, نمی توانند خلاق و نو اندیش باشند_ مبارزه با درماندگی و آزاده بودن و آزاد زیستن شیوه زندگی انسانهای خلاق است.
آنان با مردم محیط خود به راحتی می جوشند و به آنها احساس نیاز می کنند تا با درک کاستی هایشان, نیروی خلاقه خویش را ...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:12 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تعلیم و تربیت در اندیشه خواجه نصیر الدین طوسی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعلیم و تربیت در اندیشه خواجه نصیر الدین طوسی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعلیم و تربیت در اندیشه خواجه نصیر الدین طوسی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعلیم و تربیت در اندیشه خواجه نصیر الدین طوسی فایل ورد (word) :

چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی دیدگاه خواجه نصیر الدین طوسی و استخراج دلالتهای تربیتی دیدگاه ایشان در تعلیم و تربیت است. این مقاله با روش

تحقیق کیفی، از نوع تحلیلی – توصیفی مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای انجام شده است. و نتایج پژوهش نشان می دهد که خواجه نصیر هدف غایی تربیت را دستکاری و قرب الهی دانسته ، و معتقد است انسان از بدو کودکی آمادگی پذیرش تربیت را دارد و اگر شرایط مهیا باشد و تربیت کنندگان فضیلت اخلاقی داشته باشند و به تفاوتهای فردی و ویژگیهای مربوط به هر مرحله از رشد توجه نمایند و مهر ورزانه با متعلمین تعامل نمایند و طالب علم نیز پارسایی نموده و تقوا بورزد و سعی نماید و صبوری ورزد آن خواهد شد که پروردگارش غایت خلقت او قرار داده است.

واژگان کلیدی: تعلیم، تربیت، اندیشه، خواجه نصیرالدین طوسی

×
Education from view of Khajeh Nasiraddin Tousi

×

Abstract The present research is to study views of Khajeh Nasiraddin Tousi and to extract educative implications of his views on education. The present paper has been done by qualitative research method based on library studies and it is a descriptive-analytic research. Results indicate that according to Khajeh Nasiraddin, the goal of education is closeness to God and honesty. he believed that from childhood, human being is ready for education and if conditions are prepared and educators have moral virtue and pay attention to personal differences related to each growth stage and interact learners kindly and the learner is pious and tries hard, what the God has targeted for his

creation, will be achieved.

×
Keywords: education, thought, Khajeh Nasiraddin Tousi

مقدمه توجه به تربیت به عنوان حیاتی ترین مقوله انسانی و عامل صلاح و فساد هر فرد و جامعه ای در طول تاریخ ، هموراه مورد توجه و اهتمام مکاتب

گوناگون تربیتی بوده است .

تربیت به جز خودش ، هدف دیگری نمی تواند داشته باشد. ارزش آن از اصول و معیارهای ناشی می شود که در آن نهان است. (پیترز ، 1967 ، نقل از کریمی ص (13 تربیت فراهم کردن زمینه ها و عوامل برای رشد و شکوفایی استعدادهای فرد در جهت مطلوب است ( علوی 1386 ص (50 توجه به تربیت از دیر باز یکی از اساسی ترین دغدغه های بشر بوده و مکاتب و صاحبنظران مختلف نیز تلاش نموده اند با ارائه مبانی اصول و روشهایی

ارائه طریق نمایند، اما با توجه به اینکه تربیت جز با شناخت ویژگی ها و نیازهای انسان امکان پذیر نمی باشد و خداوند به عنوان خالق و پروردگار انسان ، کتاب وجود آدمی و فلسفه آفرینش او را تبین نموده و هدف و مسیر حرکت صحیح و تکامل اورا در قالب آیات نورانی قرآن کریم نازل فرموده است .( کاردان ، 1380 نقل از وجدانی ، ایمانی ، 1391 ص ( 12 این امر ضرورت بهره مندی مناسب از دیدگاه های صاحبنظران تربیتی که نظرات آنها مبتنی بر آموزه های استخراج شده از قرآن کریم ورهنمودهای معصومین (ص) می باشد را توجیه می نماید. از این رو در این مقاله به بررسی دیدگاه خواجه نصیر الدین طوسی پرداخته شد ، او که بی تردید در بین دانشمندان اسلامی ممتاز است و از این حیث او را با بوعلی سینا و خواجه نظام الملک هم طراز

1

و گاه برتر شمرده اند و با تالیف کتب متعدد در ریاضیات و نجوم و منطق و فلسفه و کلام و اخلاق و عرفان به عنوان استاد البشر ملقب گردید. او که در بعد عرفانی نیز دارای مقام عالی و عارفی کامل و سالکی و اصل بوده که مراحل سیر و سلوک را به روشنی و بینش سپری نموده و در این وادی به مقاماتی عالی نایل گردیده و از سبوی معرفت لایزالی جام ها در کشیده و سیراب شده است ( پهلوان ، 1380 ص (241 خواجه نصیر ناجی کلام شیعی بوده و آن را به اوج فلسفه و عقلانیت هدایت نمود او احیا کننده فلسفه در ایران بوده و به جرات می توان گفت اگر

خواجه نبود یقیناً ملاصدرا علامه طباطبایی نیز نبودند . یکی ازویژگیهای ممتاز او روابط و گفت و گو با تمام علمای جهان اسلام و حتی جهان غیر اسلام است. ( دینانی ، 1390 ص (101-103 هدف اصلی این پژوهش پاسخگویی به این سوال است که آیا می توان از دیدگاه خواجه نصیر دلالتهای تربیتی و اخلاقی مورد نیاز در مسیر عبودیت را استخراج نمود.

انسان شناسی از دیدگاه خواجه نصرالدین طوسی خواجه طوسی معتقد است که انسان موجودی است که به لحاظ مراتب وجود از جماد ، نبات و حیوان برتر است؛ زیرا در عین مشتمل بودن بر قوای

متنوع نباتی و حیوانی و نیز با برخورداری از ویژگیهای چون تغذیه ، رشد ، تولید مثل ، احساس و حرکت ارادی ، دارای نفس ناطقه وعقل و اراده است و ملاک برتری او بر جهاد ، نبات و حیوان ، عقل و اراده اوست ، او با استفاده از آیه شریفه » پروردگار ما کسی است که هر چیزی را آفرینش در خورداد و سپس آن راهدایت فرموده است « (طه ، (50 تنوع و تکثر مراتب وجود را بر اساس مقتضای طبیعت و حکمت داشته است . ( بهشتی ، ابوجعفری، فقیهی ، 1388،ص (122 خواجه نصیر در خصوص حقیقت وجودی انسان پس از بیان آرای گوناگون فیلسوفان الهی و مادی در این زمینه ، انسان را حقیقتی مشتمل بر نفس و

بدن دانسته و با اقامه ادله ای وجود نفس ، جوهریت و تجرد و نفس ناطقه را از جسمانیت و مادیت و پیراستگی آن را از خصوصیات ماده به اثبات رسانده است و ارتباط و تاثیر گذاری متقابل نفس و بدن را در یکدیگر بخوبی تبیین کرده است. وی بر این باور است که بدن آدمی بتدریج در مدارج استکمالی و پیش می رود و آنگاه که به درجه نفس پایی می رسد ، خداوند سبحان بیدرنگ نفس ناطقه را برآن افاضه می کند و بدین ترتیب آفرینش دیگر پدید می آید. در قرآن کریم نیز به این مطلب اشاراتی واضح است ؛ آنجا که پس از بیان مراحل گوناگون پیدایش بدن می فرماید : »آنگاه او را به صورت آفرینشی دیگر ایجاد کردیم )«. مومنون ، (14

ویژگیهای انسان انسان دارای ویژگیهایی است که در سایر حیوانات وجود ندارد. این ویژگیهای عبارتند از:

-1اراده و اختیار : اراده و اختیار از ویژگیهای انسان به شمار می رود ؛ زیرا آدمی تنها با اعمال و رفتار آگاهانه و اختیاری به کمال و سعادت می رسد و هیچ نوع رفتاری نمی تواند او را در رسیدن به کمال یاری رساند.

افعال آدمیان به سه دسته تقسیم می نماید : برخی از رفتار و افعال که بدون آگاهی و اراده انجام می شود مانند رشد و نمو و هضم غذا ؛ برخی دیگر که با شعور ولی بدون اراده است مانند بیداری ، خواب و تنفس و بخش سوم که از روی معرفت و اراده و خردورزی انجام می شود مانند خوردن و امرار معاش و تامین همه نیازمندیهای انسان .

آدمی چون صاحب اراده است می تواند به سوی کمال گام بر دارد و در حد فرشته ،بلکه بالاتر از آن ارتقا یابد یا به منزلگاه بهایم سقوط کند و مورد سرزنش قرار گیرد.

خواجه در خصوص نقش اختیار و اراده در صدور فعل از انسان بیان می دارد که اگر به همه جهات صدور فعل در انسان توجه شود ، شبهه جبر و تفویض مرتفع می گردد و حقیقت و الای »بَل امر بین الامرین « جلوه گر می شود و در اسناد فعل انسان به خداوند هیچ مشکلی پیدا نمی شود ؛ زیرا در افعال

رفتار انسان اگر تنها مسبب الاسباب و اسباب نخستین را بنگریم که وجود آدمی و آنچه در حیطه هستی از کمال وجمال و قدرت دارد از خود وی نیست ، بلکه همه را وامدار خداوند سبحان است ، در این صورت ، آدمی اختیار و اراده، ندارد ؛ زیرا وجودش ، سلامتش و حتی نفس کشیدنش از او نیست و بناچار باید جبر را پذیرفت . از سوی دیگر ، نمی توان فقط به اسباب قریب صدور فعل چشم دوخت و دست هستی بخش را نادیده انگاشت و بناچار تفویض را قبول کرد. هر دو نادرست است بلکه باید همه جهات صدور فعل ، هم اسباب قریب و هم اسباب بعید را در رفتار آدمی به دقت نگریست

.

ارزیابی کرد که در این صورت ، فعل و رفتار او هم به خودی استناد پیدا می کند زیرا از روی اختیار و اراده انجام داده و اگر نمی خواست انجام نمی داد و به حقیقت اراده او علت اخیر صدور فعل اوست . و همین فعل به خداوند نیز استناد حقیقی دارد زیرا اسباب قریب صدور فعل و اسباب بعید هم داده اوست . ( همان ص (125 -2 خرد ورزی : برجسته ترین امتیاز انسان بر حیوان خردورزی است . آدمی نه تنها دارای ادراک حسی و عقلی است و می توانداز هر طریق معلومات

عقلی ، مجهولات تصوری و تصدیقی خویش را بشناسد و حل کند و آگاهی خود را گسترش دهد ، بلکه دارای علم حضوری و شهودی نیز هست .

2

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:12 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کاربرد پذیری نظریه تصمیم‌گیری شغلی هالند در مدارس، دانشگاهها و بازار کار ایران بررسی موانع و ارائه راهکارها فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کاربرد پذیری نظریه تصمیم‌گیری شغلی هالند در مدارس، دانشگاهها و بازار کار ایران بررسی موانع و ارائه راهکارها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کاربرد پذیری نظریه تصمیم‌گیری شغلی هالند در مدارس، دانشگاهها و بازار کار ایران بررسی موانع و ارائه راهکارها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کاربرد پذیری نظریه تصمیم‌گیری شغلی هالند در مدارس، دانشگاهها و بازار کار ایران بررسی موانع و ارائه راهکارها فایل ورد (word) :

نظریه تصمیم‌گیری شغلی هالند، نظریه همخوانی شغل و شخصیت است که حدود 50 سال توسط هالند و دیگران بکار رفته و هم‌اکنون نیز در مدارس، دانشگاهها، بازارکار و دیگر محیط‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین سودمندی و اعتبار آن در کشورهای امریکایی، اروپایی، آسیایی، استرالیایی و افریقایی مورد تایید قرار گرفته است.
در این مقاله سعی بر آن است تا از طریق پژوهشهای انجام شده در ایران، سودمندی و کاربردپذیری این نظریه مورد بررسی قرار گیرد. این پژوهشها که از سال 1370 تاکنون در مدارس، دانشگاهها و بازار کار انجام پذیرفته است هریک به نوعی مؤید نظریه و کاربردپذیری آزمون شغلی – شخصیتی هالند می‌باشد که در سالهای اخیر توسط نگارندگان برای مدارس و مشاغل مختلف هنجاریابی شده بود.
در پایان ، موارد مثبت و منفی کاربردپذیری این نظریه و آزمون شغلی – شخصیتی در مدارس،دانشگاهها و بازار کار ایران اشاره می‌شود و به منظور سودمندی نظریه، راهکارهایی متناسب با فرهنگ ایرانی پیشنهاد می‌گردد.
تصمیم‌گیری درباره انتخاب شغل و حرفه یکی از مهمترین و سرنوشت‌سازترین موضوعات در زندگی هر فرد به حساب می‌آید. امروزه پیچیدگی و دگرگونی دنیای کار، سرعت فزاینده رشد تکنولوژی، تقاضاهای روزافزون برای ورود به برخی مشاغل و نیاز به کسب دانش و مهارتها با توجه به تفاوتهای فردی، موجب برهم خوردن تعادل آموزش و بازار کار شده و مشکلاتی را در چگونگی هدایت استعدادها، راهنمایی شغلی و تصمیم‌گیری حرفه‌ای بوجود آورده است. از آنجا که یکی از اهداف تعلیم و تربیت در کنار دیگر اهداف، تسهیل رشد حرفه‌ای و هدایت شغلی افراد است، و این هدف بویژه در حیطه آموزش و پرورش و تا حدی آموزش عالی کشور قرار می‌گیرد، لذا، باید کوشش نمود تا این مهم بصورت سیستماتیک به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد و راهنمایی تحصیلی – شغلی متناسب با ویژگیهای فردی و نیازهای بازار کار حرکت کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ