سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ثمره حکمت، رستگاری است . [امام علی علیه السلام]
 
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پدیده قاچاق کالا و تأثیر آن بر امنیت شهرهای مرزی فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پدیده قاچاق کالا و تأثیر آن بر امنیت شهرهای مرزی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پدیده قاچاق کالا و تأثیر آن بر امنیت شهرهای مرزی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پدیده قاچاق کالا و تأثیر آن بر امنیت شهرهای مرزی فایل ورد (word) :

امروزه با توجه به گستردگی شهرنشینی و رواج نا امنی های اجتماعی در شهرها، مطالعه موضوع امنیت، عوامل مؤثر بـرآن و راهکارهای تقویت امنیت در شهرها ضرورت یافته است و این موضوع در شهرهای مرزی از حساسیت بیشتری برخوردار اسـت.
مبادله تجاری مرزی یکی از شاخصهای اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه ونیز امرار معاش مردم مرزنشین می-

باشد و از این طریق مردم ساکن در نواحی مرزی کشورهای همسایه می توانند درکنارهم وبـاهم از فرصـتها ومنـابع مشـترک-

استفاده نمایند و این امر میتواند منجر به استمرار وپایداری دوستی وتفاهم طرفین، امنیت و رونـق اقتصـادی وتوسـعه، ایجـاد فرصتهای شغلی و شکلگیری یک نوع مزیت نسبی درمناطق مرزی گردد. لیکن گرایش فعالیتهای اقتصادی در مرزها به سمت کالای قاچاق ضمن اینکه، اقتصاد پویای مناطق مرزی را تحت الشعاع قرار می دهد با ایجاد موانـع متعـدد باعـث عـدم توسـعه پایدار بویژه اقتصاد نواحی مرزی، ایجاد خلل در استانداردهای زندگی مردم، کاهش فقر، توزیـع نامناسـب درآمـد، و در نهایـت عدم استقرار امنیت پایدار را در شهرهای مرزی بدنبال خواهد داشت. در پی چنین ضرورتی نوشتار حاضر بـر آن اسـت تـا بـا هدف بررسی میزان تأثیر کالای قاچاق بر اقتصاد مرزی و متعاقب آن بر امنیت شهرهای مرزی بپردازد و در نهایت تبیین تـأثیر منفی پدیده قاچاق بر امنیت شهرهای مرزی با استفاده از شواهد به عنوان یافته های این پـژوهش محقـق خواهـد شـد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی، تحلیلی بوده که از طریق مطالعات کتابخانهای صورت گرفته است.

واژگان کلیدی: کالای قاچاق، امنیت اقتصادی، اقتصاد مرز، بازارچه مرزی، امنیت پایدار.

مقدمه:

مسئله امنیت در مرز، روند توسعه و امنیت کشور را متأثر می سازد به طوری که کشورهای درگیر با مسائل ناامنی در مناطق مرزی دریافته اند که به دلایل مختلف از جمله فقر، تنگدستی و ;ناامنی گسترش یافته و این ناامنی به طور مستقیم به کل کشور منتقل گردیده است.

معضل قاچاق کالا وضرورت مقابله با آن یکی از دغدغه های مهم کشور بویژه در مناطق مرزی و در عرصه اقتصادی و امنیتـی است که مورد توجه مسئولین عالی نظام مقدس ج.ا.ا می باشد که در سالهای اخیر بصـورت یـک چـالش و مشـکل بـزرگ بـر عوامل محیطی همچون اقتصادی، اجتماعی،فرهنگی، سیاسی خصوصا” امنیتی کشور مطرح شده است به طوریکه مقام معظم رهبری و فرماندهی معزز کل قوا در فرمانی در مورد قاچاق کالا و ارز خطاب به رئیس جمهور وقت صادر فرمودند: گسـترش پدیده قاچاق و تاثیر مخرب آن در امر تولید و تجارت قانونی و سرمایه گذاری و اشتغال؛ خطر جدی و بزرگی است که باید بـا جدیت تمام با آن مبارزه کرد و بر همه دستگاههایی که به نحوی در این امر دخیل باشند واجب است که سهم خود را در ایـن مبارزه ایفا کنند. اولا:” باید کانون مرکزی این مبـارزه در سـطح عـالی؛ نزدیـک بـه رئـیس دولـت و دارای اشـراف قـانونی در دستگاههای ذیربط باشد.

933

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

ثانیا”: تبلیغات مناسب؛ هوشمندانه و همه جانبه در خدمت این مبارزه قرار گیرد.

ثالثا”: برخورد قضایی و انتظامی،قاطع و در ارتباط کامل با تصمیم گیری های آن کانون مرکزی باشد.

رابعا”: عزم جدی بر این باشد که عمل قاچاقچی کاملا” بر خلاف صرفه و همراه با خطر باشد و جنس قاچاق از پیش از مبادی ورودی تا محل عرضه آن در بازار آماج اقدامات گونانگون این مبارزه قرار گیرد. [ http://leader.ir ]

علیهذا بر اساس این فرمان میتوان به ابعاد وسیع و گسترده معضلات اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی پدیده قاچـاق کـالا پی برد. از این جهت در می یابیم که برای تشدید این مبارزه حساس و طولانی ساختار ها و قوانین و مقررات موجود پاسـخگو نبوده و بطور قاطع نمی تواند مرتکبین به این اعمال غیر قانونی را متنبه نموده و از گسـترش ایـن امـر جلـوگیری نمایـد. در بررسی و برآورد وضعیت قاچاق در ایران و بعضی کشور های دیگر این واقعیت احساس می شود که با توجه به وجود مرز ها و سیاست های اقتصادی دولتها در امر صادرات – واردات که زمینه پیدایش پدیده قاچاق کالا شده و اثـرات منفـی آن از جملـه اخلال در امنیت مرز، عملکرد نظام اقتصادی، تجاری مالی و پولی می باشد. البته هرچند پدیده قاچاق کالا مختص به کشور مـا نبوده و بررسی تجارت بعضی کشورها ماننـد: آمریکا،کانـادا و انگلـیس و; هـم نشـانگر رونـد صـعودی قاچـاق کـالا در ایـن کشورهاست، لیکن قوانین و مقررات و روشهای علمی مقابله با آن از وضـعیت مناسـبی بـر خـوردار اسـت. در ایـن بررسـی و پژوهش سعی بر این تا با تبیین اثرات مخرب کالای قاچاق در برقراری امنیت مرز، در خصوص اثرات مثبت اقتصاد سالم مرزی بر امنیت شهرهای مرزی بحث گردد. بررسی ها نشانگر این است که کشور ها بـرای مقابلـه بـا ایـن آسـیب هـای اقتصـادی، سیاستها و راهکارهای مختلفی را انتخاب و تجربه نمودهاند و معمولا” تحت سیاستهای گمرکی و در پاره ای موارد بـا اقـدامات مکمل در قالب مجازات و بعضا” به همراه اقدامات تامینی و تربیتی اقدام به مقابله با این این گونه جرائم می نمایند. بـا امعـان نظر به آنچه که اشاره شد رشد فزاینده و غیر قابل کنترل قاچاق کالا و اختلال حاصل از آن در رونـد توسـعه اقتصـادی مـرز، بررسی، مطالعه و ارزیابی تحولات و نوآوری های اخیر قانون گذاری در مورد این جـرائم و یـافتن راهکـار هـای کـاملا” علمـی مبارزه با قاچاق کالا را بیش از گذشته الزامی ساخته است و خوشبختانه مسئولین امر با عنایت به فرمان رهبـر معظـم انقـلاب اسلامی، با رویکرد جدید و علمی به این مقوله توجه خاصی را معطوف داشتهاند که هر چند راه نرفته بسیار است.

بیان مسأله و ضروت تحقیق:

یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده حضور مردم در فضاهای عمومی، ترس یا احساس ناامنی است. ناامنی مکانها و فضاهای عمومی، نشاط و سلامتی را در زندگی روزمره مختل میکند و با ایجاد مانع بر سر راه رشـد فرهنگـی و مشـارکت عمـومی، هزینههای زیادی را بر جامعه تحمیل می نماید. (افتخاری، 1381، ص(8

فضاهای شهری به عنوان بستر زندگی و فعالیت شهروندان باید بتوانند با توجه به شباهتها و تفاوتهای میان افراد و گروههای سنی و اجتماعی، جنسی، محیطی امن، سالم و پایدار و جذاب را برای همه افراد فراهم کند و به نیاز تمامی اقشار اجتماعی پاسخ مناسب بدهند و پاسخگوی حداقل نیازها باشند. (شریعتی، 1384، ص(10

بی تردید هیچ عنصری برای پیشرفت، توسعه و تکامل یک جانبه و همچنین شکوفایی استعدادها، مهم تر از عنصر امنیت و تأمین آرامش در جامعه نبوده و توسعه اجتماعی، خلاقیت و فعالیت امن اقتصادی، بدون امنیت امکان پذیر نخواهد بود.

امروزه با توجه به بحث امنیت شهری و بوجود آمدن اختلاط قومی- مذهبی و مزید بر آن مسأله بیکـاری و وجـود فضـاهای جرم خیز در شهر و پیامد آنها، آسیبها، انحرافات و ناهنجاریهای اجتماعی، بحث امنیـت و احسـاس نـاامنی شـهروندان بـه دغدغه بزرگی تبدیل شده است.

لذا با توجه به بحث توسعه پایدار شهری و رسیدن به شهر سالم بررسی مؤلفه های رفاه، آسایش و امنیت با توجه به اهداف برنامهریزی شهری ضرورت می یابد و منظور از شهر سالم، شهری است که نه فقط کیفیت ابعاد فیزیکی، کالبـدی و زیسـت محیطی شهر مدنظر است، بلکه ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و; را هم در بر می گیرد.

934

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

بدیهی است شهرهای مرزی نیز از این قاعده کلی مستثنی نبوده و چه بسا بدلیل اهمیت ژئوپلیتیکی کـه دارنـد، از حساسـیت بیشتری برخوردارند. بنابراین تمامی موارد مؤثر در امنیت شهرهای مرزی، ازجمله اقتصاد سالم مرزی نیـز از اهمیـت و جایگـاه بسیار مؤثری در امنیت شهرهای مرزی برخوردارند. یکی از عوامـل مخلـل امنیـت اقتصـادی و بـه تبـع آن امنیـت داخلـی در شهرهای مرزی بحث قاچاق کالاست که این پژوهش با تأکید بر اثرات مخرب قاچاق کالا و اثرات مثبـت اقتصـاد سـالم مـرزی تدوین گردیده است.

مفهوم و تعریف قاچاق:

قاچاق به معنای ربودن و عملی پنهانی است و در اصطلاح گمرکی به عنوان تقلب در نقل و انتقال کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی و سود بازرگانی محسوب میشود. در تعریف دیگر فعل و انفعالات و تحرکات مخفیانه و غیر قانونی که به صورت سازماندهی و به دور از دیده مسئولین مجری قانون انجام می شود را قاچاق می نامند.شخص و یا اشخاصی را که مبادرت به انجام قاچاق می نمایند، قاچاقچی یا سوداگرلیکن در علم اقتصاد به صورت مشخص، به ورود و خروج افرادی که به صورت مخفیانه از مرزهای کشور صورت میگیرد قاچاقچی گفته و کالای اقتصادی که قاچاق میشود، کالای قاچاق می نامند. بدیهی است هر کالایی که وارد کشور شده و معاملات غیرقانونی آن از سوی دولت ممنوع می باشد قاچاق تلقی می شود. غالباً قاچاقچیان، کالا ها را به صورت غیرقانونی و بدون کسب مجوز دولت و پرداخت گمرک وارد یا صادر و حمل و نقل مینمایند.

در این زمینه کلیه فعل وانفعالات و تحرکات کاملاً مخفی و بطور غیر قانونی ساماندهی شده و به دور از دید نهادهای مجری قانون و بصورت مخفیانه انجام که حق و حقوق دولت نیز پرداخت نمی گردد. در واژه های حقوقی، قاچاق به معنی حمل و نقل کالا از محلی به محل دیگر از یک نقطه یا چند نقطه به خارج از کشور و یا داخل کشور می باشد. علیهذا با توجه به نقض قانون توسط قاچاقچی، قاچاق دارای انواع مختلفی است که مهمترین آن به شرح ذیل میباشد:

قاچاق ارز، کالای گمرکی و تجاری و بویژه انواع کالاهای استراتزیک همانند فرآورده های نفتی

– قاچاق سلاح و مهمات و ابزارهای جنگی و آتشزا بویژه از نوع کوچک

– قاچاق آثار ملی و عتیقه جات قدیمی

– قاچاق مواد مخدر، دخانیات بخصوص از نوع نسل جدید روانگردان

– قاچاق انسان و آدم ربائی

به طور کلی قاچاق را به عنوان اقتصاد پنهان، سیاه، مخفی، بصری، خاکستری و کبود، غیررسمی، نامرئی، نامنظم، غیرقانونی، موازی، ثانوی، سایهای، نهفته، زیرزمینی، غیرقابل ملاحظه و مشاهده نامشهود، گزارش نشده و ثبت نشده نیز می نامند.

قاچاق 4 نوع زیان برای کشور دارد: -1 زیان برای مردم -2 زیان برای اصناف -3 زیان برای تولید کنندگان -4 زیان برای حکومت.

لذا توصیه می شود مسئولین مربوطه جهت جلوگیری از این زیانها برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تدوین نموده و اقدامات ویژه ای را با تعیین اولویت در دستور کار قرار دهند. باید اذعان داشت که پدیده قاچاق و قاچاق فروشی به امنیت داخلی بالاخص در شهرهای مرزی کشور ضربه وارد نموده و تولید داخلی را تضعیف، اشتغال ناسالم را ترویج و اشتغال دائم را محدود مینماید.

چگونگی انجام قاچاق:

قاچاق شامل فعالیتهایی است که با نادیده گرفتن قوانین و حمل کالا در داخل و خارج و یا بین دو کشور با کسب درآمد نامشروع همراه میباشد. در این راستا تجارت غیر قانونی سهم بسیار بزرگی را در اقتصاد زیرزمینی کشورهای در حال توسعه ایفا می نماید. قیمتگذاری غیر معمول و همچنین تولید کالاهای غیر مرغوب و ورود آنها به کشورهای در حال توسعه، و از طرفی عدم پرداخت مالیات و حقوق گمرکی، تقلب، فرار سرمایه موجب پولشویی در این تجارت غیرقانونی و البته ناپایداری

935

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

امنیت داخلی میشود. لذا در زمینه قاچاق می توان از بعد تجربی و نظری و همچنین علل و شیوههای انجام قاچاق به آن پرداخت.
علل انجام قاچاق:

از عوامل اصلی قاچاق بویژه قاچاق فراورده های نفتی، عدم تعادل قیمت در دو طرف مرز است بطوریکه خروج و توزیع آنها در خارج کشور علیرغم اجرای موفقیت آمیز هدفمند نمودن یارانه ها کماکان ادامه دارد.
موانع تعرفه و عدم رعایت قوانین گمرکی و همچنین عدم نظارت گمرکات بر ورود و خروج کالا در مرزها و فقدان تعیین تعرفه مالیاتی مناسب، قاچاق را تسریع می نماید.

بیکاری و عدم توجه به کارآفرینی و اشتغال از سوی دولت و کارآفرینان بخش خصوصی بکار نقش بسیار موثری در عدم توسعه اقتصادی کشور دارد. بنابراین کاهش تولید کالا موجب میشود که کارآفرینان نیز ریسک کمتری در ایجاداشتغال انجام دهند.

به همین جهت میزان تجارت غیرقانونی افزایش مییابد از طرفی با افزایش بیکاری مسیر خلاف توسط افراد قاچاقچی بیشتر پیموده شده و افراد بیکار به علت فقدان درآمد در پی فرصت فعالیت اقتصاد غیر رسمی دراجرای قاچاق خواهند بود.

فرار از مالیات و عوارض گمرکی، فساد اداری، پولشویی و سایر موارد موجب می شود که برخی از افراد دست اندرکار دولتی نیز آلوده کمک به قاچاقچیان شوند. بنابراین از پرداخت مالیات و عوارض نیز اجتناب نموده و دراین زمینه تولید سرانه ناخالص ملی شامل تولید محصول و کالاهای داخلی کاهش یافته و زیان جبران ناپذیری به کشور و البته شهرهای مرزی وارد می نماید.

قاچاق، اقتصاد پنهان:

از مهمترین راهکارهای موفقیت آمیز مبارزه با پدیده قاچاق توجه به قوانین و مقررات و افزایش مجازاتهای آن است که موجب می شود قاچاقچیان در محاسبه سود خویش اینگونه هزینه ها را لحاظ نموده و مقابله کمتری برای انجام قاچاق داشته باشند.

توسعه بازرسی و ممیزی تولیدات و همچنین نظارت بر حسن اجرای ضوابط و معیارها از اقدامات مناسبی میباشد که در جریان مهار قاچاق موثر خواهد بود.

هماهنگی بین سیاستهای قیمت کالا و مالیات میتواند نقش عمدهای در قاچاق کالا ایفا نماید. لذا از آنجا که قاچاق غالباً از طریق مرز هر کشور به سایر کشورها انجام میشود سیاستهای مالیاتی و نرخهای تعرفه نقش موثری در کاهش فعالیت قاچاق خواهد داشت.

در سالهای اخیر با شکسته شدن انحصارهای دولتی و ورود بخش خصوصی به تولید کالا و خدمات تا حدودی مشکلات مرتبط با قاچاق راکاهش داده از طرفی افزایش همکاری بخشهای خصوصی و عمومی و افزایش مجازات و ریسک قاچاق، توسعه بازرسی ها و ممیزی تولیدات و نظارت بر حسن اجرای ضوابط و معیارها از اولویتهای ویژه ای خواهد بود که نقش عمده ای در مهار قاچاق خواهد داشت.

قاچاق فرآورده های نفتی:

با توجه به اهمیت انرژی و نیاز کشورهای همجوار به ویژه افغانستان و پاکستان و ترکیه از مهمترین کالاهای استراتژیک قاچاق فرآورده های نفتی به خارج از کشور می باشد. لذا با عنایت به اینکه ایران از لحاظ ذخایر نفت و گاز جایگاه مهمی را در جهان دارا است، به همین جهت بدون توجه به قیمت استخراج و فرآوری قاچاقچیان با نرخ نازلی فرآورده.های نفتی یارانهای را به کشورهای همسایه قاچاق می نمایند. برابر بررسیهای به عمل آمده قاچاق فرآورده های نفتی به ویژه نفت و گازوئیل از طریق خودروهای سنگین شامل اتوبوسها، مینی بوسها، تریلرها و کامیونها، نفتکشها در بخش حمل و نقل و نیز تراکتورها، کمباین ها و حتی از طریق گلخانه ها و پمپهای آب چاه در بخش کشاورزی از کشور خارج میشود. در خصوص بنزین موتور نیز خودروهای تیزرو از قبیل سواریها و وانتها و نیز نفتکشها به این امر اهتمام میورزند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله توزیع یارانه ها فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله توزیع یارانه ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله توزیع یارانه ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله توزیع یارانه ها فایل ورد (word) :

داستان آتشفشان

قدرت و ماهیّت غیر غابل پیش بینیِ آتشفشان، آن را به نیرویی طبیعی تبدیل می کند که بسیار خطرناک، ولی در عین حال ، زیبا وتماشایی است . سوراخی در پوسته ی سیّاره است که سنگِ مذاب، گدازه (لاوا)، خاکستر وگاز از آن به بیرون فوران می کند.
در سپتامبر 1994 میلادی، دو آتشفشان در گینه ی نو فعّال شدند. ابرهای متراکم خاکستر و گدازه ی سرخ به هوا برخاستند. مناظرِ اطراف از سبز به خاکستری تغییر رنگ دادند؛ زیرا خاکستر روی جنگل، مزارع، دهکده ها و شهر ها را پوشاند.

این دو آتشفشان، « ولکان» و «تاروِروِر» نامیده می شوند و درون جزیره ای واقع در در جنوب غربیِ اقیانوس آرام قرار گرفته اند. در این نقطه ی جهان، هر سال حدّاقل یک آتشفشان فوران می کند. بعضی از ویران کننده ترین فوران هایی که ثبت شده اند، مربوط به این ناحیه بوده اند. «تاملورا» و «کراکاتوآ» ازقوی ترین آتشفشان های منطقه هستند.
در سال1815 میلادی، آتشفشان «تامبورا» به طور ناگهانی فوران کرد و بخش عمده ای از مخروط آن منفجر شد و از بین رفت. حدود000/10 انسان جان خود را در جریان فوران از دست دادند و000/80 نیز قربانیِ امواجِ سهمگینی شدند که پس از فوران به وجود آمدند و سواحل جزایر مسکونی اطراف را در هم کوبیدند. در سال1883 نیز آتشفشان «کراکاتوآ» فوران کرد و همان اثرات را بر جای گذاشت. آتشفشان های زیادی باهمان شدّت «تامبورا» و «کراکاتوآ» فوران کرده اند،امّا هیچ کدام قدرت و میزان

تلفات آن دو را نداشتند.
مطالعه آتشفشان:
درزبان انگلیسی,آتشفشان را«ولکانو»می نامیدندکه ازنام یکی ازخدایان دروغی روم گرفته شده است.او آهنگری بود که برای خدایان دیگر سلاح می ساخت .
طبق اعتقادات مردم روم این خدای دروغی درون جزیره ای به نام «مونت ولکانو»درنزدیکی سیسیل زندگی می کرد.خروج دودوآتش وسروصدااز دهانه آتشفشان جزیره، نشان دهنده آن بودکه «ولکان»در آهنگریش مشغول کار است!رومیان باستان با اثرات فوران های آتشفشانی آشنا بودند.درسال79پس ازمیلاد،با فوران ناگهانی آتشفشان«وسوویوس»،دو شهررومی به نام های «هرکولانیوم»و«پمپئی»کاملاً ویران شدند.هردوشهر زیرلایه های خاکستر قرار گرفتندو1500سال بعد دانشمندان توانستند این لایه ها را بردارند و به آثار باقی مانده از شهرها

برسند.از زمانی که دانشمندان بررسی دلیل،چگونگی و زمان وقوع آتشفشان راآغاز کردند، فقط250 سال می گذرد.در قرن هجدهم ،دانشمندان و جهانگردان به ایتالیا رفتند تادر مورد آتشفشانهای فعّال آن ناحیه مطالعه و بررسی کنند.پس ازآن مشخّص شد که در نقاطِ دیگر نیز آتشفشان هایی وجود داشته اند. در فرانسه سنگ های آتشفشانی دیده شدند و معلوم شد که تپّه های مخروطی شکلِ این ناحیه در قدیم آتشفشان بوده اند. دانشمندان در اسکاتلند و آلمان نیز به سنگ های آتشفشانی قدیمی برخورد کردند.کشور ما ایران نیز زمانی مکان فعّالیّت آتشفشان ها بوده است. وجود آتشفشان هایی چون دماوند و تفتان و همچنین مطالعات زمین شناسی این مسئله را اثبات می کند. خوشبختانه اکنون این آتشفشان ها خاموش هستند و ما میتوانیم از شکوه زیبایی قلّه ها لذّت ببریم. کوه دماوند یکی از زیباترین قلّه های آتشفشانی جهان است.

در30سال گذشته،زمین شناسان ودیگردانشمندان تلاشی راآغازکرده اندتاازدلیل ومکان فوران آتشفشان مطّلع شونداگر بتوانیم وقوع و زمان اتشفشان ها را پیش بینی کنیم در آینده جان افراد زیادی را می توانیم نجات خواهیم داد.
بسیاری شواهد در پوسته سخت زمین و بستراقیانوس ها قرار دارند اکنون،با در اختیار داشتن لوازم و تجهیزات بهتر ،می توانیم اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آوریم و در مورد موادّی که از آتشفشانها بیرون می آیدو چگونگی رفتار آتشفشان ها دانش بیشتری کسب کنیم.

زیر پوسته زمین
لایه های درونی:
درون زمین لایه های مختلفی وجود دارد .در مرکز زمین هسته درونی است که دمای آن به4300درجه می رسد لایه بعدی را هسته بیرونی می نامند .پس از آن لایه ای قرار گرفته است که گوشته پائینی نامیده می شود.این لایه دمایی حدود 3700 درجه دارد.درگوشته بالایی نیز دما آنقدربالاست که سنگ را ذوب می کندهمچنین سنگ مذاب این لایه را ماگما می نامند

نازک ترین لایه
پوسته زمین،نازک ترین لایه آن است.این لایه بیرونی،حالت سردوسخت دارد.در بعضی نقاط، ضخامت پوسته فقط به پنج کیلومتر می رسد.این نقاط معمولاًدر بستر اقیانوس ها قرار دارند.در قسمت قارهّ ها ضخامت پوسته می تواند تا پنجاه کیلومتر برسد.حتی در این جا نِز چنین ضخامتی ،در مقایسه با شعاع زمین که 6400 کیلومتر است ناچیز به نظر می رسد.
پوسته زمین نیز یک تکه نیست و به قطعات بزرگی تقسیم می شود که صفحه نام دارند.این صفحات از سنگی ساخته شده اند که درمقایسه با موّاد گوشته،سبک تر است و تراکم و فشردگی کمتری دارد.

به تین ترتیب،صفحات می توتنند بر روی گوشته شناور شوندو ماگماودیگرقطعات سنگ های مذاب این امکان را دارند که ازمحل تلاقی و برخورد صفحات به بالا راه یابند.
با وجود چنین پوسته نازکی،تعجبی ندارد که گاهی ماگما به سطح زمین می رسد؛در واقع،عجیب آن است که چرا بیش تر شاهد این حادثه نیستیم!
درون آتشفشان
آتشفشان ها مجرای خروجیِ سنگ های مذاب و گازهای زیر پوسته ی زمین هستند. نگاهی به درون آتشفشان، طرز عملِ قسمت های مختلف آن را نشان می دهد.
قسمت های خارجی

مخروط آتشفشان از لایه های گدازه،خاکسترو مواد دیگری که در گذشته به بیرون فوران کرده اند ساخته شده است.با هر فوران جدید،موادّبیش تری برروی مخروط انباشته می شود.بعضی از مخروط ها عمدتاًاز گدازه یا اخگرهای(خاکستر)آتشفشانی ساخته شده اند .
مخروط های دیگر دارای لایه هایی از مواد مختلف مانند خاکستر ،گدازه و باز هم خاکستر هستند.این نوع مخروط ها را مخروط مرکّب می نامند.
در بالای آتشفشان ،خروجی گرد و عریضی وجود دارد که دهانه نامیده می شود.اطراف این دهانه را حلقه ای فراگرفته است.درون بعضی دهانه ها استخرهای جوشانی ازسنگ مذاب وجودداردکه خروج گاز سبب جوشش آن ها می شود.دردهانه دیگرگدازه سرد شده و به سنگ سخت تبدیل گشته است.درون آتشفشان

مجرای باریکی وجود دارد که لوله نامیده می شود و تا محل سنگهای مذاب پائین می رود وحرارت و نیروی سنگ مذابی که با فشار به بالا حرکت می کرده،این لوله را در سنگ های لایه بالایی به وجود آورده است.
اگر آتشفشان برای مدّت طولانی فوران نکند،ممکن است درون دهانه آن دریاچه ای تشکیل شود.گاهی اوقات نیز سنگ های سست حلقه دور دهانه پایین می ریزندوآن را پرمی کنند.برف و یخ نیز می توانند،تا زمان فوران بعدی،درون دهانه انباشته شوند .

قسمت های داخلی
در پایین لوله،حوضچه بزرگی از ماگما وجود دارد که محفضه یا اتاق ماگما نامیده می شود.سنگ مذاب از این جا به درون لوله راه می یابدو از آتشفشان بیرون می آید.
سنگ مذاب با فشار از درون ترکهاوخطوط ضعیف درون سنگ ها راه خود را بگشایدوبه سطح زمین برسد.این عمل یا درون سنگ های نزدیک آتشفشان انجام می گیردویا حتّی درون سنگهایی که در کناره آتشفشان قرار گرفته اند.وقتی ماگمادر مسیری عمودی از لایه های سنگ می گذرد،یک دایکبه وجود می آید.امّااگرماگمابین لایه های سنگ جاری شود،تشکیل سیل می دهد.

گاهی اوقات در شیب های آتشفشان دهانه های خروجی کوچکتری به وجود می آیندکه مخروط طفیلی یاجانبی نامیده می شوند.این مخروط ها نشان می دهندکه درون گدازه و خاکستر سازنده ذیوارهای آتشفشان،یک دایک یا سیل ایجادشده است.
بعضی از آتشفشان ها گذشته ای بسیار طولانی و فعّال دارند.مخروط می تواند ساخته شود و سپس در یک فوران شدید از بین برود.اطن به معنی خاموش شدن آتشفشان نیست و ممکن است مخروط جدید و کوچکتری در همان محل به وجود آید.«آناک کراکاتوآ»آتشفشان جدیدی است که پس از انفجار و نابودی یک آتشفشان بزرگتر جای آنرا گرفته است.
جریان گدازه ها

انواع گدازه
گدازه ای که سریع جاری می شود ،می تواند با سرعت 200 متر بر ثانیه از شیب مخروط آتشفشان پایین آید.در این حالت گدازه پس از سرد شدن،به توده ای از رشته های طناب که روی هم انباشته شده باشند شباهت پیدا می کند.

توده طناب مانند گدازه را پاهویی هویی می نامند. این نام مربوط به سرزمین هاوایی است که در آن جا چنین گدازه ای زیاد دیده می شود. گدازه همچنین می تواند با سرعتی کمتر از سرعت قدم زدن حرکت کند.سرعت جریان گدازه به کانی ها و گازهای تشکیل دهنده آن بستگی دارد.معمولاًگدازه هایی که سریع جاری می شوند در مقایسه با گدازه های کم سرعت،سیلیسیم کم تری دارند.اگر مقدار سیلیسیم بالا باشد،چسبندگی و غلظت بیشتر می شود.

سیلیسیم مادّه ای معدنی است که به مقدار فراوان در پوسته زمین وجود دارد.
بعضی گدازه ها پخش می شوند و در جبهه وسیعی پیش می روند .گدازه های دیگر جریانی باریک و سریع دارند.در نوع دوم،لایه های بیرونی زودتر سرد می شوند و پوسته ای سخت به وجود می آورند که می توان بر روی آن قدم زد. حرارت درون جریان باقی می ماند و در نتیجه گدازه به حرکت ادامه می دهد.با خارج شدن گدازه،پوسته بر جا می ماند و تونلی به نام لوله گدازه به وجود می آید.

سیلی از گدازه
گدازه همیشه از دهانه آتشفشان بیرون نمی آید.گاهی اوقات مواد آتشفشانی از درون شکاف هایی طویل به سطح زمین می ریزند.
ممکن است این شکاف ها 100 کیلومتر طول و 30 متر عرض داشته باشند.
سیل گدازه از شکافش بیرون می آطد و در مسیرش همه چیز را مدفون می کند.اطن نوع جر یان های بزرگ گدازه را بازالت سیلابی می نامند.در بعضی نقاط،بازالت همانند سیلاب بر روی زمطن پخش می شود و تشکطل یک فلات می دهد. شواهدی نشان می دهد که حدود شش میلیون سال قبل در ناحیه ای از آمریکاچنین حادثه ای اتفاق افتاده وفلات رود کلمبیا پدید آمده است.بازالت سیلابی دیگری نیز در ایرلند شمالی و سرزمین های مرتفع«دکان»در هند پیدا شده اند .

بازالت سطلابی می تواند صدها متر ضخامت داشته باشدو اگر به درون طک ناحیه چست جریان پیدا کند ضخامت بیشتری به دست می آورد.بعضی ازمناظرعجیبی که درطبیعت دیده می شوند،به وسیله بازالت های سیلابی پدید آمده اند.گدازه،همزمان با سرد شدن،منقبض می شودکه اثر آن شبیه خشک شدن خاک است.سنگ به شکل شش ضلعی های منظم ترک برمی داردوگاهی اوقات ستون های شش وجهی بلنذی را بوجود می آورد .

ستون ها ازبالاتاپایین بازالت امتدادمی یابند.خوشبختانه بازالت های سیلابی برخلاف فوران های آتشفشانی
زیاد به وجود نمی آیند.بزرگترین آنها میلییون ها سال قبل تشکیل شدندو درطول تاریخ مکتوب بشر مورد مشابهی ثبت نشده است.امّا اگردرگذشته چنین پدیده ای رخ داده است حتماًدر آینده احتمال وقوع آن وجود دارد.
شکل آتشفشان
آتشفشان های خاموش:
آتشفشان هایی وجود دارد که دیگر هرگز فوران نخواهد کرد مثلاًآتشفشان دماوند در ایران ازاین نوع است.باران و یخ و بادبعضی از این آتشفشان ها را دچارفرساطش کرده اندو فقط بخش ناچیزی از آن باقی مانده است.

مخروط آتشفشان:
آتشفشان هارابیشتر ازروی شکل مخروطی شان تشخیص می دهند.هیچ شکل طبیعی دیگری در زمین وجود ندارد که شبیه آن ها باشد.بعضی آتشفشانها از ناحیه ای صاف و هموارویا از بستر دریا بلند می شوند. آتشفشان های دیگر، بخشی از سلسله کوه ها را تشکیل می دهند. بعضی از بلندترین کوه های دنیا آتشفشان هستند.
تندی شطب مخروط بهموادی بستگی دارد که ازآتشفشان خارج می شود.گدازه های کم سرعت و چسبنده

و یا قطعات بزرگ سنگ،خطلی دور نمی روندو بنابر این روی هم انباشته می شوند و شیب تندی را بوجود می آورند.
گدازه روان و سریع مسافت زیادی را طی می کندوشیب های کندراتشکیل می دهد.دیگرموادآتشفشانی مثل(اخگروخاکستر)،برزمین می ریزدودرزوایای مختلف قرار می گیرند.بسیاری ازمخروطهااز لایه های موّادمختلف ساخته شده اند.به این ترتیب شکل و اندازه آتشفشان هاخیلی متفاوت ومتغیّراست.

آتشفشان های هاوایی دارای شیب کندهستندکه(مانالوآ)ازبزرگترین آن هاست.این آتشفشان ازبستر اقیانوس آرام برخاسته است وقاعده ای به قطر 100کیلومتر دارد.
«بانالوآ»نمونه ای از یک آتشفشان سپری است.این آتشفشان به سپری می ماندکه وارونه قرارگرفته باشد.
دلیل پدید آمدن این شکل، جریان سریع و روان گدازه است چنین گدازه ای می تواند با زاویه ی کند در مسیری طولانی جاری شود. سپس گدازه ی فوران بعدی روی این جریان را می پوشاند.

نحوه ی رشدآتشفشان ها:
شکل و ارتفاع مخروط آتشفشان به چند عامل بستگی دارد. اگر آتشفشان فعّال باشد، با هر فوران جدید بر ارتفاع آن افزوده می شود. یک آتشفشان جدید نیز می تواند در چند ماه از هیج به ارتفاع چند صد متری برسد. جزیره ی آتشفشانی «سرتسی» واقع در نزدیکی ایسلند، در سال 1963 میلادی به همین شکل پدید آمد. این جزیره در طول چند ماه از بستر اقیانوس رشد کرد و به وسعتی برابر5/2 کیلومترمربع رسید.

سپس در کنار مخروط اصلی مخروط کوچکی شروع به شکلگیری کرد،امّادریاآن را شست و از بین برد.
ممکن است آتشفشان «سرتسی»باز هم فوران کندو بزرگترشود؛امّا سر انجام درطا آنرا نیز از بین خواهد برد.آتشفشانها می توانند تغییرشکل دهند. این پدیده زمانی اتّفاق می افتدکه یک فوران شدید قسمت بزرگی از مخروط را ویران می کند.ا

انواع فوران
: آن چه بیرون می آید

نیروی فوران تا حدودی به آنچه فوران می کندبستگی دارد.ماگمایی که سیلیسیم زیادی داردو سرشار از گاز است تمایل به فوران آرام دارد.گدازه روان از دهانه اصلی آتشفشان یا دهانه های جانبی بیرون می ریزد.این نوع فوران را فوران جریانی می نامند.آتشفشان های هاوایی که دهانه های عریضی دارند،معمولاًچنین فوران می کنند.در فوران های کوچکتر حتّی گدازه از دهانه بیرون نمی ریزد.

اگر سنگ مذاب با آب مخلوط شود،شدیدترین فوران پدید می آید.
آب بلافاصله بخارمی شودوحالتی شبیه یک دیگ بخاردرحال انفجار به وجودمی آیداین نوع فوران را فوران بخاری می نامند.آب از دو طریق می تواند با ماگما تماس پیداکند:
حالت اول آن است که ماگمابه آب موجوددر سنگ های زیرزمینی برخوردکند؛در حالت دوم،آب دریا به درون یک دهانه در حال فروریختن می ریزدوهمین اثر را به وجود می آورد.
ازدهانه آتشفشان گازهای گوناگونی نیز خارج می شود که دی اکسیدکربن،نیتروژن ودی اکسید گوگرد ازآن جمله هستند.مقدار این گازهابرنیروی فوران اثر می گذارد.
سنگ ریزه های پرنده:

هنگام فوران آتشفشان،سنگها با اندازه های مختلف به بیرون پرتاب می شوند.قطعات بزرگ،روی زمین قل می خورندوشکل کروی وصاف پیدامی کنند.این سنگ هارا بمب های آتشفشانی می نامندکه گاه وزن آنها به 100تن می رسد.

اگرفوران قوی باشد،سنگ مذاب به صورت قطعات کوچکتربه هواپرتاب می شودکه حاصل آن ابر عظیمی ازخاکستروغباراست.دربعضی فوران ها ،قطعات بزرگترسنگ پابه همراه اخگربه هواپرتاب می شود.سنگ پادارای سوراخهای ریزی است که جای حباب های گاز بوده اند.تعدادسوراخ های سنگ پاآن قدر زیاد است که روی آب شناورمی شود.مخلوط خاکسترو قطعات جامد بزرگ را جامد بزرگ را توف می نامند.

لایه های ضخیم توف در نزدیکی آتشفشان روی هم انباشته میشوند.
یکی از خطرناک ترین انواعِ فورانِ آتشفشان حالتی است که خاکستر و سنگ ها به شکل ابری سوزان به هوا پرتاپ می شوند. در این حالت مواد به سرعت مسافتی طولانی را طی می کنند.
چنین ابری را «ابر تابان» می گویند.

در سال 1902، شهر «سنت پی یر» واقع در یکی از جزایر هند غربی به نام «مارتینک»، مورد هجوم ابر تابانی قرار گرفت که از آتشفشان «پِلی» در همان نزدیکی به هوا برخواسته بود. از30000 انسانِ ساکن در شهر، فقط دو نفر زنده ماندند!
فرو ریختن دیواره ی جانبی دهانه ی آتشفشان نوعی از فوران را به وجود می آورد که می تواند مردم را کاملاً غافلگیرکند.به این ترتیب،تمام نیرو به پهلو (و نه به بالا) هدایت می شود. درفوران کوه «سنت هلنز»، مربوط به سال1980 میلادی، چنین حادثه ای رخ داد. افرادی که 25کیلومتر دورتر ساکن بودند، خود رادر امان می دانستند؛امّا اشتباه می کردند. بسیاری از آنان جان خود را از دست دادند، زیرا در سمتِ دیواره ی ویران شده قرار داشتند.

سنگ های آتشفشانی

تمام سنگ ها را می توان در سه گروه جای داد. سنگ های رسوبی از بقایای گیاهی و جانوری وقطعات
ریز سایر سنگ ها به وجود آمده اند. سنگ های دگرگونی آن قدر تحت فشار و حرارت قرار گرفته اند که از انواع اوّلیّه ی خود به نوع دگرگونی تغییر پیدا کرده اند. گروه سوم سنگ های آذرین یا آتشفشانی نامیده می شوند. این سنگ ها از زیر زمین به سطح آمده اند و گاهی اوقات نیز از دهانه ی آتشفشان ها خارج شده اند.

سنگ های خروجی:

بازالت که به شکل گدازه از آتشفشان خارج می شود، نوعی سنگ آذرین است. سنگ های آذرینی که که به سطح زمین می آیند و سپس سرد می شوند، سنگ های خروجی نام دارند.
بازالت سنگی سنگین و تیره است ومانند سایر سنگ ها، از چند نوع کانی ساخته شده که تحت فشار ودمای زیاد به هم اتّصال پیدا کرده اند. کانی، مادّه خالصی است که ویژگی ها و خواص شیمیایی مخصوص به خود را دارد. کانی های بازالت را می توان به صورت بلورهای بسیار ریز مشاهده کرد.
با سرد شدنِ کانی ها، بلور ها رشد می کنند و شکل می گیرند. بازالت خیلی سریع سرد می شود، زیرا به هوای آزاد راه می یابد و یا به سنگ های سردِ نزدیک به سطح زمین برخورد می کند و به همین دلیل است که بلورهای درون بازالت خیلی ریز هستند، زیرا زمان زیادی برای رشد ندارند.

بعضی از سنگ های آتشفشان، نظیر ابسیدین (یا شیشه ی آتشفشانی)، به شیشه ی سیاه و درخشنده شباهت دارند. کانی های این سنگ ابتدا پخته و سپس به سرعت سرد شده اند.
سنگ های نفوذی:
چنین نیست که تمام سنگ های آذرین با رسیدن به سطح زمین و یا نزدیکی آن به سرعت سرد شوند. بعضی از این سنگ ها در اعماق زمین حرارت خود را از دست می دهند. گرانیت از آن نوع است.و توده ای از ماگما به درون پوسته زمین بالا می آید، امّا به سطح آن راه پیدا نمی کند. این توده به تدریج و خیلی آهسته سرد می شود و سینگ جامد را به وجود می آورد. این نوع سنگ را سنگ نفوذی می نامند.
تشخیص سنگ گرانیت خیلی ساده است، هر چند که رنگ های بسیار متنوّعی دارد. این سنگ، همانندبازالت، سخت و خیلی سنگین است؛ امّا شکل، و جلوه ی متفاوتی دارد و بلورهایِ کانیِ درونِ آن

بسیار راحت تر می توان دید.
گرانیت سه کانیِ عمده دارد. این سه عبارتند از بلور های کوارتز که شیری رنگ هستند؛ تکّه های بزرگ فلدسپات که معمولاً صورتی، سبز یا به رنگ های دیگر دیده می شوند؛ و همچنین تکّه ها یا ورقه های کوچکی از یک کانی درخشنده به نام میکا، دلیل بزرگی بلورهای گرانیت آن است که این سنگ در زیر زمین و به آهستگی سرد شده است و بلورها زمان زیادی برای رشد داشته اند.
گرانیت و سایر سنگ های نفوذی را معمولاً می توانت در سطح زمین مشاهده کرد، زیرا لایه های سنگی روی آن ها در طول میلیون ها سال دچار فرسایش شده اند و از بین رفته اند. در بعضی از مناطق کشور ما نظیر همدان و مشهد، معادن سنگ های گرانیت بسیار مرغوبی وجود دارد. گرانیت معمولاً در نواحی کوهستانی و مرتفع قرار می گیرد، زیرا از سنگ های اطرافش سخت تر است. این سنگ ها دچار فرسایش شده اند و گرانیت در ارتفاع باقی مانده است.

آتشفشان ها کجا قرار دارند؟

خطوط آتشفشان ها:
آتشفشان ها در نقاط مختلف زمین پراکنده نیستند. نقاط آتشفشانی جهان، الگوهای مشخّصی دارند. در تصویر بالا به وضوح می بینید که آتشفشان ها در امتداد خطوطی قرار گرفته اند. بعضی از این خطوط هزاران کیلومتر امتداد می یابند و بعضی نیز به محلّ بر خورد قارّهو اقیانوس نزدیک هستند. در مرز برخوردِ آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام، آتشفشان هایی دیده می شوند. در محلّ برخورد اقیانوس آرام و جزایر و خط ساحلی آسیا نیز آتشفشان هایی وجود دارند.
تعدادی از خطوط آتشفشانی نیز در وسط اقیانوس قرار گرفته اند. ایسلند، واقع در وسط اقیانوس آرام، دارای چند آتشفشان است. خطّ این آتشفشان ها به صورت جزایر آتشفشانیِ کوچک در اقیانوس امتداد می یابد که تعدادی از آب بیرون زده اند و تعدادی هم زیر سطح آب قرار دارند و دیده نمی شوند.
در جزایر هاوایی، واقع در وسط اقیانوس آرام، گروهی غیر عادی از آتشفشان ها دیده می شوند که به نظر نمی رسد قسمتی از یک خطّ آتشفشانی طولانی تر باشند.
مخروط های آتشفشان ها، به صورت دایره های نامنظم و جدا از هم در امتداد یک خط دیده می شوند. اقیانوس آرام آن قدر آتشفشان دارد که معمولاً آن را حلقه آتشِ آرام مینامند.
در اکتبر1994 میلادی، یکی از آتشفشان های ‹‹حلقه ی آتش›› فوران کرد و ابرهایی از غبار را تا ارتفاع 20000 متری اتمسفر بالا فرستاد. این آتشفشان که ‹‹کلیو چفسکی›› نامیده می شود، درون شبه جزیره ی ‹‹کامچاتکا›› در روسیه قرار دارد. به هواپیماها اخطار داده شد که نزدیک این ابر نروند، زیرا غبار می توانست موتورهایشان را از کار بیندازد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق حرکت سقوط آزاد اجسام فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق حرکت سقوط آزاد اجسام فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق حرکت سقوط آزاد اجسام فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق حرکت سقوط آزاد اجسام فایل ورد (word) :

هنگامی که جسمی از ارتفاعی رها شود، شتاب می‌گیرد و سرعتش از مقدار صفر افزایش مییابد. جالب توجه است که در خلا ، تمامی اجسام از قبیل سنگ ، پر ، قطرات باران و ذرات گرد و غبار به طور یکنواخت شتاب می‌گیرند، و باهم به زمین می‌رسند. این قاعده صرفا به دلیل مقاومت هوا در مقابل سقوط اجسام ، که اثر آن بر «پر» موثر تر از اثر آن بر سنگ است، در زندگی روزمره که در محیط خلا صورت نمی‌گیرد، صادق نیست.


شتاب حرکت سقوط آزاد :
شتاب سقوط آزاد اجسام در خلا به طبیعت جسم بستگی ندارد. بلکه فقط به محل جسم بستگی دارد. این شتاب ثابت است و مقدار آن با شتاب گرانشی که با علامت g نشان داده می‌شود، برابر است که آن هم تحت عنوان شتاب ثقلی مطرح است و مقدار آن بر روی زمین برابر 9.8m/s2 می‌باشد.


سقوط آزاد چیست؟
برای اینکه سنگی آزادانه سقوط کند، لازم نیست که شما آنرا در امتداد قائم رها کنید. می توانید سنگ را به طرف بالا ، پایین یا به اطراف پرتاب کنید. به محض اینکه سنگ در هر جهتی اختیاری از دست شما رها شود، سقوط آزاد خواهد کرد.

اگر سنگی را در امتداد قائم به طرف بالا با سرعت 25m/s پرتاب کنید ، چون شتاب به سمت پایین و در خلاف جهت سرعت است، سنگ بایستی در نقطه اوج حرکتش متوقف شده و برگردد. چون در حالت پایین آمدن شتاب در جهت حرکت است، سنگ سرعت می‌گیرد. اگر جسم در حال سکون ، خیلی سبک و یا سطح آن تخت باشد و یا اینکه از فاصله خیلی دور سقوط کرده باشد، مقاومت هوا قابل توجه می‌شود و شتاب جاذبه زمین در چنین حالتی متغیر می‌باشد.

آزمایش ساده :

فرض کنید شخصی در پشت بام خانه ایستاده و توپی را در راستای افق پرتاب می کند. توپ بدون هیچگونه سرعتی در راستای قائم ، از دست شخص رها میشود. اما ، نیروی گرانشی اجازه نمی‌دهد که این وضعیت ادامه یابد. توپ بعد از رها شدن از دست شخص رها می‌شود. اما ، نیروی گرانشی اجازه نمی‌دهد که این وضعیت ادامه یابد . توپ بعد از رها شدن از دست شخص با شتاب 9.8m/s2 به طرف پایین سرعت می‌گیرد و چون حرکت در امتداد قائم یک حرکت با شتاب یکنواخت است که از صفر شروع شده است، می‌توانیم از مجموعه معادلات استاندارد حرکت با شتاب ثابت استفاده کنیم.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق برهان نظم فایل ورد (word) دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق برهان نظم فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق برهان نظم فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق برهان نظم فایل ورد (word) :

برهان نظم:
برهان نظم (به انگلیسی: Teleological argument) یکی از مهم‌ترین، رایج‌ترین و آشناترین برهان‌های اثبات وجود خدا است، و در کنار برهان‌های مبتنی بر علیت، دو رکن مهم از باور استدلالی به خدا را تشکیل می‌دهند.
خلاصه برهان
معمولاً منظور از نظم در برهان نظم، نظم غایی است و به همین خاطر به آن برهان غایی (teleological) نیز گفته می‌شود. از دیدگاه مدافعین این برهان، مجموعه‌ای منظم است که هدفمند باشد و اعضای آن مجموعه به‌ گونه‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند که آن مجموعه در مسیر نیل به آن هدف رفتار کند.
از نظر مدافعین این برهان، جهان یک مجموعه منظم است که نمی‌تواند اتفاقی به وجود آمده باشد و باید ناظم باشعوری داشته باشد. جهان ما نشان دهنده وجود نوعی انتخاب است، نه اتفاقی کور. این انتخاب کننده خداست.
با آن‌که در کلام اسلامی به آن توجه چندانی نمی‌شود و بیشتر به مسیحیت تعلق دارد، مفسرین بسیاری از آیات قرآن را بیان کننده این برهان می‌دانند. برهان ساده‌است، و برای همین عمومیت زیادی دارد:
در جهان شکل‌های مختلفی از نظم وجود دارد، و می‌دانیم که نظم بدون ناظم ممکن نیست، و یک مجموعه منظم نمی‌تواند اتفاقی شکل گرفته باشد، پس جهان ناظمی دارد.
بدون شک مثال‌های زیادی در این مورد وجود دارد. مثلاً می‌گویند، ساعت به آن کوچکی طوری‌ است که نمی‌توان قبول کرد سازنده‌ای نداشته باشد، حال چطور می‌توانیم قبول کنیم که کل جهان با عظمتی بسیار بیشتر از آن بتواند سازنده‌ای نداشته باشد؟

برهان نظم از منظر شهید مطهری
برهان نظم از منظر شهید مطهری: مقدمه: عمومی ترین و ساده ترین طریقت در اثبات وجود خداوند برهانی است که از آن به برهان نظم یا غایت شناختی یاد می کنند. معمول ترین ادله بر وجود خداوند در تمامی ادیان و مذاهب الهی در طول تاریخ همواره برهان نظم بوده است. از این رو چه در تفکر اسلامی و چه در تفکر غربی مناظرات و جدلهای فراوانی حول این برهان شده است. بسیاری بر این اعتقادند که برهان نظم اساسا یک برهان فلسفی نیست بلکه ریشه و پایه ی تجربی دارد. زیرا اساس شکل گیری برهان نظم را روش تمثیل می دانند. از اینرو ادله ی نظم را دارای استحکام کمتری نسبت به سایر براهین خداشناختی می دانند. ویلیام پالی معاون اسقف کارلیسل و فیلسوف برجسته ی قرن هجدهم برهان نظم را در کتاب " الاهیات طبیعی " اینگونه تقریر کرده است: " فرض کنید در حال عبور از صحرایی پای من به سنگی برخورد کند و با این سوال رو برو شوم که چگونه این سنگ در آنجا قرار گرفته است. ممکن است پاسخ دهم که تا آنجا که من می دانم، این سنگ همواره اینجا بوده است. احتمالا اثبات نامعقول بودن این پاسخ چندان آسان نخواهد بود. اما فرض کنید که بر روی زمین ساعتی یافته ام و باید بررسی شود که بودن ساعت در آن مکان چگونه اتفاق افتاده است. بسیار بعید است که پاسخ قبلی به ذهن من خطور کند. یعنی اینکه تا آنجا که می دانم این ساعت همواره اینجا بوده است. اما چرا این جواب نباید آنگونه که برای سنگ مفید بود برای ساعت مفید باشد؟ چرا جواب مذکور آنگونه که در مورد اول قابل قبول بود در مورد دوم پذیرفتنی نیست؟ تنها دلیل آن است که وقتی ساعت را وارسی می کنیم می بینیم اجزای گوناگون آن برای هدفی پرداخته و به یکدیگر مرتبط شده اند. ( چیزی که در مورد سنگ نمی توان کشف نمود. ) مثلا این هدف که اجزای مذکور آنگونه طرح ریزی و به هم پیوند داه شده اند که تولید حرکت کنند و حرکت مذکور چنان تنظیم شده است که زمان را در شبانه روز نشان دهد. یعنی اگر اجزای مختلف به گونه ای متفاوت از آنچه هستند ساخته می شدند، مثلا در اندازه ای متفاوت با آنچه که دارند یا به هر روش یا ترتیب دیگری غیر از وضعیت کنونی تعبیه شده بودند، در این صورت یا اساسا هیچ حرکتی در ساعت به وقوع نمی پیوست و یا هیچ حرکتی که تامین کننده ی کاربرد کنونی آن باشد، واقع نمی شد. " در حقیقت پالی برهان خود را اینگونه مطرح می کند: او می پرسد اگر ساعتی را در بیابان ببینید در مورد آن چه فکری می کنید؟ مسلما هیچوقت فکر شما به این سمت سوق پیدا نمی کند که به طور اتفاقی این ساعت در بیابان و با کمک پدیده های طبیعی ساخته شده است. بلکه تصور می کنید این ساعت با این نظم و هماهنگی بین اعضایش باید صانعی آگاه و مدبر داشته باشد. زیرا عوامل طبیعی دارای خصیصه و ابزار مناسبی برای ایجاد این تدبیر نیستند. مهمترین عاملی که وجود صانع را تایید می کند وجود هدف و غایت به خصوصی ( نمایش زمان ) برای این شئ است که تعیین آن تنها از عهده ی شعوری آگاه بر می آید و امکان شکل گیری تصادفی این ساعت را منتفی می کند

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 1:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رایگان رفتار شناسی کاربردی گوسفند فایل ورد (word) دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رایگان رفتار شناسی کاربردی گوسفند فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رایگان رفتار شناسی کاربردی گوسفند فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رایگان رفتار شناسی کاربردی گوسفند فایل ورد (word) :

اما زمان متداول آن از 7 تا 12 ماهگی است . در بره نر یا ماده حتی قبل از فرا رسیدن بلوغ فیزیولوژیکی فعالیت های جفت یابی دیده می شود . اما در این دوران این فعالیت ها منجر به بارداری نمی شود . تحقیقات نشان می دهد که گوسفندهای ماده ای که در طول سال اول عمرشان زاد و ولد می کنند سود آوری بیشتری دارند . تولید مثل فعلی ، الگوی زاد و ولدگوسفند فصلی است می توان گفت گوسفندان بیشتر در پاییز که روزها کوتاهتر و هوا خنک تر است تولید مثل می کنند . غده صنوبری در مغزگوسفند آغاز فصل زاد و ولد را کنترل می کند . این غده هورمونی با نام ‹‹ ملاتونین ›› ترشح می کندکه بر هیپوتالاموس اثرگذاشته و منجر به آغاز تولید می شود . محرک ترشح ملاتونین کوتاه شدن روزها یا دوره نوری ( شیر دوره ) کوتاهتر است . جالب است که هرچه محیط زیست گوسفند از خط استوا دورتر باشد بیشتر تابع الگوی زاد وولد فعلی است . در مقابل گوسفندان که در مناطق استوایی و نیمه تاره ای زندگی می کنند رفتار ورتاکی بیشتری در طول سال نشان می دهند . در زمینه تغییر الگوی تولید مثل اقدامات متنوعی صورت گرفته است . یک مورد اسکان دادن ( نگهداری ) گوسفند در محیطی است که می توان طول روز و زمان تاریک و روشن شدن هوا را کنترل و تنظیم کرد . اکثر محققانی که درکاربرد این شیوه موفق بوده اند بر ضرورت وجود تاریکی مطلق تأکید دارند

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   56   57   58   59   60   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ