سفارش تبلیغ
صبا ویژن
رأى راست دولت را همراه است با آن روى آرد و با رفتن آن برود . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:32 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اخلال در سیستم بانکی فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اخلال در سیستم بانکی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اخلال در سیستم بانکی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اخلال در سیستم بانکی فایل ورد (word) :

اخلال های سیستم بانکی کشور نسبت به جهان
بی تردید نقش کانونی نظامهای بانکی در کارکرد نظام های اقتصادی انکارناپذیر است. در کشورهای صنعتی نقش بانکها طی دهه های اخیر با سرعت چشمگیری متحول شده و ابزارهای جدید همراه با فناوری نوین دراختیار خدمات بانکی درآمده است.

می دانیم که نظام بانکی کشور ما طی چند دهه اخیر به نحو نگران کننده ای از تحولات جهانی فاصله گرفته است. آنچه بر این وضعیت بیشترین تاثیر را گذاشته، ظهور و تداوم دیدگاههای غیرمتعارف درمورد نقش و کارکرد و هدفهای نظام بانکی است. از سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، دیدگاههای سیاسی بر چگونگی شکل گیری و عملکرد نظام بانکی مسلط بوده است. به طوری که بازار پول و خدمات بانکی هرگز مجال کارکرد اقتصادی نیافت و سرکوب مالی، ویژگی غالب این بازارها بود. به همین دلیل نیز نرخهای بهره و سود بانکی حقیقی در سالهای پیش از پیروزی انقلاب نیز اغلب منفی بوده است.

در سالهای پس از انقلاب چند مشکل دیگر نیز به این مشکل افزوده شد. ازجمله دولتی شدن بانکها، دست گشودن نظام سیاسی و اداری به منابع بانکها درجهت حل مسائلی که اصولا می‌بایستی با امکانات دولتی به حل آنها همت گماشته می شد، تعمیم سازوکارهای بودجه ای به منابع سیستم بانکی که منابع آن عمدتا از سپرده های مردم تامین می شد و مشکل مهمتر انتظار اجرای برنامه های رفاه اجتماعی یا تامینی توسط کارکردهای بانکی است. طبعا آنچه در ادبیات اقتصادی تحت عنوان سرکوب مالی خوانده می شود، همچنان طی دهه های اخیر درموردنظام بانکی کشور به روشنی قابل مشاهده است.اینکه کشور ما همچنان از خدمات بانکی برخوردار است و بانکهای کشور پیوسته آثار تحرک و تمایل به ایستادگی، ترمیم آسیب ها و تداوم حرکت را ازخود بروز داده اند، مرهون تلاش مدیران و کارکنان سیستم بانکی است که از پرکارترین مجموعه نیروی انسانی کشور می باشند.

اما مهمترین اخلال پیش روی نظام بانکی کشور ایجاد شرایط، آگاهی و تفاهم اجتماعی برای ادامه اصلاح نظام بانکی و اعتباری کشور می باشد. افزون بر آن، خواه ناخواه نظام اقتصادی ما در مواجهه و تعامل با اقتصاد جهانی است. طبعا وجود یک نظام بانکی عقب مانده، نمی تواند از این گونه مراوده ها درجهت تامین منافع کامل برای کشور استفاده کند. به همین دلیل نیز مشکل اساسی دوم چگونگی آماده سازی و روزآمدی نظام بانکی برای هماوردی در دنیای رقابت سخت و پیچیده امروز است.

مطالب بالا را آقای دکتر سیدمحمد طبیبیان رئیس موسسه عالی بانکداری ایران در شانزدهمین همایش بانکداری اسلامی با هدف چگونگی ایجاد همگرایی با بانکداری بین المللی بیان کردند.

در این همایش که با حضور محققان مسایل بانکداری، مدیران و کارشناسان نظام بانکی و نیز دانشجویان رشته بانکداری همراه بود، چگونگی آماده سازی و روزآمد ساختن نظام بانکی برای رقابت با دنیای پیچیده امروز و نیز شرایط اصلاح نظام بانکی و اعتباری کشور درجهت همگرایی هرچه بیشتر با نظام بانکداری جهانی موردمطالعه و بررسی قرار گرفت. در ادامه خلاصه ای ازچند سخنرانی و مقاله را می خوانیم.

سیستم بانکی و تامین منابع سرمایه‌گذاری
آقایان فرهاد نیلی معاون اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ابوالفضل اکرمی رئیس دایره پولی و بانکی اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی و سیدمحمود علوی رئیس دایره طراحی الگوهای اقتصادی اداره بررسی اقتصادی بانک مرکزی طی مقاله ای به نقش سیستم بانکی در تامین منابع سرمایه گذاری اشاره کرده و معتقدند: از سال 1368، کشور سه برنامه توسعه را تجربه کرده است. هریک از این برنامه ها، در مراحل مختلف طراحی، تدوین، تصویب و اجرا با مشکلاتی روبرو بوده اند. فضای فکری حاکم برکشور و میزان هماهنگی و هم نظری دولت و مجلس در زمان تدوین برنامه ها، منشا اصلی مشکلات مورداشاره بوده است.

برنامه چهارم توسعه نیز از این قاعده مستثنا نیست. هرچند طراحی و تدوین برنامه مزبور توسط دولت در فضایی کم تنش انجام پذیرفت. اما تصویب برنامه به دلیل تقارن با دوران انتقال مسئولیت ازمجلس ششم به مجلس هفتم با مشکلات فراوانی روبرو شد. نتیجه آنکه سند تصویب شده فاقد یکپارچگی لازم، انسجام و سازگاری درونی است به گونه ای که به سختی می توان آن را به عنوان یک مجموعه سیاستی تلقی نمود.

در زمان تهیه برنامه چهارم، دولت در اقدامی ابتکاری، تصویر متغیرهای کلان اقتصادی طی سالهای برنامه چهارم را با تفصیلی کم نظیر در قالب جداول کمی برنامه تنظیم و همراه با لایحه برنامه چهارم به مجلس شورای اسلامی ارائه نمود. این مجموعه درخلال مذاکرات میان مجلس و دولت، تقریبا دست نخورده باقی ماند، به گونه ای که جدول های ابلاغ شده از سوی مجلس با پیشنهاد دولت تفاوت چندانی ندارد.
مستندات برنامه چهارم توسعه نشان می‌دهند که رشد سریع، پایدار و غیرتورمی مهمترین هدف برنامه قلمداد شده است. نیل به متوسط رشد اقتصادی 8 درصدی در کنار متوسط نرخ تورمی در حدود 10 درصد طی سالهای 84 تا 88 مهمترین هدف برنامه چهارم است که بقیه اهداف و الزامات را درپی خود می کشاند.

نگاهی به اهداف فوق در مقایسه با عملکرد سه برنامه قبلی نشان می دهد که این هدف، بسیار بلندپروازانه است (جدول 1 – 2). صرف نظر از امکانپذیری تحقق چنین هدفی، الزامات هدف فوق برای بخش مالی اقتصاد کشور بسیار حائزاهمیت است. بخش مالی وبویژه بانکها ازنظر تامین مالی سرمایه گذاری موردنیاز برای رشد اقتصادی از یک سو و کاهش تورم درحد ارقام یک رقمی در سالهای پایانی برنامه ازسوی دیگر تکلیفی سنگین برعهده دارند.

تبیین نقش تفصیلی بانکها در قالب بسته سیاستی برنامه چهارم نیازمند طراحی «استراتژی توسعه مالی کشور» است. استراتژی مزبور در صورت تدوین قاعدتا دوره زمانی فراتر از برنامه چهارم را پوشش خواهد داد. در صورت فقدان چنین استراتژی ای، لازم است، حداقل خطوط راهنما و سیاستهای حاکم بر بخش مالی تبیین شوند تا در آن چارچوب بتوان نقش بانکها را در پنج سال آتی برای نیل به رشد غیرتورمی هدفگذاری شده در برنامه چهارم تعیین کرد.

برآورد سرمایه گذاری در چارچوب اهداف برنامه چهارم
مستندات برنامه چهارم توسعه نشان می دهد که شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی، کاهش تورم و تقویت هم پیوندی با اقتصاد جهانی، مهمترین ارکان برنامه مزبور است و رشد بهره وری، سرمایه گذاری فیزیکی، گسترش تجارت خارجی و جذب منابع مالی از بازارهای بین المللی به عنوان مهمترین ابزار شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی کشور درنظر گرفته شده است. سوال اساسی در این زمینه آن است که برای متوسط رشد اقتصادی سالانه 8 درصد طی سالهای 88 – 4831، چه میزان سرمایه گذاری موردنیاز است؟ سرمایه گذاری مذکور بین بخشهای دولتی، خصوصی، اقتصاد داخلی و بخش خارجی چگونه باید توزیع شود تا در بخش مالی، تراز بودجه دولت را نامتعادل نکند‌؛ در بخش پولی، هدف متوسط رشد نقدینگی 20 درصدی را تامین و در بخش خارجی، آسیب پذیری بین المللی اقتصاد کشور را در قالب شاخصهایی چون نسبت بازپرداخت دیون به درآمدهای صادراتی، موقعیت باز ارزی بانکها و نسبت واردات به ذخایر خارجی بانک مرکزی افزایش ندهد.

مؤلفان مقاله معتقدند، بررسی های انجام شده در زمان تدوین لایحه برنامه چهارم توسعه نشان می دهد برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی که مبتنی بر روند رشد سرمایه گذاری و قیود ناظر بر وضعیت ترازپرداختها، نقدینگی و تورم می باشد، حداکثر 80 درصد از رشد اقتصادی از طریق انباشت عوامل تولید و 20 درصد بقیه ازطریق ارتقای بهره وری کل عوامل تولید می باید تامین شود. همچنین معادل 6/24 میلیارد دلار از کسری پس انداز ناخالص داخلی (برای تحقق هدف رشد سرمایه گذاری) از محل کسری حساب جاری موازنه پرداخت های خارجی و 7/6 میلیارد دلار نیز برای تحقق الزامات ثبات ارزی می باید از حساب سرمایه ترازپرداختها تامین شود.

به عبارت دیگر، با مفروض داشتن الزامات مالی داخلی و سازگاری درونی اهداف و راهبردهای سیاستی بخش داخلی اقتصاد کشور، در طول برنامه پنج ساله چهارم، می بایست معادل 31/3 میلیارد دلار از پس انداز خارجی با استفاده از ابزارهای سرمایه گذاری و استقراض باید برای اقتصاد ایران جذب شود تا الزامات ثبات و سلامت مالی حوزه خارجی اقتصاد مدنظر قرار گیرد.

همچنین بررسی های به عمل آمده نشان می دهند در صورتی که بدون فراهم آوردن زمینه های اقتصادی، سیاسی، حقوقی و علمی لازم، تحقق رشد 8 درصد تنها ازطریق جذب منابع سرمایه ای هدف گذاری شود، نرخ رشدهای برنامه ریزی شده از سال 1385 به بعد محقق نخواهدشد، مگرآنکه به خالص دیون خارجی کشور بیش از 2/68 میلیارد دلار افزوده گردد. بازتاب چنین پدیده ای بروز بحران بازپرداخت بدهی ها از سال 1386 به بعد خواهدبود که اعتبار کشور را به دلیل کسری مستمر تراز تجاری دچار اخلال می سازد.

رشد سریع، باثبات و غیرتورمی فقط ازطریق جذب منابع مالی و گسترش تجارت خارجی امکان پذیر نیست. برای تحقق رشد سریع و قابل تداوم باید پایه رشد از وضعیت کنونی که عمدتا متکی بر سرمایه گذاری فیزیکی و صادرات نفتی است، متحول گردد. مهمترین راهکارهایی که این تحول را امکان پذیر می کنند، عبارتند از: توسعه سرمایه انسانی، ارتقای فناوری و توسعه و تعمیق دانش فنی، صیانت از سرمایه های ملی و استفاده مطلوب از منابع، ایجاد محیط سیاسی و حقوقی مناسب برای رشد اقتصادی، ایجاد محیط باثبات اقتصاد کلان و کاهش عدم قطعیت ها و نااطمینانی ها، ایجاد فضای رقابتی در سطح خرد، بازنگری اساسی در نقش دولت و ارتقای کیفیت نظام سیاستگذاری و مدیریت کلان کشور و سرانجام گسترش تجارت خارجی وساماندهی تولید داخلی درجهت ادغام در زنجیره تولید جهانی.

حداکثر رشد اقتصادی با تکیه بر سرمایه گذاری، براساس منابع مالی قابل تامین از پس انداز ناخالص داخلی به اضافه حداکثر منابع قابل جذب خارجی که بازپرداخت آن در حد تحمل اقتصاد است، 5/6 درصد خواهدبود. در این صورت 5/1 واحد درصد بقیه رشد اقتصادی موردنیاز نیز می بایست، ازطریق رشد بهره وری محقق گردد. در مطالعه به عمل آمده، با فرض عدم رشد هزینه های مصرفی دولت به قیمت ثابت، رشد مصرف کل ناشی از رشد مصرف خصوصی خانوارها و معادل 4/6 درصد در سال درنظر گرفته شده است. در این صورت مجموع پس انداز ناخالص داخلی، به قیمت های ثابت سال 81، حدود 3 هزار تریلیون ریال طی دوره برنامه چهارم خواهدبود.

تجربه کشورهای درحال گذار و اقتصادهای درحال رشد نشان می دهد که میزان جذب منابع مالی خارجی به طور متوسط از حدود 5/2 درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای مزبور تجاوز نمی کند. بررسی های به عمل آمده نیز حاکی از آن است که مدیریت بدهی های خارجی و شاخصهای آسیب پذیری بخش خارجی در صورت رعایت چنین قیدی، از وضعیت باثبات و قابل تحملی برخوردار خواهدبود. براین اساس سقف کسری پس انداز ناخالص داخلی برابر با 5/2 درصد تولید ناخالص داخلی درنظر گرفته شد. این رقم، با احتساب پس انداز ناخالص داخلی به دست آمده، حداکثر میزان سرمایه گذاری قابل انجام را به دست می دهد. تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در این صورت به طور متوسط سالانه 12 درصد رشد خواهدکرد.

محاسبات نشان می دهد که مجموع منابع مالی موردنیاز برای سرمایه گذاری در برنامه چهارم بالغ بر 4086 تریلیون ریال است که 3750 تریلیون ریال آن از منابع داخلی و 336 تریلیون ریال بقیه از منابع خارجی می بایست تامین شود.

برای آنکه در چارچوب نظام ارزی شناور مدیریت شده، قدرت مداخله بانک مرکزی در بازار ارز حفظ شود، یک فرض شبیه سازی که در جدولهای کمی برنامه چهارم در بخش خارجی (پیش بینی تراز پرداختها) و پولی (ترازنامه تلفیقی سیستم بانکی) رعایت شده است، ثبات نسبی سهم خالص دارائی های خارجی بانک مرکزی در نقدینگی است.

شاخصهای عملکرد بخش خارجی، مبتنی بر تغییرات ترازپرداختها، به گونه ای است که بازپرداخت تعهدات ارزی به درآمد صادرات کالایی کشور، از 18 درصد تجاوز نمی کند؛ خالص موقعیت باز ارزی کشور در سال پایان برنامه به 5/28 میلیارد دلار کسری می رسد؛ و ذخایر ارزی بانک مرکزی در بدترین شرایط می تواند 7/6 ماه واردات کشور را تدارک نماید. این شاخصها نشان می دهد که ثبات اقتصاد کلان از حیث مبادلات مالی بخش خارجی، در گزینه فوق حفظ می شود. ارقام

ریالی منابع مالی برنامه چهارم، از مجموع 4086 تریلیون ریال منابع داخلی موردنیاز برای سرمایه گذاری در سالهای برنامه چهارم، به ترتیب 620 و 472 تریلیون ریال از محل پس انداز دولت مرکزی و شرکتهای دولتی قابل تامین است. تراز تلفیقی سیستم بانکی نشان می دهد که با حفظ متوسط رشد 20 درصدی در نقدینگی، سیستم بانکی می تواند 1290 تریلیون ریال از منابع موردنیاز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی را ازطریق اعطای تسهیلات اعتباری تامین کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  ازدواج و مسائل بهداشتی آن فایل ورد (word) دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ازدواج و مسائل بهداشتی آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

اهمیت بهداشت ازدواج را تشریح کنید؟
داشتن آمادگی جسمی و روحی لازم برای ازدواج، علاوه بر تحکیم بنیان خانواده موجب تضمین سلامت فرزندان خواهد بود. اطمینان از مبتلا نبودن زوجین به بیماری مسری، نداشتن اعتیاد و بیماری روانی شدید و غیرقابل کنترل، نبود زمینه مشترک بروز بیماریهای ژنتیک در زوجین و داشتن شناخت لازم در مورد فیزیولوژی جنس مخالف از جمله مواردی است که در بهداشت ازدواج، به آنها پرداخته می شود.
2-    آزمایشهای لازم قبل از ازدواج را نام ببرید؟
این آزمایشها شامل آزمایش خون (از نظر وجود کم خونی و بیماری تالاسمی و نیز تشخیص گروههای خونی) و آزمایش ادرار (از نظر وجود بیماری مقاربتی و اعتیاد) است و در صورت نیاز، آزمایشهای تکمیلی انجام می شود.
3-    ازدواجهای فامیلی را تعریف کنید؟
عبارت است از ازدواج بین دو نفر که با یکدیگر خویشاوند هستند و دارای ژنهای مشابه با ساختمان یکسان اند و ژنهای مشابه را از اجداد و گذشتگان مشترک دریافت کرده اند.
4- انواع بیماریهایی که در اثر ازدواجهای فامیلی افزایش می یابد را نام ببرید؟
دیابت، انواع سرطانها، فشار خون، میگرن، تالاسمی، زخم معده، کند ذهنی، میکروسفالی، بیماری داسی شدن سلولهای خونی، فنیل کتونوری، بیماری روانی، انواع اختلالات متابولیسم، ناشنوایی، نقایص مادرزادی.
5- بروز بیشتر اختلالات مادرزادی در ازدواجهای فامیلی در اثر چیست؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فایل ورد (word) دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فایل ورد (word) :

دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

MARKETING
بازاریابی
انواع بازاریابی
1- سنتی: تمرکز اصلی بر فروش محصولات تولید شده مجموعه ای از فعالیتهای بازرگانی که جریان کالا را از تولید تا مصرف شامل می شود.
2- مدرن: برآوردن نیاز مشتری و برنامه ریزی بر اساس آن.

صنعت جهانگردی مشتری گراست (customer oriented)
در تعریف سنتی، بیشتر به سود توجه می شود ولی در تعریف مدرن هم سود و هم مشتری مورد توجه قرار می گیرند.
موارد حائز اهمیت در بازاریابی مدرن:
1- شناخت مشتری2- نیاز مشتری3-روش برآوردن نیاز مشتری
نیاز: عبارت است از میل به داشتن چیزی که نبود آن باعث ناراحتی و عذاب می شود و یا حالت و احساسی که به موجب آن فرد احساس محرومیتی می کند که موجب رنج و ناراحتی است (یعنی حد فاصل بین وضع موجود و وضع مطلوب)
خواسته: عبارت است از کلیه نیازهای مبتنی بر معیارهای ارزشی جامعه فرهنگ جامعه و شخصیت افراد.
تقاضا: عبارت است از هنگامیکه خواسته با قدرت خرید همراه باشد.
مثلاً در مورد مشروبات الکلی ، نیاز آن می تواند برای فرد وجود داشته باشد اما در برخی جوامع از جمله کشور ما مورد قبول نمی باشد. در نتیجه خواسته چون مثبت نبوده و مقبولیت اجتماعی ندارد، با قدرت خرید متناسب نمی باشد. بنابراین باید ابتدا نیاز به خواسته و بعد به تقاضا تبدیل شود تا بتوان برای رفع آن فعالیت نمود.

 

نیازهای مازلو: این فرد معتقد است که اگر فرد نیاز اولیه خود که نیاز به ادامه بقا (فیزیولوژیکی) که شامل هوا، آب ، غذا و نیازهای جنسی است فراهم شود به سراغ مرحله دوم یعنی رفع نیاز ایمنی و محافظت مثل خانه و سرپناه و متعاقب آن به مرحله سوم یعنی رفع نیاز اجتماعی مانند کسب اشتغال و ارتباط با دیگران وارد شده، سپس به مرحله چهارم یعنی نیاز به حرمت و عزت نفس یا قدر و منزلت رسیده و در نهایت به مرحله پنجم به راس هرم نیاز یعنی به خودشکوفایی صعود میکند.

روانشناسان می گویند: رفتار انسان تابع قویترین نیازش می باشد.
بازار: مجموعه متقاضیان بالقوه و بالفعل، محل تجمع عده ای از مصرف کنندگان که دارای نیازهای مشترک بوده و از وسیله مبادله مشترکی هم استفاده می کنند.

چهار شرط اصلی تشکیل بازار:
1- وجود متقاضی یا مصرف کننده
2- نیاز و احتیاج
3- قدرت خرید
4- وجود عرضه کننده یا فروشنده کالا
انواع بازار
1- بازار خدمات و کالا
2- بازار سرمایه
3- بازار پول
مکاتب فلسفه بازار

1- فلسفه کالاگرا : Product Concept
در این مکتب مشتری به سراغ کالایی می رود که بهترین کیفیت و کارآیی را داشته باشد و همچنین دارای بهترین ظاهر باشد . در اینجا مشتری با آگاهی کالای خاص را خریداری می کند.
2- فلسفه فروش گرا: The Selling Concept
در این مکتب مشتری به سراغ کالایی می رود که بواسطه ابزارهای پیش برد فروش مانن تبلیغ و روابط عمومی بیشتر نمایانده شده است، هر چه این فعالیتها بیشتر باشد طبیعتاً فروش نیز بیشتر خواهد بود.
3- فلسفه بازاریابی گرا: Marketing Concept
این مکتب می گوید: برای موفقیت بیشتر در بازار باید به نیازها و خواسته های خرد (Micro) مصرف کننده توجه کرد. طبیعی است که در این شرایط کسب رضایت بیشتر مصرف کننده در گرو پاسخگوئی بیشتر به نیازهاست که خود این در قالب یکسری فعالیتهای گسترده قابل شکل گیری است.
4-فلسفه بازاریابی جامعه گرا: The Social Marketing Concept
این مکتب معتقد است که سازمان باید نیازها و خواسته های کلان (Macro) بازار را بدقت ارزیابی نموده و در پاسخگویی به این نیازها نسبت به سایر رقبا برتری جوید. در فلسفه بازاریابی گرا رقیب خود را نمایان می کند و در فلسفه بازاریابی جامعه گرا رقابت افزایش می

یابد و مایه و انرژی بیشتری مصرف می شود که اگر به ثمر برسد سود بیشتری دارد.
5- فلسفه تولید گرا Production Concept:
این فلسفه بر این باور است که مشتری به کالایی روی می آورد که می بیند و در دسترس دارد . پس ما تولید می کنیم و در دسترس قرار می دهیم. مثل سوپرمارکت ها که مشتری در همان محل با دیدن کالا تصمیم بهخرید می گیرد. محور تفکر این گروه کالاهای توزیعی است.

اهداف نظام بازاریابی در فلسفه جامعه گرا:
1- به حداکثر رساندن مصرف
2- بالا بردن و بیشتر کردن حق انتخاب مشتری

3- بالا بردن میزان رضایت مصرف کننده
4- بالا بردن کیفیت زندگی

موانع بازاریابی:
1- عدم وجود امکان برآورده ساختن کل نیاز مصرف کننده (مثل سرو مشروب)
2- وجود تفاوتهای رفتاری و روانی و اجتماعی میان مصرف کنندگان (با همه به یک زبان نمی توان صحبت کرد) تفاوت ضائقه ها و زبانها

وظیفه بازاریاب در برار موانع فوق:
الف – مطالعه و شناخت کل بازار ب – شناسایی رقبا

مدیریت: Management
1- اطمینان کامل: زمانی که اطمینان کامل از تصمیم گیری داریم که اطلاعاتمان کامل است و از حصول نتایج آن هم مطمئن هستیم. می دانیم که چکار می کنیم و تمام فاکتورهای تصمیم گیری برایمان واضح است.
2- مخاطره: زمانیکه اطلاعات کامل نیست، طبیعتاً راجع به نتایج اطمینان نداریم و قابلیت پیش بینی نتایج کمتر می باشد.
3- عدم اطمینان: زمانیست که اطلاعات خیلی کم است و نتایج اصلاً قابل پیش بینی نمی باشد.

مدیریت بازار:

عبارت است از تجزیه و تحلیل برنامه ریزی، بکارگیری و کنترل برنامه هایی که برای ایجاد و حفظ مبادلات سودمند با خریداران مورد نظر که در جهت دستیابی به اهداف سازمان صورت میگیرد . مثلاً فروش پفک که تولیدی شناخته شده است . در بازار قدیم فقط مسئله فروش مطرح است بدون توسعه بازار در حایکه در بازار جدید مسئله توسعه محصول و بازار همزمان وجود دارد.
محصول جدید محصول قدیم
توسعه محصول فروش بازار قدیم
توسعه محصول توسعه بازار بازار جدید
تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف SWOT ANALYSIS
نقطه ضعف W= weakness نقطه قوتS= strength point
تهدید T= Threat فرصت O=opportunity
موارد W,S جزء عوامل درونی سازمان و موارد T,O جزء‌ عوامل خارج سازمان میباشند.
(S) در شرایطی که نیروهای مجرب و تحصیل کرده در سازمان باشند بنوعی نقطه قوت برای مجموعه خواهند بود.

(W) و اگر نیروی مجرب و کارآزموده نداشته باشیم جزء‌نقاط ضعف محسوب می شود.
(O) و هجوم شرکتهای نفتی در ایران به خاطر وجود نفت نوعی فرصت به حساب می آید.
(T) شرایطی مانند یازده سپتامبر و افغانستان که عامل خارجیست از نمونه های تهدید بوده هنر مدیریت تقویت نقطه قوت و ضعف وتغییر آن به نقطه قوت می باشد.
تحقیقات بازار Market Reaserching

حلقه اتصالی میان تولید کننده و مصرف کننده که بیانگر فرصتها و تهدیدهای مرتبط با سازمان بوده و راهکارهای برخورد و مقابله با هر یک را نشان میدهد.
خصوصیات سازمان موفق
1- شناخت عوامل محیطی
2- شناخت اثرات این عوامل بر ساز مان
3- راهکارهای برخورد با هر اثر

عوامل عمده موجود در بازار (عوامل محیطی)

1- تامین کنندگان : material (موارد اصلی کار) مثل ایرلاین که یک تامین کننده برای آ‍ژانس است.
2- واسطه ها : مثل الف – عوامل بازاریابی که بخشی از واسطه ها هستند. ب – واسطه مالی از قبیل بانکها ، موسسات مالی و اعتباری پ – واسطه فروش مثل آ‍ژانسهای خرده فروش
نحوه عملکرد هر یک از واسطه ها در فروش تاثثر می گذارند . در اینجا عوامل باز اریابی مربوط به مجموعه درونی نبوده بلکه افرادی هستند که از بیرون روی سیستم ما تاثیر می گذارند.
3- مشتریان : الف – مصرف کنندگان (خود مصرف کننده) ب – مصرف کننده صنعتی پ – واسطه ها (که بانیت فروش می خرند) ت- مصرف کنندگان دولتی (سازمانهای دولتی) ث – مصرف کنندگان بین المللی (افراد خارجی که In coming هستند).

واسطه : مصرف کننده ای که کالا را می خرد و بعد می فروشد
4- رقبا
5- فرهنگ عمومی جامعه : که عوامل تاثیرگذار بر آن عبارتند از:
الف – عوامل جمعیتی: (سن، جنس، تحصیلات)
ب – عوامل طبیعی: (انرژی ، آلودگی محیطی، شرایط اقلیمی) مثل آب گرم سرعین و خواص درمانی آن به عنوان یک فرصت و احیاناً پرتوهای اشعه ایکس در رامسر به عنوان یک تهدید
ت – عوامل تکنولوژیکی: (ابداعات و اختراعات) مثل استفاده از تله کابین در نمک آبرود و یا کشف معدن طلا در یک منطقه

ث – عوامل سیاسی: (حمایتها و تسهیلات دولتی) مثل مهر و ویزای اسرائیل
ج – عوامل فرهنگی: (مثل عکس العمل دولت ما در مورد تور حج عمر و یا مسافرت یک فرد به اسرائیل)

چهار شاخص عوامل فرهنگی:
1- تغییر از جامعه (من محور)‌ به جامعه (ما محور) (خودم سعی و تلاش می کنم، مشکلاتم را بررسی می کنیم،اول از خود شروع می کنم).
2- تغییر از جامعه (ارضای با تاخیر) به جامعه (ارضای فوری) (یک شبه بار خود را می بندم!)
3- تغییر از جامعه (سخت کوش) به جامعه (رفاه طلب) جامعه ای که مردم انتظار کار کردن ندارند، ساعت 10 سر کار می روند
4- تغییر از جامعه با (روابط سیاسی) به جامعه با (روابط غیر رسمی) (پارتی بازی و رانت خواری).
اختلاف بین واحدهای خدماتی و تولیدی:
ناملموس بودن خدمات (مثلاً کسب نظر در رابطه با سفر که بدلیل اختلاف سلیقه ها متفاوت است) منابع اطلاعاتی هر سازمان: منابع داخلی (روابط عمومی، تدارکات، حسابداری، واحد فروش) منابع خارجی (شامل تمام مواردی که راجع به بازار اطلاعات میدهد مثل رقبا، واسطه ها ، تبلیغات، پیشبرد فروش بر اساس اطلاعات بدست آمده از این دو منبع، مدیریت می تواند تصمیم گیری کند . (برآورد و پیش بینی کلید اطلاعات تحقیق بازار نامیده می شود.)

انواع تحقیقات بازاریابی

1- ارزیابی پتانسیل بازار Evaluating Market Potential
در این روش جمع آوری اطلاعات و درستی و دقت آن را بررسی نموده تا ببینند بازار چقدر کشش دارد.
2- منابع اطلاعاتی Information Sources
الف – منابع اطلاعاتی که به طور مداوم از داخل خود مجموعه فعالیت و به جمع آوری اطلاعات می پردازد که هزینه زیادی دارند. Continuing Data Sources
ب- منابع اطلاعاتی که توسط سازمانهای خارج در اختیار ما قرار میگیرد . یکی از معایب این منابع این است که همیشه در دسترس نیست. Regular and Irregular Data Sources
ج – منابع اطلاعاتی که بصورت دوره ای چاپ و منتشر و در اختیار سازمانهای ذیربط قرار میگیرند. (فصلنامه ها یا ماهنامه های گردشگری) Periodic Data Sources
البته این هم از منابع خارجی سازمان هستند اما دستیابی به آن مشخص است. (در صنعت جهانگردی ترکیبی از این سه منبع لازم است.)

 

DATA COLLECTION TECHNIQUES
روش جمع آوری اطلاعات در صنعت گردشگری
1- تحقیق کتابخانه ای : Desk Research
منبع اطلاعات دست دوم شامل تحقیقاتی که از مسافرین کسب می شود. Secondary Sources Research
2- تحقیق مشاهده ای: Observation
الف – مشاهده رفتار Behavior Observation
ب – مشاهده مستیم Direct Observation
نماینده ای به عنوان تحقیق کننده انتخاب شده در آن محل با مشاهده برخوردها اطلاعات را می گیرد. مثلا در بررسی موزه کاخ سعد آباد، شاید رفتار افراد و یا مستقیما تعداد افراد مورد بررسی قرار می گیرد.
3- تحقیق میدانی : Survey Research
که در این تحقیق حجم و دامنه اطلاعات بشدت گسترده و پیچیده تر می شود .
در مقوله تحقیق میدانی به مواردی بر می خوریم که عبارتند از: فعالیتها activities علائق interests، باورها opinion و نیازهای خاص مسافر Special needs of travelers که همه مورد توجه قرار می گیرند تحقیق مشاهده ای می تواند بخشی از تحقیق میدانی باشد اما تحقیق میدانی وسیع تر و جامع می باشد.

انواع تحقیق میدانی Types of Survey Research
1- تحقیق غیر رسمی Informal Survey(مکالمه تلفنی با مشتریان و نظر سنجی)
مثلاًٌ نظر سنجی تلفنی بصورت دوستانه و جمع آوری نقطه نظرات مسافرین که می تواند بصورت ملاقات حضوری هم انجام شود.
2- صندوق انتقادات و پیشنهادات Suggestion Box
که مشکل موجود در این روش، محدود بودن دامنه پاسخگویی ما و مغرضانه بودن نظرها می باشد.
3- پرسشنامه Questionaires
روش جمع آوری اطلاعات بوسیله پرسشنامه دارای طبقه بندی های مختلف از قبیل:
الف – on-site که در محل و با مراجعه حضوری پرسشنامه را تکمیل می کنیم.
ب : mail return – پرسشنامه را برای فرد پست می کنیم، در ضمن به آنها یادآوری می کنیم که هزینه پستی آن هم پرداخت شده، آنرا پر کرده و در صندوق بیاندازید – ارسال پرسشنامه + ترجیحاً هزینه پست.
پ: interview – مصاحب ، پرسشنامه ای را تهیه می کنیم و با مراجعه به افراد و سازمانهای مختلف مورد نظر، سئوالها را مطرح کرده و جواب آنها را خودمان می نویسیم. و یا در قالب مکالمه تلفنی (face to face question) که در اینجا مصاحبه گر باید مهارت خاص داشته باشد تا به خوبی بتواند مصاحبه را انجام و اطلاعات لازم را جمع آوری نماید.
مخارج یا هزینه های توریست: Visitor Expenditures

بخش اعظم سرمایه گذاری دولتها برای جذب توریست، دستیابی به منافع مادی است . طبیعی است هر چه مخارج توریست بیشتر باشد، سود آن محل هم بیشتر خواهد بود.
مثلاً وجود جهانگرد در هتل علاوه بر هزینه مبلغی هم به عنوان مالیات اخذ می شود، برای بازدید از یک موزه باز هم مقداری از پول صرف مالیات خواهد شد که سود زیادی را بدنبال داشته و هزینه توریست منافعی را به دنبال دارد که به آن درآمد محلی یا local income می گویند.
نکات دیگر:
DPI مخفف Detail Passenger Intinerary است.
تور بر اساس خدمات:
1- F/B = Full board صبحانه ، ناهار، شام، اقامت ، اتوبوس، ورودی ها، بیمه ، پرواز های داخلی منهای تلفن و لباس شویی
2- H/B = Half board همانند خدمات فوق به غیر از ناهار
3- B/B = Breakfast منهای ناهار و شام
4 اصل لازم برای جذب توریست در هر کشور:
1- جذابیت 2- امکانات 3- تصویر 4- امنیت

 

4 سایت مهم ثبت شده در سازمان میراث فرهنگی یونسکو
1- پرسپولیس 2- میدان نقش جهان 3- چغازنبیل 4- آرت
حق الزحمه
نوع سرویس هزینه $ واحد $
21 نوبت غذای راننده و کمک 161 روزی 23
8 روز راهنما 800 روزی 100
جمع کل 961
قیمت گذاری نوع اتوبوس
ایام تور کامل شب رو یک سر خالی ترانسفر جمع مبلغ به دلار
اول 80000 80000 100$
دوم 200000 200000 400000 500$
سوم 200000 250$
چهارم 200000 250$
پنجم 200000 140000 80000 420000 500$
ششم 200000 250$
هفتم 200000 250$
هشتم 80000 100$
جمع کل 2200$
تذکر: هزینه شب رو، 70% هزینه تور کامل است.
محاسبه هزینه حمل و نقل و راهنما برای هر نفر:
هزینه حمل و نقل و راهنما برای هر نفر برای 7 شب = هزینه حمل و نقل+هزینه راهنما
تعداد افراد تور
3100 800 + 2200
= دلار هزینه حمل و نقل و راهنما برای هر نفر 155=20 : 3100
محاسبه هزینه تور لیدر به ازای هر نفر :
هزینه تور لیدر = هزینه هر نفر
تعداد افراد تور
مجموع هزینه اتوبوس، راهنما و بقیه سرویس ها دلار 845 = 690+155
هزینه تور لیدر دلار 42 = 20 : 845

محاسبه نهایی و اعلام هزینه 7 شب اقامت برای هر توریست:
نوع هزینه هزینه $ توضیحات
هزینه هر نفر 845
هزینه تور لیدر 42
جمع هزینه 887
سهم تور 177 سهم تور بر اساس 20% جمع هزینه محاسبه می شود
جمع کل هزینه 1064 هر نفر باید پرداخت کند
با عملیات فوق مشخص شده که برای تور با هفت شب اقامت هر توریست باید مبلغ 1064 دلار بپردازد.

محاسبه تور یکروزه
مقصد: کاخ گلستان
بازدید کننده: 40 نفر (40 PAX)
خدمات : اتوبوس، راهنما، ورودیه، پذیرایی
ساده ترین حالت ممکن اینکه شرکت می گوید 40 نفر مسافر دارم و می خواهم یکروزه به کاخ گلستان بروند. اتوبوس، ورودیه، پذیرایی (اتوبوس و راهنما جزء هزینه گروهی ، ورودیه و پذیرایی جزء هز ینه انفرادی است).
گشت زمان بیشتری می طلبد، لذا 2 ساعت اتوبوس را زودتر می خواهیم.
برخی از هز ینه ها برای کل گروه بوده و به تعداد ربطی ندارند، مثل اتوبوس و راهنما اما هزینه های انفرادی به تعداد بستگی دارند.

هزینه گروهی
اتوبوس 40000 تومان
راهنما 4000 تومان

هزینه انفرادی
ورودیه 200 تومان
پذیرایی 100 تومان

 

هزینه گروهی برای کل گروه و هزینه انفرادی برای تک تک افراد می باشد. همیشه قیمت تور برای هر نفر محاسبه می گردد، سپس تمام هزینه ها به انفرادی تبدیل میشود.
محاسبه هزینه یک نفر
نوع سرویس هزینه کل هزینه هر نفر
اتوبوس 40000 1000
راهنما 4000 100
ورودیه 200
پذیرایی 100
مجموع هزینه هر نفر بطور خام 1400 تومان

محاسبه 20% سود از مجموع هزینه خام هر نفر
تومان سود 280 = 100 : 20 X1400

بنابراین نرخ تور برای هر نفر بدین قرار است:
مجموع هزینه خام هر نفر 1400 تومان
20% سود 280 تومان
نرخ تور برای هر نفر 1680 تومان

Group – to/per-Formd
در این حالت تقاضا را شرکت نداده است بلکه قرار است که خودمان تور را درست کنیم. Public Tour با همان هزینه های بالا، ولی در اینجا تعداد نفرات مشخص نیست. معلوم نیست چند نفر ثبت نام کنند. پس یک عددی برای خود در نظر می گیریم، برای چند هفته یا یکماه دیگر می خواهیم تور بگذاریم شاید 40 نفر جور نشود. حد نصابی را در نظر می گیریم که اگر به این تعداد برسد تور را اجرا و در غیر اینصورت تور ضرر می دهد و لغو می شود.

مثلا با 20 نفر ثبت نام تور انجام شود که به آن حد نصاب یا break point (نقطه سرشکن)‌می گویند. نرخ را روی 20 نفر می شکنیم .هر قدر که break point بالاتر رود احتمال لغو شدن تور بالا می رود (این درست است که نرخ پایین می آید ) اما شاید آن تعداد ثبت نام نکنند. اگر break point کم باشد نرخ بالا رفته و رقابت سخت می شود . پس باید منطقی تعیین شود و بعد نرخ را برای هر نفر حساب کنیم. برای اینکه بهتر متوجه شویم به جدول زیر توجه کنید:
محاسبه تور زمانی که break point 20 نفر باشد.
نوع سرویس هزینه کل – تومان هزینه انفرادی – تومان
اتوبوس 40000 2000
راهنما 4000 200
ورودیه 200
پذیرایی 100
جمع کل هزینه خام هر نفر 2500
20% سود از هزینه خام هر نفر 500
جمع کل هزینه ها یا نرخ تور برای هر نفر 3000

 

در صورتی PUBLIC TOUR گرانتر می شود که نرخ روی تعداد متری سرشکن شود. اما شاید بیش از حد نصاب ثبت نام انجام گیرد که از 21 نفر به بعد سود اضافه می شود. زیرا 20% سود خود را داریم و دو نفر هم اضافه شده اند. در اینصورت هزینه انفرادی تغییر نمی کند، اما هزینه

گروهی اتوبوس بخاطر اینکه برای 20 نفر حساب شده و برای نفرات 21 به بعد حساب نشده پس این مبلغ را سود می بریم که به این سود اضافه Breakage می گویند.
حالا اگر بخواهیم این تور نیم روزه را یک روزه انجام دهیم موارد دیگری مثل بیمه اضافه خواهد شد و اگر تور دو روزه شود هزینه هایی مثل هتل، شام، صبحانه و ناهار و حمل و نقل اضافه میشود.اگر تور با هواپیما به شهر دیگر برود، هزینه پرواز و اگر بصورت خارجی یا out going باشد هزینه های ویزا، Tour Leader انعام و هزینه های پیش بینی نشده دیگر و هدیه ای که به مسافر داده می شود به آن اضافه خواهد شد.

پس هز ینه های گروهی شامل: اتوبوس، راهنما، تور لیدر، انعام، هزینه پیش بینی نشده و هدیه می باشد . و هزینه های انفرادی شامل: ورودیه، پذیرایی ، بیمه، هتل، شام، صبحانه، حمل و نقل، پرواز، ویز ا و هدیه می باشد. هزینه های ثابت را Fixed Costs و هزینه های متغیر را Variable Costs می گویند.
فرمول محاسبه هزینه های اقامت
هزینه های اتاق X تعداد روزها + مالیات
=$ هزینه اتاق هر نفر
تعداد افراد در هر اتاق

فرمول محاسبه هزینه های وسیله نقلیه سیاحتی
کرایه های وسیله نقلیه سیاحتی X تعداد روزها
=کرایه های وسیله نقلیه سیاحتی برای هر نفر
تعداد افراد در هر اتاق

Tour Marketing Mix Management
مدیریت آمیختگی بازاریابی تور
آمیخته بازاریابی ترکیبی از 4 عنصر موثر در فرایند بازاریابی است که در بازاریابی هر صنعت وحرفه ای بکار می رود. این چهار عنصر با P شروع می شود که به آنها PS4 می گویند.
این عناصر عبارتند از:
محصول Product-1

نرخ یا قیمت Price-2
مکان Place-3
ارتقاء Promotion -4
1- Product: آمیخته ای از تولید است که به عموم ارائه می شود و تولید را در چشمان مصرف کننده نشان می دهند.
2- Price: قیمت یک کار داد و ستد است زیرا عوامل روانی و رقابتی قیمت گذاری را مورد توجه قرار می دهد که تقاضا برای تولید را تحت تاثیر قرار می دهد.
3- Place: جایی است که مشتری برای سرویس ارائه شده می پردازد و یا جای که آن سرویس به مصرف می رسد.
4- Promotion: تمام ارتباطات یا فعالیتهای ارتقایی را ارائه میدهد که به منظور فروش تولید یا سرویس بکار می رود.

مهمترین عامل در آمخیته بازاریابی خود محصول است که می تواند کالا و یا سرویس و خدماتی باشد که به مشتری داده می شود . علاوه بر ویژگیهای کیفیت محصول قیمت هم یک عامل تعیین کننده در بازاریابی است. مکان محل توزیع است که این سرویس و یا کالا با چه قیمتی و در کجا توزیع شود. پس انتخاب محل مهم است. ارتقاء‌ فروش یعنی با چه ابزار و وسیله ای وضعیت فروش را ارتقاء دهیم و کالا را ارائه کنیم.
چهار عامل بالا چهار استراتژی مدیریتی در بازاریابی می باشند که گاهی این عوامل بیشتر می شوند و به شرح زیر هستند:
5- partnership

6- Packaging
7- Positioning
8- Programming
9- People نیروی کارو کارکنان
خریدار: دراینجا برای بازاریابی هم باید یک طرح بازاریابی یا Marketing Plan داشته باشیم که به وسیله آن محصول را به مشتری برسانیم. این طرح نمادیست از استراتژیهای آن سازمان و یا موسسه، قدم به قدم مراحل بازاریابی در این طرح را معین و بر اساس آن گام بر می داریم.

مثلاً رسالت سازمانی با این است که طی یک دوره دو ساله کار را گسترش دهیم. و یا در چه زمان و مکانی کار را عرضه کنیم و مخاطبین ما چه کسانی هستند. بدیهی است که تمام افراد سازمان در طرح بازاریابی دخیل بوده وباید استراتژی را بدانند و سعی در رسیدن به هدف داشته باشند.
این طرح به دو بخش کوتاه مدت یا فصلی و بلندمدت یا چند ساله تقسیم می شود.
برای مشخص کردن طرح بازاریابی باید یک سری موارد را ورد صنعت گردشگری و تفاوت آن با سایر صنایع بدانیم.

The Nature of Service Industries
ماهیت صنعت گردشگری / صنایع خدماتی
در صنایع دیگر کالاهایی وجود دارد که از لحاظ فیزیکی قابل سنجش است اما از لحاظ خدمات بدلیل غیر قابل لمس بودن مشکلاتی ایجاد می کند.
1- غیر لمس بودن خدمات در صنعت گردشگری:
مثلاً در مورد یک کالا می توان نظر داد اما در یک رستوران که نه تنها غذا بلکه سرویس دهی و برخورد میزبان از مواردیست که باید به آن توجه شود.
2- همزمانی تولید و مصرف:
در صنایع دیگر جنسی را می خریم و در منزل مصرف می

کنیم و نتیجه کالا را می بینیم . در گردشگری تولید و مصرف همزمان ارائه می شود. سرویس غذا در رستوران و هتل ونوع برخوردها در موقع ورود و مصرف دیده می شود ولی در خرید اتومبیل چند سال Guarantee دارد که در طی زمان آزمایش می شود.
3- محصولات صنعت گردشگری فاقد ثبات هستند:
تفاوتهای زمانی نحوه خدمات و پذیرایی یک فرد با فرد دیگر ثابت نیست، اما در ساخت اتومبیل هر قطعه با خصوصیات یکسان و ثبت شده در جای خود قرار می گیرد. اما در صنعت گردشگری این استانداردها را نداریم. در جهانگردی کنترل کیفیت مشکل است.

4- فاسد شدنی بودن خدمات
مثلا اگر پرواز خالی بماند جای پر کردن ندارد پرواز دیگر نمی تواند این دو صندلی باقیمانده را پر کند. یا مثلا خالی ماندن اتاق هتل را روز بعد نمی توان جبران کرد. لذا مثل صنایع خدماتی قابل ذخیره نیست و اگر ارائه نشود ضرر خواهد بود.

The 9Ps of Tourism Marketings
9 عنصر موثر بر بازاریابی های گردشگری
1- محصول Product
مجموعه سرویسی که ارائه می شود

2- قیمت Price
تعیین آن یک فرایند بازاریابی است.
اثرات قیمت: الف – درآمد مالی سازمان راتامین می کند.
ب – یک فاکتور رقابتی است.
پ – یک فاکتور کیفیتی است.
3- مکان Place
الف – دفتر برنامه ریزی اصلی تور / و دفاتر واسطه ب – محلی که اصل سرویس در آن ارائه می شود.
4- ارتقاء‌فروش Promotion
تمامی فعالیت های ارتباطی برای رسیدن به حجم فروش بیشتر که دارای چهار طبقه بندی (تبلیغات، روابط عمومی ، فروش شخصی و برنامه ترویج فروش) می باشد.
الف – تبلیغات Advertising
تمامی فعالیتهای آگاهی دهنده در جهت شناساندن محصول به مشتری و به منظور بالا بردن سطح فروش صورت می گیرد . نظیر آگهی ، صفحات تبلیغاتی درخیابان (bill board) ، بروشور ، هدایای تبلیغاتی و سایت های اینترنتی.
ب – روابط عمومی Public relation

 

تمامی فعایتهایی که بمنظور ایجاد و حفظ یک رابطه مطلوب با مشتریان انجام میشود. نظیر ایراد سخنرانیها، برپایی سمینارها توجه به امور اجتماعی، حمایت از فعالیتهای خیریه و شرکت در نمایشگاهها.
ج – فروش شخصی Personal selling
نظیر تشکیل جلسات فروش ، فروش تلفنی، فروش حضوری و حضور در نمایشگاهها.
د – برنامه های ترویج فروش
ازقبیل تشکیل و برگزاری مسابقات با اعطای جوایز و هدایا، شرکت در نمایشگاهها و اعطای تخفیفات فروش.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نوسان سازه فایل ورد (word) دارای 48 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نوسان سازه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نوسان سازه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نوسان سازه فایل ورد (word) :

مقدمه
اسیلاتورهای مایکروویو و RF به طورکلی در سیستم های نسبتا مدرن و سیستم های بی سیم مخابراتی برای تولید منبع سیگنال ، ترکیب فرکانسی و تولید موج حامل به کار می رود.
اسیلاتورهای نیمه هادی با قطعات غیر خطی فعال مثل دیود و ترانزیستور به صورت ترکیب با مدارات پسیو برای تبدیل DC به سیگنال حالت دائمی سینوسی RFمورد استفاده قرارمی گیرد.
مدارات اسیلاتوری ترانزیستوری پایه می توانند به صورت عمده در فرکانسهای پایین همچنین با نوسان ساز های کریستالی برای تولید فرکانس های پایدار و با نویز کم استفاده شوند.
در فرکانس های بالا دیود ها و ترانزیستورها به صورتی بایاس می شوند که در نقطه کار به صورت یک مقاومت منفی عمل می کنند . با استفاده از کاواک ،خطوط انتقال یا رزوناتورهای دی الکتریک برای تولید فرکانس های نوسان پایه تا 100GHz به کار می روند .

آنالیز دقیق این مدارات با استفاده از نرم افزارهای CAD انجام می شود .
ما ابتدا یک یادآوری در مورد اسیلاتور ترانزیستوری شامل ساختارهای هارتلی و کلپیتس که بهتر از اسیلاتور کریستالی عمل می کنند خواهیم داشت سپس اسیلاتورهای مایکروویو را بررسی می کنیم .
اسیلاتورهای مایکروویو به خاطر داشتن مشخصه های متفاوت ترانزیستوری و توانایی ایجاد قطعات مقاومت منفی و ضریب کیفیت بالاتر با ساختارهای فرکانس پایین تفاوت اساسی دارند.

معیارنوسان :
معیارنوسان کردن رامی توان به چند روش دقیق و معادل هم بیان کرد.او‏‏‏‏‏ل اینکه در یک نوسان ساز دارای یک عنصر فعال دو دریچه ای باید یک مسیرفیدبک وجود داشته باشد واز طریق آن بخشی ازخروجی به ورودی برگردانده شود.اگر سیگنال فیدبک شده بزرگتر وهم فاز با ورودی باشد، نوسان شروع شده ودامنه اش به طور مرتب زیاد می شود، تا اینکه عنصراشباع شده، بهره حلقه فیدبک به یک برسد. بنابراین معیاراول این است، مداری نوسان می کند که درآن مسیرفیدبکی با بهره حداقل برابربا یک وبا تغییرفازصفروجودداشته باشد. معیار دیگر برای نوسان این است که ضریب پایداری مدار نوسان ساز باید کوچکتر از یک باشد.

اگر یکی از دو معیار فوق برای یک مدار معتبر باشد ،دترمینال معادلات ولتاژهای گره های یاجریانهای حلقه های آن برابر صفر خواهد بود.این معیار سوم نوسان خواهدبود، و روش ریاضی مناسبی برای یافتن فرکانس نوسان می باشد، به شرط اینکه بتوان معادلات جبری لازم را حل کرد.

سرانجام، اگر یک مدار بالقوه نوسانی را به طور فرضی به یک بخش فعال و یک بارتقسیم کنیم، هنگام پیدایش شرایط نوسان بخش حقیقی امپدانس خروجی بخش فعال منفی می شود. این یک شرط لازم برای نوسان است ولی کافی نیست؛ معیار منفی شدن مقاومت برای توصیف کار نوسان سازهای مایکروویو که در آنها از دیودهای بامقاومت منفی(دیودهای تونلی،گان،ایمپات وتراپات)استفاده می شود،مفید است.
اساس مدل نوسان ساز :

شکل زیر یک سیستم حلقه بسته را نشان می دهد که قسمت اساسی یک مدل نوسان ساز را همین فیدبک مثبتی که از خروجی به ورودی اعمال می شود شامل می گردد، شرایط لازم برای نوسان یک مداررا با بد ست آوردن تابع تبدیل حلقه بسته برسی میکنیم:

که با فرض اینکه مقدار ولتاژ خروجی مخالف صفر وولتاژورودی برابر با صفر باشد داریم:

که تحت این شرایط می توانیم بگوییم نوسان ساز در حالت پایدار قرار دارد و این حالت پایدار در فرکانس خاصی اتفاق می افتد و باعث نوسان مدار می شود.

که در این صورت در فرکانس خاصی تابع حلقه بسته (تابع انتقال کل سیستم) ناپایدار می- شود. به عبارت دیگراگر سیستم فوق دارای گین مدارباز به اندازه یک و زوایای 2k باشد،وارد نوسان می شود.

نوسان سازمقاومت منفی :
عنصری که انرژی الکتریکی را به انرژی حرارتی یا مکانیکی تبدیل می کندرا می توان در مدار به صورت یک مقاومت معادل مثبت نشان داد.از طرف دیگرمی توان عنصری را که بتواند شکل های دیگرانرژی رابه انرژی الکتریکی تبدیل کند بایک مقاومت منفی معادل نشان داد.دیودهای تونلی و گان،ترانزیستورهای تک اتصالیو ترکیب های خاصی ازدو یا چند ترانزیستورمی توانندانرژی را مصرف کرده وبخشی ازآن رابه صورت یک سینوسی فرکانس بالا تبدیل کنند.بنابراین این عناصردریک گستره فرکانسی خاص،خاصیت مقاومت منفی ازخود نشان می دهند.

برای ساختن نوسان ساز،یک مدارتشدید موازی مرکب ازعناصرR,L,C رابا یک مقاومت منفی معادل موازی می کنیم؛ به دلیل اینکه بین صفحات خازن دوقطبی هایی وجود دارد که این دوقطبی ها دارای اتلاف هستند و این تلفات به صورت مقاومت ذاتی در خازن ظاهر می شود و از طرف دیگر هرسلف نیز به دلیل داشتن مقاومت ذاتی نمی گذارند که سیستم وارد نوسان شوند، باید روشی پیدا کنیم که این مقاومت ها را تا حد صفر کاهش دهد. که راه حل آن استفاده از مقاومت منفی است.که در این صورت داریم:

شرط شروع نوسان مدار :

ولی قبل ازشروع نوسان مقاومت مدارتشدیداز لحاظ اندازه از مقاومت منفی بزرگتر باشد، در حالت ماندگار اندازه دو مقاومت برابر می شوند؛ از لحاظ نظری این حالت تنها دریک فرکانس پیش می آید.

روش های تولید مقاومت منفی :
1) د یود تونلی(Tunnel Diode) :
دیود پیوندی با آلایش بسیار زیاد که در بعضی از محدوده های کاری خود در جهت مستقیم، مقاومت منفی دارد که در نتیجه پدیده تونلی در مکانیک کوانتوم به وجودمی آید. این دیود می- تواند از مواد نیمه رسانای مختلفی از قبیل ژرمانیوم، سیلیکن، گالیم آرسنایدوانیدیم آنتیموناید ساخته شود وبه عنوان نوسان ساز و تقویت کننده ای که می تواند به خوبی تا بسامدهای ریزموج عمل کند، بکار رود.

اثر تونل :
سوراخ شدن سد پتانسیل مستطیلی در نیمه رسانا با ذره ای که دارای انرژی کافی برای عبور از سد نیست. موج مربوط به این ذره به طور تقریبی به صورت کامل در اولین لبه سد بازتابیده می شود، اما مقدار کمی از آن از سد می گذرد.

2 ) دیود گان(Gunn Diode) :
قطعه نیمه رسانای دو سری که بااستفاده از اثرگان نوسان های ریزموج ایجاد می کند، یا سیگنال ریز موج ورودی را تقویت می کند. بسامد نوسان به زمان گذر حوزه بار بستگی دارد و می تواند از 50 گیگا هرتزهم فراتر رود، عملکرد آن درمد زمان گذراست.
اثرگان:

اثری که توسط ج.ب.گان در سال1963 کشف شده است؛ اگر یک ولتاژ DC ثابت و بیشتراز یک مقدار بحرانی به اتصال های دو طرف قطعه کوچکی از گالیم آرسنید نوع N اعمال شود، نوسان های ریزموج ایجاد خواهند شد. بسامدهای تولید شده، با توجه به ابعاد قطعه و سایر عوامل فیزیکی بین 500 مگاهرتز تا بالای 50 گیگا هرتز قرار دارند.
3)‌‌‌ دیود زمان گذر بهمنی ضربه ای(IMPATT Diode) :
نوعی دیود ریزموج حالت جامد که اساس کارآن ترکیب اثرشکست بهمن ضربه ای واثر زمان گذرحامل درتراشه نازک گالیم آرسنیدی یا سیلیسیمی ودرنهایت تولید مشخصه مقاومت منفی است. با قراردادن صحیح دیود در کاواک یاموج بر تنظیم شده می توان نوسان سازیا تقویت کنننده ای به دست آورد که درگستره گیگا هرتز کار می کند.

4) دیود زمان گذر بهمنی پلاسما به دام افتاده(TRAPATT Diode) :
دیود ریزموج حالت-جامد که بسامد کارآن به عنوان نوسان ساز به طورتقریبی با ضخامت لایه فعال تعیین می شود. این دیود یک قطعه زمان- گذرمانند دیود ایمپات است ولی در مد متفاوتی عمل می کند؛ منطقه شکست بهمنی درداخل ناحیه رانش حرکت می کند و پلاسمای بارفضای به دام افتاده ای را در داخل ناحیه پیوند PN به وجود می آورد.

تکنیک های طراحی نوسان ساز :

طراحی نوسان ساز بیشتریک هنراست تا یک علم دقیق. مدارهای به کار رفته تنها هنگامی در حالت ماندگار قرار می گیرند که به قدر کافی در ناحیه غیرخطی رفته ، متوسط بهره در یک تناوب، کسری از بهره نامی سیگنال کوچک ترانزیستورشود. در برگه اطلاعات ترانزیستور تنها پارامترهای مربوط به شرایط اولیه مدار نوسان ساز ذکر شده است ولی مقادیر نهایی و مقادیر گذرا معلوم نمی باشد. اساس مدارهای معادل و ابزارهای تحلیلی متداول خطی بودن است. بنابراین شرایط حالت ماند گاریک نوسان سازرا در حالت کلی نمی توان به طور دقیق با روش های ریاضی ساده معین کرد.

برای شروع نوسان خروجی یک عنصر تقویت کننده باید با بهره بزرگتر از یک وتغییر فاز صفریا مضرب صحیحی از 360 درجه به ورودی فیدبک شود. در یک مدار نوسان ساز ایده آل این وضعیت تنها در یک فرکانس پیش می آید؛ واین همان فرکانس نوسان است. اگر تغییر فاز شبکه فیدبک وترانزیستور مستقل از نقطه کار ترانزیستور باشد، فرکانس نوسان در حالت ماندگار همان فرکانس شروع نوسان خواهد بود و این فرکانس را می توان با تحلیل سیگنال کوچک به طور دقیق پیش بینی کرد. همچنین می توان بهره می نیمم ترانزیستور که به ازای آن نوسان شروع می شود را تعیین کرد، ولی این بهره وفرکانس نوسان تمام چیزی است که از تحلیل سیگنال کوچک می توان به دست آورد.

بستگی فرکانسی عناصرغیرفعال نیز یک عامل پیچیده کننده دیگراست. خازن های بزرگتر از چند صد پیکوفاراد درحوالی 10 مگاهرتز القایی به نظرمی رسند، و خازن های پراکنده بین دورهای یک القاگر می تواند امپدانس آن را خازنی کند. مدل کردن این اثرها با روش های نظریه مدار مشکل است واین اثرها می توانند باعث شوند که فرکانس نوسان با چیزی که تحلیل مداری پیش بینی می کند متفاوت باشد.

با استفاده ازالقاگرهای با ضریب کیفیت بالا و با موازی کردن خازن های کوچک(pF 100تا300) با تمام خازن های کنارگذر و تزویج می توان این عیوب را رفع کرد. در فرکانس هایی که خازن های بزرگ القایی می شوند، این خازن های کوچک یک اتصال کوتاه به وجود می آورند. بنابراین، تحلیل یک نوسان ساز تنها شروع فرآیند طراحی است. این تحلیل شاید بتواند مقادیر تمام عناصرتعیین کننده فرکانس را بد ست دهد، ولی در مورد مطالبی چون توان خروجی، بازده، خلوص شکل موج، پایداری فرکانسی وحساسیت به دما وتغییر ولتاژ منبع چیز زیادی نمی گوید. برای حل این نکات محاسبات سیگنال کوچک به عنوان نقطه شروع در نظرگرفته شده، مدار ساخته وتنظیم می شود تا عملکرد مطلوب بدست آید.

نوسان سازهای فیدبک دار :
هرفیدبک مثبتی باعث نوسان نمی شود بلکه باید عنصر ذخیره کننده ای داشته باشیم تا انرژی را ذخیره کندو باعث شود تا قطب ها برروی محورj (Im)قرارگیرند.در اینگونه نوسان سازهاحلقه فیدبک به صورت یک شبکه دو دریچه ای است،که با بدست آوردن تابع تبدیل حلقه بسته وبا اعمال شرایط خاصی می توان انواع نوسان سازهای فیدبک دار را مشخص نمود.
1) فید بک نوع

2) فید بک نوع

دربیشتراین نوسان سازها یک ترانزیستور اتصالی در آرایش بیس مشترک به کار می رود،ولی دیگر آرایش های ترانزیستوری (کلکتور مشترک،امیتر مشترک) وازدیگرعناصرفعال(FET و آپ امپ) نیز می توان استفاده کرد. برای بهبود پایداری فرکانسی هم می توان به جای یکی از راکتانس های مدار کریستال کوارتز قرار داد، که در جای خودش در مورد استفاده از کریستال کوارتز و مزایا و معایب آن بحث خواهیم کرد.

انواع نوسان سازهای فیدبک دار :
همان طورکه درقسمت قبل گفته شد، با بد ست آوردن تابع تبدیل حلقه بسته و مساوی قراردادن مخرج کسر با صفر (اتصال کوتاه کردن منبع ولتاژ ورودی ) ،یا به عبارت دیگر با بدست آوردن تابع تبدیل حلقه باز و برابر یک قراردادن آن و انتخاب امپدانس های مناسب می- مختلف نوسان سازها را طراحی کرد.

نوسان ساز هارتلی:

نوسان ساز کولپیتس:

نوسان ساز کولپیتس را درشکل زیر به صورت یک عنصر بهره دار، یک بارویک شبکه فیدبک رسم کرده ایم تا بتوانیم آن را به عنوان یک سیستم فیدبک دار تحلیل کنیم.

خازن گاهی برای سهولت تنظیم استفاده می شود و اثرادمیتانس ورودی ترانزیستور را می نیمم می کند.ولتاژ ورودی ( ) ترانزیستور، ولتاژ خروجی( ) را ایجاد می کند. بهره ولتاژ توسط پارامترهای ترا نزیستور وکل بار واقع در دریچه خروجی تعیین می شود.
برای پایداری نوسانات مدار فید بک باید ولتاژ ( )به ورودی ترانزیستور برگرداند. فرکانس نوسان مدار فرکانسی است که در آن تغییر فازی به اندازه 2k به وجود آید،به شرط آنکه قبل از شروع نوسان بهره حلقه بزرگتر از یک باشد،در حالت ایدهآل فرکانس توسط L,Ct,C1,C2 تعیین می شود، ولی سوسپتانس های ورودی وخروجی ترانزیستور و تغییر فاز بهره آن نقش مهمی دارند. پس از شروع نوسان دامنه نوسان ها آنقدر افزایش می یابد که ترانزیستور در بخشی از هر تناوب به اشباع و به قطع می رود و به این ترتیب بهره متوسط در یک سیکل یک می شود.

نوسان سازهای کنترل شده با کریستال:
در کوارتز و بعضی ترکیبات بلوری د یگریک رابطه دوطرفه (موسوم به اثر پیزوالکتریک) بین تغییر شکل مکانیکی برروی یک محور بلور و ایجاد یک ولتاژ الکتریکی بر روی محور دیگر آن وجود دارد.تغییر شکل بلور باعث جدایی بارها شده، یک اختلاف پتانسیل ایجاد می شود؛ برعکس، اعمال یک ولتاژ باعث تغییر شکل بلور می شود. اگر ولتاژ اعمالی یک سینوسی با فرکانس متغیر باشد، در بلور ارتعاشات مکانیکی به وجود می آید و آن بلور فرکانس های تشدیدی از خود بروز می دهد. در نزدیک یک فرکانس تشدید بلور مرتعش، دوسر بلور مانند یک شبکه L-C با Q بسیار بالا رفتار می کند. به این دلیل بلور می تواند به عنوان یک شبکه تعیین کننده فرکانس دریک نوسان ساز قرار گیرد وپایداری فرکانسی آن را بهبود بخشد.

اسیلاتورهای مایکروویو :
شکل زیر مدار RF برای یک اسیلاتور مقاومت منفی تک قطبی را نشان می دهد که در آن امپدانس ورودی قطعه فعال می باشد . به طور کلی همانطور که این امپدانس وابسته فرکانس است ،وابسته به ولتاژ یا جریان نیز هست که این وابستگی با رابطه بیان می شود ، قطعه به یک امپد انس بار پسیو ختم می شو د ( ) .

با بکار بردن KVL داریم :

اگر شرایط نوسان اتفاق بیفتد از آنجایی که جریان RF مخالف صفر است بنا براین شرایط زیر باید ارضاء شود :

از آنجایی که بار پسیو است ( ) پس .
همانطوری که مقاومت مثبت تلفات انرژی را نشان می دهد یک مقاومت منفی بیا نگر منبع انرژی است .
شرط b فرکانس نوسان را کنترل می کند شرط 1 ( ) برای نوسان حالت دائمی بیانگر رابطه ای بین و خواهد بود.

فرایند نوسان به ترتیبی که خواهیم دید وابسته به رفتار غیر خطی است .
در ابتدا لازم است که در یک فرکانس مشخص مدار ناپایدار شود یعنی :
( )
سپس نویز یا هر تحریک گذرا باعث بوجود آمدن نوسان در فرکانس خواهد شد .
با افزایش جریان I ، باید منفی کوچکتری شود تا اینکه در جریانI0 و همین طور .
بنابراین اسیلاتوروارد شرایط پایدار می شود. فرکانس نهایی معمولآ با فرکانس شروع متفاوت است. به خاطر این که به جریان وابسته است داریم:

در نتیجه شرایط a وb برای تضمین یک نوسان پایدار کافی نیست. برای داشتن پایداری هرگونه تغییری در جریان یا فرکانس باید تعدیل شود تا به اسیلاتور اجازه بازگشت به حالت اصلی را بدهد.
این شرایط را می توان با در نظرگرفتن تاثیرتغییرات کوچک جریان ( ) و تغییرات فرکانس مختلط ( ) که ( ) مدل شود. با فرض میتوانیم در اطراف نقطه کار ( ) سری تیلور را بنویسیم:

به خاطر شرایط نوسان داریم . در معادله (2) ( ) فرکانس مختلط در نقطه کار اصلی است .بافرض و برای حل رابطه (2) برای رابطه زیر را داریم :

حال اگر بخواهیم حالت گذرای بوجود آمده توسط را کاهش دهیم باید داشته باشیم زمانی که است. معادله (3) بیان می کند :
یا
برای بار غیر فعال داریم :

بنابراین رابطه (4) به رابطه زیر تبدیل می شود :

همانطور که گفته شد معمولا . بنابراین معادله (5) با شرط :

ارضاء می شود، که بیان کنند این مطلب است که مدار با Q بالا در ماکزیمم پایداری اسیلاتور نتیجه می شود.از رزوناتورهای دی الکتریک و کاواک برای این منظور استفاده می شود.
طراحی موثر یک اسیلاتور نیاز به ملاحظاتی مانند انتخاب نقطه کار مناسب برای داشتن توان خروجی ماکزیمم ، نقطه کار پایدار ، فرکانس دریافتی ،‌ اثرات سیگنال بزرگ و نویز دارد.
اسیلاتورهای ترانزیستوری :
در این اسیلاتورها یک شبکه تک قطبی مقاومت منفی با اتصال یک ترانزیستور ذاتا نا پایدار به یک امپدانسی که قطعه را به ناحیه ناپایداری ببرد بوجود می آید .مدل مدار در شکل زیر مشاهده می شود.

توان خروجی واقعی می تواند از هر دو طرف ترانزیستور گرفته شود . در یک تقویت کننده ترجیح می دهیم که قطعه با درجه پایداری بالا باشد ، به طور ایده آل پایدار قطعی باشد .اما برای یک اسیلاتور به قطعه ای نیاز داریم که از درجه ناپایداری بالا برخوردار باشد. نوعا از آرایش های CGوCS (CEوCB برای دو قطبی ها) استفاده می شوند که معمولا با داشتن فیدبک مثبت نا پایداری قطعه را افزایش میدهند .
بعد از انتخاب ساختار ترانزیستور دایره پایداری خروجی در صفحه رسم می شود و طوری انتخاب می شود که یک مقاومت منفی بزرگ را در ورودی ترانزیستور بوجود بیاورد. سپس امپدانس بار ZL برای تطبیق با Zin انتخاب می شود . از آنجاییکه در طراحی ها از پارامترهای S سیگنال کوچک استفاده می شود وRin منفی کمتری می شود ، با افزایش توان اسیلاتور ، لازم است RL طوری انتخاب شود که باشد. با بیان دیگر زمانی که با افزایش توان، Rin تا جایی افزایش پیدا کند که شود ، نوسان از بین می رود .در عمل مقدار استفاده می شود.
قسمت موهومی ZL طوری انتخاب می شود که رزونانس اتفاق بیافتد :
وقتی که نوسان بین شبکه بار و ترانزیستور اتفاق می افتد به طور همزمان نوسان در خروجی هم ظاهر می شود. برای نوسان حالت دائمی در ورودی باید داشته باشیم . در رابطه با جایگذاری به جای داریم:

با حل معادله بالا برای داریم :

سپس با رابطه مشابه در خروجی وجایگذاری به جای داریم :

که نشان می دهد وبنابراین ZT = -Zout . پس شرایط نوسان شبکه ختم شده برقرار می شود .(توجه کنید که پارامترهای S مناسب برای معادلات بالا پارامترهای S سیگنال بزرگ ترانزیستور است.)
با در نظر گرفتن K ضریب پایداری که برابرست با :

شرایط نوسان می تواند به صورت زیر بیان شود:

روند طراحی یک اسیلاتور ترانزیستوری :
– ابتدا باید پارامترهای S که قابل استفاده برای ترانزیستوردر آرایش مورد نظر وبه همراه سلف سری شده با آن (به منظور افزایش ناپایدرای ) باشد را بدست آورد .
– دایره پایداری خروجی را در صفحه رسم می کنیم . (CT وRT) .(اگر S11>1 ، ناحیه پایداری در داخل دایره است و اگر S11<1 ، ناحیه پایداری در خارج دایره قرار می گیرد.)
– را به گونه ای انتخاب میکنیم که در ناحیه ناپایداری قرار بگیرد، همچنین بزرگتری را به ما بد هد و به کمک نمودار اسمیت را به دست می آوریم .
– سپس شبکه تطبیق را برای تبدیل بار به امپدانس بدست می آوریم.
– را حساب می کنیم و به کمک نمودار اسمیت را بدست می آوریم .
– به منظور مطمئن شدن از بابت ناپایداری مقدار را انتخاب می کنیم .
فرکانس نوسان حالت دائمی اندکی با مقدار مورد نظر در طراحی متفاوت خواهد بود که این بخاطر غیر خطی بودن پارامترهای ترانزیستور میباشد.

تشدیدکننده های مایکروویو :
تشدیدکننده های مایکروویو در کاربردهای مختلفی شامل فیلترها،اسیلاتورها، فرکانس متر و آمپلی فایرها مورد استفاده قرار می گیرند .
از آنجا که عملکرد تشدیدکننده های مایکروویو به مجموعه عناصر تشدیدکننده مدار شبیه است ،ما با مرور ویژگیهای مدارهای تشدید کننده RLC موازی شروع خواهیم کرد . ما همچنین در مورد تشدیدکننده های تک فرکانسی و عناصر توزیع مثل خطوط انتقال ، امواج دایره ای و مستطیلی بحث خواهیم کرد .

11مدارهای تشدید موازی و سری
یک تشدید کننده مایکروویو هم به وسیله مدار RLC سری و هم به وسیله RLC موازی می تواند درست شود که ما بعضی از ویژگی های مدارات فوق را بررسی میکنیم .

مدارهای تشدید سری:
یک مدار تشدید RLC درشکل نشان داده شده است . امپدانس ورودی عبارتست از :

وتوان مختلط گرفته شده ازمدار عبارت است از

توان تلف شده در مقاومت R عبارت است از:

میانگین انرژی مغناطیسی ذخیره شده در سلف( L ) عبارت است از:

و میانگین انرژی الکتریکی ذخیره شده در خازن:

که در آن ولتاژ اعمالی به خازن است.
توان مختلط می تواند به صورت زیر دوباره نویسی شود.

و امپدانس ورودی به صورت زیر می تواند دوباره نویسی شود.

رزونانس هنگامی اتفاق می افتد که میانگین انرژی الکتریکی ذخیره شده در خازن و مغناطیسی ذخیره شده در سلف برابر شوند ( ). امپدانس ورودی رزوناتور عبارت است از:

که مقدارش حقیقی است.
فرکانس در رزوناتور به صورت زیر تعریف می شود:

دیگر پارامتر مهم در یک مدار تشدید عبارت است ازQ یا ضریب کیفیت می باشد:

که در آن متو سط انرژی ذخیره شده و تلفات توان بر ثانیه می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:31 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله هارمونیک ها در سیستم قدرت فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله هارمونیک ها در سیستم قدرت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله هارمونیک ها در سیستم قدرت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله هارمونیک ها در سیستم قدرت فایل ورد (word) :

نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی کارآمد در صنایع مربوط به تولید و انتقال و توضیع امروزی غیر قابل انکار است بگونه ای که دیگر هرگز نمی توان چنین صنایعی را بدون وجود خازنهای نیرو متصور شد.از این رو شناخت کامل خازنها و عوامل تاثیر گذار برآنها و حفظ و نگهداری و نظارت دقیق بر آنها ، برای افزایش طول عمر خازن ها و کار کرد بهینه آنها امری است الزامی و اجتناب ناپذیر.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ