سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها ! من از هرچه با اراده تو مخالفت دارد و یا از محبّت تو به دور است، به سویت توبه می کنم ؛ از آنچه در دلم می گذرد، نگاه های چشمم وگفته های زبانم . [.امام سجّاد علیه السلام ـ در دعایش ـ]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) :

توابع و تابع ها

مفاهیم اساسی
مفهوم تابع
طبق تعریفی که اویلر در 1749 به دست داده است , تابع اغلب به عنوان کمیت متغیر variable quantity ی که وابسته به کمیت متغیر دیگری است توضیح داده می شود. تعریفی چنین از مفهوم تابع برای مقاصد بسیاری کفایت می کند , اما در دوران گسترش بیشتری از ریاضیات آشکار شد که دادن محتوی عمومیتر و مجردتری به مفهوم تابع هم ضروری هم سودمند است .

ماهیت این مفهوم وابستگی کمیتها نیست که معمولاً مراد از آنها اعداد است , که میتوانند در رابطه «کمتر از یا بزرگتر از » مقایسه شوند , بلکه خود واقعیت تناظر correspondence است , که بر مبنای آن اشیای معینی به عنوان تخصیص یافته به اشیای معین دیگر در نظر گرفته می شود. به این ترتیب مفهوم تابع به تعاریف مجموعه نظریه ای set – theoretical definitions تحویل شده است .

تناظرها . هر میله فلزی هنگامی که گرم شود تغییر می کند . به عنوان مثال , فرض می کنیم یک میله مسی در 0 C به طور l0=200 واحد طول , u , مثلاً سانتیمتر یا اینچ باشد , در این صورت l , طول آن در درجه حرارت t0C توسط (t0.000016 +1)200=l مشخص می شود .
با این فرمول formula هر مقدار t بین 00C و 0C100 در تناظر با طول lی بین u200 و u200.32 قرار داده شده است .

به همین ترتیب با هر مقدار کالا مبلغ معینی پول , به عنوان قیمت فروش آن , متناظر است , و با هر شماره صفحه این کتاب , عددی متناظر است که تعداد حروف واقع در آن صفحه را بیان می کند .

تناظرها نه تنها بین اعداد , بلکه بطور عمومی تر , بین عنصرهای aی واقع در مجموعه A و عنصرهای bی واقع در مجموعه B وجود دارند ; به عنوان مثال , هر صندلی نمایش یک تئاتر متناظر با یک بلیط ورودی و یک تماشاچی خاص است . به این ترتیب , تناظر مورد بحث توسط رابطه ی Fی تعریف شده بر B A با حوزه تعریف A D(F) و برد B R(F) معین می شود .

اگر نسبت به این رابطه F به هر عنصر a از حوزه D(F) آن یک و تنها یک عنصر b از برد R(F) آن متناظر باشد , در این صورت رابطه را تک مداری single-value می گویند و در این صورت از تابع function یا نگاشت mapping از مجموعه A بتوی into مجموعه B صحبت می کنیم ( شکل )

عنصر b از برد تابع متناظر با عنصر نخستین a”original” از حوزه آن را نگاره یا تصویر a”image” می نامیم . در نتیجه تابع f مجموعه ای از جفتهای مرتب ”ordered pairs” (a,b)ای است که عنصر اول آنها متعلق به حوزه تعریف D(F) و عنصر دوم آنها متعلق به برد R(F) است .
در مورد نگاشت از A بتوی B داریم ; D(F)=A یعنی , هر عنصر a A به عنوان عنصری نخستین رخ میدهد , و در مورد نگاشت از A بروی B ”onto” , علاوه بر این , هر عنصرB b به عنوان نگاره ای مطرح می شود.

عنصر yی را که توسط تابع f به عنصر x تخصیص داده شده است , اغلب با f(x) نمایش می دهیم و در این صورت تناظر مورد بحث y=f(x) x نوشته می شود.
عنصر x را شناسه یا آرگومان ”argument” و عنصر متناظر y آن را مقدار تابع f(x) ”function value” در نقطه x می نامند .
حوزه تعریف ”domain of definition” ( یا تنها حوزه ) تابع x y =f(x) را با X و برد آن را با Y نمایش می دهیم . اگر f تابعی از A بتوی B باشد , آنگاه واضحاً A X و B Y .
نمایش توابع
برای توصیف یک تابع باید حوزه تعریف و برد آن و قاعده ای برای تناظر به دست بدهیم .
نمودار. در نمودار تابع حوزه و برد از لحاظ نموداری نمایش داده می شوند و تناظر مربوطه با پیکانهایی مشخص می شود ( شکل ) . از هر عنصر حوزه تنها یک خط سودار خارج می شود , اما ممکن است یکی یا بیش از یکی از این خطها به هر عنصر برد ختم شود.
7 6 5 4 3 2 1 حوزه تعریف

برد

جدول مقادیر . قاعده تناظر را می توان به جای استفاده از نمودار در جدول مقادیر نیز قرار داد ( شکل ) . عنصرهای حوزه را در سطر بالای جدول وارد می کنیم و زیر هر یک , عنصر متناظر آن از برد را قرار می دهیم . جدول مقادیر تنها می تواند تعدادی متناهی از جفتهای مرتب را به دست دهد , و برای توصیف کامل تابع دلخواه F کفایت نمی کند .

توضیح با کلمات . اگر حوزه و برد یک تابع متناهی نباشد یا آنقدر وسیع باشند که دیگر نمایش نمودار یا جدول مقادیر آن بر صفحه کاغذ ممکن نباشد , در این صورت دادن توصیف دقیق ”exact description” حوزه و برد , همراه با قاعده ای که به ازای هر عنصر حوزه بتوان عنصر متناظر آن از برد را به دست آورد , کافی است .

تابع را میتوان بدون استفاده از نمادهای ریاضی , به کمک جمله ای به زبان روزمره , بطور کامل تعریف کرد, به عنوان مثال , در صورتی که به هر مسابقه تقسیم بندی اول لیگ فوتبالی خارج قسمت تعداد بلیتهای ورودی و تعداد سکنه محلی که مسابقه در آنجام برقرار می شود را متناظر کنیم , تابعی را تعریف کرده ایم . این تابع می تواند اطلاع معینی از علاقه ای را به دست دهد که عامه مردم در بازیهای خاص نشان می دهند . مثالهای بسیاری از قواعد تناظر می توان یافت که کلاً یا جزئاً با کلمات تنظیم شده اند.

نمودار مختصاتی . نمودار مختصاتی ”diagram” نیز یک تابع را نمایش می دهد اگر مجموعه ای از اعداد محور افقی را به عنوان حوزه تعریف و مجموعه ای از اعداد محور قائم را به عنوان برد انتخاب کرده به آرگومان x از حوزه تعریف دقیقاً آن مقدار از y را تخصیص دهیم که به ازای آنها نقطه با مختصات y, x نقطه ای از نمودار باشد . اما , هر خم بدلخواه رسم شده در یک دستگاه مختصات را نمی توان به عنوان نمایش تابع در نظر گرفت . تناظر داده شده به کمک خم باید تک مقداری ”single-valued” باشد, و این درحالتی است که خم نمودار مختصاتی مورد بحث توسط هر خط موازی محور قائم حداکثر در یک نقطه قطع شده باشد .
فرمول. بیشترین روش به کار رفته در نمایش یک تابع در ریاضیات فرمول است. در این روش عناصر حوزه و برد تنها عددها , یا دست کم اشیای ریاضی

”mathematical objects” اند که در مورد آنها میتوان قاعده های محاسبه ” rules of calculation ”ی مناسب به دست داد , به عنوان مثال :
y=si تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) (3) ( 2) y=7x+2 (1)

در صورتیکه معلومات خاصی در مورد حوزه تعریف تابع نداده باشند , معمولاً آن اعدادی را متعلق به آن در نظر می گیریم که به آنها بتوان با استفاده از فرمول مورد بحث مقدار معینی منسوب کرد . این اعداد در حالت (1 ) و (3) جمیع اعداد حقیقی اند , و در حالت ( 2 ) جمیع اعداد حقیقی بزرگتر از یا برابر با 4 . در این صورت برد مربوطه توسط موارد زیر داده می شود :
(3) (2) (1)
محدودیت حوزه تعریف . حوزه تعریف را میتوان بدلخواه محدود کرد , به عنوان مثال ,
( به ازای ) * y=7x+2 (1)
( به ازای ) **y=7x+2 (2)
و غیره . در اینصورت برد مربوطه توسط موارد زیر داده می شود :
37> y 19- * (1)
و
2 > y > 54- ** (2)
در اینجا این موضوع اساسی است که , طبق تعریف مفهوم تابع , (1) , *(1) و ** (1) توابع کاملاً متفاوتی را نمایش می دهند .
زیرا دو مجموعه اگر دقیقاً دارای عنصرهای یکسان باشند برابرند , به همین ترتیب , دو تابع f2 ,f1 اگر دقیقاً هر جفت عنصر (x,y)ی که متعلق به f1 اند، , متعلق به f2 نیز باشند , و برعکس , برابرند و در حالت توابع (1) و , *(1) و ** (1) چنین نیست .
نمایش نموداری . از معادله تابع اغلب می توان به کمک جدولی از مقادیر به نمایش شهودی تابع مورد بحث رسید . به کمک یک دستگاه مختصات مسطح , نقطه P از آن صفحه برای اینکه نظیر هر جفت عدد (x,y) باشد بنا می شود و کلیت نقاط p به نمودار تابع موسوم است .
بنا به ماهیت حوزه تعریف و معادله تابع , دنباله ای از نقطه های مجزا , قسمتهایی جداگانه از خمها یا خم تابعی ”function curve” متصلی را به دست می آوریم .
صورت صریح . صورت y=A(x) معادله یک تابع , که در آن A(x)عبارتی دلخواه است که , علاوه بر متغیر x , تنها شامل اعداد یا عناصر حوزه عددی مبنایی است , به صورت صریح ”explicit form” از این حقیقت مشخص می شود که هر دو متغیر دست کم در یک طرف معادله رخ می دهند , به عنوان مثال :
Y=si تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) . siny + x2(3) xy=1;(2) 4x-2y=6; (3)
= x2+xy+yx(5) x2+y2=16; (4)

 

اگر معادله تابعی به صورت صریح نمایش داده شده باشد , آنگاه معمولاً متغیری را که در یک طرف معادله مجزا شده است به عنوان وابسته و دیگری را به عنوان مستقل در نظر می گیریم , و اینکه این دو با t ,s; v, u; y,x یا به هر طریق دیگر نمایش داده شده باشند دارای اهمیت نیست .
اما کار در صورت ضمنی همواره چنین آشکار نیست , و هنگامی که y , x به کار رفته باشند , معمول آن است که y را به عنوان متغیر وابسته در نظر بگیریم , اما اغلب ذکر قرارداد گذاشته شده ضروری است , بخصوص زمانی که متغیرهای دیگر نیز به کار رفته باشند .

اما, این نیز ممکن است که هر دو متغیر واقع در یک معادله ضمنی را در موقعیتی یکسان در نظر بگیریم . توجه به این موضوع مهم است که معادله داده شده در صورت ضمنی را میتوان همواره به صورت صریح مرتب کرد . این کار در مثالهای (1) و (2) بسادگی انجام پذیر است , در این مورد به دست می آوریم :
y=1/x ( 2) y=2x-3 ( 1)

اما مثالهای (3) و (5) تمام کوششهای مربوط به انجام این کار را با شکست روبه رو می کند . در هر دو مثال نه y نه x را نمی توان مجزا کرد , واقعیت دیگری را آشکارا توسط مثال (4) نشان داده ایم . واضح است که x2 + y2=16 معادله دایره ای به شعاع 4 به مرکز مبدأ دستگاه مختصات است . در این حالت به ازای هر مقدار x دو مقدار y موجودند که در معادله صدق می کنند . با در نظر گرفتن y به عنوان متغیر وابسته , تناظری تعریف شده است که تک مقداری نیست . به این دلیل ( 4) معادله تابع نیست . از طرف دیگر, صورت صریح یک تابع را نمایش می دهد . اما تصور آن تنها شامل نیمدایره بالاست . معادله تابع متعلق به نیم دایره پایین عبارت است از :

 

گاهی دو تابع را به صورت ترکیب می کنیم . اما در نظر گرفتن این طریق از نوشتن آن به صورت معادله تابعی که چند مقداری ”many-valued” است خطاست , توابع , بنا به تعریف , تناظرهایی تک مقداری اند.
نمایش پارامتری . این نمایش در وهله اول با دو معادله تابعی صریح سروکار دارد , که هر یک از آنها تابعی را مشخص می کند . حوزه تعریف در هر دو حالت یکی است . به این ترتیب , در صورت کلی داریم :

 

اکنون اگر به هر x0=f1(t0) مقدار y0=f2(t0) را تخصیص دهیم نگاشتی از برد f1 بروی برد f2 به دست می آوریم , که البته نیاز به تک مقداری بودن ندارد .
توابع مرکب . اگر عنصر a , تحت نگاشت G , متناظر با عنصر b , و عنصر b تحت نگاشت دیگر F , متناظر با عنصر c باشد , آنگاه با استفاده از کاربرد متوالی دو نگاشت G, F , نگاشتی را به دست می آوریم که تحت آن عنصر a متناظر با عنصر c است .
نگاشتی که به این ترتیب تعریف شده به حاصلضرب ”product” ( یا ترکیب composition) دو نگاشت G ,F موسوم است , به این ترتیب F.G ( a, c) اگر و تنها اگر عنصر b ای چنان موجود باشد که .

واضح است که عنصر b باید هم متعلق به XF , حوزه تعریف F و هم متعلق به YG , برد G باشد (شکل). از این موضوع نتیجه می شود که F . G را می توان تنها اگر تشکیل داد . گذشته از این , ترتیب در انجام دادن نگاشتهای متوالی دارای اهمیت است , زیرا , در حالت کلی G.F F.G
اگر XF.G , XG , XF , به ترتیب , حوزه های تعریف و YF.G , YG , YF , بردهای F.G , G, F را نمایش دهند , آنگاه F . G را میتوان زمانی که

با دقت تشکیل داد .
بطور دقیقتر , XF.G تنها شامل عنصرهایی از XG است که مقادیر تابعی آنها نسبت به G واقع در ///// و YF.G تنها شامل عنصرهایی از YF است که آرگومانهای آنها نسبت به F واقع در //// باشد.

f.g , حاصلضرب دو تابع g ,f با معادلات تابعی y= g(x) , y=f(x) اغلب به صورت y= f [g(x)] نوشته و ترکیب ” compositum” دو تابع f ,g , در همین ترتیب , نامیده می شود. در این رابطه g را اغلب تابع درونی ” inner” و f را تابع برونی ” outer” تابع مرکب f.g می نامند .
انواع خاص تابع

در مطالب بعدی تنها توابع مورد بررسی توابعی هستند که حوزه تعریف و برد آنها مشمول در مجموعه اعداد حقیقی اند . آنها را معمولاً توابع حقیقی ” real function” می نامیم . بنا به ویژگیهای عمومی معینی , توابع حقیقی خاص را در گروههایی , به عنوان مثال , توابع یکنوا , کراندار , زوج , فرد , یا متناوب جمع می آوریم .
تابع یکنوا

تابع xy = f(x) را , در بازه a< x< b , یکنوای صعودی ”monotonic increasing” می گوییم اگر به ازای x2 , بزرگترین مقدار بین دو مقدار دلخواه x2 , x1 ی واقع در این بازه مقدار تابعی f(x2) نیز همواره بزرگتر باشد , و به عبارت دیگر , اگر x1<x2 آنگاه f(x1) < f(x2) .
تابع را در بازه a<x<b یکنوای نزولی ” monotonic decreasing” می گوییم اگر f(x1)> f(x2) هر گاه a<x1<x2<b .

توابع کراندار . تابع xy=f(x) را در یک بازه ( باز یا بسته ) کراندار گویند اگر عدد B>0 با این ویژگی موجود باشد که , به ازای هر مقدار x واقع در بازه مزبور , |f(x)|< B . بخصوص , اگر , به ازای هر مقدار x واقع در حوزه تعریف مورد بحث |f(x)|< B , آنگاه xy= f(x) را تابع کراندار ”bounded function ” می گویند .

توابع زوج و فرد. تابع xy= f(x) را زوج ”even” گویند اگر , به ازای هر مقدار x واقع در حوزه تعریف آن , f(-x) = – f(x)
نمودار تابع زوج نسبت به محور y ها متقارن است . نمودار تابع فرد نسبت به مبدأ ( 0 , 0) متقارن است. نمودار مزبور تحت دوران 180 درجه حول این نقطه بر خودش منطبق می شود .

توابع متناوب . تابع ناثابت xy =f(x) را متناوب یا دوری می گوییم اگر عدد a>0 ی چنان موجود باشد که , به ازای هر مقدار ممکن x , f(x) = f(x+a) . در اینصورت این را نیز نتیجه می گیریم که f(x)= f(x-a) , f(x) =f(x+ 2a) و در حالت کلی , به ازای هر عدد صحیح n , تا زمانی که مقایر (x+na) متعلق به حوزه تعریف تابع باشند ,
f(x) = f(x+na) .
هر یک چنین عدد a ای را دوره تناوب ”period” می نامیم , و کوچکترین عدد مثبت k را , که به ازای آن f(x)= f(x+k) , دوره تناوب اولیه primitive period” ” تابع متناوب می گوییم .
نمایش نموداری یک تابع متناوب نموداری است که چون در سوی محور x ها به اندازه فاصله ای برابر با مضرب درستی از دوره تناوب انتقال یابد بر خودش منطبق می شود ( شکل ) .

معروفترین توابع متناوب توابع مثلثاتی ”trigonometric functions” اند. از این توابع , توابع متناوب دیگری میتوان بنا کرد , به عنوان مثال توابع y= b sin (ax) با دارای دوره تناوب اند.
توابع مرکبی چون y= b1sin (a1x) + b2sin (a2x) به شرطی متناوب اند که نسبت a1 به a2 گویا باشد, یعنی , اگر a1/a2 = m/n که در آن n , m اعداد صحیح نسبت به هم اول اند , دوره تناوب تابع اول و دوره تناوب تابع دوم و نسبت آنها عبارت است از :

به این ترتیب n دوره تناوب از تابع اول دقیقاً متناظر با m دوره تناوب از تابع دوم است . در نتیجه تابع مجموع دارای دوره تناوب است .

وارون تابع “““““““““““““““““““““““““
توابع وارون پذیر invertible functions” ” . تناظر تک مقداری معین شده توسط تابع بین عناصر حوزه و عناصر برد , بر عکس به هر عنصر برد نیز یک یا بیش از یک عنصر حوزه را تخصیص می دهد.
توابعی که در آنها هر عنصر برد تنها یک بار به عنوان تصویر عنصری از حوزه رخ می دهد دارای اهمیتی ویژه اند , زیرا وارون تناظر آنها نیز تک مقدار است. در آنها به هر عنصر r از برد تنها یک عنصر d از حوزه تعلق دارد . در این حالت برد تابع مفروض f را میتوان به عنوان حوزه تابع جدید در نظر گرفت.
اگر تابع مفروش f تناظر dr = f(d) را مشخص کند , آنگاه در مورد تابع جدید داریم . به عبارت دیگر , اگر و تنها اگر .

توابعی که در مورد آنها به این معنی می توان تناظر بین حوزه X و برد Y را وارون کرد به توابع وارون پذیر موسوم اند . اینها تناظرهایی یک به یک x بروی Y اند. توابع یکنوا به رده توابع وارون پذیر متعلق اند : تابع یکنوا همواره وارون پذیر است .
از طرف دیگر , نیاز نیست تابع وارون پذیر لزوماً یکنوا باشد , به عنوان مثال , حوزه و برد ممکن است مجموعه هایی مرتب نباشند , بنابراین مفهوم یکنوایی تعریف نشده است . باز , تابع نایکنوا نیز میتواند وارون پذیر باشد , به عنوان نمونه اگر حوزه و برد شامل عنصرهایی به تعداد متناهی باشند . مثالی از این دست تابعی است که توسط جدول مقادیر زیر داده شده است:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 x
9 7 5 3 1 8 6 4 2 0 y

تابع وارون . اگر Y برد تابع وارون پذیر f را به عنوان حوزه تعریف تابع جدید ای در نظر بگیریم که بردش , X حوزه f است , و اگر تناظر تک مقداری بین مجموعه های Y, X داده شده توسط تابع f را وارون کنیم , آنگاه , تابع وارون ”inverse function ” تابع مفروض f را به دست می آوریم . تابع وارون خود وارون پذیر است .
با در نظر گرفت , dr = f(d) بسادگی می توان ملاحظه کرد که تابع وارون تابع وارون تابع مفروض f خود f است . به این ترتیب , موجه است که f و را توابع دو به دو وارون ” mutually inverse” بنامیم .

نمودار تابع وارون . به علیت یکتایی نگاشتی که توسط تابع نمایش داده می شود , هر خط موازی محور y ها نمودار آن را تنها در یک نقطه قطع می کند . اگر تابع f(x) دارای تابع وارون (x) و بنابراین یک به یک باشد , آنگاه هر خط موازی محور xها نیز نمودار آن را تنها در یک نقطه قطع می کند. این خم هم تناظر xy هم تناظر yx را نمایش می دهد .

هر جفت عدد خاص ( a , b ) از تابع f , به علت تغییر با هم متغیرها در تابع وارون , به جفت عددی (b,a) از تابع تبدیل می شود . نقاط نظیر این جفتهای عددی
(b,a ) , ( a, b) قرینه یکدیگر نسبت به نیمساز ربع اول و سوم دستگاه مختصاتی دکارتی اند. در نتیجه نمودار تابع وارون (x) از قرینه محوری نمودار تابع مفروض f(x) نسبت به این نیمساز به دست می آید .
وارونهای توابع در بازه های خاص . در بحث توایع یکنوا نشان دادیم که ممکن است توابع نایکنوا در بازه های خاصی از حوزه تعریف یکنوا باشند . آنها در این بازه ها وارون پذیر نیز هستند .

توابع چندجمله ای و گویا
مفهوم تابع گویا
عبارتی به صورت
a تحقیق در مورد توابع و تابع ها فایل ورد (word) n + an-1xn-1 + … + a1x + a0
که در آن n عددی طبیعی است , ضرایب ar اعدادی حقیقی و دلخواه اند و //// , به چند جمله ای درجه n موسوم است .
تابع گویا rational function” ” تابعی به صورت p/q است که p و q ی آن توابعی چند جمله ای اند و دست کم یکی از ضریبهای q صفر نیست .
مثالهای توابع گویا

.2 y=8x-3 .1
.4 .3
مثالهای توابع ناگویا

در توابع چند جمله ای R , حوزه جمیع اعداد حقیقی , را می توان به عنوان حوزه تعریف اختیار کرد. در صورتی که هیچ گونه محدودیت حاصل از شرطهای خاصی اعمال نشده باشد , همواره R را به عنوان حوزه تعریف در نظر می گیریم . این مطلب در مورد توابع گویا نیز برقرار است , با این استثناء که در این مرحله باید مقادیری را که مخرج را صفر می کنند کنار بگذاریم . این را نیز باید خاطر نشان کرد که توابع گویا غالباً به دلخواه در کل حوزه تعریفشان پیوسته و مشتق پذیرند .
در موارد زیر , ابتدا توابع چند جمله ای و بعد توابع گویا را در نظر گرفته ایم , و پیش از بیان ویژگیهای عمومی , به بررسی انواع خاصی از این توابع که بیشتر رخ می دهند پرداخته ایم .
توابع خطی
توابع y= mx , جدولهای مقادیر توابع y=-4x/3 , y=x/2 , y=x جفتهای عددی ( x, y) ی را به دست می دهند که از آنها نقاط نمودارهای این توابع در دستگاه مختصات دکارتی حاصل می شوند ( شکل)

; 3 2 1 0 1- 2- 3- ; x
;
;
; 3
2/3
4- 2
1
3/8- 1
2/1
3/4- 0
0
0 1-
2/1-
3/4 2-
1-
3/8 3-
2/3-
4 ;
;
; y=x

y=x/2

y=-4x/3

از آنجا که جهت مقادیر ( 0 و 0) همواره رخ می دهد , خم مربوطه همواره از مبدأ مختصات می گذرد. خمهای مزبور خطوطی راست اند , زیرا از y=mx , مختصات نقاط به دلخواه انتخاب شده P,…,P2 ,P1
همواره در y1/x1 = y2/x2 = … = y/x = m صدق می کنند , که در آنها m , به ازای هر تابع , ثابت است ( شکل ) .

اگر Px , … , P2x , P1x تصاویر نقاط P , … , P2 ,P1 بر روی محور x ها باشند , آنگاه مثلثهای OPPx,… ,OP2P2x , OP1P1x متشابه اند . از آنجا که نقاط Px, … ,P2x, P1x بر خطی راست واقع اند , نقاط P , … , P2 , P1 نیز باید بر خطی راست واقع شوند . به علت ثابت بودن m , مختصات متناظر نقاط متفاوت متناسب اند , y1/x1 = y2/x2 . مقدار y مستقیماً متناسب با مقدار x است , ثابت m عامل تناسب ”factor of proportionality” است . اگر نرخ شغل L متناسب با زمان کارt به ساعت باشد , رابطه بین آن دو با تابع خطی L= mt نمایش داده می شود . ثابت تناسب مزبور نرخ به ساعت را نمایش می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا فایل ورد (word) :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید سس از سویا پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ،

میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد

گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید سس سویا

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

دلایل انتخاب طرح :
محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در کلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده کمک غذائی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

نام و کد محصولات
در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذا ئی است که بعنوان تکم یل کننده طعم غذا مورد استفاده قرار می گیرد . به عبارت دیگر سس، ما یع غلیظی است که برا ی طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته ش ده، آب و نمک تهی ه می شود . معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود. اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند که برای مزه دار کردن غذاها هنگام پخت و یا سر میز مورد استفاده قرار می گیرند .

این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می شود. البته سس سویایی که مردمان ژاپن در تهیه ی غذایشان به کار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است. که در اینجا به آنها اشاره شده است .

سس سویای چینی
این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد :

الف – سس سویای تازه/ روشن :
نوعی سس رقیق و به رنگ قهوه ای روشن می باشد. این سس در تهیه ی اغلب غذاها به کار می رود و از آنجا که رنگ آن روشن است، زیاد رنگ غذ ا را تغییر نمی دهد .

ب – سس سویای قدیمی / تیره :
نوعی سس تیره و غلیظ است که تخمیر شدن آن، مدت طولانی تری طول کشیده است. رنگ آن هم قهوه ای تیره می باشد. به این نوع سس سویا شیره قند اضافه می کنند تا ظاهر متمایزی نسبت به دیگر انواع این نوع سس داشته باشد. معمولاً از این سس بر ای تزئین روی غذاها استفاده می شود. این سس عطر و طعم بهتری نسبت به سس سویای رقی ق دارد؛ به علاوه نمک کمتری هم دارد .

سس سویای ژاپنی

سس سویای ژاپنی سنتی را به پنج گروه تقسیم می کنند که این دسته بندی بر اساس مواد به کار رفته در تهیه سس و طرز تهیه ی آن انجام گرفته است. در انواع سس های سویای ژاپنی، گندم به عنوان ماده اصلی وجود دارد. بنابراین، سس سویای ژاپنی باید قاعدتاً از سس سویای چینی شیرین تر باشد .

الف – دسته اول :

کویکوچی، این نام از منطقه ی کانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در ای ن منطقه از این نوع سس استفاده می شد. اما سرانجام تمام ژاپنی ها آن را به کار بردند . تقریبا 80 درصد سس سویای تولید شده در ژاپن از این نوع می باشد. استفاده از این نوع سس میان مردمان ژاپن رایج است. برای تهیه ی آن از مقادیر کاملاً مساوی گندم و سویا استفاده می کنند .

ب – دسته دوم :
یوسوکوچی، این سس به خصوص در ناحیه ی کانزای ژاپن بسیار به کار می رود. نسبت به سس کویکوچی شورتر و کم رنگ تر است. کم رنگ تر بودن این نوع سس به این دلیل است که در تهیه ی آن از شیره ای که از برنج تخمیر شده به دست می آید استفاده می کنند. پس برنج یکی از اجزای مهم در درست کردن این نوع سس سویا می باشد.

ج – دسته سوم :
تاماری، در تهیه این نوع سس به طور عمده از سو یا و تنها مقدار کم ی گندم استفاده می شود. این نوع سس نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون طرز تهیه آن به سس سویایی که دستورالعمل آن اول ین بار از چین به ژاپن آمد، بسیار شبیه می باشد .

د – دسته چهارم :
شیرو، نوعی سس سویای کمرنگ است. بر خلاف سس تاماری، در تهی ه سس شیر و بیشتر از گندم و فقط کمی از سویا استفاده شده و همین مسئله باعث می شود که این سس کمرنگ بوده و طعم شیرینی داشته باشد .

ر – دسته پنجم :
سایشیکومی، این نوع سس را به جای آب نمک با سس سویا تهیه می کنند . در نتیجه رنگ آن نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری هم دارد .
سس سویا معمولاً شور است و استفاده از آن برای برخی افراد مناسب نیست. البته اخیراً سس سو یای کم نمک برای کسانی که رژیم غذایی خاصی دارند به بازار آمده است. این نوع سس کم نمک را یکی از انواع سس سویا به حساب نمی آورند، چون هر کدام از انواع سس سویا را می توان با نمک کم هم تهیه نمود. در هر حال، نمی توان این سس را بی نمک تهیه کرد و کسانی که

مصرف مقاد یر بس یار کم از نمک هم برایشان مضر است، نباید از این سس استفاده کنند.

کد ISIC :
مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن سس سویا دارای کد آیسیک 15141317 می باشد .

شماره تعرفه گمرکی
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی شماره تعرفه 210310000 بر ا ی سس سویا استخراج شده است .

شرایط واردات
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمرکی در واردات این محصولات 55 درصد می باشد .

بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است که هنوز مؤسسه فوق بصورت شفاف و انحصار ی برای محصول مورد مطالعه استاندارد خاصی را تدوین نکرده است .

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی
بررسی قیمت های داخلی
قیمت محصولات مورد مطالعه تابع اعتبار برند تجاری شرکت تولید کننده آن می باشد بطوریکه برندهای معتبر از قیمت هایی نسبتا بالاتری به نسبت شرکت ها و برندهای ناشناخته دارند . لذا در اینجا متوسط قیمت فروش معادل 9750 ر یال بر ای هر بسته 300 گرم ی استخراج و جهت اطلاع ارائه گردیده است .

مروری بر قیمت های جهانی محصول

قیمت جهانی محصول مورد مطالعه تابع نوع سس ، ترک یبات ، کشور مورد بررسی ، فصل معامله و موارد د یگر دارد و لذا نمی توان قیمت خاصی را بر ا ی آن اعلام کرد . لیکن در اینجا به منظور اطلاع قیمت متوسط هر شیشه 300 گرمی این سس در کشور ژاپن معادل 1,5 دلار قیمت دارد و ا ین در حا لی است که قیمت مشابه آن در کشور چین ( البته با فرمولاسیون متفاوت ) تنها 0,8 دلار قیمت دارد .

موارد مصرف و کاربرد
همانطوریکه پیشتر نیز ذکر شد ، سس ها بعنوان تکم یل کننده طعم غذا محسوب شده و به همراه آن مورد استفاده قرار می گ یرند . لیکن باید گفت که در جهان صدها نوع سس وجود دارد که هر کدام از آنها بر ای کاربردها ی مختلف تهیه می گردند . به عبارت ساده تر ، هر سس برای استفاده به همراه غذاهای خاص و تعر یف شده ا ی مورد استفاده دارد و لذا مورد استفاده سس سو یا نیز به همراه غذاها ی زیر می باشد .
• گوشت سفید ( ماهی ، میگو ، مرغ )
• انواع کباب های گوشتی
• انواع کباب های سبزی ها
• انواع کوکوها
در اینجا لازم به ذکر است همانطور یکه در بالا ن یز اشاره گرد ید ، هر سس به همراه غذای مخصوص آن مورد استفاده دارد ، لیکن این موضوع در حالت عمومی و کلی است که در آن بیشترین حجم مصرف قرار دارد . لذا برخی مصرف کنندگان مطابق ذائقه خود از سس ها ( از جمله سس سو یا ) در همراه سا یر غذاها و کمک غذاها نیز استفاده می کنند که در ا ینجا به علت عمومی نبودن آنها ، از توض یح بیشتر در این مورد صرف نظر شده است .

بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
در صنعت غذا هر چند که در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به ماده غذائی مورد نظر ، تا حدودی امکان جایگزینی برخی دیگر از مواد غذائی وجود دارد ، لیکن این جایگزینی آنچنان از مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جر أت می توان گفت که هر ماده غذائی مصرف خاص خود را داشته و مصرف کننده علاقه ای برای جایگزین ی آن با سایر مواد غذائی را ندارند . سس ها نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر کدام حوزه های مصرف مخصوص بخود را دارا بوده و بازار طالب آن می باشد . لیکن در شر ایط خاص برخ ی از انواع د یگر سس ها مانند سس فلفل و سس خردل بصورت محدود م ی توانند جا یگزین این نوع سس گردند . البته در کشورها ی خارج ی که ا

ز صدها نوع سس استفاده م ی گردد ، جایگزین ها ی متنوع ی بر ای محصول مورد مطالعه وجود دارد ، ولی نظر بر اینکه در کشور ما تنها چند نوع سس تولید و مصرف می گردد ، لذا از نگاه جایگزینی نیز محدودیت وجود داشته و تنها دو نوع سس عنوان شده را می توان بعنوان جا یگزین معرفی کرد . از نقطه نظر قدرت جایگزینی نیز با ید گفت که محصولات جا یگزین مطلوبیت کمتری در جایگزینی دارند و بازار در صورت دسترسی به محصول اصلی ، علاقه ای به استفاده از محصول جایگزین ندارد .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده

از نقطه نظر مصرف می توان گفت که با توجه بر کاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، کلیه کشورهای جهان می توانند بعنوان کشورهای مصرف کننده این محصولات محسوب گردند . لیکن از آنجائیکه این محصول بومی کشورهای آسیائی می باشد لذا در ا ین کشورها بخصوص چین ، ژاپن و د یگر کشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند .
از نظر تولید نیز باید گفت که کشورها ی شرق آسیا که بعنوان عمده مصرف کنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده کشورهای تولید کننده نیز محسوب می گردند .

شرایط صادرات
از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگا نی، بر ای صادرات محصولات تو لیدی طرح هیچگونه شرایط و محدودیتی وجود ندارد . لیکن از آنجایی که این محصولات، یک کالا ی غذائی محسوب می گردند، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخوردار ی تو لیدکننده از شرایطی می باشد که در جدول زیر به شرایط فوق اشاره شده است.

وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون

الف ) بررسی ظرفیت های بهره برداری
با مراجعه به اطلاعات وزارت صنا یع و معادن، نتیجه گیری شده است که تنها تولید کننده سس سویا شرکت شهر سلامتی می باشد که در استان خراسان رضوی مستقر می باشد.ظرفیت این واحد 50 تن در سال بوده و در سال 1385 به بهره برداری رسیده است .

ب ) بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید سس سویا در کشور

تنها تولید کننده سس س یا در کشور در سال 1385 به بهره بردار ی رسیده است . از اینرو روند ظرفیت نصب شده کشور به صورت زیر قابل بیان است .

بررسی روند تولید واقعی سس سویا در کشور
پیشتر اشاره گرد ید که تنها یک واحد تولید کننده سس سو یا در کشور وجود دارد که با ظرفیت 50 تن در سال فعالیت می نما ید از ا ینرو در صورتیکه راندمان ا ین واحد حتی 90 درصد ظر فیت اسمی آنها در نظر گرفته شود در اینصورت تولید واقعی آن 45 تن در سال برآورد می گردد و با توجه بر ا ینکه واحد فوق از سال 1385 شروع به فعا لیت نموده است ، لذا تعیین روند تولید واقعی برای این محصول موضوعیت نخواهد داشت .

بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
فرایند تولید سس سویا به صورت زیر می باشد .

در صنعت غذا ، بسیاری از فرایندهای تو لیدی حالت یکسان داشته و به نوعی می توان گف

ت که الزام اداره نظارت بر مواد غذائی ( وزارت بهداشت ) و موسسه استاندارد روی اجرای فرایندهای فوق وجود دارد . لذا آنچه در این فرایندها سبب ایجاد اختلاف در کیفیت محصولات تولیدی شرکت های مختلف می گردد ، فرمولاسیون تولید ( ترکیب درصد واقعی مواد اولیه و افزودنی های آن ) و همچنین کیفیت مواد اولیه مصرفی می باشد . بنابر این دقت عمل واحد تولیدی در انتخاب مواد ، نگهداری آن تا زمان ورود به خط تولید و فرمولاسیون ساخت عوامل اصلی تعیین کیفیت محسوب می گردند که هر تولید کننده لازم است آنرا رعایت کند .

درصد استفاده از ظرفیت اسمی در واحدهای تولیدی فعال
پیشتر اشاره گردید که راندمان تنها تولید کننده داخلی محصول مورد مطالعه 90 درصد ظرفیت اسمی می تواند اختیار گردد ، لذا در اینجا نیز فرض شده است که تولید واقعی با 90 درصد ظرفیت اسمی انجام می گیرد .

و ) نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید
کلیه ماشین آلات یا به عبارتی خط تولید سس در کشورمان قابل تامین است .از اینرو با توجه به وضعیت فوق ، فهرست منابع تامین ماشین آلات در جدول زیر آمده است .

کلیه ماشین آلات تولید فهرست شده در جدول بالا از طریق سازندگان داخلی قابل تامی ن می باشند . این تولید کنندگان هر کدام تخصص در ساخت بخشی از ماشین آلات را بر عهده د ا شته و برخی از آنها خط تولید را بطور کامل طراحی ، ساخته و نصب و راه اندازی می نمایند که در زیر شرکتهایی که توانائی ساخت خط تولید کامل را دارند ارائه شده است .

بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
با مراجعه به بانک اطلاعات صنعتی وزارت صنایع و معادن، وضعیت و مشخصات طرح های جدید در حال ایجاد تولید سس سویا ، جمع آوری و در جدول زیر وارد شده است:

پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور
عرضه محصولات مورد مطالعه ، در آینده از طر یق تو لید واحدها ی فعال و طرح های در حال ایجاد و همچنین واردات صورت خواهد گرفت که در ادامه هر کدام از آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

الف ) پیش بینی تولید داخل واحدهای فعال
در قسمت (ب ) ظرفیت نصب شده کشور بر ا ی تو لید سس سو یا در سال ها ی گذشته آورده شد . همچنین در قسمت (ج ) تولید واقع ی این محصول برآورد گرد ید . از اینرو با در نظر گرفتن ظر فیت و تولید واقعی انجام شده در سالها ی گذشته ، عرضه این واحد در آینده نیز معادل 45 تن در سال پیش بینی شده است.

پیش بینی تولید داخل واحدهای در حال ایجاد
در جدول شماره 4 فهرست طرح های در حال ایجاد کشور آورده شد . بنابراین مطابق سوابق موجود، بر حسب درصد پیشرفت فعلی طرح ها ، مقاطع بهره برداری از آنها به صورت زیر فرض شده است :

با توجه به جدول بالا ، ظر فیت طرح های در حال ایجاد که در آ ینده به ظر فیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است:

بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با مراجعه به آمار بازرگانی خارجی کشور ، میزان واردات این محصول استخراج و در جدول ز یر آمده است .

جمع بندی عرضه
در جدول زیر جمع بندی پیش بینی عرضه سس سویا در آینده آمده است .

بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
برای برآورد مصرف از شیوه های مختلفی استفاده می گردد که در اینجا از روش تعیین مصرف ظاهری استفاده خواهد شد .
مصرف ظاهری از رابطه زیر حاصل محاسبه و در جدول زیر وارد شده است .

محصولات مورد مطالعه ، مواد غذائی هستند ، لذا الگوی مصرف آنها را می توان بصورت سرانه مصرف تعریف کرد . از اینرو با استفاده از جدول شماره 9 و لحاظ کردن جمعیت کشور ، سرانه مصرف قابل برآورد گردیده است .

جدول بالا نشان می دهد که در سالهای گذشته سرانه مصرف سس سو یا اولا در سطح بسیار پائینی قرار داشته و ثانیا دارای نوساناتی می باشد . این محصول در کشور ما نسبتا ناشناخته بوده و به علت نبود تولید داخل قابل قبول ، فرهنگ مصرف نیز هنوز برای آن بوجود نیامده است ولی انتظار می رود در سالهای آینده با بهره بردار ی از طرح ها ی در حال ا یجاد و بازار ساز ی بر ای مصرف ، سرانه مصرف نیز افزایش پیدا کند .
نمودار زیر روند مصرف در سالهای گذشته را نشان داده است .

بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با استناد بر آمار ار ائه شده در سالنامه آمار بازرگا نی خارجی کشور ، هیچگونه صادراتی در سالهای گذشته برای این محصول وجود نداشته است که البته این موضوع کاملا طبیعی است ، چرا که تنها تولید کننده این محصول در کشور از سال 1385 آغاز گردیده است.

بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
برآورد میزان تقاضای داخل در آینده
سس سویا یک محصول جد ید در کشور است که از چند سال گذشته در بازار وارد گردیده است . از اینرو هنوز شناخت کافی در مورد آن وجود ندارد . لیکن نکته ا ینکه در ا ینجا باید ذکر گردد اینست که فرهنگ و الگوی سبد غذائی کشور در حال تغییر بسوی غذاهای آماده و fast food می باشد و در این غذاها سس ها از اهمیت بسیار بالا ئی برخوردار هستند . در ایران تعد اد و تنوع سس ها در سطح بسیار پائینی قرار دارد و در مجموع کل تنوع سس موجود بازار شاید به کمتر از ده مورد

بالغ گردد ولی در کشور های دیگر تنوع سس ها به حدود 300 نوع می رسد و می توان گفت که بر ا ی هر نوع غذا سس های مخصوص آن وجود دارد . البته هر چند در کشور ا یران نیز تنوع سس پا ئین است ولی روند مصرف آن ( کلیه انواع سس ) در حال گسترش سر یع می باشد . برای روشن شدن بهتر موضوع ، با استفاده از بانک اطلاعاتی وزارت صنایع و معادن ، ظرفیت نصب شده کشور برای تولید انواع مختلف سس 1 استخراج و در جدول زیرآورده شده است .

در صورتیکه راندمان تولید در واحدهای فعال آن 80 درصد در نظر گرفته شود در آنصورت تولید واقعی این واحدها بصورت زیر قابل برآورد می باشد .

بطوریکه نمودار بالا نشان می دهد ، ظر فیت نصب شده تولید انواع سس در کشور که تابعی از حجم مصرف و تقاضای آن می باشد دارای روند صعودی قابل توجه است و لذا می توان با مراجعه بر ادعای قبلی مبنی بر تغییر الگو و سبد غذا ئی جامعه ، روند تقاضای سس سویا را نیز در آینده مثبت ارز یابی کرد و لذا دلیل پا ئین بودن سرانه مصرف در سالهای گذشته را نبود تولید این محصول در کشور و در نهایت ناشناخته بودن آن عنوان کرد .
در نهایت بر ای پیش بینی تقاضا در آ ینده نمی توان بر روند مصرف در گذشته استناد کرد و لذا هر چند مطا بق شواهد موجود تقاضا در آ ینده بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود ، لیکن تعیین دقیق مقدار آن نیازمند بازار سنجی عملیاتی می باشد که این امر از طرق مختلف مانند مدل مارکو و

دلفی قابل حصول می باشد و در گزارش حاضر به د لیل محدود یت مطالعات نمی توان به آن پرداخت . و تنها به ذکر این مطلب اکتفا می گردد که مطابق نظر سنجی های محدود بعمل آمده از واحد تحقیقات بازار دو شرکت بزرگ تولید کننده سس در ایران ، سس سویا پتانسیل تقاضای بازار به میزان حدود ده درصد مصرف کل انواع سس در کشور را دارا می باشد که بدین ترتیب با استناد بر نمودار بالا که نشان دهنده ظرفیت نصب شده تولید انواع سس در کشور می باشد ، تقاضای تقریبی قابل ایجاد برا ی سس سو یا بصورت جدول زیر قابل ارائه می باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق اوقات فراغت و گردشگری در ایران فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق اوقات فراغت و گردشگری در ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اوقات فراغت و گردشگری در ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق اوقات فراغت و گردشگری در ایران فایل ورد (word) :

گردشگری در اقتصاد جهان جزء رشته پردرآمد است و درآمدی که در جهان از این صنعت به‌دست می‌آید چیزی بین تا میلیارد دلار در سال است.
گردشگری در اقتصاد جهان جزء رشته پردرآمد است و درآمدی که در جهان از این صنعت به‌دست می‌آید چیزی بین تا میلیارد دلار در سال است.
در سال حدود میلیون توریست به کشور مسلمان مالزی سفر کرده‌اند. این میزان در سال گذشته با رشد سالانه حدود درصد، به / میلیون نفر رسیده و مالزی از این راه / میلیارد دلار درآمد داشته است.
در حالی‌که از سوی دولت، گردشگری به‌عنوان یکی از محورهای توسعه اعلام شده است، هر سال صدها هزار نفر ایرانی به کشورهای گوناگون اروپائی، عربی و آسیای جنوب‌شرقی سفر می‌کنند و صدها هزار دلار ارز به جیب این کشورها می‌ریزند و این در برابر میزان ورود گردشگر به ایران سنجش کاه است و کوه.
ذکر مصیبت صنعت گردشگری در ایران مثنوی هفتاد من کاغذ است که در این مجال نمی‌گنجد ناگزیر به اشاره بی‌بسنده می‌کنیم. گزافه‌گوئی نیست اگر ادعا کنیم که ایران یکی از پرجاذبه‌ترین کشورهای جهان از نظر گردشگری است. جاذبه‌های فراوان فرهنگی - هنری، آثار باستانی، معماری و شهرسازی درخشان دیرینه، جاذبه‌های طبیعی همچون کوه‌ها، غارها، جنگل‌ها، دشت‌های سرسبز، کویر بیکران، رودخانه‌ها، دریا و جزایر زیبا و بی‌مانند، همه در کنار هم در گستره این سرزمین، مجموعه بی‌بی بدیل پدید آورده‌اند که مانند آن را در کم‌تر کشوری می‌توان یافت.
ایران کشوری است که در آن چیزی حدود ماه در سال امکان اسکی روی برف فراهم است و در تمام طول سال می‌توان از آب دریا و از آفتاب داغ سواحل آن بهره گرفت. با این همه سهم ما آیا از این خوان بی‌دریغی که طبیعت فرارویمان گسترده چیست؟ شوربختانه ما نه تنها بهره بایسته و شایسته بیش از داشته‌های خود نمی‌بریم سهل است هر ساله میزان چشم‌گیری ارز به این سبب از کشور ما خارج شده به جیب دیگران سرازیر می‌شود. و تلخ‌تر اینکه این همه امکانات و پتانسیل‌ها، تکافوی بهره‌گیری هموطنان خودمان را هم نمی‌دهد و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز داخلی گردشگری ما باشد و به این ترتیب با نگرش به رشد جمعیت و توسعه‌نیافتگی اندوخته‌ها، شاخص بهره‌برداری از امکانات همواره سیری نزولی داشته است.
آوردن دلیل و بهانه برای این بی‌تدبیری و کم‌کاری آشکار و محروم کردن چندین ساله کشور و مردم از فرصت‌های مغتنم و کفران این نعمت آسان به دست آمده، به‌عهده کسانی است که به نوعی در کار هدر دادن این سرمایه عظیم ملی دست داشته‌اند و این در یک کلام به ضعف مدیریت، بی‌مسئولیتی و نبود عزم جدی و انگیزه لازم برای کار تعبیر می‌شود.
فراغت از نیازهای اساسی و اولیه زیستی است و ایجاد تسهیلات فراغتی در کشور یک سرمایه‌گذاری بیهوده و بدون بازگشت نیست. این سرمایه‌گذاری با کمک و مشارکت مردم، هم به سامان‌دهی فضاهای فراغت شکل داده، به سلامت جامعه می‌انجامد و هم از رهگذر همکاری و مشارکت مردمی، ارزش نهادن بر شخصیت اجتماعی ایشان و ایجاد حس مسئولیت شهروندی به‌گونه‌ای دیگر شادابی و نشاط جامعه را تضمین می‌کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  طرح(کارآفرینی) طرح توجیهی پروژه تأسیس آموزشگاه فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد طرح(کارآفرینی) طرح توجیهی پروژه تأسیس آموزشگاه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی طرح(کارآفرینی) طرح توجیهی پروژه تأسیس آموزشگاه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن طرح(کارآفرینی) طرح توجیهی پروژه تأسیس آموزشگاه فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست طرح(کارآفرینی) طرح توجیهی پروژه تأسیس آموزشگاه فایل ورد (word)

فهرست
مقدمه 1
تهیه پروانه تاسیس 2
اسند و مدارک 3
اهداف اموزشگاه 4
توصیف کسب و کار 5
گزارش مختصر و بازدید از واحد های مشابه 6
روشهای تامین منابع مالی 7
محل اموزشگاه 8
روشهای تبلیغاتی 9
فهرست تجهیزات 10
نقشه استقرار تجهیزات 11
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز 12
فهرست مواد مصرفی 13
شهریه 14
درامد 15
صورتحصاب هزینه ها 16
هزینه های دستمزد 17
صورتحصاب سود و زیان 18
نمودار ها 19
برنامه زمانبندی اجرای پروژه 20
محاصبات و جدول صورت وضعیت 21

مقدمه

آنچه که رایانه را اهمیتی بیش از این می بخشد نقش آن در ارتباطات وانتقال دریای عظیمی از اطلاعات گوناگون است .هر چه زمان میگذرد حجم اطلاعاتی که انسان با آن سر و کار دارد بیشتر و بیشتر می شود و کمبود رایانه در زندگی و جامعه نیز بیشتر می شود.
روند تفسیر و تحولات در جامعه امروزی آنچنان سریع و شتابان شده است که پیش بینی آینده مقدور نیست یکی از بارزترین ویژگیهای عصر حاضرحضور گسترده کامپیوتر در کلیه عرصه های فعالیت انسان است . به گونه ای که انجام برخی از کارها بدون استفا ده ازکامپیوتر غیرقابل تصور نمی باشد .
کامپیوتر به عنوان ابزاری قدرتمند سرعت و دقت کارها را فوق العاده افزایش داده و گذر گاهها ی صعب العبور علم را به شاهراههای هموار مبدل ساخته است به همین دلیل در جریان کنونی اموزش ویادگیری علوم کامپیوتریک ضرورت اجتناب ناپذیر میباشد.









تهیه پروانه تأسیس

ابتدا از طریق سازمان فنی وحرفه ای شهرستان تحت عنوان اگهی برای متقاضیان تاسیس اموزشگاه اعلام می نماید وفرم درخواست متقاضی از طریق روزنامه کثیر الانتشار را پر می نمائیم وبرای امتحان در یک روز جمعه در میدان فردوسی به صورت صبح وعصر که یک شیفت برای خانمها وشیفت دیگر برای اقایان برای متقاضیان تآسیس فرم پر می کنیم به اضافه تعداد چهار قطعه عکس ودوعدد فتوکپی شناسنامه از تمام صفحات و فتوکپی اخرین مدرک تحصیلی به اضافه فرم تقاضا و همچنین مبلغ 000/40 ریال وجه نقد در حساب بانک ملی به حساب سازمان فنی و حرفه ای در یک پاکت وبه آدرس : مشهد یا رضا شهر- سازمان فنی وحرفه ای اداره کل استان خراسان ارسال می کنیم ودر ضمن وقت امتحان آن قبلا در روزنامه تعیین شده است. در وقت معین در میدان فردوسی آماده جهت امتحان شده و شیفت صبح جهت تآسیس و مدیریت و شیفت بعدازظهر جهت مربی گری. سؤالات به صورت تستی و چند سؤال جزعی تشریحی دارد. معمولا در امتحان تآسیس و مدیریت حدود 90% قبولی و در امتحان مربی گری حدود شاید 20% قبولی اعلام نمایند . بعد از امتحان دریافت کارت و پذیرایی در جلسه امتحان و سپس بعد از چندی اعلام نتیجه از طریق سازمان فنی وحرفه ای و در صورت قبولی سایر مدارک باید جهت گزینش وامتحان عملی به نام آموزش- گاه و محل آموزشگاه تعیین شده بعد از بازدید و تآیید کلیه لوازم و ملزومات و...
یک سری مربی تعیین می نماید ویک سری ملزومات را دریافت می نماییم و مربی که دارای کارت مربیگری هست را انتخاب کرده و معرفی می نماییم . ودر پایان اجاره ثبت نام جهت پذیرش داده می شود.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 7:10 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق خلاصه زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمى خامنه‌ای « دام ظله» فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق خلاصه زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمى خامنه‌ای « دام ظله» فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق خلاصه زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمى خامنه‌ای « دام ظله» فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق خلاصه زندگینامه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمى خامنه‌ای « دام ظله» فایل ورد (word) :

یک نفر را مثل آقاى خامنه‌ای پیدا بکنید که متعهد به اسلام باشد و خدمتگزار، و بناى قلبى اش بر این باشد که به این ملت خدمت کند، پیدا نمى کنـید، ایشان را من سالهاى طولانى مى شناسم،.»
امام خمینى «قدس سره»
ازمیلاد تا مدرسه
رهبر عالیقدر حضرت آیت الله سید على خامنه‌ای فرزند مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید جواد حسینى خامنه‌ای ، در روز 24 تیرماه 1318 برابر با 28 صفر 1358 قمرى در مشهد مقدس چشم به دنیا گشود. ایشان دومین پسر خانواده هستند. زندگى سید جواد خامنه‌ای مانند بیشتر روحانیون و مدرسّان علوم دینى، بسیار ساده بود. همسر و فرزندانش نیز معناى عمیق قناعت و ساده زیستى را از او یاد گرفته بودند و با آن خو داشتند.
رهبر بزرگوار در ضمن بیان نخستین خاطره هاى زندگى خود از وضع و حال زندگى خانواده شان چنین مى گویند:





«پدرم روحانى معروفى بود، امّا خیلى پارسا و گوشه گیر... زندگى ما به سختى مى گذشت. من یادم هست شب هایى اتفاق مى افتاد که در منزل ما شام نبود! مادرم با زحمت براى ما شام تهیّه مى کرد و... آن شام هم نان و کشمش بود.»
امّا خانه اى را که خانواده سیّد جواد در آن زندگى مى کردند، رهبر انقلاب چنین توصیف مى کنند:
«منزل پدرى من که در آن متولد شده ام ـ تا چهارـ پنج سالگى من ـ یک خانه 60 ـ 70 مترى در محّله فقیر نشین مشهد بود که فقط یک اتاق داشت و یک زیر زمین تاریک و خفه اى! هنگامى که براى پدرم میهمان مى آمد (و معمولاً پدر بنا بر این که روحانى و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت) همه ما باید به زیر زمین مى رفتیم تا مهمان برود. بعد عدّه اى که به پدر ارادتى داشتند، زمین کوچکى را کنار این منزل خریده به آن اضافه کردند و ما داراى سه اتاق شدیم.»





رهبرانقلاب از دوران کودکى در خانواده اى فقیر امّا روحانى و روحانى پرور و پاک و صمیمی، اینگونه پرورش یافت و از چهار سالگى به همراه برادر بزرگش سید محمد به مکتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را یاد بگیرند. سپس، دو برادر دوران تحصیل ابتدایى را در مدرسه تازه تأسیس اسلامى «دارالتعّلیم دیانتى» گذراندند.
در حوزه علمیه
ایشان پس از آشنایی با جامع‌المقدمات و صرف و نحو در دبیرستان وارد حوزه علمیه شدند و نزد پدر و دیگر اساتید وقت ادبیات و مقدمات را خواندند.
درباره انگیزه ورود به حوزه علمیه و انتخاب راه روحانیت مى گویند:
«عامل و موجب اصلى در انتخاب این راه نورانى روحانیت پدرم بودند و مادرم نیز علاقه مند و مشوّق بودند».




ایشان کتب ادبى ار قبیل «جامع المقدمات»، «سیوطى»، «مغنى» را نزد مدرّسان مدرسه «سلیمان خان» و «نوّاب» خواندند و پدرش نیز بر درس فرزندانش نظارت مى کردند. کتاب «معالم» را نیز در همان دوره خواندند. سپس «شرایع الاسلام» و «شرح لمعه» را در محضر پدرش و مقدارى را نزد مرحوم «آقا میرزا مدرس یزدى» و رسائل و مکاسب را در حضور مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینى و بقیه دروس سطح فقه و اصول را نزد پدرش خواندند و دوره مقدمات و سطح را به طور کم سابقه و شگفت انگیزى در پنچ سال و نیم به اتمام رساندند. پدرشان مرحوم سید جواد در تمام این مراحل نقش مهّمى در پیشرفت این فرزند برومند داشتند. رهبر بزرگوار انقلاب، در زمینه منطق و فلسفه، کتاب منظومه سبزوار را ابتدا از «مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا تهرانى» و بعدها نزد مرحوم «شیخ رضا ایسى» خواندند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ